Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑11 Ιαν 2024, 23:59
Σενέκας έγραψε: ↑11 Ιαν 2024, 23:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑11 Ιαν 2024, 23:34
When your Praxis is so good they forget your Theory.
έχει κάποια ερμηνεία εδώ ο διαλεκτικός υλισμός ή σηκώνει τα χέρια ψηλά;

Πιστεύω ότι δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό.
Η σημερινή Πουτινική Ρωσία είναι λίγο-πολύ ένα τυπικό έθνος-κράτος (με το Ρώσος ως εθνότητα και όχι εθνοτική ομάδα), ως εκ τούτου προβαίνει σε κλασσικό αναθεωρητισμό που λειαίνει τις ατέλειες και ισοπεδώνει τις ιδεολογίες του παρελθόντας σε ένα "ήταν σπουδαίος Ρώσος, σαν τον Ιβάν τον Τρομερό". Ωστόσο η σπουδαιότητα δεν χτίζεται φυσικά από το μηδέν, είναι βασισμένη σε 100% αληθινά vibes.
Από τη δική μου πλευρά ως σύγχρονος Μαρξιστής επιχειρώ κι εγώ μια λείανση συμβιβάζοντας την μετασταλινική Ρωσία με τη μαοϊκή Κίνα ως ένα καυγαδάκι όπου λέχθηκαν κάποιες βαριές κουβέντες αλλά για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι.
Το παρελθόν δηλαδή είναι υπερβολικά σημαντικό για να το αφήσουμε στους ιστορικούς.
Στη Γεωργία έλαβε χώρα το συμβάν απ' ότι διαβάζω, όχι στη Ρωσία.
Χωρίς να ξέρω πολλά θα έλεγα ότι ποιος είναι ο πιο γνωστός και σημαντικός Γεωργιανός στην ιστορία;
Οπότε μάλλον γι' αυτό οι αντιδράσεις, όπως Έλληνες θα αντιδρούσαν στον να βεβήλωνε κάποιος το άγαλμα ξέρω 'γώ του Μέγα Αλέξανδρου.
Κατά δεύτερο νομίζω πως η Γεωργία έχει περιοχές (Αμπχαζία, Οσσετία) που είναι de facto αποσχισμένες και δεν μπορεί να τις ανακτήσει. Ο Στάλιν είναι μια προσωπικότητα που ενώνει την ιστορία των δυο κρατών, μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε φιλική βάση και όχι η συνέχιση της πολιτικής των γελοίων αμερικανοκίνητων τύπου Σαακασβίλι, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεννόηση και επίλυση του ζητήματος αυτού.