Βοήθεια σε αρχάριο

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Δημοσιεύσεις: 4884
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
Phorum.gr user: Saliveros
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 07 Ιουν 2023, 16:43

klg έγραψε:
07 Ιουν 2023, 13:50
Saliveros έγραψε:
07 Ιουν 2023, 13:16
klg έγραψε:
07 Ιουν 2023, 13:13
Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)
:lol:
:smt017
Τι δεν κατάλαβες;
Έλα ντε.
Αυτό ρωτάω κι εγώ.
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

    Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Δημοσιεύσεις: 4884
    Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
    Phorum.gr user: Saliveros
    Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

    Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 07 Ιουν 2023, 16:45

    Isildur έγραψε:
    07 Ιουν 2023, 14:42
    Chilloutbuddy έγραψε:
    07 Ιουν 2023, 14:06
    Saliveros έγραψε:
    07 Ιουν 2023, 13:40
    ε, μα!
    Σημειωτέον, τον τελευταίο χρόνο σχεδόν πάντα μου πετυχαίνουν όλα
    (εκτός κεφτέδων) :a040:
    κεφτέδες μιζμί;
    Μιζμί και με ένα καρβέλι ψωμί δίπλα για τις βτιές. Μιαμ...
    Χρς ζμι, χρς ψμι.
    Ξρψμνς.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

      Άβαταρ μέλους
      klg
      Δημοσιεύσεις: 3415
      Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
      Phorum.gr user: klg

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 07 Ιουν 2023, 19:05

      Saliveros έγραψε:
      07 Ιουν 2023, 16:43
      klg έγραψε:
      07 Ιουν 2023, 13:50
      Saliveros έγραψε:
      07 Ιουν 2023, 13:16

      :smt017
      Τι δεν κατάλαβες;
      Έλα ντε.
      Αυτό ρωτάω κι εγώ.
      Γιατί εννοεί τα υγρά του του φαγητού που μαγειρεύεις, όχι την υγρασία της κατσαρόλας.
      Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

      Thank you Google Translate.

      Άβαταρ μέλους
      Saliveros
      Δημοσιεύσεις: 4884
      Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
      Phorum.gr user: Saliveros
      Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 20 Ιουν 2023, 11:25

        Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

        Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

        Τι δεν κάνω σωστά;
          Σας κάναμε ανθρώπους.
          Πάνος Σκουρλέτης

          Άβαταρ μέλους
          Ναύτης
          Δημοσιεύσεις: 15374
          Εγγραφή: 12 Φεβ 2021, 10:50

          Re: Βοήθεια σε αρχάριο

          Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 20 Ιουν 2023, 11:30

          Saliveros έγραψε:
          20 Ιουν 2023, 11:25
            Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

            Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

            Τι δεν κάνω σωστά;
            Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.

            Άβαταρ μέλους
            Saliveros
            Δημοσιεύσεις: 4884
            Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08
            Phorum.gr user: Saliveros
            Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

            Re: Βοήθεια σε αρχάριο

            Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 20 Ιουν 2023, 11:43

            Ναύτης έγραψε:
            20 Ιουν 2023, 11:30
            Saliveros έγραψε:
            20 Ιουν 2023, 11:25
              Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry
              Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
              Τι δεν κάνω σωστά;
              Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
              Βάζω.
              Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
                Σας κάναμε ανθρώπους.
                Πάνος Σκουρλέτης

                Άβαταρ μέλους
                taxalata xalasa
                Δημοσιεύσεις: 19125
                Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

                Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 20 Ιουν 2023, 11:51

                Saliveros έγραψε:
                20 Ιουν 2023, 11:43
                Ναύτης έγραψε:
                20 Ιουν 2023, 11:30
                Saliveros έγραψε:
                20 Ιουν 2023, 11:25
                  Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry
                  Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
                  Τι δεν κάνω σωστά;
                  Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
                  Βάζω.
                  Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;

                  άμα βάλεις λίγο γύψο σε σκόνη, θα πετύχουν σίγουρα.Μην βαλεις πολυ και γινουν σαν πετρες!
                  Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

                  Άβαταρ μέλους
                  aLiCat
                  Δημοσιεύσεις: 17847
                  Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00

                  Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                  Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 20 Ιουν 2023, 12:16

                  Saliveros έγραψε:
                  20 Ιουν 2023, 11:43
                  Ναύτης έγραψε:
                  20 Ιουν 2023, 11:30
                  Saliveros έγραψε:
                  20 Ιουν 2023, 11:25
                    Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry
                    Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
                    Τι δεν κάνω σωστά;
                    Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
                    Βάζω.
                    Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
                    Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

                    Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
                    Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
                    ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

                    Άβαταρ μέλους
                    kongrosian
                    Δημοσιεύσεις: 5234
                    Εγγραφή: 30 Μάιος 2020, 13:26

                    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                    Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 20 Ιουν 2023, 12:19

                    aLiCat έγραψε:
                    20 Ιουν 2023, 12:16
                    Saliveros έγραψε:
                    20 Ιουν 2023, 11:43
                    Ναύτης έγραψε:
                    20 Ιουν 2023, 11:30

                    Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
                    Βάζω.
                    Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
                    Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

                    Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
                    Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
                    μήπως δεν τα αλευρώνει; :p2:

                    Άβαταρ μέλους
                    enterprise-psi
                    Υπερσυντονιστής
                    Δημοσιεύσεις: 12891
                    Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 07:29
                    Phorum.gr user: enterprise-psi
                    Τοποθεσία: Sector 001
                    Επικοινωνία:

                    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                    Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 20 Ιουν 2023, 12:20

                    Saliveros έγραψε:
                    20 Ιουν 2023, 11:25
                      Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

                      Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

                      Τι δεν κάνω σωστά;
                      Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη :lol:
                      The business man whose master plan controls the world each day,
                      Is blind to indications of his species slow decay.

                      Άβαταρ μέλους
                      Isildur
                      Δημοσιεύσεις: 10244
                      Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
                      Phorum.gr user: Isildur

                      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 20 Ιουν 2023, 12:22

                      aLiCat έγραψε:
                      20 Ιουν 2023, 12:16
                      Saliveros έγραψε:
                      20 Ιουν 2023, 11:43
                      Ναύτης έγραψε:
                      20 Ιουν 2023, 11:30

                      Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
                      Βάζω.
                      Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
                      Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

                      Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
                      Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
                      Έλα ντε. Τι ντομάτα είναι αυτή; :o

                      Θείο, αυτό που σου λέει η alicat. Να καίει το λάδι καλά και να τα βάζεις με προσοχή (μην τα πετάς μέσα σαν να ρίχνεις χλέπα σε ζαίο). Και όχι γύρισμα πριν πάρουν χρώμα από κάτω και σφίξουν, αλλιώς θα σου διαλυθούν.
                      Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

                      Άβαταρ μέλους
                      Isildur
                      Δημοσιεύσεις: 10244
                      Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
                      Phorum.gr user: Isildur

                      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                      Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 20 Ιουν 2023, 12:23

                      enterprise-psi έγραψε:
                      20 Ιουν 2023, 12:20
                      Saliveros έγραψε:
                      20 Ιουν 2023, 11:25
                        Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

                        Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

                        Τι δεν κάνω σωστά;
                        Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη :lol:
                        :smt005::smt005:
                        Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

                        Άβαταρ μέλους
                        enterprise-psi
                        Υπερσυντονιστής
                        Δημοσιεύσεις: 12891
                        Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 07:29
                        Phorum.gr user: enterprise-psi
                        Τοποθεσία: Sector 001
                        Επικοινωνία:

                        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 20 Ιουν 2023, 12:25

                        Επίσης, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, γεμιστά με φέτα ή άνευ, έχει στον Ανδριόπουλο , έτοιμα για τηγάνι ή φωτιά , και είναι εξαιρετικά!
                        The business man whose master plan controls the world each day,
                        Is blind to indications of his species slow decay.

                        Άβαταρ μέλους
                        aLiCat
                        Δημοσιεύσεις: 17847
                        Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00

                        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 20 Ιουν 2023, 12:27

                        kongrosian έγραψε:
                        20 Ιουν 2023, 12:19
                        aLiCat έγραψε:
                        20 Ιουν 2023, 12:16
                        Saliveros έγραψε:
                        20 Ιουν 2023, 11:43


                        Βάζω.
                        Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
                        Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

                        Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
                        Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
                        μήπως δεν τα αλευρώνει; :p2:
                        Πήγα να το συμπληρώσω κι αυτό, αλλά νομίζω εννοείται, δεν ξέρω.... :102:

                        Ας προσθέσω οτι οι κεφτέδες, σε αντίθεση με τα μπιφτέκια, πλάθονται στρογγυλοί και όχι πατικωμένοι.
                        Έτερη διαφορά, ότι περιέχουν απαραιτήτως, σκόρδο.
                        ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

                        Άβαταρ μέλους
                        aLiCat
                        Δημοσιεύσεις: 17847
                        Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00

                        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                        Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 20 Ιουν 2023, 12:29

                        enterprise-psi έγραψε:
                        20 Ιουν 2023, 12:25
                        Επίσης, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, γεμιστά με φέτα ή άνευ, έχει στον Ανδριόπουλο , έτοιμα για τηγάνι ή φωτιά , και είναι εξαιρετικά!
                        Και σε κάποια κρεοπωλεία της γειτονιάς έχει, εξαιρετικά.

                        Το θέμα είναι όμως ότι ο άνθρωπος επιθυμεί να τα φτιάχνει μόνος του. Έχει χρόνο και διάθεση.
                        ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

                        Απάντηση


                        • Παραπλήσια Θέματα
                          Απαντήσεις
                          Προβολές
                          Τελευταία δημοσίευση

                        Επιστροφή στο “Μαγειρική”

                        Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών