Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Green Dragon » 01 Απρ 2021, 09:10
Έχουν όμως πει ότι το Rt > 1. Ότι υπάρχει ξεκάθαρη ανακολουθία, υπάρχει, δεν φταίει ο Αρίστος γι' αυτό. Η δική μου άποψη ήταν πάντα ότι το λιανεμπόριο πλην πολυκαταστημάτων/mall και υπό την προϋπόθεση μέτρων ελάχιστα επιβαρύνει αλλά δεν το έχω μετρήσει ούτε έχω κάνει ανάλυση δεδομένων για να ξέρω αν έχω δίκιο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανακολουθία - είτε δεν πρέπει ν' ανοίξουν τώρα είτε έπρεπε να μην έχουν κλείσει πριν.
Η αίσθησή μου είναι ότι ο βασικός τρόπος επιβάρυνσης μέσω καταστημάτων είναι πάλι τα ΜΜΜ, στον βαθμό που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σ' αυτά. Αλλά δεν ξέρω. Αν δηλαδή ένας εμπορικός υπάλληλος ή μαγαζάτορας είναι άρρωστος, πόσους πελάτες θα κολλήσει; Αν ο πελάτης δεν μπει μέσα καθόλου θα κολλήσει;
-
Υδράργυρος
από Υδράργυρος » 01 Απρ 2021, 09:30
Τα εμπορικά κακώς κλείσανε τοσο καιρό. Ούτως ή άλλως μύγες βαράγανε. Θα μπορούσαν να δουλεύουν ώρες που δεν επιβαρύνονται παραπάνω οι συγκοινωνίες. Πχ 12 το μεσημέρι με 10 το βράδυ.
Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν
-
Δημοκρατικός
από Δημοκρατικός » 01 Απρ 2021, 09:35
Green Dragon έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 09:10
Έχουν όμως πει ότι το Rt > 1. Ότι υπάρχει ξεκάθαρη ανακολουθία, υπάρχει, δεν φταίει ο Αρίστος γι' αυτό. Η δική μου άποψη ήταν πάντα ότι
το λιανεμπόριο πλην πολυκαταστημάτων/mall και υπό την προϋπόθεση μέτρων ελάχιστα επιβαρύνει αλλά δεν το έχω μετρήσει ούτε έχω κάνει ανάλυση δεδομένων για να ξέρω αν έχω δίκιο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανακολουθία - είτε δεν πρέπει ν' ανοίξουν τώρα είτε έπρεπε να μην έχουν κλείσει πριν.
Η αίσθησή μου είναι ότι ο βασικός τρόπος επιβάρυνσης μέσω καταστημάτων είναι πάλι τα ΜΜΜ, στον βαθμό που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σ' αυτά. Αλλά δεν ξέρω. Αν δηλαδή ένας εμπορικός υπάλληλος ή μαγαζάτορας είναι άρρωστος, πόσους πελάτες θα κολλήσει; Αν ο πελάτης δεν μπει μέσα καθόλου θα κολλήσει;

Κανένα μέτρο δεν θα τηρείται στο άνοιγμα καταστημάτων απο την αληταρία.
Όλο το καλοκαίρι δυσκολεύομαι να θυμηθώ μαγαζί που όλοι οι πελάτες και οι υπάλληλοι φορούσαν μάσκα. Βασικα οι περισσότεροι δεν φορουσαν. Συνήθως τις έβαζαν μόνο όταν έμπαινε μέσα κάποιος που έμοιαζε με ασφαλίτη. Όσο πιο μικρό το μαγαζί, τόσο λιγότεροι φορούσαν μάσκες. Σε αρκετά, κανείς. Σε κάποια, αν έμπαινες με μάσκα σε κοιτούσαν και στραβά.
Κανονικά έπρεπε να ανοίξουν μόνο τα μεγάλα εμπορικά όπου εφαρμόζουν τα μέτρα, με στρόφιγγα πελατών στην είσοδο. Το λιανεμπόριο κλειστό.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 01 Απρ 2021, 12:19
Δημοκρατικός έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 09:35
Έχουν όμως πει ότι το Rt > 1. Ότι υπάρχει ξεκάθαρη ανακολουθία, υπάρχει, δεν φταίει ο Αρίστος γι' αυτό. Η δική μου άποψη ήταν πάντα ότι
το λιανεμπόριο πλην πολυκαταστημάτων/mall και υπό την προϋπόθεση μέτρων ελάχιστα επιβαρύνει αλλά δεν το έχω μετρήσει ούτε έχω κάνει ανάλυση δεδομένων για να ξέρω αν έχω δίκιο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανακολουθία - είτε δεν πρέπει ν' ανοίξουν τώρα είτε έπρεπε να μην έχουν κλείσει πριν.

Όλο το καλοκαίρι δυσκολεύομαι να θυμηθώ μαγαζί που όλοι οι πελάτες και οι υπάλληλοι φορούσαν μάσκα. Βασικα οι περισσότεροι δεν φορουσαν. Συνήθως τις έβαζαν μόνο όταν έμπαινε μέσα κάποιος που έμοιαζε με ασφαλίτη. Όσο πιο μικρό το μαγαζί, τόσο λιγότεροι φορούσαν μάσκες. Σε αρκετά, κανείς. Σε κάποια, αν έμπαινες με μάσκα σε κοιτούσαν και στραβά.
Κανονικά έπρεπε να ανοίξουν μόνο τα μεγάλα εμπορικά όπου εφαρμόζουν τα μέτρα, με στρόφιγγα πελατών στην είσοδο. Το λιανεμπόριο κλειστό.
Εγώ πάλι έχω δει άπειρα, μάλλον δεν βγαίνεις και πολύ έξω.
Τα μεγάλα εμπορικά είναι εστίες υπερμετάδοσης πόντιε. Και στρόφιγγα να βάλεις ο κορωνιασμένος που θα κάτσει μέσα μισή ώρα και βάλε θ' αφήσει τα μικροσταγονίδιά του για να τα ρουφήξουν ποιός ξέρει πόσοι. Άσε που ο αερισμός τους είναι μηδαμινός - τα μικρά μαγαζιά είναι πολύ ευκολότερο ν' αεριστούν.
Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι δεν προκαλείται σημαντική επιβάρυνση ακόμα και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 01 Απρ 2021, 12:21
Υδράργυρος έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 09:30
Τα εμπορικά κακώς κλείσανε τοσο καιρό. Ούτως ή άλλως μύγες βαράγανε. Θα μπορούσαν να δουλεύουν ώρες που δεν επιβαρύνονται παραπάνω οι συγκοινωνίες. Πχ 12 το μεσημέρι με 10 το βράδυ.
Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν
Σωστή σκέψη αυτή με το ωράριο.
-
Δημοκρατικός
από Δημοκρατικός » 01 Απρ 2021, 12:25
Green Dragon έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 12:19
Δημοκρατικός έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 09:35

Εγώ πάλι έχω δει άπειρα, μάλλον δεν βγαίνεις και πολύ έξω.
Τα μεγάλα εμπορικά είναι εστίες υπερμετάδοσης πόντιε. Και στρόφιγγα να βάλεις ο κορωνιασμένος που θα κάτσει μέσα μισή ώρα και βάλε θ' αφήσει τα μικροσταγονίδιά του για να τα ρουφήξουν ποιός ξέρει πόσοι. Άσε που ο αερισμός τους είναι μηδαμινός -
τα μικρά μαγαζιά είναι πολύ ευκολότερο ν' αεριστούν.
Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι δεν προκαλείται σημαντική επιβάρυνση ακόμα και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων.

Μια χαρά βγαίνω και έβγαινα, όποτε υπάρχει αντικειμενική ανάγκη. Στο 99.9% των μικρών μαγαζιών ο μαγαζάτορας είναι χωρίς μάσκα, το ίδιο και οι πελάτες που φυσικά δεν κάνουν ουρά απ'έξω και να μπαίνουν ένας-ένας, αλλά πακτώνονται όλοι μαζί μέσα.
-
lafkiotis
από lafkiotis » 01 Απρ 2021, 13:02
Ενα βασικο προβλημα αυτης της χωρας, που οφειλεται στην νοοτροπια, ειναι οτι αποτελειται απο αμετρητους "ξερολες".
Αντι λοιπον να δουνε τι ακριβως κανανε αλλες χωρες που αντιμετωπισαν επιτυχημενα τον ιο, οπως η Ταιβαν, η Αυστραλια, η Ν.Κορεα, καθονται και φτιαχνουν μεσοβεζικες λυσεις (για να τα εχουν με ολους καλα) και εν τελει προσπαθουν να εφευρίσκουν συνεχώς εκ νέου τον τροχό.
Και εχεις τους καθε Αριστους αυτης της γης που χρειαζονται εναν νομο για καθε πτυχη της ζωης τους, μονο και μονο για να κλαιγονται.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
-
foscilis
από foscilis » 01 Απρ 2021, 13:07
lafkiotis έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 13:02
Ενα βασικο προβλημα αυτης της χωρας, που οφειλεται στην νοοτροπια, ειναι οτι αποτελειται απο αμετρητους "ξερολες".
Από αμέτρητα παρτάλια. Μην κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι δεν ξέρουν. Απλώς το τι πιστεύουν και τι όχι είναι άμεση συνάρτηση του πόσο ξεβολεύονται οι ίδιοι, είτε οικονομικά είτε σε επίπεδο συνηθειών είτε οτιδήποτε.
-
foscilis
από foscilis » 01 Απρ 2021, 13:08
αν και δεν έχει σημασία, οι "κουρασμένοι" έτσι κι αλλιώς ξεκινούν τη μέρα τους κατά τις 12. Αν πας στο φούρνο 11:59 αναρωτιέσαι αν όλοι οι άλλοι ξέρουν για επικείμενη εισβολή εξωγήινων κι εσύ είσαι ο μόνος που δεν το έχει μάθει, αν πας 12:01 έχει οχτώ άτομα ουρά για καφέ.
-
Υδράργυρος
από Υδράργυρος » 01 Απρ 2021, 13:42
foscilis έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 13:08
αν και δεν έχει σημασία, οι "κουρασμένοι" έτσι κι αλλιώς ξεκινούν τη μέρα τους κατά τις 12. Αν πας στο φούρνο 11:59 αναρωτιέσαι αν όλοι οι άλλοι ξέρουν για επικείμενη εισβολή εξωγήινων κι εσύ είσαι ο μόνος που δεν το έχει μάθει, αν πας 12:01 έχει οχτώ άτομα ουρά για καφέ.
Ας αφήσουμε τις μαλακίες. Ο κόσμος πειθάρχησε στα μέτρα σε πρωτόγνωρο για Ελλάδα βαθμό. Ο κόσμος έκανε αυτο που του είπαν. Άλλοι δεν έκαναν αυτά που έπρεπε
-
lafkiotis
από lafkiotis » 01 Απρ 2021, 13:55
Υδράργυρος έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 13:42
Ας αφήσουμε τις μαλακίες. Ο κόσμος πειθάρχησε στα μέτρα σε πρωτόγνωρο για Ελλάδα βαθμό. Ο κόσμος έκανε αυτο που του είπαν. Άλλοι δεν έκαναν αυτά που έπρεπε
Βιαζεις τη λογικη ρε φιλε. 165 διαδηλωσεις απο τοτε που ξεκινησε η ιστορια με τον ιο. Ε σιχτιρ στη τελικη με τα ψεματα σας εδω μεσα.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
-
foscilis
από foscilis » 01 Απρ 2021, 13:58
lafkiotis έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 13:55
Βιαζεις τη λογικη ρε φιλε. 165 διαδηλωσεις απο τοτε που ξεκινησε η ιστορια με τον ιο. Ε σιχτιρ στη τελικη με τα ψεματα σας εδω μεσα.
Μια κανονική χρονιά έχει 300 το μήνα.
-
Υδράργυρος
από Υδράργυρος » 01 Απρ 2021, 13:59
lafkiotis έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 13:55
Κουτοπόνηρα ο Κούλης κατέβαζε νομοσχέδια μέσα στα λοκντάουν εκμεταλλευόμενος τις απαγορεύσεις.
Τεσπα μην είσαι αφελής. Σε κατηγορούν γιατί θέλουν να σε βάλουν να πληρώσεις πάλι τα σπασμένα. Κοντός ψαλμός αλληλούια
-
Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
από Belisarius » 01 Απρ 2021, 14:06
Κάποιο κομμάτι του πληθυσμού πειθάρχησε. Οι άλλοι ήταν στις πλατείες, στα πάρκα, στα βουνά, κρυφά στα γυμναστήρια, έξω από μπαρ και καφετέριες με τα ποτά στο χέρι να σχηματίζουν πηγαδάκια, σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και κορωνο-πάρτυ.
Η ανέμελη κυβέρνηση έδειξε τραγική ανικανότητα να επιβάλει τα μέτρα και κατέληξε να παίρνει αποφάσεις με βάση το πολιτικό κόστος ενώ η αντιπολίτευση κατέκρινε σωστές, λάθος και αναγκαστικές κινήσεις κάνοντας τα τα πάντα για να φέρει την καταστροφή.
-
Kauldron
από Kauldron » 01 Απρ 2021, 14:12
Belisarius έγραψε: ↑01 Απρ 2021, 14:06
Κάποιο κομμάτι του πληθυσμού πειθάρχησε. Οι άλλοι ήταν στις πλατείες, στα πάρκα, στα βουνά, κρυφά στα γυμναστήρια, έξω από μπαρ και καφετέριες με τα ποτά στο χέρι να σχηματίζουν πηγαδάκια, σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και κορωνο-πάρτυ.
Η ανέμελη κυβέρνηση έδειξε τραγική ανικανότητα να επιβάλει τα μέτρα και κατέληξε να παίρνει αποφάσεις με βάση το πολιτικό κόστος ενώ η αντιπολίτευση κατέκρινε σωστές, λάθος και αναγκαστικές κινήσεις κάνοντας τα τα πάντα για να φέρει την καταστροφή.
Θα μπορούσες να μου πείς μια οποιαδήποτε δυτική χώρα στην οποία το λόκντάουν (που ήταν και μικρότερης διάρκειας σε όλες) υπήρξε υποδειγματικό, κατά την άποψή σου?
SeaHawk έγραψε: ↑01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
-
- 29 Απαντήσεις
- 841 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
21 Αύγ 2024, 23:04
-
-
- 366 Απαντήσεις
- 7125 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
27 Μαρ 2024, 22:42
-
-
- 110 Απαντήσεις
- 2818 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Thor
20 Ιουν 2024, 15:33
-
-
- 103 Απαντήσεις
- 2178 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
17 Ιαν 2024, 11:00
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.