Το περίμενα, αγαπητέ μου χλαπάτσα Λεπόν: 4 χρόνια φροντιστήρια( δεν αναγνωρίζονται ως υπηρεσία) + παράλληλα 2 χρόνια ιδιωτικό σχολείο + 22 χρόνια στο δημόσιο .
Η αριθμητική σου πάσχει ,να το κοιτάξεις , αλλιώς θα φεύγουν οι πελάτες απ' το μαγαζί.
Πόσα σπίτια μπορεί να βρει κάποιος σε ένα χωριό? Επιπλέον, δε ζούμε στο Βέλγιο ή την Ιαπωνία. Κάθε μετακίνηση στην ελληνική επαρχίαΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 17:24ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 14:22Ξεχάσατε ένα βασικό point. Ας πούμε πως αύριο ξυπνάει ένας Αθηναίος και αποφασίζει στο ξεκάρφωτο να μετακομίσει στην Πάτρα
ή την Λαμία. Πολύ περισσότερο στους Σοφάδες της Καρδίτσας ή τη Φολέγανδρο. Έχετε την εντύπωση πως σε αυτά τα μέρη οι διαθέσιμες
κατοικίες είναι πολλές? Και επειδή υποψιάζομαι την απάντηση, ναι θεωρητικά αν υπάρξει μεταναστευτικό ρεύμα από την Αθήνα στην
επαρχία θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες κατοικίες. Στην πράξη όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος.
.
Αυτό ειναι πρόβλημα μόνο για την επαρχιακή " Πόλη ".....όχι για τα χωριά που βρίσκονται 5-10 λεπτά αποσταση απ αυτή.....
Στα διπλανά χωριά μπορείς να βρείς πολύ χαμηλα ενοίκια.....
.
ευτυχως δεν γιναμε κινα,παλι καλα να λεςChilloutbuddy έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 17:47Eκεί που έχουνε δίκιο είναι ότι υπάρχουνε ένα σωρό επιχειρήσεις που μπορείς να κάνεις απ'το σπίτι, και μετά να μη ρωτάς κανέναν πόσο θα δουλεύεις και από πού θα δουλεύεις. Αλλά δεν είναι δουλειές πληκτρολόγιου και βαριέμαι να τις ξαναλέω γιατί δεν έχω δει ποτέ κανέναν να ενδιαφέρεται. Ό,τι έχει σχέση με χέρια έχει ψιλοπεθάνει στην Ελλάδα, χωρίς λόγο κι αιτία όμως.
Εδώ ρε μλκες πέθανε ο Αννίβας που έφτιαχνε τις απίστευτες βάρκες τις Χάνιμπαλ, και ανέβασε ένα βίντεο στο γιουτούμπ μέσα στο εργαστήριο του 100 χρονών άνθρωπος, και λέει έχει να πατήσει παιδί να του ζητήσει δουλειά δεκαετίες, και δεν έχει πού να τ'αφήσει. Και μίλαγε και έβλεπες από πίσω όλα του τα καλούπια και τα πατρόν και τα σχέδια, συσσωρευμένη σοφία και ιδιοφυία χρόνων, και δεν πήγε ένας άνθρωπος να τα πάρει. Και πέθανε και ακόμα εκεί είναι απ'ότι έμαθα, κάποιος στην οικογένειά του σκέφτεται μπας και το κάνει μουσείο... Άκου εκεί μουσείο. Να κλαις δηλαδή κανονικά.
και εντελως αμορφωτος. του δημοτικου, ουτε ναυπηγικη ειχε σπουδασει, τιποτα απολυτως. και ειδικα στους αγωνες, η γαστρα του εχει αφησει ιστορια, ακομη οτι μτχ τετοιο υπαρχει πουλιεται για χρυσαφι.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 17:55Χάνιμπαλ
Δεν ξέρω αν τα θυμάται κανείς, που κάνανε κάποτε αγώνες στη Βουλιαγμένη και κερδίζαν πάντα αυτά; Αν το'χεις δει μια φορά δεν το ξεχνάς, δεν έχει κανείς άλλος τέτοιο σχέδιο. Πήγαινε 50 μίλια στο νερό και έκανε ένα έτσι κι έστριβε 90 μοίρες, δεν το έπιανε ο νους.
Στύγιος έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 17:56
Το περίμενα, αγαπητέ μου χλαπάτσα Λεπόν: 4 χρόνια φροντιστήρια( δεν αναγνωρίζονται ως υπηρεσία) + παράλληλα 2 χρόνια ιδιωτικό σχολείο + 22 χρόνια στο δημόσιο .
Η αριθμητική σου πάσχει ,να το κοιτάξεις , αλλιώς θα φεύγουν οι πελάτες απ' το μαγαζί.
Ε, όταν πας να κάνεις την περίεργη μερακλήδικη δουλειά των ονείρων σου, είναι λογικό ρίσκο να μην μπορείς να βρει κάποιον που να είναι κι αυτουνού η μερακλήδικη δουλειά των ονείρων του. Το ότι δεν μπορούσε να βρει έναν που πάει απλά για μεροκάματο, δεν το πιστεύω.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 17:47Eκεί που έχουνε δίκιο είναι ότι υπάρχουνε ένα σωρό επιχειρήσεις που μπορείς να κάνεις απ'το σπίτι, και μετά να μη ρωτάς κανέναν πόσο θα δουλεύεις και από πού θα δουλεύεις. Αλλά δεν είναι δουλειές πληκτρολόγιου και βαριέμαι να τις ξαναλέω γιατί δεν έχω δει ποτέ κανέναν να ενδιαφέρεται. Ό,τι έχει σχέση με χέρια έχει ψιλοπεθάνει στην Ελλάδα, χωρίς λόγο κι αιτία όμως.
Εδώ ρε μλκες πέθανε ο Αννίβας που έφτιαχνε τις απίστευτες βάρκες τις Χάνιμπαλ, και ανέβασε ένα βίντεο στο γιουτούμπ μέσα στο εργαστήριο του 100 χρονών άνθρωπος, και λέει έχει να πατήσει παιδί να του ζητήσει δουλειά δεκαετίες, και δεν έχει πού να τ'αφήσει. Και μίλαγε και έβλεπες από πίσω όλα του τα καλούπια και τα πατρόν και τα σχέδια, συσσωρευμένη σοφία και ιδιοφυία χρόνων, και δεν πήγε ένας άνθρωπος να τα πάρει. Και πέθανε και ακόμα εκεί είναι απ'ότι έμαθα, κάποιος στην οικογένειά του σκέφτεται μπας και το κάνει μουσείο... Άκου εκεί μουσείο. Να κλαις δηλαδή κανονικά.
Γιατί ρε μάστορα τόσα λίγα; Η δική μου σύνταξη είναι €1.256 καθαρά και δεν έχει βγεί ακόμη η επικουρική. Ακριβέστερα, τόση θα είναι από 01/01/2023 γιατί το πήρα απόφαση και σταματώ την δουλειά μετά τις 31/12/2022. Τώρα έχω μείωση 30% λόγω εργασίας. Αλλά και πάλι, από 01/01/2023 θα δοθεί αύξηση περί το 7%.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Μπα γιατί; Και απειροστικούς λογισμούς γουστάρω και νόμους του Νεύτωνα. Άντε μη σου γαμήσω επίσης τα τζάουλ και τα ωμΑσέβαστος έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:13
ναι ξερω, και δεα στην αεροπορια.
κοιτα μη σου ξεφυγει καμμια αιμοδοτικη, και λουφαρεις καμμια μερα λιγοτερο και σε πιασει καταθλιψη.
ως φιλολογος δε σε παιρνει να λες για αριθμητικη.
Ε τι που πήγανε, τις βιομηχανίες τις φτάνεις κάπου και μετά τις πουλάς σε μια πολυεθνική και πας να ζήσεις τη ζωή σου, αυτό είναι το σωστό. Και μετά η πολυεθνική ό,τι αξίζει το λύνει και το πάει κάπου φτηνότερα και ευκολότερα. Δεν έχει συμβεί μόνο στην Ελλάδα, σε πολλά μέρη έχει συμβεί, και δεν είναι αυτό το πρόβλημα.Antares έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:03Αν υπήρχαν εργοστάσια που να κατασκεύαζαν κάτι και να πλήρωναν αξιοπρεπή ημερομίσθια, δεν θα πήγαινε ο κόσμος;
Θα πήγαινε έστω και part time όπως γίνεται σε βιομηχανικές χώρες.
Αλλά πως συμβαίνει αυτό και εξαφανίζονται όλοι από την Ελλάδα, ακόμη και όταν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επένδυση, δεν καταλαβαίνω.
Ή πως εξαφανίσθηκαν και οι ελληνικές βιομηχανίες.
Θα ήθελα να φτιάχνω και να πουλάω βότανα και παραφαρμακευτικά σκευάσματα από την Ηπειρώτικη γη. Μου φαίνεται αδύνατον.
Γιατί μας έχουν γ@μήσει πατόκορφα με το Ενιαίο Μισθολόγιο απ' το 2014.Leporello έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:19Γιατί ρε μάστορα τόσα λίγα; Η δική μου σύνταξη είναι €1.256 καθαρά και δεν έχει βγεί ακόμη η επικουρική. Ακριβέστερα, τόση θα είναι από 01/01/2023 γιατί το πήρα απόφαση και σταματώ την δουλειά μετά τις 31/12/2022. Τώρα έχω μείωση 30% λόγω εργασίας. Αλλά και πάλι, από 01/01/2023 θα δοθεί αύξηση περί το 7%.
Ε άμα δεν πιστεύεις πάρε να τ'ακούσεις απ'τον ίδιο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:16Ε, όταν πας να κάνεις την περίεργη μερακλήδικη δουλειά των ονείρων σου, είναι λογικό ρίσκο να μην μπορείς να βρει κάποιον που να είναι κι αυτουνού η μερακλήδικη δουλειά των ονείρων του. Το ότι δεν μπορούσε να βρει έναν που πάει απλά για μεροκάματο, δεν το πιστεύω.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 17:47Eκεί που έχουνε δίκιο είναι ότι υπάρχουνε ένα σωρό επιχειρήσεις που μπορείς να κάνεις απ'το σπίτι, και μετά να μη ρωτάς κανέναν πόσο θα δουλεύεις και από πού θα δουλεύεις. Αλλά δεν είναι δουλειές πληκτρολόγιου και βαριέμαι να τις ξαναλέω γιατί δεν έχω δει ποτέ κανέναν να ενδιαφέρεται. Ό,τι έχει σχέση με χέρια έχει ψιλοπεθάνει στην Ελλάδα, χωρίς λόγο κι αιτία όμως.
Σιγά μη δω βίντεο τέτοιας διάρκειας ρε. Δεν εννοούσα ότι δεν πιστεύω εσένα, αλλά δεν ξέρεις τι εννοεί αυτός όταν το λέει, πόσο προσπάθησε, πού έβαλε αγγελίες, ποιους απέρριψε χωρίς να τους μετρήσει καν ως υποψήφιους κ.ο.κ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:23Ε άμα δεν πιστεύεις πάρε να τ'ακούσεις απ'τον ίδιο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:16Ε, όταν πας να κάνεις την περίεργη μερακλήδικη δουλειά των ονείρων σου, είναι λογικό ρίσκο να μην μπορείς να βρει κάποιον που να είναι κι αυτουνού η μερακλήδικη δουλειά των ονείρων του. Το ότι δεν μπορούσε να βρει έναν που πάει απλά για μεροκάματο, δεν το πιστεύω.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 17:47Eκεί που έχουνε δίκιο είναι ότι υπάρχουνε ένα σωρό επιχειρήσεις που μπορείς να κάνεις απ'το σπίτι, και μετά να μη ρωτάς κανέναν πόσο θα δουλεύεις και από πού θα δουλεύεις. Αλλά δεν είναι δουλειές πληκτρολόγιου και βαριέμαι να τις ξαναλέω γιατί δεν έχω δει ποτέ κανέναν να ενδιαφέρεται. Ό,τι έχει σχέση με χέρια έχει ψιλοπεθάνει στην Ελλάδα, χωρίς λόγο κι αιτία όμως.
Αυτή η νοοτροπία που έχεις ότι το να φτιάχνεις βάρκες είναι "περίεργη μερακλήδικη δουλειά" είναι κάτι που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε πριν. Μιλας για χώρα με 3 χιλιάδες χρόνια παράδοση στο συγκεκριμένο πράμα.
Ναι, ενώ ψαρόβαρκες είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλούς φίλους που φτιάχνουνεDwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:35Σιγά μη δω βίντεο τέτοιας διάρκειας ρε. Δεν εννοούσα ότι δεν πιστεύω εσένα, αλλά δεν ξέρεις τι εννοεί αυτός όταν το λέει, πόσο προσπάθησε, πού έβαλε αγγελίες, ποιους απέρριψε χωρίς να τους μετρήσει καν ως υποψήφιους κ.ο.κ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:23Ε άμα δεν πιστεύεις πάρε να τ'ακούσεις απ'τον ίδιο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Οκτ 2022, 18:16
Ε, όταν πας να κάνεις την περίεργη μερακλήδικη δουλειά των ονείρων σου, είναι λογικό ρίσκο να μην μπορείς να βρει κάποιον που να είναι κι αυτουνού η μερακλήδικη δουλειά των ονείρων του. Το ότι δεν μπορούσε να βρει έναν που πάει απλά για μεροκάματο, δεν το πιστεύω.
Αυτή η νοοτροπία που έχεις ότι το να φτιάχνεις βάρκες είναι "περίεργη μερακλήδικη δουλειά" είναι κάτι που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε πριν. Μιλας για χώρα με 3 χιλιάδες χρόνια παράδοση στο συγκεκριμένο πράμα.
Σε αυτό με τη νοοτροπία μπορεί να έχεις δίκιο αλλά δεν μιλάμε και για ψαρόβαρκες για να λες 3 χιλιάδες χρόνια, για χειροποίητες αγωνιστικές μιλάμε, νομίζω δικαιολογημένα το λέω μερακλήδικη δουλειά. Αν ήταν custom supercars θα ήταν πιο προφανές.