Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Απρ 2019, 17:27

Εικόνα


Βίος
SpoilerShow
Ο Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσας γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1914, την ημέρα της εορτής του Αποστόλου Θωμά, στο χωριό Βιτόβνιτσα που βρίσκεται στην Ανατολική Σερβία και απέχει ένα χιλιόμετρο από το μοναστήρι.

Το 1935 εκάρη μοναχός στο μοναστήρι Γκόρνιακ που ανήκει στην επαρχία Μπράνιτσεβο, ενώ το 1937 χειροτονήθηκε ιερομόναχος.

Από το 1939 μέχρι το 1955 διέμεινε στο Κοσσυφοπέδιο, στο μοναστήρι Πέτσκα Πατριάρσια. Το 1947 ο ιερομόναχος Θαδδαίος εξελέγη Ηγούμενος της μονής Πέτσκα Πατριάρσια. Επειδή όμως οι τότε Αρχές του Κοσσυφοπεδίου δημιούργησαν κάποια εμπόδια σχετικά με την εκεί παραμονή του, το 1955 επέστρεψε στην επαρχία Μπράνιτσεβο και τέθηκε υπό τη δικαιοδοσία του Επισκόπου Χρυσοστόμου ο οποίος τον επέλεξε ως Ηγούμενο του μοναστηριου Γκόρνιακ που βρίσκεται κοντά στη μονή της Βιτόβνιτσας. Από τότε ο πάτερ Θαδδαίος φρόντιζε και για την πνευματική πρόοδο των μοναχών της μονής της Βιτόβνιτσας.

Το 1962 εξελέγη Ηγούμενος του μοναστηριού της Βιτόβνιτσας.

Λόγω της έλλειψης μοναχών και ιερέων, εκείνη την εποχή τελούσε τη Θεία Λειτουργία όχι μόνον στο μοναστήρι της Βιτόβνιτσας αλλά και σε άλλα μοναστήρια και ενορίες της επαρχίας Μπράνιτσεβου, ανάλογα πάντοτε με τις ελλείψεις που υπήρχαν.

Το 2003 κοιμήθηκε.

Σήμερα οι Σέρβοι και οι Έλληνες τον αγαπούν ιδιαίτερα, τον τιμούν, τον σέβονται ως σύγχρονο Θαυματουργό Άγιο. Ο τάφος του στο μοναστήρι της Βιτόβνιτσας είναι ένας ιερός τόπος, που προσελκύει πολλούς Σέρβους και Έλληνες προσκυνητές.

Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 9289
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2018, 11:18

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ » 11 Απρ 2019, 17:30

Εχει κάνει καμια καλή προφητεία ή μπα;
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη

Jolly Roger
Δημοσιεύσεις: 8524
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2018, 00:21
Phorum.gr user: Jolly Roger

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger » 11 Απρ 2019, 17:34

Βάλε ρε bluerose και τον τεράστιο Γέροντα Δανιήλ τον Τρομπακτικό. Έχει 100% επιτυχία στις προφητείες του:

Εικόνα
Εικόνα

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Απρ 2019, 17:35

Διδαχές


Λογισμοί εμφυτεύονται στο νου μας κάθε ώρα και στιγμή, απ΄όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις. Αν μπορούσαμε να δούμε τις ακτίνες των λογισμών θα βλέπαμε ένα μεγάλο δίχτυ λογισμών. Ο καθένας μας έχει έναν δέκτη στο μυαλό του, έναν δέκτη πολύ πιο ακριβή και περίπλοκο από τον αντίστοιχο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό.


Η ζωή μας εξαρτάται από το είδος των λογισμών που καλλιεργούμε. Αν οι λογισμοί μας είναι ειρηνικοί και ήρεμοι, αν έχουν πραότητα και καλοσύνη, τότε έτσι είναι και η ζωή μας.

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Απρ 2019, 17:53

Θαύματα

SpoilerShow
Καθώς ξάπλωσε στο στενό κρεβάτι της φυλακής, ο π. Θαδδαίος ήταν πεπεισμένος ότι ποτέ δεν θα γευόταν ξανά την ελευθερία. «Σκεφτόμουν ότι ποτέ δεν θα κατάφερνα να βγω ζωντανός από εκεί. "Το τέλος της ζωής μου έφτασε", σκεφτόμουν. "Θεέ μου. Θεέ μου..."». Και καθώς αυτές οι μαύρες σκέψεις τον βασάνιζαν, ο Θεός έξαφνα τον έβγαλε απ' την απελπισία με ένα θαυμαστό όραμα. «Βρισκόμουν εκεί, πιο απελπισμένος από ποτέ, ξαπλωμένος σ' έναν πάγκο και σκεπτόμενος, "δεν υπάρχει ελπίδα εδώ μέσα".


Εντελώς ξαφνικά, ένας ψηλός στρατιώτης εμφανίστηκε από το πουθενά. Στο στήθος του μπορούσες να δεις φαρδιές χρυσές λωρίδες, δεμένες σε σχήμα σταυρού. Είχε κάτι πάνω απ' το μέτωπο του. Δεν ήταν περικεφαλαία αλλά είχε ένα όμορφο λοφίο. Η στολή του ήταν σαν να είχε βγει από κάποια τοιχογραφία. Ήταν ωραίος άντρας, ψηλός. Δεν είχα ξαναδεί τίποτα σαν αυτόν σ' ολόκληρη την ζωή μου! Κρατούσε στα χέρια του ένα ειλητάριο και με κοιτούσε. Και ήξερα —ήταν ξεκάθαρο σαν ηλιόλουστη μέρα— ότι αυτός ήταν άγγελος που ο Θεός είχε στείλει για να με παρηγορήσει! Ξεδίπλωσε το ειλητάριο και μου το έδωσε. Επάνω του ήταν αποτυπωμένος ο χάρτης της Σερβίας. Μου είπε: "Κοίταξε! Μην φοβάσαι, μην τρομοκρατείσαι, γιατί είναι ακόμα πολλοί εκείνοι που πρέπει να παρηγορήσεις και να ενθαρρύνεις. Καταλαβαίνεις;".
http://apantaortodoxias.blogspot.com/20 ... 9.html?m=1

Άβαταρ μέλους
Drexler
Δημοσιεύσεις: 8047
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 11:43

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Drexler » 11 Απρ 2019, 22:15

Jolly Roger έγραψε:
11 Απρ 2019, 17:34
Βάλε ρε bluerose και τον τεράστιο Γέροντα Δανιήλ τον Τρομπακτικό. Έχει 100% επιτυχία στις προφητείες του:

Εικόνα
Εικόνα
:+1:
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!


bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 26 Δεκ 2019, 16:59

Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα - Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας

Η ζωή μας εξαρτάται από το είδος των λογισμών που καλλιεργούμε. Αν οι λογισμοί μας είναι ειρηνικοί και ήρεμοι, αν έχουν πραότητα και καλοσύνη, τότε έτσι είναι και η ζωή μας.

Αν η προσοχή μας είναι στραμμένη στις συνθήκες του βίου μας, τότε μας καταπίνει μια δίνη λογισμών, και δεν μπορούμε να έχουμε ούτε ειρήνη ούτε γαλήνη.
Το σημείο εκκίνησής μας είναι πάντοτε εσφαλμένο. Αντί να ξεκινούμε με τον εαυτό μας, εμείς θέλουμε πάντοτε να αλλάξουμε πρώτα τους άλλους και τελευταίους εμάς. Αν ο καθένας ξεκινούσε πρώτα με τον εαυτό του, θα είχαμε παντού τριγύρω ειρήνη! Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι κανείς δεν μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο εκείνο που δεν βλάπτει τον εαυτό του - ούτε κι ο ίδιος ο διάβολος. Βλέπετε; Εμείς είμαστε οι αρχιτέκτονες, οι μοναδικοί αρχιτέκτονες, του μέλλοντός μας.

Με τους λογισμούς του ο άνθρωπος αναστατώνει ενίοτε την τάξη της Δημιουργίας. Έτσι καταστράφηκαν οι πρώτοι άνθρωποι -με έναν κατακλυσμό- εξαιτίας των κακών λογισμών και προθέσεών τους. Αυτό αληθεύει ακόμα και σήμερα - οι λογισμοί μας είναι κακοί και γι’ αυτό δεν αποκομίζουμε καλή καρποφορία. Πρέπει να αλλάξουμε. Καθένας μας πρέπει να αλλάξει, αλλά είναι κρίμα που δεν έχουμε παραδείγματα να μας καθοδηγήσουν, ούτε στις οικογένειές μας ούτε στην κοινωνία μας.

Βλέπετε συνεπώς πως έχουν τα πράγματα. Όταν καλλιεργούμε κακές σκέψεις, γινόμαστε κακοί. Ίσως εμείς να νομίζουμε ότι είμαστε καλοί, αλλά το κακό είναι εντός μας. Δεν έχουμε τη δύναμη να του αντισταθούμε. Και γνωρίζουμε ως χριστιανοί ότι δεν πρέπει καν να σκεφτόμαστε το κακό, πόσο μάλλον να το διαπράττουμε.

Εμείς ωστόσο, έχουμε θεία δύναμη, θεία ζωή και θεία ενέργεια. Την ημέρα της τελικής κρίσεως θα ερωτηθούμε για το τι είδους χρήση κάναμε αυτής της δύναμης, της ζωής και της ενέργειας, που μας δόθηκαν: συμβάλαμε στην αρμονία του σύμπαντος ή σπείραμε δυσαρμονία;

Ο Κύριος πήρε πάνω του όλες μας τις οδύνες και τις μέριμνες, και είπε ότι θα μας παράσχει καθετί που χρειαζόμαστε. Και παρόλα αυτά εμείς κρατιόμαστε τόσο σφιχτά από τις μέριμνές μας, που δεν αφήνουμε το νου και την καρδιά μας, τις οικογένειες και καθένα τριγύρω μας, να βρει ανάπαυση.

Όποτε τα προβλήματα πέφτουν πάνω μου σαν άχθος δυσβάσταχτο κι εγώ προσπαθώ να σηκώσω όλες τις μέριμνες του μοναστηριού και της αδελφότητας μόνος μου, συσσωρεύω μπελάδες σε μένα και την αδελφότητα. Ακόμα και το ευκολότερο έργο επιτελείται με τεράστια δυσκολία. Όταν όμως εναποθέτω τον εαυτό μου, την αδελφότητα και καθετί άλλο στον Κύριο, τότε ακόμα και τα δυσκολότερα έργα επιτελούνται με ευκολία. Δεν υπάρχει πίεση και βασιλεύει ειρήνη στην αδελφότητα.

Ο άνθρωπος εκείνος που ζει μέσα του τη Βασιλεία των Ουρανών ακτινοβολεί άγιους λογισμούς. Θείους λογισμούς. Η Βασιλεία του Θεού δημιουργεί μέσα μας μια ατμόσφαιρα παραδείσου, εν αντιθέσει προς την ατμόσφαιρα της κολάσεως, την οποία ακτινοβολεί όποιος έχει τον Άδη στην καρδιά του. Ο ρόλος των χριστιανών στον κόσμο είναι να φιλτράρουν την ατμόσφαιρα της γης, ώστε να κερδίζει διαρκώς έδαφος η ατμόσφαιρα της Βασιλείας του Θεού.

Μπορούμε να περιφρουρούμε ολόκληρο τον κόσμο περιφρουρώντας την ατμόσφαιρα του παραδείσου μέσα μας, διότι αν χάσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών, δεν θα σώσουμε ούτε τον εαυτό μας ούτε τους άλλους. Εκείνος που έχει μέσα του τη Βασιλεία του Θεού θα τη μεταδώσει ανεπαίσθητα και στους άλλους. Οι άνθρωποι θα ελκύονται από την εντός μας ειρήνη και ζεστασιά θα θέλουν να είναι κοντά μας, και η ατμόσφαιρα του ουρανού θα περάσει σταδιακά και σε κείνους. Σχεδόν δεν είναι καν απαραίτητο να μιλάμε στους ανθρώπους γι’ αυτή. Η ατμόσφαιρα του παραδείσου θα ακτινοβολεί από μέσα μας ακόμα κι όταν σιωπούμε ή μιλάμε για πράγματα καθημερινά. Θα ακτινοβολεί από μέσα μας ακόμα κι αν δεν έχουμε συναίσθηση ότι το κάνει.

Ο Κύριος κάλεσε τον καθένα από μας στην ύπαρξη με ένα συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο. Και το παραμικρό χορταράκι αυτού του πλανήτη έχει ένα είδος αποστολής εδώ στη γη.

Και πόσο αληθεύει αυτό για τα ανθρώπινα όντα! Ωστόσο, εμείς διαταράσσουμε ενίοτε και εμποδίζουμε το σχέδιο του Θεού. Έχουμε την ελευθερία είτε να αποδεχτούμε το θέλημά Του είτε να το απορρίψουμε? ο Θεός που είναι αγάπη, δεν θέλει να άρει αυτή την ελευθερία από μας. Μάς δόθηκε απόλυτη ελευθερία, αλλά εμείς, πάνω στην τρέλα μας, ποθούμε συχνά άχρηστα πράγματα.

Δεν μπορούμε να επιτύχουμε τη σωτηρία με κανέναν τρόπο πέρα από τη μεταμόρφωση του νου μας, τη μεταμόρφωσή του σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν. Ο νους μας θεώνεται από μια ιδιάζουσα ενέργεια της χάριτος του Θεού. Γίνεται απαθής και άγιος. Ένας θεωμένος νους ζει ακατάπαυστα με τη μνήμη του Θεού.

Γνωρίζοντας ότι ο Θεός είναι μέσα μας κι εμείς εν Αυτώ, ο θεωμένος νους είναι ολότελα οικείος με τον Θεό. Ο Θεός είναι παντού κι εμείς είμαστε σαν ψάρια μέσα στο νερό όταν είμαστε εν Θεώ. Τη στιγμή που οι λογισμοί μας Τον εγκαταλείπουν, αφανιζόμαστε πνευματικά.

Από το βιβλίο «Οι λογισμό καθορίζουν τη ζωή μας»



Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 17776
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 21 Νοέμ 2020, 00:18

τα βιωνε και τους τα λεει
και μαλιστα εκεινη την στιγμη που τον ρωτανε

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 21 Νοέμ 2020, 00:22

Φαίνεται από το προσωπο, λουσμενος μες τη Χάρη
Τον έχω δει σ άλλες φωτο κανονικό
Οι Άγιοι έτσι είναι
Τυχερός ο δημοσιογράφος

Adidas
Δημοσιεύσεις: 2746
Εγγραφή: 24 Σεπ 2020, 17:02

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas » 21 Νοέμ 2020, 00:38

bluerose έγραψε:
21 Νοέμ 2020, 00:22
Φαίνεται από το προσωπο, λουσμενος μες τη Χάρη
Τον έχω δει σ άλλες φωτο κανονικό
Οι Άγιοι έτσι είναι
Τυχερός ο δημοσιογράφος
μπλου προτείνω να βρεις κάνα τεκνό να ξελαμπικάρεις

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Γέροντες της εποχής μας - Άγιος Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 21 Νοέμ 2020, 12:13

Τι λες; Σα το Χριστουλη κανεις
Και τη Παναγίτσα
Τι έκανε;; Καλο. Τι του κάνανε; Κακο. Μπορουσε να το σταματήσει; Μπορουσε
Γιατί δε το σταμάτησε; Για να μπορουμε να έχουμε την ευκαιρία της μετα-νοησης
Οχι ευλογημένα λεφτά, πορνεια, μοιχεία, φθόνος, κακια κτλ
Αν δεν έδινε θυσία τη ζωή του δε θα μας εξαγοραζε
Μπορουσε να το αποφυγει;
Μπορουσε. Αλλά για μας που κανουμε άσχημα πραγματα στεκετε εκεί και περιμενει μετα-νοηση γιατί ήδη μας έχει δικους του αν το θέλουμε με δρόμο προς το παραδεισο


Και τους Αγίους που γίνανε μέσω Θεου Άγιοι



Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών