Εμένα τίποτα.
Έχω βρεί (σχετικά πάντα) τους χρόνους των υλικών,και το κάθε ένα μπαίνει στο τσουκάλι στην ώρα του.
Απλά εδώ σχολιάζουμε την κλασσική τεχνική "όλα μπλουμ στην κατσαρόλα" και τι ωραίο φαγάκι που έφτιαξα.
Εμένα τίποτα.
Υπάρχει και αυτή η πολύ νόστιμη εκδοχή σίγουρα. Αλλά και στην κατσαρόλα γίνονται πολύ ωραίες.
Καταλαβαίνω τι λες αλλά στο λεμονατο κατσαρόλας γίνεται ωραία η πατάτα μέσα. Κι εκεί βοηθάει να δέσει η σάλτσα. Όπως επίσης βάζω και στα φασολάκια με κρέας.waldorf έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 18:19Με ένα ρύζι δίπλα,με πατάτα τηγανητή,με ζυμαρικό,με τίποτα και φρέσκο ψωμί κοντά.
Σίγουρα όχι με νερόβραστη πατάτα μέσα στο φαγητό.
Είμαι τελειωμένος πατατοφάγος.Τις τρώω σε όλες τι μορφές,υφές,τρόπους μαγειρέματος.
Δεν τις θέλω όμως νερόβραστες μαζί μ`ένα καλό φαί.
Γιατί ότι και να κάνεις,αν βάλεις την πατάτα στο τσουκάλι μαζί με το φαί,νερόβραστη και άγευστη θα βγεί.
Να βάλω πατάτα σε σούπα;Ναί θα βάλω για να βγάλει άμυλο και νε δέσει το ζουμάκι,μετά η πατάτα πάει καλιά της,και να την φας είναι σαν να δαγκώνεις γυψοσανίδα.
Να κάνεις μπριάμ ή τουρλού (όπως το λέει ο καθένας) στο φούρνο με τον Ελληνικό τρόπο;Σίγουρη αποτυχία!
Μέχρι να γίνει η πατάτα το κολοκύθι το`χεις πάρει στη μασχάλη,η μελιτζάνα πίκρισε,η πιπεριά γαμήθηκε...
Με δυό λόγια θα έρθω να συμφωνήσω με τον op.
Η πατάτα είναι εξαιρετικό έδεσμα αμα την μαγειρέψεις σωστά,ακόμη και νερόβραστη σε σαλάτα με το κατιτίς σου από κοντά.
Ποτέ όμως σε φαγητό κατσαρόλας να βράζει τρεις ώρες μαζί με το μοσχάρι!Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό,αν θέλεις συνοδευτικό μπορείς να δώσεις γυψοσανίδα ή έστω ό,τι σου έχει μείνει απ`το χτεσινό χαρμάνι που έκανες εκείνο το μερεμετάκι στο μπαλκόνι.
Η αλήθεια είναι ότι είναι άλλο πράγμα οι σαλτσούλες πάνω στην τηγανητή πατάτα.
Όχι γενικά, μόνο για το στραγαλλάτο.Χαοτικός έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 17:12Στο ξες χρησιμοποιείς ραβδομπλέντε;sys3x έγραψε: ↑27 Ιούλ 2021, 16:47Στην μαγειρική, όπως και στο ξες, κι εγώ δεν χρησιμοποιώ πολλά ειδικά εξαρτήματα και μπλιμπλίκια, μόνον τα απολύτως απαραίτητα, ραβδοπλέντερ πχ κοκ.
Απλά φροντίζω να μην βάζω το κρέας σε ότι να 'ναι φούρνο. Ο καλός φούρνος μετράει πολύ στο αποτέλεσμα, την ηδονή που παίρνεις δηλαδή από το, ξες, φαγητό που κάνεις και σκέψου ότι όλα αυτά απλά καλύπτουν ανάγκες που αν δεν τις καλύπταμε είτε θα πεθαίναμε είτε απλά δεν θα άξιζε να ζούμε.
Ωραία πατάτα σπα κάνει και το ντερλικατέσεν.
και πώς θα σου φαινόταν να σε ξυπνάνε 12 τα μεσάνυχτα να προλάβεις τα Wendy's του Συντάγματος επειδή έπιασε λιγούρα την έγκυα και αμάν δεν θα κατεβαίνει το παιδί;
η μανούλα τις ημι-τηγανίζει και τις αφήνει να σωθούν στην κατσαρόλα με το τσιτσί
Tarkovsky έγραψε: ↑29 Ιούλ 2021, 17:53και πώς θα σου φαινόταν να σε ξυπνάνε 12 τα μεσάνυχτα να προλάβεις τα Wendy's του Συντάγματος επειδή έπιασε λιγούρα την έγκυα και αμάν δεν θα κατεβαίνει το παιδί;
και μετά να ακούς και γκρίνια επειδή σου είπα με διπλό μπέικον, όχι δεν είπες, όχι σου είπα και να δούμε τώρα πώς θα κατέβει το παιδί
δεν θυμάμαι εάν πρώτα φαλήρισε ο μαγαζής ή εγώ αποφάσισα να μείνω στο ένα...
ποιος είσαι Μπαντά Κουτσομπολά;
the comet the course the tail έγραψε: ↑22 Μάιος 2021, 00:59μαλακίες έλεγε ο Κώστας. ήταν καλά μέχρι το 2000-2001 τουλάχιστον.
Μαθετε μπαλιτσα απο τον αρχονταΑγις έγραψε: ↑04 Αύγ 2021, 07:57ξεστραβωθειτε ασχετοι
https://amazingribs.com/tested-recipes/ ... est-grill/