Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Γαλή, τα περισσότερα από αυτά που παραθέτεις τα έχω βρει κι εγώ στο διαδίκτυο, γενικώς θέλει πολλή μελέτη και να εχεις χρόνο να αφιερώσεις για να καταλάβεις το Ισλαμ και την ιστορία του και το μυστικιστικό Ισλαμ ακόμη περισσότερο.
Nero, δεν προσπαθώ να κάνω καμια διατριβή μέσα από το φόρουμ, είναι πολύ συγκεκριμένο το ερώτημα που κάνω στο παρόν νήμα, συγκεντρωτικά να μου πει κάποιος εαν γνωρίζει, ποιά διαφοροποίηση υπάρχει ανάμεσα στα μυστικιστικά τάγματα που προέκυψαν από την σουνίτικη παράδοση τα μεν και από την σιιτική τα δε. Επειδή έχω πληροφορηθεί, στο μέτρο που μπορώ, οτι υπάρχουν τάγματα τα οποία "κατοχυρώνονται" στους σουνίτες και άλλα στους σιίτες (τις παραδοσεις τους εννοώ)
Για τους Ασσασίνους και τον Γέρο του Βουνού είχα ξεκινήσει να διαβάζω για άλλο λόγο* παράλληλα με την μελέτη μου για τον σουφισμό και είδα οτι είχε σχέση.
*Με έφερε ο δρόμος να εξετάζω την σχέση των Ασσασσίνων και του...Ντ'Αρτανιάν

, της ιστορίας των σωματοφυλάκων, των αποκαλουμένων Musketeer
δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου και της ησυχίας, προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τις μεταμεσονύχτιες ώρες αλλά το μεν πνεύμα πρόθυμον η δε σαρξ ασθενεστάτη, λιποθυμώ από τη νύστα στο όρθιο