ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 26961
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιαν 2021, 15:13

stavmanr έγραψε:
28 Ιαν 2021, 14:49
Nandros έγραψε:
28 Ιαν 2021, 14:31
.
Οτιδήποτε στραβό, κακό, εγκληματικό, ανάποδο, νάτος πετιέται ο Στραβομανούρας ο Διαστρεβλωτής να το υποστηρίξει και να τα κάνει ζέπελιν στους άλλους! :smt005:
.
Ας βάλουμε λίγο ΆΖΑΞ στο μυαλό σου να το σκουπίσουμε από θολές σκέψεις. Βασικά, γενικά να το σκουπίσουμε.

Το πρώτο στραβό είναι το έγκλημα καθαυτό. Το δεύτερο στραβό είναι η γενίκευση του εγκλήματος σε ρατσιστικά σχόλια. Δηλαδή δεύτερο έγκλημα.
Στα δύο στραβά είμαι απέναντι.
Οπότε αντί να αναρωτιέσαι γιατί σε κάθε στραβό που γράφετε είμαι μπροστά σας, πρέπει να αναρωτιέστε κάποιοι γιατί γράφετε στραβά.
Διαστρεβλωτής και :retarded:

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 28 Ιαν 2021, 21:05

19/12/2020
Οι Ρομ (Τσιγγάνοι): Νέα ιστορικά στοιχεία – Τι δείχνει το DNA των Ελλήνων Γύφτων;

Εικόνα

Ιστορικά στοιχεία για τους Γύφτους – Οι διώξεις τους κατά τα μεσαιωνικά χρόνια – Γιατί οι Ρομά δεν έχουν καμία σχέση με τους «Αθίγγανους» του Βυζαντίου; – Το DNA των Ελλήνων Γύφτων – Τι αποκαλύπτει;

Με το θέμα των Γύφτων έχουμε ασχοληθεί τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές σε άρθρα μας στο protothema.gr. Οπότε πολλές και πολλοί ίσως αναρωτηθούν τι εξυπηρετεί ένα ακόμα άρθρο για τη συγκεκριμένη φυλή. Οι λόγοι, θεωρούμε, ότι είναι αρκετοί. Πρώτος και βασικότερος είναι ότι έφτασε στα χέρια μας ένα εξαντλημένο και κυριολεκτικά εξαφανισμένο βιβλίο με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρόκειται για το βιβλίο του αείμνηστου καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστα Κόμη (1953 – 2020), «ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ. Ιστορία, Δημογραφία, Πολιτισμός» (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, 1998). Το γεγονός ότι αυτό το βιβλίο βρίσκεται στα χέρια μας οφείλεται στον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον ΤΟΜΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ), κύριο Νίκο Αναστασόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά κι από εδώ. Ένας άλλος λόγος είναι η ανακάλυψη στοιχείων που δείχνουν ότι ο όρος «Αθίγγανοι», που χρησιμοποιείται και στις μέρες μας, ακόμα και σε επίσημα έγγραφα, για τους Γύφτους, είναι λανθασμένος.

Οι Αθίγγανοι ήταν αιρετικοί στο Βυζάντιο, που εμφανίστηκαν πολύ πριν τους Τσιγγάνους σ’ αυτό. Ο τελευταίος λόγος είναι η παρουσίαση στοιχείων για το DNA των Ελλήνων Γύφτων από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, που αποδεικνύει ότι σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες Γύφτοι έχουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό παραμείνει αναλλοίωτοι, καθώς δεν έχουν έρθει σε επιμειξίες με άλλους πληθυσμούς. Αυτό ίσως εξηγεί και γιατί η συμπεριφορά τους, οι συνήθειες τους, η ζωή τους ολόκληρη ,έχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις μέσα στο πέρασμα πολλών αιώνων.

Εικόνα

Η ιστορία των Γύφτων (Τσιγγάνων)
Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μας, τη λύση για την καταγωγή των τσιγγάνων έδωσε η γλωσσολογία, καθώς η γλώσσα που μιλάνε (romani) έχει στενή σχέση με γλώσσες που μιλιούνται στη ΒΔ Ινδία. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν λαοί με χαρακτηριστικά ανάλογα με τους Γύφτους, από την ανάμειξη και τις επιγαμίες των οποίων σε μια απώτερη εποχή φαίνεται ότι προήλθαν οι τσιγγάνοι.

Όπως φαίνεται, οι Γύφτοι έφτασαν στην Αρμενία μέσω Περσίας (τέλη 9ου μ. Χ. αι.). Εκεί παρέμειναν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξαπλωθούν στη συνέχεια στα βυζαντινά εδάφη. Ο βασικός λόγος της μετακίνησής τους αυτής, καθώς στις βυζαντινές πήγες μνημονεύονται για πρώτη φορά στις αρχές του 11ου αιώνα, φαίνεται ότι ήταν οι επιθέσεις των Σελτζούκων Τούρκων στην Αρμενία, που προκάλεσαν σοβαρές πληθυσμιακές μετακινήσεις.

Η πρώτη μνεία για παρουσία τσιγγάνων στα βυζαντινά εδάφη υπάρχει σ’ ένα γεωργιανό αγιολογικό κείμενο:«Η ζωή του Αγίου Γεωργίου του Αθωνίτη (1009 – 1065)», το οποίο γράφτηκε το 1068 στη μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Σ’ αυτό αναφέρεται ότι ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μονομάχος (1042 – 1055) χρησιμοποίησε το 1050 τους «Adsincani», «Erat nembe gens Samaritanorum, e stirpe Simonis magi, qui Adsincani vocitabantur, divinatione ac maleficis famosi», δηλ.«σαρματικό λαό, απογόνους του Σίμωνα του Μάγου, γνωστούς μάγους και κακόβουλους ανθρώπους», για να αντιμετωπίσει τα άγρια θηρία που είχαν εισχωρήσει στο αυτοκρατορικό πάρκο της Κωνσταντινούπολης. Οι «Adsincani» τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία του πάρκου κρέας που είχε «μαγικές ιδιότητες»(επρόκειτο φυσικά για κρέας με δηλητήριο) εξολοθρεύοντας τα άγρια θηρία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Σίμων ο Μάγος είναι ένα άκρως ενδιαφέρον πρόσωπο, που έζησε κατά τον 1ομ. Χ. αιώνα και ηγήθηκε μιας γνωστικίζουσας ομάδας, τα μέλη της οποίας ονομάστηκαν στη συνέχεια Σιμωνιανοί. Ήταν ένας από τους Γέτες της Σαρματίας και ασχολήθηκε με τη μαγεία, ενώ η προσπάθειά του να εξαγοράσει με χρήματα τη χάρη επίκλησης του Αγίου Πνεύματος δημιούργησε τον όρο «σιμωνία».

Εικόνα

Επανερχόμαστε τώρα στους «Adsincani», που όπως είναι φανερό είναι οι γνωστοί μας τσιγγάνοι. Στη γλώσσα Romani δεν υπάρχουν οι λέξεις τσιγγάνοι, γύφτοι, Αιγύπτιοι και αυτό δημιούργησε προβληματισμούς και έγινε αντικείμενο έρευνας. Πιθανότατα η λέξη τσιγγάνοι αποτελεί παραφθορά του «Αθίγγανοι», αιρετικών που είχαν εμφανιστεί μερικούς αιώνες νωρίτερα, αλλά όπως θα δούμε δεν είχαν καμία σχέση με τους Ρομά.

Σε μεταγενέστερα αγιολογικά και φιλολογικά έργα συναντάμε τον όρο τσιγγάνοι όσο και τον όρο «αιγυπτίσσας»(Αιγύπτιος απ’ όπου προήλθε και η λέξη, με μειωτικό χαρακτήρα, γύφτος). Στα ίδια κείμενα υπάρχει ο όρος Κατζίβελος η Κατσίβελος, που ετυμολογείται είτε από την ιταλική λέξη cattivelo, υποκοριστικό της λ. cattivo=κακός, άθλιος, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από το λατινικό captivus, -ellus, είτε από το αρωμουνικό (βλάχικο) και ρουμανικό cacivel=τσιγγάνος με την ίδια απώτερη λατινική προέλευση.

Σχετικά με το «Αιγύπτιος» ο Κώστας Κόμης τη χαρακτηρίζει ψευδοεθνικό, το οποίο ουσιαστικά δημιούργησαν οι ίδιοι οι Ρομά ισχυριζόμενοι ότι προέρχονται από τη «Μικρή Αίγυπτο», η οποία ήταν μια φανταστική χώρα.

Άλλοι όμως συγγραφείς και λόγιοι, όπως ο Αδαμάντιος Κοραής στα «Άτακτα», θεωρούν ότι μέρος των τσιγγάνων ήρθαν στην Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου και άλλοι πέρασαν στα βυζαντινά εδάφη μέσω της Κιλικίας, που ονομαζόταν τότε, λόγω του ότι ήταν πολύ εύφορη, Μικρά Αίγυπτος. Παράλληλα, στα κείμενα αυτά μνημονεύονται και επαγγέλματα των τσιγγάνων της εποχής: μάντεις και μάγοι, εκτροφείς αρκούδων (αρκτοτρόφοι), γητευτές φιδιών, ακροβάτες και κοσκινοποιοί. Στα ίδια κείμενα οι τσιγγάνοι στιγματίζονται με διάφορους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Στην «Παιδιόφραστον διήγησιν», η αρκούδα χαρακτηρίζεται «παίγνιον τον μωροτσιγγάνων». Στον «Πουλολόγο»(14ος αι.) γίνεται αναφορά στον γλάρο ως «ατζίγγανε μαυρότεχνε», χλευάζοντας τον πλάνητα βίο των τσιγγάνων.

Στην «Επιδημία Μάζαρι εν Άιδου», γίνεται αναφορά στους τσιγγάνους: «άλλοι το αιτείν ενίων και φορτικόν και ιταμόν και κίβδηλον και διεστραμμένον και περί μαγγανείας και μαγείας και κλεψίας συνδιαιτώμενον και πολιτευόμενον έμαθον».

Χαρακτηρίζονται δηλαδή ζητιάνοι, θρασείς, κλέφτες, ψεύτες και μάγοι. Να σημειώσουμε ότι το κείμενο αυτό γράφτηκε το 1415. Στα κείμενα που γίνεται αναφορά στους τσιγγάνους υπάρχουν και οι ποινές που επιβάλλει η Εκκλησία σε όσους από τους αυτόχθονες διατηρούν σχέσεις με αυτούς ή παίρνουν μέρος σε πράξεις μαγείας. Σχετικά είναι όσα γράφει ο Σ.Τρωιάνος στο «Η θέση των μάγων στη βυζαντινή κοινωνία»(Πρακτικά Ημερίδας «Οι Περιθωριακοί στο Βυζάντιο», Αθήνα 1993).

Εικόνα

Οι Γύφτοι στην Ελλάδα.
Σταδιακά, οι Γύφτοι άρχισαν να επεκτείνονται στη Θράκη, στα Βαλκάνια και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Κ. Κόμη, από πηγή του 1323 (και όχι του 1322 όπως αναφέρεται συχνά), υπήρχαν μέλη της φυλής «Ham» έξω από τον Χάνδακα (Ηράκλειο).

Ζούσαν σε μικρές μαύρες σκηνές όπως οι Άραβες και γύριζαν ολόκληρη την Κρήτη. Πρόκειται βέβαια για Γύφτους. Το ερώτημα είναι από πού μετακινήθηκαν και έφτασαν στην Κρήτη. Πολύ δύσκολο φαίνεται να βρέθηκαν στη Μεγαλόνησο από την Κωνσταντινούπολη ή τη Μικρά Ασία. Το πιθανότερο, είναι να ταξίδεψαν στο Ηράκλειο από την Αίγυπτο ή την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, συνεπώς ο Αδαμάντιος Κοραής και όσοι άλλοι θεωρούν ότι οι τσιγγάνοι έφτασαν στην Ευρώπη και μέσω Αιγύπτου, έχουν δίκιο.

Το 1381, αναφέρεται η ύπαρξη του Feudum Acinganorum, στο οποίο περιλαμβάνονταν γαίες της Κέρκυρας και των απέναντι ακτών της Ηπείρου. Στο φέουδο, ήταν εγκατεστημένοι τσιγγάνοι δουλοπάροικοι, ενώ στα έγγραφα που διασώθηκαν υπάρχουν λεπτομέρειες για τη νομική υπόσταση και τις υποχρεώσεις των τσιγγάνων, καθώς και για τους φεουδάρχες. Από πού όμως κατάγονταν όμως αυτοί οι τσιγγάνοι; Έχει υποστηριχθεί ότι προέρχονταν από την ενδοχώρα της Ηπείρου, ωστόσο έχει αμφισβητηθεί η ταύτισή τους με τους «βαγενίτες» (hominess vageniti), φτωχούς Ηπειρώτες που έφταναν εκείνη την εποχή στην Κέρκυρα από την «άπειρο χώρα». Πού βρισκόταν όμως η Βαγενετία; Με το όνομα αυτό, ήταν γνωστή μετά τον 7ο αιώνα η Θεσπρωτία.

Σε παλαιότερο άρθρο μας, για την πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους, η οποία περιγράφεται στα «θαύματα του Αγίου Δημητρίου», αναφέρονται, ανάμεσα στις άλλες σλαβικές φυλές που πολιόρκησαν τη νύμφη του Θερμαϊκού και οι Βαϊουνίτες, οι οποίοι εγκατέλειψαν την περιοχή της Θεσσαλονίκης και εγκαταστάθηκαν στη Θεσπρωτία.

Εικόνα

Το 1384, αναφέρεται για πρώτη φορά η ύπαρξη τσιγγάνων έξω από τα τείχη της Μεθώνης: ο Lionardo di Niccolo Frescobaldi, τους ονομάζει «Ramniti», ενώ οι περιγραφές που αντλούνται και προέρχονται από νεότερους περιηγητές, πιστοποιούν ότι πρόκειται για τσιγγάνους. Η Μεθώνη ήταν κομβικό σημείο του ταξιδιού Ιταλία-Άγιοι Τόποι, εκείνη την εποχή.

Περιηγητικά κείμενα του τέλους του 15ου αιώνα, μας πληροφορούν ότι οι κάτοικοι του καταυλισμού ήταν σιδηρουργοί και αναφέρουν ως τόπο καταγωγής τους την «Gyppe, χώρα απέχουσα περίπου 40 μίλια από τη Μεθώνη». Η κοινότητα έφτασε στη μέγιστη ακμή της γύρω στο 1485, οπότε οι τσιγγάνικες καλύβες ήταν περίπου 300.

Με την έλευση των Οθωμανών όμως, οι καλύβες μειώθηκαν αισθητά και το 1519 ήταν μόλις 30. Στην «Επιδημία Μάζαρι εν Άιδου», στην οποία αναφερθήκαμε και παραπάνω και γράφτηκε γύρω στο 1415, στους κατοίκους της Πελοποννήσου, υπάρχουν και «Αιγύπτιοι». Το 1444, οι τσιγγάνοι αποτελούσαν ειδικό στρατιωτικό σώμα («δρούγγα») στο Ναύπλιο, με δρουγγάριο τον Johannes Cinganus. Το 1518, τσιγγάνοι εντοπίζονται και στη Ζάκυνθο, ασκώντας το επάγγελμα του σιδηρουργού.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 28 Ιαν 2021, 21:05

Οι Γύφτοι στην Ευρώπη.
Από τα μέσα του 14ου αιώνα, οι τσιγγάνοι, άρχισαν να εγκαθίστανται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το 1348 στη Σερβία, το 1362 στη Ραγούζα (Ντουμπρόβνικ). Επανερχόμενοι στους τσιγγάνους, το 1370 εγκαταστάθηκαν στη Βλαχία, το 1378 στο Ζάγκρεμπ και το 1418 στην Ουγγαρία και την Ελβετία και το 1422 στην Μπολόνια, την οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω διώξεων από την Καθολική Εκκλησία.

Το 1425, πέρασαν τα Πυρηναία και εγκαταστάθηκαν στην Ισπανία. Στις αρχές του 16ου αιώνα, εμφανίζονται στη Ρωσία και τη Σκωτία, ενώ ως τα μέσα του ίδιου αιώνα, εξαπλώθηκαν στις σκανδιναβικές χώρες. Στο μεσοδιάστημα έφτασαν και στη Βόρεια Αφρική. Στη Γαλλία, εμφανίστηκαν το 1419. Το 1427, παρουσιάστηκαν ενώπιον των αρχών, στην Porte d’ Orleans του Παρισιού 120 Γύφτοι, οι επικεφαλής των οποίων συστήθηκαν ως «λόρδος Πανουέλ», Δούκας της «Μικρής Αιγύπτου» και Θωμάς, Κόμης της ίδιας, φανταστικής χώρας. Κάτι ανάλογο συνέβηκε όπως αναφέρουν οι πηγές και σε άλλες χώρες.

Εικόνα

Οι διώξεις των Γύφτων.
Η επιφυλακτικότητα, η καχυποψία και η περιέργεια με την οποία αντιμετωπίστηκαν αρχικά οι τσιγγάνοι, σύντομα έδωσαν τη θέση τους σε επιθετικότητα και διωκτική μανία. Τις περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, μας δίνει ο J-P. Liegois. Ποινές όπως η εξορία, η φυλάκιση, το κόψιμο των μαλλιών (κουρά), το μαστίγωμα, η κοπή αφτιών, ακόμα και η θανατική καταδίκη, ήταν συνηθισμένες ποινές για τους τσιγγάνους, που αρνούνταν να εγκαταλείψουν τις συνήθειες και τον πολιτισμό τους. Δύο ακόμα ποινές, ήταν η μεταφορά τους στις γαλέρες, όπου εκτελούσαν χρέη κωπηλατών και η μεταφορά τους σε αποικίες (Αμερική-Αφρική), όπου εκχέρσωναν ή αποξήραιναν περιοχές προς εκμετάλλευση. Οι Αρχές σε ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, προέτρεπαν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δίωξη των τσιγγάνων με τη χρήση όπλων, ενώ έφταναν στο σημείο ακόμα και να μην τιμωρούν δολοφόνους τσιγγάνων!

Βέβαια, η μεγάλη γενοκτονία των τσιγγάνων έγινε από τους ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις όμως για το πόσοι Γύφτοι βρήκαν τον θάνατο. Οι αριθμοί ποικίλουν από 250.000 έως 600.000.

Η επικρατέστερη εκδοχή, είναι ότι περίπου 500.000 τσιγγάνοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τους ναζί. Μόνο στην Κροατία, τα θύματα έφτασαν τις 28.000!

Εικόνα

Αθίγγανοι και Ρομά.
Τα τελευταία χρόνια, έχει επικρατήσει ως επίσημος όρος για τους τσιγγάνους, η λέξη Ρομά ή Ρομ. Η λέξη υπάρχει στα αγγλικά ως Rom, από το 1841 και προέρχεται, σε ετυμολογικό… βάθος, από τη σανσκριτική λέξη «dombah», άνδρας ταπεινής κάστας, που ζει, βιοπορίζεται, παίζοντας μουσική. Η λ. Romani, υπάρχει από το 1800, ενώ πολύ παλαιότερη, από το 1537, είναι η λ. gypsy (γύφτος).

Στη χώρα μας, ακόμα και σε επίσημα έγγραφα, χρησιμοποιείται εκτός από τη λ. Ρομά και η λ. Αθίγγανοι.

Τι σημαίνει όμως αθίγγανος; Άθικτος, ανέγγιχτος, ανέπαφος, είναι οι ερμηνείες της λέξης. Όμως είναι ιστορική ανακρίβεια η λέξη «Αθίγγανοι», να αναφέρεται στους Ρομά.

Μία από τις αιρέσεις που ταλάνισαν τον Χριστιανισμό κατά τους πρώτους αιώνες της ύπαρξής του, ήταν οι Θεοδοτιανοί, Ιδρυτής της αίρεσης, ήταν ο Θεόδοτος ο Σκυτεύς (τέλη 2ου αιώνα). Τη διδασκαλία του, επέκτειναν ο Θεόδοτος ο Τραπεζίτης και ο Αρτέμων ή Αρτεμάς. Μάλιστα, ο Θεόδοτος ο Τραπεζίτης, αναγνώριζε τον Χριστό ως δύναμη, ανώτερη δύναμη της οποίας θεωρούσε τον Μελχισεδέκ.

Ισχυριζόταν δε, ότι ο Χριστός ήταν πλασμένος κατ’ εικόνα του Μελχισεδέκ. Έτσι, οι Θεοδοτιανοί, ονομάστηκαν και Μελχισεδεκίτες ή Μελχισεδεκιανοί. Ο πρεσβύτερος της Μεγάλης Εκκλησίας Τιμόθεος, στο έργο του «Περί των προσερχομένων τη Αγία Εκκλησία» (τελευταίο τέταρτο του 6ου αιώνα), κάνει για πρώτη φορά αναφορά στη λ. «Αθίγγανοι».

Εικόνα

«Μελχισεδεκίται ή (Μελχισεδεκιανοί) εισίν, οι νυν προσαγορευόμενοι Αθίγγανοι».

Πώς όμως ο όρος Αθίγγανοι, χρησιμοποιήθηκε για τους τσιγγάνος, καθώς αυτοί έφτασαν στο Βυζάντιο τουλάχιστον 300 χρόνια μετά την πρώτη μνεία της λέξης αθίγγανοι;Αυτό οφείλεται στο ότι και οι μεν και οι δε ασχολούνταν με μαντείες και μαγείες και έτσι στη συνείδηση όσων έζησαν τον 10ο ή τον 11ο αιώνα, αλλά και των μεταγενέστερων ταυτίστηκαν, καθώς δεν εύρισκαν σαφείς και ευδιάκριτες διαφορές μεταξύ τους. Επομένως, οι… πραγματικοί Αθίγγανοι, οι οποίοι συνήθιζαν να λένε στους υπόλοιπους:

«Μη μου άπτου, καθαρός γαρ ειμί» (Μεθόδιος, «Περί Αθιγγάνων»), δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους γνωστούς μας σήμερα Αθίγγανους, οι οποίοι «πήραν» ένα όνομα, τελείως άσχετο με αυτούς.

Εικόνα

Το DNA των Ρομά της Ελλάδας.
Στη χώρα μας ζουν σήμερα περίπου 120.000-150.000 Γύφτοι. Κάποιοι ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 200.000.

Όπως γράφει ο καθηγητής Κων/νος Τριανταφυλλίδης στο βιβλίο του «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», «η κατανομή των γονιδιακών συχνοτήτων στους Έλληνες Αθίγγανους δείχνει παρόμοια κατανομή με την αντίστοιχη κατανομή των σημερινών κατοίκων της επαρχίας Παντζάμπ της Ινδίας» και στη συνέχεια: «Επιπλέον οι παραλλαγές DNA του πληθυσμού των ROMA, έδειξαν μεγαλύτερη συγγένεια (85,2%) με τους Ινδούς, παρά με τους υπόλοιπους Έλληνες».

Ωστόσο, υπάρχει μία γονιδιακή ροή από μη- Ρομά σε πληθυσμιακές ομάδες Ρομά, σε ποσοστό 30%, ενώ η αντίθετη γονιδιακή ροή, από Ρομά σε μη-Ρομά, είναι μικρότερη: 4,6% από την πλευρά του πατέρα (πατροπλευρική) και 6,2%, από την πλευρά της μητέρας (μητροπλευρική).

Εικόνα

«Επιπλέον, όλοι οι Ευρωπαϊκοί υποπληθυσμοί Roma, παρουσιάζουν χαμηλότερη γενετική ποικιλομορφία και σημαντικά μεγαλύτερη γενετική ετερογένεια σε σχέση με τους μη-Ρομά τοπικούς ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, λόγω γάμων ανάμεσα σε συγγενικά άτομα, του νομαδικού τρόπου ζωής και της κοινωνικής απομόνωσης από τους γειτονικούς τοπικούς πληθυσμούς», καταλήγει ο κύριος Τριανταφυλλίδης.

Ο κύριος Νικόλαος Αναστασόπουλος, είναι Επίκουρος Καθηγητής «Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, 19ος-20ος αιώνας» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τον ευχαριστούμε θερμά για την αποστολή του βιβλίου για τους Τσιγγάνους, του αείμνηστου Κων/νου Κόμη.

Εικόνα

Ο Κωνσταντίνος Κόμης (1953-2020), ήταν Καθηγητής «Ιστορικής Δημογραφίας του Ελληνικού Χώρου», στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Χαλκέντερος, ερευνητής αρχείων σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και πολυγραφότατος. Αφιερώνουμε το άρθρο αυτό στη μνήμη του.

Πηγήες: Κώστας Κόμης: «ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ: Ιστορία, Δημογραφία, Πολιτισμός», ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, 1998.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, 2020.

Ιωάννης Α. Παναγιωτόπουλος, «ΠΕΡΙ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 2008.

https://www.protothema.gr/stories/artic ... inon-roma/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 28 Ιαν 2021, 21:12

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
Γύφτοι πίσω από ληστεία αλλοδαπού βοσκού.

Εικόνα

Του είχαν επιτεθεί και του είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε αγροτική περιοχή της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) Γύφτοι, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας από κοινού, καθώς οι αστυνομικοί διερευνούν τα στοιχεία τριών (3) ακόμη συνεργών τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες, μεσημβρινές ώρες της 13-12-2020, μετέβησαν σε ποιμνιοστάσιο και απέσπασαν με τη χρήση σωματικής βίας από Πακιστανό που εργαζόταν εκεί, περίπου 250 ευρώ, που είχε στην κατοχή του.

Ακολούθως και αφού κατέστρεψαν ολοσχερώς το κινητό τηλέφωνο του θύματος, για να μην μπορέσει να ειδοποιήσει την αστυνομία, τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των ταυτοποιημένων δραστών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... poy-voskoy


Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
Επεισοδιακή νυχτερινή καταδίωξη και σύλληψη κυνηγών χαλκού.

Εικόνα

Στο Νοσοκομείο τρεις Γύφτοι μετά από ανατροπή του αυτοκινήτου τους στην προσπάθεια να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς…

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία το βράδυ στη Θήβα με καταδίωξη ενός ύποπτου αυτοκινήτου που δε σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών στη διασταύρωση του Νεοχωρακίου.

Η καταδίωξη ξεκίνησε μία ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Πέμπτη (28/1), όταν ΙΧΕ στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα Γύφτοι, δε σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της ΔΙΑΣ που θέλησε να τους ελέγξει.

Το αυτοκίνητο έφυγε προς Ερυθρές και κινήθηκε στο κανάλι του Μόρνου με μεγάλη ταχύτητα, ενώ αμέσως σήμανε συναγερμός στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας. Στην καταδίωξη συμμετείχαν περιπολικό του ΑΤ Θηβών και όχημα της Ασφάλειας, με το ύποπτο όχημα να επιχειρεί αναστροφή και να παίρνει την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών με κατεύθυνση προς τη βοιωτική πόλη.

Στο ύψος της γέφυρας του Ασωπού το περιπολικό προσπάθησε να τους κλείσει το δρόμο, με αποτέλεσμα να το εμβολίσουν, ενώ στη συνέχεια ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το όχημα ανετράπη εκτός οδοστρώματος. Επιτόπου συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ το τέταρτο άτομο κατάφερε να ξεφύγει μέσα στα σκοτάδια.

Οι τρεις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ελαφρώς τραυματισμένοι στο ΓΝ Θήβας, ενώ αποφασίστηκε η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε οι τέσσερις δράστες μόλις είχαν κλέψει σίδερα και καλώδια χαλκού από χοιροστάσιο της περιοχής, αξίας περίπου 2.500 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα για άσκοπή μετακίνηση.

Την προανάκριση διενεργεί του ΤΑ Θηβών.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... gon-xalkoy

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Ιαν 2021, 21:21

30 Ιανουαρίου 2021
Χαλκίδα Ευβοίας: Κορονοπάρτυ οι Γύφτοι στην Χαραυγή.

Εικόνα

Πάρτυ με συνωστισμό και μουσική έστησαν οι Γύφτοι στην περιοχή Χαραυγή στην Χαλκίδα της Εύβοιας το απόγευμα του Σαββάτου….

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα δυνάμεις της Ασφάλειας Χαλκίδας έσπευσαν στην Οδό Πηνειού στην Χαλκίδα Ευβοίας όπου βρήκαν αρκετούς Γύφτους εντός οικίας να κάνουν πάρτυ μετά μουσικής…

Εντός λίγης ώρας για ενισχύσεις έσπευσαν και άντρες της Ομάδας Ζ καθώς τα άτομα ήταν πάρα πολλά…


https://eviathema.gr/evoia/prin-ligo-ch ... gi-vinteo/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Φεβ 2021, 20:03

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου
Μπαράζ κλοπών από τους κυνηγούς χαλκού σε Φθιώτιδα και Στερεά.

Εικόνα

Εξιχνιάσεις και συλλήψεις…

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο (2) κλοπές μεταλλικών αντικειμένων, οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή (31-01-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Βαρδατών Λαμίας.

Σύμφωνα με την πορεία της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) Γύφτων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι άνδρες εισήλθαν αρχικά σε ελαιοπερίβολο, όπου από δύο αποθήκες, προέβησαν στην αφαίρεση των δύο μεταλλικών θυρών τους και άλλων μεταλλικών αντικειμένων (φύλλα λαμαρίνας), που αποτελούσαν μέρος της κατασκευής τους.

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Προχώρησα και στο αρδευτικό σύστημα που εφοδιάζει τα αγροτεμάχια της περιοχής και αφού προκάλεσαν φθορές σε αυτό, αφαίρεσαν πέντε (5) μπρούτζινες βάνες και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι αντίστοιχα σε δύο οχήματα ένα επιβατικό και ένα φορτηγό.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Συλλήψεις…

Επίσης από την Ασφάλεια Θηβών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (1/2) τρείς Γύφτοι από 17 μέχρι 20 ετών με την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία.

Οι δύο από τους τρείς προσήχθησαν το απόγευμα από τη ΔΙΑΣ του ΑΤ Θηβών και από την ανάκριση προέκυψε ότι μαζί με τον τρίτο της παρέας, είχαν αφαιρέσει το πρωί της ίδιας μέρας καλώδια χαλκού, μήκους 33 μέτρων, από τρεις (3) γεωτρήσεις περιοχής της Βοιωτίας.

Το ίδιο βράδυ παραδόθηκε στους αστυνομικούς και ο τρίτος Γύφτος, ενώ το αυτοκίνητο με το ποίο είχαν εντοπιστεί, κατασχέθηκε, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης κλοπών.

Επιπλέον, ένας εκ των τριών συλληφθέντων (οδηγός του οχήματος) κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διότι στερούταν σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... kai-sterea

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Φεβ 2021, 20:09

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021
«Μπούκαρε» στα σπίτια και έκλεψε από κουμπαράδες μέχρι τσιγάρα και αναπτήρες.

Εικόνα

Στον Εισαγγελέα για κλοπές νεαρός Γύφτος που ήταν καταδικασμένος για ληστεία…

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (03-02-2021) στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 22χρονος Γύφτος, κατηγορούμενος για κλοπές.

Ειδικότερα την προηγούμενη ημέρα το μεσημέρι, ο 22χρονος είχε βρει ανασφάλιστες πόρτες, σε δύο σπίτια στην περιοχή της Λιβαδειάς και αφού εισήλθε στο εσωτερικό τους αφαίρεσε ότι έβρισκε, όπως χρυσαφικά, κοσμήματα, ακόμη και κουμπαρά που περιείχε χρηματικό ποσό, αλλά και τσιγάρα και αναπτήρα. Ο αναπτήρας μάλιστα βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον Απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θηβών, με ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών, για ληστεία από κοινού, ενώ δεν είχε εκδώσει και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... -anaptires


4 Φεβρουαρίου 2021
Λαμία: Τρόμος για ηλικιωμένους – Δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Εικόνα

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί της Τετάρτης (03/02) στη βόρεια πλευρά της Λαμίας.

Δράστης ένας νεαρός Γύφτος, ο οποίος μπήκε στο ισόγειο σπίτι από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας.

Οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες, εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην κουζίνα και όταν λίγα λεπτά αργότερα αντιλήφθηκαν την παρουσία του Γύφτου άρχισαν να φωνάζουν.

Εκείνος με γρήγορες κινήσεις, βγήκε από το σπίτι με τον ίδιο τρόπο που μπήκε σε αυτό. Από το παράθυρο.

Στο μεταξύ όμως είχε προλάβει να βρει ένα πορτοφόλι με χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία πήρε μαζί του, όπως μεταδίδει το tvstar.gr.

Οι ηλικιωμένοι σοκαρισμένοι, ενημέρωσαν την αστυνομία και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας βρέθηκαν γρήγορα στο σπίτι και συγκεντρώνουν πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη.
https://hellas-now.com/lamia-tromos-ili ... atia-toys/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Φεβ 2021, 19:52

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021
Λαμία: Θρασύτατη ληστεία στο κέντρο της πόλης.

Εικόνα

Οι γείτονες άκουσαν την άτυχη γυναίκα να καλεί σε βοήθεια και βγήκαν στα μπαλκόνια.

Η ληστεία έγινε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Ροζάκη Αγγελή, στο κέντρο της Λαμίας, όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της.

Τρεις νεαροί Γύφτοι, δυο αγόρια και ενα κορίτσι, ακολουθούσαν την ηλικιωμένη και όταν αυτή μπήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, που ήταν σκοτεινά, της επιτέθηκαν.

Την ώρα που η γυναίκα έψαχνε στην τσάντα τα κλειδιά για να ανοίξει την πόρτα της εισόδου, εκείνοι όρμησαν να της αρπάξουν την τσάντα.

Η γυναίκα προσπαθησε να αντισταθεί και άρχισε να καλεί σε βοήθεια με αποτέλεσμα κάποιοι από τους γείτονες να πεταχτούν έξω για να δουν τι συμβαίνει.

«Ήμουν στην κουζίνα και άκουσα βοήθεια, βοήθεια. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα παιδιά να έχουν αρπάξει την τσάντα και να τρέχουν. Τους φώναξα τι κάνετε εκεί σταματήστε. Αλλά αυτοί ήδη είχαν εξαφανιστεί στο σκοτάδι. Η γυναίκα ακόμα σοκαρισμένη φώναζε βοήθεια...», είπε στο LamiaReport μια γειτόνισσα του θύματος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας αναζητούν τους θρασύτατους δράστες.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... -tis-polis

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 11 Φεβ 2021, 21:34

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
Λαμία: Σκαρφάλωσαν και έκλεψαν τη μπουγάδα!

Εικόνα

«Στο τέλος δε θα τολμάμε να απλώσουμε ούτε τα ρούχα μας να στεγνώσουν» !!!

Δεν έχουν το Θεό τους μικροί και μεγάλοι Γύφτοι, που ακόμη και μέσα στο lockdown συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την παράνομη δράση τους.

Δεν έχει σημασία αν η λεία είναι μεγάλη ή μικρή, αλλά το γεγονός ότι κλέβουν ότι είναι πρόσφορο για να αρπάξουν.

Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό το περιστατικό που συνέβη σε σπίτι στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας. Η νοικοκυρά είχε απλώσει την μπουγάδα της στο σημείο του μπαλκονιού που φαίνεται στις φωτογραφίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, δύο νεαροί Γύφτοι με ποδήλατα, σταμάτησαν στο σημείο και αφού πάτησαν πάνω στα κάγκελα κατάφεραν να τραβήξουν διάφορα ρούχα για να τα κλέψουν!

Εικόνα

«Στο τέλος δε θα τολμάμε να απλώσουμε ούτε τα ρούχα μας να στεγνώσουν», λέει με απόγνωση στο LamiaReport η γυναίκα που είχε βάλει την μπουγάδα, η οποία εξαφανίσθηκε.

Οπωσδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκες σε ρούχα, παπούτσια, ακόμη και τρόφιμα, ευτυχώς όμως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι και υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν χωρίς να χρειάζεται να καταφύγεις στο κλέψιμο. Για αυτό το βαθύτερο πρόβλημα όπως λένε οι ίδιοι οι πολίτες έχει να κάνει με την νοοτροπία και τη γενικότερη ατιμωρησία που υπάρχει με τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και όχι καθ’ αυτό με ότι έχουν πραγματική ανάγκη.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... in-bougada

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Φεβ 2021, 21:26

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021
Τον έπιασαν στα πράσα μέσα σε επιχείρηση ανακύκλωσης.

Εικόνα

Δεν πρόλαβε να αφαιρέσει τίποτα…

Συνελήφθη την Τετάρτη (10-02-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 36χρονος Γύφτος, ο οποίος είχε εισέλθει σε επιχείρηση εμπορίας παλαιών σιδήρων και ειδών ανακύκλωσης, με σκοπό την κλοπή.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε εντός της επιχείρησης όπου παραβίασε τις πόρτες δύο φορτηγών αυτοκινήτων της και ερεύνησε χώρους των γραφείων αυτής, ψάχνοντας κάτι να κλέψει, ωστόσο δεν πρόλαβε να αφαιρέσει οτιδήποτε, διότι εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους περιπολούντες αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... nakyklosis


Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021
Είχαν ρημάξει τα σπίτια στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Εικόνα

Προς το παρόν εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, εξετάζονται όμως κι άλλες συναφείς υποθέσεις στην περιοχή ακόμη και στη γειτονική Μαγνησία…

Από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, στο πλαίσιο έρευνας εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από σπίτια σε διάφορες παραλιακές περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Στις παραπάνω υποθέσεις φέρεται να εμπλέκεται ένας 25χρονος Γύφτος από τη Λαμία, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις (3) συνεργούς του είχαν ρημάξει κυριολεκτικά τα σπίτια από την Παραλία Πελασγίας και το Αχλάδι μέχρι την Κουβέλα και τον Αχινό.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί ερευνούν κι άλλες περιπτώσεις κλοπών από την ευρύτερη περιοχή που φτάνουν μέχρι τη γειτονική Μαγνησία, ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν είχαν διαπραχθεί μεταξύ 19-01 έως και 06-02-2021.

Οι δράστες είχαν εντοπιστεί να κινούνται με ένα ασημί ASTRA προσεγγίζοντας κατοικίες, μόνιμες ή εξοχικές και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα.

Εικόνα

Πιο αναλυτικά η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα και τρόφιμα, η αξία των οποίων, υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της απόπειρας κλοπής, οι δράστες επιχείρησαν να εισέλθουν σε ένα ακόμη σπίτι της περιοχής έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Το ασημί αυτοκίνητο, εντοπίστηκε να κινείται το βράδυ της Πέμπτης (11/2) στην περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας και ο 25χρονος οδηγός του προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.

Μάλιστα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του.

Εικόνα

Σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, για την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, με την προανάκριση να διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... -fthiotida

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 15 Φεβ 2021, 19:40

14|02|2021
ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Συνελήφθησαν δυο Γύφτοι που έκλεβαν καταλύτες από αυτοκίνητα στην Δυτική Αττική.

Εικόνα

Όταν δεν μπορούσαν να τους αποσπάσουν, αφαιρούσαν ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης!

Τη Δυτική Αττική είχαν «ρημάξει» δύο νεαροί Γύφτοι, οι οποίοι έκλεβαν συστηματικά τους καταλύτες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι δύο Γύφτοι, ηλικίας 18 και 22 ετών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., λίγο αφότου «βούτηξαν» από το εσωτερικό φορτηγού τσαντάκι που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, κι αφού τους ακινητοποίησαν, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής.

Στο εσωτερικό του εν λόγω οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε καταλύτης Ι.Χ. αυτοκινήτου, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και με τη χρήση γρύλλου αφαιρούσαν τους καταλύτες τους, είτε κόβοντάς τους, είτε… αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης! Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπου στα σταθμευμένα οχήματα δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη, τα έκλεβαν και τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία, όπου και τον αφαιρούσαν με την ησυχία τους.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία κλοπή αυτοκινήτου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... 85-%ce%ad/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Φεβ 2021, 19:37

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021
Λαμία: Του έπιασαν την κουβέντα και του άρπαξαν 50 ευρώ.

Εικόνα

Συνελήφθη ο ένας εκ των τριών δραστών…

Συνελήφθη άμεσα την Παρασκευή (12-02-2021) το απόγευμα στη Λαμία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ένας νεαρός Γύφτος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ακόμα συνεργοί του, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι τρεις Γύφτοι, είχαν προσεγγίσει νωρίτερα έναν άνδρα, που κινούνταν πεζός και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσέπη του, το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο άμεσων αναζητήσεων, εντοπίσθηκε λίγο αργότερα ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... an-50-evro


Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021
Λαμία: Του έκλεψαν μέρα μεσημέρι το ψυγείο από το δρόμο.

Εικόνα

Το ακούμπησε στο πεζοδρόμιο για λίγα λεπτά και το ψυγείο έκανε φτερά.

Το απίστευτο συμβάν έγινε νωρίς το μεσημέρι στην οδό Καραϊσκάκη, κοντά στο κέντρο της πόλης, με το θύμα να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο άνθρωπος θέλησε να μεταφέρει ένα ψυγείο από μια ισόγειο αποθήκη που είχε, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται από πάνω στην ίδια πολυκατοικία.

Ακούμπησε το ψυγείο στο πεζοδρόμιο και πήγε να φωνάξει για βοήθεια γείτονες, ώστε να το ανεβάσουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, Γύφτοι που επέβαιναν σε ένα μαύρο αγροτικό έμφορτο με παλιοσίδερα, σταμάτησαν, το φόρτωσαν και έφυγαν σαν κύριοι.

Ο ιδιοκτήτης κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία έκανε αναζητήσεις, ωστόσο το μαύρο αγροτικό είχε εξαφανιστεί.

Δεν είναι η πρωτη φορά που στη γειτονιά έχουν κλοπές και διαρρήξεις, μας λέει ο ίδιος, εξάλλου είναι καθημερινό φαινόμενο σε πολλές γειτονιές, αφού η παραβατικότητα αυξάνεται συνεχώς.

Δείτε το βίντεο:


https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... omo-vinteo


Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021
Πρωινό "ντου" της αστυνομίας σε σπίτι στη Λαμία.

Εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν κλοπιμαία και έγιναν συλλήψεις.

Η έφοδος της αστυνομίας έγινε νωρίς λίγο μετά τις 8:00΄το πρωί της Πέμπτης σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Οι γείτονες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν να καταφθάνουν τόσοι αστυνομικοί, άλλοι με περιπολικά και άλλοι με συμβατικά αυτοκίνητα και να εισβάλουν στο σπίτι.

Το ρεπορτάζ του LamiaReport λέει ότι στο συγκεκριμένο σπίτι μπαινοβγαίνουν κατά καιρούς διάφοροι Γύφτοι, οι οποίοι δημιουργούν διάφορα προβλήματα και στους γείτονες.

Οι αστυνομικοί μετά την πρωινή έφοδο περάσαν χειροπέδες σε 4-5 άτομα, ενώ μέσα στο σπίτι βρήκαν και αρκετά κλοπιμαία.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία...
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... -sti-lamia

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Φεβ 2021, 19:47

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021
Λαμία: Έπιασαν τους ανήλικους που λήστευαν ηλικιωμένες.

Εικόνα

Είχαν κάνει τουλάχιστον 4 ληστείες στη Λαμία το προηγούμενο 15νθημερο…

Στα ίχνη της θρασύτατης εγκληματικής ομάδας που είχαν συστήσει τρεις ανήλικοι Γύφτοι, έφτασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, τους οποίους και συνέλαβε μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (18/2) σε περιοχή της Λαμίας.

Οι ανήλικοι ενέχονται σε διάπραξη ληστειών κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, με την Ασφάλεια να έχει ταυτοποιήσει τη δράση τους εντός του χρονικού διαστήματος από 31/1/21 έως 15/2/21. Μέσα σε αυτές τις δύο σχεδόν εβδομάδες είχαν διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες και μία κλοπή.

Η μέθοδος τους ήταν απλή και απέφερε κέρδη στους ανήλικους ληστές. Εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες και αφού αρχικά πετύχαιναν να εισέλθουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους ή ακόμη και στις αυλές αυτών, ακολούθως με τη χρήση σωματικής βίας, αποσπούσαν τις χρυσές αλυσίδες που έφεραν τα θύματα στο λαιμό τους.

Στην περίπτωση της κλοπής, τα μέλη της ομάδας εντόπισαν την ηλικιωμένη να κινείται πεζή σε οδό της πόλης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν και εκείνης τη χρυσή αλυσίδα που έφερε στο λαιμό της, χωρίς να χρειαστεί όμως να ασκήσουν βία.

Ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, που πιθανότατα ήταν και ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, δε φέρεται να είναι από τη Λαμία, ωστόσο έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ είναι και φυγάς από το Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε. Βόλου (στις 22-12-2020), όπου εξέτιε ποινή από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μεσολογγίου.

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Λαμίας.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... likiomenes


18/02/2021
Ρόδος: Φωτιά τώρα σε καταυλισμό στο Καρακόνερο – Μαύρισε ο ουρανός.
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική.


Εικόνα

Φωτιά πήρε μια παράγκα νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σε καταυλισμό Γύφτων της Ρόδου, στην περιοχή Καρακόνεο, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί σε «κόλαση» η γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου δεν κινδύνεψαν άνθρωποι.

Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκαν αμέσως στον καταυλισμό και οι πυροσβέστες άρχισαν την πυρόσβεση. Εν τω μεταξύ άρπαξαν φωτιά και τα γύρω ξερόχορτα και ο ουρανός μαύρισε από τον καπνό. Η Αστυνομία με οχήματα και προσωπικό διευκόλυνε την επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. Ρόδου, Νικήτας Βενιός, έχουν καεί δυο παράγκες και θα διερευνηθεί πως ξεκίνησε η φωτιά. Σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν τσιγγάνοι, δεν φαίνεται να κινδύνεψε κανένας άνθρωπος.

Την ίδια ώρα περίπου η Π.Υ. Ρόδου επιχειρούσε σε άλλα δυο μέτωπα, σε χωματερή, στην περιοχή Τσαίρι και στην Λίνδο, σε ξερά χόρτα.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... -o-ouranos

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28676
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Φεβ 2021, 19:41

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021
Λαμία: Γύφτος πίσω από τη διάρρηξη σε φυτώριο.

Εικόνα

Εντοπίσθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του το ένα από τα δύο γεωργικά μηχανήματα που αφαίρεσε…

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκε κλοπή από αποθήκη φυτωρίου, η οποία διαπράχθηκε από 16-02 έως 18-02-2021, σε Κοινότητα της Λαμίας στην περιοχή του Λιανοκλαδίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 31χρονου Γύφτου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Σύμφωνα με αυτή ο 31χρονος παραβίασε την πόρτα αποθήκης και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, δύο (2) γεωργικά εργαλεία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, το Σάββατο (20-02-2021) το πρωί, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του στη Λαμία, οπού βρέθηκε και κατασχέθηκε το ένα από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, το οποίο αποδόθηκε στη συνέχεια στον νόμιμο κάτοχό του.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... se-fytorio

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 26 Φεβ 2021, 13:15

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... ixi-megali

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών από Ρομά τα ξημερώματα στο Ζεφύρι, οι οποίες οδήγησαν σε τρεις συλλήψεις.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διαμάχη μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά και κλήθηκε η αστυνομία. Ένα άτομο άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συνελήφθησαν και δυο ακόμη άτομα.

Οι αρχές διαπίστωσαν πως το όπλο που χρησιμοποίησε είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από αστυνομικό.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία, είναι κλειστή η Εθνικής Αντιστάσεως στο Ζεφύρι ενώ παρουσία εισαγγελέα γίνονται έρευνες σε διώροφο σπίτι.


ευτυχως δεν υπηρξαν θυματα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών