ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Μάιος 2023, 19:45

22/05/2023
Πάρος: 25χρονος, με ανήλικο συνεργό, έκλεψε εκκλησία.

Εικόνα

Έναν ημεδαπό (Γύφτο), ηλικίας 25 ετών, συνέλαβαν χθες 21 Μαΐου 2023 το βράδυ οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πάρο για κλοπή σε Ιερό Ναό.


Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος, από κοινού με τον ανήλικο συνεργό του περίπου 10 ετών, έκλεψε από την εκκλησία το κουτί του εράνου, το οποίο περιείχε 150 ευρώ.
https://naxostimes.gr/astynomika/136299 ... -ekklisia/



Κυριακή 21 Μαΐου 2023
Εκλογές 2023: Στον εισαγγελέα οι 5 συλληφθέντες για εξαγορά ψήφων στην Καρδίτσα.

Εικόνα

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν οι 5 άνδρες, που συνελήφθησαν το Σάββατο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες, σταυρωμένα ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψηφίου και περισσότερα από 6.000 ευρώ.


Εικόνα

Οι 5 άνδρες έχουν συλληφθεί στo πλαίσιo του αυτοφώρου και αναμένεται να απολογηθούν την Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει δίωξη κατά του υποψηφίου, του οποίου τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια και οι κάρτες, βρέθηκαν στην κατοχή τους. Μεταξύ τους είναι και μέλη της κοινότητας των Γύφτων (https://www.enikos.gr/society/ekloges-2 ... s/1970499/).

Τι υποστήριξε ο 37χρονος Γύφτος .
Ο 37χρονος Γύφτος, που κρατείται, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 30χρονο συλληφθέντα, με τον οποίο γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την επικοινωνία συμφώνησαν ο 37χρονος να βρει ψηφοφόρους μέσα στον παλαιό οικισμό αθιγγάνων Σοφάδων προκειμένου να ψηφίσουν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράξουν 20 ευρώ ο καθένας.
https://www.enikos.gr/society/ekloges-2 ... a/1970661/
https://www.lamiareport.gr/index.php/pa ... ras-psifon

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Μάιος 2023, 19:24

22 Μαΐου, 2023
Ζάκυνθος: Συνελήφθη γυναίκα που έκλεψε χρήματα από σπίτι.

Εικόνα

Συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, το Σάββατο (20/5), το βράδυ, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.


Ειδικότερα, η ημεδαπή εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνά τους, το πρωί της Παρασκευής (19/5), μαζί με μία ακόμη συνεργό της, που αναζητείται, παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Ζακύνθου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
https://lawandorder.gr/zakynthos-syneli ... ata-spiti/



22.05.2023
Σαντορίνη: Διαρρήκτες τεσσάρων σπιτιών το «έσκασαν» με πλοίο από το νησί αλλά… συνελήφθησαν στη Νάξο.
Κατασχέθηκαν 7.500 ευρώ, τιμαλφή και χρυσαφικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ως προϊόντα κλοπής.

Εικόνα

Δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και μία γυναίκα, διέρρηξαν τέσσερα σπίτια στη Σαντορίνη και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά προκειμένου οι αρχές να χάσουν τα ίχνη τους.


Ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, αφού συνελήφθησαν στη Νάξο.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, χθες το μεσημέρι οι δράστες διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε οικίες από όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή στις περιοχές Φηρών, Ημεροβιγλίου και Μονολίθου.

Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους μετέβησαν χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο όχημα, ενώ σε μία περίπτωση εγκλώβισαν ένοικο εντός της κατοικίας του ώστε να μην αναγνωριστούν κατά τη διαφυγή τους.

Στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης των διαρρήξεων που καταγγέλθηκαν, διαπιστώθηκε πως οι δράστες μετά τις πράξεις τους επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά. Έτσι, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου & Μικρών Κυκλάδων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν μόλις το πλοίο προσέγγισε τη Νάξο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, τιμαλφή και χρυσαφικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ως προϊόντα κλοπής.

Σε βάρος των ημεδαπών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη κατακράτηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/s ... sti-nakso/




22.05.2023
«Έγδυσαν» ηλικιωμένη στη Χαλκιδική παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.
«Άρπαξαν» την περιουσία της, συνολικής αξίας 10.050 ευρώ, και το έσκασαν.

Εικόνα

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, έπεσε θύμα εξαπάτησης όταν πίστεψε δύο ημεδαπούς απατεώνες οι οποίοι της παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να της κλέψουν χρήματα και κοσμήματα.


Το νέο αυτό περιστατικό απάτης σημειώθηκε χθες το πρωί στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, όταν οι δύο άνδρες έγιναν δεκτοί από την ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της, και, με το πρόσχημα εργασιών της ΔΕΗ, την έπεισαν να συγκεντρώσει τα χρήματα και τα κοσμήματά της «σε ασφαλές σημείο».

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας, οι δυο τους «άρπαξαν» την περιουσία της, συνολικής αξίας 10.050 ευρώ, και το έσκασαν.

Η άτυχη γυναίκα, έσπευσε να κάνει σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και κατόπιν έρευνας, το μεσημέρι οι δύο ημεδαπούς απατεώνες, ηλικίας 36 και 45 ετών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μουδανιών, οι οποίοι και παρέδωσαν στην παθούσα μέρος των κοσμημάτων και το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνεται και συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και καταζητείται. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... s-tis-dei/
https://lawandorder.gr/chalkidiki-epiti ... likiomeni/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Μάιος 2023, 21:21

Τρίτη, 23 Μαΐου 2023
Λαμία: Ανήλικος πίσω από δύο κλοπές σε καταστήματα.

Εικόνα

Έκλεβε από ρούχα μέχρι υπολογιστές…


Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (22/5) ένας 16χρονος Γύφτος για διάπραξη κλοπής από κατάστημα στην πλατεία Πάρκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, νωρίτερα το μεσημέρι είχε μπει στο συγκεκριμένο κατάστημα και είχε κλέψει ρούχα.

Συνεχίζοντας την έρευνα οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι ο 16χρονος ήταν ο δράστης μίας ακόμη κλοπή, πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (19/5), όταν από κατάστημα εστίασης αφαίρεσε ένα λαπ τοπ.

Ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον παρέδωσαν στο νόμιμο κάτοχό του.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... atastimata



23/05/2023
Από τον Οκτώβριο ρήμαζαν τα σπίτια στην Πύλο – Έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.

Εικόνα

Σπίτια στην Πύλο «είχε ρημάξει» εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες ένας 29χρονος Γύφτος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του. Μετά και την τελευταία κλοπή που έκανε στην περιοχή της Πύλου εντοπίσθηκε και συνελήφθη προχθές στην Καλαμάτα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 53.000 ευρώ.


Τελευταία και φαρμακερή.
Συνολικά, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές σε σπίτια και ένα συνεργείο αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας αξιοποίησε κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων και διαπίστωσε ότι ο νεαρός Γύφτος, με άγνωστους συνεργούς του, από τον Οκτώβριο έως και την Παρασκευή διέπραξε τις εν λόγω κλοπές.

Την τελευταία κλοπή έκανε την Παρασκευή το πρωί, από σπίτι στην Πύλο, όπου από συρταριέρα αφαίρεσε χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας.

Επιστρέφοντας στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Οι κλοπές.
Οι κλοπές που έχει εξιχνιάσει η Ασφάλεια ξεκίνησαν στις 4 Οκτωβρίου, οπότε από σπίτι που διέρρηξαν στην Πύλο αφαίρεσαν 4.000 δολάρια Αμερικής και κοσμήματα αξίας 1.000 δολαρίων. Ακολούθησαν οι υπόλοιπες κλοπές, όλες στην Πύλο:

-Στις 6 Οκτωβρίου αφαίρεσαν από σπίτι κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ.

-Από 8 έως 10 Οκτωβρίου από συνεργείο αφαίρεσαν έγγραφα.

-Στις 15 Οκτωβρίου από σπίτι αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.

-Από 10 έως 19 Οκτωβρίου από σπίτι αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές, απροσδιόριστης αξίας.

-Στις 21 Οκτωβρίου από σπίτι αφαίρεσαν 7.000 ευρώ.

-Στις 29 Οκτωβρίου από σπίτι αφαίρεσαν 250 ευρώ, κοσμήματα απροσδιόριστης χρηματικής αξίας και μια κάμερα ασφαλείας.

-Στις 3 Νοεμβρίου αφαίρεσαν από σπίτι 3.000 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

-Στις 6 Νοεμβρίου αφαίρεσαν από σπίτι 1.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ.

-Στις 19 Νοεμβρίου αφαίρεσαν από σπίτι κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

-Στις 29 Νοεμβρίου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1.200 ευρώ.

-Στις 5 Δεκεμβρίου αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

-Στις 10 Δεκεμβρίου αφαίρεσαν από σπίτι κοσμήματα και μια σόμπα.

-Στις 4 Μαΐου από σπίτι στη Φαλάνθη αφαίρεσαν 7.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.900 ευρώ.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 53.000 ευρώ.

Τέλος, κατασχέθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για τη διάπραξη των κλοπών.

Ο 29χρονος που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.
https://www.tharrosnews.gr/2023/05/apo- ... kosmimata/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Μάιος 2023, 21:32

23 Μαΐου, 2023
Γλυφάδα: Γύφτοι έσυραν στο δρόμο 85χρονη για να της κλέψουν την αλυσίδα – Δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Εικόνα

Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει μια 85χρονη γυναίκα από τις 13 Απριλίου, την οποία δύο Γύφτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έσερναν στο δρόμο, προκειμένου να της κόψουν από τον λαιμό, μια χρυσή αλυσίδα με έναν σταυρό που φορούσε στη Γλυφάδα.


Οι κακοποιοί συνελήφθησαν στο Μενίδι μετά από σχετικά εντάλματα και αφού πρώτα ταυτοποιήθηκε πως εκείνοι ήταν οι δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος της ηλικιωμένης στη Γλυφάδα. Το L&0, εξασφάλισε βίντεο από την στιγμή της διαφυγής των Γύφτων με το αυτοκίνητό τους από το σημείο.

Μάλιστα όπως φαίνεται, απομακρύνονται με σηκωμένο το καπό, για να μην φαίνεται η πινακίδα του αυτοκινήτου. Το μεσημέρι της 13ης Απριλίου, η άτυχη ηλικιωμένη περπατούσε στην οδό Γλυνού στη Γλυφάδα, όταν ο 48χρονος προσπάθησε να την αγγαλιάσει και να της αρπάξει την αλυσίδα από το λαιμό. Όταν δεν τα κατάφερε, εμφανίστηκε η 49χρονη, η οποία έριξε στο έδαφος της 85χρονη, την έσυρε στο οδόστρωμα ενώ παράλληλα τραβούσε την αλυσίδα από το λαιμό.

Αποτέλεσμα της πτώσης της ηλικιωμένης, ήταν να τραυματιστεί σοβαρά στο ισχίο και να χρειαστεί να υποβληθεί επειγόντως σε επέμβαση. Παραμένει μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σε βάρος των Γύφτων, ασκήθηκαν διώξεις για βαριά σωματική βλάβη και συνέργεια σε ληστεία.
Οι συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.


https://lawandorder.gr/glyfada-roma-esy ... oi-vinteo/

Άβαταρ μέλους
micmic
Δημοσιεύσεις: 1932
Εγγραφή: 08 Μάιος 2023, 09:29
Phorum.gr user: micmic

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 23 Μάιος 2023, 21:56

Δεν καταλαβαίνω ποιό το νόημα των συλλήψεων σε περιπτώσεις κλοπών όταν αφήνονται ελεύθεροι την άλλη μέρα.

Άβαταρ μέλους
micmic
Δημοσιεύσεις: 1932
Εγγραφή: 08 Μάιος 2023, 09:29
Phorum.gr user: micmic

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 24 Μάιος 2023, 18:06

Η άλλη εγκατέλειψε το παιδί της για να μην την πιάσουν: https://www.cnn.gr/ellada/story/364755/ ... kateleipse

Εννοείται ότι η συμμορία της έχει ξεσκιστεί στις κλοπές, εννοείται ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Υπάρχει κάποιο κόμμα που θα το σταματήσει αυτό; Αν ναι, να το ψηφίσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 69686
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Μάιος 2023, 18:13

micmic έγραψε:
24 Μάιος 2023, 18:06
Η άλλη εγκατέλειψε το παιδί της για να μην την πιάσουν: https://www.cnn.gr/ellada/story/364755/ ... kateleipse

Εννοείται ότι η συμμορία της έχει ξεσκιστεί στις κλοπές, εννοείται ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Υπάρχει κάποιο κόμμα που θα το σταματήσει αυτό; Αν ναι, να το ψηφίσω.
Καλά, αν περιμένεις κάτι τέτοιο, άλλαξε πλευρό.

Η δική μου άποψη είναι άλλη.

Το γαρ πολύ της ευαισθητοποίησης γεννά αυτοδικία. :lol:

Χωρίς περαιτέρω προβληματισμούς.

Τα υπόλοιπα είναι να' χουμε να λέμε.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Μάιος 2023, 20:33

24.05.2023
Κρήτη: Συνελήφθησαν πέντε Γύφτοι που κυκλοφορούσαν οπλισμένοι με ξύλινα ρόπαλα και ποιμενικές κατσούνες.
Ανάμεσά τους είναι και ένας ανήλικος.

Εικόνα

Έτοιμοι για συμπλοκή φαίνεται πως ήταν πέντε Γύφτοι, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, όπως διαπίστωσαν το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όταν σταμάτησαν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν σε περιοχή του Ηρακλείου για να κάνουν τυπικό έλεγχο.


Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν στο όχημα, βρήκαν στο εσωτερικό του ξύλινα ρόπαλα, ποιμενικές κατσούνες και ένα κλειδί για μπουλόνια, που οι ηλικίας 26, 41, 25, 27 και 17 χρόνων επιβάτες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν.

Έτσι, συνελήφθησαν και προσήχθησαν για προανάκριση στην Ασφάλεια, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο να σκόπευαν να εξαπολύσουν επίθεση σε άγνωστο στόχο, ενώ τα παράνομα αντικείμενα κατασχέθηκαν.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/k ... katsounes/



Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023
Λαμία: Μπαράζ κλοπών σε καταστήματα ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Εικόνα

Σπάνε βιτρίνες ή παραβιάζουν κλειδαριές…


Μπαράζ κλοπών και αποπειρών κλοπών σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε διάφορα καταστήματα της Λαμίας, ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Το βράδυ της Δευτέρας (22/5) συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας ένας 16χρονος Γύφτος ο οποίος το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε κλέψει ρούχα από κατάστημα στην πλατεία Πάρκου (https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... atastimata), ωστόσο αποκαλύφτηκε η εμπλοκή του και σε διάρρηξη - κλοπή στις 19/5 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης τη Δευτέρα (22/5) το πρωί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, συνελήφθη και πάλι από αστυνομικούς της Υ.Α. Λαμίας, ένας ακόμη «ποντικός», ο οποίος ξημερώματα Κυριακής (21/5) προσπάθησε να διαρρήξει κατάστημα στην οδό Ροζάκη Αγγελή. Αν και προκάλεσε φθορές στην κλειδαριά, έφυγε τελικά άπραγος αφήνοντας τον επαγγελματία να πληρώνει την αποκατάσταση της ζημιάς!

Ωστόσο τα ξημερώματα της Τρίτης (23/5) είχαμε κι άλλο μπαράζ κλοπών, από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Συγκεκριμένα, δράστης ή δράστες, έσπασαν την κεντρική είσοδο γνωστού καταστήματος με είδη ακράτειας στην οδό Κολοκοτρώνη μόλις 50 μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία Πάρκου.

Εικόνα

Ο θρασύτατος δράστης χρησιμοποίησε το μεταλλικό καπάκι από τα υδρόμετρα, για να σπάσει την τζαμαρία και να βρεθεί στην ταμειακή μηχανή από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Έφυγε πάντως χωρίς να πειράξει υπολογιστή, άλλες μικροσυσκευές ή ακόμη και προϊόντα.

Ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας που ερεύνησε διεξοδικά το χώρο, ενώ θα εξεταστεί και κάθε πρόσφορο υλικό από κάμερες. Η συγκεκριμένη κλοπή υπολογίζεται από βραδυνές ώρες της Δευτέρας μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης όταν και έγινε αντιληπτή η κλοπή.

Εικόνα

Στο ίδιο χρονικό διάστημα υπολογίζονται άλλες δύο κλοπές που κατέγραψε το LamiaReport σε καταστήματα στην οδό Καραϊσκάκη και στην ανατολική έξοδο της πόλης στην οδό Παπαποστόλου.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις έφυγαν ουσιαστικά άπραγοι, άφησαν όμως τη ζημιά πίσω τους να την πληρώσουν οι επαγγελματίες.

Δυστυχώς τα καταστήματα και οι επαγγελματίες πληρώνουν το τεράστιο πρόβλημα με την παραβατικότητα συγκεκριμένων ατόμων που έχουν συλληφθεί ξανά και ξανά στο κοντινό παρελθόν! Τις περισσότερες φορές, οι επαγγελματίες γνωρίζοντας ότι ο δράστης ακόμη κι αν συλληφθεί σε μερικές ώρες θα είναι και πάλι ελεύθερος, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να καταγγείλουν το περιστατικό.
https://www.lamiareport.gr/index.php/to ... polis-foto

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 26 Μάιος 2023, 21:05

25 Μαΐου, 2023
Κοζάνη: Ιερόσυλοι πιάστηκαν στα πράσα την ώρα που έκλεβαν το παγκάρι εκκλησίας.

Εικόνα

Συνελήφθησαν νωρίς το πρωί στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας και του Τμήματος Τροχαίας Εορδαίας δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 17 χρόνων για απόπειρα κλοπής στην Κοζάνη.


Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν κυτίο ρίψης νομισμάτων (παγκάρι) από εξωκλήσι Ιερού Ναού στην Πτολεμαΐδα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους και συνελήφθησαν άμεσα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
https://lawandorder.gr/kozani-ierosyloi ... ekklisias/



25.05.2023
Ρόδος: 31χρονη Γύφτισσα και αρχηγός σπείρας η μητέρα που παράτησε τον 7χρονο γιο της.
Η γυναίκα εγκατέλειψε τον 7χρονο γιο της σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι, επειδή την κυνηγούσαν καταστηματάρχες.

Εικόνα

Μια 31χρονη Γύφτισσα είναι η μητέρα που εγκατέλειψε τον 7χρονο γιο της σε ένα ξενοδοχείο στο Φαληράκι (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... itera-tou/).


Η γυναίκα τράπηκε σε φυγή μαζί με τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της για να μην συλληφθεί από καταστηματάρχες που την καταδίωξαν όταν αποπειράθηκε να κλέψει διάφορα είδη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου!

Το μυστήριο με το 7χρονο αγοράκι που εντοπίστηκε να περιφέρεται ολομόναχο λύθηκε όταν το παρέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Αρχαγγέλου και φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, όπου με εντολή της εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Τότε, διαπιστώθηκε ότι η 31χρονη μητέρα του ήταν η αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε μία ληστεία και επτά κλοπές στη Ρόδο και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου και απόπειρα κλοπής.

Η… “στοργική” μητέρα είχε συλληφθεί και στις 28 Απριλίου από την Ασφάλεια με επιχείρηση στον συνοικισμό στο Καρακόνερο. Είχε προηγηθεί η σύλληψη δυο παιδιών ηλικίας 15 και 16 χρόνων και ενός 34χρονου που είχαν κλέψει χρήματα και ένα κινητό με τη μέθοδο της απασχόλησης από ένα σπίτι.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τους καθοδηγούσε η 31χρονη, όπως έκανε ακόμη και με την 13χρονη κόρη της, μία 32χρονη, μία 41χρονη, μία 21χρονη, έναν 23χρονο, έναν 15χρονο και έναν 17χρονο που έκλεβαν χρήματα και αντικείμενα αξίας!

Τα μέλη της σπείρας είχαν οδηγηθεί τότε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... o-gio-tis/



Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
«Βεντέτα» Γύφτων στην Κόρινθο: Βγήκαν τα όπλα – Επεισόδια με πυροβολισμούς και τραυματία.

Εικόνα

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις Γύφτοι (ανάμεσά τους ένας 15χρονος), κάτοικοι του καταυλισμού Λεχαίου, μετέβησαν με αυτοκίνητα στον καταυλισμό Γύφτων στα Εξαμίλια και συγκεκριμένα στο σπίτι δύο αδελφών Γύφτων με τους οποίους είχαν διαφορές και άνοιξαν πυρ με κυνηγετικά όπλα που είχαν μαζί τους, προκαλώντας φθορές. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητό τους.


Ακολούθως τα αδέλφια που δέχτηκαν την επίθεση, τα οποία αναγνώρισαν τους δράστες, τους καταδίωξαν και διασταυρώθηκαν μαζί τους στην Περιφερειακή οδό Κορίνθου-Πατρών (στην αερογέφυρα Λεχαίου), όπου εκεί ο ένας από την πρώτη ομάδα πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το ένα από τα δύο αδέλφια, ηλικίας 22 ετών, τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου για τις πρώτες βοήθειες και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την ταυτοποίηση όλων όσων έλαβαν μέρος στα δύο επεισόδια με πυροβολισμούς.
https://www.kapa-news.gr/2023/05/blog-post_568.html

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Μάιος 2023, 19:58

27 Μαΐου, 2023
Τρόμος στο Μενίδι: Ανήλικος πυροβολούσε από μπαλκόνι!

Εικόνα

Μια ολόκληρη γειτονιά τρομοκράτησε και σήκωσε στο πόδι ένας 16χρονος χθες το βράδυ στο Μενίδι όταν βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να πυροβολεί!


Οι περίοικοι οι οποίοι χαλάρωναν στο σπίτι τους άκουσαν λίγο μετά τις 12 το βράδυ τους πυροβολισμούς.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε η αστυνομία οι οποίοι μετά από ελέγχους που έκαναν εντόπισαν τον 16χρονο να κρατά στα χέρια του το όπλο.

Στη συνέχεια, οι άνδρες της ΕΛΑΣ έσπευσαν άμεσα στο συγκεκριμένο σπίτι και ζήτησαν από τον ανήλικο και τον πατέρα του να βγουν από την οικία.

Μάλιστα οι δύο τους παρέδωσαν ένα τσαντάκι, το οποίο νωρίτερα είχαν πετάξει έξω από το σπίτι και περιείχε πένα περίστροφο και 13 φυσίγγια!

Ο ανήλικος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και εξύβριση.
https://lawandorder.gr/tromos-menidi-an ... -mpalkoni/



26|05|2023
«Ξάφριζαν» ηλικιωμένους με τη μέθοδο «άνοιξε θεία» – Δείτε φωτογραφίες της σπείρας.

Εικόνα

Στη δημοσιότητα έδωσε η ελληνική αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία των πέντε Ελλήνων που συνελήφθησαν για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε κλοπές με θύματα ηλικιωμένους, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ανήλικος, 17 ετών, όπως και ο πατέρας του.

Στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές από ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής (σχετικό το από 7-4-2023 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους:

Εικόνα
ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 18-2-1992 στη Λάρισα.


Εικόνα
ΡΑΜΟ Χρήστο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 20-11-2006 στην Αθήνα.


Εικόνα
ΚΑΜΠΕΡΗ Αργύρη του Κωνσταντίνου και της Τασούλας, γεννηθέντα την 8-1-1998 στη Λάρισα.


Εικόνα
ΡΑΜΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 2-2-1962 στην Εύβοια.


Εικόνα
ΜΕΛΕΤΗ Αθανασία του Κωνσταντίνου και της Βάιας, γεννηθείσας την 15-1-1972 στην Καρδίτσα.


Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η αστυνομία είχε επισημάνει ότι εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της ανά ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους.

Στη συνέχεια, με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στις οικίες τους.

Ολόκληρη η προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ πριν από την πλήρη εξάρθρωση της σπείρας:
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων, πρωινές ώρες της 5-4-2023 στις περιοχές του Βασιλικού Ευβοίας και των Άνω Λιοσίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 61 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος τους εκδόθηκαν βάσει σχηματισθείσας δικογραφίας από την ανωτέρω υπηρεσία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και ληστεία από κοινού.

Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων και 17χρονος ημεδαπός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου του 2022 είχαν συστήσει από κοινού επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, στοχοποιώντας ηλικιωμένα και υπερήλικα άτομα που σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, γεγονός που τα καθιστούσε ευάλωτα απέναντι στην εγκληματική δράση της συμμορίας.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κινούμενοι με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων, σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματα τους και συγκεκριμένα σε σημεία που είχαν έντονη εμπορική δραστηριότητα, όπως σουπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.α.

Αφού εντόπιζαν τους «στόχους» τους, τους ακολουθούσαν διακριτικά κατά την επιστροφή τους στις οικίες τους και κατά την είσοδο τους σε αυτές τους απευθύνονταν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους ή τεχνικούς εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και τους συντηρητές ανελκυστήρων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στις οικίες τους.

Εν συνεχεία, κάποιο από τα μέλη της συμμορίας οδηγούσε τους ηλικιωμένους συνήθως στο χώρο της κουζίνας, όπου τους απασχολούσε, ενώ παράλληλα συνεργοί τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Κατόπιν διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο τους ανέμενε μέλος που εκτελούσε χρέη οδηγού και τσιλιαδόρου.

Σε περίπτωση που οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους και αντιδρούσαν, τα μέλη της συμμορίας δε δίσταζαν να μεταχειριστούν βίαιους τρόπους προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν της σύλληψης τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν (6) περιπτώσεις κλοπών και (1) περίπτωση ληστείας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από τις εξιχνιασμένες περιπτώσεις ξεπερνά τις -43.750- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %bc%ce%ad/

Άβαταρ μέλους
GoBzi
Δημοσιεύσεις: 5111
Εγγραφή: 10 Απρ 2022, 23:02

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 27 Μάιος 2023, 20:11

Μιας που είδα το νήμα, ερώτηση φίλου μου. Γιατί η χαλυβουργία δίπλα στον Δεντροπόταμο Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Google να κρύψει την δορυφορική φωτογραφία; :smt017


Εικόνα
Ψευτοανρθωπιστές όλων των χωρών, ενωθείτε! https://www.youtube.com/shorts/tyOHY83IBoc
PHORUM Discord: https://discord.com/invite/dRqr9EMs

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Μάιος 2023, 22:22

26/05/2023
Mεσόγεια: Έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ναρκωτικά.
Ο ημεδαπός έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, καθώς και για υποθέσεις οπαδικής βίας.

Εικόνα

Να πυρπολήσει ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να τις εξαφανίσει, επιχείρησε ένας 34χρονος, μόλις κατάλαβε ότι αστυνομικοί της Ασφάλειας και Εισαγγελέας ήταν έξω από το σπίτι του στα Μεσόγεια και επρόκειτο να κάνουν έλεγχο.


Τα στελέχη της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος έφθασαν στη συγκεκριμένη κατοικία διερευνώντας υπόθεση άσχετη με τη διακίνηση ναρκωτικών. Ήθελαν, όμως, να ελέγξουν το εσωτερικό της, τον 34χρονο αλλά και την 32χρονη, που έμενε μαζί του. Η γυναίκα βγήκε λίγο πριν από την έφοδο των αστυνομικών και ο 34χρονος συγκέντρωσε όσες συσκευασίες μπορούσε τις έριξε μέσα στην μπανιέρα κι έβαλε φωτιά. Πυροσβέστες έσβησαν τις φλόγες με τον 34χρονο όχι μόνο να αρνείται να βγει από το σπίτι, αλλά και να αντιστέκεται σθεναρά κατά τη σύλληψή του.

Συνολικά, από την επακόλουθη έρευνα στην οικία και σε όχημα, καθώς και από την κατοχή του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

. ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 10.082,7 γραμμαρίων, μέρος της οποίας βρέθηκε εντός της μπανιέρας και έφερε ίχνη καύσης,
. κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού μεικτού βάρους 212 γραμμαρίων,
. κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 3,5 γραμμαρίων,
. 1.530 ευρώ,
. 99 σφραγισμένες συσκευασίες ατμίσματος κάνναβης,
. ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο μαύρου χρώματος με γεμιστήρα,

Εικόνα

. ρόπαλο baseball,
. φυσίγγιο,
. ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
. καταγραφικό μηχάνημα με 4 σταθερές κάμερες καταγραφής, περιστρεφόμενη κάμερα, φορτιστή και 2 τροφοδοτικά,
. κινητό τηλέφωνο και
. Ι.Χ. φορτηγό.


Εικόνα

Σημειώνεται ότι, ο ημεδαπός έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, καθώς και για υποθέσεις οπαδικής βίας, καθώς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εμπρησμό συνδέσμου του Ολυμπιακού.
https://www.huffingtonpost.gr/entry/mes ... b09c2cab67



27/05/2023
Μεσσηνία: Εξιχνιάσθηκαν κλοπές από Γύφτο σε σπίτια και καταστήματα.

Εικόνα

Τέσσερις περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος συνελήφθη 22χρονος Γύφτος, γιατί διέπραξε μία κλοπή και μία απόπειρα σε καταστήματα.


Συγκεκριμένα, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης πήγε σε ψησταριά στα Αρφαρά και από τον πάγκο του καταστήματος αφαίρεσε ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Λίγα λεπτά αργότερα πήγε σε διπλανό κατάστημα με υδραυλικά και αγροτικά προϊόντα, άνοιξε την ταμειακή μηχανή και επιχείρησε να αφαιρέσει χρήματα. Έγινε, όμως, αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Άνοιγαν σπίτια.
Επίσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν τρεις κλοπές σε σπίτια, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 27 Οκτωβρίου, σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου Γύφτου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος μαζί με τους συνεργούς του διέρρηξαν στις 17 Οκτωβρίου, βραδινές ώρες, σπίτι στα Φιλιατρά, σπάζοντας την πόρτα της κουζίνας, ενώ αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας. Στις 26 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί, πάλι στα Φιλιατρά, διέρρηξαν ξύλινη πόρτα σπιτιού και αφαίρεσαν κοσμήματα, αξίας 100 ευρώ. Τέλος στις 27 Οκτωβρίου, πρωινές ώρες, διέρρηξαν στο Σουληνάρι παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσαν 50 ευρώ, ένα ρολόι και δύο κάμερες ασφαλείας.
https://www.tharrosnews.gr/2023/05/mess ... tastimata/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 28 Μάιος 2023, 20:06

28.05.2023
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από δύο Γύφτους για τα μάτια μιας κοπέλας – «Eσύ βγαίνεις με την αδερφή μου;»
Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Νίκης.

Εικόνα

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δύο Γύφτους έπεσε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, ένας ανήλικος 15 ετών.


Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε ότι δύο Γύφτοι πλησίασαν τον ανήλικο και ο ένας από αυτούς τον ρώτησε: «Eσύ είσαι που βγαίνεις με την αδερφή μου;».

Ο 15χρονος απάντησε και οι δύο δράστες άρχισαν να τον χτυπούν. Τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή.

Όλα αυτά έγιναν στη Λεωφόρο Νίκης, έξω από πολυσύχναστα καταστήματα και μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/t ... derfi-mou/



28.05.2023
Δολοφονία 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Στο εδώλιο δύο Γύφτοι για τον θανατηφόρο πυροβολισμό.

Εικόνα

Δικαιωμένοι νιώθουν οι γονείς του μικρού Μάριου, που δολοφονήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στις 8 Ιουνίου του 2017, στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο δυο Γύφτοι θα καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τον αδόκητο θάνατο του Μάριου.


«Επιτέλους οι διωκτικές και δικαστικές αρχές έστω και 6 ολόκληρα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού Μάριου, παραπέμπουν σε δίκη τα πρόσωπα, οι ενέργειες των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια της παιδικής ζωής. Είναι πλέον θέμα ημερών και εκτιμώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα προσδιοριστεί η δίκη. Οι γονείς νιώθουν μια ανακούφιση έστω και με αυτή την υπέρμετρη καθυστέρηση που δυο φυσικά πρόσωπα παραπέμπονται για τους άσκοπους πυροβολισμούς από τους προέκυψε ο αδόκητος θάνατος του μικρού Μάριου» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θεόδωρος Μαντάς.

Οι δυο Γύφτοι βρίσκονταν σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο από το προαύλιο του οποίου προήλθαν οι πυροβολισμοί και η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα τον 11χρονο Μάριο Σουλούκο.

Σύμφωνα με το βούλευμα και οι δυο δράστες πυροβολούσαν στον αέρα γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να προκαλέσουν θάνατο ή τραυματισμό κάποιου αφού βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνται πλέον στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την κατηγορία ο πρώτος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στην προκαταρκτική εξέταση και πριν τους εργαστηριακούς ελέγχους οι δυο είχαν καταθέσει στις αρχές αρνούμενοι κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Έξι χρόνια μετά όμως η Δικαιοσύνη τους στέλνει στο εδώλιο αφού όπως αναφέρει το βούλευμα “ο πρώτος εξ αυτών στις Αχαρνές Αττικής στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, γνώριζε ότι από την πράξη του ενδέχεται να σκοτώσεις άλλον και το αποδέχτηκε.

Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ευρισκόμενος έξωθεν της επί της οδού … οικίας του, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την πλήρη σκέψη, έκανε άσκοπη χρήση ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9X19) και ενώ γνώριζε ότι από τους άσκοπους αυτούς πυροβολισμούς του υπό συνθήκες άπνοιας εντός πυκνοκατοικημένης αστικής περιοχής, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των δύο (2) χιλιομέτρων βρίσκονταν δημοτικό σχολείο στο οποίο διοργανώνονταν σχολική εορτή, (γνώριζε ότι) ενδέχεται κάποια από τις βολίδες του όπλου αυτού να σκοτώσει άνθρωπο. Το γεγονός αυτό το αποδέχθηκε και με τους προαναφερόμενους άσκοπους πυροβολισμούς του σκότωσε τον γεννηθέντα στις 16-05-2006 Μάριο Σουλούκο του Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε σε σχολική εορτή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, που βρίσκεται σε απόσταση εγγύτερη – όπως αναφέρεται – των δύο χιλιομέτρων από την προαναφερόμενη οικία… Βολίδα του παραπάνω όπλου του έπληξε τον ως άνω ανήλικο στην κεφαλή, επιφέροντας το θάνατό του».

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο το βούλευμα αναφέρει: «Στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, καίτοι γνώριζε και αποδεχόταν ότι από τους άσκοπους πυροβολισμούς του ενδέχεται να σκοτώσει άνθρωπο, ήτοι να εκτελέσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, η διάπραξη τους οποίου όμως δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με απόφαση του, είχε απορρίψει ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, που δεν ήθελε να πληρώσει στην οικογένεια του μικρού Μάριου την αποζημίωση των 490.000 ευρώ.

Τότε ο πατέρας του Μάριου κ. Θανάσης Σουλούκος εξήγησε ότι η απόφαση αυτή είναι μια μερική ικανοποίηση, αλλά όχι δικαίωση, αφού το παιδί του δεν γυρίζει πίσω. «Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό δημόσιο. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η πολιτεία γιατί εδώ και πολλά χρόνια σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας έχουν αφήσει τον κάθε παραβατικό να αλωνίζει να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα και να παίζει με τις ζωές μας.

Υπάρχουν δυο καταδικαστικές αποφάσεις και όλα αυτά τα χρόνια, εδώ και 5 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν έπεσε πάνω στο πρόβλημα να δώσει λύση για να επανέλθει η ασφάλειά μας και να ζούμε σαν κανονικοί άνθρωποι. Αντιθέτως έδειξε ένα πολύ σκληρό πρόσωπο απέναντι στην οικογένειά μου. Μας γέμισε στεναχώρια, άγχος και ψυχολογική φόρτιση».

Πλέον οι γονείς οι μικρού Μάριου νιώθουν μια ανακούφιση με την παραπομπή σε δίκη των δυο ατόμων, χωρίς βέβαια αυτό να απαλύνει τον πόνο τους για τον άδικο χαμό του Μάριού τους.
https://lawandorder.gr/taytopoiithikan- ... io-menidi/
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... rovolismo/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 29 Μάιος 2023, 21:00

28 Μαΐου, 2023
Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές στην Αργολίδα: Συνελήφθησαν 4 άτομα – Έβγαλαν πάνω από 35.800 ευρώ.

Εικόνα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 15 περιπτώσεις κλοπών στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.


Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την Τρίτη (23/5) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τέσσερις ημεδαποί, 19χρονος και 3 ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.2.2023 έως και την 7.5.2023, στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν 12 περιπτώσεις κλοπών και 3 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 35.800 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκαν 2 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και ρολόγια.

Εικόνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.
https://lawandorder.gr/exichniastikan-1 ... -800-eyro/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 30 Μάιος 2023, 19:33

29/05/2023
Νέα Φιλαδέλφεια: Έστηναν «καρτέρι» σε γυναίκες, τις χτυπούσαν και τις λήστευαν.

Εικόνα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ταυτοποιήθηκε η δράση τους σε πέντε περιπτώσεις ληστειών.


Δύο ημεδαποί συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες Κυριακή 28 Μαΐου στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, κατηγορούμενοι για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Κόκκινου Μύλου και ενεργώντας από κοινού με τουλάχιστον ένα ακόμα συνεργό τους, μετέβαιναν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους στην ευρύτερη περιοχή των «Απομάχων» Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί εντόπιζαν κυρίως γυναίκες και με τη χρήση σωματικής βίας, αδιαφορώντας πλήρως για τη σοβαρότητα των τραυματισμών που προκαλούσαν στα θύματά τους, αφαιρούσαν από αυτά αλυσίδες που έφεραν στο λαιμό τους, καθώς και τσάντες που είχαν περασμένες στους ώμους τους.

Μάλιστα, επέλεγαν το συγκεκριμένο σημείο, καθώς βρίσκεται στα όρια μεταξύ της Νέας Φιλαδέλφειας και των Αχαρνών και εκμεταλλεύονταν την άριστη γνώση τους ως προς την τοπογεωγραφία και τη δυνατότητα διαφυγής που προσέφερε το υπάρχον στο σημείο ρέμα. Για τη σύλληψή τους προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν στο πλαίσιο της προανάκρισης από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας. Στο πλαίσιο αυτό οι δύο ημεδαποί προσήχθησαν από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν να τους εντοπίσουν πρωινές ώρες χθες Κυριακή 28 Μαΐου στην περιοχή των «Απομάχων».

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζευγάρια γυαλιών ηλίου, που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών, καθώς και μία αλυσίδα λαιμού σε κλειστή συσκευασία.

Εικόνα

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών και απόπειρες αυτών, με την πλέον πρόσφατη να έχει τελεστεί μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 σε βάρος ημεδαπού, τον οποίο είχαν προσεγγίσει με την πρόφαση ότι χρειάζονται νερό και προσπάθησαν να του αφαιρέσουν αλυσίδα από τον λαιμό.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
https://www.news.gr/ellada/article/3293 ... tevan.html



Τρίτη 30 Μαΐου 2023
Ζεφύρι: Συνέλαβαν 48χρονο για κατοχή και διακίνηση – εμπορία ηρωίνης.

Εικόνα

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-5-2023) στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


Μετά από διερεύνηση πληροφοριών της ανωτέρω υπηρεσίας, σχετικά με τη δράση του κατηγορούμενου στην διακίνηση ηρωίνης στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Αχαρνών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., ο κατηγορούμενος κατελήφθη στην οικία του στο Ζεφύρι, να κατέχει επιμελώς κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης -5- κιλών.

Εικόνα



https://www.enikos.gr/society/zefyri-sy ... s/1975016/

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών