Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 18:13

Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 11:43
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 04:33
Mitharadir έγραψε:
24 Δεκ 2023, 22:40


Το να λες παρακμή της Ρώμης μια Αυτοκρατορία που διήρκησε 1100 χρόνια ή αλλιώς 11 αιώνες (περισσότερο από κάθε άλλη αυτοκρατορία στην Παγκόσμια Ιστορία) το λες και ανιστορητο συναίσθημα.Κανενας άλλος πολιτισμός όσο Ιστορία κι αν ήταν δεν κατόρθωσε ποτέ στην ιστορία να φτιάξει μια τόσο μεγάλης χρονικής διάρκειας Αυτοκρατορία.

Κατά τα άλλα πάλι μιλάς μόνος σου χωρίς να ακούς τους ειδικούς και τους ιστορικούς του Βυζαντίου.Οσα δε φτάνει η αλεπού.....Εγώ ως κατά το ήμισυ Κωνσταντινουπολίτης και άρα και απόγονος αυτής της Αυτοκρατορίας είμαι υπερήφανος για αυτή την καταγωγή μου.
Το bold είναι fake news και δεν το περίμενα απ'εσέ...
Σε κοντρολάρει το υποκειμενικό συναίσθημα και χάνεις την αντικειμενική πραγματικότητα.

Η Κινεζική Αυτοκρατορία 221 π.Χ. ― 1912 μ.Χ., με σύντομες διακοπές λόγω εμφυλίων πολέμων ή κατακερματισμού της επικράτειας σε διάφορα κράτη.

Έχεις και τον Κινέζο στο αβατάρι σου και δεν το ήξερες;
Δεν υπήρξε Κινεζική Αυτοκρατορία με ενιαία χρονολογική σειρά.Για παράδειγμα η δυναστεία Yuan ήταν Μογγόλοι Χάνοι που κατέλυσαν και κατέκτησαν με την βία και σφαγές το κράτος που κυβερνούσε η προηγούμενη Δυναστεία (των Song) και δημιούργησαν μια Μογγολική Αυτοκρατορία στη θέση της κατά τα πρότυπα και των άλλων Τεσσάρων Μογγολικων Αυτοκρατοριών: ήταν η Αυτοκρατορία την οποία οι Διάδοχοι του Τζειγκινς Χαν έσπασαν σε 4 μικρότερες Μογγολικες Αυτοκρατορίες οι οποίες θεωρούσαν η καθεμία αδερφή αυτοκρατορία της άλλης.Το να λες λοιπόν την Δυναστεία Yuan Κινεζική Αυτοκρατορία είναι σαν να λες την Οθωμανική Αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε πάνω στην κατάκτηση και εξάλειψη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως.... συνέχεια του Βυζαντίου και άρα ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία συνέχισε να υπάρχει μετά το 1453 υπό την Δυναστεία του Οσμάν/σαν να θεωρείς την Δυναστεία του Οσμάν που κατέλυσε το Βυζάντιο ως μια ακόμα δυναστεία του Βυζαντίου σαν αυτές που προηγήθηκαν.


Με τον όρο Κινεζικες Αυτοκρατορίες (που δεν είχαν συνεχόμενη ζωή όπως το Βυζάντιο, καταλύονταν, δημιουργούνταν μετά από ένα χρονικό διάστημα άλλη Κινεζική Αυτοκρατορία κτλ όπως άλλωστε είχε γίνει με την Περσική Αυτοκρατορία που ιστορικά υπήρξαν 4 Περσικές Αυτοκρατοριες, αυτή των Αχαιμενιδών που καταλύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, αυτή των Πάρθων που συγκρούστηκε με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αυτή των Σασσανιδών που συγκρούστηκε με το Βυζάντιο και καταλύθηκε από τους Άραβες και τέλος αυτή των Σαφεαβιδων) οι Ιστορικοί ορίζουν μόνο τις δυναστείες που κυβερνούσαν αυτοκράτορες της φυλής των Χαν (αυτοί είναι οι Κινέζοι).


Δεν υπολογίζουν τις Αυτοκράτορες Μογγόλων,Μαντζουριανων κτλ που απλά περιλάμβαναν και εδάφη της σημερινής Κίνας ως Κινεζικές Αυτοκρατορίες διότι αυτοι οι λαοί (Μογγόλοι,Μαντζουριανοι κτλ) ΔΕΝ ήταν ούτε είναι Κινέζοι και η ιστορία τους δεν αποτελεί Κινεζική Ιστορία απλά και μόνο επειδή οι αυτοκρατορίες τους περιλάμβαναν εκτός των άλλων και εδάφη της σημερινής Κίνας.Αν ήταν έτσι έπρεπε και οι Οθωμανοί να θεωρούνται Βυζαντινή και Ελληνική Αυτοκρατορία επειδή είναι η διάδοχος Κατάσταση του Βυζαντίου στα Ελληνόφωνα και Ελληνορθόδοξα εδάφη.

Στο ξαναλέω.Πριν κάνεις τον έξυπνο μάθε και διάβασε Ιστορία.Δεν θα σε φάει η Ιστορία στο εγγυομαι, εμένα τουλάχιστον δεν με έφαγε όσο την σπούδαζα.Πιο κάτω σου παραθέτω έναν χάρτη με τα 4 κομμάτια στα οποία έσπασαν την Αυτοκρατορία του Τζένγκις Χαν οι διάδοχοι του δημιουργώντας έτσι 4 ξεχωριστά Μογγολικά Κράτη.Ενα από αυτά είναι και η Μογγολική Αυτοκρατορία της Ανατολής που ψευδώς και ανιστορητα εσύ την παρουσιάζεις ως Κινεζική Αυτοκρατορία.Το γεγονός το ιστορικό παραμένει ότι το Βυζάντιο παραμένει ως σήμερα στην Ιστορία η Αυτοκρατορία με την μεγαλύτερη συνεχόμενη χρονική διάρκεια από κάθε άλλη αυτοκρατορία στην ανθρωπότητα.
[img]https://i.postimg.cc/YSTvDqYw/8527 ... .png[/img]

αμολάς πολύ μελάνι σαν τις σουπιές...
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 18:17

George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:48
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:45
George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 10:53

Δεν είπα ποτέ για το κείμενο. Τα αποσπάσματα είναι out of context όχι το κείμενο.

Όταν μου παραθέτεις αποσπάσματα από το 15ο κεφάλαιο χωρίς να έχεις πει τι έχει γίνει στο 14ο είναι σαφώς οut of context καθώς ο Αλέξιος δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε να κάψει τον Ιατρό. Είχαν συμβεί αλλά πράγματα πριν τα οποία εντεχνως αποσιωπουνται στο βίντεο.
Δεν έχει σημασία πως ξύπνησε ο λεγάμενος. Σημασία έχει πως η Ιερά Σύνοδος έκανε Εξέταση και με απόφαση δική της ψήθηκαν όσοι ψήθηκαν.

Καταλαβαίνουμε απολύτως τι λες και το context και έγραψα και στον Mitharadir πως αφού η Κοσμική εξουσία διάταζε την θρησκευτική ηγεσία να βγάζει αποφάσεις ψησήματος αιρετικών, τότε η δεύτερη δεν είχε σχέση με αυτά που δίδασκε και ήταν όργανο επιβολής επί του λάου.
Ξέρεις εσύ... Γύρνα κι το άλλο μάγουλο να φας μπουκέτο... Αγαπάτε αλλήλους και τα τοιαύατα... Ήταν όργανο του Σαταναήλ... :003:

Το ίδιο έκαμε και η Ισαβέλλα της Καστίγης που ξεκίνησε την Ιερά Εξέταση. Αλλά ήταν καλύτερη από τους δώθε και έφτιαξε οργανισμό που δρούσε με manual. Δεν χρειαζόταν να αποφασίζει εκείνη κάθε φόρα για ποιόν να ψήνανε... Οι δώθε ήσαντε και σ'αυτό αποτυχημένοι ερασιτέχνες.
Επιτέλους το είπες. Η κοσμική εξουσία διέταξε την πνευματική.

Άρα λοιπόν δεν έχουμε Ιερά Εξέταση αλλά εκτέλεση εντολής της κοσμικής εξουσίας.

Έρχεσαι σιγά σιγά σε αυτό που είχα πει εξαρχής. Σου πήρε 10 σελίδες αλλά άρχισες να καταλαβαίνεις κάτι.

Δόξα τω θεώ.
Εισαι γκάου ρε καλαματιανέ; Με το σκέπτικο σου ούτε στην Ισπανία υπήρξε Ιερά Εξέταση, αλλά εκτέλεση εντολής της κοσμικής εξουσίας (Ισαβελλα).
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3732
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 25 Δεκ 2023, 18:31

taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:57
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 11:30
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 01:11

11 αιώνες συρίκνωσης μέχρι τελικής εξαφάνισης έπειτα από 11 αιώνες επέκτασης της Ρώμης δεν το λες κατόρθωμα... Συνεχόμενη παρακμή είναι... Τ'ότι κατάγεσαι απ'το εξοχικό δεν έχει να κάνει κάτι με την υπόθεση, εκτός τουό,τι οι απόψεις σου είναι bias.
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διήρκησε 400 χρόνια.Η Οθωμανική Αυτοκρατορία διήρκησε 600 χρόνια.Η Αραβική διήρκησε 300 χρόνια.Η Ρωσική διήρκησε 200 χρόνια.Η πρώτη Περσική Αυτοκρατορία διήρκησε 250 χρόνια.Για να μη συνεχίσω.


Όσο για την παρακμή.....Η Παρακμή του Βυζαντίου με βάση τους Ιστορικούς ξεκινάει στα μέσα του 11ου αιώνα μΧ.Ειχαν προηγηθεί 700+ χρόνια ακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Decline ... ine_Empire
Η Ρώμη ιδρύθηκε το 753 π.Χ. και κατέκτησε τα περίχωρα μέχρι 200 μ.Χ. Είτε ως βασίλειο, είτε ως ρεπούμπλικα, είτε ως αυτοκρατόρια, λογάμε το ίδιο πράγμα. Μια συνεχόμενη ακμή. Την φυσική συνέχεια...
Η παρακμή ξεκίνησε απ'όταν έκαμε ο Ιλλυριός το εξοχικό στον βόσπορο. Συνεχόμενη παρακμή και χάσιμο εδαφών για 1000 χρόνια μέχρι εξαφάνισης.
Αυτά που γράφεις είναι συναισθηματισμοί δικοί σου που ψάχνει μεγαλεία εκεί που δεν υπάρχουν και κάνεις την τρίχα τριχιά...
Και η Ρώμη είχε τα σκαμπανεβάσματα της.Το 387 πΧ για παράδειγμα οι Γαλάτες εισέβαλαν στην Ιταλία και κατανικησαν τον Ρωμαϊκό στρατό.Στη συνέχεια λεηλάτησαν τη Ρώμη.Αππχωρησαν αμέσως μετά την λεηλασία της πόλης αλλά οι Ρωμαίοι χρειάστηκαν σχεδόν 100 χρόνια για να μπορέσουν να πάρουν ξανά τα πάνω τους και να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Allia . Παραλίγο να την πάθουν ξανά από το. Αννίβα αυτή τη φορά.Ολες οι αυτοκρατορίες έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους.Οσοι το αρνούνται αυτό όπως εσύ πολύ απλά πρέπει να μελετήσουν Ιστορία αντί να κάνουν τον έξυπνο χωρίς ιστορικές γνώσεις


Η εποχή της Ρωμαϊκής καθαρής ακμής ήταν μεταξύ 200 πΧ μέχρι περίπου το 150 μΧ .Μετά όσο πήγαινε έπεφτε σε παρακμή μέχρι που έπαψε να υφίσταται το Δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας.Η Ρώμη στο διάστημα αυτό λεηλατήθηκε και καταλήφθηκε μερικές φορές από τον εχθρό.Η Κων/πόλη αντίθετα ήταν απόρθητη.Μεσα σε 1100 χρόνια ή αλλιώς 11 αιώνες η Κων/πολη καταλήφθηκε μόνο δύο φορές: μια από τους Λατίνους Σταυροφόρους το 1204 μΧ και μια από τους Οθωμανούς το 1453 μΧ.Εκτος από αυτές τις δύο περιπτώσεις για 1100 χρόνια ήταν απόρθητο φρούριο παρότι πολιορκήθηκε δεκάδες φορές ανεπιτυχώς από Πέρσες, Αβάρους, Σλάβους, Ρώσους, Βούλγαρους, Άραβες, Τούρκους κτλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mitharadir την 25 Δεκ 2023, 18:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 27847
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 25 Δεκ 2023, 18:33

taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:17
George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:48
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:45


Δεν έχει σημασία πως ξύπνησε ο λεγάμενος. Σημασία έχει πως η Ιερά Σύνοδος έκανε Εξέταση και με απόφαση δική της ψήθηκαν όσοι ψήθηκαν.

Καταλαβαίνουμε απολύτως τι λες και το context και έγραψα και στον Mitharadir πως αφού η Κοσμική εξουσία διάταζε την θρησκευτική ηγεσία να βγάζει αποφάσεις ψησήματος αιρετικών, τότε η δεύτερη δεν είχε σχέση με αυτά που δίδασκε και ήταν όργανο επιβολής επί του λάου.
Ξέρεις εσύ... Γύρνα κι το άλλο μάγουλο να φας μπουκέτο... Αγαπάτε αλλήλους και τα τοιαύατα... Ήταν όργανο του Σαταναήλ... :003:

Το ίδιο έκαμε και η Ισαβέλλα της Καστίγης που ξεκίνησε την Ιερά Εξέταση. Αλλά ήταν καλύτερη από τους δώθε και έφτιαξε οργανισμό που δρούσε με manual. Δεν χρειαζόταν να αποφασίζει εκείνη κάθε φόρα για ποιόν να ψήνανε... Οι δώθε ήσαντε και σ'αυτό αποτυχημένοι ερασιτέχνες.
Επιτέλους το είπες. Η κοσμική εξουσία διέταξε την πνευματική.

Άρα λοιπόν δεν έχουμε Ιερά Εξέταση αλλά εκτέλεση εντολής της κοσμικής εξουσίας.

Έρχεσαι σιγά σιγά σε αυτό που είχα πει εξαρχής. Σου πήρε 10 σελίδες αλλά άρχισες να καταλαβαίνεις κάτι.

Δόξα τω θεώ.
Εισαι γκάου ρε καλαματιανέ; Με το σκέπτικο σου ούτε στην Ισπανία υπήρξε Ιερά Εξέταση, αλλά εκτέλεση εντολής της κοσμικής εξουσίας (Ισαβελλα).
Eκει που λέω ότι πας να διορθωθεις πετάς μια παπαρια και τα χαλάς όλα.

You are hopeless...
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3732
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 25 Δεκ 2023, 18:36

taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:13
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 11:43
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 04:33

Το bold είναι fake news και δεν το περίμενα απ'εσέ...
Σε κοντρολάρει το υποκειμενικό συναίσθημα και χάνεις την αντικειμενική πραγματικότητα.

Η Κινεζική Αυτοκρατορία 221 π.Χ. ― 1912 μ.Χ., με σύντομες διακοπές λόγω εμφυλίων πολέμων ή κατακερματισμού της επικράτειας σε διάφορα κράτη.

Έχεις και τον Κινέζο στο αβατάρι σου και δεν το ήξερες;
Δεν υπήρξε Κινεζική Αυτοκρατορία με ενιαία χρονολογική σειρά.Για παράδειγμα η δυναστεία Yuan ήταν Μογγόλοι Χάνοι που κατέλυσαν και κατέκτησαν με την βία και σφαγές το κράτος που κυβερνούσε η προηγούμενη Δυναστεία (των Song) και δημιούργησαν μια Μογγολική Αυτοκρατορία στη θέση της κατά τα πρότυπα και των άλλων Τεσσάρων Μογγολικων Αυτοκρατοριών: ήταν η Αυτοκρατορία την οποία οι Διάδοχοι του Τζειγκινς Χαν έσπασαν σε 4 μικρότερες Μογγολικες Αυτοκρατορίες οι οποίες θεωρούσαν η καθεμία αδερφή αυτοκρατορία της άλλης.Το να λες λοιπόν την Δυναστεία Yuan Κινεζική Αυτοκρατορία είναι σαν να λες την Οθωμανική Αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε πάνω στην κατάκτηση και εξάλειψη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως.... συνέχεια του Βυζαντίου και άρα ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία συνέχισε να υπάρχει μετά το 1453 υπό την Δυναστεία του Οσμάν/σαν να θεωρείς την Δυναστεία του Οσμάν που κατέλυσε το Βυζάντιο ως μια ακόμα δυναστεία του Βυζαντίου σαν αυτές που προηγήθηκαν.


Με τον όρο Κινεζικες Αυτοκρατορίες (που δεν είχαν συνεχόμενη ζωή όπως το Βυζάντιο, καταλύονταν, δημιουργούνταν μετά από ένα χρονικό διάστημα άλλη Κινεζική Αυτοκρατορία κτλ όπως άλλωστε είχε γίνει με την Περσική Αυτοκρατορία που ιστορικά υπήρξαν 4 Περσικές Αυτοκρατοριες, αυτή των Αχαιμενιδών που καταλύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, αυτή των Πάρθων που συγκρούστηκε με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αυτή των Σασσανιδών που συγκρούστηκε με το Βυζάντιο και καταλύθηκε από τους Άραβες και τέλος αυτή των Σαφεαβιδων) οι Ιστορικοί ορίζουν μόνο τις δυναστείες που κυβερνούσαν αυτοκράτορες της φυλής των Χαν (αυτοί είναι οι Κινέζοι).


Δεν υπολογίζουν τις Αυτοκράτορες Μογγόλων,Μαντζουριανων κτλ που απλά περιλάμβαναν και εδάφη της σημερινής Κίνας ως Κινεζικές Αυτοκρατορίες διότι αυτοι οι λαοί (Μογγόλοι,Μαντζουριανοι κτλ) ΔΕΝ ήταν ούτε είναι Κινέζοι και η ιστορία τους δεν αποτελεί Κινεζική Ιστορία απλά και μόνο επειδή οι αυτοκρατορίες τους περιλάμβαναν εκτός των άλλων και εδάφη της σημερινής Κίνας.Αν ήταν έτσι έπρεπε και οι Οθωμανοί να θεωρούνται Βυζαντινή και Ελληνική Αυτοκρατορία επειδή είναι η διάδοχος Κατάσταση του Βυζαντίου στα Ελληνόφωνα και Ελληνορθόδοξα εδάφη.

Στο ξαναλέω.Πριν κάνεις τον έξυπνο μάθε και διάβασε Ιστορία.Δεν θα σε φάει η Ιστορία στο εγγυομαι, εμένα τουλάχιστον δεν με έφαγε όσο την σπούδαζα.Πιο κάτω σου παραθέτω έναν χάρτη με τα 4 κομμάτια στα οποία έσπασαν την Αυτοκρατορία του Τζένγκις Χαν οι διάδοχοι του δημιουργώντας έτσι 4 ξεχωριστά Μογγολικά Κράτη.Ενα από αυτά είναι και η Μογγολική Αυτοκρατορία της Ανατολής που ψευδώς και ανιστορητα εσύ την παρουσιάζεις ως Κινεζική Αυτοκρατορία.Το γεγονός το ιστορικό παραμένει ότι το Βυζάντιο παραμένει ως σήμερα στην Ιστορία η Αυτοκρατορία με την μεγαλύτερη συνεχόμενη χρονική διάρκεια από κάθε άλλη αυτοκρατορία στην ανθρωπότητα.
[img]https://i.postimg.cc/YSTvDqYw/8527 ... .png[/img]

αμολάς πολύ μελάνι σαν τις σουπιές...
Παραθέτω ιστορικά στοιχεία κάτι που δεν κάνεις εσύ.Εγω σε αντίθεση με εσένα σπούδασα ιστορία.Η Ιστορία ήταν από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου το πάσο μου.Εσυ από την άλλη φαίνεται ότι με την Ιστορία είστε τσακωμενοι.Δεν είναι κακό αυτό.Το κακό είναι να θες να μιλήσεις για ιστορία χωρίς πρώτα να έχεις μελετήσει Ιστορία.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 18:52

George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:33
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:17
George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:48


Επιτέλους το είπες. Η κοσμική εξουσία διέταξε την πνευματική.

Άρα λοιπόν δεν έχουμε Ιερά Εξέταση αλλά εκτέλεση εντολής της κοσμικής εξουσίας.

Έρχεσαι σιγά σιγά σε αυτό που είχα πει εξαρχής. Σου πήρε 10 σελίδες αλλά άρχισες να καταλαβαίνεις κάτι.

Δόξα τω θεώ.
Εισαι γκάου ρε καλαματιανέ; Με το σκέπτικο σου ούτε στην Ισπανία υπήρξε Ιερά Εξέταση, αλλά εκτέλεση εντολής της κοσμικής εξουσίας (Ισαβελλα).
Eκει που λέω ότι πας να διορθωθεις πετάς μια παπαρια και τα χαλάς όλα.

You are hopeless...
Κάθε φορά που τα βρίσκεις σκούρα. πέτας κι έναν ψόγο και νομίζεις πως κερδίζεις τις εντυπώσεις... Για την ουσία κάνεις γαργαρες και αβαβα...
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 18:58

Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:31
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:57
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 11:30


Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διήρκησε 400 χρόνια.Η Οθωμανική Αυτοκρατορία διήρκησε 600 χρόνια.Η Αραβική διήρκησε 300 χρόνια.Η Ρωσική διήρκησε 200 χρόνια.Η πρώτη Περσική Αυτοκρατορία διήρκησε 250 χρόνια.Για να μη συνεχίσω.


Όσο για την παρακμή.....Η Παρακμή του Βυζαντίου με βάση τους Ιστορικούς ξεκινάει στα μέσα του 11ου αιώνα μΧ.Ειχαν προηγηθεί 700+ χρόνια ακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Decline ... ine_Empire
Η Ρώμη ιδρύθηκε το 753 π.Χ. και κατέκτησε τα περίχωρα μέχρι 200 μ.Χ. Είτε ως βασίλειο, είτε ως ρεπούμπλικα, είτε ως αυτοκρατόρια, λογάμε το ίδιο πράγμα. Μια συνεχόμενη ακμή. Την φυσική συνέχεια...
Η παρακμή ξεκίνησε απ'όταν έκαμε ο Ιλλυριός το εξοχικό στον βόσπορο. Συνεχόμενη παρακμή και χάσιμο εδαφών για 1000 χρόνια μέχρι εξαφάνισης.
Αυτά που γράφεις είναι συναισθηματισμοί δικοί σου που ψάχνει μεγαλεία εκεί που δεν υπάρχουν και κάνεις την τρίχα τριχιά...
Και η Ρώμη είχε τα σκαμπανεβάσματα της.Το 387 πΧ για παράδειγμα οι Γαλάτες εισέβαλαν στην Ιταλία και κατανικησαν τον Ρωμαϊκό στρατό.Στη συνέχεια λεηλάτησαν τη Ρώμη.Αππχωρησαν αμέσως μετά την λεηλασία της πόλης αλλά οι Ρωμαίοι χρειάστηκαν σχεδόν 100 χρόνια για να μπορέσουν να πάρουν ξανά τα πάνω τους και να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Allia . Παραλίγο να την πάθουν ξανά από το. Αννίβα αυτή τη φορά.Ολες οι αυτοκρατορίες έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους.Οσοι το αρνούνται αυτό όπως εσύ πολύ απλά πρέπει να μελετήσουν Ιστορία αντί να κάνουν τον έξυπνο χωρίς ιστορικές γνώσεις
Γιατί γράφεις ότι νάναι; Σου τα γράφω απλά και κατανοητά...
Ρώμη 753π.Χ. - 200 μ.Χ. Συνεχόμενη ακμή
Εξοχικό στον Βόσπορο 330 μ.Χ. - 1453 μ.Χ. Συνεχόμενη παρακμή.
Θες να βάλω χάρτες;
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:31
Η εποχή της Ρωμαϊκής καθαρής ακμής ήταν μεταξύ 200 πΧ μέχρι περίπου το 150 μΧ .Μετά όσο πήγαινε έπεφτε σε παρακμή μέχρι που έπαψε να υφίσταται το Δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας.Η Ρώμη στο διάστημα αυτό λεηλατήθηκε και καταλήφθηκε μερικές φορές από τον εχθρό.Η Κων/πόλη αντίθετα ήταν απόρθητη.Μεσα σε 1100 χρόνια ή αλλιώς 11 αιώνες η Κων/πολη καταλήφθηκε μόνο δύο φορές: μια από τους Λατίνους Σταυροφόρους το 1204 μΧ και μια από τους Οθωμανούς το 1453 μΧ.Εκτος από αυτές τις δύο περιπτώσεις για 1100 χρόνια ήταν απόρθητο φρούριο παρότι πολιορκήθηκε δεκάδες φορές ανεπιτυχώς από Πέρσες, Αβάρους, Σλάβους, Ρώσους, Βούλγαρους, Άραβες, Τούρκους κτλ.
Αν θεωρείς αυτοκρατορία ένα φρούριο καθόσον έχανε όλα τα εδάφη που είχε κληρονομήσει από την Ρώμη, είσαι για τα πανηγύρια... όσα βιβλία κι αν έχεις διαβάσει παπαγαλιστί...
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 27847
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 25 Δεκ 2023, 19:04

taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:52
George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:33
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:17


Εισαι γκάου ρε καλαματιανέ; Με το σκέπτικο σου ούτε στην Ισπανία υπήρξε Ιερά Εξέταση, αλλά εκτέλεση εντολής της κοσμικής εξουσίας (Ισαβελλα).
Eκει που λέω ότι πας να διορθωθεις πετάς μια παπαρια και τα χαλάς όλα.

You are hopeless...
Κάθε φορά που τα βρίσκεις σκούρα. πέτας κι έναν ψόγο και νομίζεις πως κερδίζεις τις εντυπώσεις... Για την ουσία κάνεις γαργαρες και αβαβα...
Bασικα αυτό το κάνεις εσύ.

Ανέλυσα πιο πριν τι ακριβώς συνέβαινε και η μόνη σου απάντηση ήταν δύο σχόλια σε 3 δικές μου γραμμές.

Μάλλον εσύ δυσκολευτηκες να απαντήσεις και όχι εγώ.
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3732
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 25 Δεκ 2023, 19:16

taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:58
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:31
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 17:57

Η Ρώμη ιδρύθηκε το 753 π.Χ. και κατέκτησε τα περίχωρα μέχρι 200 μ.Χ. Είτε ως βασίλειο, είτε ως ρεπούμπλικα, είτε ως αυτοκρατόρια, λογάμε το ίδιο πράγμα. Μια συνεχόμενη ακμή. Την φυσική συνέχεια...
Η παρακμή ξεκίνησε απ'όταν έκαμε ο Ιλλυριός το εξοχικό στον βόσπορο. Συνεχόμενη παρακμή και χάσιμο εδαφών για 1000 χρόνια μέχρι εξαφάνισης.
Αυτά που γράφεις είναι συναισθηματισμοί δικοί σου που ψάχνει μεγαλεία εκεί που δεν υπάρχουν και κάνεις την τρίχα τριχιά...
Και η Ρώμη είχε τα σκαμπανεβάσματα της.Το 387 πΧ για παράδειγμα οι Γαλάτες εισέβαλαν στην Ιταλία και κατανικησαν τον Ρωμαϊκό στρατό.Στη συνέχεια λεηλάτησαν τη Ρώμη.Αππχωρησαν αμέσως μετά την λεηλασία της πόλης αλλά οι Ρωμαίοι χρειάστηκαν σχεδόν 100 χρόνια για να μπορέσουν να πάρουν ξανά τα πάνω τους και να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Allia . Παραλίγο να την πάθουν ξανά από το. Αννίβα αυτή τη φορά.Ολες οι αυτοκρατορίες έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους.Οσοι το αρνούνται αυτό όπως εσύ πολύ απλά πρέπει να μελετήσουν Ιστορία αντί να κάνουν τον έξυπνο χωρίς ιστορικές γνώσεις
Γιατί γράφεις ότι νάναι; Σου τα γράφω απλά και κατανοητά...
Ρώμη 753π.Χ. - 200 μ.Χ. Συνεχόμενη ακμή
Εξοχικό στον Βόσπορο 330 μ.Χ. - 1453 μ.Χ. Συνεχόμενη παρακμή.
Θες να βάλω χάρτες;
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:31
Η εποχή της Ρωμαϊκής καθαρής ακμής ήταν μεταξύ 200 πΧ μέχρι περίπου το 150 μΧ .Μετά όσο πήγαινε έπεφτε σε παρακμή μέχρι που έπαψε να υφίσταται το Δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας.Η Ρώμη στο διάστημα αυτό λεηλατήθηκε και καταλήφθηκε μερικές φορές από τον εχθρό.Η Κων/πόλη αντίθετα ήταν απόρθητη.Μεσα σε 1100 χρόνια ή αλλιώς 11 αιώνες η Κων/πολη καταλήφθηκε μόνο δύο φορές: μια από τους Λατίνους Σταυροφόρους το 1204 μΧ και μια από τους Οθωμανούς το 1453 μΧ.Εκτος από αυτές τις δύο περιπτώσεις για 1100 χρόνια ήταν απόρθητο φρούριο παρότι πολιορκήθηκε δεκάδες φορές ανεπιτυχώς από Πέρσες, Αβάρους, Σλάβους, Ρώσους, Βούλγαρους, Άραβες, Τούρκους κτλ.
Αν θεωρείς αυτοκρατορία ένα φρούριο καθόσον έχανε όλα τα εδάφη που είχε κληρονομήσει από την Ρώμη, είσαι για τα πανηγύρια... όσα βιβλία κι αν έχεις διαβάσει παπαγαλιστί...
Πάμε ξανά....η Ρώμη την εποχή που ήταν Δημοκρατία (πριν γίνει Αυτοκρατορία με Αυτοκράτορα) είχε σκαμπανεβάσματα εδαφικά ως ένα χρονικό σημείο.Δεν είχε συνεχής ακμή.Μετα την εισβολή και λεηλασία της Ρώμης από τους Γαλάτες για παράδειγμα χρειάστηκε ένας αιώνας μέχρι να μπορέσουν οι Ρωμαίοι να ξαναβρούν τα πατήματα τους μετά από μια περίοδο παρακμής και εσωστρεφειας που τους έφερε η ταπείνωση που υπέστησαν από τους Γαλάτες.Το χρονολογικό σημείο που η Ρώμη εδαφικά ήταν σταθερη ήταν η περίοδος από το 200 πΧ περίπου μέχρι το 150 μΧ περίπου.Δηλαδη κάπου 350 χρόνια.Εκτοτε έχανε σταδιακά εδάφη μέχρι που εξαφανίστηκε.Το Βυζάντιο ήταν εδαφικά σταθερό για 300 χρόνια (από το 330 μΧ μέχρι περίπου το 630 μΧ,στο διάστημα αυτό κατάλαβε επιπλέον την Ιταλία,τη Βόρεια Αφρική και την Νότια Ισπανία).Μετά έχασε εδάφη από τους Άραβες και Βούλγαρους.Ξαναπηρε πίσω όλα τα εδάφη που έχασε από τους Βούλγαρους και επιπλέον πήρε πίσω την Συρία,την Κυλικια και τον Λίβανο από τους Άραβες.Ειχε σκαμπανεβάσματα όπως είχαν όλες οι αυτοκρατορίες στην ιστορία.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 19:26

Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:36
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:13
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 11:43


Δεν υπήρξε Κινεζική Αυτοκρατορία με ενιαία χρονολογική σειρά.Για παράδειγμα η δυναστεία Yuan ήταν Μογγόλοι Χάνοι που κατέλυσαν και κατέκτησαν με την βία και σφαγές το κράτος που κυβερνούσε η προηγούμενη Δυναστεία (των Song) και δημιούργησαν μια Μογγολική Αυτοκρατορία στη θέση της κατά τα πρότυπα και των άλλων Τεσσάρων Μογγολικων Αυτοκρατοριών: ήταν η Αυτοκρατορία την οποία οι Διάδοχοι του Τζειγκινς Χαν έσπασαν σε 4 μικρότερες Μογγολικες Αυτοκρατορίες οι οποίες θεωρούσαν η καθεμία αδερφή αυτοκρατορία της άλλης.Το να λες λοιπόν την Δυναστεία Yuan Κινεζική Αυτοκρατορία είναι σαν να λες την Οθωμανική Αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε πάνω στην κατάκτηση και εξάλειψη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως.... συνέχεια του Βυζαντίου και άρα ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία συνέχισε να υπάρχει μετά το 1453 υπό την Δυναστεία του Οσμάν/σαν να θεωρείς την Δυναστεία του Οσμάν που κατέλυσε το Βυζάντιο ως μια ακόμα δυναστεία του Βυζαντίου σαν αυτές που προηγήθηκαν.


Με τον όρο Κινεζικες Αυτοκρατορίες (που δεν είχαν συνεχόμενη ζωή όπως το Βυζάντιο, καταλύονταν, δημιουργούνταν μετά από ένα χρονικό διάστημα άλλη Κινεζική Αυτοκρατορία κτλ όπως άλλωστε είχε γίνει με την Περσική Αυτοκρατορία που ιστορικά υπήρξαν 4 Περσικές Αυτοκρατοριες, αυτή των Αχαιμενιδών που καταλύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, αυτή των Πάρθων που συγκρούστηκε με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αυτή των Σασσανιδών που συγκρούστηκε με το Βυζάντιο και καταλύθηκε από τους Άραβες και τέλος αυτή των Σαφεαβιδων) οι Ιστορικοί ορίζουν μόνο τις δυναστείες που κυβερνούσαν αυτοκράτορες της φυλής των Χαν (αυτοί είναι οι Κινέζοι).


Δεν υπολογίζουν τις Αυτοκράτορες Μογγόλων,Μαντζουριανων κτλ που απλά περιλάμβαναν και εδάφη της σημερινής Κίνας ως Κινεζικές Αυτοκρατορίες διότι αυτοι οι λαοί (Μογγόλοι,Μαντζουριανοι κτλ) ΔΕΝ ήταν ούτε είναι Κινέζοι και η ιστορία τους δεν αποτελεί Κινεζική Ιστορία απλά και μόνο επειδή οι αυτοκρατορίες τους περιλάμβαναν εκτός των άλλων και εδάφη της σημερινής Κίνας.Αν ήταν έτσι έπρεπε και οι Οθωμανοί να θεωρούνται Βυζαντινή και Ελληνική Αυτοκρατορία επειδή είναι η διάδοχος Κατάσταση του Βυζαντίου στα Ελληνόφωνα και Ελληνορθόδοξα εδάφη.

Στο ξαναλέω.Πριν κάνεις τον έξυπνο μάθε και διάβασε Ιστορία.Δεν θα σε φάει η Ιστορία στο εγγυομαι, εμένα τουλάχιστον δεν με έφαγε όσο την σπούδαζα.Πιο κάτω σου παραθέτω έναν χάρτη με τα 4 κομμάτια στα οποία έσπασαν την Αυτοκρατορία του Τζένγκις Χαν οι διάδοχοι του δημιουργώντας έτσι 4 ξεχωριστά Μογγολικά Κράτη.Ενα από αυτά είναι και η Μογγολική Αυτοκρατορία της Ανατολής που ψευδώς και ανιστορητα εσύ την παρουσιάζεις ως Κινεζική Αυτοκρατορία.Το γεγονός το ιστορικό παραμένει ότι το Βυζάντιο παραμένει ως σήμερα στην Ιστορία η Αυτοκρατορία με την μεγαλύτερη συνεχόμενη χρονική διάρκεια από κάθε άλλη αυτοκρατορία στην ανθρωπότητα.
[img]https://i.postimg.cc/YSTvDqYw/8527 ... .png[/img]

αμολάς πολύ μελάνι σαν τις σουπιές...
Παραθέτω ιστορικά στοιχεία κάτι που δεν κάνεις εσύ.Εγω σε αντίθεση με εσένα σπούδασα ιστορία.Η Ιστορία ήταν από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου το πάσο μου.Εσυ από την άλλη φαίνεται ότι με την Ιστορία είστε τσακωμενοι.Δεν είναι κακό αυτό.Το κακό είναι να θες να μιλήσεις για ιστορία χωρίς πρώτα να έχεις μελετήσει Ιστορία.
Αμολάς πολύ μελάνι για να θολώσεις τα νερά. Σουπιά!

Το να διαβάζεις παπαγαλιστί τα βιβλία των άλλων δεν είναι σπουδή αφού ο συναισθηματικός φανατισμός σου σε τυφλώνει και δεν καταλαβαίνεις την ιστορία αντικειμενικά. Συνκρίνεις άσχετα πράγματα για να δείξεις κάτι και το μόνο που δείχνεις είναι η ασχετοσύνη σου...
Σε αντίθεση με τον taxalataxalasa που σπούδασε και συνεχά να σπουδάζει ασταμάτητα, άνευ εθνικών, φυλετικών, πολιτικών και θρησκευτικών συναισθημάτων και προκαταλήψεων για δεκαετίες και δεν κοκορεύεται σαν κι εσένα που κορδώνεσαι σαν γύφτικο σκεπάρνι!

Μιλάμε για Ιερά Εξέταση στο εξοχικό του βοσπόρου και γράφεις για το πόσο superbus είσαι με την καταγωγή σου από το εξοχικό.

Παρουσιάζεις την παρακμή για κατόρθωμα και στο τέλος ψέγεις και την Κινεζική ιστορία επειδή κυβέρνησαν Μογγόλοι για 97 χρόνια.

Δηλαδή στο εξοχικό ποιοί κυβερνούσαν το τσαρδί; Έλληνες; :smt005: Συνέχισε με την παπαγαλιστί υπεροψία σου... Σκάβεις τον λάκκο σου...
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 19:29

George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 19:04
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:52
George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:33


Eκει που λέω ότι πας να διορθωθεις πετάς μια παπαρια και τα χαλάς όλα.

You are hopeless...
Κάθε φορά που τα βρίσκεις σκούρα. πέτας κι έναν ψόγο και νομίζεις πως κερδίζεις τις εντυπώσεις... Για την ουσία κάνεις γαργαρες και αβαβα...
Bασικα αυτό το κάνεις εσύ.

Ανέλυσα πιο πριν τι ακριβώς συνέβαινε και η μόνη σου απάντηση ήταν δύο σχόλια σε 3 δικές μου γραμμές.

Μάλλον εσύ δυσκολευτηκες να απαντήσεις και όχι εγώ.
Είσαι ευκολάκι ρε καλαματιανέ... Όσο κι αν γράφεις, καταρρίπτεσαι με δυο σχόλια... ο taxalataxalasa φταίει που τα γραφομενά σου δεν πείθουν παρα μόνο εσένα και άλλους γραφικούς μοιρολόγιους του εξοχικού;
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 27847
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 25 Δεκ 2023, 19:32

taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 19:29
George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 19:04
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:52


Κάθε φορά που τα βρίσκεις σκούρα. πέτας κι έναν ψόγο και νομίζεις πως κερδίζεις τις εντυπώσεις... Για την ουσία κάνεις γαργαρες και αβαβα...
Bασικα αυτό το κάνεις εσύ.

Ανέλυσα πιο πριν τι ακριβώς συνέβαινε και η μόνη σου απάντηση ήταν δύο σχόλια σε 3 δικές μου γραμμές.

Μάλλον εσύ δυσκολευτηκες να απαντήσεις και όχι εγώ.
Είσαι ευκολάκι ρε καλαματιανέ... Όσο κι αν γράφεις, καταρρίπτεσαι με δυο σχόλια... ο taxalataxalasa φταίει που τα γραφομενά σου δεν πείθουν παρα μόνο εσένα και άλλους γραφικούς μοιρολόγιους του εξοχικού;
Κοίτα αν δεν σε πείθουν τα δικά μου γραφόμενα μπορώ να σου προτείνω μια διεθνή βιβλιογραφία για το συγκεκριμένο πρόβλημα ή όποια προφανώς δεν θα σε πείσει γιατί έχεις παρωπίδες αλλά σίγουρα θα είναι μια καλή αρχή να μάθεις πέντε πράγματα.

Φυσικά δεν κατερριψες κάτι αλλά αν αυτό σε παρηγορεί δεν θα στο χαλάσω εγώ.

Υ.Γ. Κάτι είχες πει πριν για τους superbi. Σου προτείνω να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου.
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 19:52

Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 19:16
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:58
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:31


Και η Ρώμη είχε τα σκαμπανεβάσματα της.Το 387 πΧ για παράδειγμα οι Γαλάτες εισέβαλαν στην Ιταλία και κατανικησαν τον Ρωμαϊκό στρατό.Στη συνέχεια λεηλάτησαν τη Ρώμη.Αππχωρησαν αμέσως μετά την λεηλασία της πόλης αλλά οι Ρωμαίοι χρειάστηκαν σχεδόν 100 χρόνια για να μπορέσουν να πάρουν ξανά τα πάνω τους και να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Allia . Παραλίγο να την πάθουν ξανά από το. Αννίβα αυτή τη φορά.Ολες οι αυτοκρατορίες έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους.Οσοι το αρνούνται αυτό όπως εσύ πολύ απλά πρέπει να μελετήσουν Ιστορία αντί να κάνουν τον έξυπνο χωρίς ιστορικές γνώσεις
Γιατί γράφεις ότι νάναι; Σου τα γράφω απλά και κατανοητά...
Ρώμη 753π.Χ. - 200 μ.Χ. Συνεχόμενη ακμή
Εξοχικό στον Βόσπορο 330 μ.Χ. - 1453 μ.Χ. Συνεχόμενη παρακμή.
Θες να βάλω χάρτες;
Mitharadir έγραψε:
25 Δεκ 2023, 18:31
Η εποχή της Ρωμαϊκής καθαρής ακμής ήταν μεταξύ 200 πΧ μέχρι περίπου το 150 μΧ .Μετά όσο πήγαινε έπεφτε σε παρακμή μέχρι που έπαψε να υφίσταται το Δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας.Η Ρώμη στο διάστημα αυτό λεηλατήθηκε και καταλήφθηκε μερικές φορές από τον εχθρό.Η Κων/πόλη αντίθετα ήταν απόρθητη.Μεσα σε 1100 χρόνια ή αλλιώς 11 αιώνες η Κων/πολη καταλήφθηκε μόνο δύο φορές: μια από τους Λατίνους Σταυροφόρους το 1204 μΧ και μια από τους Οθωμανούς το 1453 μΧ.Εκτος από αυτές τις δύο περιπτώσεις για 1100 χρόνια ήταν απόρθητο φρούριο παρότι πολιορκήθηκε δεκάδες φορές ανεπιτυχώς από Πέρσες, Αβάρους, Σλάβους, Ρώσους, Βούλγαρους, Άραβες, Τούρκους κτλ.
Αν θεωρείς αυτοκρατορία ένα φρούριο καθόσον έχανε όλα τα εδάφη που είχε κληρονομήσει από την Ρώμη, είσαι για τα πανηγύρια... όσα βιβλία κι αν έχεις διαβάσει παπαγαλιστί...
Πάμε ξανά....η Ρώμη την εποχή που ήταν Δημοκρατία (πριν γίνει Αυτοκρατορία με Αυτοκράτορα) είχε σκαμπανεβάσματα εδαφικά ως ένα χρονικό σημείο.Δεν είχε συνεχής ακμή.Μετα την εισβολή και λεηλασία της Ρώμης από τους Γαλάτες για παράδειγμα χρειάστηκε ένας αιώνας μέχρι να μπορέσουν οι Ρωμαίοι να ξαναβρούν τα πατήματα τους μετά από μια περίοδο παρακμής και εσωστρεφειας που τους έφερε η ταπείνωση που υπέστησαν από τους Γαλάτες.Το χρονολογικό σημείο που η Ρώμη εδαφικά ήταν σταθερη ήταν η περίοδος από το 200 πΧ περίπου μέχρι το 150 μΧ περίπου.Δηλαδη κάπου 350 χρόνια.Εκτοτε έχανε σταδιακά εδάφη μέχρι που εξαφανίστηκε.Το Βυζάντιο ήταν εδαφικά σταθερό για 300 χρόνια (από το 330 μΧ μέχρι περίπου το 630 μΧ,στο διάστημα αυτό κατάλαβε επιπλέον την Ιταλία,τη Βόρεια Αφρική και την Νότια Ισπανία).Μετά έχασε εδάφη από τους Άραβες και Βούλγαρους.Ξαναπηρε πίσω όλα τα εδάφη που έχασε από τους Βούλγαρους και επιπλέον πήρε πίσω την Συρία,την Κυλικια και τον Λίβανο από τους Άραβες.Ειχε σκαμπανεβάσματα όπως είχαν όλες οι αυτοκρατορίες στην ιστορία.
Όσα κι αν γράψεις δεν πρόκειται να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα.

ΑΚΜΗ
Όσα καταφερε η Ρώμη σε 11 αιώνες και τα κληρονόμησε στους άχρηστους του εξοχικού.
Εικόνα

ΠΑΡΑΚΜΗ
Όσα έμειναν στο εξοχικό στους επόμενους 11 αιώνες μέχρι to 1400 μ.Χ.
Εικόνα

Χάρτης BONUS
H αυτοκρατορία του εξοχικού το 1500 (με κόκκινο χρώμα)

Εικόνα

:smt005:
Βοσπορεξοχική Υπερηφάνεια λέμε...

Γελάει ο κόζμος ολάκερος... Διαβαστερέ...
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 19:59

George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 19:32
taxalata xalasa έγραψε:
25 Δεκ 2023, 19:29
George_V έγραψε:
25 Δεκ 2023, 19:04

Bασικα αυτό το κάνεις εσύ.

Ανέλυσα πιο πριν τι ακριβώς συνέβαινε και η μόνη σου απάντηση ήταν δύο σχόλια σε 3 δικές μου γραμμές.

Μάλλον εσύ δυσκολευτηκες να απαντήσεις και όχι εγώ.
Είσαι ευκολάκι ρε καλαματιανέ... Όσο κι αν γράφεις, καταρρίπτεσαι με δυο σχόλια... ο taxalataxalasa φταίει που τα γραφομενά σου δεν πείθουν παρα μόνο εσένα και άλλους γραφικούς μοιρολόγιους του εξοχικού;
Κοίτα αν δεν σε πείθουν τα δικά μου γραφόμενα μπορώ να σου προτείνω μια διεθνή βιβλιογραφία για το συγκεκριμένο πρόβλημα ή όποια προφανώς δεν θα σε πείσει γιατί έχεις παρωπίδες αλλά σίγουρα θα είναι μια καλή αρχή να μάθεις πέντε πράγματα.

Φυσικά δεν κατερριψες κάτι αλλά αν αυτό σε παρηγορεί δεν θα στο χαλάσω εγώ.

Υ.Γ. Κάτι είχες πει πριν για τους superbi. Σου προτείνω να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου.
Παρωπίδες; :smt005:«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.» καλαματιανέ!

Ευρωπτική Αντικειμενικότητα (taxalataxalasa) vs Παρωπιδική Υποκειμενικότητα (George_V).

αυτή είναι η φάση...
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17075
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Δεκ 2023, 20:14

Αρκετά θολώσατε το νήμα με μελάνι....

Ο Διαμαντής σας έκανε sbaraglia... Εύγε tanipteros!
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών