Όχι, στ' αρχίδια μας σας γράφουμε.Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 12:58ρε μονια εμας κατ απ τ αυλακ δε μας παιζετε τσακωνεστε;hellegennes έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 20:39Αττική vs Νομός Θεσσαλονίκης, αν θέλεις μεγαλύτερη ακρίβεια. Αλλά Αθήνα vs Θεσσαλονίκη για απλοποίηση.
Γιατί η Βόρεια Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη μορφωτικά σε σχέση με την Νοτια;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Γιατί η Βόρεια Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη μορφωτικά σε σχέση με την Νοτια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και εδω παίρνει τις ιδιαίτερες μορφές ο νόμος της ανισομερούς ανάπτυξης
Κι'εγώ σαν Θεσσαλονικιός αισθάνομαι πιο οικεία στον Πειραιά, αν και τον αναγνωρίζω σαν μέρος της ευρύτερης Αθήνας και όχι κάτι ξεχωριστό. Μάλλον είναι η γειτνίαση με την θάλασσα, γιατί και το Παλαιό Φάληρο βγάζει κάτι παρόμοιο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 13:08Eγώ δεν ξέρω από Πειραιά, πέρα από ό,τι αφορά σε βραδινές εξόδους στα τουριστικάΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 08:03Η δε τοπικιστική "μούρλια" μου φτάνει ακόμα βαθύτερα, όταν συναντώ Πειραιώτη και αρχίζουμε τα "από πού από τον Πειραιά είσαι" κλπ, και όσο τον βλέπω ότι ανταποκρίνεται και περνάει τις "εξετάσεις" μου, του ρίχνω τον εντελώς ευδιάκριτο προσδιορισμό: "εγώ από Τσιρλονέρι"και φυσικά στα ενδότερα που με πηγαίνουν οι φίλοι χωρίς να έχω ακριβή συναίσθηση της περιοχής. Δηλαδή δεν τον έχω περπατήσει/ζήσει/μυρίσει άλλες ώρες της ημέρας όπως άλλες περιοχές.
Αλλά κάπου έχω την αίσθηση ότι αν και οι Πειραιώτες δεν είναι αναγνωρίσιμοι, αν δεν το δηλώσουν οι ίδιοι (εννοώ ότι είναι συγχρόνως τοπικιστές και χαμαιλέοντες) μπορούν να κολλήσουν καλύτερα με τους Θεσσαλονικιούς. Μπορεί να κάνω λάθος και να κρίνω από προσωπικές επιρροές.
Για μένα τουλάχιστον, καμμία σχέση. Αναφέρομαι στο συσχετισμό με τη θάλασσα, έτσι;Vini Vici έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 17:52Κι'εγώ σαν Θεσσαλονικιός αισθάνομαι πιο οικεία στον Πειραιά, αν και τον αναγνωρίζω σαν μέρος της ευρύτερης Αθήνας και όχι κάτι ξεχωριστό. Μάλλον είναι η γειτνίαση με την θάλασσα, γιατί και το Παλαιό Φάληρο βγάζει κάτι παρόμοιο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 13:08Eγώ δεν ξέρω από Πειραιά, πέρα από ό,τι αφορά σε βραδινές εξόδους στα τουριστικάΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 08:03
Η δε τοπικιστική "μούρλια" μου φτάνει ακόμα βαθύτερα, όταν συναντώ Πειραιώτη και αρχίζουμε τα "από πού από τον Πειραιά είσαι" κλπ, και όσο τον βλέπω ότι ανταποκρίνεται και περνάει τις "εξετάσεις" μου, του ρίχνω τον εντελώς ευδιάκριτο προσδιορισμό: "εγώ από Τσιρλονέρι"και φυσικά στα ενδότερα που με πηγαίνουν οι φίλοι χωρίς να έχω ακριβή συναίσθηση της περιοχής. Δηλαδή δεν τον έχω περπατήσει/ζήσει/μυρίσει άλλες ώρες της ημέρας όπως άλλες περιοχές.
Αλλά κάπου έχω την αίσθηση ότι αν και οι Πειραιώτες δεν είναι αναγνωρίσιμοι, αν δεν το δηλώσουν οι ίδιοι (εννοώ ότι είναι συγχρόνως τοπικιστές και χαμαιλέοντες) μπορούν να κολλήσουν καλύτερα με τους Θεσσαλονικιούς. Μπορεί να κάνω λάθος και να κρίνω από προσωπικές επιρροές.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
εννοειται οτι αθηνα<θεσσαλονικη.
δω που τα λεμε, αθηνα< σχεδον οτιδηποτε με πανω απο 50κ κατοικους.
δω που τα λεμε, αθηνα< σχεδον οτιδηποτε με πανω απο 50κ κατοικους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Vini Vici έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 17:52Κι'εγώ σαν Θεσσαλονικιός αισθάνομαι πιο οικεία στον Πειραιά, αν και τον αναγνωρίζω σαν μέρος της ευρύτερης Αθήνας και όχι κάτι ξεχωριστό. Μάλλον είναι η γειτνίαση με την θάλασσα, γιατί και το Παλαιό Φάληρο βγάζει κάτι παρόμοιο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 13:08Eγώ δεν ξέρω από Πειραιά, πέρα από ό,τι αφορά σε βραδινές εξόδους στα τουριστικάΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 08:03
Η δε τοπικιστική "μούρλια" μου φτάνει ακόμα βαθύτερα, όταν συναντώ Πειραιώτη και αρχίζουμε τα "από πού από τον Πειραιά είσαι" κλπ, και όσο τον βλέπω ότι ανταποκρίνεται και περνάει τις "εξετάσεις" μου, του ρίχνω τον εντελώς ευδιάκριτο προσδιορισμό: "εγώ από Τσιρλονέρι"και φυσικά στα ενδότερα που με πηγαίνουν οι φίλοι χωρίς να έχω ακριβή συναίσθηση της περιοχής. Δηλαδή δεν τον έχω περπατήσει/ζήσει/μυρίσει άλλες ώρες της ημέρας όπως άλλες περιοχές.

Δεν έχεις ιδέα ούτε πότε έφυγα, ούτε γιατί εφυγα, ούτε ποσο συχνά επανέρχομαι, ούτε τι δεσμούς κρατάω. Συνεπώς, άντε χέσου.hellegennes έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 16:55Αυτό δεν σε κάνει λιγότερο προκατειλημμένο. Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι επέλεξες να φύγεις και μιλάς με σνομπισμό έκτοτε για την πατρίδα σου, υποδηλώνει ακόμα μεγαλύτερη προκατάληψη.Γιάννης έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 08:58Δεν είναι ιδεοληψία. Ξεχνάς ότι είμαι, μεταξύ άλλων, ΚΑΙ βορειοελλαδίτης. Την Βόρεια Ελλάδα την γνωρίζω εκ των έσω, δεν θα μου πεις εσύ την σχέση της με θρησκεία/παιδεία/μόρφωση.hellegennes έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 08:50
Έβγαλες τώρα εσύ φιρμάνι πότε κάτι είναι θρησκευτικότητα και πότε θρησκοληψία, αποφάσισες τι είναι στην Β. Ελλάδα και έκανες και διατριβή πάνω στην σχέση της με την παιδεία και την μόρφωση.
Να σου πω κάτι που έχει αντιστρόφως ανάλογη σχέση με την παιδεία (όχι απαραίτητα με την μόρφωση) και τελειώνει σε -ληψία; Η ιδεοληψία.
Και ναι, θα σου πω εγώ την σχέση της Β. Ελλάδας με όλα αυτά γιατί εγώ μένω εδώ, εσύ απλά έζησες τα παιδικά σου χρόνια.
- hellegennes
Σίγουρα δεν έφυγες προχθές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μπα, όχι. Όλο το χωριό και τουλάχιστον ολος ο νομός έτσι είναι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 17:03Άρα είναι θέμα σογιού και όχι περιοχής.Γιάννης έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 09:32Δεν έχω μια γιαγιά απ'την Καβάλα. Έχω έναν πατέρα, μια ντουζίνα θείους και καμιά εκατοστή ξαδέρφια από την Πιερία. Και έχω περάσει ουκ ολίγο χρόνο εκεί, σε ένα σόι το όποιο είναι γραμμή παραγωγής κληρικών και Αθωνιτών μοναχών - κάποτε παρά λίγο να γίνω κι εγώ ένας από αυτούς αλλά ευτυχώς μου πέρασε.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 09:10
Ε ναι, γιατι αν έχεις μια γιαγιά απ'την Καβάλα σου δίνουν διδακτορικό για την μόρφωση και τη θρησκευτικότητα στη Μακεδονία 1800-2020.
Πραγματικά, δεν περιμένω από κανέναν να μου πει κάτι για τη Μακεδονία το οποίο να μην γνωρίζω ήδη. Μην επιμένεις.
Συμφωνώ ότι η Β Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη πνευματικά. Στη Μανωλάδα τους λαθρομετανάστες τους έχουν έγκλειστους σε παράγκες ενώ εδώ κυκλοφορούν οι διάφοροι Βλακάνιοι ασύδοτοι και αχαλινωτοι με δικά τους αμάξια παντού με αποτέλεσμα να έχει ανέβει και ο ιός στα ύψη.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Πολλά τα κρούσματα και οι ψέκες στον Προβατά στα Σέρρας και οι αφιλότιμοι στούρνοι δεν λένε να εμβολιαστούνε, κοιτάξτε αρνητικές ψήφους τα ζαβά απο κάτω
-

Και ο Άδωνις παράτησε τα βαλκανομακεδονικα υπαναπτυχτα και αποφάσισε να έρθει στην πλευρά του αθηναϊκού διαχρονικού φωτός. Αν και τον απεχθάνομαι, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Από που είναι αυτό?Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑04 Νοέμ 2021, 17:04
Και ο Άδωνις παράτησε τα βαλκανομακεδονικα υπαναπτυχτα και αποφάσισε να έρθει στην πλευρά του αθηναϊκού διαχρονικού φωτός. Αν και τον απεχθάνομαι, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
-
Φρέσκια συνέντευξη του άδωνι. Δεν τα πάμε καλά με τα εμβόλια γιατί στα βόρεια είναι δίπλα στα μπαλκανια.Lugozzi έγραψε: ↑04 Νοέμ 2021, 17:59Από που είναι αυτό?Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑04 Νοέμ 2021, 17:04
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βόρεια Κορέα: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε άνδρας για ποίημά του στο οποίο εξυμνεί τη Νότια Κορέα
από Ζενίθεδρος » 27 Νοέμ 2023, 16:58 » σε Διεθνής πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 343 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
27 Νοέμ 2023, 17:06
-
-
- 28 Απαντήσεις
- 880 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πτολεμαίος
16 Σεπ 2024, 09:21