Βράσε καλά την κοκκάλα.Βλήμα έγραψε: ↑03 Σεπ 2020, 14:06Θέλω να κόψω ένα κόκαλο για να χρησιμοποιήσω το μεδούλι του. Έχω ένα μπαλταδάκι, αλλά δεν είναι αρκετά βαρύ για να σπάσει το κόκαλο (ή εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός). Το μαγειρικό πριονάκι μου προκαλεί ανασφάλεια, φοβάμαι ότι θα φύγουν ρινίσματα σιδήρου, θα τα φάει κανένας άνθρωπος και θα πεθάνει.Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να είναι φθηνότερο από τον επαγγελματικό μπαλτά που χρησιμοποιούν οι χασάπηδες να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό που θέλω; Ιδανικά θα ήθελα το κόκαλο να μην σπάει, να κόβεται σα να λέμε.
Κράτα το ζουμί γιά σούπα ή ζωμό και "ψάρεψε" από`μέσα το μεδούλι.Σαν σκουληκαντέρα θα βγεί.
Και ο ζωμός θα βγει εξαιρετικά γευστικός,και το μεδούλι θα έχει ακόμη ουσία να δώσει (εννοείται ότι μιλάμε για κοκκάλα τεράστια απο βόδι και όχι για κοκκαλάκι μπριζολίτσας).