"Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας"

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: "Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 14 Οκτ 2018, 22:12

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Οκτ 2018, 21:48
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
14 Οκτ 2018, 21:38
Κοντολογις ,

ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΖΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ !!
Και ενας που εχει φασιστικες αποψεις αλλα λεει δεν υπαρχει κομμα στην χωρα μου τοσο σκληροπυρηνικο οσο θελω
για να το ψηφισω ,δεν ειναι φασιστας;

ΟΧΙ
Δεν εχουν σημασια οι αποψεις σου αλλα το που συστρατευεσαι και ψηφιζεις :D

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 14 Οκτ 2018, 22:17

ΥΟΛΟ αυτή μου αρέσει, η χρυσή νομίζω είναι κιτς

Εικόνα
the end

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 14 Οκτ 2018, 22:26

Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:08
Στο είπα και πιο πριν, εσύ ξέρεις, αν δεν έχει καταλάβει ποιους πρέπει να χαρακτηρήσεις φασίστες και ποιους όχι μετά από τόσα που γράφτηκαν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
Πες και εμένα φασίστα αν σε ευχαριστεί γιατί και εγώ συγκλίνω με μερικές απόψεις, φασιστικό κόμμα όμως δεν θα ψήφιζα ποτέ.

Με αυτούς που περνάνε σε πράξεις και συντηρούν στρατόπεδα συγκέντρωσης πάντως δεν βλέπω να τους κατηγορείτε... για αυτό μπορείς να μου δώσεις κάποιο καλό χαρακτηρισμό εκτός από τον στρουθοκαμηλισμό που χρησιμοποιούμε;
Εγω ξερω ποιους θα χαρακτηρισω ετσι,και δεν εχω προβλημα να το κανω.
Ουτε εχω προβλημα να με πουν εμενα ετσι γιατι απλα τους ειπα :)
Κουβεντα προσπαθω να κανω γιαυτο ανοιγουμε τα θεματα :102:
Κατα τα αλλα δεν σου αρεσουν οι ταμπελες και τα 2 στρατοπεδα αλλα πετας το πλυθηντικο.
Το συντηρεςι ενω λες οτι δεν σου αρεσει.Ετσι εχω καταλαβα τουλαχιστον.

Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:17
ΥΟΛΟ αυτή μου αρέσει, η χρυσή νομίζω είναι κιτς

Εικόνα
Ναι και εγω αυτη θα προτιμουσα :roll:

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 14 Οκτ 2018, 22:27

Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 21:59
Namrail έγραψε:
14 Οκτ 2018, 21:56
Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 13:12

http://www.triaridis.gr/keimena/keimD031.htm
Πολύ ρηχό κείμενο.
Αυτός το έχει γράψει. Πάνας @ "Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας"
Είναι αδιάφορο το ποιος το έχει γράψει. Εγώ τα επιχειρήματα κρίνω όχι τα πρόσωπα πίσω από αυτά.

Καταρχάς ο όρος φασίστας έχει συγκεκριμένες ρίζες, πολιτικές, κοινωνικές και φυσικά, ιστορικές. Όταν στην αρχή του κειμένου επανορίζει την έννοια με αυθαίρετο τρόπο, γιατί σκοπός του είναι να συσχετίσει με το στανιό πράγματα που είναι μεταξύ τους ασυσχέτιστα, δηλαδή διαφορετικές ποιότητες, σε προδιαθέτει και για τη (μη) σοβαρότητα της σκέψης που ακολουθεί.

Λίγο παρακάτω το τερματίζει, γράφοντας αυτό. "Φασίστες είμαστε όλοι μας κάθε φορά που προτάσσουμε τη βία της ισχύος μας". Αυτή είναι μια ακραία αφαίρεση, που καθιστά την έννοια (που ο ίδιος έχει επανορίσει) τόσο αφηρημένη, που τελικά γίνεται άχρηστη.

Δεν γίνεται η ίδια συμβολοσειρά ενός κώδικα επικοινωνίας να σημαίνει ταυτόχρονα 1000 διαφορετικά πράγματα, διότι τότε υποβιβάζεται (αν δεν καταλύεται) το επίπεδο της επικοινωνίας. Η φράση "φασίστες είμαστε όλοι μας κάθε φορά που προτάσσουμε τη βία της ισχύος μας" δίνει στην έννοια του φασίστα ένα απίστευτα διευρυμένο πεδίο επεξήγησης καταστάσεων. Φασίστας είναι κάθε εργοδότης που απολύει τον εργαζόμενο (διότι πρόκειται για επιθετική ενέργεια (βίαιη ενέργεια) που προκύπτει λόγω διαφοράς ισχύος μεταξύ των δύο.

Φασίστας είναι το 8χρονο πιτσιρίκι που έκλεψε το γλειφιτζούρι από την 6χρονη αδερφή του. Φασίστες είμαστε κατά διαστήματα, όλοι μας, βάση του σοφού ορισμού που έχει δώσει ο κ. τριαρίδης. Πασπαρτού έννοια, καλή ίσως για εκθέσεις ιδεών. Όχι για σοβαρό διάλογο.

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 14 Οκτ 2018, 22:27

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:12

ΟΧΙ
Δεν εχουν σημασια οι αποψεις σου αλλα το που συστρατευεσαι και ψηφιζεις :D
Δεν συμφωνω αλλα οκ το δεχομαι!

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 14 Οκτ 2018, 22:35

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:26
Κατα τα αλλα δεν σου αρεσουν οι ταμπελες και τα 2 στρατοπεδα αλλα πετας το πλυθηντικο.
Αυτό το ρηχό κείμενο από το λίνκ που είναι στην πρώτη σελίδα το διάβασες όλο; Πρέπει να πατήσεις το λινκ για να το διαβάσεις όλο, ή απλά απαντάς σε αυτά που βλέπεις να γράφουμε;
Αν το διάβασες αυτές είναι οι απορίες που εκθέτεις τόση ώρα; Πρέπει να έχω μια εικόνα. Η γνώμη σου ποια είναι εκτός από την απορία αν πρέπει να μου κρεμάσεις κουδούνα ή όχι; :lol:

Λέω το συντηρούν, ναι συντηρούν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και την πέφτουν σε εμένα μετά που έχω διαφορετική άποψη από τον Βαλιανάτο. Έλεος λέμε!

Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τι είναι;
the end

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 14 Οκτ 2018, 22:41

Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:35
YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:26
Αυτό το ρηχό κείμενο από το λίνκ που είναι στην πρώτη σελίδα το διάβασες όλο; Πρέπει να πατήσεις το λινκ για να το διαβάσεις όλο, ή απλά απαντάς σε αυτά που βλέπεις να γράφουμε;
Αν το διάβασες αυτές είναι οι απορίες που εκθέτεις τόση ώρα; Πρέπει να έχω μια εικόνα. Η γνώμη σου ποια είναι εκτός από την απορία αν πρέπει να μου κρεμάσεις κουδούνα ή όχι; :lol:

Λέω το συντηρούν, ναι συντηρούν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και την πέφτουν σε εμένα μετά που έχω διαφορετική άποψη από τον Βαλιανάτο. Έλεος λέμε!

Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τι είναι;
Πανα κουδουνια μονο σου προσπαθεις να κρεμασεις στον εαυτο σου.Εγω μιλαω γενικα.Γενικα ρωτησα καποια πραγματα

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 14 Οκτ 2018, 22:44

Έχω γεμίσει μύγες, μαζεύονται μέσα για να γλυτώσουν το κρύο.

Μόνο αυτό;
the end

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 14 Οκτ 2018, 22:56

Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 20:10
YOLO
Το ποιο τραγικό είναι ότι πολλοί προεκλογικά είχαν άλλες θέσεις και τώρα άλλες. Έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα "χοτ σπότ", γιατί αυτή είναι τακτική φασισμού όπως στο Άουσβιτς.

Καταργήθηκαν; Συμφωνείς με αυτό;
Αρα εσυ υποστηριζεις οτι με το που ερχονται προσφυγες η λαθρο ή οπως θες πεστο,πρεπει να μην ειναι σε συγκεκριμενες τοποθεσιες αλλα που;
Ναι,ξερω θα μου πεις οτι οι συνθηκες ειναι τραγικες,ΕΙΝΑΙ...αλλα τοσοι που ερχονται,καπου πρεπει να ειναι.Και μαζι σου να βελτιωθουν οι συνθηκες διαβιωσης τους.Αλλα δενε χω καταλαβει ακομα,τι υποστηριζεις;Δεν πρεπει να ελεγχονται αυτοι που ερχονται;Δεν πρεπει να ξεχωρισουν οι προσφυγες απο τους λαθρομεταναστες;Πως θα γινει αυτο αν δεν ειναι σε συγκερκιμενα σημεια;Δηλαδη..ερχονται και τους αμολανε ελευθερα;ΠΟΥ;Και πως θα ξεχωρισει ο προσφυγας απο τον λαθρο ,για να δωθει η αδεια κλπ κλπ;
Εισια σιγουρος οτι αυτο ειναι το προβλημα σου παναμ;Δηλαδη εσυ κοπτεσαι τωρα για τον προσφυγα που ειναι σε χοτ σποτ;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕς;ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΟΞΩ;Ποιος υποκρινεται εδω;

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 14 Οκτ 2018, 22:58

Εσθήρ έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:56
Πάνας έγραψε:
YOLO
Το ποιο τραγικό είναι ότι πολλοί προεκλογικά είχαν άλλες θέσεις και τώρα άλλες. Έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα "χοτ σπότ", γιατί αυτή είναι τακτική φασισμού όπως στο Άουσβιτς.

Αρα εσυ υποστηριζεις οτι με το που ερχονται προσφυγες η λαθρο ή οπως θες πεστο,πρεπει να μην ειναι σε συγκεκριμενες τοποθεσιες αλλα που;
Ναι,ξερω θα μου πεις οτι οι συνθηκες ειναι τραγικες,ΕΙΝΑΙ...αλλα τοσοι που ερχονται,καπου πρεπει να ειναι.Και μαζι σου να βελτιωθουν οι συνθηκες διαβιωσης τους.Αλλα δενε χω καταλαβει ακομα,τι υποστηριζεις;Δεν πρεπει να ελεγχονται αυτοι που ερχονται;Δεν πρεπει να ξεχωρισουν οι προσφυγες απο τους λαθρομεταναστες;Πως θα γινει αυτο αν δεν ειναι σε συγκερκιμενα σημεια;Δηλαδη..ερχονται και τους αμολανε ελευθερα;ΠΟΥ;Και πως θα ξεχωρισει ο προσφυγας απο τον λαθρο ,για να δωθει η αδεια κλπ κλπ;
Εισια σιγουρος οτι αυτο ειναι το προβλημα σου παναμ;Δηκαδη εσυ κοπτεσαι τωρα για τον προσφυγα που ειναι σε χοτ σποτ;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕς;ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΟΞΩ;
Υποστηρίζω ότι είναι μια πράξη φασισμού, όχι απλά λόγια.
the end

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 14 Οκτ 2018, 22:59

Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:58
Εσθήρ έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:56
Πάνας έγραψε:
YOLO

Εισια σιγουρος οτι αυτο ειναι το προβλημα σου παναμ;Δηκαδη εσυ κοπτεσαι τωρα για τον προσφυγα που ειναι σε χοτ σποτ;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕς;ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΟΞΩ;
Υποστηρίζω ότι είναι μια πράξη φασισμού, όχι απλά λόγια.
οτι θες μπορεις να υποστηριζεις,αλλα μηπως και να τα τεκμηριωνουμε;και να λεμε πχ τις λυσεις;Και ξαναρωταω..ΕΣΥ τι πιστευεις οτι πρεπει ΝΑ γινεται;Με το που ερχονται,να τους αμολανε ΟΞΩ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 14 Οκτ 2018, 23:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 14 Οκτ 2018, 23:00

Namrail έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:27
Πάνας έγραψε:
Namrail έγραψε:

Πολύ ρηχό κείμενο.
Αυτός το έχει γράψει. Πάνας @ "Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας"
Είναι αδιάφορο το ποιος το έχει γράψει. Εγώ τα επιχειρήματα κρίνω όχι τα πρόσωπα πίσω από αυτά.

Καταρχάς ο όρος φασίστας έχει συγκεκριμένες ρίζες, πολιτικές, κοινωνικές και φυσικά, ιστορικές. Όταν στην αρχή του κειμένου επανορίζει την έννοια με αυθαίρετο τρόπο, γιατί σκοπός του είναι να συσχετίσει με το στανιό πράγματα που είναι μεταξύ τους ασυσχέτιστα, δηλαδή διαφορετικές ποιότητες, σε προδιαθέτει και για τη (μη) σοβαρότητα της σκέψης που ακολουθεί.

Λίγο παρακάτω το τερματίζει, γράφοντας αυτό. "Φασίστες είμαστε όλοι μας κάθε φορά που προτάσσουμε τη βία της ισχύος μας". Αυτή είναι μια ακραία αφαίρεση, που καθιστά την έννοια (που ο ίδιος έχει επανορίσει) τόσο αφηρημένη, που τελικά γίνεται άχρηστη.

Δεν γίνεται η ίδια συμβολοσειρά ενός κώδικα επικοινωνίας να σημαίνει ταυτόχρονα 1000 διαφορετικά πράγματα, διότι τότε υποβιβάζεται (αν δεν καταλύεται) το επίπεδο της επικοινωνίας. Η φράση "φασίστες είμαστε όλοι μας κάθε φορά που προτάσσουμε τη βία της ισχύος μας" δίνει στην έννοια του φασίστα ένα απίστευτα διευρυμένο πεδίο επεξήγησης καταστάσεων. Φασίστας είναι κάθε εργοδότης που απολύει τον εργαζόμενο (διότι πρόκειται για επιθετική ενέργεια (βίαιη ενέργεια) που προκύπτει λόγω διαφοράς ισχύος μεταξύ των δύο.

Φασίστας είναι το 8χρονο πιτσιρίκι που έκλεψε το γλειφιτζούρι από την 6χρονη αδερφή του. Φασίστες είμαστε κατά διαστήματα, όλοι μας, βάση του σοφού ορισμού που έχει δώσει ο κ. τριαρίδης. Πασπαρτού έννοια, καλή ίσως για εκθέσεις ιδεών. Όχι για σοβαρό διάλογο.
:goodpost:

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 14 Οκτ 2018, 23:01

Εσθήρ έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:59
οτι θες μπορεις να υποστηριζεις,αλλα μηπως και να τα τεκμηριωνουμε;και να λεμε πχ τις λυσεις;Και ξαναρωταω..ΕΣΥ τι πιστευεις οτι πρεπει ΝΑ γινεται;Με το που ερχονται,να τους αμολανε ΟΞΩ;
Γιατί ρωτάς εμένα και όχι τον Αλέξη που το έλεγε; Αυτός το είπε πρώτος, εγώ θα την πληρώσω πάλι;
the end

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 14 Οκτ 2018, 23:03

Πάνας έγραψε:
14 Οκτ 2018, 23:01
Εσθήρ έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:59
Γιατί ρωτάς εμένα και όχι τον Αλέξη που το έλεγε; Αυτός το είπε πρώτος, εγώ θα την πληρώσω πάλι;
Δεν εχω τον αλεξη μπροστα μου,εσενα εχω..και απαντω σε ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΣΥ εγραψες το συγκεκριμενο που εκανα παραθεση.Και θα σε ξαναρωτησω.Τι πρεπει να γινει;Διοτι δεν ειναι τοσο αθωο το θεματακι σου,Οπως απο ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...ΒΛΕΠΩ.Ο φασισμος σε νοαιζει ή κατι αλλο;

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 14 Οκτ 2018, 23:08

Namrail έγραψε:
14 Οκτ 2018, 22:27
Πάνας έγραψε:
Namrail έγραψε:

Πολύ ρηχό κείμενο.

Ναι τόσο αόριστο είναι αλλά και τόσο συγκεκριμένο.
Συγκεκριμένο για νοήμονα όντα που θα καταλάβουν για το τι μιλάει και δεν θα θεωρήσουν βία την λήξη μια σύμβασης ούτε θα παραλληλίσουν τις καταστάσεις με 8χρονα.
Τόσο απλό.
the end

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών