Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Μαρ 2023, 21:30

17.03.2023
Γερμανία: Κορίτσια 12 και 13 ετών μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου συμμαθήτριά τους.
Το πτώμα της 12χρονης Luise βρέθηκε σε μια δασώδη περιοχή όχι μακριά από το σπίτι της.

Εικόνα

Δύο μαθήτριες ηλικίας 12 και 13 ετών ομολόγησαν ότι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου μια 12χρονη συμμαθήτριά τους, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γερμανία.


Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, κι όμως στη Γερμανία έλαβε χώρα μια ανθρωποκτονία με δράστες δύο μικρά κορίτσια.

Το πτώμα της 12χρονης Luise βρέθηκε σε μια δασώδη περιοχή όχι μακριά από το σπίτι της, μετά από μαζική έρευνα της αστυνομίας που σάρωσε την περιοχή με ελικόπτερο, σκύλους ανιχνευτές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.



Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι το κορίτσι μαχαιρώθηκε περισσότερες από 30 φορές με ένα μικρό μαχαίρι. «Το παιδί πέθανε ως αποτέλεσμα των πολυάριθμων τραυμάτων από μαχαίρι και της επακόλουθης απώλειας αίματος», δήλωσε ο εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το μαχαίρι ή τα μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα.

Τα δύο κορίτσια που φέρονταν να είναι πίσω από το φρικτό έγκλημα «έκαναν δηλώσεις σχετικά με το θέμα και στο τέλος παραδέχθηκαν το έγκλημα», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας. Τα κορίτσια και η Luise γνωρίζονταν μεταξύ τους, επισήμανε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς τα δύο κορίτσια είναι πάρα πολύ μικρά για να θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνα για τις πράξεις τους. Στη Γερμανία, η ηλικία της ποινικής ευθύνης αρχίζει από τα 14 έτη.

Οι γονείς της Luise δήλωσαν την εξαφάνισή της το Σάββατο, αφού δεν επέστρεψε από μια επίσκεψη που έκανε στην 13χρονη ύποπτη ως δολοφόνο, στο σπίτι της. Η άλλη 12χρονη, ύποπτη τους συνόδευσε και εντοπίστηκαν από γείτονες να περπατούν στο κοντινό δάσος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Luise ήταν φίλη με τις δολοφόνους της, αλλά είχε έρθει σε ρήξη μαζί τους. Τα δύο κορίτσια φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο με τη Luise, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και το μεγαλύτερο κορίτσι λέγεται ότι ήταν στην ίδια τάξη με το θύμα.

Οι κάτοικοι της περιοχής εναπόθεσαν λουλούδια και τοποθέτησαν κεριά κοντά στη δασώδη περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα. Το σχολείο της Luise αντικατέστησε την αρχική του σελίδα με ένα συλλυπητήριο μήνυμα.

«Χάσαμε τη μαθήτρια, συμμαθήτρια και φίλη μας Luise το Σαββατοκύριακο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γενικό σχολείο Esther-Bejarano στο Freudenberg.

«Πολύ νωρίς, έφυγε βίαια από κοντά μας και από την οικογένειά της. Οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της τώρα και τις επόμενες ημέρες».
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα γερμανικά ΜΜΕ παρακολουθήσαν στενά την συγκλονιστική υπόθεση ενώ φουντώνει ξανά μια συζήτηση για το ελάχιστο ηλικιακό όριο της ποινικής ευθύνης καθώς και την μεταχείριση ανηλίκων εγκληματιών στη χώρα.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/d ... tria-tous/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Μαρ 2023, 20:45

03-17-2023
Δείτε πως κάνει Γάλλος αστυνομικός σε γυναίκα – ΑΠΛΑ ΣΟΚ.


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 28 Μαρ 2023, 21:56

27/03/2023
Αγκάθα Κρίστι: Αλλάζουν τα μυθιστορήματά της για να αφαιρεθούν ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές.
Η λέξη native (ιθαγενής) μετατρέπεται σε local (ντόπιος), η λέξη nigger (νέγρος) αφαιρείται εντελώς, ενώ απαλείφονται αναφορές σε εθνότητες και φυλές.

Εικόνα

Τα μυθιστορήματα της επονομαζόμενης «βασίλισσας του εγκλήματος», Άγκαθα Κρίστι, υπόκεινται σε αλλαγές για λόγους πολιτικής ορθότητας. Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ο εκδοτικός οίκος HarperCollins επιμελήθηκε εκ νέου κάποιες ψηφιακές εκδόσεις, μεταξύ αυτών και των Ηρακλή Πουαρό και Μις Μαρπλ, διορθώνοντας κείμενα ή αφαιρώντας εξ’ ολοκλήρου άλλα, ώστε να εξαφανίσει αναφορές και εκφράσεις που μπορούν να αποδειχτούν προσβλητικές στο σύγχρονο κοινό.


Ειδικότερα, οι αλλαγές αυτές αφορούν τις ψηφιακές εκδοχές των νέων εκδόσεων που κυκλοφόρησαν μετά το 2020 και παρεμβαίνουν σε περιγραφές ή αναφορές σε εθνικότητα ή φυλή που μπορούν να εκληφθούν ως προσβλητικές, ιδίως σε περιπτώσεις χαρακτήρων που συναντούν οι πρωταγωνιστές της Αγκάθα Κρίστι εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι τροποποιήσεις στα βιβλία που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1920 – 1976 (χρονιά θανάτου της Κρίστι) αφορούν αλλαγές στους εσωτερικούς μονολόγους των αφηγητών. Για παράδειγμα, στο πρώτο μυθιστόρημα της Κρίστι «Η μυστηριώδης υπόθεση Στάιλς» (The Mysterious Affair at Styles), ο Πουαρό περιγράφει έναν άλλο χαρακτήρα ως «εβραίο, φυσικά», αναφορά που έχει αφαιρεθεί στη νέα έκδοση.

Στο ίδιο βιβλίο, μια γυναίκα που περιγράφεται ως «τσιγγάνα» αλλάζει σε «νεαρή γυναίκα», ενώ έχουν αφαιρεθεί όλες οι αναφορές σε Ρομά από το κείμενο.

Στην αναθεωρημένη εκδοχή της συλλογής διηγημάτων Miss Marple’s Final Cases and Two Other Stories, η λέξη native (ιθαγενής) μετατρέπεται σε local (ντόπιος).

Σε κείμενο όπου υπηρέτης περιγράφεται ως «μαύρος και χαμογελαστός», πλέον ο χαρακτήρας αναφέρεται μόνο πως γνέφει, χωρίς ειδική μνεία στη φυλή του. Και στο μυθιστόρημα του 1937 «Έγκλημα στο Νείλο», οι αναφορές σε «Νούβιους» (σ.σ Nubian people, λαός που κατοικούσε σε περιοχή κατά μήκος του Νείλου) έχουν αφαιρεθεί.

Η λέξη nigger (νέγρος) έχει αφαιρεθεί στις αναθεωρημένες εκδόσεις
τόσο στην πρόζα της Κρίστι όσο και στους διαλόγους των χαρακτήρων της.

Στη νέα έκδοση του μυθιστορήματος του 1964 «Το σπίτι με τους ιβίσκους» (A Caribbean Mystery), μία σκέψη της Μις Μαρπλ πως ένας χαμογελαστός υπάλληλος ξενοδοχείου από τη δυτική Ινδία «έχει τόσο όμορφα λευκά δόντια» έχει απαλειφθεί, όπως ακριβώς και ανάλογες αναφορές.

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί προσφάτως και διχάσει το αναγνωστικό κοινό ανάλογες διορθώσεις σε βιβλία του Ρόαλντ Νταλ, συγγραφέα μεταξύ άλλων των «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» και «Ματίλντα», και παλιότερα του Ίαν Φλέμινγκ, «πατέρα» του μυθιστορηματικού Τζέιμς Μποντ.
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/9 ... s-anafores

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Μαρ 2023, 20:10

30.03.2023
Νορβηγία: Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί ποτέ στη χώρα.
Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη μέχρι στιγμής.

Εικόνα

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα την κατάσχεση περίπου 800 κιλών κοκαΐνης, που εντοπίστηκε σε φορτίο με φρούτα στο Όσλο.


«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ στη Νορβηγία», τόνισε η αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο, Γκρέτε Λιν Μέτλιντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Συμπλήρωσε ότι οι έμποροι ναρκωτικών εκτιμάται πως θα κέρδιζαν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (σ.σ. δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) από την πώληση των ναρκωτικών.

Η επιχείρηση της νορβηγικής αστυνομίας που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση της κοκαΐνης, έγινε αυτήν την εβδομάδα σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία της πρωτεύουσας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Γκρέτε Λιν Μέτλιντ είπε ότι, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η κοκαΐνη δεν προοριζόταν για την «αγορά» της Νορβηγίας, μιας χώρας με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πριν από λίγες ημέρες, γερμανοί τελωνειακοί και αστυνομικοί είχαν κατασχέσει στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου σχεδόν 1.200 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη σε φορτίο με μπανάνες από τη Λατινική Αμερική. Ενημέρωσαν τότε τους νορβηγούς ομολόγους τους ότι από την έρευνα προέκυψε πως ένα ανάλογο φορτίο είχε σταλεί στη χώρα τους.

Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο Όσλο είναι διπλάσια εκείνης που έχουν κατασχέσει αθροιστικά οι νορβηγικές αρχές την τελευταία πενταετία.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/d ... -sti-xora/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 01 Απρ 2023, 21:30

01.04.2023
Europol: Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που είχε στείλει στην Ευρώπη 17 τόνους κοκαΐνης.
Συνελήφθησαν 15 πρόσωπα και κατασχέθηκαν αντικείμενα αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Εικόνα

Οι ευρωπαϊκές και οι βραζιλιάνικες αρχές εξάρθρωσαν ένα δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που πιστεύεται ότι έστειλε περισσότερους από 17 τόνους κοκαΐνης στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η Europol.


Συνολικά, συνελήφθησαν 15 πρόσωπα και κατασχέθηκαν αντικείμενα αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτής της υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών αστυνομικών αρχών, η οποία εδρεύει στη Χάγη.

“Είναι μια σημαντική νίκη στη μάχη κατά του εμπορίου ναρκωτικών. Οι ευρωπαϊκές και οι λατινοαμερικάνικες αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν ένα από τα πιο δραστήρια εγκληματικά δίκτυα της Βραζιλίας, το οποίο είχε κατακλύσει την Ευρώπη με πολλούς τόνους κοκαΐνης”, πρόσθεσε η Europol.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας (PF), που ερευνούσε επί δύο χρόνια αυτήν την υπόθεση, η οργάνωση αυτή έστειλε 17 τόνους ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη. Από την ποσότητα αυτή ωστόσο κατασχέθηκαν οι 12 τόνοι. Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του δικτύου έγινε την Πέμπτη, με τη συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες Πολιτείες της Βραζιλίας και στην Ασουνσιόν, την πρωτεύουσα της Παραγουάης. Κατασχέθηκαν 87 ακίνητα, 173 οχήματα και ένα αεροσκάφος, ενώ πάγωσαν 147 τραπεζικοί λογαριασμοί.

Η κοκαΐνη παραγόταν στη Βολιβία και τη μετέφερε στη Βραζιλία με φορτηγό ένας Παραγουανός. Η αποστολή των φορτίων στην Ευρώπη γινόταν δια θαλάσσης, μέσω εταιρειών που έχουν την έδρα τους σε λιμάνια της νότιας Βραζιλίας. Οι εταιρείες αυτές έκρυβαν τα ναρκωτικά σε νόμιμα φορτία, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν γνώριζαν τίποτα. Όταν έφταναν τα προϊόντα στην Ευρώπη, οι συνεργάτες των διακινητών έκλεβαν εκείνο το μέρος του φορτίου που περιείχε τα ναρκωτικά, ώστε να τα πουλήσουν στη συνέχεια σε διάφορες χώρες.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, όταν κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Αμβούργου, στη Γερμανία, 316 κιλά κοκαΐνης που προέρχονταν από τη νότια Βραζιλία. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Παραγουάη.
https://primenews.press/europol-exarthr ... s-kokainis

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 02 Απρ 2023, 21:26

01.04.2023
Ποια χώρα είναι η βασίλισσα της κοκαΐνης στην Ευρώπη.
Σε ποια χώρα κατασχέθηκαν 65 τόνοι κοκαΐνης; - Σε ποια 43;

Εικόνα

Από τις χώρες που κατά καιρούς έχουν ακουστεί πως παράγουν ή διακινούν ναρκωτικά (πχ Αλβανία ή Ολλανδία), η χώρα που αναδεικνύεται βασίλισσα της διακίνησης, είναι άλλη… το Βέλγιο!


Η Rosalinda González Valencia, η σύζυγος του βασιλιά των ναρκωτικών, επικεφαλής του καρτέλ Jalisco New Generation, Nemesio Oseguera Cervantes, συνελήφθη από τον μεξικανικό στρατό κοντά στη Γκουανταλαχάρα την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας που επικαλείται το Reuters, αυτό θεωρείται «σημαντικό πλήγμα στην οικονομική δομή του οργανωμένου εγκλήματος στην πολιτεία Χαλίσκο».

Το διαβόητο καρτέλ θεωρείται δεύτερο μετά την οργάνωση Sinaloa όσον αφορά την επιρροή και τον όγκο των ναρκωτικών που διακινούνται, μεταξύ αυτών κυρίως κοκαΐνη και αμφεταμίνες.

Το εμπόριο του πρώτου δεν περιορίζεται σε ηπειρωτικές επιχειρήσεις, αλλά πραγματοποιείται επίσης στην Ευρώπη μέσω συμμαχικών συμμοριών στη Νότια Αμερική.

Όπως αναφέρει ο Florian Zandt της Statista στο παρακάτω διάγραμμα, η διακίνηση του παράνομου ναρκωτικού είναι πρωτίστως πρόβλημα της Κεντρικής Ευρώπης. Μόνο στο, Βέλγιο, οι αρχές κατάσχεσαν περίπου 65 τόνους κοκαΐνης το 2019 σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), ακολουθούμενη από την… Ολλανδία με 43 τόνους. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το ναρκωτικό καταναλώνεται κατά κύριο λόγο σε αυτές τις χώρες, αντίθετα τα έθνη αυτά λειτουργούν ως τα μεγαλύτερα εμπορικά ναρκω-κέντρα.

Εικόνα

Ωστόσο, η Ολλανδία και το Βέλγιο εμφανίζονται στην πρώτη 8άδα των χωρών με τον υψηλότερο επιπολασμό προβληματικής χρήσης ναρκωτικών το 2019, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και την όγδοη θέση, αντίστοιχα, όσον αφορά την ενέσιμη χρήση ναρκωτικών ή την τακτική χρήση οπιοειδών, κοκαΐνης ή αμφεταμινών.

Ενώ το ΕΚΠΝΤ κατηγοριοποιεί την κοκαΐνη ως το δεύτερο πιο διαδεδομένο παράνομο ναρκωτικό όσον αφορά την πρόσφατη και εφ’ όρου ζωής χρήση στην τελευταία του ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά, εξακολουθεί να καταναλώνεται μόνο από ένα κλάσμα των ατόμων που ρωτήθηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες: 4,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι έχει δοκιμάσει ναρκωτικών τουλάχιστον μία φορά, το 1,2% ισχυρίστηκε ότι κατανάλωσε πρόσφατα κοκαΐνη.
https://primenews.press/poia-chora-eina ... tin-evropi

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 09 Απρ 2023, 19:55

8 Απριλίου, 2023
Απίστευτο περιστατικό στη Γαλλία: Νεαρός μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και βγήκε ένοπλος και ένστολος… χωρίς να τον εμποδίσει κανείς!

Εικόνα

Ένας νεαρός άνδρας μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Νίκαια της Γαλλίας και ξαναβγήκε ανενόχλητος, αφού ντύθηκε με τη στολή ενός αστυνομικού και έκλεψε ένα όπλο, ανακοίνωσαν χθες οι αστυνομικές αρχές, αφού έσπευσαν να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση αυτή.


Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αφού έπεσε η νύχτα, ο 22χρονος δράστης μπήκε από την κύρια πύλη στον αστυνομικό σταθμό της Οβάρ, στο κέντρο της Νίκαιας, όπως ανέφερε ο Φρεντερίκ Πιζινί, ο περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Αλπ-Μαριτίμ.

Αφού ερεύνησε τον χώρο, ο νεαρός ξαναβγήκε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, φορώντας αστυνομική στολή και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Έκλεψε επίσης ένα όπλο –ένα συλλεκτικό ρεβόλβερ– και δύο γεμιστήρες με σφαίρες των 9 χιλιοστών, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.

«Το ρεβόλβερ χρονολογείται από τον 19ο αιώνα», διευκρίνισε ο Πιζινί. «Λειτουργούσε ακόμη, όμως δεν περιείχε σφαίρες. Το είχε συλλέξει η αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την παράδοση όπλων αυτοβούλως από ιδιώτες», εξήγησε.

Ο 22χρονος, που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πάσχει από κατάθλιψη, παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στην αστυνομία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι έξι με αναστολή. Θα εκτίσει τους έξι μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Δεν επέστρεψε όμως ούτε τη στολή, ούτε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Αστυνομίας (IGPN). Ο Φρεντερίκ Πιζινί διευκρίνισε ότι στόχος είναι να αποκαλυφθούν τυχόν παραλείψεις και λάθη και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους.
https://lawandorder.gr/apisteyto-perist ... ei-kaneis/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 11 Απρ 2023, 20:09

11/04/2023
Coco το λαμπραντόρ: Ο πρώτος σκύλος που έκανε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ.
Ο Coco παρέμεινε υπό καταστολή για ένα μήνα για να αποφευχθούν κρίσεις.

Εικόνα

Οι Βρετανοί πίνουν, αυτό δεν είναι είδηση. Ο Coco ο οποίος ζει στο Ντέβον γίνεται το πρώτο τετράποδο συντροφιάς που υποβάλετε σε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ.


Ο Coco, ο οποίος είναι δυο ετών (14 αν ήταν άνθρωπος), διασταύρωση δύο ρατσών Λαμπραντόρ, μεταφέρθηκε στο Woodside Animal Rescue Trust στο Πλίμτον του Ντέβον, μαζί με έναν άλλο σκύλο μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη τους.

Το προσωπικό στο κέντρο διάσωσης ανέφερε για την περίπτωσή τους ότι ήταν εθισμένα στο αλκοόλ, αφού ο ιδιοκτήτης τους ξέχασε τα ποτά σε χώρο που είχαν πρόσβαση, αναφέρει ο Telegraph (https://www.telegraph.co.uk/news/2023/0 ... al-rescue/).

Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν επείγουσα φροντίδα στο εν λόγω κέντρο, καθώς υπέφεραν από κρίσεις. Ο ένας σκύλος δεν κατάφερε να ζήσει.

Ο Coco παρέμεινε υπό καταστολή για ένα μήνα για να αποφευχθούν κρίσεις.

Το Woodside Animal Rescue Trust έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η απεξάρτηση από το αλκοόλ για σκύλους συμβαίνει πρώτη φορά για εμάς».



«Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το νεότερο μέλος της Μονάδας Ειδικής Φροντίδας Dunroamin, ένα υπέροχο αγόρι που ονομάζεται Coco», συνέχισαν να γράφουν.

«Ο Coco είναι μαζί μας για πάνω από ένα μήνα, αφού χρειάστηκε εντατική φροντίδα από τότε που ήρθε εδώ. Η ιστορία του είναι τραγική και αποδεικνύει πόσο ζωτικής σημασίας είναι η μονάδα ειδικής φροντίδας μας.

«Αφού έφτασε εδώ με τον φίλο του μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη τους, άρχισαν πολύ γρήγορα να φαίνονται αδιάθετα. Ευτυχώς, ένας κτηνίατρος βρισκόταν στο χώρο εκείνη τη στιγμή και μπόρεσε να παρέχει επείγουσα περίθαλψη, αλλά δυστυχώς ο φίλος του Coco πέθανε παρά τις προσπάθειές μας».

«Ο Coco συνέχισε να είναι αδιάθετος και χρειαζόταν φροντίδα όλο το 24ωρο. Έγινε γρήγορα σαφές ότι υπέφερε από συμπτώματα στέρησης αλκοόλ».

Το κέντρο ανέφερε ότι ελπίζει ότι «ο Coco θα υιοθετηθεί τελικά. Ο Coco έχει σταματήσει κάθε φαρμακευτική αγωγή και τώρα αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν κανονικός σκύλος».

«Δεν είναι ακόμη έτοιμος για υιοθεσία και ενώ σωματικά φαίνεται να έχει αναρρώσει, ψυχικά εξακολουθεί να είναι πολύ ανήσυχος μερικές φορές».
https://www.huffingtonpost.gr/entry/coc ... 24724953ef

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Απρ 2023, 19:03

17/04/2023
Ιταλία: Κατάσχεση 2 τόνων κοκαϊνης ανοιχτά της Σικελίας, η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην χώρα.
Σε περίπου 1.600 μικρά πακέτα. Η δε συνολική αξία των ναρκωτικών ξεπερνά τα 400.000.000 ευρώ.

Εικόνα

Η ιταλική Οικονομική Αστυνομία, πραγματοποίησε, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας, την μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών που έχει γίνει στην χώρα μέχρι σήμερα.


Πρόκειται για δύο τόνους κοκαΐνης, συσκευασμένης σε περίπου χίλια εξακόσια μικρά πακέτα. Η συνολική αξία των ναρκωτικών ξεπερνά τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Οι διακινητές είχαν αμπαλάρει την κοκαΐνη και την είχαν δέσει σε δίχτυα, με φωτεινή, προειδοποιητική σήμανση.

Την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντόπισαν αεροσκάφη της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και ταχύπλοα της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το παράνομο αυτό φορτίο είχε μεταφερθεί μέχρι την συγκεκριμένη περιοχή από εμπορικό πλοίο και στην συνέχεια θα έπρεπε να φτάσει μέχρι την ξηρά με μικρά ταχύπλοα των διακινητών. Αυτή την φορά, όμως, ο μηχανισμός των ιταλικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού έδειξε ότι διαθέτει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά.


https://www.huffingtonpost.gr/entry/ita ... 40918c41e1

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Απρ 2023, 22:08

27.04.2023
Αμβούργο: Πάνω από 2.500 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο για μπανάνες.
Μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις στο λιμάνι του Αμβούργου.

Εικόνα

Πάνω από 2500 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ένα ψυγείο με εμπορευματοκιβώτια φορτωμένα με μπανάνες από το Εκουαδόρ σταμάτησαν στο Αμβούργο με τελικό προορισμό το Χέλσινγκμποργκ.


Κατάσχεση μεγατόνων στο λιμάνι του Αμβούργου, αφού υπάλληλοι της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των τελωνείων στο συγκεκριμένο λιμάνι πραγματοποίησαν πρόσφατα μια από τις μεγαλύτερες συλλήψεις ναρκωτικών.

Ανακάλυψαν περισσότερους από 2,5 τόνους κοκαΐνης κρυμμένους σε ένα εμπορευματοκιβώτιο ψυγείου που έφτασε σε πλοίο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό το Χέλσινγκμποργκ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το εμπορευματοκιβώτιο είχε φτάσει στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Αφού εκφορτώθηκε στο Vlissingen και στο Ρότερνταμ, το εμπορευματοκιβώτιο αποθηκεύτηκε σε μια αποβάθρα εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Αμβούργου.

Είχε προγραμματιστεί να μεταφορτωθεί στο Χέλσινγκμποργκ. Οι Γερμανοί ερευνητές φέρονται να έλαβαν εμπιστευτική πληροφορία για την επιχείρηση λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άρχισαν ενδελεχή έρευνα στο χώρο του κοντέινερ.

Όταν βρέθηκε το εμπορευματοκιβώτιο που περιείχε την κοκαΐνη, εξετάστηκε στο τελωνείο του λιμανιού. Οι ερευνητές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ανακάλυψαν περισσότερα από 2. 500 πακέτα κοκαΐνης κρυμμένα σε κουτιά μπανάνας που προέρχονταν από το Εκουαδόρ. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι η ανακάλυψη αυτή αποτελεί απόδειξη ότι η παράνομη εμπορία ναρκωτικών συνεχίζεται παρά τους περιορισμούς και τους ελέγχους.

Η αστυνομία θα ερευνήσει περαιτέρω το φορτίο και τη διαδρομή που ακολούθησε το πλοίο που αναχώρησε πριν από περίπου ένα μήνα από το Εκουαδόρ για να φτάσει στη Γερμανία και το Χέλσινμποργκ.



Το ψυγείο περιείχε όπως είπαμε μέγιστο φορτίο μπανάνες που υποτίθεται ότι έκρυβαν περισσότερα από 2500 κιλά ναρκωτικών, επιτρέποντας στο παράνομο φορτίο να περάσει τους ελέγχους και να φτάσει στο Χέλσινγκμποργκ, και στη συνέχεια να ταξινομηθεί στις πλατείες διακίνησης ναρκωτικών.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/d ... -mpananes/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Μάιος 2023, 21:31

06/05/2023
Γερμανία: 51χρονος μαζοχιστής σώθηκε από θαύμα αφού γυναίκα τον εγκατέλειψε δεμένο στο δάσος.
Ένας κυνηγός και ένας ποδηλάτης άκουσαν τελικά τις κραυγές του για βοήθεια και κάλεσαν το «100».

Εικόνα

«Αγιο» είχε ένας 51χρονος Γερμανός αφού σύμφωνα με την αστυνομία, μια γυναίκα που γνώρισε στο διαδίκτυο και συνάντησε για σεξουαλικούς σκόπους ιδιαίτερης φύσης, τον εγκατέλειψε δεμένο σ΄ένα δάσος. Ο άντρας γλίτωσε κατά τύχη αφού ένας ποδηλάτης και ένας κυνηγός άκουσαν τις κραυγές του για βοήθεια.


Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η αστυνομία ανέφερε:
«Το εντελώς αβοήθητο άτομο ήταν δεμένο με τα χέρια του πίσω από την πλάτη του. Τα πόδια και τα πέλματα ήταν επίσης δεμένα με σχοινιά. Επιπλέον, ο πλήρως ενδεδυμένος άνδρας φορούσε γυναικείο καλσόν τραβηγμένο πάνω από το κεφάλι του».



Η αστυνομία δήλωσε ότι ο άνδρας βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο δάσος του Σάουμπουργκ στην Κάτω Σαξονία, στην κορυφή μιας πλατφόρμας για κυνήγι ελαφιών κοντά στην πόλη Μπύκεμπουργκ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, ο 51χρονος άνδρας είχε κανονίσει να συναντήσει τη γυναίκα που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο. Συναντήθηκαν αναλόγως σε ένα πάρκινγκ σε ένα σταυροδρόμι της περιοχής και στη συνέχεια περπάτησαν στην δασώδη περιοχή.

Αφού τον έδεσε όπως της ζήτησε, η γυναίκα έλαβε ένα τηλεφώνημα και έφυγε ξαφνικά από το δάσος, αφήνοντας τον άνδρα πίσω της εντελώς αβοήθητο.

Ο 51χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε πάνω του ένα μαχαίρι «για τέτοια ενδεχόμενα», αλλά φαίνεται ότι «υποτίμησε τις δεξιότητες της (γυναίκας) στα δεσμά, επειδή δεν μπόρεσε να το φτάσει καν», ανέφερε η αστυνομία.

Ένας κυνηγός και ένας ποδηλάτης άκουσαν τελικά τις κραυγές του για βοήθεια και κάλεσαν το 100.

Ο άνδρας δεν τραυματίστηκε και αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα της γυναίκας. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα εναντίον της με την υποψία της μη παροχής βοήθειας και πιθανής στέρησης ελευθερίας.
https://www.bild.de/regional/hannover/h ... .bild.html
https://apnews.com/article/germany-sex- ... ed7ac91a9a
https://www.huffingtonpost.gr/entry/yer ... 8960e4160d

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 48639
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 07 Μάιος 2023, 21:36

The Rebel έγραψε:
07 Μάιος 2023, 21:31
06/05/2023
Γερμανία: 51χρονος μαζοχιστής σώθηκε από θαύμα αφού γυναίκα τον εγκατέλειψε δεμένο στο δάσος.


Aυτό είναι που λένε "δεν ήρθε στο δάσος για το κυνήγι".
Kappa έγραψε:
04 Φεβ 2024, 15:56
Κάποιες φορές, τα κρύα απογεύματα του χειμώνα, σκέφτομαι μήπως όλα είχαν εξελιχθεί αλλιώς αν της είχα στείλει dickpick.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Μάιος 2023, 19:47

13.05.2023
Βρετανία: Η τρομακτική στιγμή που μεθυσμένος οδηγός παρασέρνει 70χρονη με ποδήλατο και μετά την πατάει.
Ο 43χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών αλλά και απαγόρευση οδήγησης για τρία χρόνια.

Εικόνα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία το βίντεο στο οποίο φαίνεται η στιγμή του σοβαρού τραυματισμού μιας 70χρονης γυναίκας με ποδήλατο στο Σάρεϊ όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος οδηγός, ο οποίος όχι μόνο δεν σταμάτησε όταν την χτύπησε αλλά συνέχισε την πορεία του περνώντας πάνω από το κορμί της γυναίκας.


Το βίντεο από το τροχαίο που σημειώθηκε τον περσινό Μάιο δόθηκε στη δημοσιότητα κατόπιν άδειας του θύματος σε μια προσπάθεια να τονιστούν οι κίνδυνοι από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στο βίντεο φαίνεται ο 43χρονος Στίβεν Σέλγουντ να χτυπάει το ποδήλατο με αναβάτη την 70χρονη σε μια διασταύρωση. Στη συνέχεια, δε, ο 43χρονος συνέχισε την πορεία του περνώντας πάνω από την άτυχη γυναίκα.

Δείτε το σκληρό βίντεο:



Μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε η 70χρονη γυναίκα υπέστη τραύματα που, όπως ανακοινώθηκε, της έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής ενώ αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο 43χρονος τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών ενώ παράλληλα του απαγορεύτηκε η οδήγηση για τρία χρόνια.

Εικόνα

Η γυναίκα σε δήλωσή της στο δικαστήριο περιέγραψε πώς δεν μπορεί να κάνει αρκετά από τα πράγματα που την ευχαριστούσαν προσθέτοντας ότι πλέον φοβάται να βρεθεί σε περιβάλλον με αυξημένη κίνηση.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/d ... in-pataei/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Μάιος 2023, 20:23

16/05/2023
Ιταλία: Λαγωνικό εντόπισε φορτίο κοκαΐνης αξίας 800 εκατ. σε τελάρα με μπανάνες.
Εάν το φορτίο είχε διαφύγει της ανίχνευσης του Τζόελ, τα εμπορευματοκιβώτια με την κοκαΐνη θα συνέχιζαν τη διαδρομή τους μέσω της Μεσογείου προς τη Μαύρη Θάλασσα.


Εικόνα
Σε αυτή την εικόνα που προέρχεται από βίντεο της Ιταλικής Αστυνομίας, ένας αξιωματικός υποδεικνύει στον σκύλο του πού να ψάξει για κοκαΐνη ανάμεσα σε ένα φορτίο μπανάνες, στο λιμάνι της Gioia Tauro, στη νότια Ιταλία, Τρίτη 16 Μαΐου 2023.TWITTER.

Με τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου σκύλου, η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 2.700 κιλά (περίπου 3 τόνους) κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε 70 τόνους συσκευασμένων μπανανών οι οποίες στάλθηκαν από τον Ισημερινό, δήλωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Η αστυνομία εκτίμησε ότι η κοκαΐνη, την οποία περιέγραψε ως υψηλής ποιότητας, θα μπορούσε να αποφέρει στους διακινητές περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις, αν είχε φτάσει στον τελικό προορισμό της στην Αρμενία.

Η τελωνειακή αστυνομία είχε υποψίες για δύο κοντέινερ σε ένα φορτηγό πλοίο που έφτασε πρόσφατα στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας, στο «πόδι» της ιταλικής χερσονήσου και προπύργιο της Ντράγκετα.



Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μηχανές σάρωσης και τον σκύλο Τζόελ για να εντοπίσούν πακέτα κοκαΐνης κρυμμένα σε κουτιά στοιβαγμένα σε φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Τζόελ πήδηξε ψηλά και με ανυπομονησία όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πίσω πόρτες του φορτηγού και και χτύπησε με μανία τα ξεφορτωμένα κιβώτια για να προσπαθήσει να μετακινήσει τις μπανάνες στην άκρη, ανέφερε η αστυνομία.

Εάν το φορτίο είχε διαφύγει της ανίχνευσης του Τζόελ, τα εμπορευματοκιβώτια με την κοκαΐνη θα συνέχιζαν τη διαδρομή τους μέσω της Μεσογείου σε ένα λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας στη Γεωργία για τελική μεταφορά στην Αρμενία, ανέφεραν οι αρχές.

Η μονάδα δίωξης της μαφίας βοήθησε στην κατάσχεση της κοκαΐνης.

Το λιμάνι Τζόια Τάουρο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ιταλίας, βρίσκεται εδώ και καιρό υπό την παρακολούθηση των ερευνητών της μονάδας, λόγω της εγγύτητάς του σε πόλεις όπου η ’Ντράγκετα έχει βάσεις. Η εγκληματική οργάνωση είναι ένας από τους ισχυρότερους διακινητές κοκαΐνης στον κόσμο.

Από την αρχή του 2021, και συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας κατάσχεσης, η τελωνειακή αστυνομία στο λιμάνι έχει αναχαιτίσει και κατασχέσει συνολικά 37 τόνους κοκαΐνης.


https://www.huffingtonpost.gr/entry/ita ... 16f1a5cc7d

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29214
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ζήσε το χάλι σου στάς Ευρώπας...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Μάιος 2023, 21:08

19.05.2023
Ιταλία: Του έβαλαν πρόστιμο 900 ευρώ γιατί επισκεύασε λακκούβα και ζήτησαν να την ξανανοίξει.
Σύμφωνα με την κατηγορία «παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας»

Εικόνα

Πρόστιμο ύψους σχεδόν 900 ευρώ έλαβε κάτοικος μίας μικρής πόλης στη Λομβαρδία της Ιταλίας καθώς αποφάσισε να φτιάξει λακκούβα, καθώς οι εκκλήσεις του προς τη δημοτική αρχή έπεφταν στο κενό.


Ο Claudio Trenta είχε ενοχληθεί ιδιαιτέρως από την αδυναμία των τοπικών αρχών να φτιάξουν μία λακκούβα 30 εκατοστών σε δρόμο στην Μπαρλασίνα και, μετά από τρεις μήνες προσπαθειών, αποφάσισε να δράσει μόνος του.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο 72χρονος μοιράστηκε το πρόστιμο των 882 ευρώ που δέχθηκε από την αστυνομία με την κατηγορία ότι παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.



Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή εκτελούσε μια δυνητικά επικίνδυνη εργασία σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια ή αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.

Διατάχθηκε, μάλιστα, να επαναφέρει την τρύπα στην αρχική της κατάσταση. «Αν νομίζουν ότι είμαι ηλίθιος, κάνουν λάθος» δήλωσε ο ίδιος στην Corriere della Sera. «Με προκάλεσαν και γι’ αυτό τώρα καταθέτω ανταγωγή κατά του συμβουλίου για αμέλεια».

Είναι πολλοί εκείνοι που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον άνδρα. Χαρακτηριστικό είναι ένα σχόλιο στα social media: «Σήμερα έστειλα μήνυμα διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Μπαρλασίνα. Γνωρίζω την πραγματικότητα στην Καλαβρία και τη Σικελία, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε κόσκινα και αν οι άνθρωποι δεν αναλάβουν οι ίδιοι δράση, όλα καταρρέουν».

«Το συμβούλιο θα έπρεπε να σας επιστρέψει τα χρήματα που ξοδέψατε για μια σακούλα τσιμέντο» σημείωνε κάποιος άλλος, απαντώντας στην ανάρτησή του.

Ο Vittorio Sgarbi, υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, έλαβε θέση για το γεγονός παρατηρώντας πως «εκτός από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, υπάρχει και η κοινή λογική. Η κοινή λογική θα έπρεπε να είχε ωθήσει την τοπική αστυνομία να ευχαριστήσει αυτόν τον κύριο»

Η πανωλεθρία με τη λακκούβα κίνησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, με τον Trenta να καλείται σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει για το θέμα. «Δεν είμαι μαθημένος σε όλη αυτή τη δημοσιότητα» είπε.

«Θα πολεμήσω μέχρι το πικρό τέλος για να ακυρωθεί το πρόστιμο. Κατά την άποψή μου, είναι αδικία. Γιατί να μου βάλουν εμένα πρόστιμο κι όχι σε εκείνους που γνώριζαν το πρόβλημα και δεν επενέβησαν;»
https://www.pronews.gr/kosmos/italia-to ... nanoiksei/



05-20-2023
Βρετανία: Μάστιγα στις γειτονιές η «σκόνη μαϊμούς» – Μετατρέπει τους ανθρώπους σε «ζόμπι»…

Εικόνα

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε γειτονιές της Βρετανίας, οι οποίοι βλέπουν χρήστες της «σκόνης μαϊμούς» να βγαίνουν στους δρόμους.


Οι χρήστες, οι οποίοι αν εντοπιστούν μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης για κατοχή ή έως και 14 χρόνια για προμήθεια της ουσίας, παρουσιάζουν τραγική και απελπιστική κατάσταση. Το ναρκωτικό αυτό είναι άκρως εθιστικό, δεν υπάρχει θεραπεία και όσοι κάνουν χρήση του είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν.

Στα πλάνα που προκαλούν τρόμο και αποτροπιασμό, διακρίνονται άνθρωποι σε άθλια κατάσταση πεσμένοι στο έδαφος ή σκυμμένοι. Υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που υπό την επήρεια του ναρκωτικού πηδούν από κτίρια.

Οι χρήστες γεμίζουν τους δρόμους με σκουπίδια, ενώ άλλοι ξαπλώνουν με τις παρέες τους σε πάρκα και κάνουν εμετό μπροστά στους περαστικούς.



Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία του Staffordshire έχει κατασχέσει περισσότερα από 10 κιλά «σκόνης μαϊμούς» αξίας άνω των 100.000 λιρών.
https://www.el.gr/diethni/vretania-mast ... ies-to-ak/



05-20-2023
Βρετανία: Tο παιδικό έγκλημα σαρώνει τη χώρα! Συνέλαβαν μέχρι και 10χρονο βιαστή…

Εικόνα

Περισσότερα από 75.000 παιδιά έχουν συλληφθεί για εγκλήματα όπως φόνο, βιασμό και κατοχή εικόνων κακοποίησης παιδιών, όπως αποκαλύπτει η The Sun. Αυτές είναι οι συνέπειες επιβολής της διεθνιστικής ατζέντας, της φτωχοποίησης, του εθισμού των παιδιών σε εικόνες βίας και της διάβρωσης του θεσμού της οικογένειας.


Ανάμεσα στα πιο συγκλονιστικά ευρήματά είναι δύο 10χρονοι βιαστές από το Kent και το Lancs και ένα κορίτσι, 12, που συνελήφθη για φόνο στο Cambs.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται τα κάτωθι περιστατικά.


Στο Surrey, σε δύο νέους ηλικίας 10 έως 15 ετών οι αρχές φόρεσαν χειροπέδες για απαγωγή, σε πέντε για κατοχή εικόνων κακοποίησης παιδιών, ενώ από δύο κατασχέθηκαν γεμάτα όπλα και 61 κλεμμένα οχήματα.

Μία από τις πιο φρικτές υποθέσεις που αποκάλυψε η Sun είναι ένας 12χρονος από το Κεντ που προβαίνει σε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί – συνελήφθη δύο φορές για επίθεση και μία για ληστεία – βίασε ένα αγόρι κάτω των 13 ετών, προτού συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα σε άλλες τρεις περιπτώσεις με διαφορετικά παιδιά.

Η αστυνομία της West Mercia συνέλαβε 19 άτομα κάτω των 16 ετών για φόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, μεταξύ των οποίων: ένας ηλικίας 12 ετών, δύο ηλικίας 13 και τέσσερα αγόρια 14 ετών – ένα κορίτσι, 15, συνελήφθη επίσης.

Τα παραπάνω στοιχεία ελήφθησαν μέσω αιτήματος για την Ελευθερία της Πληροφορίας σε κάθε αστυνομική δύναμη στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία , και αφορούν την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2018 έως την 1η Μαρτίου 2023 και αναφέρονται σε παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία η Βόρεια Ουαλία φαίνεται ως μια από τις χειρότερες περιοχές για πολύ νεαρούς παραβάτες, με 285 παιδιά ηλικίας 10-13 ετών να συλλαμβάνονται μέσα σε μόλις πέντε χρόνια – αυτό είναι περισσότερο από ένα την εβδομάδα.
https://www.el.gr/diethni/vretania-to-p ... aronei-ti/

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών