bizeli έγραψε: ↑09 Ιούλ 2018, 22:47
papspyro-exarabagian έγραψε: ↑09 Ιούλ 2018, 21:25
Πρώτιστα έπρεπε νά τό είχαν πάρει χαμπάρι οι γονείς
μετά έχουμε τούς καθηγητάδες πού κάτι θά έβλεπαν στά διαλλείματα στούς περιπάτους,εκδρομές καί σέ άλλες εκδηλώσεις αλλά δέν
έδωσαν τή προσοχή πού έπρεπε,άν είχαν ενεργήσει μέ τή βοήθεια κοιν.λειτουργών αλλά νά πιάσουν καί τά μαγκάκια πού έκαναν αυτό,
ίσως νά είχαν προλάβει....έβλεπαν οί καθηγητάδες δέν μπορεί νά μήν έβλεπαν τίποτα,ξέρετε πόσες μαθητοώρες χάνονται γιά πολλές εκδηλώσεις;
καί μετά είναι οί διάφοροι παρατηρητές πού κάνουν γαργάρα τέτοιες καταστάσεις καί δέν μιλάνε δέν έχουν τό σθένος νά κάνουν τίποτα.
στό πάρτυ δηλ. δέν υπήρχαν άλλοι παρατηρητές(παρατηρήτριες); υπήρχαν αλλά τό έκαναν γαργάρα.
τά σημερινά μαγκάκια δηλ.οί αυριανοί νταβάδες ή ρουφιάνοι ή φουσκωτοί,αυτή είναι ή κοινωνία πού θέλουμε νά ζήσουμε.
ΥΓ άλλα 20 μνημόνια ρέ
Σπανίως συνηθίζω να μιλάω άσχημα για συναδέλφους αλλά τα στραβά πρέπει να λέγονται.
Σχετικά με το ότι οι καθηγητάδες δεν μπορεί να μην έβλεπαν τίποτα, δυστυχώς αυτό μπορεί και να ισχύει.
Υπάρχει τεράστιο χάσμα στη φύλαξη των παιδιών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια και αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να το λάβει σοβαρά υπόψη του το υπουργείο παιδείας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Τα παιδιά στην δευτεροβάθμια δεν επιβλέπονται τόσο αυστηρά όσο στην πρωτοβάθμια. Μην σας πω και καθόλου. Από πού να ξεκινήσω;
Από τις εφημερίες;
Εμείς όταν έχουμε εφημερία στα διαλείμματα τηρείται αυστηρά. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται και κατά την προσέλευση και κατά την διάρκεια του σχολείου και κατά την αποχώρηση των μαθητών που αφορούν την ασφάλειά τους. "Αστυνομεύουμε" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) όλους τους χώρους κατά τη διάρκεια της εφημερίας, οριοθετούμε σωστά τους χώρους ώστε να έχουμε οπτική πρόσβαση σε όλα τα παιδιά αλλά και για να μην μπλέκονται οι μικρότεροι με τους μεγαλύτερους για αποφυγή τραυματισμών, απαγορεύουμε να πηγαίνουν σε χώρους που δεν τα βλέπουμε, αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να λείψουμε από το πόστο μας ενημερώνουμε κάποιον άλλον να μπει στη θέση μας, σε καμιά περίπτωση δεν αφήνουμε τα παιδιά μόνα τους και για κανέναν λόγο αφύλαχτα να κυκλοφορούν σε χώρους του σχολείου.
Όταν χτυπάει το κουδούνι τα παιδιά μπαίνουν και βγαίνουν με συγκεκριμένο τρόπο σε σειρές και γενικά υπάρχει μια τάξη και μια πολύ αυστηρή επίβλεψη.
Είναι υποχρέωσή μας να ξέρουμε πού βρίσκεται κάθε μαθητής και τι κάνει. Πολλοί μαθητές ζητάνε να μπαινοβγαίνουν πχ στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος με την δικαιολογία ότι ξέχασαν κάτι, προσωπικά τους απαγορεύω να μπουν ακόμα κι αν είναι ένα μπουκαλάκι νερό να πιουν. Προτιμώ να έρθει και να μου γκρινιάξει ο γονιός γιατί δεν το άφησα να πάει να πιει νερό από το μπουκάλι του παρά να το αφήσω ανεπίβλεπτο σε έναν χώρο όπου η κακιά στιγμή δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει.
Προσωπικά όταν έχω εφημερία έχω πολύ άγχος και είναι από τις πιο δύσκολες μέρες και δεν θέλω κανείς να μου μιλάει όσο επιβλέπω τα παιδιά και να μου αποσπά την προσοχή. Αισθάνομαι εκείνη την ώρα σαν ναυαγοσώστης που δεν πρέπει τίποτα να μου διαφύγει της προσοχής.
Αυτά είναι και οδηγίες από τον υπουργείο παιδείας αλλά και κάθε σύλλογος διδασκόντων ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και τις ιδιομορφίες του σχολείου προσαρμόζει τον τρόπο που θα κάνει τις εφημερίες του.
Παράλληλα, οι εφημερίες μας στέλνονται και στον σχολικό σύμβουλο σφραγισμένες από τον διευθυντή του σχολείου για να ξέρουν ποιος εκπαιδευτικός είχε εφημερία ποια μέρα αν ποτέ χρειαστεί.
Γενικά άμα συμβεί κάτι και δεν είσαι στο πόστο σου, τη γμσς.
Πέρα από τη σωματική ασφάλεια των παιδιών, όμως, που είναι Νο1 προτεραιότητά μας είμαστε σε θέση να δώσουμε κι άλλες πληροφορίες αν χρειαστεί σχετικά με τα παιδιά καθώς εκτός του ότι προσέχουμε μην χτυπήσουν προσέχουμε και παρακολουθούμε αυστηρά και την συμπεριφορά τους. Μπορώ να δω αν ένα παιδί κυκλοφορεί μόνο του στα διαλείμματα,αν έχει φίλους ή αν δεν έχει, το πώς του συμπεριφέρονται οι υπόλοιποι συμμαθητές του, να κόψω ύποπτες κινήσεις, να προλάβω καυγάδες, να παίξω τον διαιτητή, να αποδώσω δικαιοσύνη σε διαφορές των παιδιών και γενικά ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος γονιός και να μην ξέρω έστω μια μικρή πληροφορία να δώσω ακόμα και για ένα μαθητή που δεν είναι δικός μου.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει. Έχουν εφημερίες και αυτοί νομίζω αλλά δεν ξέρω πόσο αυστηρά τις τηρούν.
Πάντως σίγουρα όσο πιο αυστηρό είναι ένα σύστημα επίβλεψης και "αυστηρό" εννοώ να τηρούνται 5-10 πραγματάκια βοηθάει ώστε να έχεις έναν μεγαλύτερο έλεγχο.
Δεύτερο, εμείς απαγορεύεται ΡΗΤΑ να βγάλουμε έξω μαθητή από την τάξη. Στα γυμνασιολύκεια παίρνουν ωριαίες απουσίες, μπορούν να βγουν εκτός σχολείου, να ξαναεπιστρέψουν, να πάνε από τη δεύτερη ώρα, να φύγουν όποτε θέλουν, να τριγυρνάνε μέσα στο σχολείο γιατί μπορεί κάποιος καθηγητής πχ να λείπει και άλλα κουφά.
Σε εμάς απαγορεύεται να φύγει μαθητής εκτός σχολείου. Ή πχ να μπω μέσα στην τάξη και να λείπει κάποιος μαθητής. WHAT? Κατευθείαν τον ψάχνεις. Στα γυμνασιολύκεια απλά τους βάζουν μια απουσία. Τώρα πού μπορεί να βρίσκεται αυτός ο μαθητής και τι μπορεί να κάνει ένας θεός ξέρει. Δεν τον αναζητά κανείς. Κοπάνα σου λέει. Πάρε μια απουσία. Τι κοπάνα ρε παιδιά; Στο σχολείο δεν έπρεπε να βρίσκεται; Δεν είσαι υπεύθυνος εσύ ως εκπαιδευτικός για τους μαθητές σου για όσο διάστημα βρίσκονται στο σχολείο;
Εμείς αν χρειαστεί να λείψουμε με άδεια μας καλύπτει άλλος συνάδελφος εκείνη την ημέρα. Δεν διώχνουμε τα παιδιά από το σχολείο γιατί ο γονιός ξέρει ότι αυτήν την ώρα το παιδί του είναι σχολείο και όχι κάπου αλλού που δεν ξέρει.
Τέσπα, γενικά για οποιαδήποτε αναγκαστική αλλαγή προκύψει ενημερώνουμε εγκαίρως τους γονείς.
Και το πιο κορυφαίο απ' όλα για αυτό το άφησα για το τέλος: Οι εκδρομές

Μιλάμε έχω κουφαθεί τελείως. Εμείς όταν πάμε εκδρομές, στέλνονται πρακτικά αναλυτικά με το πρόγραμμα της εκδρομής, πού θα πάμε, πώς θα πάμε, γιατί θα πάμε, τι ώρα θα πάμε, τι ώρα θα γυρίσουμε, στέλνουμε στην τροχαία για έλεγχο λεωφορείων, κουβαλάμε φαρμακεία, τηλέφωνα μαθητών, διπλομετράμε τα παιδιά, τα τριπλομετράμε, τα επιβλέπουμε και στην εκδρομή, κόβουμε βόλτες κτλ.
Στα γυμνασιολύκεια ξέρετε τι κάνουν; Τα αμολάνε ελεύθερα και τους λένε την τάδε ώρα να είστε πίσω.


Ω θέε μου. Ήθελα να ήξερα αν τα χτυπήσει αυτοκίνητο, αν κάτι τους συμβεί τέλος πάντων οι καθηγητές δεν αγχώνονται;
Και μην μου πείτε ότι μιλάμε για μεγάλα παιδιά και δεν είναι το ίδιο. Μεγάλα ξεμεγάλα είναι ΑΝΗΛΙΚΑ κι εσύ είσαι υπεύθυνος για ό,τι και να του συμβεί εκείνη την ώρα.
Δλδ πρέπει κάθε φορά να συμβαίνει κάτι κακό για να αναθεωρούνται κάποια πράγματα ρε γμτ; Τι να πω;
Να σας πω κάτι άλλο; Οι εκπαιδευτικές εκδρομές κάποτε ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι. Ακόμα και στα δημοτικά. Όποιος ήθελε, πήγαινε όπου ήθελε, χωρίς να ενημερωθεί κανένας, χωρίς να τηρούνται απαραίτητες προδιαγραφές. Θυμάστε που φωνάζαμε απλά "ΕΚΔΡΟΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΗ" και άμα μας λυπούνταν οι δάσκαλοι μας πήγαιναν; Ήταν απόφαση της στιγμής.
Τώρα τα καημένα τα παιδάκια βλέπουν καλό καιρό φωνάζουν "ΕΚΔΡΟΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΗ" αλλά πού να ξέρουν ότι έχουν αυστηροποιηθεί πλέον τα πράγματα και δεν είναι στο δικό μας χέρι. Ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, πρέπει να πάρεις έγκριση πρώτα από τον προϊστάμενο και τον σχολικό σύμβουλο, να έχεις εντάξει την εκδρομή σε κάποιο πρόγραμμα και είναι χαρτιά που στέλνεις βδομάδες ακόμα και μήνες πριν. Ακόμα και ως απέναντι να θες να πας.
Λοιπόν, ξέρετε πότε αυστηροποιήθηκε το σύστημα με τις εκδρομές; Θα σας πω; Αμέσως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.
Δλδ πάλι έπρεπε να συμβεί ένα δυσάρεστο συμβάν για να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα.
Και τέλος. Εμείς όταν λέμε απαγορεύονται κινητά στα σχολεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και αυτό είναι ΝΟΜΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.
Στα γυμνασιολύκεια οι μαθητές το έχουν τούμπανο και οι καθηγητές κρυφό καμάρι. Άλλος ένας νόμος που δεν εφαρμόζεται στη δευτεροβάθμια και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια.
Πρέπει να σταματήσουν τα γυμνασιολύκεια να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Μαθητές που σέβονται τους κανονισμούς, εκπαιδευτικοί που φροντίζουν για την τήρηση των κανονισμών και γονείς που διευκολύνουν και δεν δυσχεραίνουν το έργο των καθηγητών γκρινιάζοντας όλη την ώρα.
Συγγνώμη για το κατεβατό.