Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
hellegennes
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από hellegennes » 25 Φεβ 2021, 22:30
Maspoli έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:17
hellegennes έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:10
Απολύτως κανένα μα κανένα χαρακτηριστικό δεν έχουν
πάντα όμοιο οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι. Ούτε ύψος ούτε βάρος ούτε χρώμα μαλλιών, ματιών, δέρματος. Κάποια χαρακτηριστικά τείνουν να είναι σχεδόν πάντα ίδια και άλλα χαρακτηριστικά έχουν μικρότερη πιθανότητα να είναι ίδια.
Ναι, γιατί εκτός από τον όποιο γονοτυπο υπάρχει και κάτι που λέγεται περιβαλλοντική επιδραση. Δεν ξέρω αν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό και τη σημασία του.
Να προσθέσω επίσης (για τις φλυαριες κάποιου άλλου αυτό) και ότι τα μονοζυγωτικά συνήθως αναπτύσσονται και στην ίδια μήτρα...
Για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που λες το περιβάλλον νοείται ως το περιβάλλον της μήτρας και ισχύει εξίσου ότι ο διαχωρισμός συμβαίνει στην ίδια μήτρα. Δηλαδή το ότι το ένα θα βγει ξανθό με γαλάζια μάτια και το άλλο σκουρόδερμο με καστανά μάτια και μαλλιά είναι κάτι που έχει συμβεί στην ίδια μήτρα. Ομολογουμένως για τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αυτό είναι σπάνιο, αλλά για άλλα κληρονομικά χαρακτηριστικά η πιθανότητα είναι 50-50 ή και περισσότερο.
Ένα καταφανέστατο χαρακτηριστικό που επηρεάζεται από το περιβάλλον της μήτρας είναι τα αποτυπώματα. Οι όμοιοι δίδυμοι δεν έχουν όμοια αποτυπώματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 25 Φεβ 2021, 22:34
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 18:25
Instead, same-sex sexual behavior — similar to what's seen for most other human traits — is influenced by a complex mix of genetics and environment, with genes playing a relatively smaller role.
από αυτό προκύπτει ότι η ομοφυλοφιλία είναι περισσότερο αποτέλεσμα του κοινωνικού περιβάλλοντος;
γιατί αν είναι έτσι, γιατί όλοι σκίζονται να υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το φυσικό;
Είναι αφύσικο το κοινωνικό περιβάλλον;
-
klg
- Phorum.gr user: klg
από klg » 25 Φεβ 2021, 22:38
πάντα όμοιο οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι. Ούτε ύψος ούτε βάρος ούτε χρώμα μαλλιών, ματιών, δέρματος. Κάποια χαρακτηριστικά τείνουν να είναι σχεδόν πάντα ίδια και άλλα χαρακτηριστικά έχουν μικρότερη πιθανότητα να είναι ίδια.
Ναι, γιατί εκτός από τον όποιο γονοτυπο υπάρχει και κάτι που λέγεται περιβαλλοντική επιδραση. Δεν ξέρω αν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό και τη σημασία του.
Να προσθέσω επίσης (για τις φλυαριες κάποιου άλλου αυτό) και ότι τα μονοζυγωτικά συνήθως αναπτύσσονται και στην ίδια μήτρα...
Η έλλειψη απόλυτης σύμπτωσης προσανατολισμού σε μονοζυγωτικούς διδύμους μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι, παρ´ολο που (όλο) το DNA τους είναι κοινό, μπορεί να εμφανίζουν διαφορές στη μεθυλίωση του DNA. Διαφορές που οδηγούν σε διαφοροποιημένη έκφραση των γονιδίων σε κρίσιμες περιόδους της ανάπτυξης (Fraga et al 2005). Επίσης αν ένας δίδυμος είναι ομοφυλόφιλος η πιθανότητα να είναι και ο δεύτερος επίσης ομοφυλόφιλος, είναι πολύ μεγαλύτερη σε ομοζυγωτικούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
klg την 25 Φεβ 2021, 22:42, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 25 Φεβ 2021, 22:40
Καραμελίτσα έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 17:17
hellegennes έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 17:14
Το διαβάζεις λάθος. Αυτό δεν είναι η κληρονομικότητα, είναι το τελικό αποτέλεσμα. Πάνω στην κληρονομικότητα επιδρούν προγεννητικοί και μεταγεννητικοί παράγοντες. Για την ομοφυλοφιλία συγκεκριμένα τα δεδομένα δείχνουν -πιθανώς τυχαίους- προγεννητικούς και πρώιμους μεταγεννητικούς παράγοντες. Το πιθανότερο είναι ότι η μπίλια έχει ήδη κάτσει πριν αρχίσει το βρέφος να μιλάει.
Τώρα αν στο τελικό αποτέλεσμα επιδρά 5% η κληρονομικότητα και 95% το προγεννητικό περιβάλλον ή 25% το ένα και 75% το άλλο ή είναι 50-50 δεν έχει σημασία ως προς το ερώτημα του νήματος, γιατί η βάση είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Δηλαδή δεν προκύπτει από το πουθενά χωρίς κληρονομικό έρεισμα.
Μια χαρά το διαβάζω. Όχι το δικό σου, εκεί δεν καταλαβαίνω τίποτα από ότι λες.
Κλασικός Χελετζές, που του βάζεις ένα άρθρο για επιστημονική έρευνα υπέρ της Χ άποψης και συνεχίζει να επιμένει ότι η έρευνα είναι κατά τη Χ άποψης.
Και γενικά, έχει καταντήσει ανοησία η αναγωγή των πάντων στα γονίδια.
stavmanr την 25 Φεβ 2021, 22:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 25 Φεβ 2021, 22:43
klg έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:38
Η έλλειψη απόλυτης σύμπτωσης προσανατολισμού σε μονοζυγωτικούς διδύμους μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι, παρ´ολο που (όλο) το DNA τους είναι κοινό, μπορεί να εμφανίζουν διαφορές στη μεθυλίωση του DNA. Διαφορές που οδηγούν σε διαφοροποιημένη έκφραση των γονιδίων σε κρίσιμες περιόδους της ανάπτυξης (Fraga et al 2005). Επίσης αν ένας δίδυμος είναι ομοφυλόφιλος η πιθανότητα να είναι και ο δεύτερος να είναι επίσης ομοφυλόφιλος, είναι πολύ μεγαλύτερη σε ομοζυγωτικούς.

Δίδυμοι και ομοφυλόφιλοι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
klg
από klg » 25 Φεβ 2021, 22:45
Gherschaagk έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:43
klg έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:38
Η έλλειψη απόλυτης σύμπτωσης προσανατολισμού σε μονοζυγωτικούς διδύμους μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι, παρ´ολο που (όλο) το DNA τους είναι κοινό, μπορεί να εμφανίζουν διαφορές στη μεθυλίωση του DNA. Διαφορές που οδηγούν σε διαφοροποιημένη έκφραση των γονιδίων σε κρίσιμες περιόδους της ανάπτυξης (Fraga et al 2005). Επίσης αν ένας δίδυμος είναι ομοφυλόφιλος η πιθανότητα να είναι και ο δεύτερος να είναι επίσης ομοφυλόφιλος, είναι πολύ μεγαλύτερη σε ομοζυγωτικούς.

Δίδυμοι και ομοφυλόφιλοι.
Ναι; Και;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 25 Φεβ 2021, 22:59
stavmanr έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:34
Instead, same-sex sexual behavior — similar to what's seen for most other human traits — is influenced by a complex mix of genetics and environment, with genes playing a relatively smaller role.
από αυτό προκύπτει ότι η ομοφυλοφιλία είναι περισσότερο αποτέλεσμα του κοινωνικού περιβάλλοντος;
γιατί αν είναι έτσι, γιατί όλοι σκίζονται να υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το φυσικό;
είναι τεχνητό με την έννοια ότι προκύπτει από τη βεβιασμένη επέμβαση/βούληση του ανθρώπου
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 25 Φεβ 2021, 23:02
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:59
είναι τεχνητό με την έννοια ότι προκύπτει από τη βεβιασμένη επέμβαση/βούληση του ανθρώπου
Και το αυτοκίνητο με βεβιασμένη επέμβαση /βούληση του ανθρώπου παράγεται. Είναι αφύσικο;
-
hellegennes
από hellegennes » 25 Φεβ 2021, 23:03
stavmanr έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:40
Αφού δεν σου αρέσει η βιολογία, γιατί ασχολείσαι μαζί της; Διαφωνείς σε βασικά σημεία. Είναι ασύμβατη η θεώρησή σου με την επιστημονική θεώρηση. Αποδέξου το και προχώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 25 Φεβ 2021, 23:03
stavmanr έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 23:02
Και το αυτοκίνητο με βεβιασμένη επέμβαση /βούληση του ανθρώπου παράγεται. Είναι αφύσικο;
Ναι.
Τζίμης Πανούσης
-
klg
από klg » 25 Φεβ 2021, 23:03
Επίσης εδώ να τονίσουμε και κάτι που τύποι σαν τον Maspoli είτε δεν γνωρίζουν είτε εντελώς τυχαία παραβλέπουν να αναφέρουν.
Η ομοφυλοφιλία δεν είναι μόνο ένας διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός. Συνοδεύεται από σύνθετες σωματικές, λειτουργικές και συμπεριφορικές αλλαγές. Υπάρχουν αλλαγές σε δευτερεύοντες μεταβλητές (απαντήσεις σε γνωσιακά τεστ [*]), σωματικές μεταβλητές (λόγος μήκου δαχτύλων Δ2:Δ4) και λειτουργικές (ωοτακουστικές εκπομπές που παράγονται από το έσω αυτί). Επίσης το μέγεθος του φυλετικού δίμορφου πυρήνα της προοπτικής περιοχής είναι διπλάσιος στους ομοφυλόφιλους από ότι στους straight, όπως είναι και στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες. Μιλάμε δηλαδή για αλλαγές που είναι προς την αντίθετη φυλετική κατεύθυνση.
Τέτοιες διαφοροποιήσεις σε αυτές τις μεταβλητές, προφανώς όχι αναγκαστικά σε τόσο ακραία variations, παρατηρούνται και στο ίδιο φύλο και είναι σαφές ότι συνδέονται με το βαθμό επίδρασης που έχουν τα φυλετικά στεροειδή στο έμβρυο.
[*] Τεστ που αφορούν το χωρικό προσανατολισμό, στα οποία οι άντρες κατεξοχήν τα πηγαίνουν καλύτερα από ότι οι γυναίκες. Οι ομοφυλόφιλοι σε αυτά είναι πολύ πιο κοντά στα γυναικεία επίπεδα.
klg την 25 Φεβ 2021, 23:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 25 Φεβ 2021, 23:10
hellegennes έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 23:03
stavmanr έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 22:40
Αφού δεν σου αρέσει η βιολογία, γιατί ασχολείσαι μαζί της; Διαφωνείς σε βασικά σημεία. Είναι ασύμβατη η θεώρησή σου με την επιστημονική θεώρηση. Αποδέξου το και προχώρα.
διαβάζω ένα κοινωνιολογικό βιβλίο περί φύλου και κοινωνίας. οι τύποι έχουν φτάσει σε σημείο να λένε πως η βιολογία δεν μπορεί να προσεγγιστεί αντικειμενικά. αναφέρει πως πρώτα "δομούμε" τον κόσμο μέσω της κοινωνικής μας αντίληψης γι'αυτόν και ΥΣΤΕΡΑ τον θεμελιώνουμε (με τον τρόπο που τον έχουμε εκλάβει) στη βιολογία. δηλαδή η βιολογία προσδιορίζεται από υποκειμενικές κοσμοαντιλήψεις εκ των προτέρων και αναπτύσσεται ως επιστήμη βασισμένη σε αυτές. οι κοινωνιολογικοί τσαρλατάνοι ακυρώνουν κλάδους επιστημών για να θεμελιώσουν τα θεωρητικά τους δόγματα.
Τζίμης Πανούσης
-
Parrot
από Parrot » 25 Φεβ 2021, 23:12
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 23:10
διαβάζω ένα κοινωνιολογικό βιβλίο περί φύλου και κοινωνίας. οι τύποι έχουν φτάσει σε σημείο να λένε πως η βιολογία δεν μπορεί να προσεγγιστεί αντικειμενικά. αναφέρει πως πρώτα "δομούμε" τον κόσμο μέσω της κοινωνικής μας αντίληψης γι'αυτόν και ΥΣΤΕΡΑ τον θεμελιώνουμε (με τον τρόπο που τον έχουμε εκλάβει) στη βιολογία. δηλαδή η βιολογία προσδιορίζεται από υποκειμενικές κοσμοαντιλήψεις εκ των προτέρων και αναπτύσσεται ως επιστήμη βασισμένη σε αυτές. οι κοινωνιολογικοί τσαρλατάνοι ακυρώνουν κλάδους επιστημών για να θεμελιώσουν τα θεωρητικά τους εξαμβλώματα.
Α, μιλάμε το έχει τερματίσει εντελώς το ιερατείο της σύγχρονης επιστημονικής
φαντασ.. πραγματικότητας..

Κατά τ' άλλα, φοβερή επιστήμη αυτή η βιολογία!
Οι μισοί διαφωνούν με τους άλλους μισούς..

-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 25 Φεβ 2021, 23:14
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 23:03
stavmanr έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 23:02
Ναι.

-
klg
από klg » 25 Φεβ 2021, 23:16
Parrot έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 23:12
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑25 Φεβ 2021, 23:10
διαβάζω ένα κοινωνιολογικό βιβλίο περί φύλου και κοινωνίας. οι τύποι έχουν φτάσει σε σημείο να λένε πως η βιολογία δεν μπορεί να προσεγγιστεί αντικειμενικά. αναφέρει πως πρώτα "δομούμε" τον κόσμο μέσω της κοινωνικής μας αντίληψης γι'αυτόν και ΥΣΤΕΡΑ τον θεμελιώνουμε (με τον τρόπο που τον έχουμε εκλάβει) στη βιολογία. δηλαδή η βιολογία προσδιορίζεται από υποκειμενικές κοσμοαντιλήψεις εκ των προτέρων και αναπτύσσεται ως επιστήμη βασισμένη σε αυτές. οι κοινωνιολογικοί τσαρλατάνοι ακυρώνουν κλάδους επιστημών για να θεμελιώσουν τα θεωρητικά τους εξαμβλώματα.
Α, μιλάμε το έχει τερματίσει εντελώς το ιερατείο της σύγχρονης επιστημονικής
φαντασ.. πραγματικότητας..

Κατά τ' άλλα, φοβερή επιστήμη αυτή η βιολογία!
Οι μισοί διαφωνούν με τους άλλους μισούς..

Έχεις δίκιο,
προφανώς και οι 2000-χρόνια-ago γιδοβοσκοί από την Ιουδαία γνωρίζουν καλύτερα, τι καθόμαστε και ασχολούμαστε με τις ψευδοεπιστήμες αφού το alleged υπερβατικό ων που δημιουργήσε κυριολεκτικά τα πάντα, έκανε descend σε έναν βαρετό πλανήτη για να εξηγήσει σε κάτι ακόμα πιο βαρετά πιθηκοειδή ότι μάλλον είναι counter-productive να σφάζει το ένα το άλλο.
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 994 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
28 Αύγ 2023, 16:44
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 382 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
28 Σεπ 2024, 16:47
-
-
- 19 Απαντήσεις
- 645 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από regarding_to_Being
08 Απρ 2025, 05:57
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.