Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Ιαν 2023, 20:26

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023
Οι… δίδυμοι: Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, έχουν το ίδιο όνομα και το ίδιο επάγγελμα, αλλά καμία σχέση μεταξύ τους.

Εικόνα

Δύο αθλητές του μπέιζμπολ στις ΗΠΑ με το ίδιο ακριβώς όνομα – και τρομακτικά παρόμοια εμφάνιση – έκαναν ένα τεστ DNA για να διαπιστώσουν αν είναι όντως συγγενείς μετά από χρόνια σύγχυσης μεταξύ τους.


Ο Brady Feigl, 32 ετών, ο οποίος είναι παίκτης των Long Island Ducks, είναι σχεδόν ίδιο με τον Brady Feigl, 27 ετών, ο οποίος παίζει στους Las Vegas Aviators. Και οι δύο έχουν 1,80 μ. ύψος, έχουν φλογερά κόκκινα μαλλιά και φορούν γυαλιά.

Το 2015, οι «σωσίες» για πρώτη φορά μπερδεύτηκαν μεταξύ τους όταν και οι δύο έκαναν ακριβώς την ίδια επέμβαση στον αγκώνα από τον ίδιο γιατρό, ονόματι Dr. James Andrews.

“Ήμουν ίσως έξι ή επτά μήνες έξω από το χειρουργείο και το γραφείο τους τηλεφώνησε στον προπονητή μας και είπε: “Έι, πότε θα παρουσιαστεί ο Μπρέιντι για το χειρουργείο; Θα έρθει εδώ αύριο;” “, δήλωσε τότε ο νεότερος Feigl στην εφημερίδα Clarion Ledger.

Ο Feigl στη συνέχεια ανακάλυψε ότι είχε έναν… σωσία.

“Είπε: “Το έκανε πριν από έξι μήνες. Τι είναι αυτά που λες;” εξήγησε ο Feigl. “Έτσι ανακάλυψα ότι ήμασταν δύο”.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2017, το δίδυμο έπεσε σε άλλη μια κρίση ταυτότητας, αφού η ομάδα μπέιζμπολ του Πανεπιστημίου του Μιζούρι έκανε tag τον λάθος Feigl στο Twitter σε ένα αφιέρωμα για τα γενέθλια, όπου είχε υπογράψει τότε ο παίκτης του Λας Βέγκας.

“Λάθος Brady Feigl”, απάντησε ο πρώην παίκτης των San Diego Padres. “Μπορεί να ψάχνει για τον @bfeigl39…”.

Παραδόξως, οι δύο αυτοί αποδείχθηκε ότι δεν χωρίστηκαν κατά τη γέννηση, καθώς το τεστ DNA δεν έδειξε βιολογική σύνδεση. Ωστόσο, παρά το ηλικιακό χάσμα, οι Feigls εξακολουθούν να αισθάνονται δεμένοι μεταξύ τους.

“Είμαστε ακόμα αδέλφια κατά κάποιον τρόπο”, δήλωσε ο μεγαλύτερος Feigl, σύμφωνα με τη Sun.

Οι Feigls μπορεί να μην είναι οι μόνοι εκεί έξω που είναι δύο πανομοιότυποι ξένοι. Μια μελέτη του Αυγούστου του 2022 σε 32 ζευγάρια από το Cell Reports διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μοιάζουν αλλά δεν είναι συγγενείς μοιράζονται γενετικές ομοιότητες.
https://www.enikos.gr/international/oi- ... s/1911211/
https://nypost.com/2023/01/11/identical ... -dna-test/



Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Ιαν 2023, 22:17

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023
Περού, Παράγκας. Μια άλλη ξεχασμένη Ελλάδα.
Άγιος Ανδρέας το Ελληνικό χωριό του Περού που είναι πιο Έλληνες και από εμάς.

Εικόνα

Αγαπούν και σέβονται το ιερό μέρος που τους φιλοξένησε αλλά η Ελλάδα είναι ακόμα και σήμερα στην καρδιά τους. 


Εικόνα
 
Το 1860 στο Πίσκο στο Περού, 7 Έλληνες ναυτικοί σώθηκαν από κάποιο ναυάγιο και κολυμπώντας βγήκαν στις παραλίες μεταξύ Παράκας και Πίσκο τού Περού νότια της Λίμας από την δυτική μεριά του Ειρηνικού ωκεανού....

Εικόνα

Έμειναν εκεί παντρεύτηκαν γυναίκες Περουβιανές κάνανε οικογένειες και εγκαταστάθηκαν οριστικά στο Περού.

Η Ελλάδα ποτέ δεν έπαψε να μην υπάρχει στην καρδιά τους, ή να ξεχαστεί τόσο από αυτούς αλλά πολύ περισσότερο αφού έγινε παράδοση και διατηρείται δυναμικά με την παρουσία όλων των ηλικιών η άσβηστη φλόγα της καταγωγής τους μέχρι και σήμερα, που ακόμη και χωρίς την Ελληνική γλώσσα, τιμούν τις Εθνικές Επετείους.

Εικόνα

Σήμερα έχουν ελληνικό χωριό με το όνομα του Άγιος Ανδρέας έχουν πλατεία ελληνική που η σημαία μαζί με του Περού κάθε πρωί κυματίζουν στον καταγάλανο ουρανό. 

Εικόνα

Έχουν ελληνικά ονόματα σε Περουβιανά εστιατόρια όπως Crecia και typico Crecia έχουν Ελληνικό δρόμο με το όνομα Crecia Ελληνική εκκλησία τον Άγιο Αντρέα, έχουν ιερέα και η παράδοση τους ακόμα κρατάει όπως και η αγάπη τους για την Ελλάδα.
 
Εικόνα

Το Ελληνικό κράτος (;;) τους έχει ξεχασμένους, ποτέ κανένας δεν πρόσφερε μια ελπίδα σε αυτούς έστω και ´ένα βιβλίο που να μπορούνε τα μικρά παιδιά να αρχίσουν να γράφουν και να διαβάζουν κάτι το ελληνικό που τόσο αγαπούν.

Εικόνα

Τα ισπανικά είναι 80% Ελληνικά, θα ήτανε πολύ εύκολο για να τα μιλήσουν, έστω και με προφορά ή και μια δικιά τους διάλεκτο. Είναι αμαρτία να υπάρχει μια τόσο δραματική ιστορία και να αγαπούν τόσο πολύ την Ελλάδα και η κυβέρνηση να γυρνάει τα μάτια άλλου; 

Εικόνα

Πρέπει να ενώσουμε τους Έλληνες, αλλά όχι με ανθέλληνες πρωθυπουργούς που ενδιαφέρονται για άλλα ανθελληνικά συμφέροντα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Ιαν 2023, 22:17

Μία παράξενη αλλά αληθινή ιστορία.
Το 1890, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη το εξής: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Άγιος Ανδρέας του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους κατοίκους του χωριού.

Εικόνα

Όταν λοιπόν έγινε η φονική επιδρομή, μαζεύτηκαν όλοι οι Έλληνες σε ένα σπίτι, δηλαδή καλύβα (γιατί ο Άγιος Ανδρέας είναι ένα πολύ φτωχό χωριό ακόμα και σήμερα) μαζί με πολλούς Περουβιανούς κατοίκους, κλειδώθηκαν μέσα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και περίμεναν με αγωνία.

Εικόνα

Και τότε έγινε το θαύμα!
Οι Χιλιανοί στρατιώτες που είχαν ξεκληρίσει όλο το χωριό, δεν πείραξαν καθόλου το σπίτι με την ελληνική σημαία, αντίθετα τους έδωσαν τρόφιμα και μερικά φάρμακα. Κανένας ακόμα δεν ξέρει γιατί, αλλά υπάρχει ακόμα το μυστήριο που ακόμα δεν έχει λυθεί, όπως και χιλιάδες άλλα μυστήρια στο Περού και στην ομοιότητα ιστορίας, γλώσσας, κτηρίων, αρχαίων και πολλά άλλα που σε δένει αμέσως με την Ελλάδα. Και όχι μόνο στο Περού αλλά σε όλη την νότια Αμερική.

Εικόνα

Οι απόγονοι 6ης, 7ης και τώρα πια 8ης γενιάς αυτών των 7 Ελλήνων ναυτικών, είναι περίπου 650 άτομα και αποτελούν την ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές. 

Εικόνα

Οι περισσότεροι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γιορτάζουν την μέρα που σώθηκαν, αλλά και ελληνικές γιορτές, όπως την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου με επίσημο τρόπο και στις γιορτές τους ακούγεται πάντα ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος μαζί με τον Εθνικό Ύμνο του Περού.

Εικόνα

Ονόματα όπως Komninos, Gikas, Papafavas, Falkonis Orfanos, Estavridis, και Constantinou είναι τα πιο συνηθισμένα στο San Andres. Κάποιοι από αυτούς δεν μοιάζουν σε τίποτα στην όψη με Έλληνες. Όπως και η γιαγιά στο βίντεο που ακολουθεί και της παραδίδουν την ελληνική σημαία. Δεν μοιάζει με Ελληνίδα εξωτερικά και μιλάει ισπανικά. Παρατηρήστε πως σφίγγει τη σημαία στην αγκαλιά της λέγοντας: "Μi sangre! mi sangre!" (το αίμα μου! το αίμα μου!)

Οι άνθρωποι αυτοί, τα μακρινά αδέρφια μας, μάς γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια. Αφιερωμένο σε μερικούς στενόμυαλους ανθρώπους γεμάτους με φανατισμό και κακώς εννοούμενο εθνικισμό, για να ανοίξουν τα μάτια τους. Και κυρίως τις καρδιές τους. Οι πρώτοι που τους ξέχασαν είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας

Εικόνα

Εμείς ΟΧΙ......
Εγώ από μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω το Περού που φιλοξένησε τα αδέλφια μας και που μπόρεσαν και έφτιαξαν οικογένειες και ζούνε σε ένα ξένο για εμάς αλλά κράτος δικό τους και φιλόξενο.

 Εικόνα
 
Έχω την τιμή να γνωρίζω τον Yvan Gross που οι ρίζες του είναι από τους πρώτους ναυτικούς και συγκεκριμένα από τον Κομνηνό ή Κομνινό που είναι ένας θαυμάσιος κύριος και έχει γράψει και ένα βιβλίο για τους Έλληνες του Αγίου Αντρέα.


Φώτης Τούμπανος.
https://skeftomasteellhnika.blogspot.co ... .html#more

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 19 Ιαν 2023, 22:18

18 Ιανουαρίου 2023
Ινδία: Έξι νεκροί κατά τη διάρκεια φεστιβάλ – Αποκεφαλίστηκαν από σχοινί χαρταετού.
Παράλληλα, σχεδόν 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Εικόνα

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε φεστιβάλ στην Ινδία, όταν ο λαιμός τους κόπηκε από σχοινί χαρταετού.


Παράλληλα, σχεδόν 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από κοψίματα και πτώσεις ενώ πετούσαν χαρταετούς στο φεστιβάλ Uttarayan στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα έξι θύματα, μεταξύ των οποίων δύο κορίτσια ηλικίας 2 και 3 ετών καθώς και ένα αγόρι 7 ετών, πέθαναν αφού οι χαρταετοί μπλέχτηκαν γύρω από τον λαιμό τους και τους τον έκοψαν, όπως μεταδίδει η DailyMail (https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... tival.html).



Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο διεθνές φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τους παρευρισκόμενους να πετούν τους χαρταετούς τους από τις ταράτσες και τις στέγες τους κατά τη διάρκεια των φονικών διαγωνισμών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κόψουν άλλους χαρταετούς με σπάγκο χαρταετού κατά τη διάρκεια αερομαχίας. Αυτό όμως μπορεί να αποβεί θανατηφόρο για τους θεατές και τους διαγωνιζόμενους, καθώς το κορδόνι είναι ενισχυμένο με μέταλλο ή με γυάλινη σκόνη, καθιστώντας το αρκετά αιχμηρό ώστε να κόβει το ανθρώπινο δέρμα ή ακόμη και ηλεκτρικά καλώδια.
https://primenews.press/india-exi-nekro ... chartaetou

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Ιαν 2023, 22:07

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023
Γιγάντιος βάτραχος βρέθηκε στην Αυστραλία - Έχει βάρος 2,7 κιλά και πάει για... ρεκόρ Γκίνες.

Εικόνα

Ο τεράστιος βάτραχος έχει βάρος 6 φορές μεγαλύτερο, από έναν μέσο βάτραχο!


Σε τροπικό δάσος της βόρειας Αυστραλίας βρέθηκε ένας γιγάντιος βάτραχος που οι υπεύθυνοι της άγριας ζωής νόμιζαν ότι ήταν ψεύτικος, λόγω του τεράστιου μεγέθους του, που πάει για παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Έχει μέγεθος έξι φορές μεγαλύτερο από τον μέσο βάτραχο, ζυγίζει 2,7 κιλά και θα μπορούσε να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ζώο που ονομάστηκε "Toadzilla"(Από το toad που σημαίνει βάτραχος και το τεράστιο μυθικό τέρας Godzilla), τοποθετήθηκε γρήγορα σε ένα δοχείο και απομακρύνθηκε από τη φύση.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική υπηρεσία του Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, οι φρύνοι -που εισήχθησαν για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 1935- είναι ένα από τα πιο επιβλαβή παράσιτα της χώρας και σήμερα υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια.

Όταν η φύλακας του πάρκου Κάιλ Γκρέι εντόπισε για πρώτη φορά το τεράστιο αμφίβιο ενώ βρισκόταν σε περιπολία στο Κουίνσλαντ, δεν πίστευε στα μάτια της.

"Δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο μεγάλο", δήλωσε στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Εικόνα

"Έμοιαζε σχεδόν με ποδοσφαιρική μπάλα με πόδια. Το βαφτίσαμε Toadzilla".
Η ομάδα της αιχμαλώτισε γρήγορα τον Toadzilla - που πιστεύεται ότι ήταν θηλυκό - και επέστρεψε στη βάση για να τον ζυγίσει. Ήξεραν ότι θα ήταν βαριά, αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι με το βάρος της θα μπορούσε να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Εικόνα

Το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο βάτραχο - 2,65 κιλά - είχε επιτευχθεί από έναν "κατοικίδιο" βάτραχο στη Σουηδία, με το όνομα Prinsen το 1991.

Η κυρία Κάιλ Γκρέι λέει ότι αυτό το γιγαντιαίο δείγμα πιθανότατα πάχυνε με μια δίαιτα από έντομα, ερπετά και μικρά θηλαστικά.

Εικόνα

"Ένας βάτραχος από καλάμι σε αυτό το μέγεθος θα φάει οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει στο στόμα του", είπε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι βάτραχοι δεν έχουν φυσικούς θηρευτές στην Αυστραλία και τα δηλητηριώδη είδη έχουν προκαλέσει καταστροφή στους πληθυσμούς των ντόπιων ζώων.


https://www.lamiareport.gr/index.php/pa ... nes-vinteo
https://www.cbsnews.com/news/australia- ... -wildlife/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Ιαν 2023, 21:39

26.01.2023
Ινδία: Συγκλονίζει το παιδί «λυκάνθρωπος» – «Δέχθηκα bullying μικρός αλλά τώρα το απολαμβάνω.
Η σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει.

Εικόνα

Ο Lalit Patidar, από το χωριό Nandleta στο Madhya Pradesh της Ινδίας, έχει μια κατάσταση γνωστή ως «σύνδρομο λυκάνθρωπου».


Η απίστευτα σπάνια πάθηση επηρεάζει μόνο μια χούφτα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με λιγότερους από 50 ανθρώπους να πιστεύεται ότι την έχουν.

Η επιστημονική της ονομασία είναι Hypertrichosis Lanuginosa και πρόκειται για μια συγγενή διαταραχή που προκαλεί σε κάποιον υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου του.

«Τον είδα μισή ώρα μετά τη γέννηση και όλο του το σώμα ήταν γεμάτο τρίχες», θυμάται η μαμά του Lalit, Parvatibai.

Ο μπαμπάς του, Bankatlal, δήλωσε: «Η νοσοκόμα τρόμαξε όταν τον είδε. Κάλεσε τον γιατρό και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχείτε, είναι μια χαρά. Ο γιατρός δεν έκανε τίποτα, απλώς ξύρισε τα μαλλιά του και αυτό είναι όλο. Δεν μεγαλώνουν ούτε μικραίνουν- λέμε σε όλους ότι είναι εκ γενετής ελάττωμα».

Δυστυχώς, καθώς μεγάλωνε, ο Lalit υπέστη εκφοβισμό από τα παιδιά στο σχολείο. «Τα μικρά παιδιά συνήθιζαν να φοβούνται βλέποντάς με και ως παιδί δεν ήξερα γιατί. Καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα ότι όλο μου το σώμα είχε τρίχες και ότι δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα επέστρεφα για να τα δαγκώσω σαν ζώο. Όταν συνηθίζαμε να περπατάμε με τον παππού μου, τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν και με φώναζαν «μαϊμού». Με πετούσαν πέτρες».



Ο Lalit είπε ότι παρά τον εκφοβισμό και τους χαρακτηρισμούς που έχει υποστεί στο παρελθόν, προσπαθούσε πάντα να παραμένει θετικός. Και ενώ μπορεί να μην υπάρξει ποτέ θεραπεία, έχει μάθει να αγκαλιάζει τη μοναδικότητά του.

«Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι έχω τρίχες σε όλο μου το σώμα και ότι διαφέρω από τους κοινούς ανθρώπους με έναν καλό τρόπο, είμαι μοναδικός και πλέον μου αρέσει», είπε.
https://www.pronews.gr/kosmos/india-syg ... no-vinteo/

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα
Δημοσιεύσεις: 10275
Εγγραφή: 05 Δεκ 2018, 18:51

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 28 Ιαν 2023, 00:17

The Rebel έγραψε:
23 Ιαν 2023, 22:07
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023
Γιγάντιος βάτραχος βρέθηκε στην Αυστραλία - Έχει βάρος 2,7 κιλά και πάει για... ρεκόρ Γκίνες.

Εικόνα

Ο τεράστιος βάτραχος έχει βάρος 6 φορές μεγαλύτερο, από έναν μέσο βάτραχο!


Σε τροπικό δάσος της βόρειας Αυστραλίας βρέθηκε ένας γιγάντιος βάτραχος που οι υπεύθυνοι της άγριας ζωής νόμιζαν ότι ήταν ψεύτικος, λόγω του τεράστιου μεγέθους του, που πάει για παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Έχει μέγεθος έξι φορές μεγαλύτερο από τον μέσο βάτραχο, ζυγίζει 2,7 κιλά και θα μπορούσε να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ζώο που ονομάστηκε "Toadzilla"(Από το toad που σημαίνει βάτραχος και το τεράστιο μυθικό τέρας Godzilla), τοποθετήθηκε γρήγορα σε ένα δοχείο και απομακρύνθηκε από τη φύση.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική υπηρεσία του Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, οι φρύνοι -που εισήχθησαν για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 1935- είναι ένα από τα πιο επιβλαβή παράσιτα της χώρας και σήμερα υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια.

Όταν η φύλακας του πάρκου Κάιλ Γκρέι εντόπισε για πρώτη φορά το τεράστιο αμφίβιο ενώ βρισκόταν σε περιπολία στο Κουίνσλαντ, δεν πίστευε στα μάτια της.

"Δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο μεγάλο", δήλωσε στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Εικόνα

"Έμοιαζε σχεδόν με ποδοσφαιρική μπάλα με πόδια. Το βαφτίσαμε Toadzilla".
Η ομάδα της αιχμαλώτισε γρήγορα τον Toadzilla - που πιστεύεται ότι ήταν θηλυκό - και επέστρεψε στη βάση για να τον ζυγίσει. Ήξεραν ότι θα ήταν βαριά, αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι με το βάρος της θα μπορούσε να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Εικόνα

Το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο βάτραχο - 2,65 κιλά - είχε επιτευχθεί από έναν "κατοικίδιο" βάτραχο στη Σουηδία, με το όνομα Prinsen το 1991.

Η κυρία Κάιλ Γκρέι λέει ότι αυτό το γιγαντιαίο δείγμα πιθανότατα πάχυνε με μια δίαιτα από έντομα, ερπετά και μικρά θηλαστικά.

Εικόνα

"Ένας βάτραχος από καλάμι σε αυτό το μέγεθος θα φάει οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει στο στόμα του", είπε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι βάτραχοι δεν έχουν φυσικούς θηρευτές στην Αυστραλία και τα δηλητηριώδη είδη έχουν προκαλέσει καταστροφή στους πληθυσμούς των ντόπιων ζώων.


https://www.lamiareport.gr/index.php/pa ... nes-vinteo
https://www.cbsnews.com/news/australia- ... -wildlife/
φρύνος είναι
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Ιαν 2023, 20:22

01-31-2023
Έπαιζε κρυφτό, μπήκε σε κοντέινερ, τον πήρε ο ύπνος και… βρέθηκε σε άλλη χώρα.

Εικόνα

Φανταστείτε να παίζετε κρυφτό, να κρύβεστε μέσα σε ένα σταθμευμένο κοντέινερ, να αποκοιμηθήκατε και να καταλήξατε σε μια άλλη χώρα έξι ημέρες αργότερα.


Μοιάζει με πλοκή σεναρίου κινηματογραφικής ταινίας, όμως συνέβη στην πραγματικότητα, αυτό που έζησε ένα αγόρι 15 ετών από το Μπαγκλαντές που έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του.

Στις 17 Ιανουαρίου, ενώ ξεφόρτωνε κοντέινερ από ένα πλοίο του Μπαγκλαντές, το προσωπικό του Πόρτ Κλάνγκ της Μαλαισίας σοκαρίστηκε όταν είδαν ένα αδυνατισμένο αγόρι να βγαίνει από ένα από τα κοντέινερ. Το αγόρι ούτε μιλούσε ούτε καταλάβαινε την τοπική γλώσσα, οπότε η επικοινωνία μαζί του ήταν πολύ δύσκολη.

Αρχικά οι Αρχές υποπτεύθηκαν ότι είχε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις για την τέλεση του εγκλήματος.

Το παιδί, που αναγνωρίστηκε μόνο με το μικρό του όνομα, Φαχίμ, έπαιζε με φίλους στο λιμάνι της πόλης Τσιτταγκόνγκ στις 11 Ιανουαρίου και κρύφθηκε σε ένα κοντέινερ, κάτι που αποδείχθηκε εξαιρετικά λανθασμένο, γιατί ετοιμάζονταν να το στείλουν στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με τους India Times, όταν κρύφτηκε μέσα στο κοντέινερ, ο Φαχίμ αποκοιμήθηκε. Στη συνέχεια, το κοντέινερ φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο με προορισμό τη Μαλαισία, όπου το αγόρι ανακαλύφθηκε στο Γουέστ Πόρτ έξι ημέρες αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου.

Δεν είχε καθόλου φαγητό και νερό. Τελικώς εντοπίστηκε όταν ακούστηκαν οι φωνές του μέσα από το κοντέινερ και απελευθερώθηκε.

Πλάνα τον δείχνουν να βγαίνει από το κοντέινερ, αποπροσανατολισμένος και κουρασμένος. Πλην των άλλων, αδυνατούσε και να επικοινωνήσει με τα άτομα που του χάρισαν και πάλι την ελευθερία του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Πλέον, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του επαναπατρισμού του.

Τον Οκτώβριο, η Αστυνομία είχε βρει το σώμα ενός 15χρονου αγοριού σε αποσύνθεση που είχε κλειδωθεί σε ένα κοντέινερ και έκανε παρόμοιο ταξίδι από το Τσιτταγκόνγκ στο λιμάνι Πεμάνγκ της Μαλαισίας, σύμφωνα με τους India Times.
https://www.el.gr/paraxena/epaize-kryft ... ner-ton-p/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 01 Φεβ 2023, 20:31

31/01/2023
Το κλειδί του αυτοκινήτου καρφώθηκε στο πρόσωπό τηςΔεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν οι γιατροί.
Τράβηξαν φωτογραφίες για να τις δείχνουν στους φοιτητές ιατρικής.

Εικόνα

Ένα απίστευτο ατύχημα είχε μια γυναίκα στον Καναδά, καθώς το κλειδί του αυτοκινήτου της καρφώθηκε στο πρόσωπο της, με αποτέλεσμα να μεταβεί επειγόντως στο νοσοκομείο και να σοκάρει τους γιατρούς.


Όπως αναφέρει η nypost.com, η 24χρονη Renée Lariviere ετοιμάζονταν να πάει στα McDonald’s μαζί με τους φίλους της. Έτσι, ένας από αυτούς πήρε το κλειδί του αυτοκινήτου και της το πέταξε, καθώς εκείνη θα οδηγούσε. Όμως, δεν το έπιασε σωστά, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο πρόσωπο της και συγκεκριμένα στο μάγουλο και λίγο κάτω από το μάτι της (https://nypost.com/2023/01/27/i-got-a-c ... -accident/).

«Ένιωσα μια πίεση, αλλά ένιωσα σαν να χτυπήθηκα στο πρόσωπο, σαν να έχασα το πιάσιμο μου», είπε και πρόσθεσε ότι «ο φίλος μου με κοίταξε και είπε, “Θεέ μου, μην κουνηθείς” και άρχισε να πανικοβάλλεται».

Τότε, εκείνη πήγε γρήγορα στο μπάνιο για να κοιταχτεί στον καθρέπτη και είπε πως «φοβήθηκα. Η ανησυχία μου ήταν το μάτι μου. Δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο για μια ουλή. Οι ουλές, αν τις φροντίσεις σωστά, θα φύγουν. Αυτό δεν με ενδιέφερε. Η ανησυχία μου ήταν “θα μπορώ να δω;”».

Έτσι, μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και μόλις έφτασε, έκανε μια αξονική τομογραφία και ένας πλαστικός χειρουργός κλήθηκε να αφαιρέσει το κλειδί και να ράψει το μάγουλό της.

«Οι γιατροί εκεί έμειναν έκπληκτοι. Υπήρχαν γιατροί που έρχονταν από διαφορετικά τμήματα για να δουν γιατί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Έβαλαν έναν από αυτούς να έρθει και να ζητήσει να βγάλει φωτογραφίες για να τις δείξει στους φοιτητές ιατρικής. Ήταν γιατρός στα επείγοντα, οπότε προσπαθούσε να τους δείξει ότι όλα θα μπορούσαν να συμβούν», είπε χαρακτηριστικά η Renée Lariviere.

Πλέον, η ουλή έχει επουλώσει και εκείνη δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ σημειώνει ότι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς κανείς δεν ξέρει «πότε μπορεί να συμβεί το κακό».


https://www.newsbeast.gr/world/arthro/9 ... oi-giatroi

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 02 Φεβ 2023, 20:13

02.02.2023
Ουγκάντα: 68χρονος χωρικός έπειτα από 102 παιδιά και 578 εγγόνια δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει άλλα.
«Στην αρχή ήταν ένα αστείο… αλλά τώρα αυτό έχει τα προβλήματά του»

Εικόνα

Ένας χωρικός από την Ουγκάντα αγωνίζεται για να φροντίσει την πολυμελή οικογένειά του, η οποία όπως λέει περιλαμβάνει 12 συζύγους, 102 παιδιά και 578 εγγόνια και πλέον αισθάνεται ότι «φτάνει πια», δήλωσε ο Μούσα Χασάγια Κασέρα.


«Στην αρχή ήταν ένα αστείο… αλλά τώρα αυτό έχει τα προβλήματά του», λέει στο AFP ο 68χρονος από το χωριό του, το Μπουγκίσα της Μπουταλέτζα, μιας απομακρυσμένης επαρχιακής περιοχής της Ουγκάντα».

«Με την υγεία μου να φθίνει και μόλις 8 στρέμματα γης για μια τόσο τεράστια οικογένεια, δύο από τις συζύγους μου έφυγαν γιατί δεν μπορούσα να τους προσφέρω τα βασικά όπως τροφή, εκπαίδευση, ρουχισμό», λέει.



Ο Χασάγια, ο οποίος είναι αυτή την περίοδο άνεργος αλλά έχει γίνει κάτι σαν τουριστικό αξιοθέατο στο χωριό του, είπε ότι οι σύζυγοί του λαμβάνουν τώρα μέτρα αντισύλληψης ώστε να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της οικογένειας.

«Οι σύζυγοί μου παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, αλλά εγώ δεν παίρνω μέτρα. Δεν περιμένω να αποκτήσω περισσότερα παιδιά γιατί έχω διδαχτεί από την ανεύθυνη συμπεριφορά μου να κάνω τόσα πολλά παιδιά τα οποία δεν μπορώ να φροντίσω», εξηγεί.

Η οικογένειά του ζει σε ένα σπίτι υπό κατάρρευση με σκουριασμένη τσίγκινη οροφή ή σε γειτονικές αχυρένιες καλύβες. Την πρώτη σύζυγό του την παντρεύτηκε το 1972 σε μια παραδοσιακή τελετή όταν ήταν και οι δύο περίπου 17 ετών και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το πρώτο του παιδί, την Σάντρα Ναμπγουίρε.

«Επειδή στην οικογένειά μας ήμαστε μόνο δύο αδέλφια, ο αδελφός, οι συγγενείς και οι φίλοι μου με συμβούλευσαν να παντρευτώ πολλές γυναίκες για να αποκτήσω πολλά παιδιά και να επεκτείνω το όνομα της οικογένειας».

Γοητευμένοι από την ιδιότητα που είχε τότε ο Χασάγια–έμπορος και κρεοπώλης, πολλοί χωρικοί του έδιναν τις κόρες τους για γάμο παρότι κάποιες ήταν κάτω από 18 ετών. Ο γάμος παιδιών απαγορεύτηκε στην Ουγκάντα μόλις το 1995, ενώ η πολυγαμία επιτρέπεται στη χώρα αυτή της Ανατολικής Αφρικής, σύμφωνα με συγκεκριμένες θρησκευτικές παραδόσεις.

Τα 102 παιδιά του Χασάγια είναι ηλικίας από 10 ως 50 ετών, ενώ η νεότερη σύζυγός του είναι περίπου 35.

«…μπορώ να θυμηθώ μόνο το όνομα του πρώτου και του τελευταίου μου παιδιού αλλά κάποιων παιδιών μου δεν θυμάμαι τα ονόματα», λέει ο Χασάγια ξεφυλλίζοντας τα σημειωματάριά του προς αναζήτηση λεπτομερειών σχετικά με τα παιδιά του.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν μπορεί ούτε να θυμηθεί τα ονόματα κάποιων από τις συζύγους του και πρέπει να συμβουλευτεί έναν από τους γιους του–τον 30χρονο Σαμπάν Μαγκίνο, που είναι δάσκαλος και βοηθάει στη διαχείριση των θεμάτων της οικογένειας αφού είναι ένας από τα λίγα παιδιά του που έχουν σπουδάσει.

Για την επίλυση των διαφωνιών μιας τόσο μεγάλης οικογένειας, ο Χασάγια λέει ότι τα μέλη της συναντιούνται μια φορά τον μήνα. Ένας τοπικός αξιωματούχος του χωριού αυτού με τους περίπου 4.000 κατοίκους λέει ότι παρά τις προκλήσεις ο Χασάγια «έχει μεγαλώσει πολύ σωστά» τα παιδιά του.

Οι κάτοικοι του Μπουγκίσα είναι κυρίως χωρικοί και ασχολούνται με μικρές καλλιέργειες όπως ρυζιού ή καφέ. Πολλά μέλη της οικογένειάς του προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα κάνοντας δουλειές για τους γείτονές τους. «Αλλά το φαγητό δεν φτάνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να ταΐζουμε τα παιδιά μια ή στην καλύτερη περίπτωση δύο φορές την ημέρα», λέει η τρίτη σύζυγος του Χασάγια, η Ζαμπίνα.

Η ίδια προσθέτει ότι αν γνώριζε πως εκείνος είχε και άλλες συζύγους δεν θα συμφωνούσε να τον παντρευτεί. «Ακόμη και όταν ήρθα εδώ και αφέθηκα στη μοίρα μου…έφερε την τέταρτη, την πέμπτη, μέχρι που έφθασε τις 12», λέει αγανακτισμένη.

Δύο από τις συζύγους του έχουν ήδη εγκαταλείψει τον Χασάγια και άλλες τρεις ζουν σε μια άλλη πόλη σε απόσταση δύο χιλιομέτρων εξαιτίας του υπερπληθυσμού του νοικοκυριού τους. Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι δεν τον εγκατέλειψαν περισσότερες σύζυγοι, απαντάει: «Με αγαπάνε όλες, βλέπετε είναι χαρούμενες!».
https://www.pronews.gr/kosmos/ougkanta- ... anei-alla/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 03 Φεβ 2023, 20:46

Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023
H πιο άτυχη γυναίκα στον κόσμο: Ξυλοκοπήθηκε, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και την χτύπησε αυτοκίνητο.

Εικόνα

Μία ηθοποιός από την Αυστραλία έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο άτυχη γυναίκα στον κόσμο» και υπάρχει λόγος ή μάλλον λόγοι για αυτό.


Η άτυχη Alli McLaren, αρχικά έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έναν άστεγο στο Λος Άντζελες. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και ενώ πήγαινε στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία την χτύπησε αυτοκίνητο.

«Είμαι αυτός ο φίλος που δεν μπορεί να διακόψει τον δραματικό τρόπο ζωής», είπε σαρκαστικά η 30χρονη ηθοποιός σε ένα βίντεο στο TikTok, που έχει γίνει viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 1,6 εκατ. προβολές.

https://www.tiktok.com/@notallialicee/v ... 6583215403

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021, όταν δέχτηκε επίθεση από έναν άστεγο. «Τον είδα με την άκρη του ματιού μου να περνάει τον δρόμο απέναντι. Έτρεξε κατευθείαν προς το μέρος μου και με γρονθοκόπησε. Όλα έγιναν σε περίπου δύο δευτερόλεπτα» είπε η McLaren στο Media Drum.

Αμέσως μετά την βίαιη επίθεση, η McLaren αναζήτησε ιατρική βοήθεια στα επείγοντα ιατρικού κέντρου στο Δυτικό Hollywood. Εκεί, οι γιατροί είπαν ότι «φαινόταν μια χαρά» και της έδωσαν εξιτήριο. Λίγους μήνες αργότερα, τα δόντια της άρχισαν ξαφνικά να πέφτουν. Πήγε σε οδοντίατρο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το σαγόνι της είχε σπάσει ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Εικόνα

Οι προσπάθειες να επανέλθει το σαγόνι της στη θέση του απέτυχαν και η McLaren έπρεπε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει το κάταγμα. Όμως αναγκάστηκε να περιμένει άλλους δύο μήνες πριν πραγματοποιηθεί το χειρουργείο.

«Έπρεπε να κάνω χειρουργική επέμβαση στη γνάθο για να το διορθώσω και το ανοσοποιητικό μου σύστημα ήταν εξαιρετικά αδύναμο και κατέληξα να πάθω λοίμωξη και πνευμονία» εξήγησε η 30χρονη στο TikTok. Ενώ πάλευε να αναρρώσει από την πνευμονία, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της, το οποίο προκάλεσε μια τραυματική εγκεφαλική βλάβη που προκάλεσε διαδοχικές κρίσεις.

Και η ατυχία για την McLaren συνεχίστηκε. Δύο μήνες μετά την θεραπεία για τις κρίσεις, η 30χρονη είχε ακόμη περισσότερες, έκανε εμετούς, ενώ είχε αλλαγές στη διάθεσή της, ανεξήγητο θυμό και σύγχυση.

Τότε οι γιατροί ανακάλυψαν έναν μη καρκινικό γιγαντιαίο όγκο που είχε αναπτυχθεί στον εγκέφαλό της. Αφαίρεσαν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου, αλλά η McLaren έπρεπε να κάνει ακτινοθεραπεία προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν υπολειπόμενα κύτταρα του όγκου.

Η 30χρονη ηθοποιός πίστευε ότι η τεράστια ταλαιπωρία της έχει τελειώσει. Όμως έκανε λάθος. Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2023, ενώ η McLaren πήγαινε στο νοσοκομείο για ακτινοθεραπεία, την χτύπησε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου παραβίασε ένα STOP. Το ατύχημα άφησε την McLaren με δύο σπασμένα πόδια.

Εικόνα

Η ιστορία της McLaren έχει αφήσει άφωνους τους χρήστες του Διαδικτύου. Όλοι έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς την 30χρονη, όμως υπήρξαν και κάποιοι που επισήμαναν ότι ο ξυλοδαρμός της από τον άστεγο οδήγησε στην ανακάλυψη του όγκου της. «Εντάξει, αλλά ο άστεγος σου έσωσε τη ζωή» ήταν ένα από τα σχόλια, που συγκέντρωσε πάνω από 43.000 likes.

Η McLaren, ωστόσο, δεν φαίνεται να νιώθει καμία ευγνωμοσύνη προς τον άνθρωπο που την χτύπησε. «Δεν συμφωνώ. Αν και θα ήταν μια υπέροχη ιστορία για τον άστεγο, το μόνο πράγμα που έκανε για μένα είναι να μου προκαλέσει πολύ άγχος και ιατρικούς λογαριασμούς. Επίσης τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του. Δεν με βοήθησε να ανακαλύψω τον όγκο, καθώς δεν ήταν εκεί όταν με χτύπησε» είπε αρχικά η McLaren.

Και συνέχισε: «Αν και η αιτία για αυτόν τον τύπο όγκου είναι άγνωστη, μια πιθανή εξήγηση που μου δόθηκε είναι ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραύματος στο κεφάλι, επομένως μπορεί ο άστεγος να μου το προκάλεσε».

Επίσης από την επίθεση δημιουργήθηκαν στην 30χρονη πολλά προβλήματα ψυχικής και συναισθηματικής υγείας. «Δυσκολεύτηκα πραγματικά. Είχα και κατάθλιψη και άγχος. Επίσης, νιώθω πολύ άβολα να περπατάω κοντά σε ανθρώπους στον δρόμο γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν» ανέφερε.

Ο άγριος ξυλοδαρμός που δέχτηκε επηρέασε αρνητικά τόσο την επαγγελματική της ζωή όσο και τις προσωπικές της σχέσεις. «Υποβιβάστηκα στην δουλειά μου επειδή έπρεπε να δουλέψω πολύ από το σπίτι και τελικά έφυγα. Οπότε υπάρχει οικονομική πίεση», εξομολογήθηκε και συνέχισε: «Δεν έχω όσους φίλους είχε παλιά».

«Σταμάτησα να απαντώ σε μηνύματα και σταμάτησα να εμφανίζομαι σε μέρη. Πολλές φορές είμαι πολύ κουρασμένη και απλά δεν έχω ενέργεια. Ήμουν πολύ κοινωνικός άνθρωπος και τώρα δυσκολεύομαι να βγω από το σπίτι μου» αποκάλυψε η McLaren .

Εικόνα

Πιστεύει ότι η ιστορία της θα εμπνεύσει άλλους.
Παρά τις επαναλαμβανόμενες ατυχίες, η 30χρονη ηθοποιός παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον. «Νομίζω ότι παραμένω δυνατή γιατί γνωρίζω ότι δεν μπορεί να είναι έτσι για πάντα και επίσης ξέρω ότι μια μέρα θα ξυπνήσω και δεν θα πονάω πια. Πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο» ανέφερε.

«Ελπίζω ίσως μια μέρα να γράψω ένα βιβλίο για αυτό και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να μιλήσω για τη ζωή μου», είπε η McLaren, σημειώνοντας ότι όλη αυτή η περιπέτεια την έχει κάνει πιο δυνατή.

«Δεν επιλέγουμε τη ζωή μας και το τι μας συμβαίνει αλλά επιλέγουμε πώς να πάρουμε αυτό που μας συμβαίνει και να το κάνουμε κάτι όμορφο» κατέληξε.

Εικόνα
https://www.enikos.gr/international/h-p ... o/1920557/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 06 Φεβ 2023, 21:21

06.02.2023
Η ζωή της ψηλότερης γυναίκας στον κόσμο: Κλείνει 6 θέσεις στα αεροπλάνα.
Πίσω από όλα αυτά βέβαια κρύβεται μια σπάνια γενετική κατάσταση.

Εικόνα

Είναι μια πανύψηλη γυναίκα με ύψος κάτι παραπάνω από 2 μέτρα και 13 εκατοστά και είναι αναγκασμένη να ζει μια πολύ διαφορετική ζωή σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.


Πρόκειται για την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, η οποία αποκαλύπτει πώς είναι η ζωή της, από το να αγοράζει φορέματα για να τα φοράει ως τοπάκια μέχρι να κλείνει έξι θέσεις σε αεροπλάνο για να πετάξει.

Πίσω από όλα αυτά βέβαια κρύβεται μια σπάνια γενετική κατάσταση.

Η τουρκικής καταγωγής Rumeysa Gelgi κατέχει για το 2023 το ρεκόρ Γκίνες ως η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, αλλά δήλωσε ότι η ζωή της δεν ήταν ένα «εύκολο ταξίδι».



Μιλώντας στο 7Life, η 26χρονη μίλησε για το πώς χρειάζεται να κάνει έπιπλα κατά παραγγελία, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι «αδύνατα» και πώς πέτυχε το όνειρό της να μετακομίσει στην Αμερική, κλείνοντας πολλές θέσεις για να καταφέρει πετάξει.

Σε ηλικία μόλις τεσσάρων μηνών, η Rumeysa διαγνώστηκε με το σύνδρομο Weaver, μια γενετική πάθηση που προκαλεί υπερανάπτυξη των οστών και επηρεάζει μόνο 50 άτομα παγκοσμίως.

Εικόνα

Μέχρι να γίνει έξι ετών ήταν ήδη 1,80 μ. και είπε στον Guardian ότι ένιωθε σαν «ένα παιδί παγιδευμένο στο σώμα ενός ενήλικα».

Οι γιατροί την έβαλαν σε φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εφηβείας όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς δεν ήξεραν πόσο ψηλή θα γινόταν. Χωρίς τη φαρμακευτική αγωγή, η Rumeysa είπε ότι θα μπορούσε να είναι «πολύ ψηλότερη».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, πάλευε με μια σειρά από προβλήματα υγείας, από ένα καρδιακό ελάττωμα μέχρι σκολίωση που την οδήγησε σε επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη για να μειωθεί η πίεση στην πλάτη της.

Εικόνα

Λόγω της ιδιαίτερης φυσικής της κατάστασης, η Rumeysa διδάχθηκε στο σπίτι μεταξύ των διακοπών της από το νοσοκομείο.

«Δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι. Δεν είχα φίλους επειδή ήμουν τόσο διαφορετική από τα παιδιά της ηλικίας μου, αλλά τα κατάφερα», είπε προσθέτοντας ότι οι γονείς της ήταν η «μεγαλύτερη στήριξή» της και ότι είχε «καταπληκτικούς δασκάλους».

Ως «φιλόδοξο άτομο», όπως περιγράφει η ίδια, στα 17 της χρόνια παρατήρησε ότι ο κάτοχος του ρεκόρ του ψηλότερου εφήβου στον κόσμο ήταν κοντύτερος από εκείνη και έτσι διεκδίκησε τον τίτλο και τον κέρδισε.

Εικόνα

Το 2021, η Rumeysa ανακηρύχθηκε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο και πέρυσι κέρδισε τον τίτλο για τα μεγαλύτερα χέρια, τα μακρύτερα δάχτυλα-τα οποία είναι πάντα περιποιημένα, καθώς και τη μακρύτερη πλάτη.

Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο είναι αδύνατες για τη Rumeysa, η οποία πρέπει να μεταφέρεται με φορτηγάκι και τα κρεβάτια, οι καρέκλες και τα γραφεία πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένα για να προσαρμόζονται στο ύψος της.

Αγοράζει φορέματα για να φορέσει ως τοπάκια και ρούχα από εξειδικευμένες μάρκες για πολύ μεγάλα μεγέθη.

Τα αεροπορικά ταξίδια φαίνονταν αδύνατα, καθώς μπορεί να κάθεται όρθια μόνο για περισσότερο από δύο με τρεις ώρες κάθε φορά
, αλλά πέρυσι, με τη βοήθεια μιας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, η Rumeysa κατάφερε να πετάξει στις ΗΠΑ.

Η Turkish Air της επέτρεψε να κλείσει έξι θέσεις σε αεροπλάνα, στις οποίες μπορούσε να ξαπλώσει σε ένα ειδικό φορείο.

Ήταν η πρώτη φορά που το φορείο χρησιμοποιήθηκε για έναν κανονικό επιβάτη, καθώς συνήθως προορίζεται μόνο για επιβάτες επειγόντων ιατρικών περιστατικών.

«Με κοίταξαν περίεργα μερικοί, αλλά οι άλλοι επιβάτες ήρθαν να ελέγξουν αν ήμουν καλά και πραγματικά απόλαυσα την πτήση μου. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι είναι περίεργοι για μένα», είπε.

Η Rumeysa μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να συνεχίσει την καριέρα της ως web developer και δήλωσε ότι τώρα σκέφτεται να κάνει διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα που ξέρει ότι υπάρχει λύση για τα αεροπορικά ταξίδια της.

Είναι πολύ ανοιχτή στο διαδίκτυο σχετικά με τη ζωή της με το σύνδρομο Weaver, έχοντας περισσότερους από 38.000 ακόλουθους στο Instagram και δεκάδες δημόσιες ομιλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις, αναφέρει η Daily Mail.

Η Rumeysa ελπίζει ότι μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σπάνια πάθηση που έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής της.

«Θέλω επίσης να δείξω στους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να κρίνετε τους άλλους από το πώς φαίνονται, δήλωσε η ίδια.
https://www.pronews.gr/kosmos/i-zoi-tis ... to-vinteo/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Φεβ 2023, 22:11

8 February 2023
Σκηνές τρόμου στην Ινδία: Λεοπάρδαλη εισέβαλε σε δικαστήριο και κατασπάραξε 5 ανθρώπους.

Εικόνα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ινδία και πλάνα μέσα από το κρατικό δικαστικό μέγαρο στο Ghaziabad κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν αρκετούς άνδρες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της λυσσαλέας επίθεσης λεοπάρδαλης.


Τα βίντεο δείχνουν αστυνομικούς ντυμένους με αλεξίσφαιρα περιβλήματα να ανεμίζουν φλεγόμενα ραβδιά και να απλώνουν δίχτυα μέσα στο δικαστικό μέγαρο σε μια προσπάθεια να συλλάβουν το άγριο ζώο. Δεν είναι σαφές πώς βρέθηκε η λεοπάρδαλη στο κτίριο.

Εικόνα

Η Γκαζιαμπάντ βρίσκεται στην ανατολική άκρη του Νέου Δελχί και είναι κοντά σε δάσος που αποτελεί γνωστό βιότοπο λεοπάρδαλης. Τουλάχιστον 12.000 λεοπαρδάλεις ζουν στην Ινδία. Τα ζώα έχουν χαρακτηριστεί ως ευάλωτα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Εικόνα

Παρά το γεγονός αυτό, αξιωματούχοι λένε ότι μία λεοπάρδαλη σκοτώνεται κατά μέσο όρο την ημέρα στην Ινδία επειδή περιπλανιέται σε περιοχές που καταλαμβάνονται από ανθρώπους. Ο αριθμός αυτών των περιστατικών αυξάνεται λόγω της συρρίκνωσης των δασικών εκτάσεων.

Εικόνα

Ένας αξιωματικός του τοπικού αστυνομικού τμήματος επιβεβαίωσε ότι πέντε με έξι άτομα τραυματίστηκαν. «Η λεοπάρδαλη πήδηξε πανικόβλητη μέσα στο δικαστικό συγκρότημα και πέντε με έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσαν.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... o=embedded
https://primenews.press/skines-tromou-s ... anthropous

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 11 Φεβ 2023, 20:41

11/02/2023
ΗΠΑ: Τρυποκάρυδοι έκρυψαν 317 κιλά βελανίδια μέσα σε τοίχους σπιτιού.
Όταν άρχισαν να ξεχύνονται από τους τοίχους, τα βελανίδια έφταναν τα 6 μέτρα ύψος.

Εικόνα

Ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ βρέθηκε στα πρόθυρα εγκεφαλικού όταν ένας τεχνικός ελέγχου παρασίτων, σε μια φαινομενικά συνηθισμένη επαγγελματική αποστολή, ανακάλυψε αμέτρητα βελανίδια, κρυμμένα αριστοτεχνικά μέσα στους τοίχους του σπιτιού του στην Καλιφόρνια.


Οι ιδιοκτήτες κάλεσαν τον Nικ Κάστρο, ιδιοκτήτη της επιχείρησης Nick’s Extreme Pest Control, όταν είδαν σκουλήκια να ξετρυπώνουν από τον τοίχο ενός υπνοδωματίου. Τα ζωύφια αποδείχθηκε πως ήταν αλευροσκώληκες, που συγκατοικούσαν παρέα με έναν απίστευτο αριθμό βελανιδιών, που πιστεύεται ότι συγκεντρώθηκαν από ένα ζευγάρι δρυοκολάπτες - οι γνωστοί μας τρυποκάρυδοι.

Αφού άνοιξε μια μικρή τρύπα στον τοίχο, ο Κάστρο είδε τα βελανίδια να ξεχύνονται ορμητικά χωρίς σταματημό.



«Ήταν απίστευτο να τα βλέπεις να ξεχύνονται χωρίς τελειωμό», δήλωσε ο Κάστρο, που υπολογίζει ότι επρόκειτο για 317 κιλά, τα οποία πιθανότατα συλλέχθηκαν τα τελευταία δύο έως πέντε χρόνια.

Οι δρυοκολάπτες συνηθίζεται να αποθηκεύουν βελανίδια στο εξωτερικό των σπιτιών, ωστόσο σπάνια τα βάζουν μέσα. Ο Κάστρο ανακάλυψε ότι τα πουλιά έριξαν τους θησαυρούς τους μέσα στο σπίτι από μια τρύπα στην καμινάδα. Σύντομα, δεκάδες χιλιάδες βελανίδια που συγκεντρώθηκαν από διάφορες κοντινές βελανιδιές γέμισαν τις κοιλότητες των τοίχων, πιθανολογεί ο Κάστρο.

Ο Κάστρο αν και εργάζεται στη βιομηχανία ελέγχου παρασίτων για περισσότερα από 20 χρόνια, δεν έχει βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με κάτι τέτοιο. Μάλιστα, χρειάστηκε να δημιουργηθούν κι άλλες τρεις τρύπες στους τοίχους του σπιτιού, προκειμένου να αφαιρεθούν όλα τα βελανίδια, τα οποία έφτασαν τα 6 μέτρα ύψος. Ο Κάστρο και το τριμελές πλήρωμά του πέρασαν μια ολόκληρη μέρα εξάγοντας τους ξηρούς καρπούς από τους τοίχους.

«Γεμίσαμε οκτώ μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Ήταν τόσο βαριά που μετά βίας μπορούσαμε να τα κουβαλήσουμε», δήλωσε ο Κάστρο.


https://edition.cnn.com/2023/02/08/us/c ... index.html
https://www.huffingtonpost.gr/entry/epa ... 0c7e0e71f3

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Τα Παράξενα νέα του Κόσμου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 14 Μαρ 2023, 21:21

14|03|2023
Απίστευτες εικόνες! 10 “τέρατα” που δημιούργησε ο άνθρωπος.

Εικόνα

Ο άνθρωπος είχε πάντα την τάση να επεμβαίνει στη φύση, προκειμένου να την φέρει στα μέτρα του…


Σήμερα με τη βοήθεια της επιστήμης αυτό είναι ακόμα ευκολότερο. Αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης είναι μεταλλάξεις διάφορων ζώων, είτε για ερευνητικούς σκοπούς, είτε για μελλοντική εκτροφή.

Δείτε στο βίντεο ποια είναι αυτά.


https://www.newsnowgr.com/article/11927 ... ropos.html
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %b7%ce%bc/

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών