Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
mec

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 09 Αύγ 2018, 19:52

Ασέβαστος έγραψε:
09 Αύγ 2018, 11:21
sharp έγραψε:
09 Αύγ 2018, 10:56
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι επικρατεί στον δυτικό κόσμο μια τάση που δείχνει και την παρακμή του και που είναι, ότι μάς κουράζει το βγάζουμε άχρηστο.
κοινη λογικη ειναι.

ελπιζω συντομα να μην υπαρχει πανω απο μια γλωσσα, σε ολο τον κοσμο. τι βλακεια ειναι αυτη να μη μπορουμε οι ανθρωποι να συννενοηθουμε.
Κι εγώ έτσι πιστεύω. Αν δεις επαγγελματικές προσπαθειες με διεθνές target group θα διαπιστώσεις ότι κυριαρχούν, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά αυτή τη στιγμή. Σε καμμιά πενηνταριά χρόνια θα συννενοούνται όλοι στα αγγλικά και οι τοπικές γλώσσες θα είναι περιθωριακές.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14049
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 10 Αύγ 2018, 11:41

Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Αύγ 2018, 20:11
Speaking is another thing entirely and it has heavily influenced Chinese culture. Have you ever spoken to a Chinese speaker? Ever noticed they constantly interject to speak their mind, making conclusions before you do? Or repeat after what you said, often in their own words (or directly repeating them in a different order)? I noticed this is rude in Western spheres but perfectly normal in Chinese speaking ones to ensure both parties understand each other without making mistakes. Chinese speakers often pause too to allow you to repeat what they said in your own words to ensure understanding. When speaking you have a guide to direct you back to the correct context should you misunderstand. Hard to do that with reading.
Σαν διάλογος τής "Λάμψης" μοιάζει αυτό το πράγμα.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8147
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 10 Αύγ 2018, 16:45

mec_ έγραψε:
09 Αύγ 2018, 17:14
sharp έγραψε:
09 Αύγ 2018, 09:18
mec_ έγραψε:
09 Αύγ 2018, 02:10

Εκφυλισμένους μπορεί να έχεις στο σόι σου και να υποφέρεις. Εγώ δεν σου φταίω τίποτα για να ξεσπάς τα προβλήματά σου κι ούτε είναι και σωστό να τσουβαλιάζεις όλους τους Έλληνες. Μια χαρά τα ξέρω τα τονισμένα φωνήεντα και μιλάω και τρεις γλώσσες καλά.

Αλλά έχω πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να ασχοληθώ από το αν η λέξη παίρνει οξεία ή βαρεία. Με αυτά ασχολούνται όσοι είναι το αντικείμενό τους, όσοι έχουν πάθος και όσοι προσπαθούν να γεμίσουν μια άδεια ζωή. O Leporello μαλλον έχει πάθος κι έχει και σωστή συμπεριφορά, αλλά εσύ είσαι στην τρίτη κατηγορία, επειδή προσπαθείς να αισθανθείς καλύτερος υποβιβάζοντας τους άλλους.
Μόνον εσένα δεν περίμενα να τσιμπήσεις :lol: Και να φανταστείς ότι σε έχω στους φίλους (και δεν πρόκειται να σε σβήσω)

Ο εκφυλισμός παρεμπιπτόντως είναι γλωσσικός και μόνο και αφορά την επίπεδη προφορά. Ακόμη και οι Ιταλοί που στην ουσία έχουν στραπατσάρει τα λατινικά προφέρουν τα διπλά σύμφωνα (όπως και εν μέρει οι Κύπριοι).
Από τη συγκεκριμμένη διατύπωση δεν προκύπτει ότι αναφέρεσαι σε γλωσσικό εκφυλισμό, αλλά σε ανθρώπινο, εφόσον μιλάς για ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν (τις φωνητικές διαφορές) και με το ζόρι μαθαίνουν (Αγγλικά) Υπό αυτές τις προυποθέσεις θεώρησα το ποστ σου προσβλητικό και με θίγει λόγω της αλληλουχίας των πόστς. Εφόσον ξεκαθαρίζεις τα πράγματα και με διαβεβαιώνεις για τις καλές σου προθέσεις, το θεωρώ σαν μια ατυχή διατύπωση κι ανακαλώ κι εγώ τους χαρακτηρισμούς μου για σένα. Κι εγώ εξεπλάγην, γιατί από το παλιό φόρουμ είχα σχηματίσει μια καλή εικόνα για το άτομό σου.
Δεν έχεις δίκιο πάντως, ο τονισμός στα γαλλικά σε παιδεύει επειδή είσαι ξένος και δεν αντιλαμβάνεσαι την προφορά τους όπως εκείνοι. Το ίδιο έπαθαν και όλοι οι ξένοι στους αλεξανδρινούς χρόνους με τα ελληνικά και χάθηκε η προσωδία ή παθαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι με τα αγγλικά σήμερα και μάς φαίνεται διεστραμμένη η ορθογραφία τους. Εφ' όσον ξέρεις καλά γαλλικά, θα γνωρίζεις ότι λίγο να αλλάξεις την προφορά η γλώσσα γίνεται ακατανόητη. Αυτό εκφράζεται στην γραφή τους με τον τονισμό.
Και πολλές ακόμα φωνητικές διαφορές θα χαθούν και οι άνθρωποι δεν θα αισθανθούν έλλειψη, διότι δεν χρησίμευαν σε τίποτα. Υπήρχαν στα γαλλικά δύο προφορές για το a και χάθηκαν, υπάρχουν δύο προφορές για το o και το eu που δεν έχουν καμμιά πρακτική σημασία και θα χαθούν. Επίσης κάποια στιγμη μπορεί και όλα τα e να προφέρονται το ίδιο και η γη θα συνεχίσει να γυρίζει.

Το θέμα είναι αν μπορεί κανείς να δει τη μεγάλη εικόνα. Ότι όλα αυτά έχουν σχέση με το εξουσιαστικό παιχνίδι. Στις αρχαίες κοινωνίες η δυσκολία της γλώσσας θωράκιζε την προνομιακή τάξη των μορφωμένων. Και στις σημερινές κοινωνίες ένα σωρό θέματα στα οποία μπαίνει και η γλώσσα χρησιμεύουν σαν «πνευματικός πλούτος» για να απασχολούνται οι αφελείς μαζες και να μένουν απέξω από το μοιρασμα της πίτας. Η λέξη κλειδί είναι η διαχείρηση του χρόνου. Όσο εσύ ασχολείσαι με το «χρυσορυχείο της γλώσσας», κάποιος άλλος εκμεταλλεύεται ενα πραγματικό χρυσορυχείο και δεν θα σου δώσει μερίδιο από τα κερδη, διοτι έχεις στραμμένη αλλού την προσοχή σου και δεν ξέρεις τι κάνει.

Ειλικρινά, αν καταλάβει κανείς πώς λειτουργεί αυτός ο εφήμερος κόσμος, οι οξείες και οι βαρείες είναι οι τελευταίες από τις σκοτούρες του. Με βάση το θέμα του κινέζικου αλφάβητου, πιστεύω ότι οι γραμματιζούμενοι της Αρχαίας Κίνας θα πρεπει να ήταν πανίσχυρο κατεστημένο και ότι οι σημερινοί Κινέζοι πάσχουν από αγκυλώσεις προγονολατρείας και υπεροψίας.


Mέκ Εύγε .....!!! ............Ευχάριστη Εκπληξη .......

ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ......
Αυτό πού έπιασες είναι εξαιρετικό θέμα και κρυμμένο από τούς πολλούς .....
Αξίζει δικό του νήμα .....
Εχει παρατηρηθεί σε όλες τις "αυλές" καί τίς εκάστοτε ελίτ παγκοσμίως ....
Γιαυτό καί υιοθετούσαν ακόμα καί ξένες γλώσσες ....
Τάλεγε λαικά καί ο Χάρυς ο Κλύνν ..... γιά τό ακατανόητο τής Πολιτικής "λοξοξύλινης" ....
πού δέν αφήνει τόν απλό ανθρωπο νά καταλάβει .....
Αντε δώσε σέ απλό άνθρωπο τούς Νόμους ενός ΦΕΚ ........ΑΛΛΗ ΓΛΏΣΣΑ ......
Μέχρι πρίν λίγα χρόνια βλέπαμε ακόμα ανθρώπους έξω απο δημόσιες υπηρεσίες
νά συμπληρώνουν αιτήσεις γιά τόν απλό κόσμο στήν καθαρευουσιανοξύλινη .....

Επίσης όπως λέει καί η Λαογραφία όλες οι Τελετές τών ανθρώπων είναι γιά διαχωριστούν
Οι Μέν από τούς Δέ .....

Καί δέν ξέρουν κάν τό Λόγο ........γιά νά μάς Υποτάξουν .................τά Σκυλιά ..........καί τά τσιμπούρια τους .......

Θά σού σύστηνα ένα μικρό θησαυρό / Η Γλώσσα καί τό 21 τού Κυριάκου Σιμόπουλου ....
Θά γελάσεις πολύ .....
καί θά δείς μέχρι πού μπορεί νά φτάνει η ξεφτίλα τού ανθρώπου .....

Οποιος θέλει νά γίνει κατανοητός μιλά απλά............Κάρλ Πόππερ

Και άν δέν μπορείς νά εξηγήσεις απλά κάτι......τότε δέν γνωρίζεις αρκετά γι αυτό ..... Αινστάνιος .....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40321
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Οκτ 2018, 05:20

Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Αύγ 2018, 19:57
Το ότι η Κίνα έχει το σύστημα γραφής που έχει είναι σημαντικό μειονέκτημα στο να επεκτείνει την πολιτισμική της επιρροή.

Όλοι οι Δυτικοί που έχουν αποπειραθεί να μάθουν Κινέζικα καταλήγουν να γράφουν pinyin, να μιλάνε με μια προφορά που είμαι σίγουρος ότι κανένας Κινέζος που δεν μπορεί να καταλάβει, και μη μπορούν να γράψουν χριστό.
Αυτοί που συνεχίζουν πάνω από 2 χρόνια μπορούν να γράψουν μερικά συμβολάκια που δε φτάνουν ούτε για ζήτω.
Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για Ινδούς, Καζαχτασνούς, Πακιστανούς, Ταίλανδούς, τους γείτονες τους δηλαδή.

Βέβαια όταν μου λέει κάποιος ότι ξέρει Κινέζικα κάνω τον εντυπωσιασμένο για να μη τον κακοκαρδίσω, αλλά ξέρω ότι έτσι είναι.
Ε, ναι. Υπάρχει κάποιος γαμημένος λόγος που όλη η Ευρώπη υιοθέτησε το αλφάβητο και αργότερα το αραβικό σύστημα αριθμών. Είναι αντικειμενικά ανώτερα και πρακτικότερα συστήματα αμφότερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40321
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Οκτ 2018, 05:22

Leporello έγραψε:
08 Αύγ 2018, 19:02
mec_ έγραψε:
08 Αύγ 2018, 18:40
Κι οι Γάλλοι εδω το ίδιο. Βασανιζόμαστε ακόμα με οξείες, βαρείες και περισπωμένες.
Στα Γαλλικά, οι οξείες και οι βαρείες προκαλούν διαφορετική προφορά. Το è προφέρεται σαν "ε" συνήθως άτονο, ενώ το e μεσα στην λέξη προφέρεται πιό κοντά στο ö. Στο τέλος τής λέξης (και λίγο πιό πίσω :003: ), το σκέτο e είναι άφωνο ενώ το é προφέρεται σαν "ε" τονούμενο. Ομολογουμένως, την περισπωμένη κανένας δεν την προφέρει πιά, όταν όμως μάθαινα Γαλλικά (πάνε 45 χρόνια πιά :o:e040: ) διδάχθηκα ότι όσα φωνήεντα έχουν περισπωμένη, προφέρονται με πιό στρογγυλεμένα χείλη.
Και ο επιτονισμός αλλάζει την προφορά αλλά δεν τον σημειώνουμε. Τα αγγλικά τα καταφέρνουν χωρίς να σημειώνουν ούτε τόνους ούτε αλλαγές προφοράς φωνηέντων.

Ούτε κι εμείς χρειαζόμαστε τόνους. Κανείς δεν δυσκολεύεται να διαβάσει Μίκυ Μάους και Λούκυ Λουκ, που είναι γραμμένα με κεφαλαία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 11 Οκτ 2018, 10:36

Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Αύγ 2018, 19:57
Όλοι οι Δυτικοί που έχουν αποπειραθεί να μάθουν Κινέζικα καταλήγουν να γράφουν pinyin, να μιλάνε με μια προφορά που είμαι σίγουρος ότι κανένας Κινέζος που δεν μπορεί να καταλάβει, και μη μπορούν να γράψουν χριστό.
Αυτοί που συνεχίζουν πάνω από 2 χρόνια μπορούν να γράψουν μερικά συμβολάκια που δε φτάνουν ούτε για ζήτω.
Προσωπική εμπειρία. Ναι, ναι, ναι, αλλά τουλάχιστον όσα μιλώ τα καταλαβαίνει κανείς. Αλλά αυτό έχει να κάνει με μια γενικότερη φωνητική παιδεία. Τώρα, Δυτικούς να κατέχουν κινέζικα ΚΑΝΟΝΙΚΑ, είδα πολλούς, που ζουν στην Κίνα. Πολλούς. Είδα Γιατρό σε κρατικό νοσοκομείο, π.χ., είδα σε πρεσβεία υπάλληλο, υπάρχουν πολλοί, κυρίως Αμερικάνοι, Αυστραλοί. Επί πλέον με εντυπωσιάσαν οι Αφρικανοί, πόσο γρήγορα τα μάθαιναν προφορικά. Πολλοί, επειδή κατέχουν προφορικά πολλές γλώσσες της Αφρικής, καταφέρνουν και μαθαίνουν μόνο προφορικά, χωρίς να έχουν ανάγκη ενός συστήματος. Και παπαγαλίζουν τέλεια, αλλά δεν μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή. Εγώ στην Κίνα ξεκίνησα στο πανεπιστήμιο να μαθαίνω, αλλά έμεινα στο να παλεύω με την ομιλία, πολύ μεγάλος και πολύ εργαζόμενος για να μάθω γραφή και ανάγνωση. Αλλά υπάρχουν κάτι τσακάλια, που τα μαθαίνουν σχετικά καλά.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24332
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 11 Οκτ 2018, 10:52

hellegennes έγραψε:
11 Οκτ 2018, 05:20
Ε, ναι. Υπάρχει κάποιος γαμημένος λόγος που όλη η Ευρώπη υιοθέτησε το αλφάβητο και αργότερα το αραβικό σύστημα αριθμών. Είναι αντικειμενικά ανώτερα και πρακτικότερα συστήματα αμφότερα.
Βάλτε και μια άλλη παράμετρο στην συζήτηση. Τα ιδεογράμματα για τους Κινέζους δεν είναι ότι ακριβώς τα γράμματα για εμάς. Φέρουν ένα επιπλέον ιστορικό φορτίο. Μεγάλο ποσοστό της τέχνης τους με ξεχωριστά τμήματα στα μουσεία τους είναι η καλλιγραφία, το ιδιαίτερο στυλ με το οποίο γράφονται οι χαρακτήρες. Και σε εμάς* υπήρχε η καλλιγραφία αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Ο πατέρας μου, μου έχει δείξει σχολικό τετράδιο στο οποίο εξασκούνταν σε κάτι που έμοιαζε με γοτθική γραφή

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40321
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Οκτ 2018, 12:31

ST48410 έγραψε:
11 Οκτ 2018, 10:52
hellegennes έγραψε:
11 Οκτ 2018, 05:20
Ε, ναι. Υπάρχει κάποιος γαμημένος λόγος που όλη η Ευρώπη υιοθέτησε το αλφάβητο και αργότερα το αραβικό σύστημα αριθμών. Είναι αντικειμενικά ανώτερα και πρακτικότερα συστήματα αμφότερα.
Βάλτε και μια άλλη παράμετρο στην συζήτηση. Τα ιδεογράμματα για τους Κινέζους δεν είναι ότι ακριβώς τα γράμματα για εμάς. Φέρουν ένα επιπλέον ιστορικό φορτίο. Μεγάλο ποσοστό της τέχνης τους με ξεχωριστά τμήματα στα μουσεία τους είναι η καλλιγραφία, το ιδιαίτερο στυλ με το οποίο γράφονται οι χαρακτήρες. Και σε εμάς* υπήρχε η καλλιγραφία αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Ο πατέρας μου, μου έχει δείξει σχολικό τετράδιο στο οποίο εξασκούνταν σε κάτι που έμοιαζε με γοτθική γραφή
Ε, τους ενδιαφέρει περισσότερο η παράδοση από την εξέλιξη. Η παράδοση δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη, πρέπει να την συμπληρώνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Dorian
Δημοσιεύσεις: 2679
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 22:13

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 11 Οκτ 2018, 17:23

hellegennes έγραψε:
11 Οκτ 2018, 12:31
ST48410 έγραψε:
11 Οκτ 2018, 10:52
hellegennes έγραψε:
11 Οκτ 2018, 05:20
Ε, ναι. Υπάρχει κάποιος γαμημένος λόγος που όλη η Ευρώπη υιοθέτησε το αλφάβητο και αργότερα το αραβικό σύστημα αριθμών. Είναι αντικειμενικά ανώτερα και πρακτικότερα συστήματα αμφότερα.
Βάλτε και μια άλλη παράμετρο στην συζήτηση. Τα ιδεογράμματα για τους Κινέζους δεν είναι ότι ακριβώς τα γράμματα για εμάς. Φέρουν ένα επιπλέον ιστορικό φορτίο. Μεγάλο ποσοστό της τέχνης τους με ξεχωριστά τμήματα στα μουσεία τους είναι η καλλιγραφία, το ιδιαίτερο στυλ με το οποίο γράφονται οι χαρακτήρες. Και σε εμάς* υπήρχε η καλλιγραφία αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Ο πατέρας μου, μου έχει δείξει σχολικό τετράδιο στο οποίο εξασκούνταν σε κάτι που έμοιαζε με γοτθική γραφή
Ε, τους ενδιαφέρει περισσότερο η παράδοση από την εξέλιξη. Η παράδοση δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη, πρέπει να την συμπληρώνει.
Για αυτό εμείς με το περίσσευμα δημοτικιστών, προοδευτικών της γραφής και της γλώσσας απογειωθήκαμε, ενώ οι Κινέζοι σέρνονται. Να τους στείλουμε μερικούς να τους διδάξουν πως θα γίνουν μεγάλη δύναμη και θα εξελιχθούν
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24332
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 11 Οκτ 2018, 18:08

hellegennes έγραψε:
11 Οκτ 2018, 12:31
ST48410 έγραψε:
11 Οκτ 2018, 10:52
hellegennes έγραψε:
11 Οκτ 2018, 05:20
Ε, ναι. Υπάρχει κάποιος γαμημένος λόγος που όλη η Ευρώπη υιοθέτησε το αλφάβητο και αργότερα το αραβικό σύστημα αριθμών. Είναι αντικειμενικά ανώτερα και πρακτικότερα συστήματα αμφότερα.
Βάλτε και μια άλλη παράμετρο στην συζήτηση. Τα ιδεογράμματα για τους Κινέζους δεν είναι ότι ακριβώς τα γράμματα για εμάς. Φέρουν ένα επιπλέον ιστορικό φορτίο. Μεγάλο ποσοστό της τέχνης τους με ξεχωριστά τμήματα στα μουσεία τους είναι η καλλιγραφία, το ιδιαίτερο στυλ με το οποίο γράφονται οι χαρακτήρες. Και σε εμάς* υπήρχε η καλλιγραφία αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Ο πατέρας μου, μου έχει δείξει σχολικό τετράδιο στο οποίο εξασκούνταν σε κάτι που έμοιαζε με γοτθική γραφή
Ε, τους ενδιαφέρει περισσότερο η παράδοση από την εξέλιξη. Η παράδοση δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη, πρέπει να την συμπληρώνει.
Από αυτούς που έχω γνωρίσει δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Μάλλον το αντίθετο. Με το ψαροτούφεκο έψαχνα νέο άνθρωπο να μου μιλήσει για ιστορία, φιλοσοφία, τέχνες κλπ. Όλοι σου μίλαγαν για σπουδές, επιχειρηματικότητα και τα ρέστα. Και σε κάποια από τα μουσεία σε έπιανε η ψυχή σου καθώς έβλεπες σπουδαία εκθέματα μες στην σκόνη.

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24332
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 11 Οκτ 2018, 18:11

off topic αλλά η γενική γνώμη που σχημάτισα είναι ότι η περηφάνια για το ότι είναι αρχαίος λαός με συνέχεια αιώνων. Στην παρατήρησή μου ότι και εμείς οι Έλληνες είμαστε το ίδιο έλαβα την απάντηση ότι εμάς μας είχαν υποδουλώσει άλλοι για μεγάλο διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40321
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Οκτ 2018, 19:16

Dorian έγραψε:
11 Οκτ 2018, 17:23
Για αυτό εμείς με το περίσσευμα δημοτικιστών, προοδευτικών της γραφής και της γλώσσας απογειωθήκαμε, ενώ οι Κινέζοι σέρνονται. Να τους στείλουμε μερικούς να τους διδάξουν πως θα γίνουν μεγάλη δύναμη και θα εξελιχθούν
Ακόμη και στην σημερινή, άθλια συγκυρία, είμαστε 49η χώρα σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Αυτοί είναι 79οι κι αυτό γιατί έχουν συγκεντρώσει πλούτο στα χέρια λίγων. Ο μέσος Έλληνας βγάζει πολλές φορές περισσότερα από τον μέσο Κινέζο και ζει 1500 φορές καλύτερα.

Μεγάλη δύναμη για να γίνουμε απαιτεί να είμαστε πολλοί και μεγάλη σε έκταση χώρα. Είμαστε μια κουτσουλιά με 10 εκατομμύρια πληθυσμό σε έναν κόσμο 7,7 δισεκατομμυρίων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24332
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 11 Οκτ 2018, 19:38

hellegennes έγραψε:
11 Οκτ 2018, 19:16

Ακόμη και στην σημερινή, άθλια συγκυρία, είμαστε 49η χώρα σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Αυτοί είναι 79οι κι αυτό γιατί έχουν συγκεντρώσει πλούτο στα χέρια λίγων. Ο μέσος Έλληνας βγάζει πολλές φορές περισσότερα από τον μέσο Κινέζο και ζει 1500 φορές καλύτερα.
Μπορεί στα νούμερα του συνολικού πληθυσμού να ισχύουν τα παραπάνω αν εξαιρέσεις όμως τις χαώδεις υπανάπτυκτες περιοχές τότε το πράγμα αντιστρέφεται δραματικά. Νέος σε μεγάλη πόλη εδώ ψάχνει εκτός εξαιρέσεων σοβαρή και καλοπληρωμένη δουλειά για χρόνια. Στην Κίνα απορροφάτε αμέσως και μέχρι ο δικός μας να βρει δουλειά ο άλλος έχει χτίσει καριέρα. Στα 30 κάτι θεωρείται αποτυχημένος αν δεν έχει την δική του εταιρεία. Επίσης κάθε παραπάνω βήμα που κάνει έχει αντίκρυσμα. Καλύτερος μισθός αν έχεις πτυχίο από καλό πανεπιστήμιο, παραπάνω αν έχεις μεταπτυχιακό, ακόμα παραπάνω αν έχεις από καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού και πάει λέγοντας. Είναι πολύ μεγάλη η αγορά και κάποια μεγέθη δεν χωράνε στις δικές μας εμπειρίες. Δεν καταλαβαίνουμε πχ τι σημαίνει να εργάζεται κάποιος σε μία μικρομεσαία επιχείρηση με μερικές χιλιάδες εργαζομένους.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40321
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Οκτ 2018, 19:43

Ρε συ, είναι μια τεράστια χώρα με απίστευτα μεγάλο πληθυσμό. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Αλλά οι πιθανότητες να είσαι το Α στην Κίνα αντί για το Β είναι γελοίες. Είναι πολύ πιθανότερο να είσαι χαμηλόσμιθος εργάτης σε εργοστάσιο της πλάκας, με μηδενική ασφάλεια, παρά ανερχόμενος νέος σε μεγαλούπολη, με σπουδές και καριέρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Δημοσιεύσεις: 14486
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Γιατι δεν υπαρχει κινεζικο αλφαβητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 11 Οκτ 2018, 20:24

ST48410 έγραψε:
11 Οκτ 2018, 18:11
off topic αλλά η γενική γνώμη που σχημάτισα είναι ότι η περηφάνια για το ότι είναι αρχαίος λαός με συνέχεια αιώνων. Στην παρατήρησή μου ότι και εμείς οι Έλληνες είμαστε το ίδιο έλαβα την απάντηση ότι εμάς μας είχαν υποδουλώσει άλλοι για μεγάλο διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Απο που κι ως που; Οι Μογγόλοι έφτασαν μέχρι το Βιετνάμ, δεν πρέπει να αφήσαν σινική κωλοτρυπίδα αβούλωτη. Να πούμε για τους Άγγλους, τους Πορτογάλους, τους Ιάπωνες; Η μοναδική χώρα του κόσμου που δεν έχει πατηθεί ποτέ απο ξένου στρατού ποδάρι είναι η Σουηδία...
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών