Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Αύγ 2018, 21:37

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
Σατανιστές έστησαν άγαλμα μπροστά από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας.

Εικόνα

Η «Εκκλησία του Σατανά» και παρεμφερείς οργανώσεις έχουν αποκτήσει πολλά ερείσματα στις ΗΠΑ εκμεταλλευόμενοι την ανεξιθρησκεία.

Αυτό είναι τουλάχιστον το πλέον ισχυρό επιχείρημα των οπαδών της λατρείας του Σατανά, που δεν διστάζουν να στήσουν ολόκληρα αγάλματα σε δημόσιους χώρους στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο «Ναός του Σατανά» (Satanic Temple), θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την τοποθέτηση ενός μνημείου με τις Δέκα Εντολές έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας στο Λίτλ Ροκ, επέλεξε να απαντήσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Δεν πρόκειται για κάποιου είδους διαμαρτυρία ή «μυστική τελετή», αλλά για τα…αποκαλυπτήρια ενός σατανιστικού τραγόμορφου αγάλματος, το οποίο συμβολικά έχει ένα αγόρι και ένα κορίτσι αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα:



«Αν έχεις ένα θρησκευτικό μνημείο εδώ, τότε θα πρέπει να επιτρέψεις το ίδιο και σε άλλα, ειδάλλως ας απομακρυνθεί και αυτό», ήταν η επίσημη απάντηση από τον «Ναό του Σατανά» σε όσους επικρίνουν την τοποθέτηση του σατανιστικού αυτού αγάλματος.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν στα…αποκαλυπτήρια του αγάλματος στο Αρκάνσας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανεξιθρησκείας και του σατανισμού.



Οι ίδιοι επικαλούνται ακόμη και το Σύνταγμα των ΗΠΑ για την ανεξιθρησκεία, σε εικόνες που δεν πρόκειται σε λίγο καιρό από τώρα να βλέπουμε δημόσια και στην χώρα μας.


Δεν έλειψαν βέβαια και οι αντιδράσεις Χριστιανών που απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τα αποκαλυπτήρια του σατανιστικού αγάλματος.

«Οδηγείτε τον κόσμο στην κόλαση», φώναζαν πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους Χριστιανούς:



Το συγκεκριμένο άγαλμα πάντως με τον τραγόμορφο «δαίμονα» (όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί του) δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντάει κανείς, ειδικά στις ΗΠΑ.

Έχει…πρωταγωνιστήσει σε αρκετές από τις «φιέστες» των οπαδών της λατρείας του Σατανά:




https://www.el.gr/thriskia/darkcult/me- ... to-vinteo/

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 18 Αύγ 2018, 21:50

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 19 Αύγ 2018, 19:31

18/08/2018
Απολύθηκαν μέλη της κυβέρνησης στη Λευκορωσία λόγω διαφθοράς.
Μεταξύ αυτών που αποπέμφθηκαν από τον πρόεδρο της χώρας είναι και ο πρωθυπουργός.

Εικόνα

Τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλα έξι μέλη της κυβέρνησης απέπεμψε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, με αφορμή μια υπόθεση διαφθοράς η οποία οδήγησε στη σύλληψη πολλών πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός, Αντρέι Κομπιάκοφ, θα αντικατασταθεί από τον Σεργκέι Ρούμας, τον επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Λευκορωσίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τρεις αντιπρόεδροι της κυβέρνησης καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών, Βιομηχανίας και Επικοινωνιών απολύθηκαν επίσης.

«Δεν θα κατονομάσω κανέναν αλλά στην κυβέρνησή μας τα πράγματα γίνονταν ως εξής: ανακοίνωναν ένα πρόγραμμα και μετά εφάρμοζαν ένα άλλο. Δεν το ενέκρινα ποτέ και δεν θα το εγκρίνω ποτέ», ανέφερε ο πρόεδρος Λουκασένκο. «Αυτό που υποσχεθήκαμε στους ανθρώπους -και η κυβέρνηση σχηματίστηκε ειδικά για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα- πρέπει να το ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Φέτος το καλοκαίρι αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δεκάδες γιατροί, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λευκορωσίας, Βαλέρι Βακούλτσικ, τα χρήματα που δίνονταν ως δωροδοκίες στο πλαίσιο αυτού του κυκλώματος φτάνουν σε ύψος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλα σκάνδαλα, μικρότερης έκτασης, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο τα υπουργεία Αθλητισμού, Δασών και Ενέργειας, μεγάλες επιχειρήσεις, εργοστάσια ή τράπεζες.

«Ο Σεργκέι Ρούμας γνωρίζει την οικονομία και μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις», σχολίασε -μεταξύ άλλων- ένας ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής, ο Γιάροσλαβ Ρόμαντσουκ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/3 ... diafthoras

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Αύγ 2018, 17:56

20/08/2018
Οι ζητιάνοι στο Ντουμπάι βγάζουν 100 φορές περισσότερα λεφτά από τον μέσο Ελληνα μισθωτό των Μνημονίων!

Εικόνα

Δεν πάει το μυαλό σου πόσα λεφτά κερδίζουν το μήνα οι ζητιάνοι στο Νουμπάι: Εκατό φορές περισσότερα από τον μέσο Ελληνα μισθωτό των Μνημονίων!

Όλοι γνωρίζουν ότι το Ντουμπάι είναι μια πλούσια περιοχή, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι τόσο πλούσια, που ακόμη και οι ζητιάνοι εκεί μπορούν να κερδίσουν μια μικρή περιουσία παρακαλώντας για χρήματα.

Μάλιστα, η επαιτεία στο Ντουμπάι είναι τόσο προσοδοφόρα ώστε πολλοί άνθρωποι έρχονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα νόμιμα, με ταξιδιωτική βίζα τριών μηνών, έτσι ώστε να μπορούν να γεμίσουν τις τσέπες τους με χρήματα από τους δρόμους.

Γιατί οι ζητιάνοι στο Ντουμπάι βγάζουν περισσότερα λεφτά από εσένα;
Και μπορεί αυτό να ακούγεται απίστευτο, αλλά μερικοί από αυτούς τους «επαγγελματίες ζητιάνιους» μπορούν να κερδίσουν έως και 73.500 δολάρια ανά μήνα. Αυτό είναι περισσότερο από ό, τι πληρώνουν ετησίως οι περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα πολλές, η μάστιγα των επαγγελματιών ζητιάνων, οι οποίοι επωφελούνται από τη γενναιοδωρία των πλούσιων πολιτών του Ντουμπάι έχει γίνει θέμα στο διαδίκτυο εδώ και τρία χρόνια και παρά τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας για την εξάλειψη της, εξακολουθεί να θεωρείται ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο. Επιπλέον, οι τίτλοι ειδήσεων για τους ζητιάνους στο Λας Βέγκας και τη Μέσης Ανατολή. που κερδίζουν τρελά χρηματικά ποσά από την επαιτεία, φαίνεται ό,τι έχουν ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι τώρα υπάρχουν αραβικές και ασιατικές συμμορίες που φέρνουν νόμιμα ζητιάνους στο Ντουμπάι και στη συνέχεια λαμβάνουν τα περισσότερα από τα κέρδη τους.

Όμως, αυτοί οι ζητιάνοι λέγονται επαγγελματίες για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, διότι στοχοποιούν πλούσιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ιστορικό στην οικονομική ενίσχυση άπορων, όπως π.χ. άστεγους ή ανθρώπους που τα μέλη της οικογένειας τους βρισκόντουσαν σε εμπόλεμες ζώνες, ενώ παράλληλα δε ζητιανεύουν ψηλά, αλλά ζητούν συνήθως γύρω στα 270 δολάρια και δυστυχώς, κάποιοι τους τα δίνουν μιας και λυπούνται.

Σύμφωνα με έναν ντόπιο, αυτοί οι απατεώνες λένε δρακύβρεχτες ιστορίες για τη ζωή τους και έτσι πείθουν τα θύματα τους, τα οποία νιώθουν συμπόνια και τους δίνουν χρήματα.

Ειδικά το 2017, μάλλον ήταν η καλύτερη χρονιά για τους επαγγελματίες ζητιάνους, αφού είχε κυρηχθεί ως η Χρονιά Προσφοράς από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμηράτων. Σκοπός αυτής της κίνησης, ήταν οι εύποροι αυτού του τόποι να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη εντός και εκτός των Εμηράτων, όμως οι επαγγελματίες ζητιάνοι και οι εγκληματικές συμμορίες εμπλέχθηκαν σε αυτήν, με στόχο να επωφεληθούν.

Την περίοδο του Ramadan, όπως ονομάστηκε η περσυνή περίοδος προσφοράς, συνελήφθησαν 68 επαγγελματίες ζητιάνοι και εξαρθρώθηκαν ολόκληρες συμμορίες που είχαν στήσει τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Και μπορεί να πιστεύετε ό,τι οι ζητιάνοι θα είναι ντυμένοι με κουρέλια και βρώμικοι, όμως πολλοί από αυτούς είναι καθαροί και καλοντυμένοι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αναγνώριση τους από τις αρχές.

Για όσους συλλαμβάνονται να ζητιανεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά εμηράτα γενικά και στο Ντουμπάι ειδικά, οι ποινές είναι πολύ αυστηρές, μιας και η επετεία εκεί απαγορεύεται διανόμου και οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση. Φαίνεται όμως ό,τι μπροστά στη μικρή περιουσία που μπορεί να βγάλει κάποιος, αυτές οι απειλές είναι ανύπαρκτες για πολύ κόσμο.
https://www.stoxos.gr/2018/08/100_20.html





Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 23 Αύγ 2018, 07:25

Θαυμάσια. Ο ακροδεξιός "πολίτης" που φρόντισε με ψευδή μήνυση να συλληφθεί οπερατερ στην Γερμανία που κάλυπτε μια διαδήλωση είναι υπάλληλος της κρατικής ασφαλείας σαξωνιας.

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Αύγ 2018, 19:52

24 Αυγούστου 2018
Drone εντόπισε άγνωστη φυλή που δεν έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Εικόνα

Μία απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου, η οποία ζει χωρίς καμμία επαφή με τον έξω κόσμο, ανακαλύφθηκε στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού. Εξερευνητές του Funai, ενός κυβερνητικού Ινστιντούτου της Βραζιλίας, δημοσιοποίησαν βίντεο που τραβήχτηκε από drones και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ύπαρξη της άγνωστης φυλής.

Η ομάδα των εξερευνητών κάλυψε περισσότερα από 177 χιλιόμετρα με βάρκες, φορτηγά και μοτοσυκλέτες και άλλα 120 με τα πόδια, ανάμεσα σε πυκνά δάση, πριν φτάσει στο σημείο που βρέθηκαν τα ίχνη της άγνωστης φυλής.

Στο βίντεο φαίνεται μία έκταση με κομμένα δένδρα στην κοιλάδα του ποταμού Τζαβάρι, κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού, στην οποία διακρίνονται ανθρώπινες φιγούρες που περπατούν. Μία εξ αυτών φαίνεται να κρατά ένα δόρυ.



Η ομάδα Funai έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται κανό φτιαγμένα από κορμούς φοινικόδενδρων, ένα πέτρινο τσκούρι και μία καλύβα με ψάθινη σκεπή.

Στην περιοχή ζουν 8 φυλές ιθαγενών οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο και τουλάχιστον άλλες 11, οι οποίες ζουν σε απομόνωση. Η περιοχή προστατεύεται μεν από τον Νόμο, αλλά δεν λείπουν τα περιστατικά παράνομου κυνηγιού και καταπάτησης γης.

Οι εξερευνητές της Funai, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, εντόπισαν δύο ομάδες που κυνηγούσαν παράνομα και αρκετούς αγρότες που είχαν καταπατήσει έδαφος το οποίο ανήκει στους ιθαγενείς πληθυσμούς της περιοχής.
https://hellas-now.com/drone-%ce%b5%ce% ... %ba%ce%b1/
https://www.nytimes.com/2018/08/23/worl ... tribe.html

independent_44
Δημοσιεύσεις: 2501
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 00:25
Phorum.gr user: independent_44

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 26 Αύγ 2018, 15:42

Πέθανε ο Τζον Μακέιν

O ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, βετεράνος του Βιετνάμ και υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2008 έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
news247
26 Αυγούστου 2018 08:22
Εικόνα
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν — άλλοτε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και ατυχήσας υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008 — απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το πολιτικό του γραφείο.

Ο Μακέιν υποβαλλόταν σε θεραπεία για γλοιοβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, μετά τη διάγνωσή του τον Ιούλιο του 2017, και δεν είχε μεταβεί στο Καπιτώλιο το 2018. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μέσα Απριλίου για μια λοίμωξη στο έντερο.

Την Παρασκευή, η οικογένεια του Μακέιν ανακοίνωσε ότι ο πολύπειρος πολιτικός, ο οποίος εκπροσώπησε την Αριζόνα στην αμερικανική Γερουσία για 35 χρόνια, αποφάσισε να σταματήσει την θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν για το γλοιοβλάστωμα.

Τραμπ: Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια
Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Τζον Μακέιν εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

"Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η σχέση ανάμεσα στον Τραμπ και τον Μακέιν ήταν εξαιρετικά τεταμένη τα τελευταία χρόνια, με τους δύο ρεπουμπλικάνους πολιτικούς να συγκρούονται όλο και πιο συχνά δημόσια και να εκφράζονται ο ένας για τον άλλο με περιφρόνηση. Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Μακέιν δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη: ζήτησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου να μην παρευρεθεί στην κηδεία του.

Ομπάμα: Πίστευε ότι η ιδιότητα του πολίτη είναι πατριωτικό καθήκον
Την οικογένεια του Μακέιν συλλυπήθηκε και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εκ μέρους του ίδιου και της συζύγου του, Μισέλ. Ομπάμα και Μακέιν ήταν αντίπαλοι στις προεδρικές εκλογές του 2008, με τον υποψήφιο των δημοκρατικών να εκλέγεται στην προεδρία.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο ίδιος και ο Μακέιν μοιράζονταν την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ είναι "μια χώρα όπου τα πάντα είναι δυνατά — κι ότι η ιδιότητα του πολίτη είναι πατριωτικό μας καθήκον, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι για πάντα".

Ο Ομπάμα τόνισε ότι με τον Μακέιν "ανήκαμε σε διαφορετικές γενεές, προερχόμαστε από τελείως διαφορετικά υπόβαθρα, κι αναμετρηθήκαμε στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής", αλλά "μοιραζόμασταν, παρ' όλες τις διαφορές μας, την πίστη σε κάτι υψηλότερο: τα ιδεώδη για τα οποία γενεές Αμερικανών και μεταναστών έδωσαν αγώνες, έδωσαν μάχες, θυσιάστηκαν".

"Ελάχιστοι ανάμεσά μας δοκιμάστηκαν με τον τρόπο που είχε δοκιμαστεί κάποτε ο Τζον, ή χρειάστηκε να δείξουν το θάρρος που έδειξε εκείνος. Αλλά όλοι μας (...) θα θέλαμε να βρίσκουμε το θάρρος να βάζουμε το ευρύτερο καλό πάνω από το δικό μας", συμπλήρωσε ο Ομπάμα.
Εικόνα
Ο Τζον Μακέιν, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών έπειτα από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο από τον οποίο έπασχε, βρισκόταν για 35 χρόνια και πλέον στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, έπειτα από τη σταδιοδρομία του στον στρατό που τερματίστηκε με την αιχμαλωσία του στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ακολουθούν πέντε από τις σημαντικότερες ημερομηνίες της ζωής του:
29η Αυγούστου 1936
Ο Τζον Σίντνι Μακέιν ο τρίτος γεννιέται στην περιοχή της Διώρυγας του Παναμά. Ο πατέρας του υπηρετούσε ως αξιωματικός σε υποβρύχιο, ο παππούς του ήταν ναύαρχος: φυσιολογικά κατευθύνθηκε προς μια σταδιοδρομία στις ένοπλες δυνάμεις. Έγινε πιλότος καταδιωκτικού του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την εκπαίδευσή του στη Ναυτική Ακαδημία της Αννάπολις.
26η Οκτωβρίου 1967
Το καταδιωκτικό που χειρίζεται ο Τζον Μακέιν πλήττεται από πύραυλο επιφανείας-αέρος πάνω από το Ανόι. Ο πιλότος κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του. Αιχμαλωτίζεται. Τα κατάγματα στα δυο του χέρια και στο πόδι θεραπεύονται άσχημα ή καθόλου ελλείψει φροντίδας και ο αμερικανός αιχμάλωτος πολέμου υφίσταται ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της κράτησής του, όπως θα αφηγηθεί χρόνια αργότερα. Απελευθερώνεται τη 15η Μαρτίου 1973, μετά το τέλος της αμερικανικής πολεμικής εμπλοκής στο Βιετνάμ.
2α Νοεμβρίου 1982
Αφού εγκαταλείπει το Πολεμικό Ναυτικό, ο Τζον Μακέιν, που παίρνει διαζύγιο και ξαναπαντρεύεται, εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκπροσωπώντας την Πολιτεία της Αριζόνας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, εκλέγεται στη Γερουσία. Θα επανεκλεγεί γερουσιαστής πέντε φορές. Η ισχύς της πιο πρόσφατης εντολής του εξέπνεε το 2022.
4η Σεπτεμβρίου 2008
Μετά την ήττα του στην εσωκομματική διαδικασία το 2000 με αντίπαλο τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, ο Τζον Μακέιν θριαμβεύει και γίνεται ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο. Ο βετεράνος πολιτικός θα αντιμετωπίσει έναν ανερχόμενο αστέρα των Δημοκρατικών, τον Μπαράκ Ομπάμα. Επιλέγει μια κυβερνήτρια Πολιτείας, τη Σάρα Πέιλιν, άσημη σε εθνικό επίπεδο, ως υποψήφια αντιπρόεδρό του. Το ρεπουμπλικανικό ψηφοδέλτιο υφίσταται βαριά ήττα τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς.
28 Ioυλίου 2017
Περί τη 01:30 το πρωί, ο Τζον Μακέιν, ο οποίος έχει πλέον διαγνωστεί πως έχει όγκο στον εγκέφαλο, μπαίνει στο ημικύκλιο της Γερουσίας και ψηφίζει, στρέφοντας τον αντίχειρά του προς τα κάτω, εναντίον της κατάργησης του Obamacare, νόμου-πλαισίου της κυβέρνησης Ομπάμα για το σύστημα υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων των ΗΠΑ, τορπιλίζοντας την εκπλήρωση μιας εμβληματικής προεκλογικής υπόσχεσης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος είναι έξαλλος.

Η μάχη με τον καρκίνο και ο Τραμπ

Η κόρη του βετεράνου, η Μέγκαν Μακέιν, ανέφερε μέσω Twitter ότι έμεινε στο πλευρό του πατέρα της ως το τέλος.

Ο Μακέιν υποβαλλόταν σε θεραπεία στην Πολιτεία του, την Αριζόνα, όπου πολλοί φίλοι και συνάδελφοί του πήγαιναν για να τον δουν εδώ και μήνες, ουσιαστικά για να τον αποχαιρετίσουν, καθώς οι πάντες είχαν πλέον πλήρη συνείδηση του πόσο κοντά βρισκόταν στο τέλος.

Παρά τη θεραπεία του και την απουσία του από το Καπιτώλιο πλέον από τον Δεκέμβριο, παρέμενε σχετικά ενεργός πολιτικά. Το καλοκαίρι του 2017, αψήφησε τον πρόεδρο Τραμπ —για τους τρόπους και τις ιδέες του οποίου ο Μακέιν ουδέποτε έκρυψε την περιφρόνησή του— και καταψήφισε τη μεταρρύθμιση του Obamacare, του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων και υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Μακέιν επέκρινε ανοιχτά τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον "κακά πληροφορημένο" και "παρορμητικό", ενώ στα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2018, κατήγγειλε και αυτός τη "συμπάθεια" του νεοϋορκέζου μεγιστάνα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον ρώσο πρόεδρο εναντίον του οποίου ο Μακέιν έδινε μάχες από τη Γερουσία.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική του σχέση με τον αμερικανό Πρόεδρο, μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Μακέιν δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη: ζήτησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου να μην παρευρεθεί στην κηδεία του.

Στον Μακέιν άλλωστε είχαν επιβληθεί από τη Ρωσία αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις, για την επιβολή των οποίων είχε πρωτοστατήσει, κάτι που ανέφερε συχνά ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής εμφανώς υπερήφανος γι' αυτό.

Ο Τζον Μακέιν, γιος και εγγονός ναυάρχων, ήταν τα χρόνια της νιότης του πιλότος καταδιωκτικού του ναυτικού, και συμμετείχε στον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε, ο ίδιος τραυματίστηκε και αιχμαλωτίστηκε για πέντε χρόνια.

Έλεγε ότι είχε βασανιστεί από τους δεσμώτες του και έγινε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας μια από τις φωνές που εναντιώνονταν στα βασανιστήρια, καταγγέλλοντας ιδίως τις πρακτικές της CIA, τις ανακρίσεις με τις "προχωρημένες τεχνικές" κατά τη διάρκεια του λεγόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, επί των ημερών του Τζορτζ Ου. Μπους.

Ο Μακέιν καλλιέργησε για χρόνια την εικόνα ενός ανεξάρτητου νου που μίλαγε με ειλικρίνεια και δεν τηρούσε άκριτα την κομματική γραμμή. Αλλά απέτυχε το 2000 να κερδίσει στην εσωκομματική διαδικασία τον Τζορτζ Ου. Μπους και να γίνει ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές. Το 2008, έλαβε το χρίσμα του κόμματός του, αλλά υπέστη βαριά ήττα από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Κατόπιν παρέμεινε στη Γερουσία, δεύτερο σπίτι του για τριάντα πέντε χρόνια.

Γνωστός για τον επεμβατισμό που πρέσβευε στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, καθώς θεωρούσε ότι η Αμερική οφείλει να υπερασπίζεται τις αξίες της και τα συμφέροντά της σε όλο τον κόσμο, ήταν από τους πιο ανυποχώρητους υποστηρικτές του πολέμου στο Ιράκ και επέμενε να τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού αμερικανικού στρατιωτικού ρόλου στο εξωτερικό. Οι θέσεις του τον είχαν περιθωριοποιήσει στο ρεπουμπλικανικό κόμμα, στους κόλπους του οποίου σταδιακά επικρατούσαν εκείνοι που δίνουν την προτεραιότητα σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

Τη δεκαετία του 2010, αντιμετώπισε με δυσπιστία και κατάπληξη την άνοδο του Tea Party στο κόμμα του, αδυνατώντας να την περιορίσει.
Τασσόταν μονίμως υπέρ της ανόδου του προϋπολογισμού των ένοπλων δυνάμεων, ήταν εξάλλου πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις ως τον θάνατό του

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14868
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 26 Αύγ 2018, 19:31

μεσίστιες οι σημαίες του isis για τον χαμό του ευεργέτη
Εικόνα
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42877
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 26 Αύγ 2018, 20:01

Orion22 έγραψε:
26 Αύγ 2018, 19:31
μεσίστιες οι σημαίες του isis για τον χαμό του ευεργέτη
Εικόνα
https://www.snopes.com/fact-check/john- ... is-leader/

Φτάνει η αλητεία.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14868
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 26 Αύγ 2018, 22:38

Δεν ξέρω το σνοπουπς αλλά και μόνο το γεγονός οτι ως απόδειξη βάζει άρθρο των ΝΥΤ που κουοτάρει τον υπεύθυνο επικοινωνίας του εκλιπόντος να λέει οτι "ο εικονιζόμενος είναι αρχηγός άλλης τρομοκρατικής αλλά δεν λέμε το όνομα για να τον προστατέψουμε" μου είναι αρκετό :lol:

έτσι είπε, έτσι θα ναι :smt023
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42877
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 26 Αύγ 2018, 22:41

Όχι που δεν θα σου έφτανε. Τα βοθρολύμματα της πουτινόσφαιρας (γιατί το globalresearch δεν είναι καν τραμπόσφαιρα), είναι το φυσικό σας περιβάλλον.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 26 Αύγ 2018, 22:52

Orion22 έγραψε:
26 Αύγ 2018, 22:38
Δεν ξέρω το σνοπουπς αλλά και μόνο το γεγονός οτι ως απόδειξη βάζει άρθρο των ΝΥΤ που κουοτάρει τον υπεύθυνο επικοινωνίας του εκλιπόντος να λέει οτι "ο εικονιζόμενος είναι αρχηγός άλλης τρομοκρατικής αλλά δεν λέμε το όνομα για να τον προστατέψουμε" μου είναι αρκετό :lol:

έτσι είπε, έτσι θα ναι :smt023



"Fortunate Son"

Some folks are born made to wave the flag
Ooh, they're red, white and blue
And when the band plays "Hail to the chief"
Ooh, they point the cannon at you, Lord
It ain't me, it ain't me, I ain't no senator's son, son
It ain't me, it ain't me; I ain't no fortunate one, no

Some folks are born silver spoon in hand
Lord, don't they help themselves, oh
But when the taxman comes to the door
Lord, the house looks like a rummage sale, yes

It ain't me, it ain't me, I ain't no millionaire's son, no
It ain't me, it ain't me; I ain't no fortunate one, no


Yeah!
Some folks inherit star spangled eyes
Ooh, they send you down to war, Lord
And when you ask them, "How much should we give?"
Ooh, they only answer More! more! more! Yo

It ain't me, it ain't me, I ain't no military son, son
It ain't me, it ain't me; I ain't no fortunate one, one

It ain't me, it ain't me, I ain't no fortunate one, no no no
It ain't me, it ain't me, I ain't no fortunate son, no no no

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 26 Αύγ 2018, 22:58

24/08/2018
Ζευγάρι έκανε σεξ για τέσσερα χρόνια με... λάθος τρόπο!

Εικόνα

Η λύση μπορεί να δόθηκε μετά από 4 χρόνια προσπαθειών, ωστόσο το καλό στην υπόθεση είναι πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Για τέσσερα χρόνια, ένα νεαρό ζευγάρι στην Κίνα, προσπαθούσε να κάνει παιδί, όμως οι προσπάθειές του δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Έτσι, ο 26χρονος και η 24χρονη σύζυγός του, αναγκάστηκαν να επισκεφτούν τον γυναικολόγο, Liu Hongmei, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιο είναι το πρόβλημα.

Εικόνα

Η νεαρή εξήγησε στον γιατρό πως κάνουν sex αρκετά συχνά, όμως για έναν περίεργο λόγο πονάει αρκετά. Τον υπομένει όμως, καθώς τόσο αυτή, όσο και ο άντρας της, θέλουν πολύ ένα παιδί.

Έτσι, η πρώτη εκτίμηση που έκανε ο DR Liu ήταν πως πρόκειται για κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα.

Όταν όμως πήγε να εξετάσει την γυναίκα, διαπίστωσε πως είναι παρθένα, ενώ αμέσως μετά παρατήρησε πως η είσοδος στον πρωκτό της ήταν ασυνήθιστα μεγάλη.

Κάπου εκεί λοιπόν ρώτησε το ζευγάρι για τον τρόπο που κάνουν έρωτα και από τις απαντήσεις του, κατάλαβε οτι έκαναν πρωκτικό sex για τέσσερα χρόνια. Αφού τους ενημέρωσε για τον σωστό τρόπο, τους έκανε δώρο ένα σχετικό βιβλίο και έφυγαν...

Εικόνα

Λίγους μήνες αργότερα, το ζευγάρι είδε την επιθυμία του να γίνεται πραγματικότητα και ως μία μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης, έστειλαν στον DR Liu 100 αυγά και μία ζωντανή κότα.

«Είναι πολύ σπάνιο ούτε η γυναίκα, αλλά ούτε και ο άνδρας να μην ξέρουν τόσο βασικές πληροφορίες. Ακόμη όμως και στις μέρες, μπορεί να συμβεί», σχολίασε χαρακτηριστικά ο γιατρός.
http://www.gazzetta.gr/plus/perierga/ar ... -tropo-pic

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14868
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 26 Αύγ 2018, 23:42

Dwarven Blacksmith έγραψε:
26 Αύγ 2018, 22:41
Όχι που δεν θα σου έφτανε. Τα βοθρολύμματα της πουτινόσφαιρας (γιατί το globalresearch δεν είναι καν τραμπόσφαιρα), είναι το φυσικό σας περιβάλλον.
τι εστί globalresearch? nvm found it



The party told you to reject the evidence of your eyes and ears.

Εικόνα

φλητινγκ ρησεμπλανς, ολ αραμπς λουκ δη σεημ
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29143
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 29 Αύγ 2018, 19:17

29/08/2018
Απίστευτο: Τούρκος έδεσε την κόρη του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου!

Εικόνα

Ένα απίστευτο συμβάν κατέγραψε σε βίντεο οδηγός στην Τουρκία, όταν αντιλήφθηκε ότι στο πίσω μέρος ενός Van που τον προσπέρασε ήταν δεμένη μια… γυναίκα, η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν τελικά η κόρη του οδηγού!


Το video έγινε αμέσως viral στην Τουρκία και συνέβη στην περιοχή Cankiri Yayalakent, όπως αναφέρει η Hurriyet. Αμέσως μετά τη δημοσίευσή του οι αρχές της χώρας συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τον οδήγησαν στο δικαστήριο.

Ο οδηγός, ο οποίος ονομάζεται K. Idris αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφού του απαγγέλθηκαν οι σχετικές κατηγορίες και στη συνέχεια μιλώντας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψε ότι η γυναίκα που ήταν δεμένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, ήταν η 13άχρονη κόρη του!

Σύμφωνα πάντα με τον οδηγό, αυτός και η οικογένειά του επισκέπτονταν συγγενείς για διακοπές στο κοντινό χωριό Kurban Bayram και αποφάσισε για αδιευκρίνιστους λόγους, να δέσει την κόρη του στο πίσω μέρος πάνω στη σχάρα των ποδηλάτων, η οποία σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έχει πολύ καλή ποιότητα και είναι σταθερή!

Δείτε παρακάτω το απίστευτο βίντεο:


https://www.newsauto.gr/news/apistefto- ... tou-video/
http://www.hurriyetdailynews.com/driver ... key-136209

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών