Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
vantono
Δημοσιεύσεις: 23829
Εγγραφή: 14 Απρ 2018, 13:22
Phorum.gr user: vantono
Τοποθεσία: κεντρικά γραφεία George Soros

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 18 Οκτ 2018, 18:23

Πάνας έγραψε:
18 Οκτ 2018, 17:59
vantono έγραψε:
18 Οκτ 2018, 17:36
Πάνας έγραψε:
18 Οκτ 2018, 14:22

Κανείς δεν σου ζήτησε να επιλέξεις κάτι, μόνος σου μπλέκεσαι.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι το πολιτικά ορθό είναι να σεβόμαστε την πίστη του άλλου και όχι να χλευάζουμε τις απόψεις τους.
Το να χλευάζεις κάποιον για τα θρησκευτικά πιστεύω του δείχνει τι άνθρωπος είσαι. Αύριο μεθαύριο θα πεταχτείς σε κάποιο νήμα και θα πεις την γνώμη σου, κάποιος σοβαρός άνθρωπος όταν έχει δει πως φέρεσαι να είσαι σίγουρος πως δεν θα την εκτιμήσει. Ειδικά αν πεταχτείς και υποστηρίξεις μουσουλμάνο για την θρησκεία του το λιγότερο για μένα θα είναι για γέλια.
Δεν κάνεις κακό μόνο σε αυτόν που πιστεύει προσπαθώντας να τον βγάλεις χαζό αλλά και στον εαυτό σου. Αν έχεις αντιρρήσεις στο θέμα μπορείς να τις εκφράσεις με πολύ πιο όμορφο τρόπο και να γίνει διάλογος.


Αλλά και ποιος είμαι εγώ που θα σου κάνω μάθημα συμπεριφοράς; Ένας μαλάκας είμαι. Πάω να πάρω τα ποπκόρνια μου και να διαβάζω τι γράφετε.
ρε φίλε απορώ ώρες-ώρες,τι σόι θεματα εχεις με το να ονειρεύεσαι συνεχώς άτομα που μπολεμανε το χριστιανισμό σου και ταυτόχρονα να υποστηρίζουν το ισλάμ (ή αλλες θρησκειες)? Εχεις δει κανενα τετοιον στο πχορουμ? Τί σκατα? Σε μενα απευθύνεσαι συγκεκριμενα ή γενικα? Στο αλλο νημα με τον 14χρονο ονειρευεσαι πούστηδες που υποστηριζουν ισλάμ και μπολεμανε χριστιανισμο, και το παιζες και τσαμπουκαλίκι σε μια φάση,ωσπου βρεθηκε εκεινος ο σφακιανάκης και σε εβαλε στη θεση σου. Εδώ πάλι τι ονειρεύεσαι? Ατομα που μισουν χριστιανισμο,αλλα παραδόξως λατρεύουν ισλάμ? Ελεος. Δειξε μου εναν! Αν εννοεις εμενα, βρες μου μισο ποστ μου εδω μεσα που να υποστηριζω μανιταροπούτσηδες ισλαμιστες και να μέμφομαι χριστιανισμο, ταυτοχρονα. Αν βρεις και μου δωσεις λινκ,το ξανασυζηταμε.
Επισης,δεν χλευασα κανενα προσωπικα εγώ, για τα θρησκευτικα πιστεύω του. Χλευαζω τη μαζα των πιστων γενικοτερα, για πολλά παράδοξα που υποστηριζει ενω δεν συμβαδιζουν με την εποχη, αλλα και για την υποκρισια τους γενικοτερα. Πχ, την πτωματολαγνεία, θα την επικρίνω,γιατι μου φαινεται παραξενο να υφισταται κατι τετοιο στις μερες μας, απο σοβαρους ενηλικες ανθρωπους,χωρις να επιτεθω σε προσωπικο επιπεδο σε καποιον που την λατρευει ομως, και να τον προσβαλω προσωπικα. Εγω γενικα μιλαω, αν αυτος εχει τη μυγα, να τη σκοτώσει. Δικο του θεμα. Το να κανεις σεξ επισης, με αντισύλληψη ενω ειναι κατι που η θρησκεια σου το απαγορευει και κατα τα αλλα να μου το παιζεις πιστος, και παλι θα το επικρίνω ως υποκρισία, ακριβως στο ηλίθιο πλαισιο που επικρίνεις εσύ εμενα για τον λογο που ειμαι αριστερός και έχω δικο μου αυτοκίνητο.
Απο κει και περα, μαλακας δεν πιστευω οτι εισαι (δεν μου δειχνεις κατι τετοιο, απ το λιγο που σε ξερω διαβαζοντας σε) αλλα μαθήματα συμπεριφορας σιγουρα δεν εχεις το δικαιωμα να κανεις, ενω βλεπεις παντου διπλα σου φαντασματα υποστηρικτων του ισλαμ εκει που δεν υπαρχουν.
Ρε φίλε δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεις μια ομάδα που δέχεται χλευασμό και να κάνεις μετά το ίδιο, άσχετα αν την βλέπεις σαν μάζα. Είναι μια ομάδα με τα πιστεύω της τα χόλυ πράιντ της, αντί να γλύφουν δονητές φορώντας στριγκάκια στο κέντρο της Αθήνας φυλάνε κόκαλα και πάει λέγοντας.
Εσένα τι σε ενοχλούν;
σου εξηγησα ακριβως τι με ενοχλεί. Εσένα τί σε ενοχλεί που με ενοχλεί?
και ποιος σου ειπε οτι το να γλείφεις δονητάρια στο κεντρο της Αθηνας, της Θεσσαλονικης ή του Αμστερνταμ,ειναι κατι που εγω προσωπικα το επικροτω και το υποστηριζω? Αλλο κουλό πάλι αυτο! Για κανενα τοξοβόλοUK με εχεις περασει? Δεν μας ειπες τι ποικιλία παίρνεις ομως, που σε κανει συνεχως να βλεπεις απροσδιοριστα οράματα με μουσλιμολάγνους που κοιμουνται και ξυπνανε με την έγνοια του πως θα τη μπούμε και σημερα στους χριστιανους!

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 18 Οκτ 2018, 18:25

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:20
Thor έγραψε:
18 Οκτ 2018, 17:05

η μασκα μπηκε,γιατι οι πιστοι ειχαν αρχισει να ''τσιμπολογουν'' κομματια απ'το πτωμα,για να το κανουν φυλακτα.
Βάλε ενα σπόιλερ βρε άνθρωπε του θεού , έτρωγα γαμωτο.
τσιμπολογώντας;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 18 Οκτ 2018, 18:32

vantono έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:23

σου εξηγησα ακριβως τι με ενοχλεί. Εσένα τί σε ενοχλεί που με ενοχλεί?
και ποιος σου ειπε οτι το να γλείφεις δονητάρια στο κεντρο της Αθηνας, της Θεσσαλονικης ή του Αμστερνταμ,ειναι κατι που εγω προσωπικα το επικροτω και το υποστηριζω? Αλλο κουλό πάλι αυτο! Για κανενα τοξοβόλοUK με εχεις περασει? Δεν μας ειπες τι ποικιλία παίρνεις ομως, που σε κανει συνεχως να βλεπεις απροσδιοριστα οράματα με μουσλιμολάγνους που κοιμουνται και ξυπνανε με την έγνοια του πως θα τη μπούμε και σημερα στους χριστιανους!
Μα, σου εξήγησα ακριβώς τι με ενοχλεί, δεν με ενδιαφέρει αν το επικροτείς ή όχι, υποστηρίζεις όμως την ομάδα, αυτό κάνω και εγώ. Αυτό το τελευταίο πάλι που το βρήκες;
the end

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα
Δημοσιεύσεις: 5725
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 10:23

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 18 Οκτ 2018, 18:40

Panos07 έγραψε:
18 Οκτ 2018, 13:16
Ίφιδα έγραψε:
18 Οκτ 2018, 12:46
Οπότε όταν είμαστε ζωντανοί, το σώμα είναι κακό, γεμάτο ηδονές που θα πρέπει να καταπιέσουμε, θεωρούμε την αποστέωση κάτι το υγιές, το φυσικό μας σώμα ένα όχημα αμαρτωλό, μόλις πεθαίνουν οι άγιοι όμως, ανάγεται σε "δοχείο της άκτιστης θείας ενέργειας, χριστοφόρο και πνευματοφόρο"
Όχι ακριβώς. Αυτό είναι αντίληψη που προέρχεται από τη θεολογία των Ρωμαιοκαθολικών (δεν είμαι σίγουρος, ίσως κάποιας άλλης ομολογίας, πάντως όχι της Ορθόδοξης). Σύμφωνα με την Ορθόδοξη θεολογία ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα Θεού (πλάστηκε κατ' εικόνα). Το σώμα δεν είναι από μόνο του κάτι αμαρτωλό σε αντίθεση με το πνεύμα που είναι κάτι άλλο. Πχ κάποιος μπορεί να μην αμαρτήσει ποτέ σωματικά (πχ να χτυπήσει κάποιον) και να αμαρτήσει μόνο πνευματικά (πχ να είναι ζηλιάρης :P ). Τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα είναι δώρα του Θεού στον άνθρωπο και καλό είναι ο άνθρωπος να τα φροντίζει και τα δυο εξίσου.
bluerose έγραψε:
18 Οκτ 2018, 14:30
Δε χρειάζεται να καταπιέσεις
Όριο υπάρχει, για τα σαρκικα πχ δε λέει μη
Λέει με αγάπη κι όριο. Δε πας με το γείτονα

Για τους μοναχούς είναι το πρώτο που τους πολεμάει ο αντίθετος, όμως και το πρώτο που αναχωρεί με τη προσευχή
Και δε βρίσκουν χαρά σ' αυτό κι έτσι πρέπει κι έτσι νοιώθουν αγαπώντας τη μελέτη της προσευχης


Δεν είναι η εκκλησία καταπιεσμένοι άνθρωποι

Απλώς κάποιοι που φτάνουν στο αμήν εκεί τρέχουν, και φαίνεται έτσι
Αγαπητοί μου, ούτε έτσι είναι ακριβώς. Αμαρτία είναι και το σεξ που δεν έχει στόχο την τεκνοποίηση, αμαρτία και ο αυνανισμός, αμαρτία που έχεις περίοδο ("τιμωρία" για το προπατορικό μας αμάρτημα) κλπ κλπ.
under έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:15
Ανοησιες.
Άλλα λέει ο Παύλος
  • ὅτε γὰρ ἦμεν ἐν τῇ σαρκί, τὰ παθήματα τῶν ἁμαρτιῶν τὰ διὰ τοῦ νόμου ἐνηργεῖτο ἐν τοῖς μέλεσιν ἡμῶν εἰς τὸ καρποφορῆσαι τῷ θανάτῳ·
    [Επειδή, όταν εμείς ζούσαμε στη ζωή τής σάρκας, τα πάθη των αμαρτιών, εκείνα που ενεργούνταν εξαιτίας τού νόμου, ενεργούνταν μέσα στα μέλη μας, για να καρποφορήσουμε στον θάνατο.]
    (Προς Ρωμαίους, 7: 5)
  • τὸ γὰρ φρόνημα τῆς σαρκὸς θάνατος, τὸ δὲ φρόνημα τοῦ πνεύματος ζωὴ καὶ εἰρήνη· διότι τὸ φρόνημα τῆς σαρκὸς ἔχθρα εἰς Θεόν· […] Ἄρα οὖν, ἀδελφοί, ὀφειλέται ἐσμέν, οὐ τῇ σαρκὶ τοῦ κατὰ σάρκα ζῆν· εἰ γὰρ κατὰ σάρκα ζῆτε, μέλλετε ἀποθνῄσκειν· εἰ δὲ Πνεύματι τὰς πράξεις τοῦ σώματος θανατοῦτε ζήσεσθε. ὅσοι γὰρ Πνεύματι Θεοῦ ἄγονται, οὗτοί εἰσιν υἱοὶ Θεοῦ.
    [… Για τον λόγο ότι, το φρόνημα της σάρκας είναι θάνατος· ενώ, το φρόνημα του Πνεύματος, ζωή και ειρήνη. Επειδή, το φρόνημα της σάρκας είναι έχθρα στον Θεό· […] Άρα, λοιπόν, αδελφοί, είμαστε χρεώστες, όχι στη σάρκα, ώστε να ζούμε σύμφωνα με τη σάρκα. Επειδή, αν ζείτε σύμφωνα με τη σάρκα, πρόκειται να πεθάνετε, αν, όμως, διαμέσου τού Πνεύματος, θανατώνετε τις πράξεις τού σώματος, θα ζήσετε. ]
    (Προς Ρωμαίους, 8: 4-14)
  • …ἀλλ’ ἐνδύσασθε τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καὶ τῆς σαρκὸς πρόνοιαν μὴ ποιεῖσθε εἰς ἐπιθυμίας.
    [Αλλά, ντυθείτε τον Κύριο Ιησού Χριστό, και μη φροντίζετε για τη σάρκα, στο να εκτελείτε τις επιθυμίες της.]
    (Προς Ρωμαίους, 13: 14)
  • Ταλαίπωρος ἐγὼ ἄνθρωπος! τίς με ῥύσεται ἐκ τοῦ σώματος τοῦ θανάτου τούτου; εὐχαριστῶ τῷ Θεῷ διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν. ἄρα οὖν αὐτὸς ἐγὼ τῷ μὲν νοῒ δουλεύω νόμῳ Θεοῦ, τῇ δὲ σαρκὶ νόμῳ ἁμαρτίας.
    [Ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ· ποιος θα με ελευθερώσει από το σώμα αυτού τού θανάτου; Ευχαριστώ τον Θεό διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας. Άρα, λοιπόν, εγώ ο ίδιος με τον νου μεν δουλεύω στον νόμο τού Θεού· με τη σάρκα, όμως, στον νόμο τής αμαρτίας.]
    (Προς Ρωμαίους, 7: 24-25)
  • Λέγω δὲ πνεύματι περιπατεῖτε καὶ ἐπιθυμίαν σαρκὸς οὐ μὴ τελέσητε. ἡ γὰρ σὰρξ ἐπιθυμεῖ κατὰ τοῦ πνεύματος, τὸ δὲ πνεῦμα κατὰ τῆς σαρκός· ταῦτα δὲ ἀντίκειται ἀλλήλοις, ἵνα μὴ ἃ ἐὰν θέλητε ταῦτα ποιῆτε.
    [Λέω, λοιπόν: Περπατάτε σύμφωνα με το Πνεύμα, και δεν θα εκπληρώνετε την επιθυμία τής σάρκας. Επειδή, η σάρκα επιθυμεί ενάντια στο Πνεύμα, και το Πνεύμα ενάντια στη σάρκα· αυτά, μάλιστα, αντιμάχονται το ένα το άλλο, ώστε εκείνα που θέλετε, να μη τα πράττετε. ]
    (Προς Γαλάτες, 5: 16-17)
  • …συναχθέντων ὑμῶν καὶ τοῦ ἐμοῦ πνεύματος σὺν τῇ δυνάμει τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ παραδοῦναι τὸν τοιοῦτον τῷ Σατανᾷ εἰς ὄλεθρον τῆς σαρκός, ἵνα τὸ πνεῦμα σωθῇ ἐν τῇ ἡμέρᾳ τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ”
    […αφού συγκεντρωθείτε εσείς, και το δικό μου πνεύμα, μαζί με τη δύναμη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να παραδώσετε τον άνθρωπο αυτού τού είδους στον Σατανά προς όλεθρο της σάρκας, ώστε το πνεύμα του να σωθεί κατά την ημέρα τού Κυρίου Ιησού.]
    (Προς Κορινθίους Α’, 5: 4-5)
και
  • τὸ Πνεῦμά ἐστιν τὸ ζῳοποιοῦν, ἡ σὰρξ οὐκ ὠφελεῖ οὐδέν
    (Κατά Ιωάννην 6: 63)

  • εἰσὶν γὰρ εὐνοῦχοι οἵτινες ἐκ κοιλίας μητρὸς ἐγεννήθησαν οὕτως, καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνουχίσθησαν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων, καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνούχισαν ἑαυτοὺς διὰ τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν. ὁ δυνάμενος χωρεῖν χωρείτω.
    [Επειδή, υπάρχουν ευνούχοι, που γεννήθηκαν έτσι από την κοιλιά τής μητέρας τους· και υπάρχουν ευνούχοι, που ευνουχίστηκαν από τους ανθρώπους· και υπάρχουν ευνούχοι, που ευνούχισαν τον εαυτό τους για τη βασιλεία των ουρανών. Όποιος μπορεί να το δεχθεί, ας το δεχθεί.]
    (Κατά Ματθαίον, 19: 12)
Ανόητος κι ο Παύλος κι ο Ιησούς κι ο Κύριος Αντεράκο μου;

Μουσικό διάλειμμα και μη μαλώνετε


στίχοιShow
Σα να μην γεννήθηκαν ποτέ,
σα να `ταν ένα ψέμα
άνθρωποι που δώσαν την χαρά,
που `φτασε και σε μένα.

Άγιοι που δε θα γιορταστούν
γιατί δε θα τους βρουν
ημέρα που ταιριάζει.

Άμυαλοι που πέσαν στην φωτιά
για να `χει τ’ όνειρο
φωλιά για να κουρνιάζει.

Δεν τους πρέπουν εικονίσματα
κεριά και καντηλέρια
τις χοές μας που και που στην γη
και τη ματιά στ’ αστέρια.

Μέσα στης ζωής τον πανικό
ασίκικο χορό
χορεύουν οι ψυχές τους

Αχ! καρδούλα δώσ’ μου δύναμη
να βρω κάποια στιγμή
κι εγώ τις αντοχές τους.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:31

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Οκτ 2018, 18:45

Ίφιδα, σαρκικό δεν νοείται μόνο το σωματικό στον χριστιανισμό, σαρκικός εννοείται γενικότερα ο άνθρωπος που δεν ζει με το "πνεύμα του Θεού".
Σαρκικός άνθρωπος είναι ο άνθρωπος των παθών γενικότερα.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα
Δημοσιεύσεις: 5725
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 10:23

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 18 Οκτ 2018, 18:59

Σουβλίτσα, εννοείς ο λαίμαργος ή αυτος που έχει εξαρτήσεις κλπ οκ καταλαβαίνω και εν μέρει συμφωνώ. Τα έχουν πει κι άλλοι όμως, πολύ νωρίτερα "μετρον άριστον", "νους υγιής εν σώματι υγιει" κλπ που δε διεκδικούσαν κι απευθείας σύνδεση με το Θείο.

Αλλά νομίζω είναι ξεκάθαρο στον Χριστιανισμό, πως σαρκίο και πνεύμα δεν πρέπει να "θρέφονται" εξίσου, αλλά αφενός το κορμί ίσα για να μπορεί να λειτουργεί αφετέρου το πνεύμα "αχόρταγα"

ναί μεν το σώμα είναι του Θεού και η εκκλησία σώμα του Ιησού αλλά αν θέλουμε να είμαστε του Θεού θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το σώμα ίσα για να παραμένουμε ζωντανοί. Ενώ μετα θάνατον το σώμα εξυψώνεται, αν είσαι Άγιος πάντα.

Έτσι και ο γάμος γίνεται αναγκαίο κακό για όσους δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Η παρθενία όμως καλύτερη, εκείνη είναι η θεάρεστη, τα γεννετήσια όργανα για πλάκα τα έβαλε ο Θεός στο σώμα(συμφωνα με ορισμένους πιστούς πάντα), ενώ αν ακούγανε τότε τον Παύλο, σήμερα εμείς δε θα υπήρχαμε.

Άντερ, σόρυ που δε δέχομαι χωρίς κρίση όσα διαβάζω, είμαι σίγουρος πως δεν λειτουργείς το ίδιο, τον χαρακτηρισμό δε στον επιστρέφω, τον κρατάω ως το μοναδικό σου "επιχείρημα¨

Άβαταρ μέλους
under
Δημοσιεύσεις: 18499
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:02

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 18 Οκτ 2018, 19:05

Ίφιδα έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:59
Άντερ, σόρυ που δε δέχομαι χωρίς κρίση όσα διαβάζω, είμαι σίγουρος πως δεν λειτουργείς το ίδιο, τον χαρακτηρισμό δε στον επιστρέφω, τον κρατάω ως το μοναδικό σου "επιχείρημα¨
Δεν χωραει επιχειρηματολογια σε ανοησιες.Ουτε στο λυκειο δεν ελεγαν τετοιες πιπες οι εξυπνακηδες της ταξης.
Κανεις δεν σου ειπε να μην κανεις ερωτα,κανεις δεν σου ειπε να μην τρως και να πινεις.
Ολα τα αλλα ειναι πιπες.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Δημοσιεύσεις: 1639
Εγγραφή: 18 Οκτ 2018, 11:13
Phorum.gr user: Alphabet

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 18 Οκτ 2018, 19:13

Ίφιδα έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:59
Η παρθενία όμως καλύτερη, εκείνη είναι η θεάρεστη,
Πως μπορει να ειναι θεαρεστη οταν ο Θεος υποτιθεται οτι ειπε το παρακατω;
Ίφιδα έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:59
τα γεννετήσια όργανα για πλάκα τα έβαλε ο Θεός στο σώμα(συμφωνα με ορισμένους πιστούς πάντα), ενώ αν ακούγανε τότε τον Παύλο, σήμερα εμείς δε θα υπήρχαμε.
Γενεσις 1:28 "καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς..."

Υπαρχουν πιστοι που υποστηριζουν σοβαρα αυτα τα πραγματα;
Ψηφιζουν κιολας; :lol:
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:31

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Οκτ 2018, 19:16

Ίφιδα έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:59
Σουβλίτσα, εννοείς ο λαίμαργος ή αυτος που έχει εξαρτήσεις κλπ οκ καταλαβαίνω και εν μέρει συμφωνώ. Τα έχουν πει κι άλλοι όμως, πολύ νωρίτερα "μετρον άριστον", "νους υγιής εν σώματι υγιει" κλπ που δε διεκδικούσαν κι απευθείας σύνδεση με το Θείο.
δεν είναι σαρκικό μόνο η λαιμαργία ή η εξάρτηση από το τσιγάρο, είναι και τα άλλα πάθη, όπως ζήλεια, οκνηρία, μνησικακία, όλα αυτά εντάσσονται στον υλικό κόσμο της πτώσης, κατα τη πτώση (την διάρκεια της ζωής εδώ δηλαδή) " η φύση όλη συστενάζει", επίσης.
Αλλά νομίζω είναι ξεκάθαρο στον Χριστιανισμό, πως σαρκίο και πνεύμα δεν πρέπει να "θρέφονται" εξίσου, αλλά αφενός το κορμί ίσα για να μπορεί να λειτουργεί αφετέρου το πνεύμα "αχόρταγα"
μπερδεύεις μάλλον -ως προς την Θεολογία-τις έννοιες σώμα, σάρκα, ύλη, πνεύμα κτλ.
Σε αυτό που θέλεις μάλλον να πεις δεν διαφωνώ, είπαμε, η χριστιανική ζωή είναι ασκητική και η αγιότητα έχει στερήσεις: όχι μόνο σωματικές αλλά συνολικότερες, στην εκκλησιαστική τέχνη πχ δεν επιτρέπεται η αισθητηριακή απόλαυση, έχει άλλους κανόνες, καθώς μπορεί ο άνθρωπος να παγιδευτεί σε μια ψυχολογικού τύπου ευφορία η οποία απλώς τον αφήνει παγιδευμένο στις αισθήσεις χωρίς να τον εισάγει στον πνευματικό κόσμο (όπου πνευματικός κόσμος δεν είναι αυτό που η Δύση ή ο ανθρωποκεντρισμός εννοεί ως διανόηση, είναι συμμετοχή στην Χάρη, είναι συγκεκριμένη κατάσταση ύπαρξης, δεν ξέρω αν το κατανοείς αυτό που σου γράφω)
. Το απαρνησάσθω εαυτώ, είναι ολόκληρη στάση ζωής, αποκοπή από τον τρόπο που βλέπει ο άνθρωπος την ζωή περιορισμένη και προορισμένη για μια επίγεια-με ημερομηνία λήξης-πρόοδο (=καλοπέραση, ευδαιμονία κατα τους αρχαίους).
Το να σου κακοφαίνεται όλο αυτό, το κατανοώ απόλυτα, κι εμένα μου κακοφαινόταν κάποτε και πολύ μάλιστα, αφού είμαι παιδί της εποχής μου και της σύγχρονης κουλτούρας (ακόμα και στο πώς βλέπει τον Θεό και την Θρησκεία=ένας καλός Θεός σαν Αη Βασίλης που υπάρχει για να μας φέρνει δώρα τα χριστούγεννα και ό,τι του ζητάμε που θέλουμε και έχουμε ανάγκη να κάνει ένα θαύμα και να μας το δίνει και να μας αγαπά πολύ όπως μας αγαπά η Μανούλα :romance-hearteyes: .... :lol: )

ναί μεν το σώμα είναι του Θεού και η εκκλησία σώμα του Ιησού αλλά αν θέλουμε να είμαστε του Θεού θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το σώμα ίσα για να παραμένουμε ζωντανοί. Ενώ μετα θάνατον το σώμα εξυψώνεται, αν είσαι Άγιος πάντα.
Ακόμα κι έτσι αρνητικά όπως τοποθετείσαι, εαν αυτή η Θρησκεία έχει την Αλήθεια, καταλαβαίνεις φαντάζομαι τί σημαίνει μετα θάνατον το σώμα να εξυψώνεται και να είσαι Άγιος για πάντα. Μάλλον δεν το καταλαβαίνεις και να σου πω, κανείς μας δεν το καταλαβαίνει, ούτε εγώ, εαν δεν έχει εμπειρία αυτής της Χάριτος που είχαν οι Άγιοι. Θέλω να πω, εαν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε, γκουχου γκουχου, μάλλον δεν είναι πολύ κακή σαν προοπτική έτσι? Θέλω να πω, οτι με αυτό το επιχείρημα, δεν μπορείς να καταδικάσεις το "σύστημα" (αδόκιμος ορος, τεσπα) της ασκητικής.
Έτσι και ο γάμος γίνεται αναγκαίο κακό για όσους δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Η παρθενία όμως καλύτερη, εκείνη είναι η θεάρεστη, τα γεννετήσια όργανα για πλάκα τα έβαλε ο Θεός στο σώμα, ενώ αν ακούγανε τότε τον Παύλο, σήμερα εμείς δε θα υπήρχαμε.
Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες, ο Παύλος μιλά έτσι γιατί στην ουσία διαβεβαιώνει με την ίδια του την πείρα (αυτός γνώρισε και έμαθε με το πνεύμα του) τί είναι αυτός ο κόσμος και τί ο άλλος. Είναι σαν να γυρνάς από την ντίσνευλαντ ξερω γω και να λες στα φτωχόπαιδα της γειτονιάς που παίζουν με τις κούκλες, ντάξ, τί παίζετε σεις δω χάμω.. :)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 24654
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Οκτ 2018, 19:16

Alphabet έγραψε:
18 Οκτ 2018, 19:13
Ίφιδα έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:59
Η παρθενία όμως καλύτερη, εκείνη είναι η θεάρεστη,
Πως μπορει να ειναι θεαρεστη οταν ο Θεος υποτιθεται οτι ειπε το παρακατω;
Ίφιδα έγραψε:
18 Οκτ 2018, 18:59
τα γεννετήσια όργανα για πλάκα τα έβαλε ο Θεός στο σώμα(συμφωνα με ορισμένους πιστούς πάντα), ενώ αν ακούγανε τότε τον Παύλο, σήμερα εμείς δε θα υπήρχαμε.
Γενεσις 1:28 "καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς..."
Γενικά δεν ξέρω άμα έχεις προσέξει αλλά ο Θεός δεν είναι ακριβώς μέγας φαν της λογικής συνέπειας.

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Δημοσιεύσεις: 1639
Εγγραφή: 18 Οκτ 2018, 11:13
Phorum.gr user: Alphabet

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 18 Οκτ 2018, 19:29

foscilis έγραψε:
18 Οκτ 2018, 19:16

Γενικά δεν ξέρω άμα έχεις προσέξει αλλά ο Θεός δεν είναι ακριβώς μέγας φαν της λογικής συνέπειας.
Τι να σου κανει και αυτος ο κακομοιρης. Εχει να ασχοληθει με δισεκατομμυρια γαλαξιες των δισεκατομμυριων πλανητων ο καθενας και νομιζουν οτι καθεται και ασχολειται με το αν εκανε ερωτα ο Γιαγκος με την Βασιλω στην Κατω Αετομυλιτσα. :lol:
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 6672
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 18 Οκτ 2018, 19:30

foscilis έγραψε:
17 Οκτ 2018, 22:24
nik_killthemall έγραψε:
17 Οκτ 2018, 19:05
τεν τεν έγραψε:
17 Οκτ 2018, 18:39
Χριστιανικό δεν είναι οσο και να το τραβάς. Απλά αναγκάστηκε η εκκλησία σε πολλές περιπτώσεις να αποδεχθεί καταστάσεις που προϋπήρχαν και δεν έλεγαν να σβήσουν . Εξυπνα λοιπόν αντί να σταθεί απέναντι τους τις ενσωμάτωσε και τις εκανέ κτήμα της. Τρανταχτό παράδειγμα οι άγιοι. Συμφωνα με την θρησκεία δεν υπάρχει λατρεία πέρα του Θεού, ελα όμως που σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα με τη λατρεία του Θεού λάτρευαν και τοπικούς ήρωες και ημίθεους του παλαιάς θρησκείας. Παρα τις κινήσεις της εκκλησίας, βίαιες ή μη, αυτες οι λατρείες συνέχιζαν να υπάρχουν ετσι αναγκάστηκε η εκκλησία να προσθέσει δικούς της αγίους που αντικαθιστούν τους παλαιούς. Ετσι ο Απόλλωνας έγινε πρ. Ηλίας, ο Ιπποκράτης ενας τοπικός άγιος που θεράπευε ασθένειες κτλ. Μεσα σε αυτο το πλαίσιο παρέμειναν προσκυνήματα σε λείψανα, ρούχα, πρακτικέ ψευδομαγείας οπως το ξεματιασμα κτλ.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, οι πρακτικές "μαγείας", θαυμάτων κλπ ήταν συνήθειες του ανατολίτικου προ χριστού μυστικισμού και αυτές ενσερνίστηκε και διαιώνισε και ο χριστιανισμός που ήταν μια ακόμη ανατολίτικη θρησκεία.

Το 12θεο δεν είχε μαγείες, ούτε και λάτρευε πτώματα, ούτε και απέδιδε μαγικές ιδιότητες στα είδωλα και στα αγάλματα. Όλη αυτή η "κληρονομιά" προερχόταν καθαρά από τον ανατολίτικο μυστικισμό. Ουσιαστικά ήταν Περσικής, Βαβυλωνιακής, Αιγυπτιακής κλπ προέλευσης.

Το μόνο που είχε το δωδεκάθεο ήταν οι χρησμοί και οι οιωνοί δηλ. τα θεϊκά σημάδια και μηνύματα τα οποία δεν θα έλεγα ότι τα συναντάμε στον χριστιανισμό όπως συναντάμε τα μαγικά εικονίσματα και τη λατρεία πτωμάτων.
Καλα επρεπε να ειχες παει στην εκθεση για την υγεια στο μουσειο κυκλαδικης τεχνης πριν 2-3 χρονια (δυστυχως δεν αφηναν φωτος γιατι ηταν σπανια εκθεματα δανεικα απο αλλα μουσεια ή και αδημοσιευτα) να δεις τα ατελειωτα πηλινα μαρμαρινα και μεταλλικα αυτακια, χερακια, πουτσακια αφιερωμενα (μαζι με το αντιστοιχο αντιτιμο εννοειται) δε θυμαμαι σε ποιον θεο/θεους που γιατρεψαν τα αντιστοιχα μερη του σωματος αυτων των απλυτων κοντοπιθαρων μη νομιζεις οτι ηταν ολοι Σωκρατηδες και Επικουροι εκει περα, οι πιο πολλοι ηταν της φασης "σκοτωνω τον Σωκρατη γιατι λεει οτι δεν υπαρχει θεος-προστατης της κωλοτρυπιδας".
παπαριές μελάτες ...

Το ότι υπήρχε μια τάση προς την δεισιδαιμονία δεν σημαίνει πως υπήρχε δογματικός φανατισμός του "σκοτώνω όποιον δεν πιστεύει τα ίδια με μένα".

Όπως και το Βυζάντιο έτσι η κλασική/ελληνιστική ελλάδα είναι εντελώς ηλίθιο και ανιστόρητο να χαρακτηριστούν μονοσήμαντα λόγω της μακραίωνης διάρκειας που είχαν και στην οποία άλλαζαν, δεν παρέμεναν στατικά.

Στην κλασική και ελληνιστική ελλάδα κατά την εκκίνηση της πρώτης, υπήρχε όντως τάση προς την δεισιδαιμονία, συνεχώς όμως μειούμενη και αν εξαιρέσουμε τη γνωστή καραμέλα του "μυθικού" Σωκράτη (στον οποίο το θέμα εμπεριείχε και το αγαπημένο σπορ πουστιάς των ελλήνων, δηλ. την πολιτική άρα πέραν της σπανιότητάς του, επιπλέον λόγω και ιδιαιτερότητας δεν είναι αντιπροσωπευτικό) κατά τ'άλλα σε μια τεράστια χρονική περίοδο ο δογματικός θρησκευτικός φανατισμός ήταν αφανής, πολύ απλά γιατί δεν υπήρχε συγκεκριμένο δόγμα ώστε να τον δημιουργήσει, ίσα ίσα μάλιστα που από πολύ νωρίς πολλαπλασιάστηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο από κάποια αρχή, οι φιλοσοφικές σχολές που χρησιμοποιούσαν τα φιλοσοφικά εργαλεία και τη λογική για να φτιάξουν η κάθε μια τα δικά της χαρακτηριστικά για τον χ θεό χωρίς κάποιο δόγμα να τους διώκει :

- Οι Επικούρειοι για πάνω απο 5 αιώνες έλεγαν πως οι θεοί υπακούουν και αυτοί στους νόμους της φύσης και δεν ασχολούνται με τους ανθρώπους και ουδέποτε τους σκότωσε κανείς όπως λες γιαυτό που έλεγαν
- Οι Στωικοί επίσης για πάνω από 5 αιώνες (η μετεξέλιξη των Πλατωνικών) έλεγαν πως ο θεός ειναι ΕΝΑΣ και πως ο Δίας, η Αθηνά, ο Ποσειδώνας κλποι είναι απλά διαφορετικές μορφές του ΕΝΟΣ ίδιου θεού και ουδέποτε τους σκότωσε κανείς
- Στην Ακαδημία του Πλάτωνα για πάνω από 6 αιώνες έλεγαν πως και πάλι ο θεός είναι ένας αλλά όχι παντοδύναμος καθώς περιορίζεται από τις ιδιότητες της ύλης και ουδέποτε σκότωσε κανείς τους Πλατωνιστές
- Στό Λύκειο του Αριστοτέλη ομοίως αποπροσωποίησαν την σύλληψη των θεών, οι θεοί δεν είχαν καμιά σχέση με Δίες κλπους και μίλαγαν απλά για το πρώτο κινούν και για σύμπαν δίχως αρχή και ουδέποτε τους σκότωσε κάποιος λαϊκός φανατισμός πίστης για αυτά που έλεγαν
- Ακόμα και οι προΣωκρατικοί, ο πανάρχαιος Θαλής απέρριψε μονομιάς κάθε θεϊκη επέμβαση στα φυσικά φαινόμενα γύρω από τον άνθρωπο και ουδέποτε δέχθηκε τα πυρά της "λαϊκής πίστης" όπως όλοι οι Ίωνες φιλόσοφοι.
κ.ο.κ.

Και μιλάμε για σχολές με πλήθος ακολούθων και σε βάθος πάνω της μισής χιλιετίας.

Σχετικά με τα φυλαχτά και βέβαια υπήρχε ξεκάθαρα στον λαό η σύλληψη της εύνοιας, της καλής τύχης, της δεισιδαιμονίας και των οιωνών και μάλιστα κάποιες από τις παραπάνω σχολές τις αναγνώριζαν κιόλας, ακριβώς αυτά συμβόλιζαν οι σπονδές στον χ θεό και ακριβώς αυτά συμβόλιζαν και τα φυλαχτά των φτερωτών φαλλών, αφτιών κλπ όπως ακριβώς σήμερα φοράνε τα σταυρουδάκια οι χριστιανοί, αλλά ουδέποτε απέδιδαν στο φυλαχτό μαγικές και θαυματουργικές ιδιότητες και ουδέποτε ας πούμε υπήρξε ο χ ξακουστός θαυματουργός φαλλός της y περιοχής που συνέρρεαν οι πιστοί μπουλουκιδόν για να θεραπευτούν και να γιατρευτούν ειδικά από τον συγκεκριμένο μαγικό φαλλό που είχε το προνόμιο στη μαγεία έναντι των άλλων και εννοείται ουδέποτε λάτρευαν ή θεωρούσαν θαυματουργά ιερά λείψανα, οστά, ιερά μανταλάκια και λοιπές καθυστεριές ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 18 Οκτ 2018, 19:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΙΜΑΙ μαζί με το Ισραηλ ! Mπραβο στην γενοκτονία - εθνοκαθαρση που κάνει στους Παλαιστίνιους !
ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, θανατος στα ισλαμοπιθηκια του πλανητη, ουτε ενας παλαιστινιος να μην μεινει ζωντανος !

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:31

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Οκτ 2018, 19:31

@ Alphabet: Λες να μην προλαβαίνει ένας Θεός να ασχοληθεί με όσα πράγματα θέλει ταυτόγχρονα? :P

(εντάξει, οτι παρουσιάζουμε τον Θεό, οι τα θεολογικά γνωρίζοντες, σαν έναν ανθρώπινο human resources manager, αυτό από μόνο του καταδεικνύει την υποκειμενικότητα στις κριτικές μας)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 18 Οκτ 2018, 19:39

Όταν γύρισε ο Μωυσής από το βουνό βρήκε τον κόσμο να προσκυνάει ένα χρυσό άγαλμα.
Στις 10 εντολές το λέει ρητά, ου ποιήσεις σεαυτω είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανω άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης κλπ.
Ο χρηστός πέταξε τους έμπορους από τον ναό του Σολομώντα.
Εικονομαχία για αυτό τον λόγο.

Κατά τα άλλα η εκκλησία είναι σωστή και λάθος οι Ιεχωβάδες...
the end

Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 18 Οκτ 2018, 19:42

Οι άγιοι πάλι τι εφεύρεση είναι; Μίλησε ο Χριστός για αγίους;
the end

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών