Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Η διαφαινόμενη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ αν εφαρμοστεί θα είναι για τα ελληνικά συμφέροντα:

1. Σπουδαία νίκη.
22
15%
2. Νίκη, στα σημεία.
3
2%
3. Δίκαιη συμφωνία.
15
10%
4. Ήττα, στα σημεία.
16
11%
5. Συντριβή.
87
61%
 
Σύνολο ψήφων: 143

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14100
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 05 Νοέμ 2018, 11:30

Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Άλλο πράγμα είναι να πας το 1890 στην Αμερική, άλλο να πας το 1750. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπολίμπαρ κι ο Ουασινγκτ'ν έγιναν μπενεθ... κολομπι.... περουα.... ο,τι ήταν ο πρώτος κι ο άλλος γκρίνγκο κυρίως για ένα λόγο. Οι κάτοικοι της μετροπολης δεν τους θεωρούσαν Ισπανό/Άγγλο, αλλά δεύτερη κατηγορία πολίτες. Δυστυχώς δε μπορώ να συμφωνήσω ότι ο Τζορτζ φορούσε το κόκκινο παλτό (ή όπως είναι στα ελληνικά red coat, γιατί τους λέμε червени мундири) με αηδία. Μια χαρά το φορούσε. Μέχρι τη στιγμή την οποία κατάλαβε ότι δεν είναι πραγματικός άγγλος (κατά την άποψη των άλλων).
Μα έτσι δημιουργούνται τα νέα έθνη, πώς αλλιώς;
Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Δεν ήταν τουρκος, αλλά αν είναι προδότης είναι θέμα της point of view. Δεν αμφιβάλω ότι κάποιο φίλοι μας θα πουν ότι ήταν αχάριστος αντάρτης, επειδή αυτό έχουμε ακούσει για τους Βούλγαρους μάρτυρες.
Σωστό κι'αυτό. Γι'αυτό και σούβλισαν τον Αθανάσιο Διάκο. Γιά ανταρσία. Ομως από την πλευρά του Κολοκοτρώνη δεν υπήρχε καμμία αμφιβολία: δεν ήταν ούτε προδότης ούτε αντάρτης. Ηταν στρατηγός των Ελληνικών δυνάμεων. Φυσικά, αν η Επανάσταση αποτύγχανε και όλοι οι Ελληνες εκτουρκιζόταν, σήμερα δεν θα ήταν παρά ένας αχάριστος αντάρτης. Δεδομένης όμως τής ιστορικής εξέλιξης, σήμερα ούτε οι Τούρκοι ιστορικοί δεν υποστηρίζουν ότι η Ελληνική επανάσταση ήταν απλώς ανταρσία και όχι απελευθερωτικός αγώνας. Κατά την ίδια λογική και ο Τσέντο ήταν παρτιζάνος απελευθερωτής από τους Βουλγάρους.
Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Βέβαια οι Αυστριακοί ζητήσουν την ένωση μετά την καταστροφή του 1918. Αν είχαν νικήσει ίσως δεν θα το κάνανε. Και ναι, πολέμησαν με την Πρωσία για αυτό ποιος θα ενώσει τα γερμανικά κράτη. Αν είχαν νικήσει και τα περισσότερα κράτη είχαν ενωθεί με την Αυστρία σήμερα θα λέγαμε ότι η μικρή Πρωσία δεν είναι γερμανικό κράτος; Κάτι άλλο, αν είχαν ενωθεί το 1918 σήμερα θα υπήρχε καθόλου αυστριακό έθνος; Νομίζω ότι θα ήταν κάτι σαν τη Βαυαρία. Αυτοί έχω ακούσει να λένε ότι "Δεν είμαστε ακριβώς Γερμανοί" ακόμα και "Εδώ είναι η Μπαβαρία, όχι η Γερμανία", αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλουν να φύγουν από την FRG. Σε αντίθεση με μερικούς προδότες στα βόρεια μέρη της Ισπανίας.
Αν στον πόλεμο του 1866 είχαν νικήσει οι Αυστριακοί, σήμερα η πρωτεύουσα τής Γερμανίας θα ήταν η Βιέννη. Πιθανώς να υπήρχε ανεξάρτητη Πρωσία, η οποία θα ήταν παλιότερα στο σύμφωνο τής Βαρσοβίας. Ομοίως, αν στους Βαλκανικούς Πολέμους οι Βούλγαροι αντί να προσπαθήσουν να καταλάβουν Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη που δεν είχαν δικό τους πληθυσμό, πήγαιναν να καταλάβουν την Βόρεια Μακεδονία, σήμερα δεν θα υπήρχαν "Μακεδόνες" αλλά Βούλγαροι. Αλλά, αν δεν υπήρχε ο Паисий Хилендарски ίσως να μην υπήρχαν κάν Βούλγαροι, αλλά Ελληνες. Ετσι γράφεται η ιστορία και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Εξετάζουμε απλώς αυτό που ισχύει σήμερα.
Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Δεν συζητάμε αν ήταν προδότης ή όχι ο Ченто. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο αν και κάποιοι εδώ δεν το βλέπουν. Συζητάμε αν ήταν Βούλγαρος ή όχι. Κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε
Από την στιγμή που δεν ήταν Βούλγαρος, δεν ήταν και προδότης. Προδότης θα γινόταν αν δεχόταν την προτροπή των Βουλγάρων να γίνει δοσίλογος.
Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Μεταξύ άλλων ο τζεντάι είναι από αυτούς με τους οποίους μπορώ να συμφωνήσω, αν και αυτός σαν τους περισσότερους εδώ έχει προβλήματα με τον ρατσισμό.
:smt005::smt005::smt005: Δεν έχω τίποτα άλλο να πώ, θα είπες όλα. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.
Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Ναι, ο Κοτε μπορεί να έχει φωνάξει αυτό που ούτε ένας Έλληνας δε μπορεί να πει σωστά (καλά που ήταν χρυσόφωνος... βουλγαρόφωνος ήθελα να πω Έλληνας), αλλά μπορεί να έχει πει και κάτι άλλο σαν: "Μίλοστ!". Απλή λέξη που οι Έλληνες μπορούν να πουν. Ποτέ δεν θα ξέρουμε προφανώς.
Ναι, αλλά δεν το είπε (милост = έλεος). Προτίμησε να πεί Да живее Грција!
Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Όσον αφορά τα trade marks νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσετε. Ακόμα λίγο και θα μας πείτε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά:
Αυτό με τον Ορφέα είναι Βουλγάρικης ιδεολογίας. Στην μυθολογία ο Ορφέας ήταν Θραξ. Οι Βούλγαροι θεωρούν τους Θράκες προγόνους τους, άρα και τον Ορφέα. Δεν με ενοχλεί αυτό. Καλό είναι ένας λαός να συνδέεται με την ιστορία των εδαφών του. Μάλιστα, αφού οι Θράκες δεν ήταν Ελληνες, δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιδικίας. Και στην Ελλάδα θεωρούνται πρόγονοι οι Μινωϊτες, αν και δεν μιλούσαν Ελληνικά.
Northerner έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:53
Α, ναι ένα τελευταίο - οι ηθοποιοί/ηθοποιες Άνα Παπαντόπουλου κι Ιρίνι Ζhαμπόνας (zh=γαλλικό j) που γεννήθηκαν στη Σόφια τι είναι;
Ελληνίδες. Δεν είπα εγώ ότι ο καθένας έχει την εθνικότητα του τόπου που γεννήθηκε. Εσύ το είπες γιά να διαφοροποιήσεις τον William Wallace από τους άλλους που σου έφερα παράδειγμα. Αν αυτές λοιπόν αυτοπροσδιορίζονται σαν Ελληνίδες, Ελληνίδες είναι. Αν δεν αυτοπροσδιορίζονται έτσι (δεν τις ξέρω και δεν ξέρω τι θεωρούν τον εαυτό τους) τότε δεν είναι.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Δημοσιεύσεις: 1929
Εγγραφή: 20 Αύγ 2018, 23:20
Phorum.gr user: oldjedi

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi » 05 Νοέμ 2018, 12:58

:)

Αλλο πραγμα ο ατομικος αυτοπροσδιορισμος και αλλο πραγμα ο αυτοπροσδιορισμος ενος πληθους ο οποιος δεν ισχυει ...
Το να λεει καποιος Σλαβος οτι ειναι Μακεδονας , παρ'ολο που δεν γεννηθηκε στην Μακεδονια , αλλα σε εδαφη που δεν ειχαν ΠΟΤΕ την ονομασια Μακεδονια μεχρι το 1870 , δεν τρεχει τιποτα ... Δεν πα να λεει ...
Το να το λενε ομως αυτο ενα πληθος Σλαβοι Βουλγαρικης καταγωγης , δημιουργει προβλημα ...ιστορικο ,γεωγραφικο , πολιτισμικο αλλα και πολιτικο ...
Πολυ γρηγορα , η Ελλαδα θα αντιληφθει το ολισθημα της αριστερας ...

:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Νοέμ 2018, 20:06

Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2018
Ρωσία και Κίνα «μπλοκάρουν» την Συμφωνία των Πρεσπών: Συγκαλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας και ζητούν την ακύρωσή της!

Εικόνα

Την προσεχή εβδομάδα Ρωσία και Κίνα (δύο από τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη με δικαίωμα βέτο) προχωρούν στην πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία θα ζητήσουν την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση την οποία παραχωρούνται τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Σε παρόμοια κίνηση θα προβεί και η… Τουρκία. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει λόγω του ότι θέλουν να προστατέψουν την ελληνική Ιστορία και την ελληνική εδαφική ακεραιότητα αλλά για καθαρά δικά τους συμφέροντα.

Η Ρωσία δεν θέλει την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ενώ η Κίνα έχει καταλάβει ότι το μόνο που μπορεί να την σώσει από μια μελλοντική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ είναι μια στέρεα συμμαχία με την Μόσχα.

Άλλωστε η Κίνα λόγω… Πειραιά έχει καίρια συμφέροντα στην περιοχή και γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να έχουν την παντοδυναμία διότι είναι ζήτημα χρόνου να επιχειρήσουν να εκδιώξουν την κινεζική παρουσία από την Ελλάδα μόλις εξαλείψουν την ρωσική επιρροή από τα Βαλκάνια.

Έστω και έτσι όμως παρουσιάζεται ένα σοβαρό κώλυμα κατά της κατάπτυστης συμφωνίας και μια ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να μην πραγματοποιηθεί έστω και από… γκέλα.

Διπλωμάτες του ΟΗΕ ανέφεραν ότι η Ρωσία δεν θα υπεισέλθει στις διαδικασίες ολοκλήρωσης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά, όπως είπανε πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η FYROM θα έχει την ίδια μεταχείριση με τη Σερβία.

Το στοιχείο το οποίο θα θίξουν είναι η νομική ερμηνεία βάσει του διεθνούς δικαίου, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός έθνους ή ενός λαού, ένα θέμα το οποίο έθιξε, ήδη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ όπως αναφέρει το https://www.echedoros-a.gr/2018/11/blog ... .html#more και η σκοπιανή ιστοσελίδα http://zase.mk/articles/365420/rusija-k ... av-pred-on

Στην ομιλία του, ο Ιβάνοφ κάλεσε τις 140 χώρες που αναγνώρισαν τη χώρα του ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ να μην αλλάξουν την απόφασή τους με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, πληροφορίες από την τουρκική διπλωματία δείχνουν ότι η Τουρκία ξεκινήσει νομική διαδικασία μέσω του ΟΗΕ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως λέγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν είναι καν μια συμφωνία, αλλά κάτι που μπορεί να υιοθετήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άμεση νομική ισχύ.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία, θα αναφερθούν στο Σύνταγμα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και στο αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, που εξέφρασε τη βούληση των πολιτών καθώς και σε εκβιασμούς βουλευτών για την έναρξη των συνταγματικών αλλαγών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει νομική εξουσία να αποφασίζει για τέτοιες συμφωνίες, αλλά αναμένεται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει μαζική στήριξη από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, πριν προωθηθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν για το νέο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Θα γίνει ενημέρωση προς την κυβέρνηση και προς τον πρόεδρο, ότι οι χώρες τους, ανεξάρτητα από την απόφαση της Συνέλευσης, κατά τη διμερή επικοινωνία και ενώπιον των διεθνών θεσμικών οργάνων, θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα της χώρας, δηλαδή, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η υποσημείωση που η Τουρκία υποχρέωσε το ΝΑΤΟ να βάλει, ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας θα αναγνωρίζει το κράτος ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Αυτό που περιμένουν όλοι να δουν είναι πόσες χώρες θα τεθούν πίσω από ένα τέτοιο νομικό έγγραφο που θα προέρχεται από τον ΟΗΕ και θα ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Ίσως τελικά η Μακεδονία να σωθεί όχι από τους Έλληνες αλλά από άλλες δυνάμεις που θέλουν να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα.
https://attikos-sfygmos.blogspot.com/20 ... st_33.html


Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 05 Νοέμ 2018, 20:10

Leporello έγραψε:
05 Νοέμ 2018, 11:01
Βινόσαυρος έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:24
Leporello έγραψε:
04 Νοέμ 2018, 23:19
Εφευγαν κάποιοι και έγραφαν σαν εθνικότητα "Μακεδόνας", τελεία. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρχαν κάποιοι που αυτοπροσδιοριζόταν σαν Μακεδόνες, δεν λέει τίποτα γιά το πόσοι ήταν αυτοί.
κατα πρεσέγγιση έχουμε απο απογραφές
τα έχουμε συζητήσει στο αντιστοιχο
ιστορικό νημα
Δεν είναι αλήθεια αυτό. Δεν υπάρχει απογραφή που να αναφέρει "Μακεδόνες" πριν από την δεκαετία του '30.
οικειοποιούμαστε τους εξαρχικούς και τους σλαβόφωνους πατριαρχικούς
του 30; Βινόσαυρος @ Μακεδονική»! Μάς είπαν έναν μύθο σαν να είμαστε παιδιά
ακόμα και το ελληνικο κράτος τους απογράφει το 20.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης
Δημοσιεύσεις: 7804
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:45

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 06 Νοέμ 2018, 15:28

παιδιά τί λέει στη φιλελεσφαίρα, όλα καλά;

Απάτη erga omnes
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Apergos8
Δημοσιεύσεις: 1721
Εγγραφή: 31 Οκτ 2018, 20:54

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 » 06 Νοέμ 2018, 15:33

The Rebel έγραψε:
05 Νοέμ 2018, 20:06
Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2018
Ρωσία και Κίνα «μπλοκάρουν» την Συμφωνία των Πρεσπών: Συγκαλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας και ζητούν την ακύρωσή της!

Εικόνα

Την προσεχή εβδομάδα Ρωσία και Κίνα (δύο από τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη με δικαίωμα βέτο) προχωρούν στην πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία θα ζητήσουν την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση την οποία παραχωρούνται τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Σε παρόμοια κίνηση θα προβεί και η… Τουρκία. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει λόγω του ότι θέλουν να προστατέψουν την ελληνική Ιστορία και την ελληνική εδαφική ακεραιότητα αλλά για καθαρά δικά τους συμφέροντα.

Η Ρωσία δεν θέλει την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ενώ η Κίνα έχει καταλάβει ότι το μόνο που μπορεί να την σώσει από μια μελλοντική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ είναι μια στέρεα συμμαχία με την Μόσχα.

Άλλωστε η Κίνα λόγω… Πειραιά έχει καίρια συμφέροντα στην περιοχή και γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να έχουν την παντοδυναμία διότι είναι ζήτημα χρόνου να επιχειρήσουν να εκδιώξουν την κινεζική παρουσία από την Ελλάδα μόλις εξαλείψουν την ρωσική επιρροή από τα Βαλκάνια.

Έστω και έτσι όμως παρουσιάζεται ένα σοβαρό κώλυμα κατά της κατάπτυστης συμφωνίας και μια ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να μην πραγματοποιηθεί έστω και από… γκέλα.

Διπλωμάτες του ΟΗΕ ανέφεραν ότι η Ρωσία δεν θα υπεισέλθει στις διαδικασίες ολοκλήρωσης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά, όπως είπανε πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η FYROM θα έχει την ίδια μεταχείριση με τη Σερβία.

Το στοιχείο το οποίο θα θίξουν είναι η νομική ερμηνεία βάσει του διεθνούς δικαίου, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός έθνους ή ενός λαού, ένα θέμα το οποίο έθιξε, ήδη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ όπως αναφέρει το https://www.echedoros-a.gr/2018/11/blog ... .html#more και η σκοπιανή ιστοσελίδα http://zase.mk/articles/365420/rusija-k ... av-pred-on

Στην ομιλία του, ο Ιβάνοφ κάλεσε τις 140 χώρες που αναγνώρισαν τη χώρα του ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ να μην αλλάξουν την απόφασή τους με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, πληροφορίες από την τουρκική διπλωματία δείχνουν ότι η Τουρκία ξεκινήσει νομική διαδικασία μέσω του ΟΗΕ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως λέγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν είναι καν μια συμφωνία, αλλά κάτι που μπορεί να υιοθετήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άμεση νομική ισχύ.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία, θα αναφερθούν στο Σύνταγμα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και στο αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, που εξέφρασε τη βούληση των πολιτών καθώς και σε εκβιασμούς βουλευτών για την έναρξη των συνταγματικών αλλαγών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει νομική εξουσία να αποφασίζει για τέτοιες συμφωνίες, αλλά αναμένεται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει μαζική στήριξη από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, πριν προωθηθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν για το νέο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Θα γίνει ενημέρωση προς την κυβέρνηση και προς τον πρόεδρο, ότι οι χώρες τους, ανεξάρτητα από την απόφαση της Συνέλευσης, κατά τη διμερή επικοινωνία και ενώπιον των διεθνών θεσμικών οργάνων, θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα της χώρας, δηλαδή, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η υποσημείωση που η Τουρκία υποχρέωσε το ΝΑΤΟ να βάλει, ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας θα αναγνωρίζει το κράτος ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.

Αυτό που περιμένουν όλοι να δουν είναι πόσες χώρες θα τεθούν πίσω από ένα τέτοιο νομικό έγγραφο που θα προέρχεται από τον ΟΗΕ και θα ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Ίσως τελικά η Μακεδονία να σωθεί όχι από τους Έλληνες αλλά από άλλες δυνάμεις που θέλουν να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα.
https://attikos-sfygmos.blogspot.com/20 ... st_33.html

Το να περιμένουν οι Ελληνες να σωθεί η Μακεδονία από αλλες χώρες (Ρωσία,Κίνα,Τουρκία) στις οποίες συναθροίζεται και μια χώρα βασικός αντίπαλος της Ελλάδας δηλαδή η Τουρκία δείχνει που κατέληξε το ελληνικό κράτος και το πόσο εθνομηδενιστες το κυβερνάνε πλέον.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29165
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 06 Νοέμ 2018, 20:15

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
Γυφτοσκοπιανή υπουργός Άμυνας:
Δεν μπορείτε να τραγουδάτε το «Μακεδονία Ξακουστή»!
Καλέ ΤΙ μας λές; Για Τσιπραίους μας βλέπεις όλους.


Εικόνα

Την έντονη δυσφορία της εξέφρασε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ειδικότερα για το «Μακεδονία Ξακουστή», λέγοντας πως θέσει το ζήτημα αυτό στην Ελλάδα!

Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ...
Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κληθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.

Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια! Δηλαδή μας απειλούν οι Σκοπιανοί να μην τραγουδάμε το «Μακεδονία Ξακουστή»! Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.



«Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε. Και πρόσθεσε:
«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία». Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ται λέει τόσο η Σκοππιανή υπουργός όσο τι πράττει η Ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι καθόλου απίθανο στο αμέσως προσεχές μέλλον και με πρόσχημα την «φιλία και την συνεργασία των δύο λαών» και την συμφωνία στις Πρέσπες να το απαγορεύσουν.

Αφιερωμένο στη Σκοπιανή υπουργό. :


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... koysti-den

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16977
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 06 Νοέμ 2018, 21:05

Αφήνω κάτι για το αρχείο.

https://www.tanea.gr/2018/11/06/politic ... ksakousti/
Υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ : Σταματήστε να τραγουδάτε το «Μακεδονία ξακουστή»

Να σταματήσουν οι Ελληνες να τραγουδούν τον ύμνο της Μακεδονίας και να φωνάζουν συνθήματα όπως το «η Μακεδονία είναι Ελληνική», ζήτησε η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας της γείτονος.

Υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ : Σταματήστε να τραγουδάτε το «Μακεδονία ξακουστή»
Συνθήματα όπως το «η Μακεδονία είναι Ελληνική» δεν συμβάλλουν στο πνεύμα της δημιουργίας καλών σχέσεων γειτονίας, είπε η Ραντμίλα Σεκερίνσκα


Εικόνα
TANEA Team
6 Νοεμβρίου 2018 | 00:58

Η υπουργός Aμυνας της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα προχώρησε σε πρωτοφανή πρόκληση απέναντι στη χώρα μας, ζητώντας να σταματήσουν οι Ελληνες να τραγουδούν τον ύμνο της Μακεδονίας και να φωνάζουν συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι Ελληνική»!

Στον απόηχο της αποβολής μαθητών στον Γέρακα επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και αποβλήθηκαν, η Ραντμίλα Σεκερίνσκα δήλωσε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, πως τέτοια συνθήματα δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, και έκανε επίσης λόγο για «δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια».

«Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν είναι στο πνεύμα της φιλίας, δεν είναι στο πνεύμα της δημιουργίας καλών σχέσεων γειτονίας. Υπάρχουν οργανωμένες ομάδες που αντιτίθενται στο νέο πνεύμα που θέλουμε να επικρατήσει στην περιοχή» δήλωσε η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ εκθείασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι δείχνει τον σωστό τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16977
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 07 Νοέμ 2018, 21:49

Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Northerner
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:59

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northerner » 07 Νοέμ 2018, 23:57

Leporello έγραψε:
05 Νοέμ 2018, 11:30
Μπλα, μπλα, μπλα
Στα τουρκικά βιβλία ακόμα και σήμερα ο καθένας μπορεί να δει ότι οι μάρτυρές μας είναι απλοί εγκληματίες. Δεν είναι μεγάλη έκπληξη.
Βέβαια τέτοια διεστρεμμένη λογική μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του Chέντο.

Ανάφερα τους Αυστρικούς επειδή η περίπτωση τους μοιάζει με εκείνη ενός άλλου ψευδο-έθνος. Όμως υπάρχουν διαφορές. Οι αυτοί δε λένε ότι μιλάν κάποια αλλη γλώσσα και δεν αρνούνται τη σχέση τους με τους άλλους γερμανούς. Αν κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι τώρα είναι άλλο έθνος (κάποιοι μπορούν να πουν ότι αυτοί είναι προδότες, αλλά δόξα τω Θεω δεν έχει τέτοιους χρήστες εδώ). Μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με ένας άλλος χμμ.... λαός με αρχαίες ρίζες και δική τους γλώσσα.
Είναι οφ-τοπικ να σχολιάζουμε εδώ τα λάθη ή τις σωστές αποφάσεις της Βουλγαρίας πριν από 100 χρόνια. Πάντως πιστεύω ότι όλοι εδώ έχουν 20/20 hindsight vision και εύκολα θα διορθωναν τα λάθη αυτά αν μπορούσαν.
Ο Παΐσιη ήταν ο πρώτος σωστά, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός. Αν και Άγιος (!) της ιερής μας εκκλησίας και χωρίς αυτον θα τα είχαμε καταφάρει.

Νομίζω ότι είπαμε ότι αν κάποιος είναι προδότης εξαρτάται από το point of view. Πάντως με ενδιαφέρει αυτήν η στιγμή, όταν κάποιος αποφασίσει να μην είναι πια Βούλγαρος, πώς ακριβώς ορίζεται; Από ποια στιγμή κάποιος αποφασίζει ότι είναι πχ Αμερικανός κι όχι Έλληνας;

Τι είπε δεν θα είμαστε σίγουροι ποτέ, επειδή οι βουλγαρικές πηγές λένε ένα πράγμα και οι ελληνικές άλλο. Τι να διαλέξουμε;

Τι ήταν ο Ορφέας κι τι σχέση είχε με τους Θράκες δε νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό διότι δεν ξέρουμε αν καθόλου υπήρχε στην πραγματικότητα γι αυτό ας συμφωνήσουμε ότι ήταν ΠρωτοΆριος να μην το συζητάμε πια.

Αν είναι Βουλγάρες ή Ελληνίδες είναι πολύ μεγάλο να το συζητάμε τώρα επειδή πάω για ύπνο. Ίσως το Σαββατοκύριακο.
oldjedi έγραψε:
05 Νοέμ 2018, 10:33
:)

Δεν καταλαβαινω ...
Απλώς όλοι έχετε πρόβλημα με την κοινή μας ιστορία τους περασμένους δύο αιώνες.

Πριν φύγω όμως να πω ότι η εκπομπή για τον Ντραγκάν Τσανκόβ ήταν πολύ καλή. Δεν ήξερα ότι άλλαξε όνομα από Ντιμίτ'ρ σε Ντραγκάν επειδή το πρώτο ήταν ελληνικό. Εντάξει ήδη ήξερα ότι ήθελε να γίνουμε όλοι καθολικοί για να μην έχουμε τίποτα κοινό με τους Φαναριώτες. Μεγάλος λέμε. Θαυμάζω τέτοιο φανατισμό. Κρίμα που έγινε ρουβλόφιλος στο τέλος. Έπρεπε να γίνει Ντμίτρι. Μεταξύ άλλων αυτή η ιδέα ακόμα υπάρχει όμως τώρα δεν αφορά τους καλύτερους μας φίλους εκεί κάτω. Όχι, αφορά έναν άλλο λαό λίγο πιο βόρεια. Εδώ δυστυχώς θα πρέπει να συμφωνήσω με τον ένδοξο Ρακόβσκι και να πω ότι μόνο ένας προδότης και ψευδο-Βούλγαρος θα προτείνει κάτι τέτοιο. Ένα τελευταίο ερώτημα. Για Α. Ας δούμε ποιος ξέρει την ιστορία μας. Πότε και για πόσο χρόνο οι Βούλγαροι έγιναν Eastern Catholics;
Lost are only those who abandon themselves!
Oberst Hans-Ulrich Rudel

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Δημοσιεύσεις: 3780
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:41
Phorum.gr user: Νταρνάκας
Τοποθεσία: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 08 Νοέμ 2018, 00:02

Northerner έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 23:57
Πότε και για πόσο χρόνο οι Βούλγαροι έγιναν Eastern Catholics;
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE ... F%89%CF%86
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Δημοσιεύσεις: 1929
Εγγραφή: 20 Αύγ 2018, 23:20
Phorum.gr user: oldjedi

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi » 08 Νοέμ 2018, 00:14

Northerner έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 23:57


oldjedi έγραψε:
05 Νοέμ 2018, 10:33
:)

Δεν καταλαβαινω ...
Απλώς όλοι έχετε πρόβλημα με την κοινή μας ιστορία τους περασμένους δύο αιώνες.
:)

Δεν νομιζω πως εχουμε κοινη ιστορια ... εχουμε παραλληλη ιστορια , οπως συμβαινει με ολες τις γειτονικες χωρες ...
Προσωπικα , μου ειναι αδιαφορη η ιστορια σας , εκτος απο τα σημεια στα οποια συγκρουστηκατε με εμας ... Τιποτα περισσοτερο ...τιποτα λιγωτερο ...
Αρα , κανενα απολυτως προβλημα ... Με ενδιαφερει η Ελλαδα και μονο ...

:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν

Άβαταρ μέλους
Northerner
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:59

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northerner » 09 Νοέμ 2018, 23:32

Μα πρέπει να σας ενδιαφέρει περισσότερα η βουλγαρική ιστορία. Έτσι ευκολότερα θα καταλάβετε την ελληνική ιστορία. Πολλές φορές αυτή έχει πολύ στενή σχέση με τη βουλγαρική. Για τη στενομυαλιά το εχώ γράψει κάτω.
Επίσης για μεγάλες περιόδους βρισκόμασταν στο ίδιο κράτος δηλαδή η ιστορία μας ήταν κοινή όχι απλώς παράλληλη.
Νο ες κορρέκτο. Ένατξει, ίσως και το ερώτημά μου δεν ήταν τόσο ακριβές. Εννοούσα μια περίοδο πριν τον 19 αιώνα. Η σωστή απάντηση ήταν από το 1202 έως το 1235. Εκείνη την περίοδο η Βουλγαρία ήταν επίσημo Eastern catholic κράτος κι ανεπίσημη όχι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Δηλαδή όλη η χώρα, όχι απλά μερικά χωριά στη Μακεντόνια.
Επίσης ο Λάζαρ Μλαντένοβ δεν ήταν ο πρώτος προδότης/καθολικός ηγέτης εδώ. Ο πρώτος βέβαια ήταν ο φίλος του Ντράγκαν Τσανκόβ ο Ιόσιφ Σοκόλσκι.

Γενικά C+ για την προσπάθεια. Οι άλλοι δεν έγραψαν ούτε αυτό γι αυτό τους συμβουλεύω να ξεχάσουν την στενομυαλιά τους.

Λοιπόν κομπανιέρος, είδα σήμερα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. ''Στον δρόμο του χωρισμού με τη Βουλγαρία. Το πολιτικό θρήσκευμα* των μακεντόνων''/По пътя на раздялата с България. Политическото верую на македонците. Η προφεσόρα Μποσνάκοβα κάνει την προσπάθεια να εξηγήσει τις ιδέες των προδοτών/ κάποιων από τα μέλη του ενδόξου μας ΒΜΡΟ για βαλκανική ομοσπονδία. Ο ίδιος ο Κοβάτσοβ γράφει στο βιβλίο του ότι αυτή η ομοσπονδία είναι η μοναδική ευκαιρία των Βαλκανίων και η Μακεντόνια πρέπει να μπει μέσα ενωμένη με όλα τα μέρη της (του Βάρνταρ, του Πίριν και του Εγκέι).

Ξέρω κομπανιέρος, φαίνεται να είναι ένα προδοτικό έργο, αλλά υπόσχομαι να το πάρω τον ερχόμενο μήνα από την έκθεση του βιβλίου και να σας πω αν είναι καλό. Πάντως αυτό το απόσπασμα είναι πολύ καλό: " Ο μακεντονικός λαός είναι ένα μίγμα από διαφορετικών εθνών που ζουν εδώ - Βούλγαροι, Τούρκοι, Βλάχοι, Αλβανοί, Εβραίοι, Γύφτοι κτλ.'' Το έγραψε το 1924 λίγο πριν να τον εκτελέσουν για προδοσία, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πολύ σωστά έχει γράψει ποια είναι τα έθνη που ζουν στη Μακεντόνια.

*Πώς λέμε στα ελληνικά creed? ¿Cómo se dice en griego la palabra credo? En el bulgaro también se usa credo, pero la palabra aria es veruyu, de fe (vyara).
Lost are only those who abandon themselves!
Oberst Hans-Ulrich Rudel

Άβαταρ μέλους
Pam
Δημοσιεύσεις: 1487
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2018, 01:10

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam » 10 Νοέμ 2018, 00:04

Πανωλεθρία.
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Δημοσιεύσεις: 3780
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:41
Phorum.gr user: Νταρνάκας
Τοποθεσία: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών

Re: Συμφωνία για το Μακεδονικό: Νίκη ή Ηττα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 10 Νοέμ 2018, 00:39

Northerner έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 23:32

*Πώς λέμε στα ελληνικά creed?
Θρήσκευμα, δόγμα.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών