Η περίπτωση τους κινηματογράφους να τους έκαψαν αυτοί που θέλουν να τους εκποιήσουν δεν παίζει; Θυμάμαι έναν τύπο με ρουχάδικα, τα sprider αν δεν κάνω λάθος, που τελικά η δικαιοσύνη ανακάλυψε ότι τα έκαψε αυτός ώστε να πάρει την αποζημίωση. Επίσης, θυμάμαι και κάτι νεοκλασικά που αναφλέγονται μόνα τους ή κάποιος άστεγος , που δε βρέθηκε, άναψε φωτιά ώστε να ζεσταθεί Αύγουστο μήνα...πατησιωτης έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 21:50https://www.facebook.com/macmanus.vardi ... cale=el_GR
Ειδικά η Αθήνα είναι μια πόλη το κέντρο της οποίας, εκτός των άλλων, ρήμαξε από τους αυτόκλητους εκδικητές για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο δημόσιος χώρος διαλύθηκε, πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν οι ιδιοκτήτες των οποίων καταστράφηκαν, πολλές από τις ζημιές ακόμα δεν επουλώθηκαν. Οι μπάχαλοι των Δεκεμβριανών του 2008, άλλωστε, συνέχισαν για καιρό το θεάρεστο έργο τους, αφού λίγο μετά η χώρα χρεοκόπησε και στο όνομα της περήφανης άρνησης των μνημονίων εντάθηκε η προσπάθεια καταστροφής του καπιταλισμού και της πρόσοψής του, του αθηναϊκού κέντρου. Δεν είναι τυχαίο ότι την ωραία βραδιά της 12ης Φεβρουαρίου 2012 άγνωστοι κουκουλοφόροι διέλυσαν όλη την οδό Σταδίου, μεταξύ άλλων καίγοντας τους κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων. Τότε, όμως, η ευαισθησία πολλών συνδαύλιζε τη φλόγα της επανάστασης.
Αληταράδες που παριστάνουν τώρα ότι θέλουν τους κινηματογράφους.
Εκεί που όλες οι παρατάξεις συμφωνούν: ΚΑΚΟΨΟΦΟ ΝΑ ‘ΧΕΤΕ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ...ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
-
Re: Εκεί που όλες οι παρατάξεις συμφωνούν: ΚΑΚΟΨΟΦΟ ΝΑ ‘ΧΕΤΕ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ...ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
- hellegennes
Re: Εκεί που όλες οι παρατάξεις συμφωνούν: ΚΑΚΟΨΟΦΟ ΝΑ ‘ΧΕΤΕ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ...ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Είναι πολύ εύκολο να βγάλεις άκρη. Όπως έχω πει μυριάδες φορές, δεν κάνω παράθεση όταν απαντάω στο αμέσως από πάνω ποστ. Μερικές φορές συμβαίνει στο ενδιάμεσο να έχει προστεθεί κάποιο άλλο ποστ. Άλλες φορές το αλλάζω και βάζω παράθεση και άλλες φορές βαριέμαι.Bic έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 14:57Πολλές φορές δεν βγάζω άκρη με τον Χέλη και πού απαντά, επειδή δεν κάνει παραθέσεις.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως είναι φανερό ότι απαντάω συγκεκριμένα για την πειρατεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Επίσης, στην προώθηση της "Καταιγίδας" με τον Τζώρτζ Κλούνεϊ, είχε βάλει μουσική υπόκρουση την "Καταιγίδα" του Αντύπα (και μάλιστα χόρευε, όπως ο Μπισμπίκης το ζεϊμπέκικο) με αποτέλεσμα η εταιρεία διανομής της συγκεκριμένης ταινίας να του απαγορεύσει να αναφέρεται σε ταινίες της στην εκπομπή του!Παλαιοελλαδίτης έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 01:36Γκούγκλαρα για να δω ποιος είναι αυτός που εύχεται ψόφους.georgebi έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 00:15
Δεν έχω πολλά πράγματα να προσθέσω αυτή τη στιγμή. Κανονικά, ολόκληρη η Αθήνα θα έπρεπε να πάει εκεί και να ξεκινήσει μια μεγάλη κατάληψη. Εάν η Πολιτεία τα γράφει όλα στ’ αρχίδια της, ας αναλάβουν οι πολίτες, που θα ζουν σε μια πρωτεύουσα με τέσσερις κινηματογραφικές αίθουσες σε λειτουργία (αυτή τη στιγμή), εάν οριστικοποιηθεί αυτή η απόφαση.
https://freecinema.gr/kakopsofo-na-xete/
Είναι ο τύπος που παρουσίαζε στις αρχές των 00s μια εκπομπή για τον κινηματογράφο στο MAD και χρησιμοποιούσε πάντα ένα δυσνόητο κουλτουριάρικο λεξιλόγιο!
Ο ορισμός του "απολύεσαι και φεύγεις μετανάστης σε τριτοκοσμική χώρα" και όμως ο Κουρής τον κράτησε! Με τέτοια επιχειρηματικά μυαλά, πώς να μην χρεωκοπήσει η χώρα;
Επίσης, εδώ έχει δίκιο.
Οι πλατφόρμες και τα live streaming ΔΕΝ είναι τέχνη!
Αν υπήρχαν από την αρχή, τώρα θα ξέραμε μόνον βαρετές, γλυκανάλατες ταινιούλες και τα πραγματικά διαμάντια που έγραψαν την ιστορία της έβδομης τέχνης, δεν θα είχαν γυριστεί ποτέ!
Επιβεβαιώνω....ετσι ακριβώς έγινεJuno έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 23:20
Επίσης, στην προώθηση της "Καταιγίδας" με τον Τζώρτζ Κλούνεϊ, είχε βάλει μουσική υπόκρουση την "Καταιγίδα" του Αντύπα (και μάλιστα χόρευε, όπως ο Μπισμπίκης το ζεϊμπέκικο) με αποτέλεσμα η εταιρεία διανομής της συγκεκριμένης ταινίας να του απαγορεύσει να αναφέρεται σε ταινίες της στην εκπομπή του!
Ο ορισμός του "απολύεσαι και φεύγεις μετανάστης σε τριτοκοσμική χώρα" και όμως ο Κουρής τον κράτησε! Με τέτοια επιχειρηματικά μυαλά, πώς να μην χρεωκοπήσει η χώρα;
Επίσης, εδώ έχει δίκιο.

Επίσης σήμερα μια εταιρεία διανομής - όνομα δεν λέω - δεν τον καλεί στις δημοσιογραφικές προβολές των ταινιών της, ούτε αυτόν, ούτε τους συνεργάτες του.....μάντεψε για ποιον λόγο

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Αν δεν έχεις κάτσει στις πολυθρονοκαρέκλες του Ideal, πολύ κρίμα!Mel έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 11:25Ρωτάω γιατί στην πόλη μου μέχρι μέσα 90ς που άνοιξε ο πρώτος πολυκινηματογραφος (Assos Odeon) οι αίθουσες ήταν ψιλοτραγικες.Εμεις ειμασταν πιτσιρικάδες και μπορούσαμε να δούμε μια δίωρη ταινία στις άβολες καρέκλες χωρίς να μας πονέσει η μέση ( πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αυτός που κάθονταν μπροστά από σένα δεν ήταν πολύ ψηλός και αν ήταν γυναίκα δεν είχε πολύ φουντωτό μαλλί) Οι πιο μεγάλοι ιδίως αυτοί που είχαν και κανένα θεματακι με τη μέση τους δεν ξέρω πως την παλεύαν.Green Dragon έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 11:14Ναι.
Αλλά δεν είχαν την αίγλη του καταναλωτισμού και την ανοιξιάτικη αύρα του ξεβλαχέματος.
Μετά βέβαια αναγκάστηκαν να ανακαινίσουν όλοι.
Πήγαινε αύριο το μεσημέρι που έχει ομιλία.Έκανε διάλειμμα και δεν ήθελα να σηκωθώ!
Εικοσιτρία χρόνια πέρασαν! Νισάφι πια!georgebi έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 23:27Επιβεβαιώνω....ετσι ακριβώς έγινεJuno έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 23:20
Επίσης, στην προώθηση της "Καταιγίδας" με τον Τζώρτζ Κλούνεϊ, είχε βάλει μουσική υπόκρουση την "Καταιγίδα" του Αντύπα (και μάλιστα χόρευε, όπως ο Μπισμπίκης το ζεϊμπέκικο) με αποτέλεσμα η εταιρεία διανομής της συγκεκριμένης ταινίας να του απαγορεύσει να αναφέρεται σε ταινίες της στην εκπομπή του!
Επίσης, εδώ έχει δίκιο.
Επίσης σήμερα μια εταιρεία διανομής - όνομα δεν λέω - δεν τον καλεί στις δημοσιογραφικές προβολές των ταινιών της, ούτε αυτόν, ούτε τους συνεργάτες του.....μάντεψε για ποιον λόγο
Ακόμα και αν ζουν αυτοί που τον έκοψαν τότε, αποκλείεται να εργάζονται εκεί ακόμα. Το αφήνει ο προηγούμενος παρακαταθήκη στον επόμενο;
Όχι
άλλη εταιρία ειναι η τωρινή
η τότε τους πέρασε...... μετά από μερικά χρόνια

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άρα πρέπει να ξεπουλήσετε και τα υπόλοιπα; Για να συνεχίσετε το έργο τους;πατησιωτης έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 21:37https://www.facebook.com/macmanus.vardi ... cale=el_GR
Αλλά η μεγαλύτερη υποκρισία είναι να κλαίνε τις αίθουσες που κλείνουν αρισΤεράντζες φιλοΣυριζαίοι όταν έκαψαν οι φίλοι τους τους Αττικόν κι Απόλλωνα, τα δύο διαμάντια της Αθήνας.
Ελάτε τώρα ρε σείς.
Άντε ρε αντιμνημονιακοί αληταράδες.
Για ποιον λόγο τους αποκλείει η τωρινή;
Επίσης στο Ideal και στο Άστορ (και όχι μόνον εκεί) γίνονται ακόμα και τώρα προβολές κινηματογραφικών φεστιβάλ και του μεγάλου (Νύχτες πρεμιέρας) και μικρότερων θεματικών με ταινίες διαμάντια και πολλοί έχουν διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες τους εκεί.hellegennes έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 23:28Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ!Tarkovsky έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 18:58Και για τα τρία κτήρια προβλέπεται ανακαίνιση/μετασκευή και ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΕΩΝ - κανένα δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί. Άλλωστε, αυτό της Πανεπιστημίου που στεγάζει -μεταξύ άλλων- το Ιντεάλ είναι η πρώην οικία Σλήμαν (ανέγερσης Τσίλερ) που έχει κηρυχθεί διατηρητέα. Το ίδιο ισχύει και για εκείνο της Ίριδας (γων. Ακαδημίας και Ιπποκράτους), ιδιοκτησίας του Καποδιστριακού. Για το τρίτο με το Άστορ (σε στοά της πλ. Κοραή) δεν ξέρω, είναι περίπτωση διαφορετική. Δύσκολα όμως κατεδαφίζεται, καθώς σε κάθε πλευρά του περιβάλλεται από άλλα ιστορικά/διατηρητέα, αποτελώντας το εσωτερικό τμήμα ενός ευρύτερου οικοδομικού συγκροτήματος.hellegennes έγραψε: ↑31 Μαρ 2023, 03:25
Μπορείς να εξηγήσεις μέσες άκρες ποιο είναι το θέμα, γιατί κι εγώ δεν έχω καταλάβει. Έχει αγοράσει κάποιος τα κτήρια και απλά θέλει να τα κατεδαφίσει για να φτιάξει ξενοδοχείο;
Μετά τις πρώτες αντιδράσεις για το Ιντεάλ, η νέα ιδιοκτησία είχε δεσμευτεί ότι θα συνέχιζε να εκμισθώνει στην Σπέντζος Φιλμ το μέρος του κτηρίου που βρίσκονται η κινηματογραφική αίθουσα και η είσοδός της στην πρόσοψη επί της Πανεπιστημίου και άρα ότι το σινέ θα εξακολουθούσε να υφίστατο κανονικότατα, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της μελλοντικής ξενοδοχειακής μονάδας.
Όμως στη συνέχεια ανακάλυψε ότι... ααα, τελικά θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τον διάδρομο που οδηγεί στο πίσω μέρος και που σήμερα χρησιμοποιείται ως έξοδος κινδύνου προς την Φειδίου. Άρα αφού δεν θα μπορείτε να πάρετε άδεια λειτουργίας για κινηματογράφο, εεε... τότε λέμε κι εμείς να φτιάξουμε μια αίθουσα συνεδρίων 800 τ.μ... έτσι για να μας βρίσκεται. Δεν το είχαμε σκεφτεί εξαρχής και λυπούμεθα για την αναστάτωση, αλλά γίνονται κάτι τέτοια στον Καπιταλιζμό.
Για το Άστορ δεν υπάρχουν ακόμα πλάνο αξιοποίησης και αρχιτεκτονικά σχέδια, οπότε δεν είναι σίγουρο ότι ο κινηματογράφος θα πάψει να υφίσταται. Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα προτιμήσει αλλαγή χρήσης του χώρου σε κάτι εμπορικότερο - αν και εδώ μιλάμε για πολύ μικρότερο εμβαδόν από τα 800 τ.μ του Ιντεάλ.
Με την Ίριδα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και οι εξελίξεις βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτική φάση. Το κτήριο εκτός από τον κινηματογράφο στεγάζει πολλαπλούς και διάφορους χώρους φοιτητικών δραστηριοτήτων -λειτουργικών και ψυχαγωγικών-, ενώ μέχρι πριν κάποια χρόνια εξυπηρετούσε και το φοιτητικό εστιατόριο. Πλέον, όλες οι σχολές του ΕΚΠΑ, πλην Νομικής και Παιδαγωγικού, εδρεύουν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου κι εκεί κινείται η πλειονότητα των φοιτητών. Έτσι το Υπερταμείο λιμπίζεται να (ξε)πουλήσει και το συγκεκριμένο κτήριο σε ιδιώτες και προς το παρόν βάζει την Πρυτανεία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με τις φοιτητικές αντιδράσεις. Αυτή έχει ήδη φρενάρει από πέρυσι τις προβολές του Κινηματογραφικού Τομέα (ΠΟΦΠΑ) στην Ίριδα, επειδή λέει μετά από 50 χρόνια λειτουργίας ανακάλυψε ότι υπάρχει -και καλά- ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων με τις εταιρείες διανομής ταινιών (). Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται να χυθεί αίμα, εάν κι εφόσον βέβαια το ΠΑΛΙΑΡΧΙΔΟ ξαναβγεί...
Στην Ίριδα γίνονται κινηματογραφικά σεμινάρια επιπέδου, με θέματα από τεχνικά (φιλμ κτλ) μέχρι αναλύσεις ταινιών (προσωπικώς παρακολουθούσα αυτά που είχαν θέμα το φανταστικό και τις ταινίες τρόμου που ήταν πάντα εκλεπτυσμένες και με νόημα και όχι ο ψυχοπαθής με το πριόνι και πάντα ακολουθούσε συζήτηση πάνω σε αυτές). Έπαιξαν και πολλές εξαιρετικά σπάνιες ταινίες που μπορεί να μην τις έχει πια ούτε ο σκηνοθέτης. Πού τις ξετρύπωναν, απορώ. Ακόμα και όταν αποφοίτησα, έμπαινα μέσα στα μουλωχτά για κάμποσο καιρό.
Όπως καταλαβαίνεις, αν ξηλώσουν την Ίριδα, θα έχουμε πολύ άσχημα επεισόδια.
Οι κινηματογράφοι και οι προβολές εκεί θα είναι κάποια από τα λίγα πράγματα που θα μου λείψουν, αν επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να μην μου λείψουν και από κοντά.
Δεν είναι μόνον τα καθίσματα στο Ιντεάλ (btw, δεν θυμάμαι πριν πόσα λίγα χρόνια αντικαταστάθηκαν - πάντως ήταν εντός Κρίσης). Είναι και:
1) η ευρύτερη οθόνη στην Αθήνα, μετά το 2012 και την αναστολή λειτουργίας του Αττικόν (μιλάμε πάντα για κλασικής μορφής κινηματογραφικές αίθουσες - όχι μάλτιπλεξ, που τις αποφεύγω και άρα δεν έχω άποψη). Πιθανότατα, αποτελεί πλέον και τη μοναδική κυρτού τύπου -μαζί με του Μεγάρου Μουσικής- σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, εάν όχι τη χώρα.
2) η μελετημένη κλίση δαπέδου, η οποία, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκταση της αίθουσας, διευκολύνει ακόμη και τα παιδάκια να βλέπουν τους υπότιτλους ΑΝΕΤΑ και από οποιοδήποτε θέση (μιλάμε πάντα για κλασικής μορφής κινηματογραφικές αίθουσες - όχι κάτι κοτέτσια που βλέπεις μεν τα πάντα, όμως πριν χρειάζεσαι αναρρίχηση για να πας να κάτσεις, μετά χάπια για τον ίλιγγο εις το βουνόν ψηλά εκεί, ενώ είναι απαγορευτικά εάν έχεις θεματάκια με ύψη, άκρες κλπ).
3) οι σύγχρονες μηχανές προβολής, οι οποίες, ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, επιτρέπουν τη θέαση ακόμη και από την πρώτη σειρά χωρίς ουδεμία παραμόρφωση. Το ότι στα πρώτα καθίσματα δεν παθαίνεις αυχενικό, ούτε σκιάζεσαι ότι η γιγαντοοθόνη θα πέσει να σε θάψει, είναι αποτέλεσμα όχι των μηχανημάτων, αλλά του ότι οι Σπεντζαίοι σεβόμενοι τον θεατή έχουν αφήσει το προβλεπόμενο πλάτος διαδρόμου μεταξύ πρώτης σειράς και οθόνης (παρεμβάλλεται, δε, και θεατρικό πάλκο).
4) το εξαιρετικό ηχητικό κύκλωμα. Ούτε ξεκουφαίνεσαι, ούτε αναρωτιέσαι εάν μεγάλωσες και θες πια ακουστικό, ούτε μπουκώματα, ούτε τριξίματα, ούτε βόμβοι κάτω από τα ηχεία ένεκα συντονισμού.
5) οι άψογες εγκαταστάσεις εξαερισμού και κλιματισμού. Χειμώνα-καλοκαίρι με το πουκαμισάκι, ενώ για να πεις ότι αρχίζεις να αισθάνεσαι μια κάποια δυσφορία θα πρέπει η αίθουσα να είναι κατάμεστη και η ταινία καμιά τρίωρη Αποκάλυψη, Τώρα! χωρίς διάλειμμα (τρού στόρι).
6) ο καλύτερος εξώστης που μπορείς να βρεθείς (ούτε του Μεγάρου μπαίνει μπρος του) - ένας υπερεπαρκέστατος κινηματογράφος από μόνος του.
7) η νεοκλασική είσοδος και οι σκάλες ανόδου με τους καθρέπτες και τους φωτισμοί - ρε συ, όπερες στα Μιλάνα ήρθαμε ν' ακούσουμε;
8) το λούμπεν ημισκοτεινό καπνιστήριο-διάδρομος εξόδου προς τη Φειδίου (αυτός που βρήκαν πάτημα οι νέοι ιδιοκτήτες για να την κάνουν γυριστή στο Ιντεάλ) με τις τεράστιες αφίσες ταινιών. Σαν σετ γυρισμάτων για τον Καβγατζή του Φασμπίντερ.
9) η ξανθή κυρία (

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tarkovsky την 04 Απρ 2023, 03:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Οι τουαλέτες του καθαρότατες πάντα, αλλά υφίσταται ζήτημα χώρου - να τα λέμε όλα.
Φοβάμαι ότι όλο και κάτι θα έχω ξεχάσει, αφού στο Ιντεάλ μπαίνω σχεδόν αποκλειστικά για το φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρες υποχρεωτικώς. Οι ταινίες που η Σπέντζος Φιλμ προβάλλει κατά την υπόλοιπη σεζόν παραείναι μέινστριμ για τα γούστα μου. Αυτό όμως είναι καθαρά προσωπική επιλογή και δεν έχει να κάνει στο ελάχιστο με την 102ετή ιστορία και την ποιότητα του χώρου και των ανθρώπων του.
Και ναι, μιλώντας για ανθρώπους θυμήθηκα:
10) ο κύριος Γιάννης ο υπεύθυνος, μία μορφή εξόχως επιβλητική -έως φοβιστική-, πλην όμως ψυχούλα. Όταν ολοκληρώσει τη βόλτα του στους τέσσερις διαδρόμους ότι όλα και όλοι βαίνουν καλώς, ξέρεις ότι τα φώτα εντός ολίγου θα σβήσουν. Ο ίδιος δεν πρέπει να υπολείπεται πολλά χρόνια για τη σύνταξη, σίγουρα όμως θα θέλει το Ιντεάλ να μην έχει την αυτή τύχη...
ΕΔΩ υπογράφουμε: https://secure.avaaz.org/community_peti ... eal_astor/
Φοβάμαι ότι όλο και κάτι θα έχω ξεχάσει, αφού στο Ιντεάλ μπαίνω σχεδόν αποκλειστικά για το φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρες υποχρεωτικώς. Οι ταινίες που η Σπέντζος Φιλμ προβάλλει κατά την υπόλοιπη σεζόν παραείναι μέινστριμ για τα γούστα μου. Αυτό όμως είναι καθαρά προσωπική επιλογή και δεν έχει να κάνει στο ελάχιστο με την 102ετή ιστορία και την ποιότητα του χώρου και των ανθρώπων του.
Και ναι, μιλώντας για ανθρώπους θυμήθηκα:
10) ο κύριος Γιάννης ο υπεύθυνος, μία μορφή εξόχως επιβλητική -έως φοβιστική-, πλην όμως ψυχούλα. Όταν ολοκληρώσει τη βόλτα του στους τέσσερις διαδρόμους ότι όλα και όλοι βαίνουν καλώς, ξέρεις ότι τα φώτα εντός ολίγου θα σβήσουν. Ο ίδιος δεν πρέπει να υπολείπεται πολλά χρόνια για τη σύνταξη, σίγουρα όμως θα θέλει το Ιντεάλ να μην έχει την αυτή τύχη...
ΕΔΩ υπογράφουμε: https://secure.avaaz.org/community_peti ... eal_astor/
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Η συνέντευξη τύπου είναι για τη 1:00, αλλά στο Άστορ στην πλ. Κοραή, όχι το Ιντεάλ.

Κανόνισα να πεταχτώ, θέλω να κάνω και ερώτηση στο τέλος, φοβάμαι όμως ότι δεν θα προλάβω γιατί 2:30 το αργότερο πρέπει να φύγω για δουλειά.
Ήσουν την Κυριακή το βράδυ στο Ιντεάλ; Πώς σου φάνηκε το Μπλε Καφτάνι;
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Και είναι ακόμα πιο εύκολο βέβαια, να κάνεις κλικ στο quote πριν απαντήσεις, τον ίδιο κόπο κάνεις, δεν αλλάζει τίποτα για σένα, μόνο η phpbb θα... "γράψει λίγο διαφορετικό κώδικα", που δεν σ' απασχολέί κιόλας, φαντάζομαι.hellegennes έγραψε: ↑03 Απρ 2023, 22:30Είναι πολύ εύκολο να βγάλεις άκρη. Όπως έχω πει μυριάδες φορές, δεν κάνω παράθεση όταν απαντάω στο αμέσως από πάνω ποστ. Μερικές φορές συμβαίνει στο ενδιάμεσο να έχει προστεθεί κάποιο άλλο ποστ. Άλλες φορές το αλλάζω και βάζω παράθεση και άλλες φορές βαριέμαι.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως είναι φανερό ότι απαντάω συγκεκριμένα για την πειρατεία.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Άθελα μου παραπληροφόρησα .....ως ένα βαθμό

Αυτό που πραγματικά έγινε ειναι ότι.......
https://freecinema.gr/free-cinema-means-no-censorship/
Έχω υπάρξει θύμα λογοκρισίας πολλάκις σ’ αυτή τη δουλειά. Την έχω πολεμήσει και την έχω αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο. Και με κόστος. Άμεσα (χάνοντας επαγγελματικές θέσεις και συνεργασίες) και έμμεσα… όπως ανακάλυψα ότι συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό. Δεν ήθελα να το πιστέψω, όμως, αφού το διερεύνησα και μέσω συναδέλφων μου, μπορώ να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό του FREE CINEMA γι’ αυτό, καθώς και την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, της οποίας είμαι μέλος και οφείλει να πράξει τα δέοντα.
Η εταιρεία WEIRD WAVE έχει διακόψει από καιρό τις δημοσιογραφικές προβολές των ταινιών της (εξαιτίας του COVID-19) και αποστέλλει links με τα φιλμ που διανέμει μέσω e-mail, ώστε να γράφονται κριτικές γι’ αυτά.
Η κατάσταση δεν άλλαξε με την έναρξη της φετινής χειμερινής σεζόν, όμως, εδώ και μερικές εβδομάδες, παρατήρησα πως κανένας από το site μας δεν λαμβάνει πια τα streaming links. Επειδή μιλάμε για έργα παραγωγής από το 2018 έως και πέρσι, αρχικά δεν ασχολήθηκα, διότι όλο και κάποιος συνεργάτης μας τα είχε παρακολουθήσει ή είχε τη δυνατότητα να το κάνει και με εναλλακτικούς τρόπους.
Την περασμένη Κυριακή, ενημερωθήκαμε για την έξοδο του ρωσικού φιλμ «Το Εργοστάσιο», ξανά χωρίς να φτάνει ποτέ και το αντίστοιχο link. Ενημέρωσα (την ίδια κιόλας μέρα) την υπεύθυνη Τύπου που συνεργάζεται με την εταιρεία, αποστέλλοντας το εξής ερώτημα:
«Έχω μία εντύπωση ότι η εταιρεία μας έχει αποκλείσει από την αποστολή links των online screeners της εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Σε παρακαλώ, ρώτησε αν ισχύει αυτό και ας φροντίσουν να το διορθώσουν, αλλιώς ας μας το γνωστοποιήσουν επίσημα, ώστε να λάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας.»
Ακολούθησε… σιωπή.
.......δεν αποφασίζει το γραφείο διανομής για το αν εγώ θα γράψω κριτική για μια ταινία (του). Αυτό αποτελεί αποκλειστικά και μόνο δική μου απόφαση.
Την όποια ταινία, σήμερα, μπορώ να την παρακολουθήσω ακόμη και σε μία κινηματογραφική αίθουσα την Πέμπτη το απόγευμα και να ποστάρω την κριτική της αργότερα ή την επόμενη μέρα.
Μπορώ να την παρακολουθήσω και online με άπειρους εναλλακτικούς τρόπους. Κανείς και τίποτα δεν θα με σταματήσει να έχω την ελεύθερη άποψή μου. Αυτό είναι το επάγγελμά μου.
Το ότι δεν αρέσει η κριτική μου στο όποιο γραφείο διανομής δεν με αφορά.
Το ότι υπάρχει σαφέστατη απόπειρα λογοκρισίας από ένα γραφείο διανομής, όμως, με αφορά απόλυτα. Εμένα και τους αναγνώστες μου.
.....και η συνέχεια της ιστορίας.....

SpoilerShow

SpoilerShow
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι κατω των 45 διαφωνουν με την ιδρυση Ιδιωτικων πανεπιστημιων ,οι ανω των 45 συμφωνουν
από Frappezitis » 02 Μαρ 2024, 23:48 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
03 Μαρ 2024, 00:22
-
-
- 184 Απαντήσεις
- 2384 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
22 Ιαν 2025, 22:52
-
- 2 Απαντήσεις
- 112 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
24 Φεβ 2025, 14:51
-
-
Νέα δημοσίευση Τι σκουπίδια είναι αυτά;
από Νετο Γκουερινο » 07 Μαρ 2025, 18:22 » σε Εσωτερική Πολιτική - 268 Απαντήσεις
- 4671 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
09 Μαρ 2025, 20:22
-