Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

jey_pap
Δημοσιεύσεις: 1625
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 22:15
Phorum.gr user: j_pap

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 20 Οκτ 2018, 00:24

Nandros έγραψε: ↑
Χθες, 23:24
Ας μας πει κάποιος, ποια τεχνάσματα χρησιμοποιούν οι γιατροί;
Placebo-Nocebo
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 26961
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Οκτ 2018, 00:28

jey_pap έγραψε:
20 Οκτ 2018, 00:24
Nandros έγραψε: ↑
Χθες, 23:24
Ας μας πει κάποιος, ποια τεχνάσματα χρησιμοποιούν οι γιατροί;
Placebo-Nocebo
https://en.wikipedia.org/wiki/Nocebo#Am ... ical_usage
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα
Δημοσιεύσεις: 5725
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 10:23

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 20 Οκτ 2018, 00:53

Δε θα επεκταθώ Σουβλίτσα στα άλλα γιατί κι εγώ δε θέλω να το κουράσω περισσότερο
σ αυτό μόνο
Σουβλίτσα έγραψε:
19 Οκτ 2018, 20:25
Το μέτρον άριστον κτλ, είναι ηθικές και ωφελιμιστικές διδασκαλίες ανθρώπων, εντός πολιτισμού και επίγειας ζωής, δεν έχουν να κάνουν με καταστάσεις ύπαρξης πνευματικές. Η ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία, έχει αναφορά σε άλλες διαστάσεις ύπαρξης και καταλήγει να παράγει ήθος, δεν ξεκινά ως ηθικιστική διδασκαλία και εφαρμογή
Αυτό ακριβώς και η θεολογία αγαπητή μου, ωφελιμιστικές διδασκαλίες ανθρώπων που ισχυρίζονται για τον εαυτό τους πρώτα (ωστε να έχει βαρύτητα ο λόγος τους ή θεική υπόσταση αν θες) και για τον κόσμο και Θεό την θεώρησή τους, η οποία δεν είναι και πρωτότυπη. Κι αυτή η υποτίμηση της φιλοσοφίας έναντι της θεολογίας είναι καθαρά Πατερική διδαχή, καθόλου αντικειμενική και εξίσου ωφελιμιστική. Η φιλοσοφία μια χαρά ασχολείται με το πνεύμα, ευρύτερα μάλιστα και φυσικά παράγει ήθος, ενώ η Χάρη της είναι ανώτερη, για μένα πάντα, αφού δε στηρίζεται ούτε στο φόβο, ούτε και τις υποσχέσεις. Σεβαστή η άποψή σου πάντως :wave:

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 6605
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 20 Οκτ 2018, 01:27

Επειδή έκανα το λάθος και διάβασα όλο το λινκ του Αλφαμπετ και έπηξα με τις παπαριές των Αγίων Πατέρων (εν προκειμένω Χρυσόστομου), ουδεμία σχέση με γιατρούς και παραμύθια έχει η ρήση του Χρυσόστομου.

Κάποια στιγμή πρότειναν για την επισκοπική έδρα τον Χρυσόστομο και τον Βασίλειο (μιλάμε ενασχόληση με φλέγοντα θέματα οι άγιοι πατέρες ... ) που είχαν πολύ καλές σχέσεις φιλίας μεταξύ τους, οπότε ο πρώτος έκανε ένα τέχνασμα, ουσιαστικά προσποιήθηκε ψευδώς συμπεριφορά στον φίλο του, ώστε μόνο ο Βασίλειος τελικά να εκδηλώσει ενδιαφέρον και να πάρει την έδρα, φαινόμενος όμως στον περίγυρο ως φιλόδοξος και ανταγωνιστικός έναντι του Χρυσόστομου και προκαλώντας την αντιπάθεια προς το πρόσωπό του από τον υπόλοιπο κύκλο των πατέρων ...

Όταν λοιπόν ο Βασίλειος του ζήτησε τον λόγο για αυτήν την εξαπάτηση που του έκανε, ο Χρυσόστομος ξέρασε τις άνωθεν παπαριές, λέγοντας εν ολίγοις πως η απάτη είναι μια χαρά τακτική εαν χρησιμοποιείται για καλό. Κάτι σαν το "ο σκοπός εξαγιάζει κάθε πουστιά".

Το λεπτό σημείο βεβαια, το οποίο ακυρώνει και το ψευδοπαράδειγμα που φέρνει με τον γιατρό, είναι πως εκείνο το καλό για το οποίο εξαγιάζεται η απάτη, ορίζεται ως καλό κατά τη βούληση του φέροντα την απάτη (απατεώνα) εδώ του Χρυσόστομου που πέτυχε ο Βασίλειος να γίνει μεν επίσκοπος αλλά αντιπαθής δε = οριζόμενο ως καλό κατά τον Χρυσόστομο !

Η διαφορά με το παράδειγμα γιατρό (λειτουργό θετικής επιστήμης) είναι πως ο γιατρός γνωρίζει ως αντικειμενικό το καλό στην θετική του επιστήμη και όχι ως την υποκειμενική παπαριά κατά τη βούληση και βόλεψη του κάθε απατεώνα.

Εν ολίγοις, μια ακόμη χριστιανική περίπτωση που το κρέας βαφτίζεται ψάρι κατά βούληση αντί να πεις πως είναι κρέας και να λουστείς τις συνέπειες με θάρρος ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 20 Οκτ 2018, 12:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ΕΙΜΑΙ μαζί με το Ισραηλ ! Mπραβο στην γενοκτονία - εθνοκαθαρση που κάνει στους Παλαιστίνιους !
ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, θανατος στα ισλαμοπιθηκια του πλανητη, ουτε ενας παλαιστινιος να μην μεινει ζωντανος !

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:31

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 20 Οκτ 2018, 01:40

@ Ίφιδα:

α) σου ξέφυγε και γενικότερα και ως προς το "ωφελιμιστικό" από την εκτίμηση και κριτική που κάνεις, εκείνο το "ανθρώπων" και "πολιτισμού και επίγειας ζωής" :), δεν καταλαβαίνω τί λες βέβαια σε αυτό το σημείο: "διδασκαλίες ανθρώπων που ισχυρίζονται για τον εαυτό τους πρώτα" κτλ, μφυ είναι λίγο ασαφές.
Το ωφελιμιστό για να τα ξαναπώ, αναφέρεται σε ηθικές πράξεις των ανθρώπων που όσο ανώτερες και αν είναι ή φαίνονται, προσδιορίζονται (και περιορίζονται) από ανθρώπινες ανάγκες και αδυναμίες (είτε πρακτικές είτε διανοητικές).
Το ωφελιμιστικό στον χριστιανισμό είναι ποιοτικά ανώτερο-και φιλοσοφικά μιλώντας-καθώς α) αφορά σε κατάσταση ύπαρξης εις την αιωνιότητα β)έχει βάση την πλήρη ανιδιοτέλεια (επιτυγχάνεται με την πλήρη απάρνηση του εαυτού προς χάρη κάποιου Άλλου και άλλου, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ εχθρού)
σημείωση: η ανιδιοτέλεια είναι Αρετή κατα τους φιλοσόφους

β) περι ήθους: κάθε αξιακό σύστημα παράγει κάποιο ήθος (καλό ή κακό), ο τρόπος που χρησιμοποίησα την λέξη παραπάνω ήταν σε αντιδιαστολή με τον ηθικισμό που στοχεύει στις "καλές πράξεις" αντί στην αλλαγή του νοός και την κάθαρση της καρδίας (η οποία παράγει το ήθος που λέμε το χριστιανικό, δηλαδή δεν είναι αυτοσκοπός το ηθικό). Το να μου λες "κι εμείς έχουμε ήθος" δείχνει οτι αντιλαμβάνεσαι το θέμα με ανταγνωνιστικούς και ηθικιστικούς όρους.
Το ήθος λοιπόν του προτεστάντη είναι αυτοδικαιωτικό (και εγωπαθές)
Το ήθος του ορθόδοξου είναι νηπτικό και θυσιαστικό (και ταπεινό )
υγ: δεν λέμε οτι όλοι οι βαπτισμένοι ορθόδοξοι είμαστε τόσο καλοί όσο περιγράφεται, προσπαθούμε να είμαστε όσο ακολουθούμε την ησυχαστική και νηπτική ζωή :)


β) έχω πει και παραπάνω περι πνεύματος: φιλοσοφικά μιλώντας, το πνεύμα και το πνευματικό ανήκει στην διανόηση , στα θεολογικά το πνεύμα είναι οντολογία και κατάσταση ύπαρξης συγκεκριμένη
Είναι άτοπο να συγκρίνεις πνευματικότητες με τον τρόπο που το κάνεις,δεν κανουμε διαγωνισμό ανωτερότητας πνεύματος , όχι τουλάχιστον όπως κάτι σαλονάτοι μπουρζουάδες :) ).
Επίσης, είναι λάθος να συγκρίνεις την Χάρη της Φιλοσοφίας, τα ίδια ισχύουν κι εδώ με τα παραπάνω που έγραψα, με την Χάρη του Θεού. Το πρώτο είναι υπαρξιακή πόζα (όσο χαριτωμένη και όμορφη και αν φαίνεται) να στο πω έτσι περιγραφικά, το δεύτερο είναι Θεία Ενέργεια, δεν είναι ούτε άποψη ούτε στυλ.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Δημοσιεύσεις: 1639
Εγγραφή: 18 Οκτ 2018, 11:13
Phorum.gr user: Alphabet

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 20 Οκτ 2018, 01:44

Σχετικα με την "απατη" του Χρυσοστομου, πρεπει να συμφωνησουμε οτι ολα οσα αναφερει περι γιατρων ειναι απλα μικρα παραδειγματα, οποτε δεν εχουν σημασια και δεν ειναι αναγκη να εστιασουμε σε αυτα, για να αποφυγουμε τα χειροτερσ.

Που πρεπει να εστιασουμε; Στη λεξη ΩΦΕΛΕΙΑ
Το θεμα ειναι ποια ειναι η μεγαλυτερη ωφελεια για τον συγκεκριμενο συγγραφεα για την οποια δεχεται την απατη. Κρινοντας απο το εργο του θα ελεγα οτι μια απο τις μεγαλυτερες ειναι η σωτηρια της ψυχης του ανθρωπου.

Τα υπολοιπα ...δικα σας.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious
Δημοσιεύσεις: 11813
Εγγραφή: 13 Σεπ 2018, 19:43

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 20 Οκτ 2018, 03:29

Εμένα δε με πολυνοιάζει το θέμα, ούτε πιστεύω ούτε δεν πιστεύω, ούτε κρύο ούτε ζέστη με κάνει, τι υπάρχει ή τι δεν υπάρχει θα το μάθω ή δεν θα το μάθω μετά. Θαυμάζω όμως την πίστη της Σουβλίτσας και αναγνωρίζω ότι η πίστη της αυτή στην Ορθοδοξία είναι μια αυθεντική μορφή αντίστασης. Ενάντια στο ρεύμα.
Στηρίζουμε Ορθοδοξία.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Οκτ 2018, 03:37

Η Ορθοδοξία με την πολύπλοκη δογματική της, απευθύνεται σε ανώτερους ανθρώπους. Το ισλάμ, το αποδέχτηκαν οι πιο χαμηλές τάξεις, επειδή απλοποιεί τα πάντα.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 6605
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 20 Οκτ 2018, 12:21

κι εγώ θαυμάζω την πίστη των αντι-εμβολιαστών, των φλατερθερς και των πιστών της ομάδας έψιλον, κάνουν αυθεντική αντίσταση στο ρεύμα ...

ΥΓ Τεξ κάτι πέραν της οπαδικής οπτικής γεωργίου, γαύροι, βάζελοι, κάτι που να φέρνει σε επιχείρημα π.χ. επ'αυτών που συζητάμε έχεις .. ?
ΕΙΜΑΙ μαζί με το Ισραηλ ! Mπραβο στην γενοκτονία - εθνοκαθαρση που κάνει στους Παλαιστίνιους !
ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, θανατος στα ισλαμοπιθηκια του πλανητη, ουτε ενας παλαιστινιος να μην μεινει ζωντανος !

Άβαταρ μέλους
taliban
Δημοσιεύσεις: 11635
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Τοποθεσία: Καραβλαχία

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 20 Οκτ 2018, 13:07

Σουβλίτσα και Bluerose καλά τα χριστιανικά και τα σταυροκοπήματα αλλά να σας πάρω να πάμε σε μια συναυλία να ακούσετε λίγο κάτι διαφορετικό.
Αν δεν σας αρέσει φεύγουμε.
Διαλέξτε προορισμό.

Εικόνα

Είναι καλοί άνθρωποι και στην συναυλία όλοι παναγίτσες.

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Δημοσιεύσεις: 1639
Εγγραφή: 18 Οκτ 2018, 11:13
Phorum.gr user: Alphabet

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 20 Οκτ 2018, 13:07

nik_killthemall έγραψε:
20 Οκτ 2018, 12:21
κι εγώ θαυμάζω την πίστη των αντι-εμβολιαστών, των φλατερθερς και των πιστών της ομάδας έψιλον, κάνουν αυθεντική αντίσταση στο ρεύμα ...

ΥΓ Τεξ κάτι πέραν της οπαδικής οπτικής γεωργίου, γαύροι, βάζελοι, κάτι που να φέρνει σε επιχείρημα π.χ. επ'αυτών που συζητάμε έχεις .. ?
Ειχα ξεχασει ποιος ειναι ο Τεξ. Δεν αξιζει να ασχολεισαι μαζι του. Επιχειρηματα μηδεν και την κανει με ελαφρα πηδηματακια προσπαθωντας να μειωσει τον φανταστικο οπαδικο του αντιπαλο. Για δουλεμα καλος ειναι παντως. :003:
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Δημοσιεύσεις: 9706
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 10:03
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 20 Οκτ 2018, 13:14

Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο αγιος Σάββας δεν μας επισκέπτεται με ενδυματολογικές ανησυχίες στα όνειρά μας αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχω πρόβλημα με αυτούς που το πιστεύουν.

Dorian
Δημοσιεύσεις: 2681
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 22:13

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 20 Οκτ 2018, 14:15

Σουβλίτσα έγραψε:
19 Οκτ 2018, 00:18
Σωστά τα λέει ο Πάνος, οι άνθρωποι κάνουν τα δικά τους κι ο Θεός τα δικά του.
Έτσι πχ και τώρα, με αυτά που γίνονται μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Ρωσίας, οι άνθρωποι κάνουν τις πολιτικές τους τα έτσι τους τα αλλιώς τους, μέσα από αυτό ίσως διορθωθούν και πραγματάκια που πήγαν λάθος τελευταία ίσως με τον Πατριάρχη μας όπως και άλλων από ρώσικης πλευράς και επέλθει κάθαρσις ως προς ορισμένες ασάφειες που έχουν δημιουργηθεί. (εαν όχι, η Εκκλησία ξέρει να ζει και σε κατακόμβες αν χρειαστεί)

:)
Δεν ήταν αρνητική η συμμετοχή του Αυτοκράτορα. Έχουμε αποδεχτεί ως αξίωμα την αναρχική κριτική ότι η συμμετοχή της εξουσίας στον χριστιανισμό ήταν για ... αναρχικούς ιδεολογικούς λόγους κάτι κακό και δήθεν αντιχριστιανικό. Ίσα ίσα στην βυζαντινή ιστορία ο Αυτοκράτορας ήταν εξισορροπητικός παράγοντας και ουσιαστικά εκπρόσωπος του λαϊκού κοσμικού χριστιανισμού, του απλού κόσμου και του λαϊκού κλήρου, συχνά σε αντιπαράθεση ή εξισορρόπηση με την πλευρά του μοναχισμού και της ανώτερης ιεραρχίας πατριαρχών που συνήθως προέρχονταν από τους μοναχούς. Ο δικέφαλος αετός είχε δύο κεφάλια. Ήταν ο Χριστιανισμός του όχι σφάξε με να αγιάσω αλλά, έσφαζε Άραβες μουσουλμάνους στην Κρήτη Μικρά Ασία.
Ο Χριστιανισμός δεν ισούται με τον μοναχισμό. Σήμερα έχει σχετικά ενδυναμωθεί ο δεύτερος γιατί α)η πολιτική εξουσία δεν παίζει τον ρόλο που έπαιζε το χριστιανικό κράτος, έως είναι και εχθρική, το ότι δεν παρεμβαίνει στην παράνομη εκταφή και έκθεση είναι πιθανότατα για να δυσφημίσει το χριστιανισμό. β) υπάρχει γενικότερη απομάκρυνση των λαϊκών από την εκκλησία, απώλεια των δικών τους εθίμων, πρακτικών, νοοτροπιών κοκ. οπότε αναπόφευκτα η ομάδα που διατηρεί με μεγαλύτερο ζήλο τα δικα της έθιμα θα ισχυροποιείται σχετικά εντός του ευρύτερου πλαισίου.
Έχω πάει αμέτρητες φορές σε εκκλησία, άρα είχα συζητήσεις με πολλούς παλαιότερους, ποτέ κυριολεκτικά δεν άκουσα από μεγάλο ή λαϊκό ιερέα ότι είναι σημαντικό να πηγαίνουμε να βρίσκουμε να προσκυνούμε λείψανα αγίων οσίων ή ότι άλλο. Μία και μόνη φορά σε μία μονή όπου είχα πάει τυχαία εκδρομή παραδίπλα, δεν ήξερα καν την ύπαρξη της, μας προέτρεψε ο μοναχός να πάμε να προσκυνήσουμε σε παραδίπλα δωμάτιο στον τάφο του κτίτωρα της μονής. Για να μην τον προσβάλω πήγα και έκανα τον σταυρό μου. Στον μητροπολιτικό ναό της περιοχής μου δεν υπάρχει κάποιο λείψανο, σε μεγάλο ναό υπάρχει η κάρα αποστόλου, σε ένα παρεκκλήσι, φυλαγμένη σε ένα διακοσμημένο χρυσό ή επίχρυσο οστεοφυλάκιο, για ανάμνηση και τιμή.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής
Δημοσιεύσεις: 7986
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:20

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 20 Οκτ 2018, 14:16

Nandros έγραψε:
19 Οκτ 2018, 22:27
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
19 Οκτ 2018, 21:50
Nandros έγραψε:
19 Οκτ 2018, 20:37

Αυτόν που ...
παρακολούθησε το Evangelische Volksschule, ένα Λουθηρανικό σχολείο;
που αρίστευσε με τιμές σε όλα του τα μαθήματα, και ιδιαίτερα στη θρησκεία;
που υπέφερε κατά περιόδους από ψυχικές διαταραχές και ασθένεια. Είχε έμμονους φόβους δηλητηρίασης, δεν έτρωγε παρά μόνο αφού η σύζυγός του Άντελ δοκίμαζε το φαγητό του;
που κατά την απουσία της αρνήθηκε να φάει και πέθανε από ασιτία;
που ήταν πεπεισμένος θεϊστής και ισόβια Χριστιανός;

Έρε σκούξιμο από τα γέλια που θα ρίξουμε! :smt005:
Το να προσπαθείς να αποδημήσεις έναν επιστήμονα με δολοφονία χαρακτήρα και όχι με επιστημονικά επιχειρήματα, δεν σε τιμάει.
Να πούμε για τις εμμονές και τις ιδιοτροπίες του Αϊνστάιν, ας πούμε; Ή εκεί δεν μας πειράζουν;
Μου αναφέρεις έναν ντεϊστή που θα μας κάνει να σκούξουμε. Ο ντεϊστής θα πουλήσει το ψάρι του και αυτά που μετράνε είναι τρίτες και αμερόληπτες απόψεις. Τέτοιες υπάρχουν;

Για τον Αϊνστάιν, δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα που να ανατρέπει τις θεωρίες του, ακόμα και από τρίτες και αμερόληπτες απόψεις.
Θα μπορούσε ο Αϊνστάιν να ήταν και, πχ, απαίσιος μάγειρας. Γνωρίζοντάς το, δεν θα υιοθετούσα κάποια συνταγή του, επειδή είναι ο Αϊνστάιν.
.
Τι είναι αυτά που γράφεις; Από πότε ένας επιστήμονας κρίνεται με βάση τα θρησκευτικά του πιστεύω και τις φιλοσοφικές του απόψεις; Και ο Νεύτων ήταν ντεϊστής. Σε χαλάει μήπως και αυτός; Μάλιστα ήταν τόσο ντεϊστής που περισσότερο χρόνο αφιέρωσε στις θρησκευτικές του μελέτες, παρά στις επιστημονικές.

Ο Ζώρζ Λεμαίτρ που ήταν ιερέας, μήπως σε χαλάει κι αυτός;

Τι πάει να πει τρίτη και αμερόληπτη άποψη; Μήπως εννοείς άθεη άποψη; Γιατί η άθεη άποψη είναι αμερόληπτη; Με ποια κριτήρια; Ο Αϊνστάιν ήταν μεγάλος φυσικός, αυτό πως τον καθιστά ειδικό πάνω στα θρησκευτικά και φιλοσοφικά ζητήματα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΟΥΤΙΣ την 20 Οκτ 2018, 14:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

bluerose
Δημοσιεύσεις: 9426
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:08

Re: Αλλαγή Αμφίων Αγιου Σάββα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 20 Οκτ 2018, 14:19

taliban έγραψε:
20 Οκτ 2018, 13:07
Σουβλίτσα και Bluerose καλά τα χριστιανικά και τα σταυροκοπήματα αλλά να σας πάρω να πάμε σε μια συναυλία να ακούσετε λίγο κάτι διαφορετικό.
Αν δεν σας αρέσει φεύγουμε.
Διαλέξτε προορισμό.

Εικόνα

Είναι καλοί άνθρωποι και στην συναυλία όλοι παναγίτσες.

Αχα χουχα

Ξέρεις σε πόσες έχω πάει;

Μουσικως μου αρέσει η power metal

Σε τραγούδια νορμάλ όχι με αναποδους σταυρους

Αλλά με το πέρασμα του χρόνου βαρέθηκα

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών