stavmanr έγραψε: ↑09 Φεβ 2022, 23:08
Λοξίας έγραψε: ↑09 Φεβ 2022, 19:27
stavmanr έγραψε: ↑09 Φεβ 2022, 18:55
Λοξία, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς με τόσο φανατισμό. Δεν χρειάζομαι να αποδείξω κάτι σε εσένα. Συζήτηση κάνουμε.
Αν έχεις κάποια απορία σχετικά με όσα γράφω, μπορείς απλά να ζητήσεις διευκρινίσεις.
Στα δύο τελευταία μου ποστς, έχω ήδη τοποθετηθεί και ρωτήσει δύο φορές...
Ο klg σου λέει, και έτσι είναι, πως το τι "βλέπει" ατομικά στον ύπνο του ή στο ξύπνιο του ο οποιοσδήποτε, δεν υπόκειται σε επαλήθευση. Προσωπικά οράματα και εμπειρίες ή και ομαδικά (παρ)οράματα, δεν έχουν καμία αντικειμενική αξία.
Ντρέπεσαι να υποστηρίξεις την κυρά Σούλα που είχε θρησκευτική "εμπειρία", επειδή γνωρίζεις άριστα πως οι θρησκευτικές εμπειρίες είναι αναπόδεικτες, μη επαληθεύσιμες και, συνεπώς, άχρηστες ως πειστήρια;
...και
Η θρησκευτική εμπειρία που βιώνει στον ύπνο του ή στο ξύπνιο του ο οποιοσδήποτε, δεν αποτελεί τεκμήριο, ούτε καν ένδειξη.
Δεν μπορεί να επαληθευθεί/βεβαιωθεί από τρίτον, οπότε πέφτουμε στο "είς μάρτυς, ουδείς μάρτυς"...
Το πρόβλημά σου δεν είναι ότι δεν επαληθεύονται από τρίτο. Δεν καταλαβαίνεις καν ποια είναι η ένστασή σου...
Πχ. αν σου έλεγαν 2 ή 25 μαζί ότι βίωσαν το ίδιο φαινόμενο, το πρόβλημά σου δεν θα ήταν ότι η μαρτυρία τους είναι μοναδική.
Οι χριστιανοί ομολογούν από κοινού πίστη στο Θεό. Μιλάμε δηλαδή για δισεκατομμύρια μαρτυρίες.
Το πρόβλημά σου, επαναλαμβάνω, δεν είναι το πλήθος των μαρτυριών. Προσπαθώντας να επιτεθείς, απλά χάνεις το νόημα ακόμα και της δικής σου επιχειρηματολογίας.
Χαλάρωσε και ρώτησε απλά αυτό που θέλεις να μάθεις.
Ε, κάποια στιγμή θα σου τελειώσει το λάδι και τότε να δω τι θα κάνεις...

Να είσαι καλά που έχεις καταλάβει εσύ (για εμένα) ποια είναι η ένστασή μου...αυτό είναι το ανώτατο επίπεδο ιντερνετικής επιστημοσύνης!
Πριν από εμένα και για εμένα...εσύ φωτίζεις τα ακαταλαβίστικα μονοπάτια του νου μου και διώχνεις το σκότος...

Η ομαδική ψευδαίσθηση είσαι γνωστή στην επιστήμη της ψυχιατρικής εδώ και έναν αιώνα...
Πολλά τα παραδείγματα που πολλοί άνθρωπο έπεσαν θύματα ομαδικής παραίσθησης και όχι μόνον θρησκευτικής τοιαύτης.
Για να μην σε παιδεύω, το "θαύμα" της Παναγίας της Φάτιμα*** είναι πασίγνωστο και ακόμα συρρέουν κατά χιλιάδες οι καθολικοί. Ψάξε το.
Οπότε, μη μου λες για το αν 2 ή 25 βίωσαν το ίδιο φαινόμενο...καταλαβαίνεις και εσύ ο ίδιος πως είναι αχυρένιο το επιχείρημά σου.
Από που και ως η ομολογία πίστεως τεκμηριώνει την αληθότητα της θρησκευτκής εμπειρίας της κυρά Σούλας; Ανέκδοτο ήταν αυτό;

Το διπλό άξελ που επιχείρησες δεν βαθμολογείται ούτε με 3...έσκασες στην πίστα σαν καρπούζι καημένε...
Ποιος να σου επιτεθεί βρε καημένε...μπας και αρχίζεις να έχεις και εσύ "βιώματα";
Αυτό που συμβαίνει, είναι πως ακόμα ΔΕΝ έχεις απαντήσει..
Τα ερωτήματα είνα λίγο πιο πάνω...θα μας κάνεις την τιμή ή θα επιχειρήσεις και άλλο άξελ με τα γνωστά αποτελέσματα;
*** ξέρεις, με το "θαύμα" της Παναγίας της Φάτιμα, έχετε ένα προβληματάκι...
Αν το δεχθείτε ως αληθινό, τότε η Παναγία "αγαπάει" τους καθολικούς και κάνει "θαύματα" για χάρη τους.
Οπότε τι γίνεται; Η Παναγία "συντάσσεται" με τους αιρετικούς, όπως λέτε τους καθολικούς;
Μπορείτε όμως να δεχθείτε την αποκάλυψη των αληθινών συμβάντων και έτσι δεν έχει συμβεί κανένα θαύμα.
Αλλά τότε, δέχεσθε και την ομαδική παραίσθηση...
Διαλιέχτε...