Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22707
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 09 Νοέμ 2018, 23:44

Από χάπια πάντως το ακενετόν σα να σου πάει.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27306
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 09 Νοέμ 2018, 23:44

Jim Beam 2 έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 22:51
α) Wishful thinking
β) Το ίδιο Σύνταγμα ορίζει την Ανεξιθρησκεία και είναι βασισμένο στις Αρχές του Ευρωπαικού Διαφωτισμού...
γ) Αν ήταν "μορφωμένοι" θα ήσουν τώρα Μουσουλμάνος και η μάνα/αδερφή/σύζυγος/κόρη θα φόραγαν μαντήλα/μπούργκα
δ) Από την Ελλάδα αν φύγει ο Χριστιανισμός έρχεται η μπούργκα και όχι η κοσμικότητα
δ) Wishful thinking :c020:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27306
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 09 Νοέμ 2018, 23:46

Jim Beam 2 έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 23:34
Χαοτικός έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 23:04
Jim Beam 2 έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 22:42


ΜΠΡΟΣΤΑΝΤΖΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΑΣ!!!! :smt005::c020::smt005:
Δεν πληρώνω ποτέ φόρο και μαζεύω επιδόματα. Προσπάθησε με κάποιον άλλον.
Ρομά δηλώνεις ή Αλβανός??? :smt005::smt005::smt005:
Οικονομικός μετανάστης μήπως???

Σου ταιριάζουν απόλυτα όλα τα παραπάνω μιας που ξεκαθαρίσαμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ σύμφωνα με το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου!

Υ.Γ Για τις ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ (και κατ'επέκτασιν τον ανθελληνισμό τους) δεν προσθέτεις κάτι καινούριο στη συζήτησή μας πάντως!

Υ.Γ 2 Προς τους διαχειριστές του forum. Υπάρχει ακόμα το τετραψήφιο νούμερο που καταγγέλεις τυχούσα φοροδιαφυγή αν και είμαι σίγουρος ότι ο Χαοτικός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα :smt005::smt005::smt005:
H επιτομή της παπαρολογίας για σήμερα!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22707
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 09 Νοέμ 2018, 23:50

Άμα λέμε τώρα ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ θα πρέπει να το λέμε ξεχωριστά και για την εκκλησία επειδή δεν θα περιλαμβάνεται στο κράτος;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 6672
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 10 Νοέμ 2018, 01:32

Jim Beam 2 έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 21:54
SpoilerShow
nik_killthemall έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 16:15
Jim Beam 2 έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 14:56

Από τον Ρασιά αντλείς... γνώσεις?

α) Η αθεία και η μη πίστη στους πατρώους θεούς ήταν ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στην Αρχαία Ελλάδα με ποινή που επέσυρε ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. Με το νόμο αυτό ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ και απειλήθηκαν/εξορίστηκαν/εξανδραποδιστηκαν/εξοστρακίστηκαν οι περισσότεροι φιλόσοφοι ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ σύμφωνα με το Διογένη Λαέρτιο στο βιβλίο του ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ!!!

β) Απο ποια κείμενα έμαθες ρε κομπλεξικέ, εμμονικέ και εν πολλοίς αμόρφωτε για τους Ιωνες φιλοσόφους και τους Επικούρειους και όοοοτι άλλο ξέρεις για την Αρχαία Ελλάδα? Είχατε καμμία αθειστική (ή παγανιστική έστω) οργάνωση που διέσωζε ή αντέγραφε τα πρωτότυπα συγγράμματα???
τι λε ρε κόπανε
Τα πήρε ο αθεοταλιμπάν?
Να δούμε τι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ έχει να παρουσιάσει?
- που σε μια 1000ετια σχεδον κλασικης και ελληνιστικης ελλαδας υπάρχει μια μόνο θρησκευτική διωξη μπλεγμένη μαζι με πολιτικους λόγους και την περιφέρετε σαν πλαστικά βυζιά, όταν 1100 χρόνια χριστιανικου βυζαντιου ειναι όλα μια θρησκευτικη διωξη από μόνα τους.
Σου έγραψα για ΔΙΟΓΕΝΗ ΛΑΕΡΤΙΟ και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ αλλά δεν το έχεις ε?

Πάρτα να'χεις με ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ
Λόγω του ότι στο βιβλίο του «Περί θεών» ο Πρωταγόρας υποστήριζε, ότι δεν ήξερε εάν υπάρχουν θεοί, οι αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη, κατέκαψαν τα βιβλία του στην Αγορά κι απέστειλαν κήρυκα και τα μάζεψαν ένα-ένα από όσους είχαν αντίτυπα. [«Δια ταύτην δε την αρχήν του συγγράμματος εξεβλήθη προς Αθηναίων· και τα βιβλία αυτού κατέκαυσαν εν τη αγορά, υπό κήρυκι αναλεξάμενοι παρ’ εκάστου των κεκτημένων» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 9, 52).]

ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ
Ο Αναξαγόρας είχε ιδρύσει σχολή στην Αθήνα. Μεταξύ των μαθητών του ήταν ο Περικλής, ο δάσκαλος του Σωκράτη Αρχέλαος και ο Ευριπίδης. Επηρεασμένος από τις θεωρίες της Σχολής της Μιλήτου ο Αναξαγόρας συγκέντρωσε τις έρευνές του στη σπουδή των φυσικών φαινομένων, πολλά από τα οποία είχε ερμηνεύσει επιτυχώς.

Κατόπιν μακρών αστρονομικών παρατηρήσεων διατύπωσε τη θεωρία, ότι ο Ήλιος είναι μύδρος διάπυρος ή λίθος διάπυρος, κατά τον Πλάτωνα («Απολογία Σωκράτους», 26 d) και τον Ξενοφώντα («Απομνημονεύματα», VI 7 κ.ε.). Η θεωρία όμως αυτή ερχόταν σε αντίθεση προς τη θρησκευτική παράδοση, σύμφωνα με την οποία ο Ήλιος ήταν θεότητα.

Έτσι, ο Αναξαγόρας μηνύθηκε για ασέβεια, ρίχτηκε στην φυλακή και καταδικάστηκε σε πρόστιμο πέντε ταλάντων και εξορία. Κατά άλλους καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο, αλλά με την επέμβαση του Περικλή η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια εξορία. [«Σωτίων μεν γαρ φησιν εν τη Διαδοχή των φιλοσόφων υπό Κλέωνος αυτόν ασεβείας κριθήναι, διότι τον ήλιον μύδρον έλεγε διάπυρον· απολογησαμένου δε υπέρ αυτού Περικλέους του μαθητού, πέντε ταλάντοις ζημιωθήναι και φυγαδευθήναι. Σάτυρος δ’ εν τοις Βίοις (FHG iii. 163) υπό Θουκυδίδου φησίν εισαχθήναι την δίκην, αντιπολιτευομένου τω Περικλεί· και ου μόνον ασεβείας αλλά και μηδισμού· και απόντα καταδικασθήναι θανάτω» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 2, 12-13).]

ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ο ΜΗΛΙΟΣ
Αποκλήθηκε άθεος κι επειδή συκοφαντήθηκε για ασέβεια, φοβήθηκε την απόφαση του Δήμου κι έφυγε από την Αττική. Οι αθηναίοι τον επικήρυξαν με αμοιβή ένα τάλαντο. [«Τούτων δε πραττομένων Διαγόρας, ο κληθείς άθεος, διαβολής τυχών επ’ ασεβεία και φοβηθείς τον δήμον, έφυγεν εκ της Αττικής, οι δ’ Αθηναίοι τω ανελόντι Διαγόραν αργυρίου τάλαντον επεκήρυξαν.» (Διόδωρος Σικελιώτης, «Ιστορική Βιβλιοθήκη», 13, 6, 7.) «Ην αποκτείνη τις υμών Διαγόραν τον Μήλιον, λαμβάνειν τάλαντον.» (Αριστοφάνης, «Όρνιθες», 1073-1074.)]

ΣΤΙΛΠΩΝ Ο ΜΕΓΑΡΕΥΣ

Καταδικάστηκε για ασέβεια προς το άγαλμα της Αθηνάς· η ποινή του ήταν η εξορία. [«Τούτόν φασιν περί της Αθηνάς της του Φειδίου τοιούτόν τινα λόγον ερωτήσαι· “άρά γε η του Διος Αθηνά θεός εστι;” φήσαντος δε, “ναι,” “αύτη δε γε,” είπεν, “ουκ έστι Διος, αλλά Φειδίου·” συγχωρουμένου δε, “ουκ άρα,” είπε, “θεός εστιν” εν ω και εις Άρειον πάγον προσκληθέντα μη αρνήσασθαι, φάσκειν δ’ ορθώς διειλέχθαι· μη γαρ είναι αυτήν θεόν, αλλά θεάν· θεούς δε είναι τους άρρενας. και μέντοι τους Αρεοπαγίτας ευθέως αυτόν κελεύσαι της πόλεως εξελθείν. Ότε και Θεόδωρον τον επίκλην θεόν επισκώπτοντα ειπείν, “πόθεν δε τούτ’ ήδει Στίλπων; η ανασύρας αυτής τον κήπον εθεάσατο;” ην δ’ αληθώς ούτος μεν θρασύτατος· Στίλπων δε κομψότατος.»

Δηλαδή: «Αυτός, λένε, ρώτησε κάποτε έτσι για το άγαλμα της Αθηνάς, που είχε κατασκευάσει ο Φειδίας: «Είναι θεός η Αθηνά, η κόρη του Δία;» Όταν του απάντησαν «ναι», «μα αυτή δεν είναι του Δία, είναι του Φειδία», αποκρίθηκε, οπότε συμπέρανε: «Άρα δεν είναι θεός». Επειδή μίλησε έτσι, προσάχθηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου, όπου δεν αρνήθηκε ότι τα είπε, αλλά υποστήριξε ότι σωστά μίλησε: «Γιατί πράγματι δεν είναι θεός, αλλά θεά, αφού μόνον οι άρρενες είναι θεοί». Πλην όμως οι Αρεοπαγίτες τον διέταξαν να φύγει αμέσως από την πόλη. Τότε ο Θεόδωρος τον ρώτησε κοροϊδευτικά: «Κι από που το ξέρεις αυτό, Στίλπωνα; Μήπως της σήκωσες το φόρεμα και είδες;» Ήταν αυτός στα αλήθεια θρασύτατος, ο Στίλπων δε υπέροχος» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 2, 116).]

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ίδρυσε και διηύθυνε επί 13 χρόνια φιλοσοφική σχολή στην Αθήνα, κείμενη μεταξύ Λυκαβηττού και Ιλισσού, η οποία ονομάστηκε Λύκειο. Κατηγορήθηκε για ασέβεια. [«Ο δ’ ουν Αριστοτέλης ελθών εις τας Αθήνας και τρία προς τοις δέκα της σχολής αφηγησάμενος έτη υπεξήλθεν εις Χαλκίδα, Ευρυμέδοντος αυτόν του ιεροφάντου δίκην ασεβείας γραψαμένου, η Δημοφίλου ως φησι Φαβωρίνος εν Παντοδαπή ιστορία (FHG iii. 581), επειδήπερ τον ύμνον εποίησεν εις τον προειρημένον Ερμίαν, αλλά και επίγραμμα επί του εν Δελφοίς ανδριάντος» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 5, 5).] Ο Αριστοτέλης πρόλαβε κι έφυγε από την Αθήνα κι εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα, όπου πέθανε μετά από ένα χρόνο.

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Δεν ήταν σύμφωνος με τους εφεσίους, ούτε ως προς τον τρόπο που ζούσαν («οι δε πολλοί κεκόρηνται όκωσπερ κτήνεα», απ. 29 D-K), oύτε ως προς τον τρόπο που πολιτεύονταν, ειδικά μετά την εκδίωξη από την Έφεσο του αρίστου άνδρα και φίλου του, Ερμόδωρου. Οι εφέσιοι, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει κανείς μεταξύ τους να είναι άριστος, τον εξέβαλαν από την πόλη τους, όπου τον έφαγαν τα σκυλιά («κυνόβρωτον γενέσθαι»: Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων» 9, 3-5).

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Θεωρείται ο θεμελιωτής του μαθηματικού οικοδομήματος της ανθρωπότητας. Ίδρυσε και διεύθυνε τη Σχολή του Κρότωνα, η οποία έφθασε να έχει περί τους 2.000 μαθητές. Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας της σχολής, ο Πυθαγόρας εισάχθηκε σε δίκη κατηγορηθείς για αθεΐα και διαφθορά των νέων. Το ανώτατο δικαστήριο του Κρότωνα, που τον δίκασε, αποτελούνταν από 1.000 δικαστές. Στάθηκε τυχερότερος του Σωκράτη και αθωώθηκε. Η Σχολή όμως αργότερα κάηκε από τον όχλο, ο οποίος επί πλέον φόνευσε όλους τους πυθαγόρειους, που βρήκε συγκεντρωμένους εκεί, πλην του Φιλόλαου και του Λύσιδος, που κατόρθωσαν να διαφύγουν.

(Ο Επίκουρος έφτιαξε σχολή που διήρκησε για 6 αιώνες με χιλιάδες ακολούθους και μαθητές, η οποία δίδασκε πως το υπερτατο δεν ασχολείται με τους ανθρωπους, δεν οργιζεται και δεν χαρίζεται σε αυτους γιατί αυτά ειναι γνωρίσματα αδύναμων όντων και όσοι λένε αντίθετα είναι απατεώνες, και ουδέποτε τον πείραξε κανείς ή τον καταδίκασε σε θάνατο.)
Μα, ο Επίκουρος μια χαρά ΠΙΣΤΟΣ ήταν παρά τις όποιες λανθασμένες κατηγορίες που τις έχετε αποδεχθεί μάλιστα! Γιατί να διωχθεί?

Από wiki

Παρά τις κατά καιρούς αστήρικτες κατηγορίες για αθεΐα, η ευσέβεια του φιλοσόφου υπήρξε παροιμιώδης. Ο Διογένης Λαέρτιος αναφέρει στο έργο του ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ (10ο ΒΙΒΛΙΟ) για τον Επίκουρο ότι: ΤΗΣ ΜΕΝ ΓΑΡ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥΣ ΟΣΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΛΕΚΤΟΣ Η ΔΙΑΘΕΣΙΣ. Στην επιστολή προς Μενοικέα, ο ίδιος ο Επίκουρος αναφέρει σχετικά με τους θεούς: ΘΕΟΙ ΜΕΝ ΓΑΡ ΕΙΣΙΝ. ΕΝΑΡΓΗΣ ΓΑΡ ΑΥΤΩΝ ΕΣΤΙΝ Η ΓΝΩΣΙΣ, δηλαδή ότι "οι θεοί βέβαια υπάρχουν διότι η γνώση που έχουμε γι´αυτούς είναι εναργής (ξεκάθαρη, ολοφάνερη, διαχρονική και καθολική)."
- που θα μου φερεις επιχειρημα το ότι οι χριστιανοι διεσωσαν την αρχαιοελληνικη γραμματεια τη στιγμη που απλα την λογοκριναν και την κοσκίνησαν κατά χριστιανικό οπαδικό συμφέρον.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ξέρεις για τον Επίκουρο (λέμε τώρα καθώς ΟΥΤΕ γι'αυτόν ξέρεις) ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

Και από λογοκρισία άλλο τίποτα!
Δες τα έργα του Αριστοφάνη...
Το επιχείρημα πως ο ελληνισμός είναι ξενος προς την αθεια/αθρησκεια ειναι απλά η αποδειξη του βυζαντινο-οθωμανισμού σας.
Προφανώς και είναι ΞΕΝΟΣ (χωρίς αυτό να αποκλείει την ύπαρξη μεμονομένων περιπτώσεων) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟ.
Συζητούσαμε ότι Η ΑΘΕΙΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!

Πιο διαβασμένος την άλλη φορά κόπανε αθεοταλιμπαν!!!
παπάρια ^ 2

Φαίνεται ωστόσο πως αυτές οι διώξεις είχαν μάλλον πολιτικό χαρακτήρα, καθώς υπήρχαν ονομαστοί άθεοι, οι οποίοι δεν διώχθηκαν ποτέ, όπως ο Ίππων ο Ρηγίνος και ο φιλόσοφος του ύστερου 5ου αίώνα, Αριστόδημος, ο οποίος συνήθιζε να χλευάζει τους πιστούς.
Ο Επικουρισμός υπήρξε άλλο ένα προϊόν της κατάρρευσης των παραδοσιακών θρησκειών τον 4ο και 3ο αιώνα ΠΚΕ. Ο Επικουρισμός διαβεβαιώνει για την ύπαρξη των θεών, ωστόσο τους αποδίδει υλική φύση, ηρεμία και αταραξία, ενώ δεν ασχολούνται με τα ανθρώπινα θέματα.


Απόδειξη για όλα αυτά είναι πως εν τέλη ούτε ένας δεν θανατώθηκε από τα 6-7 παραδείγματα που αναφέρεις ... ένας μυθικός μόνο αυτοκτόνησε ...

Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με έναν φανατικό χριστιανο-γκασμά που κάθε πολιτική δίωξη θα την προπαγανδίσει ως θρησκευτική ώστε σε μια περίοδο 8-9 αιώνων κλασικής και ελληνιστικής περιόδου να βρει τόσα "κρούσματα" θρησκευτικών διώξεων όσα συνεβαιναν στη συνέχεια κάθε μια 10ετία με την έλευση του χριστιανισμού στο βυζάντιο, και που πάνω στον φανατισμό του αγνωστικιστές όπως ο Πρωταγόρας (που έλεγε πως δεν ξέρουμε αν υπάρχουν θεοί = ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ) θα τους ταυτίσει με άθεους 2500 χρόνια μετά.
Επίσης κανείς δεν είπε πως ο Επίκουρος ήταν άθεος, ήταν ο πρώτος Αθρησκος στη γη = ναι υπάρχουν θεοί, ΟΧΙ δεν ασχολούνται μαζί μας βαλτε τις θρησκείες στον κώλο σας και 6 αιωνες όχι δεν πείραξε κανείς τους Επικούρειους, αλλά είχαν πήξει την Αθήνα και με αγάλματά του.

Λεπτομέρεια : το θέμα μας ΗΤΑΝ το αν ο ελληνισμός είναι ξένος προς την αθεϊα και τον αγνωστικισμό και ΟΧΙ η φανατική πορδή περί διώξεων που πετάχτηκες να πεις !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 10 Νοέμ 2018, 10:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ΕΙΜΑΙ μαζί με το Ισραηλ ! Mπραβο στην γενοκτονία - εθνοκαθαρση που κάνει στους Παλαιστίνιους !
ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, θανατος στα ισλαμοπιθηκια του πλανητη, ουτε ενας παλαιστινιος να μην μεινει ζωντανος !

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Δημοσιεύσεις: 6672
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:35

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 10 Νοέμ 2018, 01:52

Jim Beam 2 έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 22:30
SpoilerShow
nik_killthemall έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 17:46
Jim Beam 2 έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 15:09
Και για τα χρυσόβουλα/φιρμάνια για να το κλείνουμε.

Το Ευρωπαικό Δικαστηριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.) με την υπ’ αριθμ. 10/1993/405/483-484/9.12.1994 ιστορική του απόφαση «Ιερών Μονών κατά της Ελλάδος» έχει επιλύσει τελεσιδίκως το ιδιοκτησιακό καθεστώς και της συγκεκριμένης υποθέσεως ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

Είναι άλλο τι συζητάμε εμείς ως απλοί πολίτες, τι θέλουμε, τι πιστεύουμε, ή ακόμα και τι λέει η απλή λογική μας και ΑΛΛΟ η νομική βάση με την οποία αποφασίζουν τα Δικαστήρια.

Για τα Δικαστήρια οι Οθωμανικοί τίτλοι είναι παντελώς νόμιμοι όπως και ότι (το πιο κουλό ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ) οι Οθωμανοι ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΕΝΕΤΙΚΑ ΕΔΑΦΗ στην σημερινή Ελλάδα. Οχι ως Ελληνικά δεν αναγνωρίζονται αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ σε νομική βάση!

Για το λόγο αυτό κάποιοι πολύ μπροστά σκεπτόμενοι ήθελαν η Ελλάδα να διεκδικήσει μέρος από τη διαδοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από κοινού με την Τουρκία και να μην την αφήσει να είναι η μοναδική κληρονόμος! Γι'αυτό και ο Ερντογαν το τονίζει συνέχεια και εμείς το θεωρούμε δεδομένο του δικαίωμα. Η νομική βάση για το παραπάνω είναι ότι τους δεύτερους δύο αιώνες της Τουρκοκρατίας οι Οθωμανοί είχαν παραχωρήσει θέσεις και αξιώματα και σε Ελληνες (Ρωμιούς όπως λέγονταν τότε λόγω του Βυζαντίου ως Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας όπως ήταν το επίσημο όνομα) στην καταγωγή και Χριστιανούς στο θρήσκευμα και στην Εκκλησία.

Ελπίζω να σας βοήθησα...
παπάρια βοήθησες ...
Ωραία, δώστα μου πίσω για να δούμε τις αιτιάσεις σου και σου τα ξαναβάζω εκεί που σου αρέσει.
Η απόφαση 10/1993/405/483-484/9.12.1994 ΔΕΝ ήταν απόφαση αναγνώρισης των οθωμανικών τίτλων των μονών αλλά απόφαση παραβιάσης άρθρων της Διεθνούς Συμβάσεως της Ρώμης και του Πρώτου Πρωτοκόλλου της από τους ελληνικούς νόμους 1700/1987 και 1811/1988 ! Τα οποία άρθρα είναι διατάξεις που ακολουθούνται απο τα ευρωπαικά κράτη όταν υπάρχει το "φαινόμενο" των αντικρουόμενων νόμων !
Εγώ νόμιζα ότι διαφωνούσες!
Το ΙΔΙΟ ΛΕΜΕ. Το Ελληνικό κράτος ΔΕΝ αναγνώριζε τα χρυσόβουλα/φιρμάνια, έβγαζε αποφάσεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ και έβγαζαν παράνομες αποφάσεις. Τους πήγαν τα Μοναστήρια στο Ευρωπαικό Δικαστήριο όπου ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια και κατηγόρησαν το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας!
Μια μάλιστα απτις αιτιάσεις της απόφασης αυτής του Ευρωπαικου δικαστηρίου ήταν πως οι μονές μπορούν να επικαλούνται όποιον τρόπο κτήσεως κυριότητας θέλουν :smt005: , επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει κτηματολόγιο (έτος 1994) και επειδή προ του 1856 ήταν αδύνατη η μετεγγραφή τίτλων ...
ΠΡΟΦΑΝΩΣ!
Αλλά δεν έχω καταλάβει που διαφωνείς?
Ενώ η απόφαση επέλυσε την αμφισβήτηση, υπέρ των ιερών Μονών, του θέματος των «διακατεχομένων» (κτημάτων χωρίς νόμιμους τίτλους) τα οποία νέμεται η Εκκλησία, με το τεκμήριο της τακτικής ή έκτακτης χρησικτησίας.
Γιατί νομίζεις ότι έστω και αυτό σε βολεύει???
H Χρησικτησία ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ!!!!

Εχεις πλάκα και εσύ!
Εν ολίγοις το ευρωπαικό δικαστήριο είπε στην ελλάδα ότι είναι ένα άναρχο χαοτικό μπουρδέλο αλληλοσυγκρουόμενων νόμων, χωρίς βασικές δομές και καταγραφές και ως εξ επι τούτου, για κάθε νόμο της υπάρχει ένας αντινόμος της που τον ακυρώνει, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός πως το ευρωπαικό δικαστήριο δικαίωσε τις Μόνες επίσημα με την αιτίαση της έκτακτης χρησικτησίας ΧΩΡΙΣ οι μονές να έχουν νόμιμους τίτλους = πάρτα μαλκα ραγιά που δεν αξιώθηκες το 1994 αλλα και 20-30 χρόνια μετά, να φτιάξεις και να ολοκληρώσεις ένα γαμημένο κτηματολόγιο.

Ουδεμία σχέση έχουν όλα αυτά με αναγνώριση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο οθωμανικών φιρμανιών και λοιπές φιδιές που λες ...
Ολο το pdf είναι ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ αλλά πήγαινε στη σελίδα 15 για να δεις την απόφαση της ΕΔΔΑ και να μη γράφεις ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΣ...

Ξεστραβώνομαι από ακαδημαικό κείμενο πριν ξαναγράψω στον Jim Beam...
Η έκτακτη χρησικτησία διαφέρει από την τακτική ως προς το ότι δεν απαιτεί την ύπαρξη νόμιμου ή νομιζόμενου τίτλου, ούτε την καλόπιστη νομή του πράγματος. Για την θεμελίωσή της δηλαδή αρκεί η απόδειξη του πραγματικού γεγονότος της νομής. Αντιστάθμισμα ωστόσο αποτελεί ο διπλάσιος χρόνος που απαιτείται να παρέλθει για την επίκληση του σχετικού δικαιώματος. Συνεπώς, η απόκτηση κυριότητας με έκτακτη χρησικτησία επέρχεται μετά την παρέλευση εικοσαετίας αφότου ο κακόπιστος νομέας άρχισε να νέμεται το ακίνητο.
το pdf δεν κατεβαίνει αλλά και να κατέβει παρέθεσε που ακριβώς γράφει πως το ευρωπαϊκό δικαστήριο με την 10/1993/405/483-484/9.12.1994 αναγνωρίζει την ισχύ οθωμανικών τίτλων ? Προφανώς δεν το γράφει πουθενά αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση η 10/1993/405/483-484/9.12.1994 δικαίωσε τις μονές με έκτακτη χρησικτησία = χωρίς ύπαρξη νόμιμου τίτλου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 10 Νοέμ 2018, 10:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΙΜΑΙ μαζί με το Ισραηλ ! Mπραβο στην γενοκτονία - εθνοκαθαρση που κάνει στους Παλαιστίνιους !
ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, θανατος στα ισλαμοπιθηκια του πλανητη, ουτε ενας παλαιστινιος να μην μεινει ζωντανος !

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 10 Νοέμ 2018, 07:55

Μέγιστη απόδειξη για την μη ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής είναι ότι η Εκκλησία δεν κάνει βήμα πίσω για τα επίγεια αγαθά της.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 33123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Νοέμ 2018, 08:04

Gherschaagk έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 21:15
Ο Καραϊσκάκης δεν είπε;
ο γιος της καλογριας; ε, θα ειπε κανα γαμωσταυριδι, δεν θα ειπε;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 33123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Νοέμ 2018, 08:15

Jim Beam 2 έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 22:51
Ασέβαστος έγραψε:
08 Νοέμ 2018, 10:00
Jim Beam 2 έγραψε:
07 Νοέμ 2018, 14:28

"Ταλιμπάν" ξεσηκώθηκαν το 1821.
Ας μην ήσασταν άφαντοι τότε, ας προλαβαίνατε τους... "ταλιμπάν" για να είχατε λόγο μετά στο νεοσυσταθέν Κράτος.

Εσένα σε πειράζει η προμετωπίδα αλλά εμένα θα με ένοιαζε περισσότερο αυτό από το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου το 1822

Τμήμα Β Περί των Γενικών Δικαιωμάτων των κατοίκων της Επικρατείας της Ελλάδος.
Παρ.β Οσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικρατείας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες, και απολαμβάνουσι άνευ τινός διαφοράς όλων των πολιτικών δικαιωμάτων.

Συνεπώς οι μόνοι ταλιμπάνοι που υπάρχουν είσαστε εσείς οι αθεοταλιμπάν που πατε να ΚΛΕΨΕΤΕ τον Αγώνα των Χριστιανών που είναι ταυτόχρονα και αυτοδίκαια ΕΛΛΗΝΕΣ...

Περαστικά σας!
το 21 ο κοσμος ηταν αμορφωτος. σημερα οχι και τοσο. αυριο, θα εξαφανιστουν ολες οι θρησκειες.
α) Wishful thinking
β) Το ίδιο Σύνταγμα ορίζει την Ανεξιθρησκεία και είναι βασισμένο στις Αρχές του Ευρωπαικού Διαφωτισμού...
γ) Αν ήταν "μορφωμένοι" θα ήσουν τώρα Μουσουλμάνος και η μάνα/αδερφή/σύζυγος/κόρη θα φόραγαν μαντήλα/μπούργκα
δ) Από την Ελλάδα αν φύγει ο Χριστιανισμός έρχεται η μπούργκα και όχι η κοσμικότητα
απο παντου θα φυγει ο χριστιανισμος, και η μπουργκα, και θα ερθει η λογικη, οχι η κοσμικοτητα.

και δεν μπορει να το εμποδισει κανεις αυτο, ειναι μονο θεμα χρονου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Δεν Είμαι Φασίστας

Re: Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας » 10 Νοέμ 2018, 08:54

Jim Beam 2 έγραψε:
09 Νοέμ 2018, 22:38
"ΠΛΕΡΩΝΕ" ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ! :smt005::c020::smt005:
δεν πληρώνω φόρους στην Ελλάδα πλέον :8) πήξε

ένας μεγάλος λόγος ήταν ότι δε γούσταρα να πηγαίνουν στο τραγοπαπαδαριό

αντί αυτού, ζήσε εσύ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

zteo
Δημοσιεύσεις: 10582
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 10 Νοέμ 2018, 08:57

Δεν υπαρχει κανενας διαχωρισμος Κρατους-Εκκλησιας,υπαρχουν μονο ιερες μπιζνες.Ουσιαστικα ο Συριζα βρηκε τροπο να ξεπουλησει δημοσια περιουσια.Οι Ρηγκαν,Θατσερ,Κουλης ωχριουν μπροστα στον νεοφιλελλευθερισμο των Τσιπρα-Καμενου.
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
lafkiotis
Δημοσιεύσεις: 4447
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 01:08

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lafkiotis » 10 Νοέμ 2018, 09:17

Μια ερωτηση ρε παιδια. Μεχρι τωρα επειδη ηταν οι παπαδες δημοσιοι υπαλληλοι, ο καθε χριστιανος ειχε την επιλογη (οχι "δωρεες") να κανει κηδεια, γαμο, βαφτησια χωρις να πληρωσει τιποτα στην Εκκλησια.

Τωρα που δεν θα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, θα χρεωνουν υποχρεωτικα τις υπηρεσιες (βαφτισια, γαμους, κηδειες) αναλογα τη φημη της εκαστοτε Εκκλησιας?

Αν δεν πληρωσεις τι γινεται? Θα φερουν αστυνομια? Θα εχουν ταμειακες στην εξοδο της Εκκλησιας?

Γνωριζει κανεις πως θα δουλευει το συστημα?
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."

"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός
Δημοσιεύσεις: 12036
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:31
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 10 Νοέμ 2018, 09:32

Το ζαβό τάζει 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο στην θέση των παπάδων που θα συνεχίσουν να πληρώνονται.
Και εδώ κάποιοι πανηγυρίζουν ότι επιτέλους δεν θα δίνουμε λεφτά στους παπάδες.

:smt005::smt005::smt005:

zteo
Δημοσιεύσεις: 10582
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 10 Νοέμ 2018, 09:46

lafkiotis έγραψε:
10 Νοέμ 2018, 09:17
Μια ερωτηση ρε παιδια. Μεχρι τωρα επειδη ηταν οι παπαδες δημοσιοι υπαλληλοι, ο καθε χριστιανος ειχε την επιλογη (οχι "δωρεες") να κανει κηδεια, γαμο, βαφτησια χωρις να πληρωσει τιποτα στην Εκκλησια.

Τωρα που δεν θα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, θα χρεωνουν υποχρεωτικα τις υπηρεσιες (βαφτισια, γαμους, κηδειες) αναλογα τη φημη της εκαστοτε Εκκλησιας?

Αν δεν πληρωσεις τι γινεται? Θα φερουν αστυνομια? Θα εχουν ταμειακες στην εξοδο της Εκκλησιας?

Γνωριζει κανεις πως θα δουλευει το συστημα?
Αυτος που ο μισθος του επιχορηγείται απο το κρατος πως λεγεται στο χωριο σου?
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

zteo
Δημοσιεύσεις: 10582
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Επιτέλους έρχεται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 10 Νοέμ 2018, 09:51

Μηχανικός έγραψε:
10 Νοέμ 2018, 09:32
Το ζαβό τάζει 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο στην θέση των παπάδων που θα συνεχίσουν να πληρώνονται.
Και εδώ κάποιοι πανηγυρίζουν ότι επιτέλους δεν θα δίνουμε λεφτά στους παπάδες.

:smt005::smt005::smt005:
Οπως και Ιερες μπιζνες με ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας.Δεν σε χαλασε. :8)
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών