Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Εκ των δύο μου αρέσουν περισσότερο οι κουραμπιέδες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 05 Δεκ 2023, 10:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
Την κάνεις που την κάνεις την κουτουράδα, φάε τουλάχιστον ένα κωκ ή ένα μπαμπαωρούμ να το χαρείς.
Την κάνεις που την κάνεις την κουτουράδα, φάε τουλάχιστον ένα κωκ ή ένα μπαμπαωρούμ να το χαρείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 05 Δεκ 2023, 10:48, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Είτε τους δέχεσαι (όπως παραδοσιακά γίνονταν εδώ και γενιές), είτε όχι. Τίμια πράματα.

Μπασταρδεμένοι κουραμπιέδες, κάτι ανάλογο με τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας, όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- vantono
Αν εξαιρέσεις τα επιπεδα ldl χοληστερόλης, που θα ήθελα να τα έχω χαμηλότερα, όλα τα υπόλοιπα με φωτογραφίζουν.micmic έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:43Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του URSTHFGN University, όσοι προτιμούν μελομακάρονα έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 7 μονάδες χαμηλότερο από όσους προτιμούν κουραμπιέδες. Επίσης έχουν χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης, υψηλότερη ευφυία, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και μεγαλύτερη επιτυχία στο αντίθετο φύλο.
Επειδή προφανώς δεν έχεις φάει αφράτους, τραγανούς σπιτικούς ή καλούς Καρβάλης. Οι περισσότεροι που κυκλοφορούν είναι όντως στούμπωμα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:46Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.

- vantono
Chilloutbuddy έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:46Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.

Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:48Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.

Να τη χαίρεσαι.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
ΑΧΑΣΤΟΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 22:06Δεν είναι ώρα για περαιτέρω διασπάσεις - νέοι κουραμπιέδες κλπ....
η ιδανική αναλογία είναι 2 μελομακάρονα+ 1 κουραμπιές τη φορά.
σύστημα μελομακάρονο-κουραμπιές-μελομακάρονο.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Αθηναίοι κι οι δυο, ε; Το κατάλαβα απ' το κωκ...vantono έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:50Chilloutbuddy έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:46Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
Άκου... κωκ.

- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
άλλη υπερκάβλα το κωκ και τα κωκάκια. έχει κάτι τέρμα πρόστυχα ο ασημακό
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
vantono έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:49Αν εξαιρέσεις τα επιπεδα ldl χοληστερόλης, που θα ήθελα να τα έχω χαμηλότερα, όλα τα υπόλοιπα με φωτογραφίζουν.micmic έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:43Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του URSTHFGN University, όσοι προτιμούν μελομακάρονα έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 7 μονάδες χαμηλότερο από όσους προτιμούν κουραμπιέδες. Επίσης έχουν χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης, υψηλότερη ευφυία, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και μεγαλύτερη επιτυχία στο αντίθετο φύλο.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Aν είναι καλός ο κουραμπιές τρώει την άχνη του το μελομακάρουνο. 
Σε κάθε περίπτωση, προτιμώ δίπλες και από τις δύο χριστουγεννιάτικες επιλογές.
Και ως πρώτη επιλογή, έχω αυτά. Με πικρή πάντα σοκολάτα.

Σε κάθε περίπτωση, προτιμώ δίπλες και από τις δύο χριστουγεννιάτικες επιλογές.
Και ως πρώτη επιλογή, έχω αυτά. Με πικρή πάντα σοκολάτα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Θενκς. Γενικά ναι, είναι πολύ καλή μαγείρισσα και σε φαγητά και σε γλυκά. Μόνο πίτες δεν κάνει (ουδέν σχόλιοaLiCat έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:51Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:48Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.'Αξια συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης η σύζυγος.
Να τη χαίρεσαι.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 1383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Age of Aquarius