Αυτοί οι ίδιοι αφού οπλιστηκαν από το ΤΑ της Πάτρας μεταφέρθηκαν στην Ναύπακτο και δημιούργησαν το τάγμα ασφαλείας Ναυπάκτου.Nandros έγραψε: ↑13 Δεκ 2020, 13:18Σαν επιβεβαίωση του υπογραμμισμένου, επαναλαμβάνω προηγούμενο ποστ μου:Chainis έγραψε: ↑13 Δεκ 2020, 00:06. . . .
Κανένας ταγματασφαλιτης δεν ακολούθησε τους Γερμανούς όταν έφυγαν όπως έκαναν συνεργάτες τους σε άλλες χώρες, έμειναν όλοι εδώ γιατί σκοπός τους ήταν να πολεμήσουν το ΚΚΕ που ήθελε να τους εξοντώσει ή που είχε ήδη εξοντώσει συγγενείς τους.
Οι ταγματασφαλιτες ήταν όλοι κρατούμενοι τον Δεκέμβριο του 44 και θα δικαζονταν, το ΚΚΕ με ότι έκανε υποχρέωσε την κυβερνηση να τους δώσει συγχωροχαρτι και να τους οπλισει την ώρα που είχε πάρει φωτιά ο κωλος της.
Κοφτε το κλαψονουνιασμα, ρίξατε την ζάρια σας στα δεκεμβριανα και δεν σας βγήκε, ας προσεχατε.
Και μετά ήρθε η ώρα να πληρώσετε για ότι κάνατε το 43/44.
Ξανακανατε την μαλάκια το 46 και πάλι δεν σας βγήκε.
Το θέμα είναι όλοι οι άλλοι που την πλήρωσαν τι έφταιγαν.Nandros έγραψε: ↑26 Φεβ 2019, 18:23Ο πατέρας μου, που ήταν τότε (στην Κατοχή) τροχοπεδητής του ΣΠΑΠ, είδε στην Πάτρα μια ομάδα ένοπλων γενειοφόρων που κινούνταν στο κέντρο της πόλης μέρα μεσημέρι. Όταν ρώτησε, έμαθε πως ήταν αντάρτες του Ψαρρού που πήγαιναν να καταταχτούν στα Τ/Α (μετά την δολοφονία του).
Ούτε εκείνος, ούτε εγώ τότε μπορούσαμε να καταλάβουμε το γιατί. Τώρα πια ξέρω και ξέρεις και εσύ!
Δεν θέλεις, αρνείσαι να καταλάβεις πως αιτία της ενίσχυσης των Τ/Α ήταν οι σφαγές και η κόκκινη τρομοκρατία που ξεκίνησαν οι αγαπούλες σου.
Όταν τους έλεγε ο Κουρκουλακος ότι ρισκάρουν γιατί μπορούσε να τους αποκόψει ο ΕΛΑΣ και να τους εξοντώσει η απάντηση ήταν "μπορεί αλλά δεν θα αφήσουμε την περιοχή στα χέρια του ΕΛΑΣ".
Edit:
Το ΤΑ Ναυπάκτου είχε δημιουργηθεί λίγο νωρίτερα από 2 λοχους του ΤΑ Αγρινίου αλλά μετα τα γεγονότα με την ΕΚΚΑ και την αθρόα συρροή αξιωματικών και ανδρών του Ψαρού αλλά και ντόπιων μαζικοποιηθηκε και ξεπέρασε τους 600 άνδρες.