Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Blackdog

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 15:41

Ασέβαστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 14:40

τα περισσοτερα απο αυτα που περιγραφονται, τα εκανε ο ιδιος ο θεος, η και ζητουσε απο τους πιστους του να τα κανουν.
Ετσι λενε οι "γραφες" τοτε που ολοι νομιζαν οτι ολα γυρνανε γυρω απ την γη, οτι στον ουρανο υπαρχει νερο που τρεχει οταν βρεξει και οτι ο Θεος ειναι "εκει ψηλα"

Σημερα ξερουμε οτι για να γαμηθει το συμπαν δεν χρειαζεται θεος ουτε διαβολος. Ο ανθρωπος τα καταφερνει μονος του μια χαρα.

Άβαταρ μέλους
BillSeism
Phorum.gr user: ΒΑΣΙΛΗΣ

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BillSeism » 19 Απρ 2022, 15:51

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 14:24
lonelyrider έγραψε:
19 Απρ 2022, 13:41

Στα προκατακλυσμιαία χρόνια οι άνθρωποι είχαν εφεύρει ψεύτικους θεούς και έθιμα και πρόσφεραν σε αυτούς θυσία τα παιδιά τους . Τα σκότωναν μπροστά στα αρχαία είδωλα. Επίσης κανανε συμπόσια τρώγοντας ανθρώπινες σάρκες και πίνοντας ανθρώπινο αίμα. Αιμομιξίες, φόνοι για πλάκα, ομοφυλοφιλίες, κλοπές και άλλα τέτοια ευχάριστα είχανε εξαπλωθεί σε όλη τη γη. Έτσι ο Θεός κανει τον κατακλυσμό και διασώζει τον δίκαιο Νωε και άλλους 7 γιατί η ανθρωπότητα δεν είχε μέλλον και έτσι την επανεκκινεί. Και μετά εμφανίστηκε το κακό αλλά όχι σε τέτοια έκταση.
Αυτά περιγράφονται αναλυτικά στα ιερά κείμενα όπως π.χ. στην Σοφία Σολωμόντος για παράδειγμα κι εσύ παρόλο που τα έχεις διαβάσει δεν τα επικαλείσαι γιατί δε σε συμφέρει μιας και είσαι αμετανότητος Θεομάχος.
Πρωτον, ιστορικες πηγες εχουμε για τα περι παγκοσμιου κατακλυσμου; Να σε βοηθησω, οχι.

Κατα τ αλλα, τους Ινδους που εχουν 17000 θεοτητες, γιατι τους την χαρισε;

Με τους λαους της λατινικης αμερικη που καναν ανθρωποθυσιες και τρωγανε τις καρδιες των θυματων μεχρι το 1500μχ τι εγινε; Με τις φυλες τις Αφρικης που εκαναν ανθρωποφαγια μεχρι τον 18αι τουλαχιστον;

Για φονους για πλακα, ομοφυλοφυλια, κλοπες δν το συζηταω. Φανταζομαι μετα τον κατακλυσμο συνεχισαν απο εκει που ειχαν μεινει.
Μη χαλάς το παραμύθι τώρα μέρες που είναι κιόλας. Πιπέρι στο στόμα...
Άκου αποδείξεις...

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 15:52

Σκεφτομουν οτι αυτο που λεει η ψυχολογια σημερα "ασυνειδητες διαδικασιες" η αλλες σχολες "γνωσιακα λαθη" ειναι ο "σατανας" της Χριστιανικης διδασκαλιας. :102:

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 15:55

BillSeism έγραψε:
19 Απρ 2022, 15:51

Άκου αποδείξεις...
Ειλικρινα αυτο δεν μπορω να το καταλαβω με τιποτα. Να πιστευει καποιος ενα σωρο απιθανα πραγματα που αντιτιθενται στην φυση αλλα και την ιστορικη πραγματικοτητα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ :o

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 16:12

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 12:39
Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 11:13

Για μενα ειναι θεοπνευστα κειμενα τα Ευαγγελια, οι επιστολες του Παυλου, ο Ηρακλειτος, ο Ομηρος, καποια βιβλια απο την Παλαια Διαθηκη (πιχι Ιωβ, Ησαιας Β, Ασμα Ασματων) και δεκαδες κειμενα απο τις θρησκειες ολου του κοσμου ακομη και καποιες μυθολογικες παραδοσεις, ακομη και ποιηματα διαφορων εποχων. Πιχι ολο το εργο του Γουιλιαμ Μπλεικ ειναι θεοπνευστο.

Mα ολοι αυτοι που εβαλες λενε πραγματα που ειναι αντικρουομενα μεταξυ τους. Πως ειναι δυνατον να ειναι θεοπνευστα, θα πρεπει ο Θεος να αυτοαναιρειται.

Τι εννοεις λενε διαφορετικα πραγματα; Επειδη αποκαλουν το θειο και τις εκφανσεις του με διαφορετικα ονοματα; Τα ονοματα μπορει να αλλαζουν σε διαφορετικες εποχες και πολιτισμους, η ουσια ομως μπορει να παραμενει ιδια.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 16:15

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 15:55
BillSeism έγραψε:
19 Απρ 2022, 15:51

Άκου αποδείξεις...
Ειλικρινα αυτο δεν μπορω να το καταλαβω με τιποτα. Να πιστευει καποιος ενα σωρο απιθανα πραγματα που αντιτιθενται στην φυση αλλα και την ιστορικη πραγματικοτητα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ :o

Αν εγω ειμαι ερωτευμενος πως εσυ μπορεις να ζυγισεις τον ερωτα μου;

.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 19 Απρ 2022, 16:17

Χριστιανοί: Αντισταθείτε και ξεσηκωθείτε, ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου.

Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 16:20

Η μεγαλυτερη προκληση για τους αθεους και το μηδενιστικο υλιστικο πολιτισμο τους ειναι να προσφερουν μια ουτοπια στην ανθρωποτητα που να οδηγησει στην πνευματικη της ωριμοτητα και ολοκληρωση.

Οσο δεν το κανουν και μας οδηγουν σε δυστοπιες που δεν μπορουμε να πληρωσουμε ουτε το ρευμα μας ας μας κανουν τη χαρη να μην κομπαζουν. Η Δυση αναπτυχθηκε και μορφωθηκε και πλουτισε οσο σεβοταν τη θρησκεια και παρακμαζει-εξαχρειωνεται τωρα που επιτιθεται σε καθε θρησκευτικη και ηθικη αξια.

.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 16:28

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:12
Blackdog έγραψε:
Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 11:13

Για μενα ειναι θεοπνευστα κειμενα τα Ευαγγελια, οι επιστολες του Παυλου, ο Ηρακλειτος, ο Ομηρος, καποια βιβλια απο την Παλαια Διαθηκη (πιχι Ιωβ, Ησαιας Β, Ασμα Ασματων) και δεκαδες κειμενα απο τις θρησκειες ολου του κοσμου ακομη και καποιες μυθολογικες παραδοσεις, ακομη και ποιηματα διαφορων εποχων. Πιχι ολο το εργο του Γουιλιαμ Μπλεικ ειναι θεοπνευστο.

Mα ολοι αυτοι που εβαλες λενε πραγματα που ειναι αντικρουομενα μεταξυ τους. Πως ειναι δυνατον να ειναι θεοπνευστα, θα πρεπει ο Θεος να αυτοαναιρειται.

Τι εννοεις λενε διαφορετικα πραγματα; Επειδη αποκαλουν το θειο και τις εκφανσεις του με διαφορετικα ονοματα; Τα ονοματα μπορει να αλλαζουν σε διαφορετικες εποχες και πολιτισμους, η ουσια ομως μπορει να παραμενει ιδια.

.
Πως ξεπερναμε την διδασκαλια του ηρακλειτου οτι ο κοσμος ειναι αιωνιος, σε αντιθεση με την Δημιουργια και την Γενεση; Η οτι στοχος της φιλοσοφιας του ειναι η "ομολογια" δηλαδη η λογικη σκεψη που συνδεει την φυση των πραγματων

Ο Ομηρος ηταν πολυθειστης, ο οποιος θεψρουσε την Αρετη υψιστο στοχο, καμμια σχεση με θρησκειες. Η ΠΚ εχει σαφεις θεολογικες διαφορες απ την ΚΔ. Παραδοξως και οι επιστολες του Παυλου εχουν τετοιες διαφορες με τα ευαγγελια.

Οι βουδιστες κανονικα δεν πιστευουν σε θεο, ουτε οι ταοιστες. Οι ινδοι δεν εχω καταλαβει ακομα τι πιστευουν :8)

Ο Μπλεηκ στο οι "γαμοι του ουρανου και της κολασης" λεει οσε γενικες γραμμες οτι ο σωστος δρομος για τον ανθρωπο ειναι οι εντολες του διαβολου οι οποιες παρεξηγηθηκαν.

:102:

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 16:34

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:15

.
Ευκολο

Θα εξετασω τα προτυπα που ερωτευεσαι καθως και το αποτελεσμα που φερνεις σε τετοιες σχεσεις. Τι ακριβως θες απο κατι τετοιο, που να εισαι σιγουρος οτι θα ειναι διαφορετικο απ αυτο που πιστευεις.

Μετα θα εξετασω την πρωταρχικη σχεση και πως εξελιχθηκε. Ποια κομματια της προσωπικοτητας σου εμειναν προσκολλημενα σε παιδικη συμπεριφορα, αν συμβαινει κατι τετοιο.

Εγω θα τον ζυγισω, θα ξερω και τι θα γινει στο τελος, εσυ για να καταλαβεις τι παιζει θα χρειαστεις 2-3 χρονια.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 16:37

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:28
Αρίστος έγραψε:
Blackdog έγραψε:

.
Πως ξεπερναμε την διδασκαλια του ηρακλειτου οτι ο κοσμος ειναι αιωνιος, σε αντιθεση με την Δημιουργια και την Γενεση; Η οτι στοχος της φιλοσοφιας του ειναι η "ομολογια" δηλαδη η λογικη σκεψη που συνδεει την φυση των πραγματων

Ο Ομηρος ηταν πολυθειστης, ο οποιος θεψρουσε την Αρετη υψιστο στοχο, καμμια σχεση με θρησκειες. Η ΠΚ εχει σαφεις θεολογικες διαφορες απ την ΚΔ. Παραδοξως και οι επιστολες του Παυλου εχουν τετοιες διαφορες με τα ευαγγελια.

Οι βουδιστες κανονικα δεν πιστευουν σε θεο, ουτε οι ταοιστες. Οι ινδοι δεν εχω καταλαβει ακομα τι πιστευουν :8)

Ο Μπλεηκ στο οι "γαμοι του ουρανου και της κολασης" λεει οσε γενικες γραμμες οτι ο σωστος δρομος για τον ανθρωπο ειναι οι εντολες του διαβολου οι οποιες παρεξηγηθηκαν.

Οι θεοι των των αρχαιων Ελληνων ειναι εκφανσεις του Δια οπως οι αγγελοι της Παλαιας Διαθηκης ειναι εκφανσης του ενος θεου.

Ο Παυλος στην προς Εβραιους τους υπεδειξε τα σημεια της Παλαιας οπου υποννοειται ο τριαδικος θεος.

Η αλληγορια του παραδεισου της Γεννεσης ειναι ταυτοσημη με την αλληγορια του Προμηθεα που κλεβει το πυρ (μηλο) για να το δωσει στους ανθρωπους.

Οι Βουδιστες πιστευουν και σε θεους και σε ουρανιους παραδεισους οπως και υποχθονιες κολασεις απλα θεωρουν πως δεν πφειλουν καποια λατρεια σε αυτα τα οντα.

Ο Μπλεηκ δεν λεει αυτο που ισχυριζεσαι.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 16:40

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:34
Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:15

.
Ευκολο

Θα εξετασω τα προτυπα που ερωτευεσαι καθως και το αποτελεσμα που φερνεις σε τετοιες σχεσεις. Τι ακριβως θες απο κατι τετοιο, που να εισαι σιγουρος οτι θα ειναι διαφορετικο απ αυτο που πιστευεις.

Μετα θα εξετασω την πρωταρχικη σχεση και πως εξελιχθηκε. Ποια κομματια της προσωπικοτητας σου εμειναν προσκολλημενα σε παιδικη συμπεριφορα, αν συμβαινει κατι τετοιο.

Εγω θα τον ζυγισω, θα ξερω και τι θα γινει στο τελος, εσυ για να καταλαβεις τι παιζει θα χρειαστεις 2-3 χρονια.

Την μπαλα στην εξεδρα.

Κανω και δευτερο ερωτημα μπας και πιασεις το ληγοντα.

Τα ονειρα που βλεπεις το βραδυ μπορεις να τα ζυγισεις και να τα μετρησεις;

.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 16:49

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:37
Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:28
Αρίστος έγραψε:

.

Οι θεοι των των αρχαιων Ελληνων ειναι εκφανσεις του Δια οπως οι αγγελοι της Παλαιας Διαθηκης ειναι εκφανσης του ενος θεου.

Ο Παυλος στην προς Εβραιους τους υπεδειξε τα σημεια της Παλαιας οπου υποννοειται ο τριαδικος θεος.

Η αλληγορια του παραδεισου της Γεννεσης ειναι ταυτοσημη με την αλληγορια του Προμηθεα που κλεβει το πυρ (μηλο) για να το δωσει στους ανθρωπους.

Οι Βουδιστες πιστευουν και σε θεους και σε ουρανιους παραδεισους οπως και υποχθονιες κολασεις απλα θεωρουν πως δεν πφειλουν καποια λατρεια σε αυτα τα οντα.

Ο Μπλεηκ δεν λεει αυτο που ισχυριζεσαι.

.
Πηγη για το πρωτο εχουμε;

Αφου δεν βαζεις λινκ θα απαντησω γενικως. Ο Παυλος ειπε οτι ειπε, αλλα οι Εβραιοι που εγραψαν την ΠΚ δεν ειδαν κανενα τριαδικο θεο μεχρι τοτε αλλα ουτε και μεχρι σημερα.

Δεν βρισκω καμμια ομοιοτητα σε αυτα τα δυο. Περαν αυτου, μιλησα για την αντιθεση μεταξυ αιωνιου του Ηρακλειτου και δημιουργιας στην Γενεση.

Το τι δεν οφειλεται λατρεια φερνει μεγαλη ανατροπη ως προς αυτα που διδασκει ο χριστιανισμος δεν νομιζεις; Επισης ο θανατος της επιθυμιας του βουδισμου, εχει μεγαλη διαφορα απ την "θεωση" της ορθοδοξιας.

Μπλεηκ διαβαζα οταν ημουν τηνεητζερ αλλα τον θυμαμαι πολυ καλα. Μην επιμενεις.
https://frear.gr/?p=17975
Και παρακάτω, η προκλητική φωνή του Διαβόλου μάς αναστατώνει, σημειώνοντας τα Λάθη των γραφών και των Ιερών Κωδίκων και κορυφώνοντας ως εξής: «Η ενέργεια είναι Αιώνια Ηδονή»
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blackdog την 19 Απρ 2022, 16:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 16:52

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:40

Την μπαλα στην εξεδρα.

Κανω και δευτερο ερωτημα μπας και πιασεις το ληγοντα.

Τα ονειρα που βλεπεις το βραδυ μπορεις να τα ζυγισεις και να τα μετρησεις;

.
Ναι μπορω μεχρι ενα πολυ καλο σημειο. Εχω την απαιτουμενη εκπαιδευση. Αν με το ζυγισμα και το μετρημα εννοεις την ερμηνεια βεβαια.

Αλλα νομιζω κατι αλλο θες να πεις, ισως να ρωταγες ευθεως για να μην παιζουμε χαλασμενο τηλεφωνο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών