την επομενη φορα προσπαθησε να συγκρινεις mobile με mobile επεξεργαστες γιατι ο M1 αν δε τοχεις καταλαβει ειναι αποκλειστικα για το entry level laptop της Apple
Μια χαρά τα συγκρίνω μαν μου, έχει όλα τα mobile offering της intel και της AMD εκεί μέσα, όπως είπα και πάνω (πχ, ryzen 4900H, 4800H και δεν συμμαζεύεται).
Για να μην κουράζεσαι
multicore:
singlecore:
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
καταλαβαινεις τι παραθετεις;
ο Ryzen 4600u που εχει παραπλησια αποδοση με του Μ1 εχει 6/12 threads σε σχεση με τα μολις 8 cores του Μ1 και διπλασιο TDP
το δε entry level 4750u της Αmd χρειαζεται και 8 threads παραπανω για να κανει ..αυτο που κανει ο Μ1 με μολις 8 cores!
καταλαβαινεις τι παραθετεις; ο Ryzen 4600u που εχει παραπλησια αποδοση με του Μ1εχει 6/12 threads σε σχεση με τα μολις 8 cores του Μ1 και διπλασιο TDP
Οπότε τελικά έχει παραπλήσια απόδοση με τον 4600u (εσείς δεν γράφετε ότι τα πατάει όλα, εδώ και 10 σελίδες νήμα;) και τώρα το πρόβλημά μας είναι ότι οι ryzen (στα 7nm) έχουν καλύτερη multi-core αρχιτεκτονική;
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το πρώτο πρακτικό iteration του όπως έγραψες και εσύ multi-billion dollar και πολλών ετών RnD της Apple, έχει barely καλύτερο performance από τους παρατημένους i7 της Intel. Και κάπως αυτό είναι κατόρθωμα. Και μας δείχνει ότι το μέλλον είναι ο Arm. Seriously; Αλλά εγώ είμαι σε άρνηση;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
καταλαβαινεις τι παραθετεις; ο Ryzen 4600u που εχει παραπλησια αποδοση με του Μ1εχει 6/12 threads σε σχεση με τα μολις 8 cores του Μ1 και διπλασιο TDP
Οπότε τελικά έχει παραπλήσια απόδοση με τον 4600u (εσείς δεν γράφετε ότι τα πατάει όλα, εδώ και 10 σελίδες νήμα;) και τώρα το πρόβλημά μας είναι ότι οι ryzen (στα 7nm) έχουν καλύτερη multi-core αρχιτεκτονική;
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το πρώτο πρακτικό iteration του όπως έγραψες και εσύ multi-billion dollar και πολλών ετών RnD της Apple, έχει barely καλύτερο performance από τους παρατημένους i7 της Intel. Και κάπως αυτό είναι κατόρθωμα. Και μας δείχνει ότι το μέλλον είναι ο Arm. Seriously; Αλλά εγώ είμαι σε άρνηση;
απο μια ντουζινα benchmarks μονο αυτα βρηκες;
στο ενα link o M1 ειναι 5ος απεναντι σε θηρια που κοστιζουν πανω απο 500 ευρω
στο αλλο αναφερει:
"The multi-core test involves all CPU cores and takes a big advantage of hyperthreading."
περιττο να αναφερθει οτι τα ανεμιστηρακια σε ολα τα benches σβουριζουν σα τρελα ενω ο Μ1 ουτε καν ιδρωνει
στο ενα link o M1 ειναι 5ος απεναντι σε θηρια που κοστιζουν πανω απο 500 ευρω
στο αλλο αναφερει:
"The multi-core test involves all CPU cores and takes a big advantage of hyperthreading."
περιττο να αναφερθει οτι τα ανεμιστηρακια σε ολα τα benches σβουριζουν σα τρελα ενω ο Μ1 ουτε καν ιδρωνει
Τώρα σε ενοχλεί και το hyperthreading; Ευτυχώς δηλαδή που ο Μ1 έχει καλό caching, γιατί θα γκρινιάζαμε και για αυτό το κακό feature της AMD/Intel.
Επειδή λέχθηκε πιο πριν...Κανένα λάπτοπ(ή κινητό ή tablet) δεν έχει αντοχή μπαταρίας 22 ώρες συνεχόμενα. Και δεν χρειάζεται να υπάρξει τέτοια συσκευή. Αν βλέπεις πμχ ταινία ή κάτι άλλο στο λάπτοπ και τελειώνει η μπαταρία απλά το βάζεις να φορτίζει και συνεχίζεις την παρακολούθηση.
Επειδή λέχθηκε πιο πριν...Κανένα λάπτοπ(ή κινητό ή tablet) δεν έχει αντοχή μπαταρίας 22 ώρες συνεχόμενα. Και δεν χρειάζεται να υπάρξει τέτοια συσκευή. Αν βλέπεις πμχ ταινία ή κάτι άλλο στο λάπτοπ και τελειώνει η μπαταρία απλά το βάζεις να φορτίζει και συνεχίζεις την παρακολούθηση.
Μπορώ να σκεφτώ πολλές εφαρμογές στις οποίες η εικοσάωρη αυτονομία θα γαμούσε και θα άλλαζε αρκετά τον τρόπο που δουλεύουμε και τις δυνατότητες μας.
Μπορώ να σκεφτώ πολλές εφαρμογές στις οποίες η εικοσάωρη αυτονομία θα γαμούσε και θα άλλαζε αρκετά τον τρόπο που δουλεύουμε και τις δυνατότητες μας.
Μπορείς άνετα να δεις ταινία ή σειρά με το λάπτοπ σου να φορτίζει ταυτόχρονα. Το δικό μου λάπτοπ αντέχει έξι με εξιμισι ώρες συνεχόμενα περίπου προτού εξαντληθεί η μπαταρία. Ποτέ μου δεν αντιμετωπισα προβλήματα
Μπορείς άνετα να δεις ταινία ή σειρά με το λάπτοπ σου να φορτίζει ταυτόχρονα. Το δικό μου λάπτοπ αντέχει έξι με εξιμισι ώρες συνεχόμενα περίπου προτού εξαντληθεί η μπαταρία. Ποτέ μου δεν αντιμετωπισα προβλήματα
Υπάρχουν και κάποια προβλήματα που δεν τα έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο μέσος χρήστης όπως βόμβο στο audio από κακές γειώσεις. Η λειτουργία με μπαταρία δεν σημαίνει μόνο φορητότητα και αυτονομία.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.