Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 14:52
Πτολεμαίος έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 14:46
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑09 Σεπ 2023, 14:19
αυτό το βίντεο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση των κατηγορούμενων
το παιδί ήταν εκεί, τον ήξεραν, τον έβλεπαν, ξέραν ότι είναι επιβάτης και πάω στοίχημα όλο αυτό έγινε επειδή ο κάφρος στον καταπέλτη ήθελε να τον "εκδικηθεί", να "του δώσει ένα μάθημα" επειδή τόση ώρα στεκόταν εκτός καραβιού και αποφάσισε να εισέλθει στο καράβι την τελευταία στιγμή
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτοί οι 2 τύποι στην προβλήτα δεν έκαναν τίποτα;
Είναι πλέον φανερό (και) για μένα ότι ήταν πράξη "εκδικητική".
"Θα σου δείξω εγώ τσογλάνι που κάθεσαι και ψωλαρεις έξω από το καράβι"
Ταξικος ρατσιζμος διαδώστε!!!1!!
Δεν είναι;
Οχι.
Εξήγησα πολλάκις τους λόγους γιατί δεν είναι.
Ο τύπος απλά είναι από αυτούς που ενεργούν εκεί που τους παίρνει.
Και αυτό δεν είναι ταξικο.
Στην προκειμένη, λόγω του ότι ήταν και γνωστή φυσιογνωμία, ο υπαρχος είχε τσαντιστεί από την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του (όποιος έχει δουλέψει με πολυ κόσμο, γνωρίζει πως αυτό είναι φυσιολογικό,*) , έφτασε "στα όρια του" και ενήργησε όπως ενήργησε.
Τελείως λάθος και τελείως μαλακας.
Αλλά "ταξικο" έγκλημα δεν είναι με την καμία. Δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε κιόλας επειδή είσαστε κολλημένα όντα.
*υπάρχουν άτομα με νοητική υστέρηση που μπορούν να σε βγάλουν από τα ρούχα σου. Εμείς είχαμε στο εμπορικό έναν τύπο, γύρω στα 20, ο οποίος καθόταν μέσα μέχρι αργά όταν είχαν φύγει όλοι οι επισκέπτες και έπρεπε να τον ψάχνουμε δυόμιση την νύχτα για να κλείσουμε την πύλη. Κάθε βράδυ το ίδιο βιολί και του εξηγούσαμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί. Αν τραυματιζοταν αυτός ο τύπος για οποιοδήποτε λόγο, μόνος του, θα είμαστε μπλεγμένοι άσχημα και έπρεπε να τον νταντευουμε κάθε βράδυ. Ε, αυτό σε κουράζει.
Να μη σου πω τι λέγαμε για δαύτον και για την μάνα του (που ερχόταν και τον έπαιρνε στις 3 με μερσεντα).
Δεν είχε ακριβώς νοητική υστέρηση, ήταν εξαιρετικά αλλοπρόσαλλο παιδί. Αυτιστικό; Δεν ξέρω. Ευτυχώς εξαφανίστηκε και ηρεμήσαμε.