Αστο ρε τυπε
Θα πιστευω τους Κλινγκον

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Μην θιγεσαι, δεν σε υποτιμησα, απλα σε ρωτησα που στηριξες την όλη γνωση σου.Blackdog έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 14:51Α μαλιστα ερχεται το αγιο πνευμα και τους φωτιζει, οποτε οι υπολοιποι πρεπει να τα δεχομαστε αμασηταΝατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 14:46
Υποτίθεται ότι το αγιο Πνευμα φωτιζει τους πνευματικους ανθρωπους να ορθοτομουν τον λόγο της αληθειας και να μην λενε αλλ αντι αλλων.
Εγω αυτους τους ανθρωπους τους εμπιστευτηκα να με συμβουλεψουν και να μου μιλησουν για τον Θεο (κατηχητες, θεολόγους, εξομολόγους).
Εσυ, τους ρωτησες ποτε τιποτα απ αυτα που σε απασχολουν;
Αυτο το Αγιο Πνευμα υπογραφει καπου περι της εγκυροτητας των κειμενων;
Εχω κανει και γω τον δρομο μου κοπελια
Διότι ανοίχτηκε νήμα που ζητά να δοθεί η λογική της χριστιανικής θεολογίας κι ο καθένας καταθέτει την άποψή του επάνω στο θέμα αυτό.
επειδη εμενα σε εστειλε σε ουστ! φαση, για ρωτα τον λιακοπουλο...Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 14:55Μην θιγεσαι, δεν σε υποτιμησα, απλα σε ρωτησα που στηριξες την όλη γνωση σου.Blackdog έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 14:51Α μαλιστα ερχεται το αγιο πνευμα και τους φωτιζει, οποτε οι υπολοιποι πρεπει να τα δεχομαστε αμασηταΝατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 14:46
Υποτίθεται ότι το αγιο Πνευμα φωτιζει τους πνευματικους ανθρωπους να ορθοτομουν τον λόγο της αληθειας και να μην λενε αλλ αντι αλλων.
Εγω αυτους τους ανθρωπους τους εμπιστευτηκα να με συμβουλεψουν και να μου μιλησουν για τον Θεο (κατηχητες, θεολόγους, εξομολόγους).
Εσυ, τους ρωτησες ποτε τιποτα απ αυτα που σε απασχολουν;
Αυτο το Αγιο Πνευμα υπογραφει καπου περι της εγκυροτητας των κειμενων;
Εχω κανει και γω τον δρομο μου κοπελια
Το αγιο Πνευμα εχει ενα γνωρισμα, μεταδίδει θεια χαρη. Πρεπει λοιπον να αναζητησουμε εναν χαριτωμενο πνευματικο για να μας μιλησει για ολα αυτα και επειτα να κρινουμε!
Δεν θιχτηκα
Αν δεν κανω λαθος αυτο σημαινει οτι κανεις δεν γνωριζει την πραγματικη αληθεια.
.... που σου ειπαν οτι εκανε και ειπεstavmanr έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:06Σωστά.
Δεν μπορείς ως άνθρωπος να γνωρίζεις και να εκφράζεις το Θεό.
Εκφράζεις ως χριστιανός την πίστη σου στα λόγια κι έργα του Χριστού....
Με δυο λογια δεν γνωριζεις. Πιστευεις αυθαιρετα. Οπως αυθαιρετα καποιος θα πιστεψει κατι αλλο.stavmanr έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:06Σωστά.
Δεν μπορείς ως άνθρωπος να γνωρίζεις και να εκφράζεις το Θεό.
Εκφράζεις ως χριστιανός την πίστη σου στα λόγια κι έργα του Χριστού.
Και γω εχω συναντησει πνευματικους που με απογοητευσαν. Πρεπει να βρεις τον καταλληλο. Και καταλληλος και καλος πνευματικος ειναι αυτος που πρωτον, σου βγαζει απο μεσα τον αρρωστημενο φοβο για τον Θεο, δευτερον, σου δημιουργεί ευχαριστη διαθεση-χαρά και τριτον, όταν φευγεις απο κοντα του δεν εχεις αλλους προβληματισμους και ελευθερωνεσαι. Θελει λίγο ψαξιμο η αληθεια. Εως πολυ στις μερες μας γιατι η γνωση ημων των χριστιανων αυξηθηκε! Δεν μπορουμε να δεχτουμε απλοικα πραγματακια όπως οι παππουδες μας...Blackdog έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:02Δεν θιχτηκα
Πως ειμαστε σιγουροι οτι ο πνευματικος εχει το σωστο βιωμα και δεν του τα λεει λαθος η συνειδηση του;
Και μην μου πεις για το Αγ Πνευμα παλι γιατι θα κυνηγαμε την ουρα μας
Εχω παει σε πνευματικους, δεν εντυπωσιαστηκα. Δεν αποδιδω δολο στα λεγομενα τους βεβαια, να το ξεκαθαρισω αυτο.
Δεν με απογοητευσαν. Ηταν συμπαθητικοι ανθρωποι και ειμαι σιγουρος οτι αυτα που ελεγαν τα πιστευαν με την καρδια τους. Δεν φοβαμαι τον Θεο, καθε αλλο, αλλα απ οτι βλεπω τριγυρω, ΑΝ υπαρχει, μαλλον δεν ασχολειται.Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:16
Και γω εχω συναντησει πνευματικους που με απογοητευσαν. Πρεπει να βρεις τον καταλληλο. Και καταλληλος και καλος πνευματικος ειναι αυτος που πρωτον, σου βγαζει απο μεσα τον αρρωστημενο φοβο για τον Θεο, δευτερον, σου δημιουργεί ευχαριστη διαθεση-χαρά και τριτον, όταν φευγεις απο κοντα του δεν εχεις αλλους προβληματισμους και ελευθερωνεσαι. Θελει λίγο ψαξιμο η αληθεια. Εως πολυ στις μερες μας γιατι η γνωση ημων των χριστιανων αυξηθηκε! Δεν μπορουμε να δεχτουμε απλοικα πραγματακια όπως οι παππουδες μας...
Ο Χριστος σιώπησε γιατί ήταν σαν να έλεγε στον Πιλάτο, τόσο αναίσθητος είσαι που δεν καταλαβαίνεις ότι η αλήθεια είμαι εγώ;Blackdog έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:26Δεν με απογοητευσαν. Ηταν συμπαθητικοι ανθρωποι και ειμαι σιγουρος οτι αυτα που ελεγαν τα πιστευαν με την καρδια τους. Δεν φοβαμαι τον Θεο, καθε αλλο, αλλα απ οτι βλεπω τριγυρω, ΑΝ υπαρχει, μαλλον δεν ασχολειται.Νατάσα έγραψε: ↑02 Μάιος 2022, 15:16
Και γω εχω συναντησει πνευματικους που με απογοητευσαν. Πρεπει να βρεις τον καταλληλο. Και καταλληλος και καλος πνευματικος ειναι αυτος που πρωτον, σου βγαζει απο μεσα τον αρρωστημενο φοβο για τον Θεο, δευτερον, σου δημιουργεί ευχαριστη διαθεση-χαρά και τριτον, όταν φευγεις απο κοντα του δεν εχεις αλλους προβληματισμους και ελευθερωνεσαι. Θελει λίγο ψαξιμο η αληθεια. Εως πολυ στις μερες μας γιατι η γνωση ημων των χριστιανων αυξηθηκε! Δεν μπορουμε να δεχτουμε απλοικα πραγματακια όπως οι παππουδες μας...
Για να συνοψισω δεν πιστευω κανεναν που λεει οτι ξερει πως "σκεφτεται" ο Θεος και τι πλανα κανει για την ανθρωποτητα. Κανεναν που να λεει οτι κατεχει την αληθεια.
Τον Ιδιο τον Χριστο (κατα ΚΔ) οταν τον ρωτησε ο ΠΠ "τι εστιν αληθεια;" σωπασε. Πως βρεθηκαν μετα τοσοι γνωστες, ειναι κατι αξιοπεριεργο.