Τύπε, ζητάς στις μασαμπούκες τιμολόγιο, για να το περνάς σαν έξοδο της εταιρείας σου;Ερμής έγραψε: ↑22 Οκτ 2020, 11:12Πρώτον το φιλετο μοσχαρίσιο κάνει στη λιανική 19€ το πιο χαμηλής ποιότητος.OANNHSEA έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:15Πρώτον, το φιλέτο μοσχαριού στην λιανική κάνει 10-12 ευρώ το κιλό. Πόσο μοσχάρι ήταν στο πιάτο; 100 γραμμάρια; Δηλαδή 1 ευρώ κόστος - άντε 1,5 με τα άλλα υλικά!!! Πόσο το πουλούσε είπαμε;;;Ερμής έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 16:18Όταν πληρώνεις για φιλέτο μοσχάρι, φρέσκια γαρίδα, ααα ποιότητας ζυμαρικά, εισαγώμενο κρασί, γλυκά που απαιτούν κόστος υλικών και χρόνο μάγειρα 35€, είσαι βλάκας
Όταν πληρώνεις για χοιρινούς λαιμούς, κεφτέδες με κιμά ανάμεικτο, ξυδιάδες απο το πλαστικό, τζατζίκια του μάκρο, καρπουζοπέπονα 15-20 ευρώ, είσαι ξυπνιος.
Ρε φάτε κάτι γλυκούληδες που το παίζουν ξυπνητζήδες.
Δεύτερον, όσο φρέσκα και να είναι τα μακαρόνια, δεν μπορεί να κάνουν 12 ευρώ η μερίδα!!! Το ζυμάρι το έχουν έτοιμο, το βάζουν στο μηχάνημα, σε ένα λεπτό έχουν τα μακαρόνια και το ρίχνουν σε νερό για μερικά λεπτά - πολύ λιγότερα από όσο θέλει το έτοιμο. Όσο χρόνο κάνει να βράσει, ο μάγειρας ετοιμάζει το υπόλοιπο πιάτο. Εάν είναι του εμπορίου, απλά τα ξαναζεσταίνεις για ένα λεπτό. Σε καμία περίπτωση λοιπόν ένα τόσο απλό πιάτο δεν κάνει 12 ευρώ!!!
Τρίτον, τα κανόλι παράγονται μαζικά (όπως τα υπόλοιπα γλυκά) σε τρίτο χρόνο, άρα το κοστολόγιο τους είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με την τιμή πώλησης τους...
Με λίγα λόγια πληρώσαμε τη θέση του καταστήματος - έχει καλό ενοίκιο - και το ότι είναι νέο και είναι της μόδας ως νέο...
ΥΓ
Και κάτι άλλο πολύ βασικό: δεν έχουν όλοι το μεγάλο πορτοφόλι. Εγώ έχω το ψώνιο του φαγητού και οικονομώ χρήματα για το σκοπό αυτό - άλλοι όμως;;; Πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα πάνε και θα δώσουν 12 ευρώ για μία μακαρονάδα και δη εν έτη 2020;;; Θα μου πεις ότι υπάρχουν και αυτοί που θα πήγαιναν γιατί το μαγαζί είναι μουράτο και μόνο, και ας μην είχαν χρήματα...
.
Δευτερον δε πληρώνεις το ζυμαρικό 10-12 ευρώ, ειδικά οταν έχει κρέας μέσα λογικό είναι η τιμή να ανέβει, επίσης άλλη τιμή το φρέσκο, άλλη το ααα ποιότητας, άλλη τα του λιντλ, τα φρέσκα ειδικά πληρώνεις το χρόνο παρασκευής. Όχι 12 ευρώ δε κοστίζει, κανείς δε σου πουλάει στο κόστος. Κια ο χοιρινός λαιμός χονδρική δε ξεπερνά τα 2,80-4(τα ααα που ανάθεμα και αν τα παίρνει καμια ταβέρνα) το κιλό αλλά στα χρεώνουν 7-8 στην καλύτερη για τα 250γρ
Ναι εννοείται δε στα παρασκευάζει εκείνη τη στιγμή ,αλλά είναι δύσκολα και με μικρό χρόνο ζωής το φύλλο. Πρέπει να είναι ημερας ή δευτερης μέρας το πολύ για να μη πανιάσει.
Πληρώσαμε αρκετά, αλλά έχουμε πληρώσει πολλά παραπάνω υπερκοστολογημένα, όταν το κρασί ήταν το 30% του λογαριασμού.
Δεν είναι θέμα πορτοφολιού, δε μιλάμε για τη δυνατότητα να το πληρώσει κάποιος αλλά για το τι υπερκοστολόγηση παίζει. Η μεγαλύτερες υπερκοστολογήσεις παίζουν στα σουβλατζίδικα και στα ρακομελίστικα μεζεδοπωλεία. Ξέρεις πως έχω επαγγελματική εμπειρία απο εστίαση γιαυτο και στο λέω. Και θα ξαναπώ και μια το παράδειγμα για τους νέους εδώ.
Ποιος σε κλέβει παραπάνω; Αυτός που σου πουλάει χοιρινά μπριζολάκια λαιμού για 7-8€ τα 300γρ ή αυτός που σου πουλάει το ribeye Αμερικής για 25€ τα 250γρ;
Αν και αυτή μου η τοποθέτηση/σπόντα δε πήγαινε για εσένα.Στη μπολονιέζε το ζυμαρικό είναι πολύ καλό και ξέρεις πόσο ιδιότροπος είμαι με τα ζυμαρικά, η σάλτσα ψιλοκαλή χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το οπτικό του θέματος είναι άθλιο και αυτό φυσικά είναι θέμα σέρβις, σέρβις δεν ειναι μόνο το πως τα φέρνει ο σερβιτόρος αλλά και το πως τα δίνει η κουζίνα. Απο τη στιγμή που το στήνει στο πιάτο μέχρι που έρχεται στο τραπέζι είναι σέρβις, ε εκεί πονάει πολύ το μέρος γιαυτό και το έθαψα.Cecily Anne έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 18:27Ειλικρινά και ξέρεις ποσό λατρεύω την Ιταλική κουζίνα . Tα μακαρόνια φαίνονται τρισάθλια και τα 2 πιάτα, να μη σχολιάσω η κατσο ε Πέπε αν είχε 12 είναι ληστεία, δεν έχω δώσει πάνω από 6-7 στην Ιταλία για τη συγκεκριμένη, δεν έχει ακριβά υλικά. Και η Μπολονιεζε φαίνεται νιανια , σαν babyfood, αν κ 12 ευρώ για σωστή τα δίνεις πάσο.
Το κανολι φαίνεται τέλειο αλλά γιατί το έκοψαν; Ξενέρωσα.
Αυτό με την τρίλιζα οπτικά ιού.
Τα αλλά οπτικά φαίνονται τέλεια.
Μη συγκρίνεις τιμές τρατορίας Ιταλίας με Ελλάδα, είναι σα να συγκρίνεις τιμές σουβλατζίδικου ελλάδος με Ιταλίας, και θα φας υπερτιμολόγηση και σε χαμηλότερη ποιότητα, απο τη μια λογικό γιατί πολλά είναι εισαγωγής. Για την ιστορία, η μπολονιέζε έκανε 11,50 και η κατσο ε πέπε 10,80, τα είδα πριν λίγο στο τιμολόγιο, το ακριβότερο πιάτο ήταν το καρπάτσιο ,με 13€ και η πίτσα με 14(όσο έκανε μια μετρια πίτσα απο τη συγχωρεμένη τη Χατ). Φάγαμε υπερτιμολόγηση καλή στη Μπουράτα(κόστος αγοράς χονδρικής 2,80 ταβάνι) που κόστισε 12€
Το κανόλι ήταν καλό για έξω αλλά το έκοψαν για το ντεκόρ; δε ξέρω, σας είπα πονάει στο θέμα σέρβις, τα είπα στον ιδιοκτήτη οταν ξαναπήγα μετά απο λίγες μέρες.Η πιο σωστή τοποθέτηση off topic που διάβασα.Cecily Anne έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 20:52Αυτά που ζητάει είναι τα ελάχιστα αυτονόητα που έπρεπε να αναζητάει κάποιος. Το ότι μυθοποιείτε τα αυτονόητα έχει τρομερό αντίκτυπο στην κοινωνία μας, γι'αυτό έχουμε γίνει μια χώρα με "ηγέτες" ανθυπομέτριους, διότι εννοείται η μυθοποίηση αυτή εκφράζεται και στους υπόλοιπους κοινωνικούς τομείς.
Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Αν δε θέλει κανείς άλλος την απόδειξη, εννοείται. Ειδικά φέτος μου έχει πει ο λογιστής, αν μπορώ να παίρνω ακόμη και απο τις τσίχλες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20334
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Ερμή, δεν ισχύει αυτό που λες για τα σουβλάκια στην Ιταλία, διότι το μακαρονικο και τα υλικά της σαλτσας δεν είναι εισαγόμενα. ΟΚ η παρμεζάνα, οκ το προσούτο, αλλά ρε μειτ, πόσο πάνω δηλαδή ; Από 6 πηγαινε το 8. Το κεμπαμπ το ιταλικό (αντίστοιχο ντονέρ ή γυρο εδώ) έχει 4.5 το σαντουιτς και εχει μέσα ένα ζώο ολόκληρο σε μέγεθος ! 2 ευρώ πάνω από μας με διπλάσια ποσότητα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Μαζεύεις και τα αποφάγια για τον σκύλο, τύπε; Ζητάς και ταρίφα αν βάλεις στο αυτοκίνητό σου κανέναν συμπχωρουμίστα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Και σκυλί να είχα δε θα το έλεγα μπροστά στον OANNHSEA
Όχι ταρίφα, ότι έχει ο καθένας ευχαρίστηση
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Η πιο σωστή και ψύχραιμη τοποθέτηση μέχρι στιγμής σε ολόκληρο το νήμα.
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
και οι λαχαναγορίτες* δηλαδή παρόμοιες επιθυμίες εκφράζουν
για τις συντρόφους τους, Ερμήμας;
να είναι πολύ διαβαστερές και να μη γουστάρουν σκυλάδικα
και ξέκωλη ενδυμασία/έξαλλο μακιγιάζ;
αυτά τα στάνταρντς κυριαρχούν στην αγορά οπου κινείσαι;
*δεν αναφέρομαι σε σένα, στην πλειοψηφία αναφέρθηκα εξαρχής
μα κανείς δεν φάνηκε να το έχει κατανοήσει
nothing but heart
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Πολύς κόσμος μένει στο φαίνεσθαι. Θεωρώ ότι ο καθένας βρίσκει αυτό που ψάχνει για το λόγο που το ψάχνει. Το παν είναι να υπάρχει ηρεμία και αλληλοκατανόηση.νύχτα έγραψε: ↑24 Οκτ 2020, 20:04και οι λαχαναγορίτες* δηλαδή παρόμοιες επιθυμίες εκφράζουν
για τις συντρόφους τους, Ερμήμας;
να είναι πολύ διαβαστερές και να μη γουστάρουν σκυλάδικα
και ξέκωλη ενδυμασία/έξαλλο μακιγιάζ;
αυτά τα στάνταρντς κυριαρχούν στην αγορά οπου κινείσαι;
*δεν αναφέρομαι σε σένα, στην πλειοψηφία αναφέρθηκα εξαρχής
μα κανείς δεν φάνηκε να το έχει κατανοήσει
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
και παγκοσμια ειρηνη τυπε
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Δημοσιεύσεις: 11624
- Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
- Τοποθεσία: Δημοκρατία του Καμπαρτίνο Μπαλκάρια
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Αν δε βάζεις ιώτα στην μπολον(ι)έζε σαφώς και είσαι πλεμπαία.νύχτα έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 21:03δεν συνεννοούμαστε μάλλονCecily Anne έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 20:58
Εννοείς αν συναναστρέφομαι κόσμο που ξημεροβραδιάζεται στα μπουζούκια και το μόνο που τον καίει είναι το βάψιμο, τα κουνήματα και "η κουλτούρα"; Ούτε στα 16. Γι'αυτό σου λέω, έχετε ΠΟΛΥ χαμηλά στανταρντς.
ρώτησα αν η πλειοψηφία των γνωστών σου συνδυάζει όλα αυτά που
ανέφερε ο Πάγχρηστος, διότι έτσι κατάλαβα αφού δήλωσες πως τα
θεωρείς αυτονόητα
εγώ και μόνο στο περιβάλλον της εργασίας μου να ψάξω, που βρίσκονται
καμιά 50αριά άνθρωποι, ούτε ένας δεν συνδυάζει πάνω από δυο χαρακτηριστικά
από όσα αναφέρθηκαν
μπορεί να είμαι και πλέμπα όμως εγώ
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29724
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Ειρήνη υμίν, γκώσαμε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Αυτή την Παρασκευή έχουμε συνάντηση και διαλέγει το μέλος Alekhin.
Εάν θέλετε να συμμετάσχετε μπορείτε να του στείλετε π.μ.
.
Εάν θέλετε να συμμετάσχετε μπορείτε να του στείλετε π.μ.
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πως θα σας φαινόταν ένα υποφόρουμ με κριτικές;
από Εκτωρ » 22 Αύγ 2022, 23:20 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 0 Απαντήσεις
- 440 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
22 Αύγ 2022, 23:20
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 412 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
24 Ιαν 2023, 22:21
-
-
Νέα δημοσίευση Μόνο 2% της ηλικιακης ομαδας 65+ έχει ψηφιακές γνώσεις στην Ελλαδα
από George_V » 27 Ιουν 2022, 16:14 » σε Κοινωνικά θέματα - 33 Απαντήσεις
- 1200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Gewponos90
27 Ιουν 2022, 20:25
-