Δεν αναφέρομαι στα της νομικής. Λεω τι διαφορά έχει η συζυγοκτονια με την ανθρωποκτονια;
Γλωσσολογικά δεν ξέρω πώς ονομάζεται, υποθέτω το ανθρωποκτονία είναι υπερώνυμο του συζυγοκτονία.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Δεν αναφέρομαι στα της νομικής. Λεω τι διαφορά έχει η συζυγοκτονια με την ανθρωποκτονια;
Γλωσσολογικά δεν ξέρω πώς ονομάζεται, υποθέτω το ανθρωποκτονία είναι υπερώνυμο του συζυγοκτονία.
Δεν αναφέρομαι ούτε γλωσσολογικά. Εννοιολογικά εσύ πως το ερμηνεύεις; τι διαφορά έχει;
Ότι το θύμα είναι συγκεκριμένα η/ο σύζυγος. Το οποίο (σύζυγος) είναι νομικό καθεστώς.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Μία απορία
Εάν εμένα τον ΑΙΝΕΙΑΝ με σφάξει ή γυναίκα μου σε συνεργασία με τις φίλες της , τος οποίες παρενοχλω , αυτό πως θα ονομάζεται;
Ζωοκτονία
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Δεν αναφέρομαι ούτε γλωσσολογικά. Εννοιολογικά εσύ πως το ερμηνεύεις; τι διαφορά έχει;
Ότι το θύμα είναι συγκεκριμένα η/ο σύζυγος. Το οποίο (σύζυγος) είναι νομικό καθεστώς.
Θεωρείς την διαφορά απλά ονομαστικά δηλαδή. Δεν έχει διαφορά στα ποιοτικα χαρακτηριστικά η ανθρωποκτονια από την συζυγοκτονια.
Η οποία ποιοτική διαφορά ποια είναι ακριβώς; Ότι είναι πιο ειδεχθές να σκοτώσει κάποιος τη σύζυγό του από κάποια random γυναίκα;
Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε… της Τζένης Κριθαρά (βίντεο)
9 Φεβρουαρίου 2021
Ανύπαρκτο έγκλημα για κάποιους. Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας για άλλους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι σαφής: “Γυναικοκτονία” είναι η ανθρωποκτονία γυναικών από πρόθεση, επειδή είναι γυναίκες.
Καθημερινά διαπράττονται εκατοντάδες γυναικοκτονίες σε όλο τον κόσμο. Σπάνια, όμως, θα δούμε ή θα ακούσουμε αυτή την λέξη. Οι φόνοι βαφτίζονται «εγκλήματα πάθους», «εγκλήματα τιμής» ή και «οικογενειακές τραγωδίες». Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, δεν υπάρχει νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο όρος «ανθρωποκτονία» δεν καλύπτει με επάρκεια τις κοινωνικές προεκτάσεις του εγκλήματος.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν χρησιμοποιούν ούτε σωστά, ούτε συστηματικά τον όρο «γυναικοκτονία» και αυτό προκαλεί μία σειρά από προβλήματα. Όταν δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν αναδεικνύουμε ένα φαινόμενο στην έκταση που του αναλογεί, αφήνουμε χώρο στη διαιώνιση νοσηρών αντιλήψεων. Κάπως έτσι, φτάνουμε στο σημείο να κατηγορείται για το έγκλημα το ίδιο το θύμα!
Μιλώντας στο Unpopular, η δικηγόρος και υποψήφια διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών, Χαρά Χιόνη, η οποία εργάζεται στην νομική υπηρεσία του Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα, εξηγεί την νομική και κοινωνική αναγκαιότητα της χρήσης του όρου «γυναικοκτονία», καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί ένα άτομο που πέφτει θύμα έμφυλης βίας.
Θεωρείς την διαφορά απλά ονομαστικά δηλαδή. Δεν έχει διαφορά στα ποιοτικα χαρακτηριστικά η ανθρωποκτονια από την συζυγοκτονια.
Όχι βέβαια. Πώς λέμε θαλασσοπόρος και οδοιπόρος; Ο ένας πορεύεται στη θάλασσα, ο άλλους στους δρόμους (οδούς). Έτσι και ο συζυγοκτόνος σκοτώνει σύζυγο, ο ανθρωποκτόνος σκοτώνει άνθρωπο.
Οπότε ο σύζυγος δεν είναι άνθρωπος. (αστείο είναι, μην απορήσεις κι άλλο. Και η συζυγοκτονία ανθρωποκτονία είναι, κτόνος=φόνος).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 18 Ιουν 2021, 20:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.