Linux - Γενικα
Re: Linux - Γενικα
Νομίζω τα windows πλέον έχουν γίνει αρκετά καλά για να μην μπλέξεις με linux. Χώρια που βρίσκεις κλειδί με 2 ευρώ.
Μόνο για development το linux πλέον και ούτε.
Μόνο για development το linux πλέον και ούτε.
Τα windoze πλέον ναι, είναι κάτι σαν κανονικό λειτουργικό σύστημα που σε καλύπτει στο σύνολο των αναγκών σου γιατί έχει με διαφορά το μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών και ΚΥΡΙΩΣ την μεγαλύτερη υποστήριξη σε firmware consumer και prosumer hardware της αγοράς.
Αν παρόλα αυτά κάποιος χρησιμοποιεί κυρίως το πισί του για νετ, διαφόρων τύπων φύλλομετρητών και παρόμοια πράγματα γενικά για ποιον πούστη λόγο να μην χρησιμοποιήσει Linux στο πισί του;
Και μεγαλύτερη ασφάλεια παρέχει και όλα δουλεύουν πιο γλήγορα και σταθερά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Xρησιμοποιω windows απο την εκδοση 3.1, υπηρξαν καλες στιγμες κατα το παρελθον 95/ΝΤ, ΧΡ που εκαναν την διαφορα, αλλα πραγματικα πρωτη φορα νοιωθω τοσο ενθουσιασμενος με ενα συστημα. Δεν βλεπω κανενα λογο μεχρι στιγμης να γυρισω πισω σε windows.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Και τα 2000 μην τα αδικούμε, και τα 7άρια ήτανε καλά.
Τα πιο σταθερά αλλά με πολλούς περιορισμούς στο hardware ήταν τα 2000 από όσο θυμάμαι, από τότε έχουν κάνει άλματα στην διαχείριση μνήμης κτλ, αυτή τη registry όμως ποτέ δεν θα την χωνέψω, 2020 έχουμε γαμώ το σπιτάκι τους.
Σε μερικά χρόνια και τα windoze θα είναι μία διανομή Linux στην πράξη, μαρκ μάη γουόρντς.
.
.
Aν εξαιρεσεις τα Μιλλενιουμ και τα 8αρια ολα τα υπολοιπα τα εχω χρησιμοποιησει. Οκ οποτε εχουμε 95, ΧΡ, 2000, 7. Τα σκουπιδια στην registry, η διαχειριση μνημης κλπ ηταν παντα θεμα και μετα ειχαμε και τους ιους, βαλε αντιβαιρους βγαλε αντιβαιρους, βαλε registry tool, βαλε utilities για να τρεχει καλα το μηχανημα κλπ.sys3x έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 17:09Και τα 2000 μην τα αδικούμε, και τα 7άρια ήτανε καλά.
Τα πιο σταθερά αλλά με πολλούς περιορισμούς στο hardware ήταν τα 2000 από όσο θυμάμαι, από τότε έχουν κάνει άλματα στην διαχείριση μνήμης κτλ, αυτή τη registry όμως ποτέ δεν θα την χωνέψω, 2020 έχουμε γαμώ το σπιτάκι τους.
Σε μερικά χρόνια και τα windoze θα είναι μία διανομή Linux στην πράξη, μαρκ μάη γουόρντς.
Στα δικα μας τωρα, κατεβασα το Ventoy για mutliboot ISO, το εγκαθιστας στο στικακι και μετα απλα πετας μεσα (copy-paste) οποιο ISO απο OS θες και κατα το μπουταρισμα επιλεγεις με τι θα ξεκινησεις/εγκαταστησεις. Πολυ βολικο, εχω ηδη βαλει μεσα Ubuntu, Mate και Cinnamon οπου θα εγκαταστησω τελικα σημερα και ελπιζω να μεινω εκει. Δε νομιζω να βρω κατι αλλο να μου ταιριαζει περισσοτερο.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δοκίμασε και το elementary ρε, για να επιμένω κάτι ξέρω.Nostalgia έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 17:41Aν εξαιρεσεις τα Μιλλενιουμ και τα 8αρια ολα τα υπολοιπα τα εχω χρησιμοποιησει. Οκ οποτε εχουμε 95, ΧΡ, 2000, 7. Τα σκουπιδια στην registry, η διαχειριση μνημης κλπ ηταν παντα θεμα και μετα ειχαμε και τους ιους, βαλε αντιβαιρους βγαλε αντιβαιρους, βαλε registry tool, βαλε utilities για να τρεχει καλα το μηχανημα κλπ.sys3x έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 17:09Και τα 2000 μην τα αδικούμε, και τα 7άρια ήτανε καλά.
Στα δικα μας τωρα, κατεβασα το Ventoy για mutliboot ISO, το εγκαθιστας στο στικακι και μετα απλα πετας μεσα (copy-paste) οποιο ISO απο OS θες και κατα το μπουταρισμα επιλεγεις με τι θα ξεκινησεις/εγκαταστησεις. Πολυ βολικο, εχω ηδη βαλει μεσα Ubuntu, Mate και Cinnamon οπου θα εγκαταστησω τελικα σημερα και ελπιζω να μεινω εκει. Δε νομιζω να βρω κατι αλλο να μου ταιριαζει περισσοτερο.
Επίσης ξέχασες τα svista

Ωραίο αυτό το κολπάκι για multiboot με τα iso μπαμ μπαμ, είδες; μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα.

.
.
Ειδα πως ειναι σε βιντεακια, ωραια ειναι αλλα πλεον ειμαι σε Cinnamon και πλεω σε πελαγη ευτυχιας. Ειναι απλα σουπερ απο ολες τις αποψεις!!!! Θα αραξω εδω. Ασε που Κανελλα λενε την διδυμη αδερφη μου....sys3x έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 18:41Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δοκίμασε και το elementary ρε, για να επιμένω κάτι ξέρω.Nostalgia έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 17:41Aν εξαιρεσεις τα Μιλλενιουμ και τα 8αρια ολα τα υπολοιπα τα εχω χρησιμοποιησει. Οκ οποτε εχουμε 95, ΧΡ, 2000, 7. Τα σκουπιδια στην registry, η διαχειριση μνημης κλπ ηταν παντα θεμα και μετα ειχαμε και τους ιους, βαλε αντιβαιρους βγαλε αντιβαιρους, βαλε registry tool, βαλε utilities για να τρεχει καλα το μηχανημα κλπ.sys3x έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 17:09
Και τα 2000 μην τα αδικούμε, και τα 7άρια ήτανε καλά.
Επίσης ξέχασες τα svistaαν και τα μιλένιουμ είναι ότι πιο άθλιο έχει υπάρξει σε αυτόν τον τομέα.
Ωραίο αυτό το κολπάκι για multiboot με τα iso μπαμ μπαμ, είδες; μάθαμε και κάτι καινούργιο σήμερα.

Άντε με γεια τότες ρε.
Happy computing, καλώς μας ήρθες.

Happy computing, καλώς μας ήρθες.

.
.
Ευχαριστω για ολα μπρο!!!!

^Είναι κι αυτός ένας λόγος αυτές οι συζητήσεις να γίνονται ΠΑΝΤΑ δημόσια.

.
.
Ναι πολυ σωστα!
Βρίσκω απείρως πιο εύκολο το τέρμιναλ του λινουχ από προγραμματιστικό περιβάλλον σε windows για οτιδήποτε κώδικα έχω ασχοληθεί. Επίσης γουστάρω το system wide τρόπο που εγκαθίστανται εφαρμογές στα λινουξ και με μια εντολή απλά τρέχεις. Αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω είναι μαζοχισμός πλέον τα υπόλοιπα. 2 χρόνια με windows 10 δεν έχω ούτε ένα κρασαρισμα. Είναι και θέμα συνήθειας ίσως. Πέρασα φάσεις που δεν ήθελα να βλέπω τα windows και φάσεις αντίστοιχες για τα λινουξ. Ίσως γυρίσω πάλι.sys3x έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 16:31Τα windoze πλέον ναι, είναι κάτι σαν κανονικό λειτουργικό σύστημα που σε καλύπτει στο σύνολο των αναγκών σου γιατί έχει με διαφορά το μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών και ΚΥΡΙΩΣ την μεγαλύτερη υποστήριξη σε firmware consumer και prosumer hardware της αγοράς.
Αν παρόλα αυτά κάποιος χρησιμοποιεί κυρίως το πισί του για νετ, διαφόρων τύπων φύλλομετρητών και παρόμοια πράγματα γενικά για ποιον πούστη λόγο να μην χρησιμοποιήσει Linux στο πισί του;
Και μεγαλύτερη ασφάλεια παρέχει και όλα δουλεύουν πιο γλήγορα και σταθερά.
Nostalgia έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 13:45Το δοκιμασα αλλα δεν μετακινει τα παραθυρα. Μαλλον θελει configuration. Μια χαρα ειναι και αυτο που εχει. Εαν βρεις το γκρουπαρισμα να μου το πεις. Ειναι το μονο μειον μεχρι στιγμης. Θενξ και για την προταση του Mate, ειναι οντως πολυ ωραιο και βολικο περιβαλλον.
Κοίτα που έχω πάει το ποντίκι. Εκεί έκανα δεξί κλικ και βλέπεις αυτό το μενού. Πήγαινε στις προτιμήσεις και θα το βρεις. Είναι τικαρισμένο το "Ποτέ ομαδοποίηση παραθύρων". Άλλαξέ το.
Προσοχή στο δεξί κλικ. Όχι πάνω στο πρόγραμμα. Αλλά σύριζα αριστερά του.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Θενξ, εβαλα τα Cinnamon και ειναι σουπερ, τα χει ολα πραγματικα και τρεχουν απροβληματιστα.Χαοτικός έγραψε: ↑10 Νοέμ 2020, 00:17Nostalgia έγραψε: ↑09 Νοέμ 2020, 13:45Το δοκιμασα αλλα δεν μετακινει τα παραθυρα. Μαλλον θελει configuration. Μια χαρα ειναι και αυτο που εχει. Εαν βρεις το γκρουπαρισμα να μου το πεις. Ειναι το μονο μειον μεχρι στιγμης. Θενξ και για την προταση του Mate, ειναι οντως πολυ ωραιο και βολικο περιβαλλον.
Στιγμιότυπο στο 2020-11-10 00-21-03.png
Κοίτα που έχω πάει το ποντίκι. Εκεί έκανα δεξί κλικ και βλέπεις αυτό το μενού. Πήγαινε στις προτιμήσεις και θα το βρεις. Είναι τικαρισμένο το "Ποτέ ομαδοποίηση παραθύρων". Άλλαξέ το.
Προσοχή στο δεξί κλικ. Όχι πάνω στο πρόγραμμα. Αλλά σύριζα αριστερά του.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 602 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
09 Φεβ 2025, 08:18
-
- 18 Απαντήσεις
- 1431 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από NoMoreLice
05 Νοέμ 2024, 00:10
-
-
Νέα δημοσίευση Περιοδικά φυσικής ή γενικά επιστημονικά.
από Antares » 28 Αύγ 2023, 16:44 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 993 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
28 Αύγ 2023, 16:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
από Μαδουραίος » 15 Αύγ 2024, 16:27 » σε Θρησκειολογία - 380 Απαντήσεις
- 6741 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
18 Αύγ 2024, 17:37
-