Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8674
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 11 Οκτ 2023, 06:45

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, Νικόλας Κοσματόπουλος "φωτίζει" για λογαριασμό των αναγνωστών άγνωστες ιστορικές πτυχές του παλαιστινιακού προβλήματος και αναδεικνύει τη διαχρονική υποκρισία της Δύσης.

"Οι Ισραηλινοί ζήτησαν από τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ χωρίς να τους δίνουν το δικαίωμα να ιδρύσουν το δικό τους κράτος. Την ίδια στιγμή, έλεγξαν την πολιτική του ηγεσία μέσα από χρηματοδοτήσεις και άνοιξαν το δρόμο για συνεχόμενους εποικισμούς μέσα από την καντονοποίηση της Δυτικής Όχθης. Τελικά δημιούργησαν μια βιομηχανία “ειρήνης”, μέσα από την οποία η Παλαιστινιακή Αρχή μετατραπήκε σε εργολάβο της ισραηλινής κατοχής. Δόθηκαν, για παράδειγμα, πολλά κονδύλια για τη δημιουργία της παλαιστινιακής αστυνομίας, η οποία κατα κόρον χρησιμοποιήθηκε κατά των Παλαιστινίων. Η Παλαιστινιακή Αρχή φυλάκισε-και έχει ακόμα στις φυλακές-Παλαιστίνιους αγωνιστές απαλλάσσοντας από τον κόπο και τα έξοδα την κατοχική δύναμη. Ένα γνωστό σενάριο σε αποικιοκρατικές καταστάσεις αλλού.
Άρα, κάπως έτσι αυξάνεται και η δημοφιλία της Χαμάς στον πληθυσμό…
Ακριβώς. Η Χαμάς προκύπτει ως ένα ανεξάρτητο αδιάφθορο κίνημα εναντίον της συνεργασίας της Παλαιστινιακής Αρχής με το Ισραήλ και κερδίζει τις εκλογές του 2006. Οι εκλογές όμως, αν και ήταν οι δημοκρατικότερες που είχαν γίνει ποτέ στον αραβικό κόσμο, δεν αναγνωρίζονται από την Δύση και η διάσπαση παίρνει χαρακτηριστικά ένοπλης ενδοπαλαιστινιακής διαμάχης. Η Δύση ανακηρύσσει τον νικητή των εκλογών τρομοκράτη κι ανέχεται το εμπάργκο της Γάζας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αποκόπτοντας την περιοχή από την Δυτική Όχθη και τον υπόλοιπο πλανήτη ουσιαστικά.
Στη Δυτική Όχθη ο Αμπάς εξελίσσεται ουσιαστικά σε μία μαριονέττα του Ισραήλ συνεχίζοντας το μοντέλο υποκατάστασης της κατοχής. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ – και τώρα μερικές χώρες στη Δύση- πολέμησαν με νύχια και με δόντια το μη βίαιο κίνημα του BDS – Μποϋκοτάζ, Κυρώσεις, Αποεπενδύσεις – φράζοντας έτσι τον δρόμο προς κάθε ειρηνική διαμαρτυρία. Αν θυμάστε, ελεύθεροι σκοπευτές σημάδευαν γόνατα και γυμνά στήθη στις ειρηνικές πορείες της Παρασκευής όλον τον προηγούμενο καιρό.
Για τα γεγονότα που εξελίσσονται τώρα στην περιοχή, μία εξήγηση έχει να κάνει με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο Νετανιάχου στην εσωτερική πολιτική σκηνή του Ισραήλ. Απειλείται και με φυλάκιση καθώς έχει εμπλακεί σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς. Άρα ωθεί την κατάσταση στα άκρα. Είναι επαρκής αυτή η εξήγηση;
Μερικώς μόνο. Η πολιτική του Νετανιάχου σίγουρα παίζει έναν κομβικό ρόλο, πρόκειται για έναν κυνικό πολιτικό ο οποίος καταφεύγει στον εθνικισμό, όπως συχνά κάνουν πολιτικοί για να αποπροσανατολίσουν. Είναι όμως μόνο μέρος του προβλήματος. Είναι βασικό ότι οι πληθυσμοί που αυτήν τη στιγμή ξεσηκώνονται, όχι μόνο στην Ιερουσαλήμ, αλλά και αλλού στο Ισραήλ, έχουν απομονωθεί πολιτικά κι έχουν εξωθηθεί στη φτώχεια. Ζουν στην καθημερινότητά τους το απαρτχάιντ μέσα από πολιτικές οι οποίες, για παράδειγμα, προβλέπουν υποχρηματοδότηση των αραβικών σχολείων του Ισραήλ. Γειτονιές Παλαιστινίων στις λεγόμενες mixed cities σπρώχνονται επίσης στη βία και στην ανομία και διαμορφώνονται έτσι συνθήκες αμερικανικών γκέτο, όπου κυριαρχεί η ενδοπαλαιστινιακή βία, Παλαιστινίων εναντίον Παλαιστινίων.
Στη δε Ιερουσαλήμ συνεχίζεται ο εποικισμός κανονικά. Απλώς αυτήν τη φορά ξεχείλισε το ποτήρι και γίνονται αυτά που γίνονται. Ο καταδικασμένος Πρωθυπουργός του Ισραήλ θέλησε να προσεταιριστεί τους ακροδεξιούς εθνικιστές. Μία επίθεση κατά των Παλαιστινίων φέρνει ψήφους και στήριξη από το εθνικιστικό στρατόπεδο. Ωστόσο, και ο υποτιθέμενος φιλελεύθερος ηγέτης, Μπένυ Γκαντς λέει ότι η Γάζα πρέπει να ισοπεδωθεί. Αυτή η ρητορική δηλαδή, της εθνοκάθαρσης, δεν αφορά μόνο τον Νετανιάχου. Τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε μεγάλο πολιτικό φάσμα στη χώρα.
Από την άλλη, παρατηρούμε για πρώτη φορά Παλαιστίνιους να ξεσηκώνονται με ένα κοινό πλαίσιο ιστορικής ανάλυσης το οποίο λέει: Είμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα, είμαστε θύματα ενός απαρτχάιντ, μιας συνεχιζόμενης Νάκμπα. Υπάρχει μία ποιοτική αλλαγή στο πώς αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως δεύτερης και τρίτης διαλογής πολίτες του κράτους. Οι Παλαιστίνιοι που ζουν εντός καταλαβαίνουν ότι πλέον δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν σε σχέση με τους εκτός των τειχών. Βλέπουν, αντίθετα, ότι όλοι είναι θύματα του θεσμικού ρατσισμού του ισραηλινού κράτους.

ολη η συνεντευξη...

Κοσματόπουλος: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29733
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 11 Οκτ 2023, 21:39

Συμβιβασμένη η Παλαιστινιακή Αρχή. Στηρίζουμε τους ισλαμιστές της Χαμάς για ασυμβίβαστο ταξικό αγώνα...


Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29733
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 11 Οκτ 2023, 21:42

panos291 έγραψε:
11 Οκτ 2023, 21:40
Αλλος ενας αχρηστερος καθηγητής του κωλου
Μιλάμε για μαρξιστή που κατηγορεί την Παλαιστινιακή Αρχή ως "ξεπουλημένη" και τον Αμπάς ως..."μαριονέττα" του Ισραήλ, προκειμένου να υποστηρίξει τους ισλαμιστές της Χαμάς...

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35307
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 11 Οκτ 2023, 21:49

Εγώ θα απαντήσω απευθείας στο ερώτημα με βίντεο από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ που το δημιούργησε.





Greece NO (κυβέρνησις Τσαλδάρη Λαικού Κόμματος καταγγελλόμενη και ως μοναρχοφασιστική).
Soviet Union YES (κυβέρνηση Ιωσήφ Στάλιν).

Βγάλτε το σκασμό για το 1947.

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14980
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 11 Οκτ 2023, 21:57

πατησιωτης έγραψε:
11 Οκτ 2023, 21:49
Εγώ θα απαντήσω απευθείας στο ερώτημα με βίντεο από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ που το δημιούργησε.





Greece NO (κυβέρνησις Τσαλδάρη Λαικού Κόμματος καταγγελλόμενη και ως μοναρχοφασιστική).
Soviet Union YES (κυβέρνηση Ιωσήφ Στάλιν).

Βγάλτε το σκασμό για το 1947.
:smt038
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8674
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 11 Οκτ 2023, 22:25

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, αλλά η ημιμάθεια και η άγνοια που περνιέται για προσόν, δίνουν τα ρέστα τους αυτές τις μέρες με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη.
Έτσι, μαθαίνουμε ότι εκεί ζουν επί χιλιάδες χρόνια δυο λαοί, που έχουν δικαίωμα στον ίδιο τόπο. Άλλοι γράφουν ότι κάποια στιγμή έμεινε μόνο ο ένας γιατί ο άλλος διώχτηκε. Χωρίς να πάψει να έχει δικαιώματα σ' αυτή την περιοχή. Και υπάρχουν και οι πιο "διαβασμένοι" που ξέρουν ότι ο ένας λαός πήγε εκεί με την αραβική κατάκτηση. Κάπου έξι αιώνες μετά την εκδίωξη του πρώτου λαού. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι από το 70 μ.Χ. μέχρι το 630, η Παλαιστίνη ήταν ακατοίκητη!
Μιλάμε για χυδαία διαστρέβλωση της ιστορίας, που επιστρατεύεται για να δικαιολογηθούν αθλιότητες και εγκλήματα. Με την ανάδειξη του Ισραήλ ως του νόμιμου κληρονόμου της περιοχής της Παλαιστίνης.
Παρά το ότι στη περιοχή ανέκαθεν συμβίωναν Εβραίοι και Παλαιστίνιοι (Χαναναίοι, Φιλισταίοι κ.λπ.), με τους δεύτερους να μένουν οι μόνοι κάτοικοι, μετά την εκδίωξη των πρώτων από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ.
Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι απόγονοι Αράβων κατακτητών. Απόγονοι των εξαραβισμένων και εξισλαμισμένων ντόπιων πληθυσμών είναι. Όπως και οι Σύριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Ιρακινοί, οι Λίβυοι, οι Αλγερινοί κ.λπ.
Δεν έφυγαν τίποτα εκατομμύρια Αράβων, ανύπαρκτα στην αραιοκατοικημένη Αραβία, για να καλύψουν πληθυσμιακά την τεράστια περιοχή που αποτέλεσε έκτοτε τον αραβικό κόσμο.
Αυτοί οι ντόπιοι, οι Παλαιστίνιοι δηλαδή, αντιμετώπισαν τους Σταυροφόρους κατακτητές κι έζησαν αργότερα επί αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία. Μέχρι τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το 1918, οπότε η χώρα τους περιήλθε υπό βρετανική "προστασία".
Οι Εβραίοι, με μηδαμινή παρουσία όλους αυτούς τους αιώνες, δηλαδή κοντά δυο χιλιάδες χρόνια, άρχισαν να αναφέρονται στην άμεση εγκατάστασή τους στην Παλαιστίνη και στην ίδρυση εβραϊκού κράτους, από τα τέλη του 19ου αιώνα, με την εμφάνιση του κινήματος του σιωνισμού.
Υποστηριζόμενοι από τους Βρετανούς κατακτητές, έφτασαν με τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το μισό εκατομμύριο, έναντι περίπου 50.000 που ήταν το 1900. Αντιστοίχως, οι Παλαιστίνιοι ήταν 500.000 και έφτασαν μετά τον πόλεμο το ένα εκατομμύριο.
Ένοχη η Δύση και συγκινημένη ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα με το Ολοκαύτωμα, συγκατατέθηκε στην ίδρυση εβραϊκού κράτους στα εδάφη όπου επί μισό αιώνα πραγματοποιούνταν εβραϊκός εποικισμός. Και έτσι, αντί να υποχρεωθεί η Γερμανία να δώσει μέρος του εδάφους της για τη δημιουργία κράτους από τα θύματα του ναζισμού, αποσπάστηκαν εδάφη σε μια χώρα όπου ζούσε επί χιλιάδες χρόνια ένας λαός που δεν είχε καμιά ευθύνη για το Ολοκαύτωμα.
Στη βάση του αδιανόητου επιχειρήματος ότι οι Εβραίοι είχαν ιστορικά δικαιώματα σ' αυτή τη γη, όπου πριν δυο χιλιάδες χρόνια ζούσαν οι πρόγονοί τους! Αποσπώντας την από τον λαό που ζούσε εκεί αυτές τις χιλιετίες.
Η εξέλιξη είναι γνωστή. Η αντίσταση των γηγενών Παλαιστινίων στην ισραηλινή κατοχή οδήγησε σε απανωτές ήττες, καθώς το Ισραήλ είχε ισχυρούς προστάτες, λειτουργώντας ως προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Με παράλληλη εκτόπισή τους από τη γη τους και τη μετατροπή της τεράστιας πλειονότητας σε πρόσφυγες. Και τον όλο και ασφυκτικότερο περιορισμό των εδαφών όπου έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν.
Έτσι φτάσαμε και στην πλήρη ανατροπή του πληθυσμιακού συσχετισμού. Με το 10% των Εβραίων το 1900 να έχει εκτοξευτεί έναν αιώνα μετά στο 70%. Και το Ισραήλ να ελέγχει το 85-90% των εδαφών της Παλαιστίνης. Επεκτείνοντας σταθερά τον έλεγχό του με τη δημιουργία νέων οικισμών σε περιοχές απ' όπου συνεχίζουν να εκδιώκονται οι κάτοικοί τους.
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, εντελώς συνοπτικά. Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, ουδείς μετά Χριστόν προφήτης. Ως προς το τι θα θέλαμε να γίνει, είναι αυτονόητο ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να απομονώσει το ρατσιστικό κράτος-τρομοκράτη και να απαιτήσει την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Με την αποχώρηση των Εβραίων απ' όλα τα εδάφη όπου εγκαταστάθηκαν μετά τον πόλεμο του 1967.
Όσο αυτό δεν γίνεται, ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα στην αντίσταση με κάθε μέσο. Και με τον ένοπλο αγώνα.



https://www.facebook.com/permalink.php? ... 1355495997
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35307
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 12 Οκτ 2023, 00:45

Frappezitis έγραψε:
11 Οκτ 2023, 22:25
συγκινημένη ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα με το Ολοκαύτωμα, συγκατατέθηκε στην ίδρυση εβραϊκού κράτους στα εδάφη όπου επί μισό αιώνα πραγματοποιούνταν εβραϊκός εποικισμός. Και έτσι, αντί να υποχρεωθεί η Γερμανία να δώσει μέρος του εδάφους της για τη δημιουργία κράτους από τα θύματα του ναζισμού, αποσπάστηκαν εδάφη σε μια χώρα όπου ζούσε επί χιλιάδες χρόνια ένας λαός που δεν είχε καμιά ευθύνη για το Ολοκαύτωμα.

Από την πολλή συγκίνηση ο Στάλιν ψήφισε τη δημιουργία του Ισραήλ και μάλιστα έστειλε και όπλα να πολεμήσει τους Άραβες και να διώξει τους Παλαιστίνιους.Είναι γνωστό ότι ήταν πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. :102:
Εσύ δεν είσαι που σου άρεσε και το έργο "Οππενχάιμερ" και το έγραψες στην ενότητα για τον κινηματογράφο;
τι έδειχνε το έργο;ήσαν οι ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Οππενχάιμερ στην Αμερική για τη διαρροή πυρηνικών μυστικών στη Σοβιετική Ένωση για να κατασκευάσουν ατομική βόμβα και αυτοί.
Οι μισοί επιστήμονες που δούλευαν στο σχέδιο ήσαν Εβραίοι και πολλοί από αυτούς κομμουνιστές που μετέδιδαν τις πληροφορίες.Το ζεύγος Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ που πίαστηκε στα πράσα καταδικάσθηκε σε θάνατο και πήγε στην ηλεκτρική καρέκλα.Μέχρι και ο Αινστάιν ήταν ύποπτος από το FBI που βέβαια και αυτός ήταν Εβραίος.Είχε λοιπόν πολύ σημαντικούς λόγους ο Στάλιν για να υποστηρίζει το Ισραήλ πέρα βέβαια από την πασίγνωστη ευαισθησία του. :smt005: Όταν έβαλε στο χέρι όσα ήθελε και έφτιαξε τις βόμβες που ήθελε ξαφνικά θυμήθηκε τον ιμπεριαλισμό που εκμεταλλεύεται τους Άραβες.
Όσον αφορά το σενάριο της δημιουργίας του Ισραήλ σε γερμανικό έδαφος,στο χέρι του ήταν και αυτό.
Η Πολωνία μετατοπίσθηκε προς δυσμάς καταλαμβάνοντας γερμανικά εδάφη δεκαπλάσια από την έκταση του Ισραήλ για να αποζημιωθεί από αυτά που έχασε υπέρ της ΕΣΣΔ.Γιατί δεν έδινε κάποια από αυτά;
Αλλά δεν χρειαζόταν καν.Η Ανατολική Πρωσσία δεν δόθηκε καν στην Πολωνία.Ήταν τόσο μεγάλη η μετατόπιση της τελευταίας που πήγε κατευθείαν στη Ρωσία.Το παλαιό Κένιξμπεργκ έγινε Καλίνινγκραντ.Ούτε ένας Γερμανός δεν έμεινε και εποικίσθηκε με Ρώσους.Γιατί δεν έβαζε εκεί τους Εβραίους εάν αυτή ήταν η λύση για να μη ξεσπιτωθούν οι Παλαιστίνιοι;
Τι θα πει "να υποχρεωθεί η Γερμανία";υπήρχε Γερμανία μετά το 1945;αφού είχε παραδοθεί άνευ όρων και οι νικητές έκοβαν και έραβαν κατά το δοκούν.Όπως έφαγαν όλα τα ανατολικά εδάφη της Γερμανίας και τα έδωσαν σε Πολωνία και Ρωσία μπορούσαν και εκεί να φτιάξουν ένα εβραικό κράτος.Δεν θα μίλαγε κανείς.
Δεν το ήθελαν,δεν έκαναν κάποια χάρη.

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29733
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 12 Οκτ 2023, 01:04

Frappezitis έγραψε:
11 Οκτ 2023, 22:25
αποσπάστηκαν εδάφη σε μια χώρα όπου ζούσε επί χιλιάδες χρόνια ένας λαός που δεν είχε καμιά ευθύνη για το Ολοκαύτωμα.
Υπήρχαν Παλαιστίνιοι στον Β ΠΠ που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Τα ηγετικά στελέχη των παλαιστινιακών οργανώσεων που πολέμησαν στον πόλεμο του '48, ήταν βετεράνοι του ναζιστικού στρατού.


Άβαταρ μέλους
Prince Imrahil
Δημοσιεύσεις: 487
Εγγραφή: 22 Μάιος 2023, 14:28

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prince Imrahil » 12 Οκτ 2023, 01:34

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας ρε πούστη.. Ποιους κάνουν καθηγητές ρε;

Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8674
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 12 Οκτ 2023, 07:10

ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ (3 ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ) ΣΑΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ, ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ.
Τότε με αρχηγό τον γιο του κατσικοκλέφτη Μωϋσή, τον μαχαιροβγάλτη Ιησού του Ναυί, οι ένοπλες συμμορίες των Εβραίων γιδοβοσκών, που μας πλασάρονται σαν ο "εκλεκτός λαός του Θεού", δεν άφηναν λίθο επί λίθου από όπου πέρναγαν, ξεθεμελιώνοντας πόλεις, σκοτώνοντας όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και τα ζώα και κατακλέβοντας όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο αρχιδολοφόνος Ιησούς του Ναυί, έπειθε τα εξαθλιωμένα μπουλούκια Ιουδαίων που τον ακολουθούσαν στη διάπραξη των μεγαλύτερων φρικαλεοτήτων, λέγοντάς τους ότι αυτές ήταν οι εντολές που έπαιρνε ο ίδιος από το Θεό Γιαχβέ και συνεπώς ώφειλαν να τις εκτελέσουν ασυζητητί. Με αυτόν τον κτηνώδη τρόπο έπρεπε να κατακτήσουν την " Γη της Επαγγελίας" που τους υποσχόταν ο Θεός και να κατοικήσουν μόνοι τους επάνω της, εξαλείφοντας κάθε ίχνος προηγούμενης ζωής. Και το εξοργιστικό είναι πως αυτή την απάνθρωπη, βίαιη ιστορία εγκλημάτων τους την πέρασαν μετέπειτα σε μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας σαν θρησκεία (Ιουδαϊσμός -Χριστιανισμός) μέσω της Παλαιάς Διαθήκης όπως την βάφτισαν, χωρίς να προκαλούν απέχθεια, αλλά αντίθετα συμπάθεια αφού όλα όσα έγιναν, ήταν "θέλημα Θεού".
Ε, λοιπόν αυτή η νοοτροπία του Μωϋσή και του Ιησού του Ναυί για τον "περιούσιο λαό" που πρέπει να έχει περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους, αφού είναι κατώτεροι , κυριαρχεί μέχρι σήμερα στην εβραϊκή ελίτ και είναι η βασική αιτία της σύγκρουσης με τους απογόνους των Φιλισταίων, τους Παλαιστίνιους.
Τώρα βέβαια, αν η Παλαιστίνη και το σημερινό Ισραήλ δεν ήταν στη γεωγραφική θέση που είναι (Αν. Μεσόγειος, Σουέζ, πετρελαιοπαραγωγές χώρες Μ. Ανατολής ) πιθανόν να μην ασχολιόταν κανείς μαζί τους. Αλλά η εξαιρετική στρατηγική τους θέση έχει κάνει το Ισραήλ τον σημαντικότερο εταίρο - σύμμαχο των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα, που παραβλέπει κάθε "ατασθαλία" του σιωνιστικού μορφώματος κατά των Παλαιστινίων και των γειτονικών κρατών, προκειμένου να μην διαταράξει την συμμαχία και στενοχωρήσει τον πολύτιμο χωροφύλακα της περιοχής.
Από το 1948, που με απόφαση του ΟΗΕ, εγκαταστάθηκαν οι Εβραίοι της διασποράς στα εδάφη της Παλαιστίνης, δημιουργώντας το κράτος του Ισραήλ, ξεκίνησαν και οι προστριβές με τους ιθαγενείς Παλαιστίνιους που αποτελούσαν το 90% του τοπικού πληθυσμού. Συστηματικά οι ισραηλινοί μεθόδευσαν συνθήκες και διαδικασίες αφόρητης διαβίωσης για τους ντόπιους εξαναγκάζοντάς τους σε σταδιακή εγκατάληψη της πατρίδας τους με ταυτόχρονη κατάληψη των περιοχών που εγκατέλειπαν από τους ισραηλινούς εποίκους. Τους καταδίωκαν, τους συνελάμβαναν, τους φυλάκιζαν για δεκαετίες χωρίς δίκη, τους βασάνιζαν, τους δολοφονούσαν κι όλα αυτά ατιμώρητα. Έτσι φτάσανε στο σημείο από τα 22.000 χμ2 των παλαιστινιακών εδαφών, σήμερα να έχουν στριμωχθεί σε μια λωρίδα γης (Γάζα) με έκταση 360 χμ2 2,3 εκατομ. άνθρωποι και σε μια λίγο μεγαλύτρη στη Δυτική όχθη του Ιορδάνη, περίπου άλλα τόσα. Με νερό, ρεύμα, φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα προεχόμενα όλα από το Ισραήλ, που τους τα παρέχει με το σταγονόμετρο και τους τα διακόπτει όποτε θέλει, όπως τώρα, ώστε να τους κρατά μόνιμα ομήρους.
Η ΦΑΤΑΧ (Ειρήνη) ήταν η πρώτη οργάνωση που συγκροτήθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη με σκοπό την απελευθέρωση της Παλαιστίνης με ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με το εβραϊκό κράτος και αποδοχή του δικαιώματος ύπαρξής του. Όμως παρά τις τεράστιες προσπάθειες και της ηγεσίας της Οργάνωσης και των φιλικών κρατών και παρά τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με το Ισραήλ με διεθνείς εγγυήσεις, όχι μόνο δεν υπήρξε αποτέλεσμα, αλλά η κατάσταση χειροτέρευε διαρκώς σε βάρος των Παλαιστινίων. Έτσι το 1987 ιδρύθηκε και μια άλλη οργάνωση, η ΧΑΜΑΣ (Φωτιά) με θρησκευτικό (Σουνιτικό) χαρακτήρα από μέλη της αντιδραστικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Διακηρυγμένος στόχος της, αντίθετα με την ΦΑΤΑΧ, η καταστροφή του Ισραήλ. Η ΧΑΜΑΣ κυβερνά τη Γάζα από το 2007, ενώ η ΦΑΤΑΧ περιορίστηκε στην Δυτική όχθη και συνεπώς οι λιγοι σχετικά Παλαιστίνιοι που έχουν απομείνει είναι δυστυχώς διχασμένοι μεταξύ των δύο οργανώσεων. Σε όλο τον αραβικό κόσμο, όλες οι προοδευτικές οργανώσεις και κόμματα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και της ύπαρξης της ΕΣΣΔ, σταδιακά εξαλείφτηκαν και οι ηγέτες τους εξοντώθηκαν από ισλαμιστικά κινήματα και οργανώσεις που ουσιαστικά οργανώθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τη ΣΙΑ. Αυτό εξυπηρετούσε τους στόχους της ΣΙΑ που ήθελε να αποτρέψει κάθε προσπάθεια επικράτησης φιλοσοβιετικού καθεστώτος στη Μ. Ανατολή και ευρύτερα. Στη συνέχεια όμως, και μετά τις επεμβάσεις των ΗΠΑ σε Ιρακ, Αφγανιστάν και Λιβύη, τα κινήματα αυτά αυτονομήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και στράφηκαν κατά των πρώην αφεντικών τους. Ένα τέτοιο κίνημα είναι και η ΧΑΜΑΣ, που ενδιαφέρεται μεν να απελευθερώσει την Παλαιστίνη από το σιωνιστικό ζυγό αλλά να την μετατρέψει όμως σε ισλαμικό κράτος. Δυστυχώς μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, τα απελευθερωτικά κινήματα έπεσαν στα χέρια των μουλάδων ή των εθνικιστών, που ενώ από τη μια μάχονται τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό προσφέροντας θετικές υπηρεσίες στην ανθρωπότητα, από την άλλη επιβάλουν τους Μεσαιωνικούς νόμους της Σαρία στις χώρες τους, με θύματα κυρίως τις γυναίκες.
Η άνευ προηγουμένου σε οργάνωση και αποτελεσματικότητα επίθεση της ΧΑΜΑΣ μέσα στο έδαφος του Ισραήλ συγκλόνισε και τάραξε όχι μόνο την ακροδεξιά, φασιστικού χαρακτήρα, κυβέρνηση Νετανιάχου, αλλά και τους δυτικούς προστάτες της, κυρίως την ίδιου τύπου κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον, που έσπευσε να στείλει τεράστιες δυνάμεις (αεροπλανοφόρο) στην περιοχή, φοβούμενη για την ασφάλεια του τοποτηρητή της από πιθανή γενίκευση της σύγκρουσης με συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, όπως του Ιράν. Οι ΗΠΑ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να πετύχουν συμμαχία κάποιων αραβικών χωρών- όπως της Σαουδικής Αραβίας - με το Ισραήλ, (Συμφωνία του Αβραάμ), προκειμένου να εξουδετερώσουν την προσέγγισή τους με το Ιράν και την Κίνα που είχε καταφέρει το Πεκίνο. Η άμεσα εξαρτώμενη από το Ιράν ΧΑΜΑΣ, έδρασε ακαριαία και απέτρεψε το ενδεχόμενο προσέγγισης Ισραήλ -Σ. Αραβίας και εκ νέου απομόνωσης του Ιράν. Τα συμφέροντα και οι ενδεχόμενες γεωπολιτικές αναδιατάξεις που παίζονται τώρα εκεί, είναι πολύ πιο σοβαρές από την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, γι αυτό και κουβαλήθηκε ολόκληρος ο Αμερικανικός στόλος στην περιοχή, ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης ήττας των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία. Η πρωτοφανής αγριότητα των μαχών και της συμπεριφοράς των δύο αντιμαχομένων στη γη της Παλαιστίνης, προϊδεάζει για πολύ αιματηρή και καταστροφική συνέχεια της σύγκρουσης, που ξεπερνάει κάθε προηγούμενη. Οι Αμερικανοί έχουν θορυβηθεί. Οι ηγετίσκοι της Δύσης τάχουν χαμένα. Απόλυτα γελοίοι ως προς τις δηλώσεις και τις πράξεις τους, με πληρη άγνοια των κινδύνων που σωρεύουν για τους λαούς τους και την ανθρωπότητα . Φοβούνται μήπως ο βασικός πυλώνας τους στην Μ. Ανατολή και ευρύτερα, υποστεί αναπάντεχη ζημιά με οφελημένο μόνο τον Ρωσοκινεζικό άξονα, γι αυτό και είναι αποφασισνένοι να ρισκάρουν γενικότερη σύγκρουση, στοχεύοντας κυρίως το Ιράν.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Στρακαστρουκας
Δημοσιεύσεις: 11541
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 17:48
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 12 Οκτ 2023, 12:46

Golden Age έγραψε:
12 Οκτ 2023, 01:04
Frappezitis έγραψε:
11 Οκτ 2023, 22:25
αποσπάστηκαν εδάφη σε μια χώρα όπου ζούσε επί χιλιάδες χρόνια ένας λαός που δεν είχε καμιά ευθύνη για το Ολοκαύτωμα.
Υπήρχαν Παλαιστίνιοι στον Β ΠΠ που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Τα ηγετικά στελέχη των παλαιστινιακών οργανώσεων που πολέμησαν στον πόλεμο του '48, ήταν βετεράνοι του ναζιστικού στρατού.
Αποφασισε. Συμμαζοι με τους Ναζι η με τα κομμουνια ειναι οι Ισλαμιστες?
"Δεν ειμαι ΝΔλης αλλα..."

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29733
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 12 Οκτ 2023, 12:48

Στρακαστρουκας έγραψε:
12 Οκτ 2023, 12:46
Golden Age έγραψε:
12 Οκτ 2023, 01:04
Frappezitis έγραψε:
11 Οκτ 2023, 22:25
αποσπάστηκαν εδάφη σε μια χώρα όπου ζούσε επί χιλιάδες χρόνια ένας λαός που δεν είχε καμιά ευθύνη για το Ολοκαύτωμα.
Υπήρχαν Παλαιστίνιοι στον Β ΠΠ που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Τα ηγετικά στελέχη των παλαιστινιακών οργανώσεων που πολέμησαν στον πόλεμο του '48, ήταν βετεράνοι του ναζιστικού στρατού.
Αποφασισε. Συμμαζοι με τους Ναζι η με τα κομμουνια ειναι οι Ισλαμιστες?
Μιλώ για την εποχή του Β ΠΠ παραπάνω. Εσύ συγχέεις την εποχή του Β' ΠΠ με τη σημερινή δήθεν για να με βγάλεις σε αντιφάσεις. Και ναι, τα κουμμούνια σήμερα στηρίζουν ισλαμιστές, πολιτικούς απογόνους των συνεργατών των ναζί.

Στρακαστρουκας
Δημοσιεύσεις: 11541
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 17:48
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Re: Πώς δημιουργήθηκε το Ισραήλ και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή μετατράπηκε σε εργολάβο της κατοχής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 12 Οκτ 2023, 12:51

Golden Age έγραψε:
12 Οκτ 2023, 12:48
Στρακαστρουκας έγραψε:
12 Οκτ 2023, 12:46
Golden Age έγραψε:
12 Οκτ 2023, 01:04


Υπήρχαν Παλαιστίνιοι στον Β ΠΠ που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Τα ηγετικά στελέχη των παλαιστινιακών οργανώσεων που πολέμησαν στον πόλεμο του '48, ήταν βετεράνοι του ναζιστικού στρατού.
Αποφασισε. Συμμαζοι με τους Ναζι η με τα κομμουνια ειναι οι Ισλαμιστες?
Μιλώ για την εποχή του Β ΠΠ παραπάνω. Εσύ συγχέεις την εποχή του Β' ΠΠ με τη σημερινή δήθεν για να με βγάλεις σε αντιφάσεις. Και ναι, τα κουμμούνια σήμερα στηρίζουν ισλαμιστές, πολιτικούς απογόνους των συνεργατών των ναζί.
Τα κομμουνια υποστηριζουν αποφασεις του ΟΗΕ. Εσυ υποστηριζεις οτι προσεγγιζει την ιδεολογια του, αν και ντρεπεσαι να το πεις
"Δεν ειμαι ΝΔλης αλλα..."

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών