Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
axilmar
Δημοσιεύσεις: 8311
Εγγραφή: 08 Απρ 2019, 11:48
Phorum.gr user: axilmar

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Σεπ 2020, 11:07

stavmanr έγραψε:
15 Σεπ 2020, 21:43
Niki έγραψε:
15 Σεπ 2020, 14:41
stavmanr έγραψε:
15 Σεπ 2020, 00:24

Εγώ πάλι θα περίμενα έναν γενικό κανόνα για να καταλαβαίνω πώς σκέφτεσαι.
Πχ. το λάθρο- είναι πρόθεμα που χρησιμοποιείς για να καταδείξεις γενικά μία παραβίαση κανονισμών, μία παρανομία ή επιλέγεις να το χρησιμοποιήσεις σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, και γιατί;


Όταν κάποιος κάνει συστηματικές διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων, λειτουργεί ρατσιστικά.
Φασιστικό δεν είναι να λες σε κάποιον ότι συμπεριφέρεται ρατσιστικά, αλλά η ίδια η ρατσιστική συμπεριφορά του την οποία ανάγει σε πολιτική ιδεολογία.



"Υποτροπή" είναι νομικός όρος που περιγράφει την επανάληψη επιλήψιμης συμπεριφοράς.
Γιατί σε ζορίζει τόσο πολύ η χρήση της και προσπαθείς να την αντικαταστήσεις με κάποια που παράγει ρατσιστικές διακρίσεις;
Δεν μου αρέσει ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος , τους χωρίζουν σε υπόδικους , υπότροπους και κακούς.
Όλοι αυτοί σαν σύνολο έχουν ένα κοινό δεν είναι ούτε παράνομοι πρόσφυγες ούτε παράνομοι μετανάστες άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλοι αυτοί που μπαίνουν λαθραία μέσα στα καραβάνια των προσφύγων και το παίζουν πρόσφυγες ή μέσα στις βάρκες τους που κάποιοι είναι υπόδικοι , κάποιοι είναι ισλαμιστές και τους λένε κακού και κάποιοι είναι υπότροποι , είναι λαθραίοι -μετανάστες ή έστω αν δεν σας αρέσει ο όρος να βρούμε κάποιον άλλο ή βρείτε εσείς.
Μήπως το ψευτομετανάστες σας αρέσει καλύτερα;
Να το υιοθετήσουμε και να πάμε παρακάτω.
Μετανάστες.
Όπως εσύ είσαι πολίτης, είτε κάνεις κάποια παρανομία στη ζωή σου είτε όχι.
Δεν είσαι λαθροδηγός αν περάσεις με κόκκινο. Δεν είσαι λαθροπολίτης αν δεν πληρώσεις την εφορία σου. Δεν είσαι λαθροεπαγγελματίας αν δεν πληρώσεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές.
Η όποια παρανομία ή παρατυπία δεν αποτελεί ιδιότητά σου. Είναι απλά μία δραστηριότητα στην οποία δεν λειτούργησες σύμφωνα με το νόμο.
Πρέπει να βρούμε μια αφετηρία για να προχωρήσουμε μπροστά.
Αλλιώς είσαστε υποκριτές.
Πρέπει να τη βρείτε. Προς το παρόν, η ρητορική σας πηγαίνει προς τα πίσω, όταν πχ. "λαθρομετανάστες" αποκαλούσαν τους έλληνες τα φασιστοειδή στις ΗΠΑ και τους εβραίους τα αντίστοιχα στην Ελλάδα.
Η ρητορική σας δεν εκφράζει το μέλλον αλλά το μαύρο παρελθόν.
Χομπι το εχεις να κανεις λαθος αναλογιες;

Ο πολιτης που κανει παρανομια δεν ειναι το ιδιο με τον μεταναστη που μπαινει λαθραια.

Ο ορος πολιτης αναφερεται σε πληθωρα δικαιωματων και υποχρεωσεων και δεν μπορει να αναιρεθει πληρως οταν μονο μια απο τις υποχρεωσεις αυτες δεν τηρηθει.

Ο ορος μεταναστης αναφερεται μονο στην μεταβαση ενος ανθρωπου απο εναν τοπο σε εναν αλλο. Η παρανομη εισοδος του σε μια χωρα αναιρει πληρως την ιδιοτητα του μεταναστη. Γι'αυτο τους λεμε 'λαθρομεταναστες' και οχι 'λαθροανθρωπους', γιατι η παρανομη εισοδος δεν ακυρωνει ολες τις ιδιοτητες του ορου 'ανθρωπος'.

axilmar
Δημοσιεύσεις: 8311
Εγγραφή: 08 Απρ 2019, 11:48
Phorum.gr user: axilmar

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Σεπ 2020, 11:08

Fluffy έγραψε:
15 Σεπ 2020, 22:19
ποιες δομές, κολαστήρια θες να πεις, οι ντροπές της οικουμένης.
Ευκαιρια να τους παρετε στα σπιτια σας τοτε, να δωσετε και το καλο παραδειγμα.

axilmar
Δημοσιεύσεις: 8311
Εγγραφή: 08 Απρ 2019, 11:48
Phorum.gr user: axilmar

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Σεπ 2020, 11:09

Fluffy έγραψε:
15 Σεπ 2020, 22:28
ο ιμπεριαλισμός είναι αυτός που γεννα τη δυστυχία και την ταλαιπωρία
Σωστα. Να τα πεις στους ιμπεριαλιστες ομως αυτα. Εμεις δεν φταιμε για τον ιμπεριαλισμο των αλλων.

Ουτε και για τις χωρες που δεν εχουν υποστει ιμπεριαλισμο.

axilmar
Δημοσιεύσεις: 8311
Εγγραφή: 08 Απρ 2019, 11:48
Phorum.gr user: axilmar

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Σεπ 2020, 11:11

stavmanr έγραψε:
16 Σεπ 2020, 10:07
a8s έγραψε:
16 Σεπ 2020, 09:58
Μου κάνει εντύπωση η στάση σου σ' αυτό το νήμα stavmanr. Βλέπω πως σε άλλα νήματα προσπαθείς να κάνεις διεξοδική συζήτηση γύρω από την ετυμολογία των λέξεων και την ορθή χρήση του λόγου, αλλά εδώ περιορίζεσαι στην γλώσσα που χρησιμοποιείται σε δικαστικά έγγραφα και στο οτι όποια ορολογία χρησιμοποιείται από νεοναζί και φασίστες είναι σχεδόν ποινικά κολάσιμη. Εκτός κι αν δεν είναι γενικώς αποδεκτή η λέξη λαθραίο και το πρόθεμα λάθρο- και κατά συνέπεια πρέπει να καταργηθεί η χρήση της λέξης και του προθέματος (το οποίο θα αποφασίσει και επιβάλλει ποιος;). Διάβασα και τα link που παρέθεσες και σέβομαι και συμφωνώ με το δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στο να θέλει κάποιος να φύγει από μια εμπόλεμη ζώνη ή να μεταναστεύσει για να παρέχει μια καλύτερη ζωή στην οικογένεια του, αλλά η μετανάστευση και μετεγκατάσταση έχει και μια προαπαιτούμενη νόμιμη διαδικασία. Ακόμη και η απλή διέλευση από ένα κράτος. Γιατί μη μου πεις πως αυτό το κράτος έχει νόμους και διαδικασίες για το πως πρέπει να γίνεται η ορθή χρήση της γλώσσας σε επίσημα κρατικά έγγραφα, αλλά δεν έχει νόμους και διαδικασίες για το πως μπορεί κάποιος να κάνει είσοδο στη χώρα είτε για διέλευση, είτε για μετεγκατάσταση; Κάθε παραβίαση αυτής της νόμιμης διαδικασίας, καθιστά αυτομάτως την μετανάστευση σε παράνομη ή λαθραία. Το τι λέξη θα χρησιμοποιήσει κανείς για να χαρακτηρίσει αυτή την παράνομη δραστηριότητα και αυτούς που την διαπράττουν, είναι επιλογή και δικαίωμά του. Για μένα είναι σαν να προσπαθούμε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω απ' το χαλάκι.
Το αντίθετο, φίλε μου a8s.
Ζητώ συνέπεια.
Πότε αναφέρθηκε οποιοσδήποτε από τους χρήστες του προθέματος λαθρο- σε λαθροδηγούς, λαθροπολίτες, λαθροεπαγγελματίες, λαθροασφαλισμένους, λαθροεπιστήμονες κλπ;
Δεν ήξερε ότι οδηγοί παρανομούν; Ότι πολίτες δεν πληρώνουν τους φόρους τους; Ότι επαγγελματίες παρανομούν; Ότι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν τις υποχρεωτικές από το νόμο εισφορές τους; Ότι .... (βάλε ότι θέλεις)
Γιατί δεν το έκανε ως τώρα, και ξαφνικά εμφανίζει μία ρατσιστική ορολογία που απευθύνεται αποκλειστικά σε μετανάστες, δηλαδή ανθρώπους άλλης εθνικότητας;
Στο δικό σου νου μπορεί να παίζει ως αθώο, αλλά σίγουρα δεν είναι.
δεν το εκανε ως τωρα γιατι η εννοια μεταναστης ακυρωνεται στο 100% της απο την παρανομη εισοδο ενω στις αλλες περιπτωσεις δεν συμβαινει αυτο.

axilmar
Δημοσιεύσεις: 8311
Εγγραφή: 08 Απρ 2019, 11:48
Phorum.gr user: axilmar

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Σεπ 2020, 11:14

stavmanr έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:06
a8s έγραψε:
16 Σεπ 2020, 10:43
Ναι αλλά έχουμε λέξεις με το πρόθεμα λάθρο- που αναφέρονται σε άτομα που αναπτύσσουν παράνομη δραστηριότητα και είμαι σίγουρος οτι οι χρήστες του προθέματος την χρησιμοποιούν και σε άλλες περιπτώσεις. Γιατί να το χρησιμοποιούμε και σ' αυτούς μ' αυτό το σκεπτικό; Δεν είναι οτι χρησιμοποιείται αυτό το πρόθεμα αποκλειστικά και μόνο για όσους μεταναστεύουν παράνομα. Και πραγματικά, απ' όλους τους χυδαίους χαρακτηρισμούς που απευθύνονται σ' αυτούς τους ανθρώπους, αυτός είναι ο πιο αθώος, γιατί σαν λέξη δεν έχει απολύτως τίποτα το προσβλητικό, απ' όπου κι αν την πιάσεις. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι πως η λέξη σαν λέξη δεν έχει τίποτα το προσβλητικό, αλλά το context στο οποίο χρησιμοποιείται εκάστοτε είναι αυτό που μπορεί να την καθιστά προσβλητική. Δηλαδή η λέξη κοντός δεν έχει τίποτε το προσβλητικό, αλλά αν εγώ την χρησιμοποιώ προσβλητικά μαζί με ένα κάρο άλλες προσβλητικές εκφράσεις για να σε χαρακτηρίσω, τότε γίνεται. Δεν μπορείς να απαγορέψεις ή να καταργήσεις μια λέξη επειδή χρησιμοποιείται από ορισμένους ανθρώπους μέσα σε ένα πλαίσιο ρητορικής μίσους. Την ρητορική μίσους πρέπει να καταπολεμήσεις, όχι τις λέξεις, γι αυτό και αναφέρω οτι προσπαθούμε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω απ' το χαλί.
Είναι σα να μου λες ότι πχ. "σκυλάραπας" είναι μία λέξη που όταν χρησιμοποιείται στο δημόσιο διάλογο και σε πολιτικές επιχειρηματολογίες είναι θεμιτή, επειδή υπάρχει κι έχει καταγραφεί ως λέξη...

Δεν συμφωνώ μαζί σου.

Έτσι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μία καθαρά ρατσιστική ρητορική, εναντίον αλλοεθνών, η οποία προσπαθεί να επιβάλει απαξιωτικές εκφράσεις ως θεσμικές.
Παρανομίες υπάρχουν παντού γύρω σου. Και οι συντριπτικά περισσότερες παρανομίες γίνονται στα κρυφά. Θα έπρεπε να χρησιμοποιείς το πρόθεμα λάθρο- σε κάθε πιθανό συνδυασμό περισσότερο από κάθε άλλη λέξη της ελληνικής, στην καθημερινότητά σου εφόσον πραγματικά πίστευες ότι η παρανομία εκφράζεται με το πρόθεμα λάθρο-.
Ο ορος 'λαθρεπιβατης' ειναι ρατσιστικος; οχι, γιατι η μοναδικη ιδιοτητα στην οποια αναφερεται ειναι αυτη του επιβιβασης.

Ο ορος 'λαθρεμπορας' ειναι ρατσιστικος; οχι, γιατι η μοναδικη ιδιοτητα στην οποια αναφερεται ειναι αυτη του εμποριου.

Ο ορος 'λαθροκυνηγος' ειναι ρατσιστικος; οχι, γιατι η μοναδικη ιδιοτητα στην οποια αναφερεται ειναι αυτη του κυνηγιου.

Με τον ιδιο τροπο λοιπον δεν ειναι ρατσιστικο το 'λαθρομεταναστης', γιατι αναφερεται μονο στην ιδιοτητα της μεταναστευσης και οχι σε κατι αλλο.

a8s
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 26 Ιουν 2020, 20:04
Τοποθεσία: /dev/null

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από a8s » 16 Σεπ 2020, 11:19

stavmanr έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:06

Είναι σα να μου λες ότι πχ. "σκυλάραπας" είναι μία λέξη που όταν χρησιμοποιείται στο δημόσιο διάλογο και σε πολιτικές επιχειρηματολογίες είναι θεμιτή, επειδή υπάρχει κι έχει καταγραφεί ως λέξη...

Δεν συμφωνώ μαζί σου.

Έτσι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μία καθαρά ρατσιστική ρητορική, εναντίον αλλοεθνών, η οποία προσπαθεί να επιβάλει απαξιωτικές εκφράσεις ως θεσμικές.
Επίτρεψέ μου να θεωρήσω τελείως άστοχη τη σύγκριση της λέξης λαθρομετανάστης με την λέξη σκυλάραπας. Η μια ετυμολογικά αναφέρεται σε άτομα που διαπράττουν μια παράνομη δραστηριότητα, αυτή της παράνομης/λαθραίας μετανάστευσης, και η άλλη είναι ένας προσβλητικός χαρακτηρισμός. Δεν διαφωνώ με το πνεύμα των όσων γράφεις πάντως, ελπίζω να καταλαβαίνεις τις ενστάσεις μου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Σεπ 2020, 11:33

stavmanr έγραψε:
16 Σεπ 2020, 10:07
Ζητώ συνέπεια.
Πότε αναφέρθηκε οποιοσδήποτε από τους χρήστες του προθέματος λαθρο- σε λαθροδηγούς, λαθροπολίτες, λαθροεπαγγελματίες, λαθροασφαλισμένους, λαθροεπιστήμονες κλπ;
Δεν ήξερε ότι οδηγοί παρανομούν; Ότι πολίτες δεν πληρώνουν τους φόρους τους; Ότι επαγγελματίες παρανομούν; Ότι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν τις υποχρεωτικές από το νόμο εισφορές τους; Ότι .... (βάλε ότι θέλεις)
Γιατί δεν το έκανε ως τώρα, και ξαφνικά εμφανίζει μία ρατσιστική ορολογία που απευθύνεται αποκλειστικά σε μετανάστες, δηλαδή ανθρώπους άλλης εθνικότητας;
Στο δικό σου νου μπορεί να παίζει ως αθώο, αλλά σίγουρα δεν είναι.
Το ότι ο όρος λαθρο αφορούσε κυρίως σε ανθρώπους (ή προϊόντα) που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και ακριβώς γι' αυτό δόθηκε αρχικώς στους "παράτυπους" εισερχόμενους, παίζει έστω ως υπόθεση;

Το ότι δεν υπήρχαν αναφορές μόνον σε (άψυχα) προϊόντα λαθρεμπορίου αλλά και σε "λαθρέμπορους" προκάλεσε ποτέ κάποιες ενστάσεις για μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε ομάδες "συμπολιτών" μας;

Μάλλον όχι, έτσι; :lol:

Σταμάτα λοιπόν να κάνεις αφελείς συνειρμούς.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5542
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 16 Σεπ 2020, 11:38

Η προσωπική μου άποψη είναι διαφορετική ,από την αρχή έγραψα συγκεκριμένα πράγματα.
Δεν λέω ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες πρέπει να λέγονται λαθρομετανάστες ή ψευτομετανάστες.
Όλοι είναι μετανάστες που μπήκανε παράνομα στην χώρα.
Μόνο αυτό το αδίκημα έχουν κάνει.
Ας μην γελιόμαστε κάποιος που διώκεται για τα πολιτικά του φρονήματα ή γίνετε πόλεμος στην χώρα του δεν έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει τις νόμιμες διαδικασίες ελέγχου.
Όμως το πράγμα γίνετε χειρότερο.
Μέσα σε όλους αυτούς που μπαίνουν παράνομα στην χώρα υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι μετανάστες.
Εγκληματίες του ποινικού κώδικα , ισλαμιστές ,άνθρωποι που διέπραξαν εγκλήματα σε χώρα της Ε.Ε. τους απέλασαν και έρχονται ξανά.
Αυτούς εγώ τους λέω λαθρο-μετανάστες ή ψευτομετανάστες υπάρχουν και είναι πολλοί.
Η αστυνομία πρέπει να λειτουργεί και μέσα στις δομές δεν είναι δυνατόν δομές μια ολόκληρη κοινότητα 20000 ανθρώπων να μην αστυνομεύεται.
Βρίσκουν χώρο αυτοί οι ψευτομετανάστες και τρομοκρατούν, ελέγχουν εξουσιάζουν τους υπόλοιπους.
Το θεωρώ βασικό να καταλήξουμε ότι υπάρχουν ψευτομετανάστες και υπάρχει ανάγκη αστυνόμευσης του χώρου.
Αν λέμε όλοι είναι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα και στον χώρο θα είναι μόνο μκο τότε είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 16 Σεπ 2020, 11:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Δημοσιεύσεις: 8550
Εγγραφή: 09 Ιαν 2019, 20:22
Phorum.gr user: Airman68
Τοποθεσία: UK

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 16 Σεπ 2020, 11:39

axilmar έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:14

Ο ορος 'λαθρεπιβατης' ειναι ρατσιστικος; οχι, γιατι η μοναδικη ιδιοτητα στην οποια αναφερεται ειναι αυτη του επιβιβασης.

Ο ορος 'λαθρεμπορας' ειναι ρατσιστικος; οχι, γιατι η μοναδικη ιδιοτητα στην οποια αναφερεται ειναι αυτη του εμποριου.

Ο ορος 'λαθροκυνηγος' ειναι ρατσιστικος; οχι, γιατι η μοναδικη ιδιοτητα στην οποια αναφερεται ειναι αυτη του κυνηγιου.

Με τον ιδιο τροπο λοιπον δεν ειναι ρατσιστικο το 'λαθρομεταναστης', γιατι αναφερεται μονο στην ιδιοτητα της μεταναστευσης και οχι σε κατι αλλο.
Ετοιμαζόμουν να γράψω ακριβώς αυτό όση ώρα διάβαζα τις προηγούμενες δημοσιεύσεις.

:+1::goodpost:
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Σεπ 2020, 11:46

Niki έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:38
Αν λέμε όλοι είναι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα και στον χώρο θα είναι μόνο μκο τότε είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα.
Βασικά, το ζητούμενο τους είναι να εξαλειφθεί τελείως η έννοια της παρανομίας σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση.

Και η παράνομη είσοδος να εκλαμβάνεται πλέον ως κεκτημένο δικαίωμα.

Με λίγα λόγια, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η εξάλειψη του όρου λαθρο αλλά τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για την πλήρη αντιστροφή των εννοιών.

Πράγμα που καταλύει απολύτως την έννοια του "πολίτη" αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. :)
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5542
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 16 Σεπ 2020, 11:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:46
Niki έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:38
Αν λέμε όλοι είναι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα και στον χώρο θα είναι μόνο μκο τότε είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα.
Βασικά, το ζητούμενο τους είναι να εξαλειφθεί τελείως η έννοια της παρανομίας σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση.

Και η παράνομη είσοδος να εκλαμβάνεται πλέον ως κεκτημένο δικαίωμα.

Με λίγα λόγια, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η εξάλειψη του όρου λαθρο αλλά τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για την πλήρη αντιστροφή των εννοιών.

Πράγμα που καταλύει απολύτως την έννοια του "πολίτη" αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. :)
Ας κερδίσουμε τα αυτονόητα.
Να αστυνομεύεται ο χώρος για να περιορίσουμε την άφιξη εγκληματιών , ισλαμιστών και πώς μου το είπανε α ..υπότροπων.
Να αισθανθούν όλοι οι άλλοι στην σύντομη διαμονή τους ότι ήρθαν σε μια ευρωπαϊκή χώρα που υπάρχει νόμος και τάξη.
Όχι να τους εκπαιδεύουμε ένα δύο χρόνια στον νόμο της ζούγκλας και μετά να τους αμολάμε.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5542
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 16 Σεπ 2020, 12:04

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:46
Niki έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:38
Αν λέμε όλοι είναι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα και στον χώρο θα είναι μόνο μκο τότε είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα.
Βασικά, το ζητούμενο τους είναι να εξαλειφθεί τελείως η έννοια της παρανομίας σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση.

Και η παράνομη είσοδος να εκλαμβάνεται πλέον ως κεκτημένο δικαίωμα.

Με λίγα λόγια, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η εξάλειψη του όρου λαθρο αλλά τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για την πλήρη αντιστροφή των εννοιών.

Πράγμα που καταλύει απολύτως την έννοια του "πολίτη" αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. :)
Αυτό είναι μια μεγάλη και πικρή αλήθεια.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει μήπως η αριστερά εξουσιάζεται από ξένα κέντρα.
Ακόμα και αυτοί που το παίζουν αντι-ρατσιστές για μένα αυτοί είναι οι μεγάλοι ρατσιστές.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Σεπ 2020, 12:07

Niki έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:46
Niki έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:38
Αν λέμε όλοι είναι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα και στον χώρο θα είναι μόνο μκο τότε είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα.
Βασικά, το ζητούμενο τους είναι να εξαλειφθεί τελείως η έννοια της παρανομίας σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση.

Και η παράνομη είσοδος να εκλαμβάνεται πλέον ως κεκτημένο δικαίωμα.

Με λίγα λόγια, δεν τους ενδιαφέρει τόσο η εξάλειψη του όρου λαθρο αλλά τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για την πλήρη αντιστροφή των εννοιών.

Πράγμα που καταλύει απολύτως την έννοια του "πολίτη" αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. :)
Ας κερδίσουμε τα αυτονόητα.
Να αστυνομεύεται ο χώρος για να περιορίσουμε την άφιξη εγκληματιών , ισλαμιστών και πώς μου το είπανε α ..υπότροπων.
Να αισθανθούν όλοι οι άλλοι στην σύντομη διαμονή τους ότι ήρθαν σε μια ευρωπαϊκή χώρα που υπάρχει νόμος και τάξη.
Όχι να τους εκπαιδεύουμε ένα δύο χρόνια στον νόμο της ζούγκλας και μετά να τους αμολάμε.
Δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ζητούμενο δεν είναι το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα σε θεωρητικό επίπεδο αλλά τι μπορεί να λειτουργήσει σήμερα με τα υπάρχοντα δεδομένα στο διπλωματικό και οικονομικό πεδίο.

Γιατί -μας αρέσει ή όχι- υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις, οικονομικές και πολιτικές και εντός αυτών πρέπει να κινηθεί η όποια εξισορρόπηση του πράγματος.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 16 Σεπ 2020, 12:09

a8s έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:19
stavmanr έγραψε:
16 Σεπ 2020, 11:06

Είναι σα να μου λες ότι πχ. "σκυλάραπας" είναι μία λέξη που όταν χρησιμοποιείται στο δημόσιο διάλογο και σε πολιτικές επιχειρηματολογίες είναι θεμιτή, επειδή υπάρχει κι έχει καταγραφεί ως λέξη...

Δεν συμφωνώ μαζί σου.

Έτσι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μία καθαρά ρατσιστική ρητορική, εναντίον αλλοεθνών, η οποία προσπαθεί να επιβάλει απαξιωτικές εκφράσεις ως θεσμικές.
Επίτρεψέ μου να θεωρήσω τελείως άστοχη τη σύγκριση της λέξης λαθρομετανάστης με την λέξη σκυλάραπας. Η μια ετυμολογικά αναφέρεται σε άτομα που διαπράττουν μια παράνομη δραστηριότητα, αυτή της παράνομης/λαθραίας μετανάστευσης, και η άλλη είναι ένας προσβλητικός χαρακτηρισμός. Δεν διαφωνώ με το πνεύμα των όσων γράφεις πάντως, ελπίζω να καταλαβαίνεις τις ενστάσεις μου.
Δεν υπάρχει δραστηριότητα "μετανάστευση" που να κρίνεται παράνομη από τους νόμους του κράτους. Υπάρχουν "παράνομη είσοδος", "παράνομη διακίνηση μεταναστών" κλπ.
Αντίστοιχα, υπάρχουν οι όροι "παράνομη διέλευση αυτοκινήτου", "παραβίαση ερυθρού σηματοδότη" κλπ. Δεν υπάρχουν λαθροδηγοί, λαθροκοκκινοφαναράκηδες και λαθρομονοδρομικοί.

Η μετανάστευση εμπεριέχει ως όρος την ύπαρξη του ανθρώπου πριν και μετά τη μετακίνηση. Δεν μπορεί να είναι παράνομη η ύπαρξή του.
Είναι σαν να αποκαλείς κάποιον που κατοικεί σε αυθαίρετο (παράνομο) οίκημα "λαθροκάτοικο".

Από εκεί και πέρα, σου έδωσα παράδειγμα λέξης που χρησιμοποιείται μεν στην καθομιλουμένη, αλλά είναι αθέμιτη δε. Δεν σου έγραψα γιατί είναι αθέμιτη. Σου την έφερα ως παράδειγμα για να σου δείξω ότι η επαγωγή "χρησιμοποιείται από κάποιους--------> είναι θεμιτή" δεν ισχύει.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ένα ερώτημα για την παράνομη μετανάστευση.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Σεπ 2020, 12:15

Για τους λαθρέμπορους και λαθροκυνηγούς, ούτε μια λέξη.

Επιστροφή στο αρχικό μάντρα. :lol:
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών