ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Οκτ 2018, 11:52
Sid Vicious έγραψε: ↑15 Οκτ 2018, 02:25
Cavaliere έγραψε: ↑15 Οκτ 2018, 02:13
Sid, δεν ξέρεις πως υπάρχουν αναρχικές κοινότητες που αποφάσισαν να χτίσουν ανεξάρτητες συναλλαγές υπηρεσιών με άμεση δημοκρατία, χωρίς να ανακατεύονται σε πολιτικές κόντρες;
Ναι ξέρω, δεν ξερω τι εχουν καταφερει αλλά και παλι αυτο ειναι σε ενα δικο τους μικροκοσμο, δεν ειναι κοινωνια. Αυτο ήδη απο παλιοτερα το ειχαν κανει ως και ακροδεξιες μιλιταριστικες χριστιανικές ομαδες στις ΗΠΑ. Ακόμη καλύτερα το κάνουν και οι μοναχοί της Ορθοδοξίας εδώ και πάνω από χίλια χρόνια. Δεν είναι κάτι δύσκολο ομως αυτό όταν το κάνεις σε έναν μικρόκοσμο.
Για εμένα, πολιτικά πρέπει να υπάρξει αμεση δημοκρατία (είμαι και σε πολλά θαυμαστής της αρχαιας Αθηναϊκης Δημοκρατίας όπως και της Ρωμαϊκης Δημοκρατίας πριν εκφυλιστεί σε ολιγαρχία και Καισαρισμό). Και όχι μόνο άμεση δημοκρατία αλλα και
συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης και υποχρεωσων κυκλικά για όλους μεσω κληρωσεων οπως γινόταν στην Αθηνα. Το πώς ενα πολίτευμα θα φτάσει σε επίπεδο για να το κάνει αυτό είναι ένα ζήτημα.
Συμφωνώ απολύτως στο θέμα της κυκλικότητας.
Αλλά αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται τόσο οι φερόμενοι ως ηγέτες/εκπρόσωποι λαού όσο ο ίδιος ο "λαός". Η ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης.
Και μερικές φορές σκέφτομαι ότι αυτός ο φαύλος κύκλος γεννά τις ιδεολογίες και τις όποιες φαινομενικές διαφορές ή ομοιότητες τους.
Τελικώς, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη.

Ναι, αυτό είναι που φοβούνται σχεδόν όλοι για αυτό και προτιμανε την εξουσια ειτε ως εξουσιαστες ειτε ως εξουσιαζόμενοι, και στις δυο οψεις του νομισματος γλιτωνουν από τις ευθυνη.
Θυμήθηκα και τώρα δυο από τις πολλές χαρακτηριστικές βλακείες που έχουν ειπωθεί από τον Σύριζα.
Η μία όταν είπαν με καημό για να αποφυγουν και ευθυνες πως έχουν την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία. Εννοουσαν οτι παιδια κοιταχτε, εμεις δεν θελουμε να ειμαστε στο τιμονι του καραβιου, να το κυβερναμε, γιατι αυτο ειναι βαρια ευθυνη. Εμεις την εξουσία θέλουμε, να εξουσιαζουμε στο καραβι, να μαστιγωνουμε τους κωπηλατες οχι να εχουμε ευθυνες για την ροτα του.
Και η δεύτερη όταν ειπωθηκε εκείνο το ανεκδιήγητο πως δεν πρέπει να κατακρινουν τοσο πολυ τον Τσίπρα γιατι ειναι μονο 44 χρονων (παιδί) και εχει φορτωθεί τόσα πολλά.
Πολύ ωραίο αυτό για την Ρώμη, αναγκαστικά δηλαδή καταλήγουν όλοι πάλι στην Ρώμη