No Bathing. H νεα μοδα που ξεκινησε απο το Hollywood

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: No Bathing. H νεα μοδα που ξεκινησε απο το Hollywood

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Νοέμ 2021, 16:53

Maspoli έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:50
Cecily Anne έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:45
Gherschaagk έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:44

Ο γυναικολόγος λέει 3-4 φορές τη μέρα. Ειδικά στη φάση της περιόδου.
Ύστερα βρίζουν και τσαντίζονται, όταν τους λένε άπλυτους.
Ανέβασα άρθρο δημοσιευμένο στον ιστότοπο του Harvard. Μπορείς να το διαβάσεις. Δεν είναι δύσκολο. ΟΚ, για κάποιους/ες ίσως είναι δύσκολο.
Σου ανέβασα τις επίσημες οδηγίες του NHS πώς να πλένεσαι παραπάνω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 14 Νοέμ 2021, 16:57

Maspoli έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:50
Cecily Anne έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:45
Gherschaagk έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:44

Ο γυναικολόγος λέει 3-4 φορές τη μέρα. Ειδικά στη φάση της περιόδου.
Ύστερα βρίζουν και τσαντίζονται, όταν τους λένε άπλυτους.
Ανέβασα άρθρο δημοσιευμένο στον ιστότοπο του Harvard. Μπορείς να το διαβάσεις. Δεν είναι δύσκολο. ΟΚ, για κάποιους/ες ίσως είναι δύσκολο.
Ασ'το μασπολι, εχεις λερωμένη τη φωλιά σου μπρο. Η σες σπίλωσε την υπόληψη σου αλλά αυτό που έκανες δεν ξεπλένεται με τίποτα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική » 14 Νοέμ 2021, 16:59

Εγώ κάθε φορά που μπαίνω στο μπάνιο γδέρνω τις πέτσες μου λόγω ocd. Νιώθω τα νεκρά κύτταρα ή και τα φυσικά έλαια του δέρματος και ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ. Εννοείται δεν μιλάω καν για ευαίσθητη περιοχή που επιβάλλεται να την πλένεις όσο πιο συχνά γίνεται. Με μαντηλάκια και λοιπές αηδίες ΔΕΝ καθαρίζεις. Μόνο με νερό και σαπούνι/αφρόλουτρο.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 14 Νοέμ 2021, 17:01

George_V έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 08:50
No Bathing: Γιατί ξαφνικά το Χόλιγουντ αποφάσισε να μην κάνει μπάνιο;

Μια παροδική μόδα που θα περάσει ή μια συνειδητή και οικολογικά πρόσφορη απόφαση;

No Bathing: Γιατί ξαφνικά το Χόλιγουντ αποφάσισε να μην κάνει μπάνιο;

Να κάνουμε μπάνιο ή να παραμείνουμε άπλυτοι μέχρι το ίδιο το σώμα μας να μας ζητήσει το ντους; Αυτή είναι η έντονη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στο Χόλιγουντ (και κατ’ επέκταση και στον κόσμο του Διαδικτύου) με όλο και περισσότερους ηθοποιούς και ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού να συμφωνούν με την πρακτική του «No bathing», δηλαδή της εκούσιας αποχής από το ντους.

Η αλήθεια πάντως παραμένει: Ορισμένοι αστέρες έχουν καταργήσει το ντους, είτε για λόγους υγείας, είτε λόγω της αγάπης τους για το περιβάλλον.

Όλα ξεκίνησαν από τότε που ο Αστον Κούτσερ και η Μίλα Κούνις αποκάλυψαν ότι δεν πλένουν συχνά τα παιδιά τους, ενώ και οι ίδιοι απέχουν από το συχνό μπανιάρισμα.

«Αν μπορείς να δεις τη βρωμιά πάνω τους, καθάρισέ τα. Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα», είπε ο Κούτσερ για τα παιδιά τους ενώ σχετικά με τις δικές του συνήθειες είπε: «πλένω τις μασχάλες και τον καβάλο μου καθημερινά με σαπούνι και τίποτα άλλο ποτέ» και συμπλήρωσε «έχω μια τάση να ρίχνω νερό στο πρόσωπό μου μετά από την προπόνηση για να απομακρύνω τα αλάτια». Η Κούνις πάντως σχολίασε ότι πλένει το πρόσωπό της δύο φορές την ημέρα.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, πολλοί είναι εκείνοι που υπερασπίστηκαν το ζευγάρι, όπως η ηθοποιός Κρίστεν Μπελ και ο σύζυγός της, Νταξ Σέπαρντ, αναφέροντας μάλιστα ότι συχνά «ξεχνούν» να κάνουν μπάνιο τις δύο κόρες τους.

«Είμαι μεγάλη οπαδός του να περιμένεις να φανεί η βρωμιά», είπε η Μπελ, προσθέτοντας: «Αυτός είναι ο τρόπος της βιολογίας να σας ενημερώσει ότι πρέπει να την καθαρίσετε. Ειλικρινά, είναι απλά βακτήρια. Μόλις αναπτυχθούν βακτήρια, πρέπει να μπεις στο μπάνιο ή το ντους. Οπότε δεν απεχθάνομαι αυτό που κάνουν η Κούνις και ο Κούτσερ».

Ο Σέπαρντ, από την πλευρά του, επέμεινε ότι «δεν πρέπει να απομακρύνεις όλα τα φυσικά έλαια του δέρματος με σαπούνι κάθε μέρα, αλλά να πλένεσαι μόνο με νερό».

Αλλά και ο Μπραντ Πιτ έχει δηλώσει στο παρελθόν την κακή σχέση του με το μπάνιο και την καθαριότητα. Για τον ίδιο, ο λόγος που δεν μπορούσε να λούζεται τακτικά ήταν επειδή ήταν πατέρας έξι μικρών παιδιών και δεν είχε χρόνο.

Από την πλευρά του, ο Ιλάι Ροθ – συμπρωταγωνιστής του Πιτ στην ταινία «Inglorious Basterds» – αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο Μπραντ ήταν εκείνος που τον συμβούλεψε πως τα μωρομάντηλα ήταν ο τρόπος για να μην φαίνεται ότι δεν κάνεις ντους. «Έχω έξι παιδιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκουπιστείς με μερικά μαντηλάκια κάτω από τις μασχάλες. Δεν έχω χρόνο να κάνω ντους», παραδέχθηκε ο Ροθ.

Ενώ και οι Τζένιφερ Άνιστον και Τζούλια Ρόμπερτς είπαν πρόσφατα σε συνέντευξη ότι κάνουν ντους μια φορά την εβδομάδα «για να εξοικονομήσουν νερό για τον πλανήτη μας».

Κατάργηση μπάνιου

«Δεν θεωρώ το μπάνιο απαραίτητο»
Και ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν αγαπάει και πολύ το νερό και όσο μπορεί αποφεύγει να κάνει μπάνιο. «Όλο και περισσότερο θεωρώ ότι το μπάνιο είναι λιγότερο απαραίτητο, μερικές φορές», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Vanity Fair.

«Πιστεύω, επειδή ο Έλβις Κοστέλο είναι υπέροχος, ότι οι καλοί τρόποι και η κακή αναπνοή δεν σε οδηγούν πουθενά. Το κάνω λοιπόν. Αλλά πιστεύω επίσης ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος δεν κάνει μπάνιο και που κι αυτό είναι πολύ καλό για την διατήρηση του δέρματος και καθαρίζονται με φυσικό τρόπο τον εαυτό τους».

Ο ηθοποιός δηλώνει επίσης «μπερδεμένος με το ότι τα σφουγγάρια προέρχονται από τη φύση» επειδή «αισθάνεται ότι έχουν κατασκευαστεί σε εργοστάσιο, και στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθεια».

Η τάση πάντως είναι αληθινή. Τόσο πολύ ώστε, όπως σημειώνει η γερμανική DW, στη Γερμανία κυκλοφόρησε τελευταία ένα βιβλίο του Τζέιμς Χάμπλιν, ενός αμερικανού γιατρού και συγγραφέα, που πειραματίστηκε ο ίδιος με το No Bathing. «Μα φυσικά πλύσιμο, κάνει καλό στο δέρμα».

«Είναι σημαντικό να πλένουμε καλά τα χέρια μας που με αυτά αγγίζουμε τα μάτια και τη μύτη. Και πρέπει να το κάνουμε ακόμη κι όταν δεν βρισκόμαστε σε πανδημία. Αλλά χρήση σαπουνιού πρέπει να γίνεται μόνο σε ορισμένα σημεία, όπως τα πόδια και τις μασχάλες. Παρόλα αυτά σε διαφημίσεις και φιλμ βλέπουμε συχνά ανθρώπους που χρησιμοποιούν σαπούνι σε όλο το σώμα, σαν να ήταν αυτοκίνητο σε πλυντήριο αυτοκινήτων» λέει χαρακτηριστικά ο Χάμπλιν, καταλήγοντας με νόημα:

«Όποιος περνά περισσότερο χρόνο από τον αναγκαίο κάτω από το ντους, καταναλώνει περισσότερο νερό από το αναγκαίο, αγοράζει προϊόντα που τα συστατικά τους κάνουν τον γύρο της γης πριν μπουν σε πλαστικό μπουκάλι. Όποιος δεν κάνει ντους καθημερινά, στην αρχή βγάζει έντονη οσμή και νομίζει ότι λύνει το πρόβλημα με περισσότερο πλύσιμο».

Η δερματολόγος Μάριον Μερς Κάρπι από το Μόναχο πιστεύει, όπως και ο Χάμπλιν, ότι με το καθημερινό τρίψιμο απομακρύνεται το λίπος που εκκρίνουν οι αδένες για να προστατέψουν το δέρμα. Έτσι το δέρμα ξεραίνεται και αναγκάζεται κανείς να χρησιμοποιεί λιπαντικές κρέμες για να δημιουργήσει τεχνητό στρώμα λίπους. Η ίδια λέει ότι πλένεται δύο φορές την εβδομάδα και ότι χρησιμοποιεί μόνο σαπούνι. Και τέλος θυμίζει κάτι από το παρελθόν. «Ρωτήστε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας, πόσο συχνά πλένονταν. Παλαιότερα μόνο μια φορά στη μπανιέρα. Και δεν βρωμούσαν».
Πηγη: https://www.newsbeast.gr/weird/arthro/7 ... anei-banio

Προσωπικα μιλώντας αν δεν κανω μπανιο καθημερινα νιωθω βρωμικος.

Οκ μπορει να μην κανω καμια μερα που θα ειμαι σπιτι και δεν θα εχω καμια δουλεια να κανω αλλα και παλι θα νιωθω βρωμικος και θα αναγκαστω να παω.

Η νεα μοδα δεν ξερω πως προεκυψε αλλα ειναι μαλλον μια μαλακια και μιση. Και θα ψοφησει μολις φανε την πρωτη γκρινια για τη μπιχλα τους οσοι την ακολουθουνε.
Τι ψηφίζουν άραγε όλοι αυτοί; :-?
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Νοέμ 2021, 17:04

περαστική έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:59
Εγώ κάθε φορά που μπαίνω στο μπάνιο γδέρνω τις πέτσες μου λόγω ocd. Νιώθω τα νεκρά κύτταρα ή και τα φυσικά έλαια του δέρματος και ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ. Εννοείται δεν μιλάω καν για ευαίσθητη περιοχή που επιβάλλεται να την πλένεις όσο πιο συχνά γίνεται. Με μαντηλάκια και λοιπές αηδίες ΔΕΝ καθαρίζεις. Μόνο με νερό και σαπούνι/αφρόλουτρο.
Για την ευαίσθητη την έχω καταβρει με το σαπουνακι το καραβάκι. Είτε με χαμοληλι είτε το μπλε. Δεν δημιουργεί καθόλου ξηρότητα.
Επίσης μετά από κάθε περίοδο εσωτερικές πλυσεις με χλιαρό προς ζεστό αφέψημα χαμομήλι. Και γενικά κάνω αραιά πλυσεις με χαμομήλι. Και καλό στέγνωμα της περιοχής. Για υγρά μαντηλάκια δεν το συζητάω καν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 14 Νοέμ 2021, 17:05

George_V έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 16:18
Στη Γερμανια συνηθιζόταν να κανουν μια φορα το χρονο μπάνιο και αυτο την γιορτη της Αναλήψεως.
Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Μπορώ να καταλάβω το να είσαι βρωμιάρης στις μέρες μας, δηλαδή να κάνεις μπάνιο ξέρω γω μια φορά την εβδομάδα ή στις 10 μέρες. Καταλαβαίνω επίσης ότι οι αντιλήψεις περί καθαριότητας και εν γένει υγιεινής άλλαξαν με την πάροδο των αιώνων, αλλά δεν υπάρχει ένα αντικειμενικό όριο πέρα από το οποίο κάθε ανθρώπινο ον νιώθει στην καλύτερη περίπτωση έντονη δυσφορία ως συνέπεια της παρατεταμένης απλυσιάς;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 14 Νοέμ 2021, 17:06

Η επόμενη μόδα που θα ξεκινήσει από το Χόλυγουντ, θα είναι το ελεύθερο κάμπινγκ στη Φολέγανδρο, με συντροφιά τρανζιστοράκι που παίζει Μποφίλιου και αμολυμένα τα κατοικίδια, να καταχέζουν το νησί.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 14 Νοέμ 2021, 17:07

Γκουερινο 4 έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 13:15
Το μπάνιο είναι για τις αδερφές
Άνδρας που πλένει τον κ-λο του είναι πουστης !! :smt005:

Στην ..Κρητη είχα ακούσει αυτή την ανοησία :roll:

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Νοέμ 2021, 17:09

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 17:07
Γκουερινο 4 έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 13:15
Το μπάνιο είναι για τις αδερφές
Άνδρας που πλένει τον κ-λο του είναι πουστης !! :smt005:

Στην ..Κρητη είχα ακούσει αυτή την ανοησία :roll:
Μαλάκα μου είστε σιχαμένοι, δεν σας μάθανε οι μανάδες να πλένεστε; Τ'αυτιά από πίσω τα πλένεις έστω ή μόνο από μπροστά;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 14 Νοέμ 2021, 17:11

Naida έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 17:04
περαστική έγραψε:
Για την ευαίσθητη την έχω καταβρει με το σαπουνακι το καραβάκι. Είτε με χαμοληλι είτε το μπλε. Δεν δημιουργεί καθόλου ξηρότητα.
Επίσης μετά από κάθε περίοδο εσωτερικές πλυσεις με χλιαρό προς ζεστό αφέψημα χαμομήλι. Και γενικά κάνω αραιά πλυσεις με χαμομήλι. Και καλό στέγνωμα της περιοχής. Για υγρά μαντηλάκια δεν το συζητάω καν.
Για ευαίσθητη το καλύτερο είναι το fissan στο ροζ κουτί.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Νοέμ 2021, 17:12

Gherschaagk έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 17:11
Naida έγραψε:
περαστική έγραψε:
Μου το έχουν ξαναπεί αυτό, αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν αφήνει αίσθηση σκόνης; Ή εννοείς την κρέμα συγκάματος; :p2:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 14 Νοέμ 2021, 17:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Νοέμ 2021, 17:13

Gherschaagk έγραψε:
Naida έγραψε:
περαστική έγραψε:
Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό. Αν και είμαι ευχαριστημένη με το καραβάκι θα δοκιμάσω το φισαν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Νοέμ 2021, 17:20

Naida έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 17:13
Gherschaagk έγραψε:
Naida έγραψε:

Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό. Αν και είμαι ευχαριστημένη με το καραβάκι θα δοκιμάσω το φισαν.
Aν και μόνο αν δεν κάνεις τη μαλακία να το περνάς στον κόλπο είναι ΟΚ. Αλλιώς θα κάνεις ζημιά, γιατί ο κόλπος έχει φυσικά όξινο pH στην αναπαραγωγική ηλικία κι εσύ βάζοντας σαπούνια ουδέτερου pH ή ελαφρώς αλκαλικά καταστρέφεις τη χλωρίδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 14 Νοέμ 2021, 17:25

Fluffy έγραψε:
14 Νοέμ 2021, 17:22
αποκαθίσταται βρε
Ναι, αν κάνεις μια δυο πλύσεις, θα αποκατασταθεί, αν το χρησιμοποιείς σε μόνιμη βάση μετά τρέχεις να κάνεις ειδικές θεραπείες με σαμπουάν αποκατάστασης. Δεν είναι σαν το σεξ που όντως προκαλεί αύξηση του pH λόγω του σπέρματος, διότι είναι παροδική η παραμονή αφενός και αφετέρου κάνεις και μπάνιο εν τω μεταξύ. Ενώ με τα σαμπουαν μετά μένουν όλη μέρα. Σκοτώνεις λακτοβάκιλους και σκάνε εν τω μεταξύ κάτι ωραιότατες μυκητιάσεις και τρέχεις σα μαλάκας, δεν είναι μόνο η ξηρότητα πχ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών