Ερμής έγραψε: ↑22 Οκτ 2020, 11:12
OANNHSEA έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:15
Ερμής έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 16:18
Όταν πληρώνεις για φιλέτο μοσχάρι, φρέσκια γαρίδα, ααα ποιότητας ζυμαρικά, εισαγώμενο κρασί, γλυκά που απαιτούν κόστος υλικών και χρόνο μάγειρα 35€, είσαι βλάκας
Όταν πληρώνεις για χοιρινούς λαιμούς, κεφτέδες με κιμά ανάμεικτο, ξυδιάδες απο το πλαστικό, τζατζίκια του μάκρο, καρπουζοπέπονα 15-20 ευρώ, είσαι ξυπνιος.
Ρε φάτε κάτι γλυκούληδες που το παίζουν ξυπνητζήδες.
Πρώτον, το φιλέτο μοσχαριού στην λιανική κάνει 10-12 ευρώ το κιλό. Πόσο μοσχάρι ήταν στο πιάτο; 100 γραμμάρια; Δηλαδή 1 ευρώ κόστος - άντε 1,5 με τα άλλα υλικά!!! Πόσο το πουλούσε είπαμε;;;
Δεύτερον, όσο φρέσκα και να είναι τα μακαρόνια, δεν μπορεί να κάνουν 12 ευρώ η μερίδα!!! Το ζυμάρι το έχουν έτοιμο, το βάζουν στο μηχάνημα, σε ένα λεπτό έχουν τα μακαρόνια και το ρίχνουν σε νερό για μερικά λεπτά - πολύ λιγότερα από όσο θέλει το έτοιμο. Όσο χρόνο κάνει να βράσει, ο μάγειρας ετοιμάζει το υπόλοιπο πιάτο. Εάν είναι του εμπορίου, απλά τα ξαναζεσταίνεις για ένα λεπτό. Σε καμία περίπτωση λοιπόν ένα τόσο απλό πιάτο δεν κάνει 12 ευρώ!!!
Τρίτον, τα κανόλι παράγονται μαζικά (όπως τα υπόλοιπα γλυκά) σε τρίτο χρόνο, άρα το κοστολόγιο τους είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με την τιμή πώλησης τους...
Με λίγα λόγια πληρώσαμε τη θέση του καταστήματος - έχει καλό ενοίκιο - και το ότι είναι νέο και είναι της μόδας ως νέο...
ΥΓ
Και κάτι άλλο πολύ βασικό: δεν έχουν όλοι το μεγάλο πορτοφόλι. Εγώ έχω το ψώνιο του φαγητού και οικονομώ χρήματα για το σκοπό αυτό - άλλοι όμως;;; Πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα πάνε και θα δώσουν 12 ευρώ για μία μακαρονάδα και δη εν έτη 2020;;; Θα μου πεις ότι υπάρχουν και αυτοί που θα πήγαιναν γιατί το μαγαζί είναι μουράτο και μόνο, και ας μην είχαν χρήματα...
.
Πρώτον το φιλετο μοσχαρίσιο κάνει στη λιανική 19€ το πιο χαμηλής ποιότητος.
Δευτερον δε πληρώνεις το ζυμαρικό 10-12 ευρώ, ειδικά οταν έχει κρέας μέσα λογικό είναι η τιμή να ανέβει, επίσης άλλη τιμή το φρέσκο, άλλη το ααα ποιότητας, άλλη τα του λιντλ, τα φρέσκα ειδικά πληρώνεις το χρόνο παρασκευής. Όχι 12 ευρώ δε κοστίζει, κανείς δε σου πουλάει στο κόστος. Κια ο χοιρινός λαιμός χονδρική δε ξεπερνά τα 2,80-4(τα ααα που ανάθεμα και αν τα παίρνει καμια ταβέρνα) το κιλό αλλά στα χρεώνουν 7-8 στην καλύτερη για τα 250γρ
Ναι εννοείται δε στα παρασκευάζει εκείνη τη στιγμή ,αλλά είναι δύσκολα και με μικρό χρόνο ζωής το φύλλο. Πρέπει να είναι ημερας ή δευτερης μέρας το πολύ για να μη πανιάσει.
Πληρώσαμε αρκετά, αλλά έχουμε πληρώσει πολλά παραπάνω υπερκοστολογημένα, όταν το κρασί ήταν το 30% του λογαριασμού.
Δεν είναι θέμα πορτοφολιού, δε μιλάμε για τη δυνατότητα να το πληρώσει κάποιος αλλά για το τι υπερκοστολόγηση παίζει. Η μεγαλύτερες υπερκοστολογήσεις παίζουν στα σουβλατζίδικα και στα ρακομελίστικα μεζεδοπωλεία. Ξέρεις πως έχω επαγγελματική εμπειρία απο εστίαση γιαυτο και στο λέω. Και θα ξαναπώ και μια το παράδειγμα για τους νέους εδώ.
Ποιος σε κλέβει παραπάνω; Αυτός που σου πουλάει χοιρινά μπριζολάκια λαιμού για 7-8€ τα 300γρ ή αυτός που σου πουλάει το ribeye Αμερικής για 25€ τα 250γρ;
Αν και αυτή μου η τοποθέτηση/σπόντα δε πήγαινε για εσένα.
Cecily Anne έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:27
Ερμής έγραψε: ↑19 Οκτ 2020, 15:59
Ναι έχω πάει, για εμένα είναι πρώτο αυτο με το Bruno και μετά το Maltagliati
Ειλικρινά και ξέρεις ποσό λατρεύω την Ιταλική κουζίνα . Tα μακαρόνια φαίνονται τρισάθλια και τα 2 πιάτα, να μη σχολιάσω η κατσο ε Πέπε αν είχε 12 είναι ληστεία, δεν έχω δώσει πάνω από 6-7 στην Ιταλία για τη συγκεκριμένη, δεν έχει ακριβά υλικά. Και η Μπολονιεζε φαίνεται νιανια , σαν babyfood, αν κ 12 ευρώ για σωστή τα δίνεις πάσο.
Το κανολι φαίνεται τέλειο αλλά γιατί το έκοψαν; Ξενέρωσα.
Αυτό με την τρίλιζα οπτικά ιού.
Τα αλλά οπτικά φαίνονται τέλεια.
Στη μπολονιέζε το ζυμαρικό είναι πολύ καλό και ξέρεις πόσο ιδιότροπος είμαι με τα ζυμαρικά, η σάλτσα ψιλοκαλή χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το οπτικό του θέματος είναι άθλιο και αυτό φυσικά είναι θέμα σέρβις, σέρβις δεν ειναι μόνο το πως τα φέρνει ο σερβιτόρος αλλά και το πως τα δίνει η κουζίνα. Απο τη στιγμή που το στήνει στο πιάτο μέχρι που έρχεται στο τραπέζι είναι σέρβις, ε εκεί πονάει πολύ το μέρος γιαυτό και το έθαψα.
Μη συγκρίνεις τιμές τρατορίας Ιταλίας με Ελλάδα, είναι σα να συγκρίνεις τιμές σουβλατζίδικου ελλάδος με Ιταλίας, και θα φας υπερτιμολόγηση και σε χαμηλότερη ποιότητα, απο τη μια λογικό γιατί πολλά είναι εισαγωγής. Για την ιστορία, η μπολονιέζε έκανε 11,50 και η κατσο ε πέπε 10,80,
τα είδα πριν λίγο στο τιμολόγιο, το ακριβότερο πιάτο ήταν το καρπάτσιο ,με 13€ και η πίτσα με 14(όσο έκανε μια μετρια πίτσα απο τη συγχωρεμένη τη Χατ). Φάγαμε υπερτιμολόγηση καλή στη Μπουράτα(κόστος αγοράς χονδρικής 2,80 ταβάνι) που κόστισε 12€
Το κανόλι ήταν καλό για έξω αλλά το έκοψαν για το ντεκόρ; δε ξέρω, σας είπα πονάει στο θέμα σέρβις, τα είπα στον ιδιοκτήτη οταν ξαναπήγα μετά απο λίγες μέρες.
Cecily Anne έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 20:52
νύχτα έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 20:48
ε όχι και αυτονόητα, μη τα ισοπεδώνουμε όλα
Αυτά που ζητάει είναι τα ελάχιστα αυτονόητα που έπρεπε να αναζητάει κάποιος. Το ότι μυθοποιείτε τα αυτονόητα έχει τρομερό αντίκτυπο στην κοινωνία μας, γι'αυτό έχουμε γίνει μια χώρα με "ηγέτες" ανθυπομέτριους, διότι εννοείται η μυθοποίηση αυτή εκφράζεται και στους υπόλοιπους κοινωνικούς τομείς.
Η πιο σωστή τοποθέτηση off topic που διάβασα.