πάει καλά το άτομο ρε παιδιά?

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: πάει καλά το άτομο ρε παιδιά?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Μάιος 2023, 17:42

nowhere έγραψε:
16 Μάιος 2023, 17:20
hellegennes έγραψε:
16 Μάιος 2023, 16:49
Πάντα αυτό σημαίνει. Πάντα σημαίνει "χαίρω πολύ", συδνυάζεται δε με την φράση αυτή ή ένα απλό "χάρηκα". Ποτέ δεν σήμαινε το οξύμωρο "μπορεί να σε σιχαίνομαι αλλά σου εύχομαι καλή επιτυχία".

Αντιθέτως, η ανταπόδοση καλημέρας είναι ένδειξη πολιτισμού γιατί ακόμα κι αν σιχαίνεσαι κάποιον είναι ανθρώπινο να μην χαίρεσαι με κακά συμβάντα στην προσωπική του ζωή και η καλημέρα είναι ευχή για το αντίθετο. Δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος αλλά ας μην το αναλύσουμε παραπάνω.
"το χαίρω πολύ" ξέρεις δεν σημαίνει ότι έχεις σταλήθεια κάποια τρελή χαρά που προσπαθείς να εκφράσεις,απλά διευκολύνει την συνύρπαξη,όταν και όπου πρέπει να υπάρχει,πολύ περισσότερο από ένα σάλτα γαμήσου
Τρελή χαρά δεν δηλώνει, δηλώνει όμως εγκαρδιότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 16 Μάιος 2023, 18:13

hellegennes έγραψε:
16 Μάιος 2023, 16:55
Bic έγραψε:
16 Μάιος 2023, 14:15
Λέω ακυριές εγώ...
Επειδή υπονοείς ότι συμφώνησα γιατί αφορούσε τον Μητσοτάκη και την ΝΔ, που με κατατάσσει στα κομματόσκυλα που κρίνουν το οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την πολιτική με βάση ποια πλευρά υποστηρίζω ή συμπαθώ. Και άκυρο είναι αυτό, το έχω αποδείξει πολλάκις, αλλά και προσβλητικό.

Ελπίζω να είναι σαφές τώρα και να καταλάβεις πόσο άσκοπη ήταν αυτή η ανάλυση που έκανες.

Και για να τελειώνουμε με το συγκεκριμένο, δεν επινοώ κανέναν κανόνα, είναι ακριβώς έτσι. Η χειραψία σημαίνει αυτό, συνοδεύεται από λεκτική έκφραση χαράς και χαμόγελο και δεν το επινόησα εγώ αλλά χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, ποτέ δεν αντιστρέφω τίποτα. Συνέχεια το λες αυτό ότι θα μου θυμίσεις κάτι αλλά χίλια χρόνια να περιμένεις δεν θα χρειαστεί να μου θυμίσεις τίποτα γιατί είμαι εξαιρετικά συνεπής σ' αυτά που εκφράζω, δεν είμαι 16 χρονών. Συνεχίζεις να μου αποδίδεις πράγματα που δεν ισχύουν.
Την πιθανότητα απλά να μην θέλω να συνεχίσω κάτι δεν την σκέφτεσαι καθόλου, έτσι; Και πολλές φορές, παρ' όλο που θυμάμαι ακριβώς τι έχεις πει για κάποια πράματα (όχι συχνά αυτό, δεν "κρατάω μέσα μου" πολλά και να τα βγάζω μετά από χρόνια... αν σου λέει κάτι αυτό) στα πλαίσια της γνωριμίας/φιλίας μας να μην κάθομαι να ασχολούμαι με τα συγκεκριμένα και να σου θυμίζω κάτι που είχες πει παλιότερα και και και...

Απλά, το ξαναλέω. Είσαι μονίμως στην τσίτα και συνεχώς παίρνεις αμυντική στάση σε ό,τι κι αν σου πούνε κάποιοι, ακόμα κι εγώ. Κι αυτό το "κι εγώ" έχει μεγάλη σημασία εδώ, ή θα έπρεπε να έχει τέλος πάντων. Επειδή ξέρεις το πώς σε βλέπω, πόσο εκτιμώ τις συζητήσεις μας αλλά και ποιες είναι οι προθέσεις μου όταν μιλάμε. Όπως επίσης και ότι γενικά σε μια σχέση (φιλική πάντα, μην αρχίσει τις μαλακίες τώρα καμμιά Καρολίνα) κάποια πράματα τα βλέπει και τα αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτός που έχει καλή διάθεση και δεν νομίζει ότι ο άλλος τού επιτίθεται μονίμως. Γι' αυτό άλλωστε και βλέπεις να μην αντιδρώ σχεδόν καθόλου, ή έστω να κάνω απλές αναφορές κάποιες φορές, σε ένα σωρό σχόλιά σου που θα μπορούσα κάλλιστα να θεωρήσω προσβλητικά. Σε αντίθεση με σένα από ό,τι βλέπω και από ό,τι φαίνεται και από την τρέχουσα αντιπαράθεσή μας, που με το που είπα κάτι που δεν σου άρεσε, κατ' ευθείαν το θεώρησες προσβολή.

Τα περί κομματόσκυλων κλπ, είναι δικές σου θεωρίες και πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο. Εσύ έχεις δηλώσει ότι δεν γουστάρεις κανέναν και γι' αυτό δεν θα πας να ψηφίσεις (μεταξύ άλλων χαριτωμένων βέβαια), πώς και γιατί να σε θεωρήσω κομματόσκυλο; Ό,τι έχεις τα δικά σου, προσωπικά θέματα με τη ΝΔ και βρίσκεις λάθος ό,τι κι αν την αφορά, αυτό δεν θέλει και πολύ ψάξιμο να το δει κανείς. Και αυτό επισήμανα, τίποτα παραπάνω.

Τέλος, για τα χίλια χρόνια που λες, δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να περιμένει κανείς τόσο. Να σου θυμίσω εκείνο το "you bitch" που είπες (και που μάλιστα σου απάντησα ότι ήταν τίμιο εκ μέρους σου), που αφορούσε αντίφαση σε απόψεις σου που απείχαν μόλις λίγες μέρες μεταξύ τους. Και δεν είναι το μόνο, απλά εκείνο σου εντόπισα έτσι για τον χαβαλέ (και που όλως παραδόξως δεν το είδες σαν προσβολή και το δέχτηκες). Προφανώς τότε ξανάγινες 16χρονος, έστω για ένα θέμα και για λίγο.

Αυτά.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 16 Μάιος 2023, 18:29

hellegennes έγραψε:
16 Μάιος 2023, 17:42
μια τυπικούρα είναι.το μόνο που δηλώνει είναι ότι μπορούν να συνυπάρξουν 2 άτομα σε ένα χώρο χωρίς να πλακωθούν στις μπουνιές.αυτός είναι και ο λόγος που έχει καθιερωθεί να δίνουμε τα χέρια και όχι να τρίβουμε τα αυτιά μας ή να γλείφουμε τις μασχάλες μας

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Μάιος 2023, 18:35

Bic έγραψε:
16 Μάιος 2023, 18:13
SpoilerShow
Την πιθανότητα απλά να μην θέλω να συνεχίσω κάτι δεν την σκέφτεσαι καθόλου, έτσι; Και πολλές φορές, παρ' όλο που θυμάμαι ακριβώς τι έχεις πει για κάποια πράματα (όχι συχνά αυτό, δεν "κρατάω μέσα μου" πολλά και να τα βγάζω μετά από χρόνια... αν σου λέει κάτι αυτό) στα πλαίσια της γνωριμίας/φιλίας μας να μην κάθομαι να ασχολούμαι με τα συγκεκριμένα και να σου θυμίζω κάτι που είχες πει παλιότερα και και και...

Απλά, το ξαναλέω. Είσαι μονίμως στην τσίτα και συνεχώς παίρνεις αμυντική στάση σε ό,τι κι αν σου πούνε κάποιοι, ακόμα κι εγώ. Κι αυτό το "κι εγώ" έχει μεγάλη σημασία εδώ, ή θα έπρεπε να έχει τέλος πάντων. Επειδή ξέρεις το πώς σε βλέπω, πόσο εκτιμώ τις συζητήσεις μας αλλά και ποιες είναι οι προθέσεις μου όταν μιλάμε. Όπως επίσης και ότι γενικά σε μια σχέση (φιλική πάντα, μην αρχίσει τις μαλακίες τώρα καμμιά Καρολίνα) κάποια πράματα τα βλέπει και τα αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτός που έχει καλή διάθεση και δεν νομίζει ότι ο άλλος τού επιτίθεται μονίμως. Γι' αυτό άλλωστε και βλέπεις να μην αντιδρώ σχεδόν καθόλου, ή έστω να κάνω απλές αναφορές κάποιες φορές, σε ένα σωρό σχόλιά σου που θα μπορούσα κάλλιστα να θεωρήσω προσβλητικά. Σε αντίθεση με σένα από ό,τι βλέπω και από ό,τι φαίνεται και από την τρέχουσα αντιπαράθεσή μας, που με το που είπα κάτι που δεν σου άρεσε, κατ' ευθείαν το θεώρησες προσβολή.

Τα περί κομματόσκυλων κλπ, είναι δικές σου θεωρίες και πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο. Εσύ έχεις δηλώσει ότι δεν γουστάρεις κανέναν και γι' αυτό δεν θα πας να ψηφίσεις (μεταξύ άλλων χαριτωμένων βέβαια), πώς και γιατί να σε θεωρήσω κομματόσκυλο; Ό,τι έχεις τα δικά σου, προσωπικά θέματα με τη ΝΔ και βρίσκεις λάθος ό,τι κι αν την αφορά, αυτό δεν θέλει και πολύ ψάξιμο να το δει κανείς. Και αυτό επισήμανα, τίποτα παραπάνω.

Τέλος, για τα χίλια χρόνια που λες, δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να περιμένει κανείς τόσο. Να σου θυμίσω εκείνο το "you bitch" που είπες (και που μάλιστα σου απάντησα ότι ήταν τίμιο εκ μέρους σου), που αφορούσε αντίφαση σε απόψεις σου που απείχαν μόλις λίγες μέρες μεταξύ τους. Και δεν είναι το μόνο, απλά εκείνο σου εντόπισα έτσι για τον χαβαλέ (και που όλως παραδόξως δεν το είδες σαν προσβολή και το δέχτηκες). Προφανώς τότε ξανάγινες 16χρονος, έστω για ένα θέμα και για λίγο.

Αυτά.
Δεν είπα ότι προσβλήθηκα, είπα ότι είναι προσβλητικό. Μπορώ να σου εξηγήσω από κοντά την διαφορά αν νιώθεις ότι δεν είναι σαφές.

Το "you bitch" ήταν χιουμοριστικό. Ακολουθούσε παράγραφος που σου έλεγα ότι διαφωνώ με την αντιστοίχιση που έκανες. Ότι θα ήταν πετυχημένο το καρφί αν δεν μπλαμπλαμπλά (αν δεν θυμάσαι τι ήταν το μπλαμπλαμπλα, διάβασε ξανά).

Δεν είμαι καθόλου στην τσίτα. Αυτό ήταν πάντα το στυλ γραφής μου.

Ούτε είπα ότι με λες κομματόσκυλο αλλά ότι αυτή η άκυρη άποψη που εκφράζεις, ότι εναντιώνομαι σε οτιδήποτε είναι ΝΔ μόνο επειδή είναι ΝΔ, με κατατάσσει στα κομματόσκυλα. Πώς γίνεται να μην καταλαβαίνεις τι γράφω; Αν πω "οπαδισμός" είναι καλύτερα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Μάιος 2023, 18:37

nowhere έγραψε:
16 Μάιος 2023, 18:29
hellegennes έγραψε:
16 Μάιος 2023, 17:42
μια τυπικούρα είναι.το μόνο που δηλώνει είναι ότι μπορούν να συνυπάρξουν 2 άτομα σε ένα χώρο χωρίς να πλακωθούν στις μπουνιές.αυτός είναι και ο λόγος που έχει καθιερωθεί να δίνουμε τα χέρια και όχι να τρίβουμε τα αυτιά μας ή να γλείφουμε τις μασχάλες μας
Εθιμοτυπική τυπικούρα είναι όταν γίνεται μεταξύ θεσμικών προσώπων, όχι μεταξύ πολιτών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 16 Μάιος 2023, 18:46

Λοιπόν, σόρι κιόλας, αλλά έχετε αναρωτηθεί μερικοί εδώ μέσα κάτι του στιλ με τι κάθομαι και αναλώνομαι ρε πστη μου και χαλάω φαιά ουσία; Δεν έδωσε τώρα η άλλη το χέρι στον Κούλη και πρέπει να γίνει συζήτηση (τι συζήτηση, διαλεκτική δηλαδή) για το αν ήταν σωστό ή όχι. Εξήχθησαν δε και φιλοσοφικά συμπεράσματα, μιας και πήγαμε σε επαγωγικούς συλλογισμούς (απ' το ειδικό καλέ, δεν έδωσε η θεια το χέρι στον Κούλη στο γενικό πρέπει να δείχνουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα ή να επιδεικνύουμε σεβασμό στους θεσμούς; )

Ειλικρινά, τα παραπάνω δεν τα λέω καθόλου με αρνητικό τρόπο. Ίσα ίσα, στη λογομαχία αυτή ενεπλάκησαν άτομα που μου αρέσει πολύ να διαβάζω, είτε συμφωνώ είτε όχι. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το συγκεκριμένο νήμα είναι ο ορισμός του «διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον.» Αυτά :)
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 16 Μάιος 2023, 18:57

Εγώ πάντως νομίζω ότι συμφωνώ με Χελι. Δε βλέπω κάποια υποχρέωση να χαιρετησεις κάποιον που τον θεωρείς εγκληματία. Προσέξτε αυτή τη λεπτομέρεια. Για το μερα25, η κυβέρνηση είναι εγκληματική, σύμφωνα με αρκετές ανακοινώσεις του κόμματος. Γιατί να τη χαιρετησεις; Δεν είναι απλά πολιτικός αντίπαλος, είναι κάποιος που υποστηρίζεις ότι δεν πρέπει να πάει σπίτι του ως ανίκανος πολιτικός, αλλά στη φυλακή ως εγκληματίας. Βλέπουν τον Μητσοτάκη όπως βλέπουν πολλοί τον Κασιδιάρη :102:

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 16 Μάιος 2023, 19:04

hellegennes έγραψε:
16 Μάιος 2023, 18:35
Bic έγραψε:
16 Μάιος 2023, 18:13
SpoilerShow

Αυτά.
Δεν είπα ότι προσβλήθηκα, είπα ότι είναι προσβλητικό. Μπορώ να σου εξηγήσω από κοντά την διαφορά αν νιώθεις ότι δεν είναι σαφές.

Το "you bitch" ήταν χιουμοριστικό. Ακολουθούσε παράγραφος που σου έλεγα ότι διαφωνώ με την αντιστοίχιση που έκανες. Ότι θα ήταν πετυχημένο το καρφί αν δεν μπλαμπλαμπλά (αν δεν θυμάσαι τι ήταν το μπλαμπλαμπλα, διάβασε ξανά).

Δεν είμαι καθόλου στην τσίτα. Αυτό ήταν πάντα το στυλ γραφής μου.

Ούτε είπα ότι με λες κομματόσκυλο αλλά ότι αυτή η άκυρη άποψη που εκφράζεις, ότι εναντιώνομαι σε οτιδήποτε είναι ΝΔ μόνο επειδή είναι ΝΔ, με κατατάσσει στα κομματόσκυλα. Πώς γίνεται να μην καταλαβαίνεις τι γράφω; Αν πω "οπαδισμός" είναι καλύτερα;
Δεν λες ότι σε αποκάλεσα κομματόσκυλο, αλλά αυτό που λέω σε κατατάσσει στα κομματόσκυλα. Και μετά απορείς κιόλας γιατί δεν καταλαβαίνω τι γράφεις, όταν σού εξηγώ γιατί δεν θα σε αποκαλούσα ποτέ κομματόσκυλο (που όντως δεν θα σε αποκαλούσα). Δηλαδή, σαν να λες, "δεν με είπες κομματόσκυλο ευθέως", αλλά "αυτό που λες για μένα αφορά κομματόσκυλα και με βάζεις σ' αυτήν τη λίστα". Δεν σε λέω μαλάκα, αλλά σου λέω ότι τον παίζεις όλη μέρα (αλλά κατά τ' άλλα, δεν σε λέω μαλάκα... όχι ευθέως και με αυτές τις λέξεις τουλάχιστον). ΟΚ...

Στην τσίτα είσαι, Μήτσο. Είσαι και φαίνεται. Όχι από τον τρόπο γραφής σου, αυτόν τον ξέρω πολύ καλά, όπως κι εσύ τον δικό μου άλλωστε, τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Φαίνεται ξεκάθαρα, από το πόσο εύκολα/συχνά, με ποιον τρόπο και σε ποια πράματα αντιδράς. Ακόμα και σ' αυτό που λέω εδώ πιο πάνω φαίνεται. Ξέρεις πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα σε αποκαλούσα κομματόσκυλο (αλήθεια, κάποιος με τις δικές σου θέσεις, σε ποιο σύμπαν θα μπορούσε να είναι κομματόσκυλο και οπαδός;), αλλά με το που είδες το σχόλιό μου κατ' ευθείαν εκεί πήγε το μυαλό σου και ένιωσες την ανάγκη να το πεις. Πόσο πιο στην τσίτα δηλαδή;...

Όσο δε για τα "δεν είπα ότι προσβλήθηκα" αλλά ότι "είναι προσβλητικό" και τα ρέστα, ασ' τα καλύτερα γιατί με κάτι τέτοια προσβάλλεις (!) τη νοημοσύνη μου, αλλά και τη δική σου αν νομίζεις ότι παίζοντας με τις λέξεις αλλάζει κάτι. Αλλά και με τις λέξεις αν θες να παίξουμε, απλά επαναλαμβάνεις αυτά που σου είπα κι εγώ και μάλιστα μού προτείνεις να μου κάνεις και μάθημα. Πάνω σ' αυτό που σου είπα εγώ πρώτα. Μάθημα... ΟΚ. Και για να μην μιλάω γενικά, ιδού:
Γι' αυτό άλλωστε και βλέπεις να μην αντιδρώ σχεδόν καθόλου, ή έστω να κάνω απλές αναφορές κάποιες φορές, σε ένα σωρό σχόλιά σου που θα μπορούσα κάλλιστα να θεωρήσω προσβλητικά. Σε αντίθεση με σένα από ό,τι βλέπω και από ό,τι φαίνεται και από την τρέχουσα αντιπαράθεσή μας, που με το που είπα κάτι που δεν σου άρεσε, κατ' ευθείαν το θεώρησες προσβολή.
Βλέπεις να λέω πουθενά ότι προσβλήθηκες ή προσβλήθηκα; Λέω τι θεωρώ "ποοσβλητικό" και τι θεωρείς "ως προσβολή". Ακριβώς αυτό που λες κι εσύ δηλαδή, ως αντίλογο στο... ίδιο ακριβώς που σου είπα. Επίσης δεν το κάνεις πρώτη φορά, παρεμπιπτόντως. Έτσι, για να τα λέμε κι αυτά. Απλά, αν τύχει να το κάνω εγώ, τότε "σε διαβάζω επιγραμματικά" ή "δεν μπορώ να σε καταλάβω λόγω δουλειάς και λέω μαλακίες" κλπ κλπ. Εκτός βέβαια, και αν η φράση "θεωρώ προσβλητικά" αλλάζει νόημα ανάλογα με το ποιος την λέει. Τότε πάω πάσο...

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 16 Μάιος 2023, 19:15

Τις προάλλες ήμασταν σε μία καφετέρια. Πιο πέρα σε άλλη καφετέρια ένας υποψήφιος βουλευτής, όχι γνωστός στο ευρύ κοινό, είχε ομιλία.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης αυτής, πέρασε και από εκεί που καθόμασταν και μας χαιρετούσε λέγοντας ότι ευχαριστεί που (υποτίθεται) θα τον ψηφίσουμε.
Παρότι δεν τον ήξερα ούτε θα τον ψηφίσω εκείνον και το κόμμα του, από ευγένεια τον χαιρέτησα και του ευχήθηκα επιτυχία, ενώ αποδέχθηκα και τα φυλλάδια που άφησε η βοηθός του.
Θεωρώ πως θα ήταν αγενές να μη τον χαιρετήσω ή να μου του ευχηθώ να εκλεγεί.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 16 Μάιος 2023, 19:23

ik_90 έγραψε:
16 Μάιος 2023, 18:46
Λοιπόν, σόρι κιόλας, αλλά έχετε αναρωτηθεί μερικοί εδώ μέσα κάτι του στιλ με τι κάθομαι και αναλώνομαι ρε πστη μου και χαλάω φαιά ουσία; Δεν έδωσε τώρα η άλλη το χέρι στον Κούλη και πρέπει να γίνει συζήτηση (τι συζήτηση, διαλεκτική δηλαδή) για το αν ήταν σωστό ή όχι. Εξήχθησαν δε και φιλοσοφικά συμπεράσματα, μιας και πήγαμε σε επαγωγικούς συλλογισμούς (απ' το ειδικό καλέ, δεν έδωσε η θεια το χέρι στον Κούλη στο γενικό πρέπει να δείχνουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα ή να επιδεικνύουμε σεβασμό στους θεσμούς; )

Ειλικρινά, τα παραπάνω δεν τα λέω καθόλου με αρνητικό τρόπο. Ίσα ίσα, στη λογομαχία αυτή ενεπλάκησαν άτομα που μου αρέσει πολύ να διαβάζω, είτε συμφωνώ είτε όχι. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το συγκεκριμένο νήμα είναι ο ορισμός του «διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον.» Αυτά :)
Εκεί καταλήγει σχεδόν κάθε κουβέντα μου με τον Χέλη. Και όχι μόνο "μου". Και όχι μόνο εδώ. :lol:

Και μη βλέπεις που μοιάζει να βριζόμαστε (έστω και με το γάντι), δεν ισχύει. Απλά κάπως έτσι μιλάμε συνήθως εδώ (έξω είναι αλλιώς) και είναι και λίγο στην τσίτα τελευταία, άσχετα αν δεν το παραδέχεται, και αρπάζεται πιο εύκολα από ό,τι παλιότερα. Μόλις βρεθούμε από κοντά, πάλι φιλάκια θα δίνουμε και θα συμφωνούμε στο 90% (μη σου πω στο 99%) αυτών που θα λέμε. :003:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Μάιος 2023, 19:27

Εγώ νομίζω ότι πολλοί το conflict avoidance το βαφτίζουν ευγένεια. Οκ, για όλους είναι πιο εύκολο να ικανοποιούν τις προσδοκίες των άλλων και να τελειώνουν.
Αλλά αν θες να είσαι συνεπής, πρέπει να σκέφτεσαι και να ζυγίζεις. Και να θυμάσαι ότι και άλλοι ζυγίζουν, αλλά με διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας από σένα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Μάιος 2023, 19:33

Bic έγραψε:
16 Μάιος 2023, 19:04
Στην τσίτα είσαι, Μήτσο. Είσαι και φαίνεται. Όχι από τον τρόπο γραφής σου, αυτόν τον ξέρω πολύ καλά, όπως κι εσύ τον δικό μου άλλωστε, τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Φαίνεται ξεκάθαρα, από το πόσο εύκολα/συχνά, με ποιον τρόπο και σε ποια πράματα αντιδράς. Ακόμα και σ' αυτό που λέω εδώ πιο πάνω φαίνεται. Ξέρεις πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα σε αποκαλούσα κομματόσκυλο (αλήθεια, κάποιος με τις δικές σου θέσεις, σε ποιο σύμπαν θα μπορούσε να είναι κομματόσκυλο και οπαδός;), αλλά με το που είδες το σχόλιό μου κατ' ευθείαν εκεί πήγε το μυαλό σου και ένιωσες την ανάγκη να το πεις. Πόσο πιο στην τσίτα δηλαδή;...
Ωραία, ας πιάσουμε την άλφα βήτα. Έχεις ακούσει ποτέ στην ζωή σου να μην γίνεται χαρακτηρισμός απέναντι σε κάποιον αλλά σχολιασμός και κριτική που χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά του με τρόπο που εμπίπτει στην συμπεριφορά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων;

Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μ' αρέσει να γράφω κατεβατά. Γι' αυτό σπάω τα κείμενά μου σε πολλές παραγράφους, γι' αυτό απαντάω πολλές φορές κόβωντας δρόμο. Πόσο πιο αναλυτικά θέλεις να τα γράφω;

Αυτό που με κατηγορείς ότι κάνω το κάνουν τα κομματόσκυλα. Τι είναι τόσο δυσνόητο σ' αυτό;
Bic έγραψε:
16 Μάιος 2023, 19:04
Όσο δε για τα "δεν είπα ότι προσβλήθηκα" αλλά ότι "είναι προσβλητικό" και τα ρέστα, ασ' τα καλύτερα γιατί με κάτι τέτοια προσβάλλεις (!) τη νοημοσύνη μου, αλλά και τη δική σου αν νομίζεις ότι παίζοντας με τις λέξεις αλλάζει κάτι.
Στ' αλήθεια τώρα θα πρέπει να το πιάσουμε από το "να Λόλα ένα μήλο"; Ωραία. Θα το παίξουμε με ερωτήσεις. Σε προσβάλλουν όλες οι προσβολές; Η απάντηση είναι "ναι" ή "όχι".

Και όχι μαθήματα για το τι είπες. Διαβάζω πάρα πολύ καλά. Ολόκληρη παράγραφο έγραψες ότι είμαι στην τσίτα και προσβάλλομαι εύκολα απ' αυτά που λες. Δεν επανέλαβα αυτό που έγραψες.

Πραγματικά, τώρα, καθόμαστε και συζητάμε για κάτι πάρα πολύ απλό που έγραψα. Ότι έγραψες κάτι που είναι τελείως άκυρο και προσβλητικό. Δεν με ενοχλεί και δεν προσβάλλει γιατί είμαστε φίλοι και δεν είναι πρόθεσή σου να με προσβάλλεις. Εσύ νιώθεις ότι έχω αμυντική στάση απέναντί σου. Σου επισημαίνω όμως ότι είναι τελείως άκυρο, είναι κάτι που μόνο κομματόσκυλα κάνουν και δεν έχει καμμιά σχέση με την στάση μου. Ότι έκανε καλά η ΝΔ το επαίνεσα, ότι έκανε σκατά το είπα με το όνομά του, το ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επειδή είσαι συμπαθών της ΝΔ, θυμάσαι επιλεκτικά πράγματα που έχω πει γι' αυτό και σου το έχω αποδείξει σε άλλο νήμα.

Το μόνο που στ' αλήθεια με ενοχλεί είναι ότι κάθομαι και αναλύω τελείως αυτονόητα πράγματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 16 Μάιος 2023, 19:33

Bic έγραψε:
16 Μάιος 2023, 19:23
Εκεί καταλήγει σχεδόν κάθε κουβέντα μου με τον Χέλη. Και όχι μόνο "μου". Και όχι μόνο εδώ. :lol:

Και μη βλέπεις που μοιάζει να βριζόμαστε (έστω και με το γάντι), δεν ισχύει. Απλά κάπως έτσι μιλάμε συνήθως εδώ (έξω είναι αλλιώς) και είναι και λίγο στην τσίτα τελευταία, άσχετα αν δεν το παραδέχεται, και αρπάζεται πιο εύκολα από ό,τι παλιότερα. Μόλις βρεθούμε από κοντά, πάλι φιλάκια θα δίνουμε και θα συμφωνούμε στο 90% (μη σου πω στο 99%) αυτών που θα λέμε. :003:
Ναι, κυρίως στη συζήτησή σας αναφέρθηκα, χωρίς ν ξέρω, βέβαια, τα inside σας. Πάντως τα έγραψα όντως καλοπροαίρετα :)
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 16 Μάιος 2023, 19:36

Dwarven Blacksmith έγραψε:
16 Μάιος 2023, 19:27
Εγώ νομίζω ότι πολλοί το conflict avoidance το βαφτίζουν ευγένεια. Οκ, για όλους είναι πιο εύκολο να ικανοποιούν τις προσδοκίες των άλλων και να τελειώνουν.
Αλλά αν θες να είσαι συνεπής, πρέπει να σκέφτεσαι και να ζυγίζεις. Και να θυμάσαι ότι και άλλοι ζυγίζουν, αλλά με διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας από σένα.
Σωστό το τονισμένο. Και κάπου εδώ κρύβεται και η ουσία. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που μπορείς να επιχειρηματολογήσεις λογικά και υπέρ του ενός και υπέρ του άλλου.

Επίσης από τις περιπτώσεις που χάνει κάποιος το παιχνίδι των εντυπώσεων λόγω υπερβολής. Η κυρία αν δεν έδινε το χέρι της και έλεγε απλά καλημέρα με ένα συγκαταβατικό χαμόγελο θα αντιμετωπιζόταν διαφορετικά σε σχέση με το να πει "να μου κοπεί το χέρι". Το ίδιο κι ο Μητσοτάκης χάνει κάπως τις εντυπώσεις με το πικρόχολο σχόλιο.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 16 Μάιος 2023, 19:38

ik_90 έγραψε:
16 Μάιος 2023, 19:33
Bic έγραψε:
16 Μάιος 2023, 19:23

Ναι, κυρίως στη συζήτησή σας αναφέρθηκα, χωρίς ν ξέρω, βέβαια, τα inside σας. Πάντως τα έγραψα όντως καλοπροαίρετα :)
Ναι, το κατάλαβα ρε συ ότι ήταν καλοπροαίρετο, αλίμονο. Στο μεταξύ, στο από πάνω δεν θα του απαντήσω καν, απλά και μόνο επειδή αν το κάνω θα γυρνάμε γύρω-γύρω από τα ίδια πράματα για μέρες. Γνωστό αυτό. :lol:

Αν θες να δεις live παράσταση, κάτι πρέπει να κάνουμε για εκείνες τις μπύρες κάποια στιγμή...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών