Κραχ στα ακίνητα!

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Κραχ στα ακίνητα!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Οκτ 2022, 21:07

Daje έγραψε:
26 Οκτ 2022, 20:26
Ερμής έγραψε:
26 Οκτ 2022, 18:45
Daje έγραψε:
26 Οκτ 2022, 18:03
Μιλάτε για μύρια λες και είναι στραγάλια και μετά μου θέλετε και με 2300 και δίχως να στήσετε Κωλαράκι, σπιτι στην Μαρίνα Φλοισβου.
Έχω άδικο λοιπόν εγώ που ζητάω να είναι ΣΤΗΤΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΑ?
Δε μίλησα εγώ για μυριο.
Το κράτος για Φλοίσβο τόσο δίνει αξία. 2300.
Ακόμη δε καταλαβαίνω αφού σας αρέσει ο άκρατος καπιταλισμός γιατι μυξοκλαιτε και δε Θέλετε να φορολογείται επί της εμπορικής;
Κατά τα άλλα τρελιτσα.
Να φορολογουνται ΟΛΑ όμως.
Τα κρυπτονομισματα, τα μετρητα, τα ακίνητα, τα ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ, όλα.
Επιτέλους συμφωνήσαμε.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 31 Οκτ 2022, 09:46

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 31 Οκτ 2022, 17:00

https://www.kathimerini.gr/society/5621 ... politikis/

ούτε με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του συμβουλίου ασφαλείας του οεε δεν βλέπω να πέφτουν οι τιμές :e040:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
unreal
Phorum.gr user: unreal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από unreal » 31 Οκτ 2022, 19:12

Ερμής έγραψε:
26 Οκτ 2022, 16:54

Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως ΕΝΦΙΑ κτλπ υπολογίζονται με βάση το 2300 και όχι το 6000.
Επρεπε και εμένα στην εταιρεία να με φορολογεί βάση ενος εκτιμώμενου(αστείου) κέρδους και όχι του πραγματικού, άσχημα θα ήταν;
Τύπε μου, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος περιουσίας όχι εισοδήματος. Όποιος έχει εισοδήματα από ακίνητα φορολογείται με βάση την προβλεπόμενη κλίμακα. Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρίνεις άσχετα πράγματα μεταξύ τους.

Το πρόβλημά σου είναι με αυτούς που πωλούν/ενοικιάζουν ακίνητα, ή γενικά με όσους έτυχε για τον α ή β λόγο να έχουν ένα δικό τους σπίτι;
...in order to satisfy their mania for conquest, lives are squandered...

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 31 Οκτ 2022, 19:45

Τότε δε καταλαβαίνω γιατί να μην εξισωθουν αντικειμενική με εμπορική αξια;

Το πρόβλημα μου είναι η νοοτροπία, όχι τι δουλειά κάνει ή δεν κάνει ο καθένας.

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 31 Οκτ 2022, 20:51

Ερμής έγραψε:
31 Οκτ 2022, 19:45

Η αντικειμενική αξία πολλές φορές είναι άδικη. Ξέρω ακίνητο που η αντικειμενική αξία λέει πως είναι 162.000 ευρώ , αλλά είναι χρέπι και αυτός που το έχει δεν μπορεί να το πουλήσει ούτε 90.000.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 31 Οκτ 2022, 21:04

Ζαποτέκος έγραψε:
31 Οκτ 2022, 20:51
Ερμής έγραψε:

Η αντικειμενική αξία πολλές φορές είναι άδικη. Ξέρω ακίνητο που η αντικειμενική αξία λέει πως είναι 162.000 ευρώ , αλλά είναι χρέπι και αυτός που το έχει δεν μπορεί να το πουλήσει ούτε 90.000.
Εξίσωση λοιπόν αντικειμενικής και εμπορικής να τελειώνουμε. Δε νομίζω πως μπορεί να υπάρχει κάτι πιο δίκαιο από αυτό.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 31 Οκτ 2022, 21:07

Ερμής έγραψε:
31 Οκτ 2022, 21:04
Ζαποτέκος έγραψε:
31 Οκτ 2022, 20:51
Ερμής έγραψε:

Εξίσωση λοιπόν αντικειμενικής και εμπορικής να τελειώνουμε. Δε νομίζω πως μπορεί να υπάρχει κάτι πιο δίκαιο από αυτό.
το ζητημα ειναι πως αν πεις οτι "εξισωνω την αντικειμενικη με την εμπορικη" θεωρητικα ο αλλος μπορει να σε παει στα δικαστηρια για να διευκρινηστει τί ειναι η εμπορικη αξια

Η αντικειμενικη αξια ειναι απλως ενας τροπος να υπολογιζεις φορο περισσοτερο απο το να υπολογιζεις αξια

Εννοειται οτι ο ΕΝΦΙΑ ειναι αδικο χαρατσι. Ηταν λυση αναγκης, καλο να αντικατασταθει

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 31 Οκτ 2022, 21:11

Ο ενφια είναι ο μοναδικός ίσως δίκαιος φόρος στην Ελλάδα και πρέπει να πηγαίνει βάση εμπορικής, φυσικά θα πρέπει να εξαιρείται η κυρία κατοικία και αυτό πάλι με βάση εισοδηματικά κριτήρια . Σε τελειώνουμε πια με την κωμωδία. Ή να έχουμε αντικειμενικές αξίες σε όλα τα εμπορικά είδη.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 31 Οκτ 2022, 21:12

Ερμής έγραψε:
31 Οκτ 2022, 21:11
Ο ενφια είναι ο μοναδικός ίσως δίκαιος φόρος στην Ελλάδα και πρέπει να πηγαίνει βάση εμπορικής, φυσικά θα πρέπει να εξαιρείται η κυρία κατοικία και αυτό πάλι με βάση εισοδηματικά κριτήρια . Σε τελειώνουμε πια με την κωμωδία. Ή να έχουμε αντικειμενικές αξίες σε όλα τα εμπορικά είδη.
γιατι ειναι δικαιος φορος; να βαλουμε τοτε φορο και στις καταθεσεις και φορο στις αποθηκες υλικων.
Εχεις κυριε υλικο στην αποθηκη; φορο.

το ιδιο πραμα ειναι

παρεπιμπτοντως στην Ελλαδα ενα ακινητο εχω ολο και ολο, σιγα τον ΕΝΦΙΑ, αλλα φορος σε περιουσια και οχι σε κερδος, ειναι χαρατσι

Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 » 31 Οκτ 2022, 21:12

θελω να δω οταν θα χρειαστεί να γινουν εργα συντηρησης στις οικοδόμες των 70/80 ή και παλιότερες ποιος θα τα πληρωσει.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 31 Οκτ 2022, 21:54

talaipwros έγραψε:
31 Οκτ 2022, 21:12
Ερμής έγραψε:
γιατι ειναι δικαιος φορος; να βαλουμε τοτε φορο και στις καταθεσεις και φορο στις αποθηκες υλικων.
Εχεις κυριε υλικο στην αποθηκη; φορο.

το ιδιο πραμα ειναι

παρεπιμπτοντως στην Ελλαδα ενα ακινητο εχω ολο και ολο, σιγα τον ΕΝΦΙΑ, αλλα φορος σε περιουσια και οχι σε κερδος, ειναι χαρατσι
Μα εννοείται πως αν έχεις απόθεμα μετα το περας της χρησης στην αποθήκη φορολογείται σε μια εταιρεία.

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 01 Νοέμ 2022, 11:50

Ερμής έγραψε:

ρε συ ξεχασες την φασουλα που επι τσιπρα κανανε διαμαρτυρια οι κατοικοι του ψυχικου για μεγαλες αντικειμενικες και μολις βγηκε η ΝΔ οχι μονο τις μειωσε αλλα εκανε και αναδρομικο αντιλογισμο για να μην πληρωσουν ενφια κανα δυο χρονια?

το ολο θεμα ειναι ποιος εχει τις ακρες να πετυχει αυτο που θελει καθε φορα :102::102::102:
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 01 Νοέμ 2022, 12:00

Ερμής έγραψε:
Eιναι πολύ άδικος φόρος.
Εγώ έχω κάποια ακίνητη περιουσία αλλά πολύ χαμηλά εισοδήματα και πληρώνω δυσανάλογα πολύ φόρο.
Προσπαθώ να πουλήσω ακίνητα, όχι τίποτα ιδιαίτερο, για να επιβιώσω.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 01 Νοέμ 2022, 12:25

alekhine έγραψε:
01 Νοέμ 2022, 11:50
Ερμής έγραψε:

ρε συ ξεχασες την φασουλα που επι τσιπρα κανανε διαμαρτυρια οι κατοικοι του ψυχικου για μεγαλες αντικειμενικες και μολις βγηκε η ΝΔ οχι μονο τις μειωσε αλλα εκανε και αναδρομικο αντιλογισμο για να μην πληρωσουν ενφια κανα δυο χρονια?

το ολο θεμα ειναι ποιος εχει τις ακρες να πετυχει αυτο που θελει καθε φορα :102::102::102:
Υπάρχει περίπτωση αυτος που έχει 50τμ στο κερατσίνι να έχει περισσότερες άκρες απο αυτόν που έχει 10 σπίτια στο Ψυχικό;
Εχω ξαναπεί πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκωλιάσει τους μεγαλοαεργους θα τον ψηφίσω, αλλά μετά λεω, θα ξεκωλιάσει τους Παπαδημούληδες; Θα ξεκωλιάσει τα σπλάχνα του; Με τίποτα
Ίακχος έγραψε:
01 Νοέμ 2022, 12:00
Ερμής έγραψε:
Eιναι πολύ άδικος φόρος.
Εγώ έχω κάποια ακίνητη περιουσία αλλά πολύ χαμηλά εισοδήματα και πληρώνω δυσανάλογα πολύ φόρο.
Προσπαθώ να πουλήσω ακίνητα, όχι τίποτα ιδιαίτερο, για να επιβιώσω.
για την πρώτη κατοικία είναι άδικος.
Αν έχεις ακίνητα και θες να τα δώσεις για να εξασφαλίσεις το μέλλον των δισέγγονων σου τοτε θα τα κρατήσεις για πάντα.
Τα ακίνητα είναι επένδυση, οι επενδύσεις άλλοτε αποδίδουν, άλλοτε χάνεις. Μεγάλο λάθος να νομίζουν κάποιοι οτι απο μια επένδυση δε χανεις ποτε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών