Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
-
Saliveros
- Δημοσιεύσεις: 4884
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: Saliveros
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Saliveros » 07 Ιουν 2023, 16:43
klg έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:50
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:16
klg έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:13
Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά
δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)
Τι δεν κατάλαβες;
Έλα ντε.
Αυτό ρωτάω κι εγώ.
Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
Saliveros
- Δημοσιεύσεις: 4884
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: Saliveros
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Saliveros » 07 Ιουν 2023, 16:45
Isildur έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 14:42
Chilloutbuddy έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 14:06
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:40
ε, μα!
Σημειωτέον, τον τελευταίο χρόνο σχεδόν πάντα μου πετυχαίνουν όλα
(εκτός κεφτέδων)
κεφτέδες μιζμί;
Μιζμί και με ένα καρβέλι ψωμί δίπλα για τις βτιές. Μιαμ...
Χρς ζμι, χρς ψμι.
Ξρψμνς.
Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
klg
- Δημοσιεύσεις: 3415
- Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
- Phorum.gr user: klg
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από klg » 07 Ιουν 2023, 19:05
Saliveros έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 16:43
klg έγραψε: ↑07 Ιουν 2023, 13:50
Τι δεν κατάλαβες;
Έλα ντε.
Αυτό ρωτάω κι εγώ.
Γιατί εννοεί τα υγρά του του φαγητού που μαγειρεύεις, όχι την υγρασία της κατσαρόλας.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
-
Saliveros
- Δημοσιεύσεις: 4884
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: Saliveros
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Saliveros » 20 Ιουν 2023, 11:25
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
Ναύτης
- Δημοσιεύσεις: 15374
- Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ναύτης » 20 Ιουν 2023, 11:30
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:25
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
-
Saliveros
- Δημοσιεύσεις: 4884
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: Saliveros
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Saliveros » 20 Ιουν 2023, 11:43
Ναύτης έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:30
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:25
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
taxalata xalasa
- Δημοσιεύσεις: 19125
- Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από taxalata xalasa » 20 Ιουν 2023, 11:51
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:43
Ναύτης έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:30
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:25
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
άμα βάλεις λίγο γύψο σε σκόνη, θα πετύχουν σίγουρα.Μην βαλεις πολυ και γινουν σαν πετρες!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
-
aLiCat
- Δημοσιεύσεις: 17847
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από aLiCat » 20 Ιουν 2023, 12:16
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:43
Ναύτης έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:30
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:25
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις
καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
kongrosian
- Δημοσιεύσεις: 5234
- Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από kongrosian » 20 Ιουν 2023, 12:19
aLiCat έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 12:16
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:43
Ναύτης έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:30
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις
καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
μήπως δεν τα αλευρώνει;
-
enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 12891
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 07:29
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Τοποθεσία: Sector 001
-
Επικοινωνία:
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από enterprise-psi » 20 Ιουν 2023, 12:20
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:25
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
-
Isildur
- Δημοσιεύσεις: 10244
- Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
- Phorum.gr user: Isildur
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Isildur » 20 Ιουν 2023, 12:22
aLiCat έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 12:16
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:43
Ναύτης έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:30
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις
καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
Έλα ντε. Τι ντομάτα είναι αυτή;
Θείο, αυτό που σου λέει η alicat. Να καίει το λάδι καλά και να τα βάζεις με προσοχή (μην τα πετάς μέσα σαν να ρίχνεις χλέπα σε ζαίο). Και όχι γύρισμα πριν πάρουν χρώμα από κάτω και σφίξουν, αλλιώς θα σου διαλυθούν.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...
-
Isildur
- Δημοσιεύσεις: 10244
- Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
- Phorum.gr user: Isildur
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Isildur » 20 Ιουν 2023, 12:23
enterprise-psi έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 12:20
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:25
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...
-
enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 12891
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 07:29
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Τοποθεσία: Sector 001
-
Επικοινωνία:
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από enterprise-psi » 20 Ιουν 2023, 12:25
Επίσης, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, γεμιστά με φέτα ή άνευ, έχει στον Ανδριόπουλο , έτοιμα για τηγάνι ή φωτιά , και είναι εξαιρετικά!
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
-
aLiCat
- Δημοσιεύσεις: 17847
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από aLiCat » 20 Ιουν 2023, 12:27
kongrosian έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 12:19
aLiCat έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 12:16
Saliveros έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 11:43
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις
καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
μήπως δεν τα αλευρώνει;
Πήγα να το συμπληρώσω κι αυτό, αλλά νομίζω εννοείται, δεν ξέρω....
Ας προσθέσω οτι οι κεφτέδες, σε αντίθεση με τα μπιφτέκια, πλάθονται στρογγυλοί και όχι πατικωμένοι.
Έτερη διαφορά, ότι περιέχουν απαραιτήτως, σκόρδο.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
aLiCat
- Δημοσιεύσεις: 17847
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από aLiCat » 20 Ιουν 2023, 12:29
enterprise-psi έγραψε: ↑20 Ιουν 2023, 12:25
Επίσης, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, γεμιστά με φέτα ή άνευ, έχει στον Ανδριόπουλο , έτοιμα για τηγάνι ή φωτιά , και είναι εξαιρετικά!
Και σε κάποια κρεοπωλεία της γειτονιάς έχει, εξαιρετικά.
Το θέμα είναι όμως ότι ο άνθρωπος επιθυμεί να τα φτιάχνει μόνος του. Έχει χρόνο και διάθεση.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
-
- 81 Απαντήσεις
- 2455 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
02 Σεπ 2023, 18:50
-
-
- 30 Απαντήσεις
- 597 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kappa
07 Ιούλ 2024, 09:41
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 218 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
26 Ιουν 2024, 18:18
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 596 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kappa
02 Μάιος 2024, 01:28
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.