Άλλη μια «δροσερή πνοή Δημοκρατίας»

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Άλλη μια «δροσερή πνοή Δημοκρατίας»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 08 Μαρ 2021, 13:55

Ναύτης έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:40
Μια γυναίκα που ήταν στην πλατεία, με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά
Δεν ήταν με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά, ήταν με την αδερφή της, τον άντρα της αδερφής της, το παιδί της και το ανίψι της. 3 ενήλικες 2 παιδιά, οι ενήλικοι αραχτοί με καφέδες σε παγκάκι. Δεν τίθεται ΚΑΝ υπό συζήτηση ότι παραβίαζαν τα μέτρα. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ δέχτηκαν ΔΥΟ προειδοποιήσεις πριν τους κόψουν πρόστιμο.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 08 Μαρ 2021, 13:58

ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:54

Ρε συ εκπληκτικέ, εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχουν αρκετοί δρόμοι και παγκάκια για χαλάρωση εκτός πλατείας, κοντά στην πλατεία. Στην τελική, οι παθούντες είχαν κάνει από το σπίτι τους καφέ.
Χωρίς παιδί, ναι, υπάρχουν. Με παιδί είναι λίγοι οι χώροι με απλα χωρίς να κινδυνεύεις να σου πατήσει το παιδί αυτοκίνητο, και ειναι όλοι φισκα φυσικά. Γι αυτο έχει προκύψει κ το επικίνδυνο φαινόμενο με τα ποδήλατα στο δρόμο..

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 08 Μαρ 2021, 13:59

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους Ειδικούς Φρουρούς που όλοι το αγνοούν βολικά.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 08 Μαρ 2021, 14:00

Πασιφάη έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:35
Kauldron έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:23
Πασιφάη έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:16

Να με συγχωρείς, αλλά αυτό που αποκομίζω είναι, πως τα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη, προσπαθούν να στρέψουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη. Δεν μου κάνει εντύπωση. Έτσι είναι η πολιτική πρακτική. Η ουσία όμως χάνεται, διότι ο λαός είναι μονίμως εγκλωβισμένος, σε συγκεκριμένες επιλογές. Που ορίζονται από τα ίδια πρότυπα διαρκώς. Ποιά είναι αυτά; Κυβέρνηση - διαφωνίες- πορείες- συνδικάτα- της πουτάνας. Ανέκαθεν.
Αν εσύ το λοιπόν δεις πρόοδο και δουλειά για να αλλάξει το παραπάνω, σφύρα κλέφτικα.
Νοοτροπία μαν.
Aν δεν υπήρχε η "ενισχυμένη αναλογική" (τι ευφημισμός για δικτατορία) να παραβιάζει τη λαϊκή βούληση, αυτά θα 'χανε λυθεί προ πολλού. Θα είχαν συγκυβερνήσει κάποιοι, θα βλέπαμε τί συνδυασμοί γίνονται (όπως πχ έγινε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα γινόταν ΝΔ-Σύριζα), θ' άνοιγαν μάτια, και το σύστημα που δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις θα έχανε τις καβάτζες του. Τώρα κυβερνάει ο ένας=> το σύστημα παίζει μπάλα με τις καβάτζες του στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Η λαϊκή βούληση χρόονια τώρα, μεταφράζεται με το ''άγιο'' ρουσφέτι. Τί στην ευχή; Δεν βλέπεις το ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων που έχουμε, βάσει πληθυσμού; Τυχαίο; Δεν νομίζω μάστορά μου.
Αν είχαμε κοχόνες σαν Έλληνες που αγαπάμε αυτόν τον τόπο άδολα και βλεπαμε την Πατρίδα πολύ διαφορετικά, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Αλλά μας έφαγαν οι συμμορίες του καφενέ, της κάλπης, της πλατείας, της εκάστοτε Χάϊδως, ''που θέλει να βολέψει '' το καμάρι της. Και δως του συμφέροντα, και δως του χάρες και δως του, μια τεράστια ''ελεημοσύνη'' γα τον περήφανο Έλληνα. Που ξύπνησε μια μέρα και είδε το ''Αμερικάνικο όνειρο'' στην πόρτα του. Που ξέχασε ποιος είναι. Που προτίμησε να αμαυρώσει τη συνείδησή του για το εύκολο χρήμα και έστειλε στον κάλαθο της Λήθης, ιδανικά και αξίες.
Ψιτ..Ανέκαθεν, κυβερνούσε ο ένας. Ο ''όποιος''. Απλά ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία να το αντιληφθείτε.
Οι καβάτζες της νοημοσύνης, στέρεψαν.
Η λαϊκή βούληση χρόονια τώρα, μεταφράζεται με το ''άγιο'' ρουσφέτι. Τί στην ευχή; Δεν βλέπεις το ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων που έχουμε, βάσει πληθυσμού; Τυχαίο; Δεν νομίζω μάστορά μου.
Με τόσους μπάτσους που έχουμε...
Αν είχαμε κοχόνες σαν Έλληνες που αγαπάμε αυτόν τον τόπο άδολα και βλεπαμε την Πατρίδα πολύ διαφορετικά, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Αλλά μας έφαγαν οι συμμορίες του καφενέ, της κάλπης, της πλατείας, της εκάστοτε Χάϊδως, ''που θέλει να βολέψει '' το καμάρι της.
Κυρίως οι Δεξιοί και οι πασόκοι τα έκαναν αυτά. Υπήρχε μια εποχή που το να είσαι "δημόσιος υπάλληλος" ήταν κατάρα.
Ανέκαθεν, κυβερνούσε ο ένας.
Ναι, αλλά ο "ένας" ήταν επιλογή του λαού. Οχι κάποιος που πήρε μπόνους 50 έδρες.
Απλά ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία να το αντιληφθείτε.
Κι εσύ που το είδες και το κατάλαβες τί στηρίζεις?
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO » 08 Μαρ 2021, 14:02

Scouser έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:59
:+1:

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 08 Μαρ 2021, 14:03

Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 08 Μαρ 2021, 14:04

Scouser έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:59
για πες αποψη
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Μαρ 2021, 14:07

EKPLIKTIKOS έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:58
ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:54

Ρε συ εκπληκτικέ, εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχουν αρκετοί δρόμοι και παγκάκια για χαλάρωση εκτός πλατείας, κοντά στην πλατεία. Στην τελική, οι παθούντες είχαν κάνει από το σπίτι τους καφέ.
Χωρίς παιδί, ναι, υπάρχουν. Με παιδί είναι λίγοι οι χώροι με απλα χωρίς να κινδυνεύεις να σου πατήσει το παιδί αυτοκίνητο, και ειναι όλοι φισκα φυσικά. Γι αυτο έχει προκύψει κ το επικίνδυνο φαινόμενο με τα ποδήλατα στο δρόμο..
Μα ήταν και το άλσος ανοικτό. Και είναι δίπλα στην πλατεία.
Όπως δίπλα είναι και το παρκάκι στην Εστία για όσους μένουν κοντά.
Για να μην αναφέρω τα περιφερειακά παρκάκια και δρόμους χωρίς πολυκοσμία για τα παιδάκια και όσους θέλουν να αναπνεύσουν "λέφτερο" αέρα.

Στο άλσος τα ματ πήγαν μετά.

Εκτός αν εννοείς ότι είναι καλύτερη η πλατεία για να παίζουν τα πιτσιρίκια και να κάνουν ποδήλατο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 08 Μαρ 2021, 14:08

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
08 Μαρ 2021, 12:26
Σέλευκας έγραψε:
08 Μαρ 2021, 12:24
Εγώ βλέπω συνεχώς προσπάθειες για μίνι Γρηγορόπουλος.
Ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα. Κάτι σαν την υπόθεση Ινδαρε που πάλι δεν έπιασε, ο αθώος που τον βαρεσε η αστυνομία επειδή τέτοιο είναι το ύφασμα (του καπιταλισμού;)
Εικόνα
η προσπάθεια της αντιπολίτευσης είναι απλοϊκή. Δεν ξέρω σε ποιους απευθύνεται.
Οταν όλοι ξέρουμε οτι οι αριστερίζοντες συνεχώς υποκινούν φασαρίες για θέματα που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες εντελώς καθόλου το να βγαίνουν να κατηγορούν την αστυνομία την οποία σχεδόν αποκλειστικά απασχολούν είναι για γέλια.
Ως ουδέτερος μέσα σε ουδέτερους στο θέατρο του παραλόγου θα προτιμούσα οι αριστεριστές να μαζέψουν τα τάγματά τους για να μην βλέπω αστυνομικούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σέλευκας την 08 Μαρ 2021, 14:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 08 Μαρ 2021, 14:09

Εγω παντως ρε παίδες, κάνω περπάτημα 10χλμ σχεδόν καθημερινα εδω και 3 μηνες εντος κι εκτός δήμου μου μιντλ ξεμιντλ κλασ-ξεκλασ, εχω περάσει απο χιλια-δυο σημεία, πεζοδρόμους και μη, με τρεξιμο-τζογκινγκ, περπατημα, αραγμα σε παγκάκι, μασκα-ξεμασκα, καφέ στο χέρι, ειτε με αθλητικα ειτε με τζιν κτλ, εχω δει και αλλους να αραζουν η να αθλουνται οσο εγω κανω τη βολτα μου, και σε ολα αυτα να περνούν σχεδον καθημερινα τσέοι με μηχανές ή περιπολικά απο μπροστά μας. Εμένα προσωπικά δεν με εχουν σταματήσει όχι να με γκλοπιάσουν, αλλά ούτε εχει πεσει το βλέφαρό τους καν πάνω μου. Και αρκετές φορες με εχουν πετύχει και αμάσκωτο (σε ωρα αθλησης, σε πεζοδρομο). Οπως αντιμετωπιζουν εμενα, ετσι ακριβως εχω δει να αντιμετωπιζουν και τους γυρω μου. Ουτε προστιμα, ουτε καν παρατηρηση. Στημπούτσα τους ολα δηλαδή, δεν σταματάνε καν και δεν ασχολούνται με κανεναν.
Μαλλον μας φοβούνται εμας τους μη νεοσμυρνιώτες, τι να πω.

Ας γινει αυτη η ΕΔΕ επιτελους, να μαθουμε περισσοτερες λεπτομέρειες για το τι παίχτηκε. Απο δικές μου καθημερινες εμπειρίες παντως, εγω μεχρι πρότινος εβριζα τους τσεους επειδη ΔΕΝ κανουν τη δουλειά τους, οχι επειδη επιδεικνύουν υπερβόλλοντα ζήλο κάνοντάς την.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 08 Μαρ 2021, 14:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 08 Μαρ 2021, 14:09

Οι απλοι περαστικοι που διαμαρτυρηθηκαν ευγενικα και δημοκρατικα
Επιπλέον, ένας από τους 11 κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δύο μαχαίρια

https://www.kathimerini.gr/society/5612 ... ifthenton/
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Μαρ 2021, 14:11

LETO έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:50
ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:47

Είδα και άκουσα αρκετά και έχω σαφέστατη γνώση της περιοχής, ώστε να έχω επαρκέστατη εικόνα για το τι έχει συμβεί.
Tayip Erdogan approves
Συνεχίστε τα κακαρίσματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 08 Μαρ 2021, 14:12

Kauldron έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:00
Πασιφάη έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:35
Kauldron έγραψε:
08 Μαρ 2021, 13:23

Aν δεν υπήρχε η "ενισχυμένη αναλογική" (τι ευφημισμός για δικτατορία) να παραβιάζει τη λαϊκή βούληση, αυτά θα 'χανε λυθεί προ πολλού. Θα είχαν συγκυβερνήσει κάποιοι, θα βλέπαμε τί συνδυασμοί γίνονται (όπως πχ έγινε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα γινόταν ΝΔ-Σύριζα), θ' άνοιγαν μάτια, και το σύστημα που δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις θα έχανε τις καβάτζες του. Τώρα κυβερνάει ο ένας=> το σύστημα παίζει μπάλα με τις καβάτζες του στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Αν είχαμε κοχόνες σαν Έλληνες που αγαπάμε αυτόν τον τόπο άδολα και βλεπαμε την Πατρίδα πολύ διαφορετικά, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Αλλά μας έφαγαν οι συμμορίες του καφενέ, της κάλπης, της πλατείας, της εκάστοτε Χάϊδως, ''που θέλει να βολέψει '' το καμάρι της. Και δως του συμφέροντα, και δως του χάρες και δως του, μια τεράστια ''ελεημοσύνη'' γα τον περήφανο Έλληνα. Που ξύπνησε μια μέρα και είδε το ''Αμερικάνικο όνειρο'' στην πόρτα του. Που ξέχασε ποιος είναι. Που προτίμησε να αμαυρώσει τη συνείδησή του για το εύκολο χρήμα και έστειλε στον κάλαθο της Λήθης, ιδανικά και αξίες.
Ψιτ..Ανέκαθεν, κυβερνούσε ο ένας. Ο ''όποιος''. Απλά ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία να το αντιληφθείτε.
Οι καβάτζες της νοημοσύνης, στέρεψαν.
Με τόσους μπάτσους που έχουμε...
Αν είχαμε κοχόνες σαν Έλληνες που αγαπάμε αυτόν τον τόπο άδολα και βλεπαμε την Πατρίδα πολύ διαφορετικά, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Αλλά μας έφαγαν οι συμμορίες του καφενέ, της κάλπης, της πλατείας, της εκάστοτε Χάϊδως, ''που θέλει να βολέψει '' το καμάρι της.
Κυρίως οι Δεξιοί και οι πασόκοι τα έκαναν αυτά. Υπήρχε μια εποχή που το να είσαι "δημόσιος υπάλληλος" ήταν κατάρα.
Ανέκαθεν, κυβερνούσε ο ένας.
Ναι, αλλά ο "ένας" ήταν επιλογή του λαού. Οχι κάποιος που πήρε μπόνους 50 έδρες.
Απλά ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία να το αντιληφθείτε.
Κι εσύ που το είδες και το κατάλαβες τί στηρίζεις?
1.Δεν έχουμε μόνο μπάτσους. Υπάρχει πληθώρα δημοσίων υπαλλήλων που το ξύνει. Οι ένστολοι στην πλειοψηφία τους, τρέχουν σαν πούστηδοι για να μαζέψουν τα αναρχοάμπαλα. Η μειοψηφία είναι για τον πέοντα. Δεν θα κρίνω ολόκληρο το σώμα επειδή υπάρχουν ψυχάκηδες.

2. Η επιλογή του λαού ήταν η βόλεψή του.

3. Θες να με κατηγοριοποιήσεις και με ρωτάς;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 08 Μαρ 2021, 14:14

Από capital.gr που δεν το λέει κανείς και άνδρο αριστεριστών.

askoun76 πριν 2 ώρες
7 ψήφοι

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ στο OPEN 8-3-2021

o κύριος που συλλάβανε οι αστυνομικοι λέγεται τάδε ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ
είναι μέλος της ΤΑΔΕ αναρχικής οργάνωσης ΟΝΟΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ο κύριος συμμετέχει στην πορεία υπερ του δολοφόνου κούφοντινα
o κύριος είναι γνωστός αναρχικός
και πριν από αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς να προσπαθεί να κλέψει το όπλο από ασχυνομικούς και διέφυγε...

απορία παρουσιάστριας μα γιατί δεν το συλλάβανε τότε?

κυρανάκης:ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΚΗ KAI TON ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ! ! ! !

ΣΚΕΨΕΙΣ δικιές μου... μπράβο οργάνωση! ξέρουν τι πιστεύουμε! ξέρουν ποιός πάει σε ποιά πορεία! ξέρουν με μια φωτογραφική μνήμη ακτινων X να μας αναγνωρίζουν κατω από την μάσκα! ξερουν που να μας βρουνε μετά από λίγο μέσα σε χιλιάδες κόσμο! ΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΗΘΠΟΙΟΣ ήταν αυτός ο Λιγνάδης που για αυτόν κανείς δεν ήξερε τίποτα... πανάξια τελικά πρέπει να έγινε διευθυντής του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ!

ΥΓ. προτείνω για αντικαστάτη του ΛΙΓΝΑΔΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ τον Κυρανάκη
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ
έχω σοκαριστεί! με την ερμηνεία του!

https://www.capital.gr/forum/thread/7079047?page=2
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Μαρ 2021, 14:14

under έγραψε:
08 Μαρ 2021, 14:09
Οι απλοι περαστικοι που διαμαρτυρηθηκαν ευγενικα και δημοκρατικα
Επιπλέον, ένας από τους 11 κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δύο μαχαίρια

https://www.kathimerini.gr/society/5612 ... ifthenton/
Αυτό δεν έχει σημασία γιατί όταν ο ματατζής την έπεσε στον αγανακτισμένο γείτονα, δεν το ήξερε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών