Γινε Αγροτης

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: Γινε Αγροτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 10:20

Βακχυλίδης έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:19
Αγαπητε φιλε
Δεν χρειαζεται να ξερεις απο αγροτικες εργασιες για να γινεις αγροτης
Δεν χρειαζεται να εισαι φαρμακοποιος για να ανοιξεις φαρμακειο
Δεν χρειαζεται να εισαι γιατρος για να ανοιξειςδιαγνωστικο κεντρο
Δεν χρειαζεται να εισαι χορευτρια για να ανοιξεις στριτζιτζαδικο
Δεν χρειαζεται να εισαι μηχανικος αυτοκινητων για να ανοιξεις αντιπροσωπεια
Δεν χρειαζεται αν εισαι πουτανα για να ανοιξεις μπουρδελο
Ποσο πιο απλα να το πω
Καλή οικονομική καταστροφή

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 01 Ιαν 2021, 10:21

Εγω θα ξαναγράψω-χωρίς να υιοθετώ όλα όσα εγραψε-ότι η συγκεκριμένη απόφαση του ΓΓ έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίες (να έχει έσοδα>έξοδα)

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 10:25

Maspoli έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:21
Εγω θα ξαναγράψω-χωρίς να υιοθετώ όλα όσα εγραψε-ότι η συγκεκριμένη απόφαση του ΓΓ έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίες (να έχει έσοδα>έξοδα)
Έχει ο Γιαννόπουλος ιδέες και γνώσεις τις οποίες άλλοι πιο ικανοί επιχειρηματίες ήδη στον χώρο δεν τις έχουν σκεφτεί ...

Και θα ασχοληθεί με ένα επάγγελμα ανταγωνιστικό για το οποίο , έτσι όπως φαίνεται από τα γραφόμενα του δεν έχει ιδέα ..

Και με το ψώνιο που έχει να θεωρεί τον εαυτό του ικανο και έξυπνο (σε σύγκριση μάλιστα με άλλους οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα ) επιχειρηματία σαν οπαδός της ελεύθερης οικονομίας ..

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 01 Ιαν 2021, 10:26

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
01 Ιαν 2021, 09:34
taliban έγραψε:
01 Ιαν 2021, 09:25
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
01 Ιαν 2021, 09:21

Θέλει πολλές ειδικές γνώσεις και πολύ δουλειά :D
Θέλει γνώση ναι.
Και η δουλειά να γίνεται αναλόγως αν θες να κυνηγήσεις πρώιμες ή όψιμες ανθοφορίες ( δηλαδή να γνωρίζεις λεπτομέρειες επάνω στα φυτά και στα μελιτώματα τον κύκλο που κάνουν τα έντομα κ.α) και φυσικά να προσαρμόζεσαι αναλόγως τις καιρικές συνθήκες.
Με απλά λόγια :D
Αυτά τα προσόντα δεν μπορεί να τα έχει ένας άσχετος κάτοικος της πόλης που έχει το ψώνιο να το παίξει νέος αγρότης επιχειρηματίας χωρίς να έχει ιδέα από αγροτική ζωή
Αν ο άλλος είναι ψώνιο γενικά , είτε είναι από Αθήνα είτε από οπουδήποτε αλλού ότι και να κάνει...ανεμομαζώματα ανεμοσκορπίσματα!

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 10:27

Υπόψη ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα συρικνωνεται και από είκοσι τα εκατό που ήταν κάποτε οι αγρότες στην Ελλάδα και ώρα έχουν μείνει κάτω από πέντε τόνους εκατό
Και επιβιώνουν μόνον οι μεγάλοι αγρότες

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 01 Ιαν 2021, 10:30

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:25
Maspoli έγραψε:
Έχει ο Γιαννόπουλος ιδέες και γνώσεις τις οποίες άλλοι πιο ικανοί επιχειρηματίες ήδη στον χώρο δεν τις έχουν σκεφτεί ...

Και θα ασχοληθεί με ένα επάγγελμα ανταγωνιστικό για το οποίο , έτσι όπως φαίνεται από τα γραφόμενα του δεν έχει ιδέα ..

Και με το ψώνιο που έχει να θεωρεί τον εαυτό του ικανο και έξυπνο (σε σύγκριση μάλιστα με άλλους οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα ) επιχειρηματία σαν οπαδός της ελεύθερης οικονομίας ..
Μιλώ για τη συγκεκριμένη ιδέα του (που σίγουρα δεν είναι "εξωτικό προϊόν").
Θεωρώ ότι θα χρειαστεί να ασχοληθεί αρκετά παραπάνω απ' όσο γράφει, δεν τον έχω όμως για χαζό (θα μπορέσει να μάθει μερικά βασικά πράγματα).
Αν έχει μελετήσει σωστά το έδαφος και τις κλιματικές συνθήκες στην περιοχή που αγόρασε τη γη, τότε ναι, το σχέδιο έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 10:31

taliban έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:26
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
taliban έγραψε:
01 Ιαν 2021, 09:25

Θέλει γνώση ναι.
Και η δουλειά να γίνεται αναλόγως αν θες να κυνηγήσεις πρώιμες ή όψιμες ανθοφορίες ( δηλαδή να γνωρίζεις λεπτομέρειες επάνω στα φυτά και στα μελιτώματα τον κύκλο που κάνουν τα έντομα κ.α) και φυσικά να προσαρμόζεσαι αναλόγως τις καιρικές συνθήκες.
Αυτά τα προσόντα δεν μπορεί να τα έχει ένας άσχετος κάτοικος της πόλης που έχει το ψώνιο να το παίξει νέος αγρότης επιχειρηματίας χωρίς να έχει ιδέα από αγροτική ζωή
Αν ο άλλος είναι ψώνιο γενικά , είτε είναι από Αθήνα είτε από οπουδήποτε αλλού ότι και να κάνει...ανεμομαζώματα ανεμοσκορπίσματα!
Έχει μια νοοτροπία και ιδέες που τις έχουν πολλά άτομα τα οποία εχω δει να καταστρέφονται στην περιοχή μου
Άφησε ο άλλος σαν δικηγόρος μια στρωμένη δουλειά και είχε έρθει να βάλει ..γελαδια στο χωριό μου
Και όταν τα βρήκε σκούρα τα εγκατέλειψε και τα άφησε να πεθάνουν από την πεινα
Με αποτέλεσμα να πάει φυλακή

Άλλοι που θέλησαν να ασχοληθούν με σαλιγκάρια η στρουθοκάμηλους με επιδοτήσεις από την ΕΕ έπεσαν έξω και καταστράφηκαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 10:33

Maspoli έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:30
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:25
Maspoli έγραψε:

Μιλώ για τη συγκεκριμένη ιδέα του (που σίγουρα δεν είναι "εξωτικό προϊόν").
Θεωρώ ότι θα χρειαστεί να ασχοληθεί αρκετά παραπάνω απ' όσο γράφει, δεν τον έχω όμως για χαζό (θα μπορέσει να μάθει μερικά βασικά πράγματα).
Αν έχει μελετήσει σωστά το έδαφος και τις κλιματικές συνθήκες στην περιοχή που αγόρασε τη γη, τότε ναι, το σχέδιο έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.
Οι υπολοιποι μεγάλοι αγρότες με κεφαλαία γεωπόνους εργάτες αγροτικά εργαλεία κτήματα και με ..πολιτικό μέσον για να περνούν επιδοτήσεις η να μαθαίνουν πρώτοι τα προγράμματα της ΕΕ , τρώνε κουτοχορτο ;

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 01 Ιαν 2021, 10:38

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:33

Οι υπολοιποι μεγάλοι αγρότες με κεφαλαία γεωπόνους εργάτες αγροτικά εργαλεία κτήματα και με ..πολιτικό μέσον για να περνούν επιδοτήσεις η να μαθαίνουν πρώτοι τα προγράμματα της ΕΕ , τρώνε κουτοχορτο ;
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εννοείς γιατί δε γίνονται αυτοί που λες ακτινοπαραγωγοί; Υποθέτω ότι μπορεί να το κάνουν για διάφορους λόγους (δε μπορούν να καλλιεργηθουν παντού ακτινίδια, είναι ευχαριστημένοι με αυτά που παράγουν τώρα κτλ). Όπως και να έχει, δεν επηρεάζει κάτι σε αυτό που είπα, ότι δηλαδή ο ΓΓ έχει σοβαρές πιθανότητες να καταφέρει το έσοδα>έξοδα.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 01 Ιαν 2021, 11:01

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:31
taliban έγραψε:
01 Ιαν 2021, 10:26
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Έχει μια νοοτροπία και ιδέες που τις έχουν πολλά άτομα τα οποία εχω δει να καταστρέφονται στην περιοχή μου
Άφησε ο άλλος σαν δικηγόρος μια στρωμένη δουλειά και είχε έρθει να βάλει ..γελαδια στο χωριό μου
Και όταν τα βρήκε σκούρα τα εγκατέλειψε και τα άφησε να πεθάνουν από την πεινα
Με αποτέλεσμα να πάει φυλακή

Άλλοι που θέλησαν να ασχοληθούν με σαλιγκάρια η στρουθοκάμηλους με επιδοτήσεις από την ΕΕ έπεσαν έξω και καταστράφηκαν
Όταν ξοδεύεις παραπάνω απ ότι βγάζεις λογικό είναι να πας για φαλιμέντο.

Να στο θέσω απλά.
Είναι προτιμότερο να έχεις 50-60 γερά μελίσσια παράλληά με μια δουλειά παρά 300 μελίσσια που δεν μπορείς να τα δουλέψεις για να έχεις αποδώσεις .
Αν θες να έχεις πολλά γελάδια , πολλά χωράφια, πολλά μελίσσια το έχω ξαναπεί και στην αρχή. Ψάχνεις πρώτα να εξασφαλίσεις την διάθεση των προϊόντων και έπειτα τα υπόλοιπα.

Διαφορετικά θα σου μείνει η παραγωγή στην αποθήκη.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 01 Ιαν 2021, 11:06

enaon έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 21:36

Χα χα χα χα χα χα χα,τι πλάκα !!! :smt005::smt005:

Τώρα το είδα !! :smt005::smt005::smt005:

Βακχυλίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βακχυλίδης » 01 Ιαν 2021, 11:06

Δεν υπαρχει αγροτης που να του εμειναν τα ακτινιδια στα δεντρα και να μην μπορεσε να τα πουλησειΟυτε ενας τα τελυαταια 15 χρονια που παρακολουθω την ιστορια.
Ο αγροτης πουλαει στους εμπορους μεταποιητες κτλ
Δεν μπορει να διαθεσειτα προιοντα του στην λιανικη αγορα πλην αυτωνπου εχουν αδεις λαικης κτλ η εχουν φτιαξει υποδομες διαλογης μεταποιησης συσκευασιας και συντηρησης
Επομενως δεν τιθεται θεμα διαθεσης προιοντων

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 01 Ιαν 2021, 11:12

Βακχυλίδης έγραψε:
01 Ιαν 2021, 05:45
Καποια πραγματα εχουν αλλαξει στην πορεια
Θα αναλυθουν στον καταλληλο χρονο

Αγοραστηκαν τα πρωτα 8.5 στρεμματα με τιμη 1000 γιουρο το στρεμμα και ξεκινησε ηδη η υποδομουλα για περιφραξη
Το χωραφι ειναι συνδεδεμενο στο δικτυο της περιοχης για ποτισμα
Περιπου 800 γιουρο κοστισαν τα υπολοιπα εξοδα χαρτουρες συμβολαιογραφοι,τοπογραφοι κτλ
Εχει ξεκινησει η διαδικασια με εξιδεικευμενο γεωπονο ωστε να σχεδιασει υποδομες και πλανο φυτευσης(αποστασεις- αριθμος φυτων-στηριξεις-δικτυο νερου-αποστραγγιστικα,αντιπαγωτικη προστασια κτλ)
Θα φυτευθουν μαλλον τον Μαρτιο

Το χωραφι βρισκεται σε αποσταση 100 χλμ απο την μονιμη κατοικια του "νεου αγροτη" δηλαδη την κατοικια μου
Τι θα βάλεις ;

Βακχυλίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βακχυλίδης » 01 Ιαν 2021, 11:13

Τα προβληματα που αντιμετωπιζω σε αυτην την φαση ειναι τα εξης
1.Δεν βρισκω μεγαλες πλακες γης υπαρχει μεγαλος κατακερματισμος στην ιδιοκτησια
2.Μια πλακα που βρηκα κοντα στα 80στρεμματα εγκατελειμενη,παλιο περιβολι καταλληλη,δεν την πουλουσαν και μετα ενω εδινα 1000 γιουρο το στρεμα σε μια περιοχη που οι τμες κυμαινονται απο 500-700 γιουρο το στρεμμα ζητησαν 2500 το στρεμμα οποτε εκει τελειωσε καθε συζητηση
3.Πολλα χωραφια ειναι νοικιασμενα για 20ετια για φωτοβολταικα.Και πολλοι ελπιζουν οτι θα νοικιασουν α δικα τους στο μελλον για φωτοβολταικα
4.Πολλο χωραφια νοικιασμενα με 150 γιουρο το στρεμμα ανα χρονο για σιταρια και λοιπες καλλιεργιες που καποιοιτις συντηρουν για επιδοτησεις
5.Πολλοι που νοικιαζαν ενα χωραφι επι πολλα χρονια χωρις να ενδιαφερθουννα το αγορασουν μολις εγω εμφανιζομουν να το αγορασω το αγοραζαν αυτοι εχοντας προκριμα αφου ηδη το νοικιαζαν.Αυτο μαλιστα εχει ακνει πολλους αν εκνευριστουν μαζι μου
6.Πολυ μεγαλο ποσοστο χωραφιων ειναι ανεκμεταλλευτα,οι ιδιοκτητες ζουν στις πολεις και απλα τα κρατανε για αγνωστους λογους
7.Πολλοι με αντιμετωπιζουν υπεροπτικα.Ειναι πολλοι οι Αινειαν σε αυτην την χωρα

Θα την βρω την ακρη μου ομως.Θα αγορασω και σε περιοχες που δεν ενδιαφερομαι για να αρχισω να ανταλλασω με χωραφια για τα οποια ενδιαφερομαι.Ανακαλυψα οτι αυτο εχει περαση
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βακχυλίδης την 01 Ιαν 2021, 11:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 01 Ιαν 2021, 11:14

nikhatier έγραψε:
01 Ιαν 2021, 09:08
Στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες η καθημερινή ενασχόληση είναι ο κανόνας. Από την εποχή της προετοιμασίας του εδάφους (αρχές με μέσα Ιουλίου ) μέχρι και το τέλος Ιουνίου
Εκεί που ζεις,ο χρόνος πρέπει να κυλάει ανάποδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών