Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Re: Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 10 Μάιος 2023, 00:27

Λοξίας έγραψε:
09 Μάιος 2023, 17:21
ksk έγραψε:
09 Μάιος 2023, 16:17
Επιτέλους... :P
Σχετικά με το τι συμβαίνει κι αν συμβαίνει κάτι μετά το τέλος της ζωής.
Θεωρείς ότι μπορεί οποιοσδήποτε να αποδείξει την οποία θέση;
Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει την όποια θέση, σχετικά με το μετά...κανείς!
Είναι κάτι το αυτονόητο, έτσι;
Αν, έστω και ένας το είχε αποδείξει, δεν θα συζητούσαμε τώρα... :wink

Συνεπώς, αποδέχομαι ότι ο άλλος έχει δικαίωμα στην όποια θέση, αλλά δεν έχει δικαίωμα να πατάει σε δύο βάρκες.
Ή παπάς, παπάς...ή ζευγάς, ζευγάς!

Δεν μπορείς να ρίχνεις στο τραπέζι τις όποιες "υπερβατικές" θεωρίες, απαιτώντας από την μία να τίθενται εκτός λογικού ελέγχου και από την άλλη να γίνονται αποδεκτές ως αλήθεια.
Εννοείται...αυτό προείπα αλλά καθετί που δεν είναι αποδείξιμο είναι και μη αποδεκτό;
Το θεώρημα του godel μας μιλάει για τις πεπερασμένες δυνατότητες του μυαλού και όχι μόνο.
Τα αξιώματα τι είναι; :003: έχω την εντύπωση ότι ζω time loop...θυμασαι;
Πως μπορείς μέσα από από το σύστημα του χωροχρόνου που είσαι εγκλωβισμένος να ερμηνεύσεις ή να αναζητήσεις αλήθειες εκτός συστήματος;
Πως είσαι σίγουρος ότι οι νόμοι που διέπουν το σύστημα που ζεις ισχύουν και εκτός συστήματος;
Πως είσαι σίγουρος για τους νόμους που διέπουν το κατασκευασμένο σου σύστημα;
Στην τελική αυτό που είπε ο Παρμενιδης για το είναι στον διπλό του λόγο και χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως όπερ έδει δειξαι ισχύει αλλά όπως ειπες κι εσυ ως αρχή της φιλοσοφίας...γιαυτο και οι φιλόσοφοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους. :smt005:
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 10 Μάιος 2023, 00:31

student έγραψε:
10 Μάιος 2023, 00:14
Πασιφάη έγραψε:
09 Μάιος 2023, 20:47

Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δεν γίνεται να αποδείξεις το μετά θάνατον, διότι ουδείς το έχει πράξει. Δεν τίθεται ζήτημα να σου πει κάποιος, ''ξέρεις δεν είμαι σίγουρος', ή ''ξέρεις το ψάχνω ακόμη, διαβάζοντας τα τάδε θεολογικά βιβλία, ή τα δείνα.''
Πήγε κάποιος ρε παιδί μου και γύρισε να το δηλώσει ευθαρσώς, οτι παίζει game after life;Σε ενοχλεί το πως ''μπαίνει στο τραπέζι'', ή μήπως είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν αυτό που επιθυμείς να ακούσεις; Η λογική ανέκαθεν είχε στα σπλάχνα της την αλήθεια. Αυτή που ενίοτε κάποιοι σνομπάρετε. Και όχι, δεν είναι υποκειμενική. Τόσο απλά.
Άντε καλή συνέχεια κι απο μένα.
Συγνώμη και από εμένα, αλλά που είδες να προσπαθώ να αποδείξω οτιδήποτε σχετικό με το μετά?
Το ίδιο ακριβώς με εσένα υποστηρίζω ότι δεν γίνεται να αποδειχθεί το μετά θάνατον. Ούτε το αν υπάρχει αλλά ούτε και το αν δεν υπάρχει. Είτε οι μεν είτε οι δε απλά αναπόδεικτες ΓΝΩΜΕΣ ΛΕΝΕ.
Εχω μόνο μια ένσταση ...υπάρχει διαφορά στις γνώμες.
Οι πρώτες λέγονται θεωρίες και οι δεύτερες θεασεις.
Τι θα ήταν οι σκέψεις σου χωρίς κανένα μέσο έκφρασης των;
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 10 Μάιος 2023, 10:34

student έγραψε:
09 Μάιος 2023, 20:32
Bic έγραψε:
09 Μάιος 2023, 19:38

Ναι, σαφώς, αρκεί να θεωρήσεις ως απόλυτη δήλωση το "δεν υπάρχει τίποτα μετά".
Έτσι ακριβώς. Εγώ απλά πιο πάνω το προσέγγισα και λίγο διαφορετικά το θέμα με το "βάρος της απόδειξης", επειδή στο μυαλό πολλών η κοινή λογική συνδέεται άμεσα με (ή αφορά εντελώς) τις επικρατούσες θρησκευτικές και ηθικές πεποιθήσεις της κοινωνίας που βρίσκεται και οποιαδήποτε διαφορετική άποψη είναι απόλυτη και χρήζει απόδειξης.
Συγνώμη ρε συ Bic, αλλά από πότε το αν μια δήλωση είναι απόλυτη ή όχι καθορίζεται άμεσα από (ή αφορά εντελώς) τις επικρατούσες θρησκευτικές και ηθικές πεποιθήσεις της κοινωνίας που βρίσκεται και οποιαδήποτε διαφορετική άποψη είναι απόλυτη και χρήζει απόδειξης.

Το να υποστηρίξεις δηλαδή ότι "δεν υπάρχει τίποτα μετά" δεν είναι απόλυτη θέση/δήλωση? Έστω ότι εγώ είμαι αγνωστικιστής και ψάχνομαι. Και έρχομαι και σε ρωτάω "υπάρχει τίποτα μετά το θάνατο"? Και μου απαντήσεις "όχι, δεν υπάρχει τίποτα μετά". Αυτή δεν είναι μια απόλυτη θέση? Γιατί εξ ορισμού όποιος γίνεται δέκτης αυτής της απάντησης είναι κομμάτι της επικρατούσας θρησκευτικής πεποίθησης και είναι παράλογος αν ρωτήσει "που το στηρίζεις"?
Μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει τίποτα μετά? Νομίζω πως όχι (αλλιώς με χαρά να δω τις αποδείξεις να ξεμπερδεύω με αυτόν τον προβληματισμό). Άπαξ και δεν μπορείς να το αποδείξεις είναι απλά η πεποίθησή σου, αυτό που επέλεξες να πιστέψεις. Όσο έντονα και αν το πιστεύεις, όσο σίγουρος και να είσαι για αυτή σου τη θέση, μια πεποίθηση είναι που δεν μπορεί να αποδειχθεί. Ασχέτως αν έχεις άφεση απόδειξης μιας και έχεις πιάσει την αρνητική θέση.

Χάθηκε δηλαδή το "νομίζω δεν υπάρχει"? Χάθηκε το "δεν ξέρω αν υπάρχει"? Χάθηκε το "δεν πιστεύω ότι υπάρχει"? Καμία από αυτές δεν λογίζεται απόλυτη θέση. Αλλά το "δεν υπάρχει" είναι εξ ορισμού μια απόλυτη θέση. Είτε μιλάμε για το "μετά" είτε για το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Νομίζω. Απλά το να δεχθεί κάποιος ότι η σιγουριά του ότι δεν υπάρχει μετά, δεν είναι τίποτα παραπάνω από άλλο ένα αχυρένιο υποκειμενικό πιστεύω, είναι μερικές φορές ζόρικο.
Κάτσε, γιατί κάπου μπλεχτήκαμε και καλό είναι να τα ξεμπλέξουμε (ελπίζω).

Δεν είπα ότι "επικρατούσες θρησκευτικές και ηθικές πεποιθήσεις της κοινωνίας" καθορίζουν το αν μια δήλωση μπορεί να θεωρηθεί ή όχι απόλυτη, αλλά ότι αυτό που αποκαλούμε "κοινή λογική" συνδέεται με αυτές. Κι αυτό, επειδή ο όρος έχει καταλήξει να σημαίνει (στο μυαλό όλων αυτών που λέω) "κοινό αίσθημα" και το συνδέουν με τις επικρατούσες απόψεις που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης τους. Το θέμα με το "απόλυτο" μιας δήλωσης, ίσως κακώς το χρησιμοποίησα έτσι όπως το έκανα και βγάζει άλλο νόημα από αυτό που ήθελα να πω αρχικά, απλά το έβαλα στην κουβέντα επειδή το ανέφερες εσύ λέγοντας ότι όποιος κάνει "απόλυτες" δηλώσεις φέρει και το βάρος της απόδειξής τους. Λάθος μου εδώ, όντως, όσον αφορά την χρήση του στη φράση μου και την ερμηνεία που ίσως προκύπτει απ' αυτό που είπα.

Για μένα για παράδειγμα, η δήλωση κάποιου ότι δεν πιστεύει σε κάτι φανταστικό (= μη αποδείξιμο από κανέναν και ποτέ), δεν μπορεί να θεωρηθεί καν απόλυτη, με τη ευρεία έννοια του όρου. Προσωπική μου άποψη πάντα και αφορά το πώς το βλέπει αυτός, έτσι; Γι' αυτό και αρχικά είπα ότι ο συγκεκριμένος "δεν χρειάζεται να αποδείξει κάτι, βάσει κοινής λογικής". Έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τον όρο "κοινή λογική", που στην περίπτωση αυτή βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα υπαρκτά ερεθίσματα που μπορεί να επεξεργαστεί. Και αφού (και αυτό είναι και το σημαντικότερο νομίζω) δεν προβάλει αντίρρηση πάνω σε κάτι αποδεδειγμένα υπαρκτό αλλά σε κάτι που φαντάζονται κάποιοι ότι υπάρχει στηριζόμενοι μόνο και μόνο σε μια έντονη επιθυμία να υπάρχει, δεν φέρει και καμμιά υποχρέωση να αποδείξει την θέση του.

Τέλος, για να ξέρεις και πού στέκομαι εγώ (προσωπικά) πάνω στο θέμα, είμαι πιο κοντά σ' αυτούς που αναφέρεις, δηλαδή τους "νομίζω δεν υπάρχει". Όπως είπα και σε κάποια πρώιμη φάση του νήματος, λογικά θα πρέπει να με κατατάξει κανείς στους αγνωστικιστές. Απλά, έως τώρα τουλάχιστον, ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να να μου κολλήσω κάποια ταμπέλα και να αυτοχαρακτηριστώ σύμφωνα με θρησκευτικές πεποιθήσεις, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 10 Μάιος 2023, 13:13

student έγραψε:
10 Μάιος 2023, 00:14
Πασιφάη έγραψε:
09 Μάιος 2023, 20:47

Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δεν γίνεται να αποδείξεις το μετά θάνατον, διότι ουδείς το έχει πράξει. Δεν τίθεται ζήτημα να σου πει κάποιος, ''ξέρεις δεν είμαι σίγουρος', ή ''ξέρεις το ψάχνω ακόμη, διαβάζοντας τα τάδε θεολογικά βιβλία, ή τα δείνα.''
Πήγε κάποιος ρε παιδί μου και γύρισε να το δηλώσει ευθαρσώς, οτι παίζει game after life;Σε ενοχλεί το πως ''μπαίνει στο τραπέζι'', ή μήπως είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν αυτό που επιθυμείς να ακούσεις; Η λογική ανέκαθεν είχε στα σπλάχνα της την αλήθεια. Αυτή που ενίοτε κάποιοι σνομπάρετε. Και όχι, δεν είναι υποκειμενική. Τόσο απλά.
Άντε καλή συνέχεια κι απο μένα.
Συγνώμη και από εμένα, αλλά που είδες να προσπαθώ να αποδείξω οτιδήποτε σχετικό με το μετά?
Το ίδιο ακριβώς με εσένα υποστηρίζω ότι δεν γίνεται να αποδειχθεί το μετά θάνατον. Ούτε το αν υπάρχει αλλά ούτε και το αν δεν υπάρχει. Είτε οι μεν είτε οι δε απλά αναπόδεικτες ΓΝΩΜΕΣ ΛΕΝΕ.
Να με συγχωρείς ακόμη μια φορά, αλλά η ανάρτησή σου στην οποία σχολίασα, έδειξε μια διφορούμενη θέση. Ουχί κάτι ξεκάθαρο σαν άποψη για να σχολιάσω. Δεν μπορούμε να είμαστε με το ένα πόδι στη δοξασία και με το άλλο στη λογική. Αυτό δεν λογιέται ισορροπία, αλλά θολούρα στα νερά. Ενίοτε αποκαλείται και ημιμάθεια, ή άγνοια. Επειδή όμως είμαι καλοπροαίρετη, τα δυο τελευταία, τα αφήνω στην άκρη.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 10 Μάιος 2023, 13:28

Πασιφάη φιλενάδα, δεν θα βγάλεις άκρη.
Οι "γνώμες" μερικών απαιτούν να θεμελιώσεις πάνω στο φαντασιακό.
Λένε, ας πούμε:
-Ο γάιδαρος πετάει.
-Σωπάτε ρε παιδιά, δεν πετάνε τα γαϊδούρια.
-Απόδειξέ το!
-Τι να αποδείξω, ότι δεν πετάει ο γάιδαρος;
-Ναι!
-Δηλαδή εσύ έχεις δει ποτέ σου γάιδαρο να πετάει;
-Όχι.
-Ε, τότε;
-Τι, ε τότε; Είδες πόσο ψηλά και γρήγορα πετάνε οι γάιδαροι; Δεν τους πιάνει το μάτι του ανθρώπου!

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 10 Μάιος 2023, 13:32

Ναύτης έγραψε:
10 Μάιος 2023, 13:28
Λένε, ας πούμε:
-Ο γάιδαρος πετάει.
-Απόδειξέ το!
-Ναι!
-Δηλαδή εσύ έχει δει ποτέ σου γάιδαρο να πετάει;
-Όχι.
-Ε, τότε;
-Τι, ε τότε; Είδες πόσο ψηλά και γρήγορα πετάνε οι γάιδαροι; Δεν τους πιάνει το μάτι του ανθρώπου!
Το βλέπω φίλε μου, τα βλέπω. Η σαφήνεια και η λογική, μας έχουν αφήσει χρόνους.

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 10 Μάιος 2023, 13:53

ksk έγραψε:
09 Μάιος 2023, 16:00
Όταν αναφέρεσαι στα Ιερατεία σε ποια εποχή ακριβώς; Ελληνιστική, ρωμαϊκή; Πιο πριν; πιο μετά;
Και με την λέξη Ιερατεία τι ακριβώς περιλαμβάνεις; Ιερείς σε ναούς; Μυστήρια; Μαντεία;
Όταν αναφέρομαι σε ιερατεία εννοώ τις εκάστοτε ηγετικές μορφές των διάφορων θρησκειών, οι οποίες θρέφουν στην καλύτερη την απολυτότητα (ο δικός μας δρόμος είναι ο καλύτερος) και στη χειρότερη τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, κάνοντας τους ανθρώπους δέσμιους στο εγρηγορός που ανήκουν και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά και την πνευματική τύφλωση της ανθρωπότητας διαχρονικά. Αν και δεν εξαιρώ καμία θρησκεία, θεωρώ ότι οι χειρότερες (συνδυαστικά, τόσο από άποψη φανατισμού όσο και κόσμου που επηρεάζουν) είναι οι αβρααμικές θρησκείες. Δηλαδή, οκ, μπορεί να υπάρχουν άθλιες και πολύ σκοτεινές αιρέσεις, αλλά δεν έχουν πολύ κόσμο.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 10 Μάιος 2023, 13:55

Πασιφάη έγραψε:
10 Μάιος 2023, 13:32
Ναύτης έγραψε:
Λένε, ας πούμε:
-Ο γάιδαρος πετάει.
-Απόδειξέ το!
-Ναι!
-Όχι.
-Ε, τότε;
Μη μασάς, ντρεπόταν και δεν σου έβαλε τον κανονικό διάλογο:

Bic: Ο γάιδαρος πετάει.
Ναύτης: Σωπάτε ρε παιδιά, δεν πετάνε τα γαϊδούρια.
Bic: Απόδειξέ το!
Ναύτης: Τι να αποδείξω, ότι δεν πετάει ο γάιδαρος;
Bic: Ναι!
Ναύτης: Δηλαδή εσύ έχει δει ποτέ σου γάιδαρο να πετάει;
Bic: Εγώ όχι, αλλά άκουσα τον Βαρουφάκη προχθές να το λέει σε μια συνέντευξη.
Ναύτης: Ε, καλά μωρέ, πετάνε τώρα... τι πετάνε; Πάνε λίγα μέτρα μόνο και μετά πέφτουν.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 10 Μάιος 2023, 13:57

Bic έγραψε:
10 Μάιος 2023, 13:55
Πασιφάη έγραψε:
Ναύτης έγραψε:
Λένε, ας πούμε:
-Ο γάιδαρος πετάει.
-Απόδειξέ το!
-Ναι!
-Όχι.
-Ε, τότε;

Ναύτης: Ε, καλά μωρέ, πετάνε τώρα... τι πετάνε; Πάνε λίγα μέτρα μόνο και μετά πέφτουν.
:lol:

Εντάξει, αλλά αυτές είναι εξαιρέσεις, βασικά δεν πετάνε.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 10 Μάιος 2023, 13:58

Ναύτης έγραψε:
10 Μάιος 2023, 13:57
Bic έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 10 Μάιος 2023, 14:00

ksk έγραψε:
09 Μάιος 2023, 16:12
Πασιφάη έγραψε:
09 Μάιος 2023, 08:32
ik_90 έγραψε:
09 Μάιος 2023, 00:00
Έχω πει πολλές φορές στο συγκεκριμένο νήμα, ότι μετενσαρκώσεις, ψυχή, μεταθάνατον ζωή, ύπαρξη Θεού κ.λπ. είναι εξ' ορισμού υπερβατικές έννοιες. Κάτι που σημαίνει πως δεν εξηγούνται και είναι μεγάλο λάθος να επιχειρήσουμε να τα εξηγήσουμε βάσει λογικής. Όπως, επίσης, είναι λάθος από αυτούς που δεν πιστεύουν σε αυτά να κατηγορούν αυτούς που τα πιστεύουν. Εκτός κι αν οι τελευταίοι προσπαθούν να τα περάσουν ως θέσφατα ή μπαίνουν από μόνοι τους σε αντιπαράθεση. Παρόλα αυτά συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρει η Πασιφάη για τα ιερατεία.
Εν κατακλείδι, πιστεύεις ή όχι, άσε τους άλλους ελεύθερα να πιστεύουν ή όχι με τη σειρά τους, εκτός κι αν προσπαθούν να σου επιβάλλουν τα όσα πιστεύουν.
Ειλικρινά το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει είναι να μπω σε μιαν ατέρμονη διαδικασία - συζήτηση με την προοπτική να προσηλυτίσω ή να επιβληθώ στον συνομιλητή μου. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πιστεύει, να μην πιστεύει, να ιντριγκάρεται, να θαυμάζει, να νομίζει τέλοσπάντων ό,τι επιθυμεί.
Αλλά αυτό που δεν μπορώ είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου λέγοντάς μου πως ο λογικός τρόπος που αντιμετωπίζω τα πράγματα, συγκαταλέγεται στις δοξασίες, αυτές δα τις υπερβατικές έννοιες, όπως τις ανέφερες λίγο παραπάνω. Επίσης έχω μεγάλο θέμα όταν ο εκάστοτε συνομιλητής μου, δεν είναι σαφής σε όσα λέει. Μου ανεβάζει την πίεση στα ύψη.
Όπως και να'χει την Ksk,τη συμπαθώ, απλά θα ήθελα να μπορώ ενίοτε, να την καταλαβαίνω. :lol:
Θα ήμουν η τελευταια που θα επιχειρούσα να προσβάλλω την νοημοσύνη σου... :)
Καλά κανεις και αντιμετωπίζεις τα πράγματα με την λογική σε έναν κόσμο χτισμένο επάνω της...Το τι συμβαίνει κι αν συμβαίνει κάτι όταν παύει αυτός ο κόσμος για μας και γινόμαστε Δημητριοι είναι πέραν του τομέα της λογικής.
Κοιτα...όταν θα αρχίσω να με καταλαβαίνω τότε έχεις κι εσυ μεγάλες πιθανότητες :003: χαλαρα, μην μου ανεβάζεις πιεση:e045:
Δημήτριοι, Φερσεφόνειοι, 6 μήνες στον Άδη τα γαμήσανε όλα. Αφησανε τη Γαία, δίχως σπόρο Γνώσης.. :003:
Δεν μιλάς με ''τουβλο'' στα περί Αρχαίας Ελλάδος. Μακάρι να ήξερες γενικότερα.. :003:
Όμως ας βάζουμε κάποια όρια, σε σχέση με το σημερινό γίγνεσθαι. Κροκόπεπλη φιλη. :lol:

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 10 Μάιος 2023, 14:02

Bic έγραψε:
10 Μάιος 2023, 13:58
Ναύτης έγραψε:
10 Μάιος 2023, 13:57
Bic έγραψε:

:smt005::smt005::smt038

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Μάιος 2023, 14:09

Ναύτης έγραψε:
Λένε, ας πούμε:
-Ο γάιδαρος πετάει.
-Απόδειξέ το!
-Ναι!
-Όχι.
-Ε, τότε;
Βασικά ο γάιδαρος πετάει αν τον φορτώσεις σε αεροπλάνο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 10 Μάιος 2023, 14:14

AlienWay έγραψε:
10 Μάιος 2023, 14:09
Ναύτης έγραψε:
Λένε, ας πούμε:
-Ο γάιδαρος πετάει.
-Απόδειξέ το!
-Ναι!
-Όχι.
-Ε, τότε;
Και αν τον πετάξεις από το αεροπλάνο εν πτήσει, να συμπληρώσω. Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσει να επαναλάβει την πτήση.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 10 Μάιος 2023, 14:19

Ναύτης έγραψε:
10 Μάιος 2023, 14:14
AlienWay έγραψε:
10 Μάιος 2023, 14:09
Ναύτης έγραψε:
Λένε, ας πούμε:
-Ο γάιδαρος πετάει.
-Απόδειξέ το!
-Ναι!
-Όχι.
-Ε, τότε;
Και αν τον πετάξεις από το αεροπλάνο εν πτήσει, να συμπληρώσω. Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσει να επαναλάβει την πτήση.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών