Συντριπτική καταδίκη του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Συντριπτική καταδίκη του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 12 Ιούλ 2021, 21:21

ο κουμπαρος του ναζι με κοστουμι που ήταν μπατζανακης με τον τσε;

Άβαταρ μέλους
dtri2020
Δημοσιεύσεις: 3974
Εγγραφή: 02 Απρ 2021, 10:59

Re: Συντριπτική καταδίκη του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dtri2020 » 13 Ιούλ 2021, 17:13

Highlander έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 13:44
dtri2020 έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 13:40
Highlander έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 13:34
Δε γράφω ερμηνείες, γεγονότα παραθετω που πιστοποιούν ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν με κάθε μέσο το αθλιοτερο (με διάφορα) καθεστώς στον κόσμο.
Γράφεις ατόφια Τουρκική προπαγάνδα. Και ίσως να είσαι και "δασκαλεμένος" σε αυτήν. Π.χ. "αθωώνεις" για την πανάθλια συμπεριφορά τους καθεστώτα όπως αυτά της Κούβας και της Βενεζουέλας που είνα φιλικά προσκείμενα στην Τουρκία και εστιάζεις στην Σαουδική Αραβία την οποία κατηγορείς για θεοκρατία. Αλλά την ίδια ώρα δεν αναφέρεις π.χ. τίποτε για το Ιράν, το απόλυτο θεοκρατικό καθεστώς η για τα νομικά επιτεύγματα των Πακιστανών και των Σομαλώ.

Και πάλι λοιπόν: αν ποτέ θελήσω να μάθω τις θέσεις των Τούρκων (και των Πακιστανών και Σομαλών συμμάχων τους) για την Σαουδική Αραβία θα τις διαβάσω απ' ευθείας από τους ίδιους τους Τούρκους. Δεν νομίζω πως χρειάζομαι τις δικές σου ερμηνείες.
Δεν έχουν παναθλια συμπεριφορά η Κούβα και η Βενεζουέλα
Βρίσκονται τουλάχιστον καμία χιλιετία εξέλιξης μπροστά από το σαουδαραβικό καθεστώς που στηρίζουν οι ΗΠΑ...
Και όπως ανέφερα και πριν ακόμη και το Ιράν που είναι η μόνη άλλη θεοκρατία, έχει και ορισμένα δημοκρατικά στοιχεία που επιτρέπουν τη χαλάρωση του καθεστώτος δια της ψήφου και ανήκει σε σαφώς λιγότερο φονταμενταλιστικο θρησκευτικό κλάδο.
Το Πακιστάν με τα στραβά του είναι δημοκρατία και γενικώς βρίσκεται σαφώς πολλά εξελικτικά βήματα μπροστά από τη Σαουδική Αραβία
Για την Τουρκία δεν το συζητώ. Είναι γελοίο και να συγκρίνεται με τη σ. Αραβία και ειδικά το δυτικό της τμήμα που είναι ευρωπαϊκό.
Μάλλον δεν το είχα απαντήσει αυτό!

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως τις γενικότερες τοποθετήσεις σου θα τις επιδοκίμαζε ο Ερντογάν!

Εικόνα
dtrimedia: Σύντομα κοντά σας!

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 5158
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Συντριπτική καταδίκη του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 14 Ιούλ 2021, 11:54

Fluffy έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 18:37
μη ξεχνάμε πως οι ιμπεριαλιστες της αμερικής δεν εφαρμόζουν απλά εμπαργκο από αμερική σε κούβα ή έχουν διακοψει τις σχεσεις τους αλλά απειλούν όποιον έχει σχεσεις με τον λαό της κουβας ακόμα και εμπορικές ως συνεργάτη τρομοκρατών. Εχουν γίνει απόπειρες δολοφονίας του επαναστατη φιντελ και ελέγχουν όσα πλοια πάνε για κουβα.
Highlander έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 19:19
Όταν συμφωνώ με ενέργεια των ΗΠΑ το λέω, πχ στην περίπτωση του Μιλόσεβιτς που ήθελε να γενοκτονηαει κόσμο

Στην περίπτωση της Κούβας αποπνέουν αγνή σκατιλα.

Πρωτα κάνουν ό,τι μπορούν με τραμπουκικα μέσα για να λιμοκτονησουν οι κάτοικοι ενός κοντινού νησιού κόντρα και στον ΟΗΕ και μετά λένε ότι τους λιμοκτονουν οι κουμουνιστες.
Αν είχε βγει ο Σάντερς θα καταργούνταν το τραμπικο εμπάργκο, δυστυχώς ο Μπάιντεν δεν πρόκειται να το κάνει.
έλεος με τις φαντασιώσεις.

Εικόνα

Εικόνα
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43997
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Συντριπτική καταδίκη του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 17 Ιούλ 2021, 11:27

Jack Shephard έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 17:35
Dwarven Blacksmith έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 16:35
Εξήγησε μας λίγο πως εκφράζεται αυτή η εχθρότητα. Γιατί μέχρι σήμερα νόμιζα ότι οι ΗΠΑ είναι εχθρικές προς την Κούβα, το οποίο εκφράζεται με απόπειρες πραξικοπημάτων και εμπάργκο.
Είσαι πολλαπλές προσωπικότητες σε μία; Ή έχεις συνεννοηθεί και ρωτάς και εκ μέρους κι άλλων; Να σας εξηγήσω σε κάθε περίπτωση:

Μέχρι το 1990 και τη σύμπραξή της με το ανατολικό μπλοκ η Κούβα αποτελούσε ευθεία απειλή ή δυνητική απειλή για τη στρατιωτική ασφάλεια των ΗΠΑ. Αυτό όμως τώρα πια είναι αρχαία ιστορία.

Μετά την πτώση του υπαρκτού το μόνο στοιχείο που έχει απομείνει είναι η ιδεολογική εχθρότητα. Εδώ δε βοήθησε το γεγονός ότι ακόμα και μετά την πτώση του υπαρκτού η Κούβα συνέχισε να έχει δικτάτορα τον Fidel. Με το Fidel που ήταν ο επικεφαλής της Κούβας σε όλο τον ψυχρό πόλεμο ποια συνεννόηση μπορούσε να υπάρξει; Αν είχε γίνει τα ίδια χρόνια αλλαγή ηγεσίας χωρίς αναγκαστικά αλλαγή καθεστώτος, η ιστορία των διμερών σχέσεων μπορεί να ήταν διαφορετική. Αλλά και οι διάδοχοι του Fidel, πρώτα ο αδελφός του και τώρα ο σημερινός είναι της ίδιας αντίληψης και σκληροπυρηνικοί.

Το ότι η Κούβα πλέον δεν είναι σε θέση να απειλήσει τις ΗΠΑ δε σημαίνει ότι δε τις αντιμετωπίζει ως τον απόλυτο αντίπαλο και απειλή έναντι του καθεστώτος της. Και από την πλευρά των ΗΠΑ η έλλειψη απειλής δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει η οποιαδήποτε παραχώρηση στους ιδεολογικούς εχθρούς. Αν και απόπειρες βελτίωσης των σχέσεων έγιναν στο ενδιάμεσο. Πάλι με τον Trump σκλήρυναν οι ΗΠΑ τη στάση τους.

Το εμπάργκο τώρα δεν είναι θέσφατο. Ο στόχος είναι η αλλαγή καθεστώτος. Το στόχο αυτόν μπορεί να κριθεί ότι τον υπηρετεί καλύτερα κάποια άλλη πολιτική αύριο. Προσωπικά είμαι υπέρ στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ. Θα πεθάνουν αρκετοί, κατά προτίμηση κομμουνιστές αλλά αναπόφευκτα και αθώοι αλλά θα σωθούν εκατομμύρια και το μέλλον των Κουβανών.

Εσύ (εσείς;) πες μου όμως κάτι μιας και στο φαντασιακό επίπεδο είσαι ήδη κινέζος; Γιατί η Κίνα δεν υποστηρίζει πιο ενεργά την Κούβα. Τα έξοδα θα είναι μεγαλύτερα αλλά οι κινέζοι μπορούν να κάνουν και κάποιο discount λόγω ιδεολογικής αλληλεγγύης, έτσι κι αλλιώς έχουν τεράστια πλεονάσματα. Πλέον οι κινεζικές εταιρείες έχουν τεράστια τεχνογνωσία και παράγουν πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να χρειάζεται και να ζητήσει η Κούβα. Και ούτε εξαρτώνται από τις ΗΠΑ στο βαθμό που να μη μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Και μπορούν ακόμα ακόμα να το χρησιμοποιήσουν έναντι των ΗΠΑ ότι "όσο εσείς θα στηρίζετε την Ταϊβάν, εμείς θα στηρίζουμε την Κούβα.".
Εικόνα
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
panos291
Δημοσιεύσεις: 14306
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 19:36

Re: Συντριπτική καταδίκη του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 17 Ιούλ 2021, 11:43

Jack Shephard έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 21:01
Dwarven Blacksmith έγραψε:
12 Ιούλ 2021, 20:50
αστειότητες και δεν θα τα νομιμοποιήσω, ας τελειώσει εδώ η συζήτηση.
Μπορείς να βλέπεις ως αστειότητες ότι σε συμφέρει. Η Κούβα όμως δεν είναι η μοναδική χώρα που οι ΗΠΑ επιβάλλουν εμπορικές κυρώσεις. Μη πάει το μυαλό σου μόνο στους γνωστούς.

Π.χ. και για την Ελλάδα όσο ήταν στη λίστα των χωρών που δε λαμβάνουν επαρκή μέτρα προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας υπήρχε απαγόρευση επενδύσεων από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Απαγόρευση που ήρθη πολύ πιο πρόσφατα απ' ότι νομίζεις.

Απλώς η Κούβα έχει πάρει όλο το πακέτο.
Αν και αντικομμουνιστης, οφειλω να ομολογησω οτι η Κουβα δεν ειναι η χειροτερη χωρα στην περιοχη. Τουλάχιστον εισαι ασφαλης και μπορεις να περπατήσεις στον δρομο, σε αντίθεση με κατι τρισαθλιες χωρες εκει διπλα (Αιτη, Αγιο Δομηνικο, Τζαμαικα).
Για μενα δεν εχει καμια λογικη βαση ουτε το εμπαργκο, ουτε πολυ περισσοτερο μια στρατιωτικη επεμβαση για λογους "ιδεολογικης αντιπαλοτητας" απο την στιγμη που δεν ενοχλουν κανεναν.
Οσο για τα ανθρωπινα δικαιωματα σε καμια 120ρια (και λιγες βαζω) χωρες, ειναι πολυ χειροτερα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43997
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Συντριπτική καταδίκη του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 17 Ιούλ 2021, 17:35

ΜΥΘΟΣ: Το εμπάργκο αφορά μόνο τις ΗΠΑ, η Κούβα μπορεί να εμπορευτεί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο
ΨΕΥΔΕΣ! Καμία εταιρία, οπουδήποτε και αν βασίζεται, δεν μπορεί να εμπορευτεί με την Κούβα αν είναι έστω 10% αμερικανικής ιδιοκτησίας ή αν το προϊον της έχει 10% αμερικανική σύστηση με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα η Κούβα είχα παραγγείλει αναπνευστήρες από την Ελβετία, αλλά αυτοί δεν έφτασαν γιατί η εταιρία στο μεταξύ εξαγοράστηκε εν μέρει από Αμερικανούς. Αποτυχία του σοσιαλισμού.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών