Συμφωνία G7 για επιβολή φόρου 15% στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Parrot

Re: Συμφωνία G7 για επιβολή φόρου 15% στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 06 Ιουν 2021, 18:04

wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 17:46
Το εμπόριο είναι ελεύθερο φυσικά.
Η ελευθερία έχει και κάποια όρια. Η δική μου ελευθερία δλδ, σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού μου.
Το ίδιο και στην οικονομία.
Στο παράδειγμα που έφερα, η amazon είναι μάγκας με δις έσοδα να μην πληρώνει φόρο και ο κυρ Θανάσης που έχει ένα καταστηματάκι στα προάστεια να ΠΡΟ-πληρώνει ένα κάρο φόρους είναι κορόιδο;
Και εγώ, δεν είμαι υπέρ των πολλών φόρων, και φυσικά από ένα σημείο και μετά όλα αυτά επιβαρύνουν είτε τον κόσμο είτε τους εργαζόμενους, αλλά όμως πρέπει και το κράτος να έχει κάποια έσοδα, δεν γίνεται διαφορετικά και δεν γίνεται πάντα τα σπασμένα να τα πληρώνει ο "μικρός" επιχειρηματίας.. Το παιχνίδι έχει κανόνες και πρέπει όλοι να τους τηρούν και είναι κάτι που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος απ' την ζούγκλα (που και η ζούγκλα έχει κι αυτή κανόνες αλλά δε βαριέσαι.. ) :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Parrot την 06 Ιουν 2021, 18:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

ptomahawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ptomahawk » 06 Ιουν 2021, 18:04

Ποτέ δεν επιβλήθηκε τίποτα ούτε θα επιβληθεί
Raise the urinals

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 06 Ιουν 2021, 18:05

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
06 Ιουν 2021, 18:00
wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 17:57
06 Ιουν 2021, 17:53

Όχι, η αύξηση φόρου δε συνεπάγεται αυτομάτως και αύξηση των τιμών. Η μεταβολή των τιμών καθορίζεται από ένα κάρο παράγοντες, ένας εκ των οποίων αφορά το πόσο ανταγωνιστική είναι μιά αγορά. Στο βαθμό που μιά αγορά είναι πλήρως ανταγωνιστική κάθε άυξηση των τιμών ανεξαρτήτως σκοπών και αιτιών είναι αυτοκαταστροφική.Στο βαθμό που μία αγορά είναι μονοπωλιακή μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη υψηλών τιμών προϊόντων/υπηρεσιών ανεξάρτητα αν οι φόροι είναι υψηλοί ή χαμηλοί.
Συνεπάγεται αυτομάτως ή δεν έχει ξαναδεί κανένας να αυξάνει ο φόρος και να μην μεταβιβάζεται στον πελάτη (c.f. τόσο από ιδιωτικές εταιρείες όσο και από εθνικές).
Το ίδιο μας λέγατε και για τη δραχμή, ανώμαλα συριζαία, ότι δεν συνεπάγεται εθνική καταστροφή (μέχρι που κλ**ατε μέντες).
Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα. Δεν έχω όρεξη να απαντάω σε άτομα που δε διαβάζουν τι γράφει ο συνομιλητής τους.
Διαβάζω.
Πες μου εσύ -ή άλλο μέλος της κλαδικής Σύριζα- μία (1) φορά που έπεσε φόρος ή άλλως πως αυξήθηκαν τα έξοδα παραγωγής και δεν ματαβιβάστηκε στον πελάτη - ήγουν τη γιαγιά που περιμένει ακόμα το τζάμπα ηλεκτρικό.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 06 Ιουν 2021, 18:06

Parrot έγραψε:
06 Ιουν 2021, 18:04
wooded glade έγραψε:
Η ελευθερία έχει και κάποια όρια. Η δική μου ελευθερία δλδ, σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού μου.
Το ίδιο και στην οικονομία.
Στο παράδειγμα που έφερα, η amazon είναι μάγκας με δις έσοδα να μην πληρώνει φόρο και ο κυρ Θανάσης που έχει ένα καταστηματάκι στα προάστεια να ΠΡΟ-πληρώνει ένα κάρο φόρους είναι κορόιδο;
Και εγώ, δεν είμαι υπέρ των πολλών φόρων, και φυσικά από ένα σημείο και μετά όλα αυτά επιβαρύνουν είτε τον κόσμο είτε τους εργαζόμενους, αλλά όμως πρέπει και το κράτος να έχει κάποια έσοδα, δεν γίνεται διαφορετικά και δεν γίνεται πάντα τα σπασμένα να τα πληρώνει ο "μικρός" επιχειρηματίας.. Το παιχνίδι έχει κανόνες και πρέπει όλοι να τους τηρούν και είναι κάτι που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος απ' την ζούγκλα (που και η ζούγκλα έχει κι αυτή κανόνες αλλά δε βαριέσαι.. ) :102:
Τα εξήγησα όλα αυτά.
Είμαι υπέρ του φόρου στο σημείο κατανάλωσης -διεθνά και παγκόσμια- αλλά όχι να είναι διπλός φόρος βέβαια !

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 06 Ιουν 2021, 18:08

06 Ιουν 2021, 17:58
wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 17:47
06 Ιουν 2021, 17:39

Δεν είναι στο σημείο κατανάλωσης γιατί οι επιχειρηματικοί κολοσσοί ορίζουν ως έδρα τους χώρες σα το Λουξεμβούργο και πράττουν «ενδοομιλικές συναλλαγές». Ξεκόλλα με τους συριζαίους, οι G7 αποφασίσαν και μέσα σε αυτούς είναι και οι λατρευτοί σου Μέρκελ και Μακρόν.
Ότι και να ορίσουν δεν είναι στο σημείο κατανάλωσης - πλην στοιχήματος.
Υπάρχουν και οι φόροι κατανάλωσης, ξέρεις. Εδώ μιλάμε για τους εταιρικούς που μπορούν κάλλιστα να επιβαρύνουν τις θυγατρικές των μεγάλων ομίλων όπου αυτές υπάρχουν. Το θέμα είναι πως κάποιες από αυτές τις θυγατρικές συναλλάσσονται εικονικά μεταξύ τους και έτσι τα κέρδη του χ,ψ,ω κολοσσού καταλήγουν να φορολογούνται με συντελεστή 0 κόμμα κάτι στο εκάστοτε Λουξεμβούργο.
Όλοι αυτό κάνουμε, όπου μπορούμε γλυτώνουμε, νόμιμο είναι.

Ας πουν στο Λουξ. να μην κάνει χατήρια. Δεν το κάνουν όμως γιατί το θέλουν να είναι η Ελβετία της ΕΕ. Οι τραπεζίτες είναι το πρόβλημα και όχι οι Γκάφες. Αλλά ο κόσμος αυτούς βλέπει. Τους δίνει τα λεφτά του και μετά γκρινιάζει. Ντιπ για ντιπ

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 06 Ιουν 2021, 18:09

wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 18:05
wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 17:57

Συνεπάγεται αυτομάτως ή δεν έχει ξαναδεί κανένας να αυξάνει ο φόρος και να μην μεταβιβάζεται στον πελάτη (c.f. τόσο από ιδιωτικές εταιρείες όσο και από εθνικές).
Το ίδιο μας λέγατε και για τη δραχμή, ανώμαλα συριζαία, ότι δεν συνεπάγεται εθνική καταστροφή (μέχρι που κλ**ατε μέντες).
Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα. Δεν έχω όρεξη να απαντάω σε άτομα που δε διαβάζουν τι γράφει ο συνομιλητής τους.
Διαβάζω.
Πες μου εσύ -ή άλλο μέλος της κλαδικής Σύριζα- μία (1) φορά που έπεσε φόρος ή άλλως πως αυξήθηκαν τα έξοδα παραγωγής και δεν ματαβιβάστηκε στον πελάτη - ήγουν τη γιαγιά που περιμένει ακόμα το τζάμπα ηλεκτρικό.
Για το ηλεκτρικό προφανώς δεν έχεις ακούσει κάτι για τις νέες εταιρείες που κάνουν προσφορές. Στη τελική, τι θες να σου φέρω αποδείξεις για κάτι που είναι κοινός τόπος σε όλες τις έρευνες και τα συγγράματα? Μπες στο Google και ψάξε, αν θεωρείς πως είναι όλοι ΣΥριζαίοι εκεί έξω δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 06 Ιουν 2021, 18:12

wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 17:42
Μετακύλιση κόστους μπορεί πράγματι να υπάρξει, είναι στο χέρι των εταιρειών να το κάνουν έτσι και αλλιώς και τώρα.
'Απαξ και έχει φτιάξει μονοπώλιο ο Ζούκερμπεργκ και ο κάθε Ζούκερμπεργκ δεν εμποδίζεται στο να αυξήσει τις τιμές με
τις οποίες χρεώνει την αγορά. Απλώς, οι επιχειρηματίες των Big Tech την έχουν δει και λίγο πολιτικά πρόσωπα και αυτό
ενδεχομένως να τους εμποδίζει να βγαίνουν και να χρεώνουν όλες τις υπηρεσίες τους υψηλά.
Γμ τον σύριζα μου !
Όποιος θέλει να αυξήσει την τιμή της σφυρίχτρας τριλιλί από 3 ευρώ σε 4 ευρώ, το κάνει.
Αλλά όταν πέφτει φόρος εσύ τον πληρώνεις. Στα βιβλία, στο γάλα, στο κερί, στο στοίχημα.
Μπορεί να έχει και για τον παραγωγό δυσμενή αποτελέσματα ο φόρος. Να κλείσει, να προβεί σε απολύσεις-μειώσεις μισθών.

Πότε θα καταλάβετε ότι στον "σοσιαλιστικό παράδεισο" οργίαζε η πείνα και η μαύρη αγορά ;;;
:smt023

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 06 Ιουν 2021, 18:13

sharp έγραψε:
06 Ιουν 2021, 18:08
06 Ιουν 2021, 17:58
wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 17:47

Ότι και να ορίσουν δεν είναι στο σημείο κατανάλωσης - πλην στοιχήματος.
Υπάρχουν και οι φόροι κατανάλωσης, ξέρεις. Εδώ μιλάμε για τους εταιρικούς που μπορούν κάλλιστα να επιβαρύνουν τις θυγατρικές των μεγάλων ομίλων όπου αυτές υπάρχουν. Το θέμα είναι πως κάποιες από αυτές τις θυγατρικές συναλλάσσονται εικονικά μεταξύ τους και έτσι τα κέρδη του χ,ψ,ω κολοσσού καταλήγουν να φορολογούνται με συντελεστή 0 κόμμα κάτι στο εκάστοτε Λουξεμβούργο.
Όλοι αυτό κάνουμε, όπου μπορούμε γλυτώνουμε, νόμιμο είναι.

Ας πουν στο Λουξ. να μην κάνει χατήρια. Δεν το κάνουν όμως γιατί το θέλουν να είναι η Ελβετία της ΕΕ. Οι τραπεζίτες είναι το πρόβλημα και όχι οι Γκάφες. Αλλά ο κόσμος αυτούς βλέπει. Τους δίνει τα λεφτά του και μετά γκρινιάζει. Ντιπ για ντιπ
Η συμφωνία όπως παρουσιάζεται στα ΜΜΕ(γράφω όπως) αναφέρεται στη κατάργηση της δυνατότητας του κάθε Λουξεμβούργου να βάζει τους ελάχιστους φορολογικούς συντελεστές και να εισπράττει κατ'αυτόν τον τρόπο τα έσοδα που θα αντιστοιχούσαν σε άλλες χώρες. Φαινομενικά τουλάχιστον δηλαδή, υπάρχει η πολιτική βούληση πλέον να περιοριστεί η διαρροή εσόδων προς τα διάφορα Λουξεμβούργα. Διατηρώ και εγώ όπως και άλλοι φορουμίτες τις επιφυλάξεις μου για το πως θα εφαρμσοτεί η συμφωνία βέβαια.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 06 Ιουν 2021, 18:15

06 Ιουν 2021, 18:09
wooded glade έγραψε:

Διαβάζω.
Για το ηλεκτρικό προφανώς δεν έχεις ακούσει κάτι για τις νέες εταιρείες που κάνουν προσφορές. Στη τελική, τι θες να σου φέρω αποδείξεις για κάτι που είναι κοινός τόπος σε όλες τις έρευνες και τα συγγράματα? Μπες στο Google και ψάξε, αν θεωρείς πως είναι όλοι ΣΥριζαίοι εκεί έξω δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Ο Μπάϊντεν να μας δώσει τα λεφτά που εισπράττει από την Amazon κλπ δίκην φόρου - όχι να τα δώσω εγώ !
Η βλακεία σας με το ... 10% που έχει το ... 90% του πλούτου έχει σπάσει καρύδια και ψάχνετε στους κάδους απορριμάτων για υπολείματα ψαριών.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 06 Ιουν 2021, 18:20

wooded glade έγραψε:
06 Ιουν 2021, 18:15
wooded glade έγραψε:

Διαβάζω.
Ο Μπάϊντεν να μας δώσει τα λεφτά που εισπράττει από την Amazon κλπ δίκην φόρου - όχι να τα δώσω εγώ !
Η βλακεία σας με το ... 10% που έχει το ... 90% του πλούτου έχει σπάσει καρύδια και ψάχνετε στους κάδους απορριμάτων για υπολείματα ψαριών.
Και πως εισπράττει φόρους από την Άμαζον ο Μπάιντεν ρε άνθρωπε? Εδώ λέμε ψάχνει τρόπους και βρίσκει για να γλιτώνει τη φορολογία η εταιρεία.
Και από όσα καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου, δεν το αρνείσαι αυτό το γεγονός. Κατά τα άλλα, η τελευταία σου πρόταση είναι μία καινοφανής θεωρία. Τι φταίει που κάποιοι μπορεί να ψάχνουν στα σκουπίδια για φάι? Το ότι λένε πως το 10% των ανθρώπων έχει το 90% του πλούτου.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 06 Ιουν 2021, 18:22

06 Ιουν 2021, 18:20
wooded glade έγραψε:

Και πως εισπράττει φόρους από την Άμαζον ο Μπάιντεν ρε άνθρωπε? Εδώ λέμε ψάχνει τρόπους και βρίσκει για να γλιτώνει τη φορολογία η εταιρεία.
Και από όσα καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου, δεν το αρνείσαι αυτό το γεγονός. Κατά τα άλλα, η τελευταία σου πρόταση είναι μία καινοφανής θεωρία. Τι φταίει που κάποιοι μπορεί να ψάχνουν στα σκουπίδια για φάι? Το ότι λένε πως το 10% των ανθρώπων έχει το 90% του πλούτου.
Στη Ρωσία πάει το τσάϊ, το έχουν καταργήσει όλοι.
Παρά ταύτα ούτε ο Βλαντιμίρ είναι τρελός να επαναφέρει τον ... παράδεισο.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 06 Ιουν 2021, 18:28

06 Ιουν 2021, 18:20
wooded glade έγραψε:

Είναι λάθος αυτό, αλλά δεν περιμένω να το δεχτείς. Ο πλούτος δεν υπάρχει κάπου και απλά πέφτει ο άλλος και τον βουτάει. Εάν ήταν έτσι όλα τα κράτη θα είχαν τον ίδιο πλούτο.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 06 Ιουν 2021, 18:48

sharp έγραψε:
06 Ιουν 2021, 18:28
Ο πλούτος δεν υπάρχει κάπου και απλά πέφτει ο άλλος και τον βουτάει. Εάν ήταν έτσι όλα τα κράτη θα είχαν τον ίδιο πλούτο.
Ο πλούτος είναι μια ιδέα, την οποία προσδίδουν οι άνθρωποι σε αντικείμενα. Ας ξεκινήσουμε απο αυτό.
Π.χ. ο χρυσός. Ένα ορυκτό, το οποίο από μόνο του δεν κάνει τίποτα. Ο άνθρωπος όμως όρισε ότι το συγκεκριμένο ορυκτό θα αντιστοιχεί σε πλούτο.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 06 Ιουν 2021, 20:12

Ρε πάτε καλά, ανοίξατε κουβέντα με το Γούντι και δεν την κλείνετε;

Τόσο καιρό λέτε α δε μπορούμε να τους φορολογήσουμε γιατί θα μας φύγουν. Τώρα που πάει να βρεθεί μια λύση να μη τη γλιτώνουν όπου και να πάνε, σκαλιζετε τον τάφο των τρικλ νταουνόμικς για επιχειρήματα. Μοκο, έρχεται Κομμουνισμός.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 06 Ιουν 2021, 21:45

Dwarven Blacksmith έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:12
Ρε πάτε καλά, ανοίξατε κουβέντα με το Γούντι και δεν την κλείνετε;

Τόσο καιρό λέτε α δε μπορούμε να τους φορολογήσουμε γιατί θα μας φύγουν. Τώρα που πάει να βρεθεί μια λύση να μη τη γλιτώνουν όπου και να πάνε, σκαλιζετε τον τάφο των τρικλ νταουνόμικς για επιχειρήματα. Μοκο, έρχεται Κομμουνισμός.
Παρόλο που κι εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός για το τι θα εφαρμοστεί στην πράξη, για να είμαι ειλικρινής περίμενα μεγαλύτερη αποδοχή για αυτό το πρώτο βήμα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών