Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι σημαίνει ότι κι εσύ θα τύγχανες της ίδιας νομικής προστασίας αν ήσουν στην θέση τους, όχι ότι οι νόμοι δεν έχουν πεδίο εφαρμογής, διαφορετικά θα ζητούσαμε από τους ανήλικους να κάνουν φορολογική δήλωση, από τους συνταξιούχους να πληρώνουν όσο και οι άλλοι στα λεωφορεία και από τους τετραπληγικούς να ολοκληρώνουν ένοπλη στρατιωτική θητεία.Αρίστος έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 09:55Οχι δεν ειναι θεμα ενοχλησης σε αθωους, ειναι θεμα οτι μπορει οι συγκεκριμενοι να προβουν σε συγκαλυψη για να καλυψουν τις ποινικες ευθυνες αυτων που τους διορισαν που ειναι και το πιθανοτερο σεναριο. Γι' αυτο και το συνταγμα σοφα δεν δεχεται εξαιρεσεις στο 4.1 που λεει πως οι Ελληνες ειναι ισοι απεναντι του νομου.
Οργή και σάλος: Θεσπίζουν ασυλία για το έγκλημα στα Τέμπη
- hellegennes
Re: Οργή και σάλος: Θεσπίζουν ασυλία για το έγκλημα στα Τέμπη
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Το εξήγησα αυτό. Δεν είναι όλες οι ειδικές νομικές προβλέψεις και ρυθμίσεις ενάντια στην αρχή της ισονομίας. Αρχή της ισονομίας σημαίνει ότι δεν υπάρχει διακριτική μεταχείριση σε συγκρίσιμες περιπτώσεις, όχι ότι έχουμε ανά πάσα στιγμή και κατάσταση ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις έχεις ως ανήλικος, άλλα ως ενήλικος, άλλα ως ΑΜέΑ, άλλα ως έγκυος, κ.ο.κ.Kauldron έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 10:36Πώς όμως συνάδει το ακαταδίωκτο ορισμένων, με την αρχή της ισονομίας?hellegennes έγραψε: ↑01 Απρ 2023, 14:03Αυτό δεν έχει απολύτως καμμία σχέση. Θα τρέξεις στα δικαστήρια θες δεν θες αν σου κάνουν μηνύσεις. Δεν έχει σημασία αν είσαι απολύτως αθώος.
Εμένα κι εσένα, μπορεί να μας μηνύσει ο γείτονας επειδή, πχ έχουμε φτερά νυχτερίδας, και πετάμε ακατάλληλες ώρες.
Αυτούς για ποιό λόγο να μη μπορεί να τους μηνύσει κανένας, τη στιγμή μάλιστα που διαχειρίζονται ένα υψίστης σημασίας θέμα?
Για τους φορείς του μετρό, δε ξέρανε να βάλουν ακαταδίωκτο, με αποτέλεσμα το έργο να έχει πάει πίσω λόγω μηνύσεων. Για τα θέματα που τους ενδιαφέρει αυτούς να πάνε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ξέρουν.
Ακαταδίωκτο για την επιτροπή δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τους μηνύσεις για οτιδήποτε αλλά συγκεκριμένα για ό,τι αφορά αυτό το έργο, για να μην παρεμποδίζεται η διαδικασία. Αν έρθει και σε πλακώσει στο ξύλο δεν προστατεύεται από αυτόφωρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν είναι ελληνική πατέντα, λέγεται legal immunity.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 20:57δηλαδή όποτε συγκροτείται κάποια επιτροπή για να διερευνήσει ένα δυστύχημα, παρέχεται στα μέλη της το προνόμιο αυτό; στο εξωτερικό, σε αεροπορικά δυστυχήματα για παράδειγμα, τα μέλη των επιτροπών έχουν τέτοιο προνόμιο; γιατί εμένα κάτι μου λέει ότι είναι ελληνική πατέντα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 22:16Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι σημαίνει ότι κι εσύ θα τύγχανες της ίδιας νομικής προστασίας αν ήσουν στην θέση τους, όχι ότι οι νόμοι δεν έχουν πεδίο εφαρμογής, διαφορετικά θα ζητούσαμε από τους ανήλικους να κάνουν φορολογική δήλωση, από τους συνταξιούχους να πληρώνουν όσο και οι άλλοι στα λεωφορεία και από τους τετραπληγικούς να ολοκληρώνουν ένοπλη στρατιωτική θητεία.Αρίστος έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 09:55Οχι δεν ειναι θεμα ενοχλησης σε αθωους, ειναι θεμα οτι μπορει οι συγκεκριμενοι να προβουν σε συγκαλυψη για να καλυψουν τις ποινικες ευθυνες αυτων που τους διορισαν που ειναι και το πιθανοτερο σεναριο. Γι' αυτο και το συνταγμα σοφα δεν δεχεται εξαιρεσεις στο 4.1 που λεει πως οι Ελληνες ειναι ισοι απεναντι του νομου.
Δεν θελω καμια νομικη προστασια για να πω την αληθεια οπως δεν θελω να εχουν και οι αλλοι.
Γνωστός για το γεγονός ότι δεν «μασάει» τα λόγια του, ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος (εα), πραγματοποίησε σήμερα μια νέα ηχηρή παρέμβαση, αυτή τη φορά με αφορμή το ακαταδίωκτο που ψήφησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την «ανεξάρτητη» επιτροπή που έχει αναλάβει να διερευνήσει και να αποδώσει τις ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
https://www.newsbreak.gr/parapolitika/4 ... mitsotaki/
.
- Otto Weininger
Αρίστος έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 04:29hellegennes έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 22:16Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι σημαίνει ότι κι εσύ θα τύγχανες της ίδιας νομικής προστασίας αν ήσουν στην θέση τους, όχι ότι οι νόμοι δεν έχουν πεδίο εφαρμογής, διαφορετικά θα ζητούσαμε από τους ανήλικους να κάνουν φορολογική δήλωση, από τους συνταξιούχους να πληρώνουν όσο και οι άλλοι στα λεωφορεία και από τους τετραπληγικούς να ολοκληρώνουν ένοπλη στρατιωτική θητεία.Αρίστος έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 09:55Οχι δεν ειναι θεμα ενοχλησης σε αθωους, ειναι θεμα οτι μπορει οι συγκεκριμενοι να προβουν σε συγκαλυψη για να καλυψουν τις ποινικες ευθυνες αυτων που τους διορισαν που ειναι και το πιθανοτερο σεναριο. Γι' αυτο και το συνταγμα σοφα δεν δεχεται εξαιρεσεις στο 4.1 που λεει πως οι Ελληνες ειναι ισοι απεναντι του νομου.
Δεν θελω καμια νομικη προστασια για να πω την αληθεια οπως δεν θελω να εχουν και οι αλλοι.
Γνωστός για το γεγονός ότι δεν «μασάει» τα λόγια του, ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος (εα), πραγματοποίησε σήμερα μια νέα ηχηρή παρέμβαση, αυτή τη φορά με αφορμή το ακαταδίωκτο που ψήφησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την «ανεξάρτητη» επιτροπή που έχει αναλάβει να διερευνήσει και να αποδώσει τις ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
.
Καλά τα γράφει ο κύριος. Του διέφυγαν όμως, όπως και σένα, μερικά ακόμα παραδείγματα
α) άρθρο 192 παρ. 8 ν. 4389/2016 (ακαταδίωκτο μελών ΔΣ και στελεχών Υπερταμείου),
β) άρθρο 65 ν. 4472/2017 (ακαταδίωκτο τραπεζιτών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων),
γ) άρθρο 29 ν. 4482/2017 (προσωπικό ακαταδίωκτο προέδρου ΟΑΣΘ, πατρός Νίκου Παππά).
Let them make the first mistake. We make the last move.
- BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
Μη ξεχνάμε ότι ζούμε στη χώρα που κυκλοφορεί εκείνος ο δικομανής, ο οποίος μηνύει οτιδήποτε κινείται... και αναπνέει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- taxalata xalasa
Κρίμα!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
και ποια η διαφορά της νδ από τους ζαίους τότε;Otto Weininger έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 07:25Αρίστος έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 04:29hellegennes έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 22:16
Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι σημαίνει ότι κι εσύ θα τύγχανες της ίδιας νομικής προστασίας αν ήσουν στην θέση τους, όχι ότι οι νόμοι δεν έχουν πεδίο εφαρμογής, διαφορετικά θα ζητούσαμε από τους ανήλικους να κάνουν φορολογική δήλωση, από τους συνταξιούχους να πληρώνουν όσο και οι άλλοι στα λεωφορεία και από τους τετραπληγικούς να ολοκληρώνουν ένοπλη στρατιωτική θητεία.
.
Καλά τα γράφει ο κύριος. Του διέφυγαν όμως, όπως και σένα, μερικά ακόμα παραδείγματα
α) άρθρο 192 παρ. 8 ν. 4389/2016 (ακαταδίωκτο μελών ΔΣ και στελεχών Υπερταμείου),
β) άρθρο 65 ν. 4472/2017 (ακαταδίωκτο τραπεζιτών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων),
γ) άρθρο 29 ν. 4482/2017 (προσωπικό ακαταδίωκτο προέδρου ΟΑΣΘ, πατρός Νίκου Παππά).
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ναι, αυτό που ρωτάω όμως είναι γιατί να δωθεί κάτι τέτοιο σε μέλη επιτροπής που διερευνά ένα δυστύχημα. τι έχουν να φοβηθούν;hellegennes έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 22:44Δεν είναι ελληνική πατέντα, λέγεται legal immunity.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 20:57δηλαδή όποτε συγκροτείται κάποια επιτροπή για να διερευνήσει ένα δυστύχημα, παρέχεται στα μέλη της το προνόμιο αυτό; στο εξωτερικό, σε αεροπορικά δυστυχήματα για παράδειγμα, τα μέλη των επιτροπών έχουν τέτοιο προνόμιο; γιατί εμένα κάτι μου λέει ότι είναι ελληνική πατέντα
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- hellegennes
Εσύ μην θες, ρε φίλε, αλλά δεν αντιβαίνει το σύνταγμα. Εσύ μπορεί να μην θες και να έρθει να σε βοηθήσει η πυροσβεστική αν καίγεται το σπίτι σου. Οι υπόλοιποι έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε, γι' αυτό έχουμε νόμους.Αρίστος έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 04:29Δεν θελω καμια νομικη προστασια για να πω την αληθεια οπως δεν θελω να εχουν και οι αλλοι.hellegennes έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 22:16Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι σημαίνει ότι κι εσύ θα τύγχανες της ίδιας νομικής προστασίας αν ήσουν στην θέση τους, όχι ότι οι νόμοι δεν έχουν πεδίο εφαρμογής, διαφορετικά θα ζητούσαμε από τους ανήλικους να κάνουν φορολογική δήλωση, από τους συνταξιούχους να πληρώνουν όσο και οι άλλοι στα λεωφορεία και από τους τετραπληγικούς να ολοκληρώνουν ένοπλη στρατιωτική θητεία.Αρίστος έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 09:55Οχι δεν ειναι θεμα ενοχλησης σε αθωους, ειναι θεμα οτι μπορει οι συγκεκριμενοι να προβουν σε συγκαλυψη για να καλυψουν τις ποινικες ευθυνες αυτων που τους διορισαν που ειναι και το πιθανοτερο σεναριο. Γι' αυτο και το συνταγμα σοφα δεν δεχεται εξαιρεσεις στο 4.1 που λεει πως οι Ελληνες ειναι ισοι απεναντι του νομου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ξανά: δεν έχει να κάνει με το τι έχουν να φοβηθούν. Είναι προστασία από παρεμπόδιση στο έργο τους.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 09:53ναι, αυτό που ρωτάω όμως είναι γιατί να δωθεί κάτι τέτοιο σε μέλη επιτροπής που διερευνά ένα δυστύχημα. τι έχουν να φοβηθούν;hellegennes έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 22:44Δεν είναι ελληνική πατέντα, λέγεται legal immunity.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑02 Απρ 2023, 20:57δηλαδή όποτε συγκροτείται κάποια επιτροπή για να διερευνήσει ένα δυστύχημα, παρέχεται στα μέλη της το προνόμιο αυτό; στο εξωτερικό, σε αεροπορικά δυστυχήματα για παράδειγμα, τα μέλη των επιτροπών έχουν τέτοιο προνόμιο; γιατί εμένα κάτι μου λέει ότι είναι ελληνική πατέντα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ναι, και ρωτάω είναι κοινή πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό; όταν γίνεται πχ ένα αεροπορικό δυστύχημα τα μέλη της επιτροπής που το διερευνούν έχουν τέτοια προστασία;hellegennes έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 11:37Ξανά: δεν έχει να κάνει με το τι έχουν να φοβηθούν. Είναι προστασία από παρεμπόδιση στο έργο τους.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 09:53ναι, αυτό που ρωτάω όμως είναι γιατί να δωθεί κάτι τέτοιο σε μέλη επιτροπής που διερευνά ένα δυστύχημα. τι έχουν να φοβηθούν;
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- hellegennes
Μα αφού το απάντησα αυτό. Ναι, είναι κοινή πρακτική.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 12:26ναι, και ρωτάω είναι κοινή πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό; όταν γίνεται πχ ένα αεροπορικό δυστύχημα τα μέλη της επιτροπής που το διερευνούν έχουν τέτοια προστασία;hellegennes έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 11:37Ξανά: δεν έχει να κάνει με το τι έχουν να φοβηθούν. Είναι προστασία από παρεμπόδιση στο έργο τους.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 09:53
ναι, αυτό που ρωτάω όμως είναι γιατί να δωθεί κάτι τέτοιο σε μέλη επιτροπής που διερευνά ένα δυστύχημα. τι έχουν να φοβηθούν;
Για να το θέσω αλλιώς, σκέψου να μπορούσες να κάνεις μήνυση στον δικαστή για δικαστική απόφαση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Σαλος με το ηχητικό από τα παιδιά στα Τεμπη που καίγονται ζωντανά απο το παρανομο φορτιο
από Μαδουραίος » 19 Ιαν 2025, 12:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 878 Απαντήσεις
- 15713 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
09 Φεβ 2025, 17:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί
από Ληστοσυμμορίτης » 23 Φεβ 2024, 10:24 » σε Εσωτερική Πολιτική - 790 Απαντήσεις
- 16574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
09 Μάιος 2025, 22:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόρισμα ΚΚΕ για έγκλημα στα Τέμπη
από Ληστοσυμμορίτης » 02 Απρ 2024, 15:22 » σε Εσωτερική Πολιτική - 43 Απαντήσεις
- 1421 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
28 Απρ 2025, 23:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση απέβαλαν μαθητές γιατί συνεχίζουν να συζητούν για το έγκλημα στα Τέμπη;
από Ληστοσυμμορίτης » 08 Απρ 2024, 22:53 » σε Εσωτερική Πολιτική - 43 Απαντήσεις
- 1688 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
09 Απρ 2024, 10:23
-