Υπάρχει, ο συσχετισμός δυνάμεων όμως δεν είναι υπερ.GoBack έγραψε: ↑17 Φεβ 2021, 21:20Υπαρχει κομμουνιστικο κομμα στη Σουηδια να πραξει τα δεοντα;
Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Δυστυχως αυτα εχουν οι ανοσιες αγελης,θα σου στειλουμε ρομα με κουπονια.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Mα αυτοί που έτρωγαν τις φράουλες ήταν κάτι ζαβοί σαν και σένα. Αναλλοίωτο είδος.Fluffy έγραψε: ↑17 Φεβ 2021, 21:10ΕΝτάξει καλήμ' όμως το «ναι αλλα ο σταλιν...» μπορείς να το χρησημοποιήσεις 1,2 ,10 φορές απο κει και πέρα χάνει την ουσία του. Φυσικά μπορείς να το συνεχίσεις, ανουσια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Τόσο αναλλοίωτο που έναν από τους φραουλοφαγους τον έκανε υπουργό εσωτερικών ο Κυριάκος (μας)ΓΑΛΗ έγραψε: ↑18 Φεβ 2021, 09:19Mα αυτοί που έτρωγαν τις φράουλες ήταν κάτι ζαβοί σαν και σένα. Αναλλοίωτο είδος.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Μη μας κρατάς σε αγωνία.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Και από που προέκυψε η εντύπωση ότι θεωρώ τους υπουργούς ή τους πρωθυπουργούς κάτι διαφορετικό;
Σε κάθε περίπτωση, όταν δω τα ζαβά να κάνουν τους ίδιους χαρακτηρισμούς για το κόμμα που ψήφισαν με αυτούς που έχω κάνει εγώ για τη νδ, το ξανασυζητάμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Δημοσιεύσεις: 7915
- Εγγραφή: 11 Αύγ 2019, 16:23
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Στον Τάκη Θεοδωρικάκο αναφέρεται.
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Α, νόμιζα ότι το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα.
Ο κ. Τάκης Θεοδωρικακος (πρώην υπουργός εσωτερικών και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού μας) ήταν στο ΚΣ της ΚΝΕ τα χρόνια της φράουλας και έγινε ο Γραμματεας της 3 χρόνια μετά για να βάλει σε τάξη τους 'ατακτους'
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
fluffy: ο σουηδικος λαός θερίζεται από την καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας
ΓΑΛΗ: ναι αλλα οι φραουλες το '80
fluffy: αυτό είναι ασχετο
ΓΑΛΗ: είσαι ζαβος

ΓΑΛΗ: ναι αλλα οι φραουλες το '80
fluffy: αυτό είναι ασχετο
ΓΑΛΗ: είσαι ζαβος

Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
πάει για σκληρο λοκ νταουν η σουηδία.
Ο τενγκελ λέει «δυστυχώς κάναμε λάθος συντροφοι»
Ο τενγκελ λέει «δυστυχώς κάναμε λάθος συντροφοι»
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Κι εγώ θα ήθελα να ρίξω μια ματιά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Επειδή πλασάρεις και τρως φράουλες του 2021 σε λέω ζαβό.
Το '80 δεν υπήρχες ούτε ως ιδέα.
Μπορείς να το πάρεις και θετικά, είσαι η απόδειξη της σταθερής και αναλλοίωτης ιδεολογίας.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Σκοτεινό το μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους, εκτός από τους Σουηδούς
Οι Σουηδοί είναι πιο αισιόδοξοι σήμερα, σε σχέση με το πώς ήταν πριν την πανδημία.
Καθώς η πανδημία δεν υποχωρεί και τα lockdown εξαπλώνονται, οι Ευρωπαίοι κάνουν όλο και περισσότερες οικονομίες και γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον. Με μία και μόνη εξαίρεση: Την Σουηδία.
Ο κορονοϊός υποχρέωσε εκατομμύρια ανθρώπους να στραφούν στα κράτη για υποστήριξη, διεύρυνε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και εξέθεσε τις αδυναμίες των χωρών που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με άνεση τη μετάβαση στην τηλεργασία.
Σύμφωνα με ανάλυση στατιστικών στοιχείων που έγινε από το Reuters, τα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά δεν αισιοδοξούν για το μέλλον, ιδιαίτερα σε χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά από την πανδημία, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Μόνον η Σουηδία ξεφεύγει από αυτό το κύμα απαισιοδοξίας.
Οι Σουηδοί είναι πιο αισιόδοξοι σήμερα, σε σχέση με το πώς ήταν πριν την πανδημία, καθώς βλέπουν τις οικονομικές προοπτικές τους να βελτιώνονται, ενώ στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση αυτές οι προοπτικές έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 20%.
″Η Σουηδία ξεχωρίζει” δήλωσε ο Τζιν Αμπρότσιο, οικονομολόγος στην κεντρική τράπεζα της Φινλανδίας, ο οποίος ανακάλυψε την διαφορά ενώ ερευνούσε το θέμα.
Σε όλη την Ευρώπη, οι ”νεκρές” εμπορικές ζώνες των πόλεων, είναι, πλέον, γενικό φαινόμενο. Ωστόσο, οι Σουηδοί συνεχίζουν να τρώνε έξω, να ψωνίζουν ελεύθερα και να μην φορούν μάσκες. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, Αντερς Τεγκνέλ, πρωτεργάτης αυτής της πολιτικής, αναβαθμίστηκε σε cult προσωπικότητα επειδή κράτησε ανοιχτά τα γυμναστήρια και τους χώρους για σάουνα.
Εκτός όλων των άλλων, τα γραφεία στην Σουηδία δεν έκλεισαν ποτέ, σε πλήρη αντίθεση με το τι συνέβη σε άλλες, ευρωπαϊκές χώρες. Η Ιρλανδία, για παράδειγμα, υπέστη το lockdown με τη μεγαλύτερη διάρκεια, κλείνοντας όλους τους χώρους εργασίας, πλήν των απολύτως απαραίτητων, επί 163 μέρες, από την αρχή της πανδημίας έως τα μέσα Ιανουαρίου - σύμφωνα με το Oxford Coronavirus Government Response Tracker.
Σύμφωνα με την έρευνα, το γεγονός ότι η χώρα τους παρέμεινε ανοιχτή, βοήθησε τους Σουηδούς να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους. Ο Αμπρότσιο πιστεύει, επίσης, ότι η Σουηδική εξαίρεση μπορεί να οφείλεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση και την φιλελεύθερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Το δε γεγονός ότι δεν έγινε lockdown στην χώρα, βοήθησε την οικονομία, η οποία έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις, σε σύγκριση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Παρ′ όλο που η κυβερνητική πολιτική δέχεται επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές μέχρι στιγμής. Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Σουηδία, αν και αρκετές φορές υψηλότερες από αυτόν της γειτονικής Νορβηγίας, είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλλαν lockdown. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Σουηδία το τελευταίο διάστημα, είναι χειρότερος από αυτόν της Ιρλανδίας.
Η Ιρλανδία έλαβε σκληρά μέτρα από την αρχή της πανδημίας. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς, ανοίγοντας τις pub και επιτρέποντας τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η δραματική αύξηση των θανάτων μερικές εβδομάδες αργότερα, θεωρήθηκε από τους πολιτικούς της χώρας ως απόδειξη ότι τα lockdown είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Σουηδία το τελευταίο διάστημα ναι μεν έχει ξεπεράσει αυτόν της Ιρλανδίας, αλλά η αύξηση δεν είναι τόσο δραματική όσο αναμενόταν. Οι θάνατοι από κορονοϊό στη Σουηδία έχουν ξεπεράσει τις 12.000, ενώ στην Ιρλανδία, με τον μισό πληθυσμό, δεν έχουν ξεπεράσει τις 4.000.
Απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι στοκάρουν μετρητά
Κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου, ένας σημαντικός δείκτης εμπιστοσύνης ήταν ο ρυθμός αποταμίευσης, ο οποίος αντανακλά και τους περιορισμούς σε αγορές και ταξίδια. Οσο μεγαλύτερη η αβεβαιότητα για το μέλλον, τόσο μεγαλύτερος και ο ρυθμός της αποταμίευσης.
Στο κορύφωμα των lockdown του περασμένου χρόνου, οι συνολικές αποταμιεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση έφτασαν σε ύψη ρεκόρ. Οταν οι περιορισμοί άρχισαν να χαλαρώνουν και η αισιοδοξία επέστρεψε το τρίτο τετράμηνο της χρονιάς, οι αποταμιεύσεις μειώθηκαν, αλλά παρέμειναν υψηλότερες απ′ ότι το ίδιο διάστημα του 2019.
Και σε αυτό το θέμα, οι Σουηδοί αντέδρασαν διαφορετικά. Σε χώρες όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Γερμανία, ο κόσμος άρχισε να αποταμιεύει μετρητά, ενώ οι οικονομίες των Σουηδών παρέμειναν ως είχαν.
Τα νοικοκυριά της Ιρλανδίας είχαν 125 δισ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο τέλος του περασμένου χρόνου - αύξηση μεγαλύτερη από 14 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Οι Ιρλανδοί και οι Γερμανοί έβαζαν στην άκρη περίπου το 30% του επιπλέον εισοδήματός τους προς το τέλος του 2020, ενώ οι Σουηδοί δεν άλλαξαν την συνήθειά τους να αποταμιεύουν περίπου το ένα πέμπτο.
Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία της εμπιστοσύνης εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη όταν η σταματήσει η κρατική βοήθεια.
Η πιο γενναιόδωρη ήταν η Γερμανία. Υποστήριξε έξη εκατομμύρια εργαζόμενους, πληρώνοντας πάνω από 4.600 ευρώ τον μήνα - τον Απρίλιο - και περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι ήταν ακόμα υπό υποστήριξη στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Αυτή η χωρίς προηγούμενο κυβερνητική βοήθεια, προστάτευσε τους Γερμανούς από τις χειρότερες συνέπειες της πανδημίας.
Η Σουηδία, μία από τις πλουσιότερες Ευρωπαϊκές χώρες, έθεσε σε εφαρμογή μεγάλα προγράμματα κυβερνητικής υποστήριξης και βοήθησε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.
Παραμένουν βαθιές πληγές
Ωστόσο, αυτά τα μέτρα στήριξης δεν εμπόδισαν την διεύρυνση της απόστασης μεταξύ πλουσίων και φτωχών λόγω πανδημίας. Κι αυτό είναι ένα φαινόμενο πολύ πιο ορατό στην Ιρλανδία και την Γερμανία, παρά στη Σουηδία.
Σύμφωνα με την ανάλυση πρόσφατων στατιστικών στοιχείων, η πανδημία θα οδηγήσει σε δραματική αύξηση της φτώχειας των εργαζόμενων, μετά από μήνες lockdown. Ειδικά οι χαμηλόμισθοι του τουριστικού τομέα, βρίσκονται σε δεινή θέση.
″Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πιο αισθητές σε εργαζόμενους με χαμηλή μόρφωση” δήλωσε ο Χουάν Παλομίνο, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. ”Χώρες που βασίζονται στον τουρισμό, όπως αυτές του Ευρωπαϊκού νότου και όχι αυτές που βασίζονται στον τραπεζικό και συμβουλευτικό τομέα, όπως στον βορά, είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αύξηση της φτώχειας.”
Ερευνητές μελέτησαν σενάρια για διάφορες χώρες, με δύο μήνες lockdown και εννέα μήνες μερικών λουκέτων στην αγορά. Στην Ιρλανδία, το ποσοστό των ”φτωχών” εργαζομένων - όσων κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος - θα αυξηθεί από το 27% πριν την κρίση, σε 36,5% υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η δομή της οικονομίας - πόσοι εργάζονται σε δουλειές που μπορούν να γίνουν από το σπίτι χωρίς να μειωθεί το εισόδημά τους - είναι αποφασιστικός παράγοντας στο κατά πόσον θα επιβιώσει της κρίσης.
Τα lockdown είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τις χώρες που βασίζονται στον τουρισμό, όπως η Ιρλανδία - και η Ελλάδα. Κι αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας της απαισιοδοξίας που επικρατεί.
https://m.huffingtonpost.gr/entry/skote ... _term=Pos6
Οι Σουηδοί είναι πιο αισιόδοξοι σήμερα, σε σχέση με το πώς ήταν πριν την πανδημία.
Καθώς η πανδημία δεν υποχωρεί και τα lockdown εξαπλώνονται, οι Ευρωπαίοι κάνουν όλο και περισσότερες οικονομίες και γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον. Με μία και μόνη εξαίρεση: Την Σουηδία.
Ο κορονοϊός υποχρέωσε εκατομμύρια ανθρώπους να στραφούν στα κράτη για υποστήριξη, διεύρυνε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και εξέθεσε τις αδυναμίες των χωρών που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με άνεση τη μετάβαση στην τηλεργασία.
Σύμφωνα με ανάλυση στατιστικών στοιχείων που έγινε από το Reuters, τα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά δεν αισιοδοξούν για το μέλλον, ιδιαίτερα σε χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά από την πανδημία, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Μόνον η Σουηδία ξεφεύγει από αυτό το κύμα απαισιοδοξίας.
Οι Σουηδοί είναι πιο αισιόδοξοι σήμερα, σε σχέση με το πώς ήταν πριν την πανδημία, καθώς βλέπουν τις οικονομικές προοπτικές τους να βελτιώνονται, ενώ στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση αυτές οι προοπτικές έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 20%.
″Η Σουηδία ξεχωρίζει” δήλωσε ο Τζιν Αμπρότσιο, οικονομολόγος στην κεντρική τράπεζα της Φινλανδίας, ο οποίος ανακάλυψε την διαφορά ενώ ερευνούσε το θέμα.
Σε όλη την Ευρώπη, οι ”νεκρές” εμπορικές ζώνες των πόλεων, είναι, πλέον, γενικό φαινόμενο. Ωστόσο, οι Σουηδοί συνεχίζουν να τρώνε έξω, να ψωνίζουν ελεύθερα και να μην φορούν μάσκες. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, Αντερς Τεγκνέλ, πρωτεργάτης αυτής της πολιτικής, αναβαθμίστηκε σε cult προσωπικότητα επειδή κράτησε ανοιχτά τα γυμναστήρια και τους χώρους για σάουνα.
Εκτός όλων των άλλων, τα γραφεία στην Σουηδία δεν έκλεισαν ποτέ, σε πλήρη αντίθεση με το τι συνέβη σε άλλες, ευρωπαϊκές χώρες. Η Ιρλανδία, για παράδειγμα, υπέστη το lockdown με τη μεγαλύτερη διάρκεια, κλείνοντας όλους τους χώρους εργασίας, πλήν των απολύτως απαραίτητων, επί 163 μέρες, από την αρχή της πανδημίας έως τα μέσα Ιανουαρίου - σύμφωνα με το Oxford Coronavirus Government Response Tracker.
Σύμφωνα με την έρευνα, το γεγονός ότι η χώρα τους παρέμεινε ανοιχτή, βοήθησε τους Σουηδούς να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους. Ο Αμπρότσιο πιστεύει, επίσης, ότι η Σουηδική εξαίρεση μπορεί να οφείλεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση και την φιλελεύθερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Το δε γεγονός ότι δεν έγινε lockdown στην χώρα, βοήθησε την οικονομία, η οποία έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις, σε σύγκριση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Παρ′ όλο που η κυβερνητική πολιτική δέχεται επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές μέχρι στιγμής. Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Σουηδία, αν και αρκετές φορές υψηλότερες από αυτόν της γειτονικής Νορβηγίας, είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλλαν lockdown. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Σουηδία το τελευταίο διάστημα, είναι χειρότερος από αυτόν της Ιρλανδίας.
Η Ιρλανδία έλαβε σκληρά μέτρα από την αρχή της πανδημίας. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς, ανοίγοντας τις pub και επιτρέποντας τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η δραματική αύξηση των θανάτων μερικές εβδομάδες αργότερα, θεωρήθηκε από τους πολιτικούς της χώρας ως απόδειξη ότι τα lockdown είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Σουηδία το τελευταίο διάστημα ναι μεν έχει ξεπεράσει αυτόν της Ιρλανδίας, αλλά η αύξηση δεν είναι τόσο δραματική όσο αναμενόταν. Οι θάνατοι από κορονοϊό στη Σουηδία έχουν ξεπεράσει τις 12.000, ενώ στην Ιρλανδία, με τον μισό πληθυσμό, δεν έχουν ξεπεράσει τις 4.000.
Απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι στοκάρουν μετρητά
Κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου, ένας σημαντικός δείκτης εμπιστοσύνης ήταν ο ρυθμός αποταμίευσης, ο οποίος αντανακλά και τους περιορισμούς σε αγορές και ταξίδια. Οσο μεγαλύτερη η αβεβαιότητα για το μέλλον, τόσο μεγαλύτερος και ο ρυθμός της αποταμίευσης.
Στο κορύφωμα των lockdown του περασμένου χρόνου, οι συνολικές αποταμιεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση έφτασαν σε ύψη ρεκόρ. Οταν οι περιορισμοί άρχισαν να χαλαρώνουν και η αισιοδοξία επέστρεψε το τρίτο τετράμηνο της χρονιάς, οι αποταμιεύσεις μειώθηκαν, αλλά παρέμειναν υψηλότερες απ′ ότι το ίδιο διάστημα του 2019.
Και σε αυτό το θέμα, οι Σουηδοί αντέδρασαν διαφορετικά. Σε χώρες όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Γερμανία, ο κόσμος άρχισε να αποταμιεύει μετρητά, ενώ οι οικονομίες των Σουηδών παρέμειναν ως είχαν.
Τα νοικοκυριά της Ιρλανδίας είχαν 125 δισ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο τέλος του περασμένου χρόνου - αύξηση μεγαλύτερη από 14 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Οι Ιρλανδοί και οι Γερμανοί έβαζαν στην άκρη περίπου το 30% του επιπλέον εισοδήματός τους προς το τέλος του 2020, ενώ οι Σουηδοί δεν άλλαξαν την συνήθειά τους να αποταμιεύουν περίπου το ένα πέμπτο.
Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία της εμπιστοσύνης εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη όταν η σταματήσει η κρατική βοήθεια.
Η πιο γενναιόδωρη ήταν η Γερμανία. Υποστήριξε έξη εκατομμύρια εργαζόμενους, πληρώνοντας πάνω από 4.600 ευρώ τον μήνα - τον Απρίλιο - και περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι ήταν ακόμα υπό υποστήριξη στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Αυτή η χωρίς προηγούμενο κυβερνητική βοήθεια, προστάτευσε τους Γερμανούς από τις χειρότερες συνέπειες της πανδημίας.
Η Σουηδία, μία από τις πλουσιότερες Ευρωπαϊκές χώρες, έθεσε σε εφαρμογή μεγάλα προγράμματα κυβερνητικής υποστήριξης και βοήθησε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.
Παραμένουν βαθιές πληγές
Ωστόσο, αυτά τα μέτρα στήριξης δεν εμπόδισαν την διεύρυνση της απόστασης μεταξύ πλουσίων και φτωχών λόγω πανδημίας. Κι αυτό είναι ένα φαινόμενο πολύ πιο ορατό στην Ιρλανδία και την Γερμανία, παρά στη Σουηδία.
Σύμφωνα με την ανάλυση πρόσφατων στατιστικών στοιχείων, η πανδημία θα οδηγήσει σε δραματική αύξηση της φτώχειας των εργαζόμενων, μετά από μήνες lockdown. Ειδικά οι χαμηλόμισθοι του τουριστικού τομέα, βρίσκονται σε δεινή θέση.
″Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πιο αισθητές σε εργαζόμενους με χαμηλή μόρφωση” δήλωσε ο Χουάν Παλομίνο, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. ”Χώρες που βασίζονται στον τουρισμό, όπως αυτές του Ευρωπαϊκού νότου και όχι αυτές που βασίζονται στον τραπεζικό και συμβουλευτικό τομέα, όπως στον βορά, είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αύξηση της φτώχειας.”
Ερευνητές μελέτησαν σενάρια για διάφορες χώρες, με δύο μήνες lockdown και εννέα μήνες μερικών λουκέτων στην αγορά. Στην Ιρλανδία, το ποσοστό των ”φτωχών” εργαζομένων - όσων κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος - θα αυξηθεί από το 27% πριν την κρίση, σε 36,5% υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η δομή της οικονομίας - πόσοι εργάζονται σε δουλειές που μπορούν να γίνουν από το σπίτι χωρίς να μειωθεί το εισόδημά τους - είναι αποφασιστικός παράγοντας στο κατά πόσον θα επιβιώσει της κρίσης.
Τα lockdown είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τις χώρες που βασίζονται στον τουρισμό, όπως η Ιρλανδία - και η Ελλάδα. Κι αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας της απαισιοδοξίας που επικρατεί.
https://m.huffingtonpost.gr/entry/skote ... _term=Pos6
Αταμάν: «Τουρκική πανδαισία το Final-4 με Εφές, Φενέρ και Παναθηναϊκό»
Re: Σουηδία, εκατοντάδες ημερήσιες αποβιώσεις
Το να συγκρίνονται οι βόρειες χώρες που έχουν τελείως διαφορετικές οικονομικές/κρατικές/παραγωγικές/εργασιακές δομές και τρόπο ζωής γενικότερα με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, είναι άτοπο, ανεξαρτήτως του τρόπου χειρισμού της πανδημίας και των αντίστοιχων αποτελεσμάτων.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι αυτό.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι αυτό.
Η δομή της οικονομίας - πόσοι εργάζονται σε δουλειές που μπορούν να γίνουν από το σπίτι χωρίς να μειωθεί το εισόδημά τους - είναι αποφασιστικός παράγοντας στο κατά πόσον θα επιβιώσει της κρίσης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΗ
από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι » 21 Ιούλ 2024, 17:56 » σε Ταξίδια - 5 Απαντήσεις
- 517 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
21 Ιούλ 2024, 18:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σαουδάραβες συνοριακοί φρουροί σκότωσαν εκατοντάδες λαθρομετανάστες
από Ίακχος » 21 Αύγ 2023, 09:51 » σε Διεθνής πολιτική - 21 Απαντήσεις
- 1032 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
22 Αύγ 2023, 07:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση (Εκατονταδες) Χιλιάδες δανειακές υποχρεώσεις για τον Νίκο Χαρδαλιά
από Frappezitis » 06 Δεκ 2023, 06:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 284 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Υδράργυρος
06 Δεκ 2023, 08:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ρόδο.Συνεχιζει τις μπiζνες η ΝΔ
από Μαδουραίος » 21 Οκτ 2024, 09:06 » σε Εσωτερική Πολιτική - 72 Απαντήσεις
- 1224 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
23 Νοέμ 2024, 08:52
-