Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 06 Ιουν 2022, 19:35

μακρυφτερε κοτσιφα,
αυτο με τους ινδικους θεους-αντιθεους ειναι παραλληλο των σαντερος που εχουν ο καθενας τον δικο του σαντο...
λατιναφρο σαντερια - βουντου...
ινδικοι θεοι - αντιθεοι

παραλληλισμοι 20.000 km μακρυα...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 06 Ιουν 2022, 19:37

Antares έγραψε:
06 Ιουν 2022, 19:26
Έλληνες είμαστε, γιατί να γίνουμε βουδιστές;
Ενδιαφέρον για οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και μάλιστα μια με τόσους πιστούς και από τις αρχαιότερες του κόσμου, πάντα υπάρχει, γιατί είμαστε Έλληνες και Ελληνίδες.
Ή να αποποιηθούμε αυτήν την ιδιότητα;
το ελληνας ειναι εθνοτητα και γλωσσα και το αλλο ειναι φιλοσοφικη σχολη των ιμαλαιων
ανετα μπορεις να εισαι οτι θελεις και να μενεις και ελληνας...
που ειναι το προβλημα;

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 06 Ιουν 2022, 19:42

taxalata xalasa έγραψε:
06 Ιουν 2022, 19:37
το ελληνας ειναι εθνοτητα και γλωσσα και το αλλο ειναι φιλοσοφικη σχολη των ιμαλαιων
που ειναι το προβλημα;
Συμφωνώ σε αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο ακαδημαικά.
Κάποτε ήθελα να γίνω βουδίστρια, αλλά με απέτρεψε ένα όνειρο.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 06 Ιουν 2022, 20:55

Antares έγραψε:
06 Ιουν 2022, 19:42
taxalata xalasa έγραψε:
06 Ιουν 2022, 19:37
που ειναι το προβλημα;
Συμφωνώ σε αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο ακαδημαικά.
Κάποτε ήθελα να γίνω βουδίστρια, αλλά με απέτρεψε ένα όνειρο.
τι όνειρο; το θυμάσαι ; μπορείς να μας το πεις; :g030:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 06 Ιουν 2022, 21:00

taxalata xalasa έγραψε:
06 Ιουν 2022, 19:35
μακρυφτερε κοτσιφα,
αυτο με τους ινδικους θεους-αντιθεους ειναι παραλληλο των σαντερος που εχουν ο καθενας τον δικο του σαντο...
λατιναφρο σαντερια - βουντου...
ινδικοι θεοι - αντιθεοι

παραλληλισμοι 20.000 km μακρυα...
Στον Βουδδισμό οι Θεοί δεν έχουν αντίστοιχο Αντίθεο... απλά ορισμένα όντα ζηλεύουν τους Θεούς.

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 06 Ιουν 2022, 22:31

taxalata xalasa έγραψε:
06 Ιουν 2022, 18:25
O I έγραψε:
06 Ιουν 2022, 17:33
Antares έγραψε:
06 Ιουν 2022, 16:40
Δεν έχω καταλάβει. Στην Νιρβάνα φτάνει όποιος προσέχει να μην έχει κάρμα ή να έχει καλό κάρμα, με καλές πράξεις ή δεν έχω καταλάβει σωστά; Αν έχεις αποκτήσει κάρμα σ' αυτή την ζωή, έχεις και επιθυμίες, δεν θέλεις να αφήσεις ατιμώρητους εγκληματίες για παράδειγμα. Θα ήθελες να τιμωρήσεις από κάποιο ανώτερο επίπεδο.
Στους Έλληνες η έννοια της δικαιοσύνης είναι θεμελιώδης, τουλάχιστον στο 4% της ελληνικής γραμματείας που έχει σωθεί. Δεν φτάνει κανείς πουθενά, αν δεν περάσει από την δικαιοσύνη.
Στη Νιρβάνα φτάνει κάποιος φαντασμένος που νομίζει - όσο ενάρετος κι αν νομίζει ότι είναι στην εδώ ζωή, ακόμα κι αν δεν πατάει μυρμήγκι, δε σκοτώνει κουνούπι, δεν πίνει νερό ούτε αναπνέει, όπως λέει και ο Άφαντος πιο πάνω - ότι αν δει τον Θεό δεν θα φοβηθεί αλλά θα είναι σε μια φάση αιωνίας ευφορίας με ενέργειες ανενεργείς και επιλογές απαθείς.

Οι αρετές της δικαιοσύνης είναι δύο για τους πιστούς και μία - η δεύτερη - για τον οποιονδήποτε.

1η Ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου.

2η Ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν.

και που ειναι ο φοβος που περιεγραψες; Γιατι να φοβηθει τον θεο, αν τον δει ο φαντασμενος νιρβανιος;

Ουτε στην 1η ουτε στην 2η υπαρχει η λεξη φοβος.... Από που την εβγαλες εσυ ;
Όταν έρθει η ώρα σου να πεθάνεις (εύχομαι με φυσιολογικό θάνατο, πλήρη διαύγεια και ΠΛΗΡΗΣ ημερών) έλα να μου πεις τι θα είναι αυτό που θα σε φοβίζει εκείνη την ώρα.
Έτσι για δείγμα... :a108:

Τα άλλα που λέει ο νηματοθέτης είναι προσωπικές "διδασκαλίες" κρφξλα, που δεν απαντούν ξεκάθαρα σε καμία ερώτηση που του τέθηκε.

Ο.Ι.
μην επιμενεις να εκτοξευεις φοβο ωστε να κολλησει πανω στους αλλους...εχουμε ασπιδα προστασιας.... Για πε να την υιοθετήσω αν έρθει το τέλος μου με πλήρη διαύγεια

προσπαθησε να συμβαδιζεις με τις λεξεις που βλεπεις στα ιδια που παραθετεις, οπου δεν αναφερεται η λεξη φοβος και την επιννοεις εσυ, και αποφεύγεις να την απαντήσεις; Μη μου πεις ότι φοβάσαι :o σουρνοντάστην με κοτσαδωρο.... Δε σ' άρεσε το παράδειγμα; Ερώτηση ακοτσαδώρητ.εί :003:

και δεν απαντας ποθεν εβγαλες την λεξη φοβος απο τα γραπτα σου 1η... και 2η... ωστε να την βαζεις ως γραφομενη απο τον ιμαλαιο νιρβανιο σε μια ειρωνικη προταση για να εχει βαση το επιχειρημα σου... πόθενπουθενπουθεναθεν κβασιμότατον ουδενοθεν

απο την μαυρη τρυπα; από την "ακοτσαδώρητ.εί" ερώτηση, αναπανταξολ

αυτο δειχνει το αντιθετο απο την 2η αρετη της δικαιοσυνης που ευαγγελιζεσαι κατα τ αλλα... γνώμσ :102:

αυτος δεν πειραζει ουτε μυρμιδονα και θελει να σταματησει να αναπνεει για να μην αποθανουν τα μικροβια.....και εσυ του κανεις bullying...; πόθεν έσχεστ

:p2: Μηπως αυτο λεγεται φαρσαϊισμός; διαπίστωση λέγεται
bullo φαρσαρεις...; ουχί τίμιε ρήτωρ
κοιταξε το στον γιατρο.... λογω της 2ης στο λεω.... ντεν μπουλαριζω φιλικα... :8)καγώ φιλικά χαχαντζεκινζω :wink

θεσπα... ο μακρυφτερος ειναι πετουμενο και ταξιδευει.... αστον να δει οτι δεν θα συναντησει κυκλωπες μπλάρς δούθφαλσμέν :xena: οπως εγραψε και ο ποιητης....ο κωννος ο σκαφτης...
:8)

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 06 Ιουν 2022, 23:14

O I έγραψε:
06 Ιουν 2022, 22:31
taxalata xalasa έγραψε:
O I έγραψε:
06 Ιουν 2022, 17:33

Στη Νιρβάνα φτάνει κάποιος φαντασμένος που νομίζει - όσο ενάρετος κι αν νομίζει ότι είναι στην εδώ ζωή, ακόμα κι αν δεν πατάει μυρμήγκι, δε σκοτώνει κουνούπι, δεν πίνει νερό ούτε αναπνέει, όπως λέει και ο Άφαντος πιο πάνω - ότι αν δει τον Θεό δεν θα φοβηθεί αλλά θα είναι σε μια φάση αιωνίας ευφορίας με ενέργειες ανενεργείς και επιλογές απαθείς.

Οι αρετές της δικαιοσύνης είναι δύο για τους πιστούς και μία - η δεύτερη - για τον οποιονδήποτε.

1η Ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου.

2η Ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν.

και που ειναι ο φοβος που περιεγραψες; Γιατι να φοβηθει τον θεο, αν τον δει ο φαντασμενος νιρβανιος;

Ουτε στην 1η ουτε στην 2η υπαρχει η λεξη φοβος.... Από που την εβγαλες εσυ ;
Όταν έρθει η ώρα σου να πεθάνεις (εύχομαι με φυσιολογικό θάνατο, πλήρη διαύγεια και ΠΛΗΡΗΣ ημερών) έλα να μου πεις τι θα είναι αυτό που θα σε φοβίζει εκείνη την ώρα.
Έτσι για δείγμα... :a108:

Τα άλλα που λέει ο νηματοθέτης είναι προσωπικές "διδασκαλίες" κρφξλα, που δεν απαντούν ξεκάθαρα σε καμία ερώτηση που του τέθηκε.

Ο.Ι.
μην επιμενεις να εκτοξευεις φοβο ωστε να κολλησει πανω στους αλλους...εχουμε ασπιδα προστασιας.... Για πε να την υιοθετήσω αν έρθει το τέλος μου με πλήρη διαύγεια το απαντας μονος σου στο 1η... αφου

προσπαθησε να συμβαδιζεις με τις λεξεις που βλεπεις στα ιδια που παραθετεις, οπου δεν αναφερεται η λεξη φοβος και την επιννοεις εσυ, και αποφεύγεις να την απαντήσεις; Μη μου πεις ότι φοβάσαι :o σουρνοντάστην με κοτσαδωρο.... Δε σ' άρεσε το παράδειγμα; Ερώτηση ακοτσαδώρητ.εί :003: δεν καταλαβα τι αποφευγω να απαντησω.... σπαστο και ξαναριχτο...

και δεν απαντας ποθεν εβγαλες την λεξη φοβος απο τα γραπτα σου 1η... και 2η... ωστε να την βαζεις ως γραφομενη απο τον ιμαλαιο νιρβανιο σε μια ειρωνικη προταση για να εχει βαση το επιχειρημα σου... πόθενπουθενπουθεναθεν κβασιμότατον ουδενοθεν νικοτσαροδεν .... το ινκοτσαροδε διαβάλουχθεν.... :003:

απο την μαυρη τρυπα; από την "ακοτσαδώρητ.εί" ερώτηση, αναπανταξολ. οκ αντιλαβων.... εκ fun τ' αστικού....

αυτο δειχνει το αντιθετο απο την 2η αρετη της δικαιοσυνης που ευαγγελιζεσαι κατα τ αλλα... γνώμσ :102: γνώνμμ... :8)

αυτος δεν πειραζει ουτε μυρμιδονα και θελει να σταματησει να αναπνεει για να μην αποθανουν τα μικροβια.....και εσυ του κανεις bullying...; πόθεν έσχεστ πουδε εχει σχεση; ολουθεnalis :g030:

:p2: Μηπως αυτο λεγεται φαρσαϊισμός; διαπίστωση λέγεται του Διος το credit ; Πόσο credit εχεις στην κάρτα'σ
κοιταξε το στον γιατρο.... λογω της 2ης στο λεω.... ντεν μπουλαριζω φιλικα... :8)καγώ φιλικά χαχαντζεκινζω :wink

θεσπα... ο μακρυφτερος ειναι πετουμενο και ταξιδευει.... αστον να δει οτι δεν θα συναντησει κυκλωπες μπλάρς δούθφαλσμέν :xena: οπως εγραψε και ο ποιητης....ο κωννος ο σκαφτης...

Ο.Ι.
:tyr:

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 06 Ιουν 2022, 23:17

ο φόβος την ώρα του θανάτου οδηγεί σε κατώτερα πεδία
ο φόβος προέρχεται από την άγνοια για την μεταθάνατω ζωή...

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 06 Ιουν 2022, 23:19

tanipteros έγραψε:
06 Ιουν 2022, 18:56
O I έγραψε:
06 Ιουν 2022, 18:00
Ο.Ι.
Κατά τον Βουδδισμό οι Θεοί είναι όντα που συσώρευσαν πολύ θετικό κάρμα, ζουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους ανθρώπους και για αυτό οι άνθρωποι εσφαλμένα τους θεωρούν αθάνατους.
Ζουν σε συνθήκες ευμάρειας και ό,τι επιθυμούν το έχουν.
Συχνά κάνουν πολέμους με όντα που τους ζηλεύουν τους Αντίθεους.
Ο μύθος λέει ότι οι Αντίθεοι είναι σε μόνιμο πόλεμο με τους Θεούς για την διεκδίκιση του Δένδρου της Επιθυμίας που έχει ρίζα και κορμό στο πεδίο των αντίθεων αλλά τα κλαδιά και τα φύλλα του υψώνονται μέχρι το πεδίο των Θεών !!!

Οι Θεοί όλοι πάσχουν από υπερβολική περηφάνια και αυτό σταδιακά τους δημιουργεί αρνητικό κάρμα.
Όταν πεθαίνει ένας Θεός προσπαθεί να συγκρατήσει όλη την ευμάρεια που έμαθε να ζει αλλά μάταια δεν το καταφέρνει.
Όσοι Θεοί αποτυγχάνουν να ξαναγεννηθούν σε Θεϊκό πεδίο πέφτουν στο πεδίο των ζώων ή της κολάσεως απευθείας και αυτό είναι πολύ οδυνηρό για την οντότητα τους.
:p2:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 06 Ιουν 2022, 23:20

O I έγραψε:
06 Ιουν 2022, 23:19
tanipteros έγραψε:
06 Ιουν 2022, 18:56
O I έγραψε:
06 Ιουν 2022, 18:00
Ο.Ι.
Κατά τον Βουδδισμό οι Θεοί είναι όντα που συσώρευσαν πολύ θετικό κάρμα, ζουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους ανθρώπους και για αυτό οι άνθρωποι εσφαλμένα τους θεωρούν αθάνατους.
Ζουν σε συνθήκες ευμάρειας και ό,τι επιθυμούν το έχουν.
Συχνά κάνουν πολέμους με όντα που τους ζηλεύουν τους Αντίθεους.
Ο μύθος λέει ότι οι Αντίθεοι είναι σε μόνιμο πόλεμο με τους Θεούς για την διεκδίκιση του Δένδρου της Επιθυμίας που έχει ρίζα και κορμό στο πεδίο των αντίθεων αλλά τα κλαδιά και τα φύλλα του υψώνονται μέχρι το πεδίο των Θεών !!!

Οι Θεοί όλοι πάσχουν από υπερβολική περηφάνια και αυτό σταδιακά τους δημιουργεί αρνητικό κάρμα.
Όταν πεθαίνει ένας Θεός προσπαθεί να συγκρατήσει όλη την ευμάρεια που έμαθε να ζει αλλά μάταια δεν το καταφέρνει.
Όσοι Θεοί αποτυγχάνουν να ξαναγεννηθούν σε Θεϊκό πεδίο πέφτουν στο πεδίο των ζώων ή της κολάσεως απευθείας και αυτό είναι πολύ οδυνηρό για την οντότητα τους.
:p2:

Ο.Ι.
μόνο να τρολάρεις μπορείς είναι φανερή η ανικανότητα σου για συζήτηση

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 06 Ιουν 2022, 23:21

tanipteros έγραψε:
06 Ιουν 2022, 23:17
ο φόβος οδηγεί στο πεδίο των ζώων...

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 06 Ιουν 2022, 23:23

tanipteros έγραψε:
06 Ιουν 2022, 23:21
tanipteros έγραψε:
:smt018
Η "Περσεφόνη" απλά πρέπει να πάρει το τίμημα.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 06 Ιουν 2022, 23:26

ksk έγραψε:
06 Ιουν 2022, 23:23
tanipteros έγραψε:
tanipteros έγραψε:
:smt018
Η "Περσεφόνη" απλά πρέπει να πάρει το τίμημα.
ό,τι αποδέχεσαι αυτό θα βιώσεις

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 06 Ιουν 2022, 23:27

tanipteros έγραψε:
tanipteros έγραψε:
Αν μου επιτρέπεις μία σοβαρή απορία :D

Υπάρχει διαφορά στον τρόπο προσευχής των βουδιστων από τον τρόπο προσευχής σε άλλες θρησκείες;

Στην βουδιστική προσευχή νομίζω ότι παίρνεις δύναμη και φώτιση από τον εαυτό σου και όχι από μία θεϊκή υπερφυσική δύναμη

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 06 Ιουν 2022, 23:28

taxalata xalasa έγραψε:
06 Ιουν 2022, 23:14
O I έγραψε:
06 Ιουν 2022, 22:31
taxalata xalasa έγραψε:

μην επιμενεις να εκτοξευεις φοβο ωστε να κολλησει πανω στους αλλους...εχουμε ασπιδα προστασιας.... Για πε να την υιοθετήσω αν έρθει το τέλος μου με πλήρη διαύγεια το απαντας μονος σου στο 1η... αφου

προσπαθησε να συμβαδιζεις με τις λεξεις που βλεπεις στα ιδια που παραθετεις, οπου δεν αναφερεται η λεξη φοβος και την επιννοεις εσυ, και αποφεύγεις να την απαντήσεις; Μη μου πεις ότι φοβάσαι :o σουρνοντάστην με κοτσαδωρο.... Δε σ' άρεσε το παράδειγμα; Ερώτηση ακοτσαδώρητ.εί :003: δεν καταλαβα τι αποφευγω να απαντησω.... σπαστο και ξαναριχτο...

και δεν απαντας ποθεν εβγαλες την λεξη φοβος απο τα γραπτα σου 1η... και 2η... ωστε να την βαζεις ως γραφομενη απο τον ιμαλαιο νιρβανιο σε μια ειρωνικη προταση για να εχει βαση το επιχειρημα σου... πόθενπουθενπουθεναθεν κβασιμότατον ουδενοθεν νικοτσαροδεν .... το ινκοτσαροδε διαβάλουχθεν....:003:

απο την μαυρη τρυπα; από την "ακοτσαδώρητ.εί" ερώτηση, αναπανταξολ. οκ αντιλαβων.... εκ fun τ' αστικού....

αυτο δειχνει το αντιθετο απο την 2η αρετη της δικαιοσυνης που ευαγγελιζεσαι κατα τ αλλα... γνώμσ:102: γνώνμμ... :8)

αυτος δεν πειραζει ουτε μυρμιδονα και θελει να σταματησει να αναπνεει για να μην αποθανουν τα μικροβια.....και εσυ του κανεις bullying...; πόθεν έσχεστ πουδε εχει σχεση; ολουθεnalis :g030:

:p2: Μηπως αυτο λεγεται φαρσαϊισμός; διαπίστωση λέγεται του Διος το credit ; Πόσο credit εχεις στην κάρτα'σ

Ο.Ι.
:tyr:
:sal5:

Ο.Ι. ουγκ ;12218

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών