Δημοκράτης έγραψε: ↑10 Ιαν 2023, 12:01
θεωρείς ότι δεν έχει υπάρξει διαφορά; Γιατί εγώ προς μεγάλη μου έκπληξη βλέπω αρκετά μεγάλη στροφή στην νοοτροπία. Μικρότερη ανοχή στους μπάχαλους, λιγότερες μαλακίες για τους "αριστερούς αγώνες" κτλ Υπάρχει ακόμα η καραμέλα του "ο σύριζα δεν ήταν αρσιτερά" που πιστεύω ότι αν βγει μια κυβέρνηση με όλα τα αριστερά΄ρετάλια θα τελειώσει και αυτό . Θα το ακούς μόνο από κκεδες. Προφανως αν αργότερα η ΝΔ τα κάνει σκατά και μη έχοντας αντίπαλο το ξεφτιλίσουν εντελώς με την κλεψιά παίζει να τους αναστήσουν
Για τον κόσμο δεν διαφωνώ ότι απομυθοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον δήθεν "καλοπροαίρετο" ΣΥΡΙΖΑ των "μορφωμένων" και των "καλλιτεχνών" που έβαλε μπροστάρη ένα "νέο παιδί" και "κέρδισε τις μάζες": στην καλύτερη γι' αυτούς τον θεωρούν πια ως "μικρότερο κακό" σε σχέση με τη ΝΔ και στη χειρότερη γι' αυτούς έχουν πάψει να τον θεωρούν Αριστερά όπως λες κι εσύ
. Θα έλεγα ότι υπάρχει γενικότερη απογοήτευση από την πολιτική, ιδίως από τις πιο ριζοσπαστικές λύσεις που προκρίθηκαν τη δεκαετία του 2010 και αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, αλλά όσοι πάνε και ψηφίζουν εξακολουθούν να πιστεύουν σε κρίσιμο βαθμό στον δικομματισμό και την "κυβερνησιμότητα".
Η κυβέρνηση δεν μου έχει δείξει ότι έχει πρόβλημα με τους μπάχαλους. Αντίθετα, τους χρειάζεται για περιστασιακές επιδείξεις νόμου και τάξης, όπως τη δήθεν εκκαθάριση των Εξαρχείων και την περίφημη βιβλιοθήκη της ΣΘΕ του ΑΠΘ, καθώς και για επιπλέον προσλήψεις πανεπιστημιακών αστυνομικών. Οι αγκώνες της Αριστεράς δεν τιμώνται όσο παλιά αλλά υπάρχει αυστηρός περιορισμός στην αντιαριστερή ρητορική που δεν μπορείς να τον αγνοήσεις, όπως έμαθε ο Μπογδάνος.
Δεν θέλω ούτε επιστροφή της Αριστεράς αλλά ούτε και κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ στη λογική του "μικρότερου κακού". Η ΝΔ είναι εγγύηση στασιμότητας, μιζέριας και παθητικής αποδοχής της δημογραφικής αλλαγής και του επαρχιακού ρόλου της Ελλάδας εντός της ΕΕ. Προτιμώ υπηρεσιακή κυβέρνηση ή πολυκομματική κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για διαφορετικούς λόγους την καθεμία. Δυστυχώς δεν βλέπω κάτι τέτοιο, αντίθετα βλέπω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοβοηθιούνται στη συσπείρωση και να τρώγονται για τα μάτια του ΠΑΣΟΚ.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.